|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() Mi jeszcze brakuje ze 3. par spodni ocieplanych niekombinezonowych ![]() ![]() Zaraz napiszę ![]() No mam na myśli takie bawełniane obcisłe spodenki (?) ![]() Takie, które swobodnie wejdą pod główne spodnie jak rajstopy, ale nie muszą być takie obcisłe jak legginsy noszone przez nas ![]() Takie coś mam na myśli: boys-and-girls-leggings-blue-.jpgboys-and-girls-leggings-gray-.jpg indeks.jpgl170082-e.jpg l170084-b.jpgIMG_00582-e1338282122216-120x175.jpgsupernatural-organic-cotton-and-modal-10.jpgMM_Shirt_SoftFeel_Chocolate_Leggings_Green_Innovator_1112_web.jpgManyMonths_Wool_Leggings_ECO_Kid_TShirt.jpg .
![]() |
#2102 | ||
Zadomowienie
|
Jeszcze o butach do Joli
![]() Tylko nie wiem czy Ci się moje przydadzą, bo ja chcę raczej niższe, takie na dwa rzepy. No i zapisywałam tylko te, z których jest szansa na rozmiar 27. Z Ecco zapisałam sobie takie lub takie. Ale też wyczytałam o tym marznięciu ![]() Z Primigów mam takie, takie, takie (jednak za wysokie) i takie. Tyle, że teraz nie mam gdzie obejrzeć. Już wzięłabym te ostatnie, ale niby są w kategorii "śniegowców", a nie widzę żadnego ocieplenia ![]() Zostają jeszcze te Emele-glany, bo podobają mi się, ale mogłyby mieć bardziej cienkie futerko. Ale to zupełnie inny typ niż ta cała reszta. A najbardziej teraz skłaniam się ku tym Superfitom. Podobno Superfity (nie tylko ten model) są węższe od Ecco i tak bardzo wychwalane, że w sumie mogłabyś zaryzykować, a nie od razu do Bartka chodzić :P Najwyżej odeślesz ![]() Ja zobaczę też w pon w Wójciku, bo podobno tam były Superfity, też ich na żywo nie widziałam jeszcze. Także nie wiem co robić ![]() ![]()
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mieliśmy rok temu i w tym też mamy Ecco i nie zauważyłam żeby było T zimno ![]() u nas wszystko ok, T się zaaklimatyzował w przedszkolu, a ja sporo pracuję, więc zaglądam tylko co piszecie i przelatuję wzrokiem, bo na nic więcej nie mam siły teraz wyjeźdżamy na Wszystkich Świętych to będę miała kilka dni wolnego; listopad zapowiada się bardzo pracowicie - ale udało mi się zabrać tylko czas mój osobisty, a nie te 2 popołudnia, które jestem w domu w tygodniu morska, chciałabyś jakies mydełka z organique? będę zapewne w tym sklepie w swoich sprawach t mogłabym Ci kupić jesli chcesz - jak się zdecydujesz to pisz pw miramej, jak małż wstanie to zapytam go o ten kombinezon; tak jest jednoczęściowy - T sam go nawet potrafi założyć tylko w zapięciu trzeba pomóc
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-10-28 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Jeju jak czytam o tych wszystkich butach o których piszecie, to aż mi słabo, takie ceny mają. My mamy śniegowce z zeszłego roku i są dobre jeszcze. One są z lidla, grube ciepłe. Nigdy Oli nie zmarzła noga w nich. Nie mam zastrzeżeń. A teraz jesienne kupiliśmy w ccc, takie do kostki z lekkim kożuszkiem w środku. Bardzo mi się podobały. Oli jest zadowolona. Kurtkę mamy z zeszłego roku z h&m, ale już trochę się zbiła i cieńsza się zrobiła i jest taka na pogodę teraz. Na zimę kupilismy wczoraj w reserved TAKĄ. jest cieplutka, ma świetnego misia w całym kapturku. jeszcze tylko spodnie takie nieprzemakalne chcę kupić takie na szelkach. Ale też szukam tańszych niż za 150 zł ![]() To przegięcie takie ceny ubrań dla dzieci, gdzie i tak na sezon tylko się kupuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ola-Unhola
|
Ale pytałas się co ubieramy,t na[pisałam, że my rajstopy.
W HM sa też niby takie legginsy, ale to cienkie i raczej jak kalesony/piżamka. http://allegro.pl/hm-dwupak-legginso...736938193.html http://allegro.pl/bawelniane-leggins...748313099.html My lecimy dzisiaj na turniej szachowy. Siła wyższa ![]() Z Kasią niestety sie nie spotkam ![]() Potem buty dla Bartka, bo ma tylko trampy za kostkę, a nas śniegu po kolana ![]() Nie wiem czy Antkowi kupować takie do kostki czy nie. Bo ma zimowe i owszem na taką pogodę jak dzisiaj jest ok, ale ile ten śnieg sie utrzyma, czy za tydzień nie zrobi się 10 st na plusie np? I wtedy ani w adidasach, ani w sniegowcach ![]() Sama nie wiem ![]() Lecę, miłego dnia ![]()
#2106 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A widziałaś te legginsy na żywo? Niektóre nie wyglądają źle, z tym, że mój Kuba jest chudziutki, to nie wiem, czy mu z tyłka nie spadną ![]() Cytat:
![]() Ja mam do Ecco nawet 20% zniżki do 5 listopada, ale kurczę, sporo razy czytałam, że są zimne, z kolei Ola niżej napisała, że Tomkowi ciepło ![]() A Ty masz Primigi stacjonarnie? Ja może dzisiaj zdam relację, jak uda mi się skoczyć do sklepu. Te Superfity fajne i nawet tańsze od reszty, ale z tych co wkleiłaś, to jaki rozmiar byś brała? Podają 1mm różnicy w długości wkładki między rozmiarem 26 i 27 ![]() I powiedz mi, dlaczego wyższych nie chcesz? Będziesz kupowała jeszcze decathlonowskie śniegowce? Cytat:
![]() Ola, a jaki model tych zimowych Ecco mieliście? Cieszę się, że Tomuś dobrze odnalazł się w nowym przedszkolu, odzywaj się w miarę możliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
takie
zwrócę w najbliższych dniach szczególną uwage na ciepłość stópki choć na razie mrozów nie ma ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na teraz pewnie są OK, jeśli chodzi o zapewnienie ciepła, ciekawe właśnie, jak w mróz. Edyta, a jaką długość stopy ma Tymek teraz? I o ile większą wkładkę bierzesz?
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
![]() Mamy te same Ecco, co Edyta pokazala w pierwszym linku ![]() Superfity mialam kiedys, wlasnie te Husky I i bylam zadowolona ![]()
#2110 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedne ma Tymek, ale takie za kolanko, nosił jak jeszcze było ciepło. Za innymi jeszcze się nie rozglądałam na żywo, tylko na allegro kiedyś. A np. takie? Ew. takie bardziej rajstopkowe też bym założyła, IMO to lepiej niż w rajstopkach, ale wiadomo - mówię za siebie ![]() ![]() Nie mam ![]() ![]() Tak, widziałam ten milimetr różnicy ![]() Nie chcę, bo jak się okaże, że kupiłam zbyt ciepłe buty jak na naszą zimę? Musiałabym być pewna, że będzie mroźno, ale tego nie wiadomo. W zeszłym roku kupiłam dodatkowo te śniegowce z Decathlonu i niepotrzebnie, bo założył Tymek może kilka razy. Okazało się, że Bartki, wcale nie tak grubo ocieplane, zupełnie wystarczały. Pomyślałam, że lepiej dołożyć jakąś wełnianą skarpetkę w razie czego niż miałby się w tych butach gotować. A tak to może i wczesną wiosnę w nich obleci. No okaże się jak będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() .
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mieliśmy je w ubiegłym roku w górach, więc nieprzemakalne sa na pewno i były mrozy też, ale nie pamiętam ![]() na pewno nie obcierają, T chętnie je nosi, bo inne jak mierzyliśmy to krzyczał, że się skarpetki zawijają, nie podobały mu się... myślałam jeszcze o takich, ale T nawet nie chciał mierzyć korzystając z rabatu zamówiliśmy jeszcze takie warto obserwować tę stronę, bo teraz w piątek dostaliśmy maila, że są jakieś rabaty i mi kupiliśmy buty z 60 % rabatem, wzięliśmy jeszcze mojej mamie na prezent, bo cena wyszła bardzo atrakcyjna zadziwiająco dobrze te butki trzymają stópkę, T ma teraz takie w domu i przedszkolu ![]() już nie kupiłam tych Danieli z obcasem Thomasa, po naszych rozważaniach - byliśmy u ortopedy i powiedział, ze T ma wszystko ok i nie potrzeba ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-10-28 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
![]() Za tydzień w sobotę robię tatoo ![]()
#2113 |
Zakorzenienie
|
Edyta, tak na szybko - byłam w sklepie, ale mały wybór - tylko do rozmiaru 26 i większość dla dziewczynek. Buty miękkie, ale powiem Ci, że zaskoczyło mnie, że takie jakieś... cienkie, sama nie wiem. Gdyby były dla Kuby, to zastanawiałabym się, czy jednak wziąć.
![]() |
#2114 | |||
Zadomowienie
|
angy, ten wzór, który pokazywałaś?
![]() Cytat:
.
![]() |
#2115 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nieźle, u nas na styk sandały kupowane w maju ![]() Fajna kurtka ![]() ![]() Cytat:
![]() A jakie Antoś ma zimowe teraz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, co zrobić, muszę to przemyśleć i znaleźć legginsy dla szczuplaka, jutro w każdym razie biorę krótkie spodenki, póki nie ogarnę sprawy tak będę Kubę ubierała. To te 27 Huscy jaką długą mają wkładkę? Kurczę, no mądrze piszesz, chociaż nam się śniegowce przydały, dopiero w grudniu kupowałam Bartki przecenione i miałam je właśnie na cieplejsze dni. Tylko w ubiegłym roku zimy dłuuugo nie było, więc Kuba długo w Ecco Mimic chodził. Kuba ma coś ok. 16 cm, więc szukam z wkładką 17,5. A widziałaś, że one też mają niezłe to futerko? Cytat:
![]() Kuba miał takie lidlowe croscy, wiem nie umywają się pewnie, ale uwielbiał je ![]() Fajnie ![]() Tak, takie na późną jesień bardziej. Z tym, że one mają Gore-Tex, ja nigdy takich butów zimowych nie miałam, więc może tak ma być ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() mało mnie ale jakoś czasu brak, na wszystko dosłownie... do tego Zuza przez ost dni dosłownie wyprowadzała mnie z rónowagi, nic a nic nie słuchała, była wyjątkowo niegrzeczna, nie umiałam do niej dotrzec dziś kapkę lepiej, ale może przez to że i więcej czasu dla niej dziś miałam, choc też nie za wiele... nadrabiam papierkowa robotę bo nie chce tego zostawic na za m-c, do tego wędrówki po bankach, ale może to już wkońcu finisz ![]() w czwartek u gina byłam, pytał mnie jak widzę poród, ja chcę cc, powiedział żebym pojechała do szpitala i się umówiła wstepnie Maciuś ma już 2300 ![]() tak to wszystko ok ![]() *** tyle o mnie widzę że tu buty na tapecie, ja podobnie jak Wojtusia mam na zimę buty z Lidla + jeszcze jedne typu Emu ale nie pamiętam jakie (po kuzynce) bo w szafie gdzieś rzucone Zuza do przedszkola na razie bez rajstopek chodzi ale nie wiem, może jednak powinnam jej dac ![]() idę się położyc Słodkich snów ![]()
#2117 |
Zakorzenienie
|
Nie ![]() A wkładka w Emelach się wyciąga ![]() ![]() Maja ![]() *** ![]() Ja juz dzisiaj założyłam Zosi buty z kożuchem- -4 było rano ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-10-29 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Maja, a na kiedy planujecie przeprowadzkę? U nas dziś rano -4, samej mi było zimno ![]() To pokaż jaki ![]() *** Zapomniałam napisać, że wczoraj chciałam wejść do Bartka, żeby zobaczyć, co mają na zimę. Ale jakie tłumy tam były ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
#2120 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
#2122 |
Ola-Unhola
|
![]() Chłopaki znowu w domu. Ant całą noc kaszlał i zatykał mu sie nos. Chyba czas ogrzewac trochę ich pokój, bo zimnica w nocy. Bartek kaszle, ale mniej. Jola, my mamy buty z Baty. Kupione w 2006 roku dla Bartka jako druga para, ale nie przydały się wtedy i przelezały z metką do dzisiaj. Coś w tm stylu (tylko te Deichmann) http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece Ide popakować pranie do Rodziców, bo my cały czas bez pralki ![]() Papa ![]()
#2123 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po weselu- super było ![]() Idę z Werką do lekarza dzisiaj bo minął tydzien i nie ma poprawy, dalej katar(juz 2 tydzien) i kaszel ![]() Zrzuce fotki to wstawie wieczorem..... Zdrowka dla wszystkich maluchów ![]()
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie, że wesele się udało ![]() Kochana przygotuj się długą walkę...-Zosia miała katar 1,5 miesiąca, a kaszel miesiąc ![]()
![]() |
#2125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam zakręcone kaloryfery, a Kuba ciągle się odkrywa, więc moje noce spędzam przykrywając go ![]() Fajnie wyglądają ![]() Cytat:
![]() Bez przerwy?
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie łatwiej trochę odkręcić kaloryfer, przynajmniej na noc? ![]() O różnym nasileniu, ale bez przerwy.
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
![]() Ile stopni macie w domu? A przy ilu wlaczacie kaloryfery? Czeko, ciesze sie, ze wesele udane ![]() Angy, ja tez nie moge doczekac sie tatuazu ![]() Dla wszystkich Chorowitkow ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Heeello
![]() ale mnie nie byłoooo ![]() Zima zmusiła nas do wybrania sie na zakupy. Kupilismy Alanowi kurtkę i spodnie -śniegowce w Reserved. Nawet w miarę przystępne ceny, ale bardzo już rozmiary przebrane. Mąż wreszcie kupił sobie buty na zimę. Ja chciałam sobie jakiś sweterek kupić ale jak zwykle kasy zabrakło ![]() Angy to się pokrzaczyło w tej Twojej pracy, ale przynajmniej pocieszysz się tatuażem. J a też czekam na efekt końcowy ![]() Zdrówka dla wszystkich potrzebujących .
#2130 |
Zakorzenienie
|
Jak odkręcę kaloryfer, to mam od razu za suche powietrze. Poza tym, ja mam 22 stopnie z wyłączonym kaloryferem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.