Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 23:32   #2101
morska
Zadomowienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
U nas pada grad, jest już biało wszędzie
Najgorsze jest to, że ja kompletnie nie jestem przygotowana na taką pogodę , ale mam już kombinezon na śnieg i na mróz

Jutro muszę chyba iść do tego sklepu, gdzie wiem, że kiedyś były Primigi. A dużo masz tych modeli upatrzonych? Jak to nie kłopot, to napisz
No właśnie dziś trochę czytałam, że są na szeroką stopę, a po drugie, że stopy w nich marzną Nie mieliśmy żadnych zimowych Ecco
Chyba się nie porwę na kupno zimówek przez sieć, żebym tylko w Bartku nie skończyła

No oby, oby

Nie pytałam, Kuba od biedy sam się w te rajstopy ubierze, no ale wiadomo, wolałabym coś, z czym mu będzie łatwiej.
Ja chyba w ogóle nie widziałam legginsów dla chłopców , masz na myśli takie rajstopowe, czy inne też są?
U mnie też biało
Mi jeszcze brakuje ze 3. par spodni ocieplanych niekombinezonowych No i butów oczywiście

Zaraz napiszę

No mam na myśli takie bawełniane obcisłe spodenki (?)
Takie, które swobodnie wejdą pod główne spodnie jak rajstopy, ale nie muszą być takie obcisłe jak legginsy noszone przez nas
Takie coś mam na myśli:
boys-and-girls-leggings-blue-.jpgboys-and-girls-leggings-gray-.jpg
indeks.jpgl170082-e.jpg
l170084-b.jpgIMG_00582-e1338282122216-120x175.jpgsupernatural-organic-cotton-and-modal-10.jpgMM_Shirt_SoftFeel_Chocolate_Leggings_Green_Innovator_1112_web.jpgManyMonths_Wool_Leggings_ECO_Kid_TShirt.jpg

.
Stary 2012-10-28, 01:23   #2102
morska
Zadomowienie

Jeszcze o butach do Joli
Tylko nie wiem czy Ci się moje przydadzą, bo ja chcę raczej niższe, takie na dwa rzepy. No i zapisywałam tylko te, z których jest szansa na rozmiar 27.
Z Ecco zapisałam sobie takie lub takie. Ale też wyczytałam o tym marznięciu I też o tym, że niby najgorsze to Truck Uno, czy jakoś tak, więc nie brałam ich pod uwagę. Do Ecco się przejdę w pon, to może pooglądam, bo pewnie zdjęcie sobie, a but sobie.
Z Primigów mam takie, takie, takie (jednak za wysokie) i takie. Tyle, że teraz nie mam gdzie obejrzeć. Już wzięłabym te ostatnie, ale niby są w kategorii "śniegowców", a nie widzę żadnego ocieplenia
Zostają jeszcze te Emele-glany, bo podobają mi się, ale mogłyby mieć bardziej cienkie futerko. Ale to zupełnie inny typ niż ta cała reszta.
A najbardziej teraz skłaniam się ku tym Superfitom.
Podobno Superfity (nie tylko ten model) są węższe od Ecco i tak bardzo wychwalane, że w sumie mogłabyś zaryzykować, a nie od razu do Bartka chodzić :P Najwyżej odeślesz
Ja zobaczę też w pon w Wójciku, bo podobno tam były Superfity, też ich na żywo nie widziałam jeszcze.
Także nie wiem co robić , mam już dość tego wybierania, dopiero co jesienne, a tu znowu następne
Stary 2012-10-28, 07:19   #2103
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ola, zerknęłam na all na tę Helly Hansen, ale chyba nie ma tego, o czym piszesz
Nie znam żadnych "technicznych" firm, musisz mi wytłumaczyć jak o myciu mydłem
A ten kombinezon Tomek ma jednoczęściowy? Już go nosi, czy u Was jeszcze jest w miarę ciepło?

A tak w ogóle, to może coś więcej napiszesz, np. co u Was słychać?

Kuba chodził w rajtkach po domu, ale jak miał 1,5 roku, teraz jakiś za duży mi się wydaje, choć jemu chyba jeszcze bez różnicy

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

A, Ola, Ty miałaś dla Tomka jakieś zimowe Ecco, prawda? Jakie? Byłaś zadowolona? Nie marzła mu stopa?
w tym roku jeszcze nie chodził, bo rano było tylko zimno a w ciągu dnia było slonecznie i kilkanaście stopni

tak mieliśmy rok temu i w tym też mamy Ecco i nie zauważyłam żeby było T zimno

u nas wszystko ok, T się zaaklimatyzował w przedszkolu, a ja sporo pracuję, więc zaglądam tylko co piszecie i przelatuję wzrokiem, bo na nic więcej nie mam siły
teraz wyjeźdżamy na Wszystkich Świętych to będę miała kilka dni wolnego; listopad zapowiada się bardzo pracowicie - ale udało mi się zabrać tylko czas mój osobisty, a nie te 2 popołudnia, które jestem w domu w tygodniu

morska, chciałabyś jakies mydełka z organique? będę zapewne w tym sklepie w swoich sprawach t mogłabym Ci kupić jesli chcesz - jak się zdecydujesz to pisz pw

miramej, jak małż wstanie to zapytam go o ten kombinezon; tak jest jednoczęściowy - T sam go nawet potrafi założyć tylko w zapięciu trzeba pomóc

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2012-10-28 o 07:36
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:12   #2104
Wojtusia
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Czytałam coś o tym w przelocie, a powiedz mi, czym przytrzymujesz język i w którym miejscu? Bo ja spróbowałam na sobie i w ogóle nic nie udało mi się powiedzieć, a do tego miałam odruch wymiotny
A przytrzymuje tak mniej więcej na środku, lekko odsuwając do tyłu i naciskając. Robię to palcem, albo patyczkiem takim lekarskim, ale palcem mam lepsze wyczucie. Oli nie lubi tego i powie to KA góra 3-4 razy i daję jej spokój. Nie ma odruchu wymiotnego, staram sie nie robić tego na siłę ani za mocno. Ale nie wiem czy nie wybrać się do logopedy...

Jeju jak czytam o tych wszystkich butach o których piszecie, to aż mi słabo, takie ceny mają.

My mamy śniegowce z zeszłego roku i są dobre jeszcze. One są z lidla, grube ciepłe. Nigdy Oli nie zmarzła noga w nich. Nie mam zastrzeżeń.

A teraz jesienne kupiliśmy w ccc, takie do kostki z lekkim kożuszkiem w środku. Bardzo mi się podobały. Oli jest zadowolona.

Kurtkę mamy z zeszłego roku z h&m, ale już trochę się zbiła i cieńsza się zrobiła i jest taka na pogodę teraz. Na zimę kupilismy wczoraj w reserved TAKĄ. jest cieplutka, ma świetnego misia w całym kapturku.
jeszcze tylko spodnie takie nieprzemakalne chcę kupić takie na szelkach. Ale też szukam tańszych niż za 150 zł
To przegięcie takie ceny ubrań dla dzieci, gdzie i tak na sezon tylko się kupuje.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:18   #2105
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ale ja właśnie nie chcę, żeby był w samych rajstopach
Ale pytałas się co ubieramy,t na[pisałam, że my rajstopy.

W HM sa też niby takie legginsy, ale to cienkie i raczej jak kalesony/piżamka.
http://allegro.pl/hm-dwupak-legginso...736938193.html
http://allegro.pl/bawelniane-leggins...748313099.html

My lecimy dzisiaj na turniej szachowy. Siła wyższa
Z Kasią niestety sie nie spotkam
Potem buty dla Bartka, bo ma tylko trampy za kostkę, a nas śniegu po kolana
Nie wiem czy Antkowi kupować takie do kostki czy nie. Bo ma zimowe i owszem na taką pogodę jak dzisiaj jest ok, ale ile ten śnieg sie utrzyma, czy za tydzień nie zrobi się 10 st na plusie np? I wtedy ani w adidasach, ani w sniegowcach
Sama nie wiem

Lecę, miłego dnia
Stary 2012-10-28, 09:23   #2106
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
U mnie też biało
Mi jeszcze brakuje ze 3. par spodni ocieplanych niekombinezonowych No i butów oczywiście

Zaraz napiszę

No mam na myśli takie bawełniane obcisłe spodenki (?)
Takie, które swobodnie wejdą pod główne spodnie jak rajstopy, ale nie muszą być takie obcisłe jak legginsy noszone przez nas
Takie coś mam na myśli:
Załącznik 4950652Załącznik 4950653
Załącznik 4950654Załącznik 4950655
Załącznik 4950656Załącznik 4950657Załącznik 4950658Załącznik 4950659Załącznik 4950660
Spodnie niekombinezonewe ocieplane to takie przemakalne z podszewką?

A widziałaś te legginsy na żywo? Niektóre nie wyglądają źle, z tym, że mój Kuba jest chudziutki, to nie wiem, czy mu z tyłka nie spadną Wiesz, ile kosztują?

Cytat:
Jeszcze o butach do Joli
Tylko nie wiem czy Ci się moje przydadzą, bo ja chcę raczej niższe, takie na dwa rzepy. No i zapisywałam tylko te, z których jest szansa na rozmiar 27.
Z Ecco zapisałam sobie takie lub takie. Ale też wyczytałam o tym marznięciu I też o tym, że niby najgorsze to Truck Uno, czy jakoś tak, więc nie brałam ich pod uwagę. Do Ecco się przejdę w pon, to może pooglądam, bo pewnie zdjęcie sobie, a but sobie.
Z Primigów mam takie, takie, takie (jednak za wysokie) i takie. Tyle, że teraz nie mam gdzie obejrzeć. Już wzięłabym te ostatnie, ale niby są w kategorii "śniegowców", a nie widzę żadnego ocieplenia
Zostają jeszcze te Emele-glany, bo podobają mi się, ale mogłyby mieć bardziej cienkie futerko. Ale to zupełnie inny typ niż ta cała reszta.
A najbardziej teraz skłaniam się ku tym Superfitom.
Podobno Superfity (nie tylko ten model) są węższe od Ecco i tak bardzo wychwalane, że w sumie mogłabyś zaryzykować, a nie od razu do Bartka chodzić :P Najwyżej odeślesz
Ja zobaczę też w pon w Wójciku, bo podobno tam były Superfity, też ich na żywo nie widziałam jeszcze.
Także nie wiem co robić , mam już dość tego wybierania, dopiero co jesienne, a tu znowu następne

Ja mam do Ecco nawet 20% zniżki do 5 listopada, ale kurczę, sporo razy czytałam, że są zimne, z kolei Ola niżej napisała, że Tomkowi ciepło

A Ty masz Primigi stacjonarnie? Ja może dzisiaj zdam relację, jak uda mi się skoczyć do sklepu.
Te Superfity fajne i nawet tańsze od reszty, ale z tych co wkleiłaś, to jaki rozmiar byś brała? Podają 1mm różnicy w długości wkładki między rozmiarem 26 i 27

I powiedz mi, dlaczego wyższych nie chcesz? Będziesz kupowała jeszcze decathlonowskie śniegowce?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
w tym roku jeszcze nie chodził, bo rano było tylko zimno a w ciągu dnia było slonecznie i kilkanaście stopni

tak mieliśmy rok temu i w tym też mamy Ecco i nie zauważyłam żeby było T zimno

u nas wszystko ok, T się zaaklimatyzował w przedszkolu, a ja sporo pracuję, więc zaglądam tylko co piszecie i przelatuję wzrokiem, bo na nic więcej nie mam siły
teraz wyjeźdżamy na Wszystkich Świętych to będę miała kilka dni wolnego; listopad zapowiada się bardzo pracowicie - ale udało mi się zabrać tylko czas mój osobisty, a nie te 2 popołudnia, które jestem w domu w tygodniu
(...)
miramej, jak małż wstanie to zapytam go o ten kombinezon; tak jest jednoczęściowy - T sam go nawet potrafi założyć tylko w zapięciu trzeba pomóc

Ola, a jaki model tych zimowych Ecco mieliście?

Cieszę się, że Tomuś dobrze odnalazł się w nowym przedszkolu, odzywaj się w miarę możliwości

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 09:39   #2107
p4w
Zakorzenienie

takie

zwrócę w najbliższych dniach szczególną uwage na ciepłość stópki choć na razie mrozów nie ma

3220g 54 cm

------------------

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 09:43   #2108
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
takie

zwrócę w najbliższych dniach szczególną uwage na ciepłość stópki choć na razie mrozów nie ma
Dzięki , te mi się podobają właśnie

Na teraz pewnie są OK, jeśli chodzi o zapewnienie ciepła, ciekawe właśnie, jak w mróz.

Edyta, a jaką długość stopy ma Tymek teraz? I o ile większą wkładkę bierzesz?

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-28, 10:12   #2109
mariolasl
Zakorzenienie

Mamy te same Ecco, co Edyta pokazala w pierwszym linku i jeszcze jedne Ricosta.

Superfity mialam kiedys, wlasnie te Husky I i bylam zadowolona
Stary 2012-10-28, 10:48   #2110
morska
Zadomowienie

Cytat:
morska, chciałabyś jakies mydełka z organique? będę zapewne w tym sklepie w swoich sprawach t mogłabym Ci kupić jesli chcesz - jak się zdecydujesz to pisz pw
Napiszę

Cytat:
Spodnie niekombinezonewe ocieplane to takie przemakalne z podszewką?

A widziałaś te legginsy na żywo? Niektóre nie wyglądają źle, z tym, że mój Kuba jest chudziutki, to nie wiem, czy mu z tyłka nie spadną Wiesz, ile kosztują?

A Ty masz Primigi stacjonarnie? Ja może dzisiaj zdam relację, jak uda mi się skoczyć do sklepu.
Te Superfity fajne i nawet tańsze od reszty, ale z tych co wkleiłaś, to jaki rozmiar byś brała? Podają 1mm różnicy w długości wkładki między rozmiarem 26 i 27

I powiedz mi, dlaczego wyższych nie chcesz? Będziesz kupowała jeszcze decathlonowskie śniegowce?

Jedne ma Tymek, ale takie za kolanko, nosił jak jeszcze było ciepło. Za innymi jeszcze się nie rozglądałam na żywo, tylko na allegro kiedyś. A np. takie? Ew. takie bardziej rajstopkowe też bym założyła, IMO to lepiej niż w rajstopkach, ale wiadomo - mówię za siebie Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedzieć czy spadną

Nie mam Tak, napisz, napisz

Tak, widziałam ten milimetr różnicy Ale poszukałam innych ofert i brałabym normalnie - 27.

Nie chcę, bo jak się okaże, że kupiłam zbyt ciepłe buty jak na naszą zimę? Musiałabym być pewna, że będzie mroźno, ale tego nie wiadomo. W zeszłym roku kupiłam dodatkowo te śniegowce z Decathlonu i niepotrzebnie, bo założył Tymek może kilka razy. Okazało się, że Bartki, wcale nie tak grubo ocieplane, zupełnie wystarczały. Pomyślałam, że lepiej dołożyć jakąś wełnianą skarpetkę w razie czego niż miałby się w tych butach gotować. A tak to może i wczesną wiosnę w nich obleci. No okaże się jak będzie

Cytat:
Tymek ma tak 16,4. Chciałabym wkładkę gdzieś na 17,8 cm.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

No mnie coś kuszą te Husky

.
Stary 2012-10-28, 11:55   #2111
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki , te mi się podobają właśnie

Na teraz pewnie są OK, jeśli chodzi o zapewnienie ciepła, ciekawe właśnie, jak w mróz.

bardzo dużą uwagę zwracałam na to czy stópki były suche/nieprzemakalne buty, odnośnie ciepłości nie przyszło mi do głowy sprawdzać (wydawało mi się to oczywiste ), ale myślę, ze jak sprawdzałam wilgotność to rzuciłyby mi się chłodne stópki

mieliśmy je w ubiegłym roku w górach, więc nieprzemakalne sa na pewno i były mrozy też, ale nie pamiętam
na pewno nie obcierają, T chętnie je nosi, bo inne jak mierzyliśmy to krzyczał, że się skarpetki zawijają, nie podobały mu się... myślałam jeszcze o takich, ale T nawet nie chciał mierzyć

korzystając z rabatu zamówiliśmy jeszcze takie warto obserwować tę stronę, bo teraz w piątek dostaliśmy maila, że są jakieś rabaty i mi kupiliśmy buty z 60 % rabatem, wzięliśmy jeszcze mojej mamie na prezent, bo cena wyszła bardzo atrakcyjna

zadziwiająco dobrze te butki trzymają stópkę, T ma teraz takie w domu i przedszkolu
już nie kupiłam tych Danieli z obcasem Thomasa, po naszych rozważaniach - byliśmy u ortopedy i powiedział, ze T ma wszystko ok i nie potrzeba

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2012-10-28 o 11:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 12:40   #2112
angy
Zakorzenienie

Za tydzień w sobotę robię tatoo

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:31   #2113
Miramej
Zakorzenienie

Edyta, tak na szybko - byłam w sklepie, ale mały wybór - tylko do rozmiaru 26 i większość dla dziewczynek. Buty miękkie, ale powiem Ci, że zaskoczyło mnie, że takie jakieś... cienkie, sama nie wiem. Gdyby były dla Kuby, to zastanawiałabym się, czy jednak wziąć.

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-28, 18:32   #2114
morska
Zadomowienie

angy, ten wzór, który pokazywałaś?

Cytat:
Edyta, tak na szybko - byłam w sklepie, ale mały wybór - tylko do rozmiaru 26 i większość dla dziewczynek. Buty miękkie, ale powiem Ci, że zaskoczyło mnie, że takie jakieś... cienkie, sama nie wiem. Gdyby były dla Kuby, to zastanawiałabym się, czy jednak wziąć.
W sensie, że cienko ocieplone?

.
Stary 2012-10-28, 19:14   #2115
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A przytrzymuje tak mniej więcej na środku, lekko odsuwając do tyłu i naciskając. Robię to palcem, albo patyczkiem takim lekarskim, ale palcem mam lepsze wyczucie. Oli nie lubi tego i powie to KA góra 3-4 razy i daję jej spokój. Nie ma odruchu wymiotnego, staram sie nie robić tego na siłę ani za mocno. Ale nie wiem czy nie wybrać się do logopedy...
(...)
My mamy śniegowce z zeszłego roku i są dobre jeszcze. One są z lidla, grube ciepłe. Nigdy Oli nie zmarzła noga w nich. Nie mam zastrzeżeń.
(...)
Kurtkę mamy z zeszłego roku z h&m, ale już trochę się zbiła i cieńsza się zrobiła i jest taka na pogodę teraz. Na zimę kupilismy wczoraj w reserved TAKĄ. jest cieplutka, ma świetnego misia w całym kapturku.
jeszcze tylko spodnie takie nieprzemakalne chcę kupić takie na szelkach. Ale też szukam tańszych niż za 150 zł
To przegięcie takie ceny ubrań dla dzieci, gdzie i tak na sezon tylko się kupuje.
, może odważę się spróbować z Kubą

Nieźle, u nas na styk sandały kupowane w maju

Fajna kurtka , właśnie w Reserved były spodnie na śnieg za 99 zł

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
W HM sa też niby takie legginsy, ale to cienkie i raczej jak kalesony/piżamka.
http://allegro.pl/hm-dwupak-legginso...736938193.html
http://allegro.pl/bawelniane-leggins...748313099.html

My lecimy dzisiaj na turniej szachowy. Siła wyższa
Z Kasią niestety sie nie spotkam
Potem buty dla Bartka, bo ma tylko trampy za kostkę, a nas śniegu po kolana
Nie wiem czy Antkowi kupować takie do kostki czy nie. Bo ma zimowe i owszem na taką pogodę jak dzisiaj jest ok, ale ile ten śnieg sie utrzyma, czy za tydzień nie zrobi się 10 st na plusie np? I wtedy ani w adidasach, ani w sniegowcach
Sama nie wiem

Lecę, miłego dnia
Widziałam te kalesony, nawet fajne są, bo mają szew pośrodku, ale na H&M-owe spodnie/kalesony itp. Kuba jest za chudy

A jakie Antoś ma zimowe teraz?

Cytat:

Pewnie noga Antosiowi nie marzła, bo u Was zimy jeszcze cieplejsze niż ostatnio u nas

Cytat:

Jedne ma Tymek, ale takie za kolanko, nosił jak jeszcze było ciepło. Za innymi jeszcze się nie rozglądałam na żywo, tylko na allegro kiedyś. A np. takie? Ew. takie bardziej rajstopkowe też bym założyła, IMO to lepiej niż w rajstopkach, ale wiadomo - mówię za siebie Jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedzieć czy spadną
(...)
Tak, widziałam ten milimetr różnicy Ale poszukałam innych ofert i brałabym normalnie - 27.

Nie chcę, bo jak się okaże, że kupiłam zbyt ciepłe buty jak na naszą zimę? Musiałabym być pewna, że będzie mroźno, ale tego nie wiadomo. W zeszłym roku kupiłam dodatkowo te śniegowce z Decathlonu i niepotrzebnie, bo założył Tymek może kilka razy. Okazało się, że Bartki, wcale nie tak grubo ocieplane, zupełnie wystarczały. Pomyślałam, że lepiej dołożyć jakąś wełnianą skarpetkę w razie czego niż miałby się w tych butach gotować. A tak to może i wczesną wiosnę w nich obleci. No okaże się jak będzie

Tymek ma tak 16,4. Chciałabym wkładkę gdzieś na 17,8 cm.

No mnie coś kuszą te Husky
A kiedy Ty takie spodnie zakładasz? Ja kupiłam Kubie jedne w KappAhlu i nie wiem, na kiedy się nadają, szczerze mówiąc

Nie wiem, co zrobić, muszę to przemyśleć i znaleźć legginsy dla szczuplaka, jutro w każdym razie biorę krótkie spodenki, póki nie ogarnę sprawy tak będę Kubę ubierała.

To te 27 Huscy jaką długą mają wkładkę?

Kurczę, no mądrze piszesz, chociaż nam się śniegowce przydały, dopiero w grudniu kupowałam Bartki przecenione i miałam je właśnie na cieplejsze dni. Tylko w ubiegłym roku zimy dłuuugo nie było, więc Kuba długo w Ecco Mimic chodził.

Kuba ma coś ok. 16 cm, więc szukam z wkładką 17,5.

A widziałaś, że one też mają niezłe to futerko?

Cytat:
bardzo dużą uwagę zwracałam na to czy stópki były suche/nieprzemakalne buty, odnośnie ciepłości nie przyszło mi do głowy sprawdzać (wydawało mi się to oczywiste ), ale myślę, ze jak sprawdzałam wilgotność to rzuciłyby mi się chłodne stópki

mieliśmy je w ubiegłym roku w górach, więc nieprzemakalne sa na pewno i były mrozy też, ale nie pamiętam
na pewno nie obcierają, T chętnie je nosi, bo inne jak mierzyliśmy to krzyczał, że się skarpetki zawijają, nie podobały mu się... myślałam jeszcze o takich, ale T nawet nie chciał mierzyć

korzystając z rabatu zamówiliśmy jeszcze takie warto obserwować tę stronę, bo teraz w piątek dostaliśmy maila, że są jakieś rabaty i mi kupiliśmy buty z 60 % rabatem, wzięliśmy jeszcze mojej mamie na prezent, bo cena wyszła bardzo atrakcyjna

zadziwiająco dobrze te butki trzymają stópkę, T ma teraz takie w domu i przedszkolu
już nie kupiłam tych Danieli z obcasem Thomasa, po naszych rozważaniach - byliśmy u ortopedy i powiedział, ze T ma wszystko ok i nie potrzeba
, jak szybko czegoś nie wymyślę, to przymierzę takie, jakie Wy macie, miałabym je za 240 zł, więc w miarę.

Kuba miał takie lidlowe croscy, wiem nie umywają się pewnie, ale uwielbiał je

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Za tydzień w sobotę robię tatoo
Fajnie

Cytat:
W sensie, że cienko ocieplone?
Tak, takie na późną jesień bardziej. Z tym, że one mają Gore-Tex, ja nigdy takich butów zimowych nie miałam, więc może tak ma być

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 21:42   #2116
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Maja, w środę będziesz miała paczkę.

mało mnie ale jakoś czasu brak, na wszystko dosłownie...
do tego Zuza przez ost dni dosłownie wyprowadzała mnie z rónowagi, nic a nic nie słuchała, była wyjątkowo niegrzeczna, nie umiałam do niej dotrzec
dziś kapkę lepiej, ale może przez to że i więcej czasu dla niej dziś miałam, choc też nie za wiele...
nadrabiam papierkowa robotę bo nie chce tego zostawic na za m-c, do tego wędrówki po bankach, ale może to już wkońcu finisz bo decyzję pozytywną mamy, czekam na wzór umowy, do tego ciągle jacyś goście pzryjeżdzają, to do kuchni, to do kominka to do plytek, itp.... mąż ich umawia a ja musze jeździc... dośc już mam, bo mi coraz ciężej

w czwartek u gina byłam, pytał mnie jak widzę poród, ja chcę cc, powiedział żebym pojechała do szpitala i się umówiła wstepnie
Maciuś ma już 2300
tak to wszystko ok

tyle o mnie
widzę że tu buty na tapecie, ja podobnie jak Wojtusia mam na zimę buty z Lidla + jeszcze jedne typu Emu ale nie pamiętam jakie (po kuzynce) bo w szafie gdzieś rzucone
Zuza do przedszkola na razie bez rajstopek chodzi ale nie wiem, może jednak powinnam jej dac jutro zimno ma byc...

idę się położyc
Słodkich snów
Stary 2012-10-29, 08:33   #2117
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy, ten wzór, który pokazywałaś?

.

Nie

A wkładka w Emelach się wyciąga

Cytat:

Fajnie

Maja

Ja juz dzisiaj założyłam Zosi buty z kożuchem- -4 było rano

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-10-29 o 08:35
Stary 2012-10-29, 08:39   #2118
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
mało mnie ale jakoś czasu brak, na wszystko dosłownie...
do tego Zuza przez ost dni dosłownie wyprowadzała mnie z rónowagi, nic a nic nie słuchała, była wyjątkowo niegrzeczna, nie umiałam do niej dotrzec
dziś kapkę lepiej, ale może przez to że i więcej czasu dla niej dziś miałam, choc też nie za wiele...
nadrabiam papierkowa robotę bo nie chce tego zostawic na za m-c, do tego wędrówki po bankach, ale może to już wkońcu finisz bo decyzję pozytywną mamy, czekam na wzór umowy, do tego ciągle jacyś goście pzryjeżdzają, to do kuchni, to do kominka to do plytek, itp.... mąż ich umawia a ja musze jeździc... dośc już mam, bo mi coraz ciężej

w czwartek u gina byłam, pytał mnie jak widzę poród, ja chcę cc, powiedział żebym pojechała do szpitala i się umówiła wstepnie
Maciuś ma już 2300
tak to wszystko ok

tyle o mnie
widzę że tu buty na tapecie, ja podobnie jak Wojtusia mam na zimę buty z Lidla + jeszcze jedne typu Emu ale nie pamiętam jakie (po kuzynce) bo w szafie gdzieś rzucone
Zuza do przedszkola na razie bez rajstopek chodzi ale nie wiem, może jednak powinnam jej dac jutro zimno ma byc...

Maja, a na kiedy planujecie przeprowadzkę?

U nas dziś rano -4, samej mi było zimno Potem pewnie cieplej będzie, ale ja biorę jeszcze pod uwagę to, że będą na spacerze, więc dłużej niż kilka minut.

Cytat:
Nie
To pokaż jaki

Zapomniałam napisać, że wczoraj chciałam wejść do Bartka, żeby zobaczyć, co mają na zimę. Ale jakie tłumy tam były , nie zmieściłabym się

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-29, 08:41   #2119
angy
Zakorzenienie

Cytat:

To pokaż jaki
Pokażę już zrobiony

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 08:43   #2120
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę już zrobiony
Chyba dam radę wytrzymać, ale ciężko będzie

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-29, 08:48   #2121
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miramej Pokaż wiadomość
chyba dam radę wytrzymać, ale ciężko będzie :d
:d

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-29, 09:06   #2122
UnholyOne
Ola-Unhola

Chłopaki znowu w domu.
Ant całą noc kaszlał i zatykał mu sie nos.
Chyba czas ogrzewac trochę ich pokój, bo zimnica w nocy.
Bartek kaszle, ale mniej.

Jola, my mamy buty z Baty. Kupione w 2006 roku dla Bartka jako druga para, ale nie przydały się wtedy i przelezały z metką do dzisiaj.
Coś w tm stylu (tylko te Deichmann)
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

Ide popakować pranie do Rodziców, bo my cały czas bez pralki

Papa
Stary 2012-10-29, 10:17   #2123
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

My po weselu- super było
Idę z Werką do lekarza dzisiaj bo minął tydzien i nie ma poprawy, dalej katar(juz 2 tydzien) i kaszel

Zrzuce fotki to wstawie wieczorem.....

Zdrowka dla wszystkich maluchów

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:32   #2124
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

My po weselu- super było
Idę z Werką do lekarza dzisiaj bo minął tydzien i nie ma poprawy, dalej katar(juz 2 tydzien) i kaszel

Zrzuce fotki to wstawie wieczorem.....

Zdrowka dla wszystkich maluchów

To fajnie, że wesele się udało
Kochana przygotuj się długą walkę...-Zosia miała katar 1,5 miesiąca, a kaszel miesiąc

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-29, 11:27   #2125
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Chłopaki znowu w domu.
Ant całą noc kaszlał i zatykał mu sie nos.
Chyba czas ogrzewac trochę ich pokój, bo zimnica w nocy.
Bartek kaszle, ale mniej.

Jola, my mamy buty z Baty. Kupione w 2006 roku dla Bartka jako druga para, ale nie przydały się wtedy i przelezały z metką do dzisiaj.
Coś w tm stylu (tylko te Deichmann)
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece
Zdrówka
Ja też mam zakręcone kaloryfery, a Kuba ciągle się odkrywa, więc moje noce spędzam przykrywając go

Fajnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Zdrówka

Cytat:
To fajnie, że wesele się udało
Kochana przygotuj się długą walkę...-Zosia miała katar 1,5 miesiąca, a kaszel miesiąc
Bez przerwy?

H. MacLeod

.
Stary 2012-10-29, 11:56   #2126
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam zakręcone kaloryfery, a Kuba ciągle się odkrywa, więc moje noce spędzam przykrywając go

Bez przerwy?

A nie łatwiej trochę odkręcić kaloryfer, przynajmniej na noc?

O różnym nasileniu, ale bez przerwy.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-29, 13:48   #2127
mariolasl
Zakorzenienie

Ile stopni macie w domu?
A przy ilu wlaczacie kaloryfery?

Czeko, ciesze sie, ze wesele udane

Angy, ja tez nie moge doczekac sie tatuazu

Dla wszystkich Chorowitkow
Stary 2012-10-29, 13:54   #2128
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Ile stopni macie w domu?
A przy ilu wlaczacie kaloryfery?

Angy, ja tez nie moge doczekac sie tatuazu
Ja mam w domu ok. 22 st. (z kaloryferem), bez ogrzewania nie wiem-może 18. Dla mnie to zdecydowanie za zimno.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-10-29, 14:25   #2129
agga19851985
Wtajemniczenie

Heeello
ale mnie nie byłoooo Dopiero sie ogarnełam. Mąż w domu siedzi i nie po drodze mi do komputera.
Zima zmusiła nas do wybrania sie na zakupy. Kupilismy Alanowi kurtkę i spodnie -śniegowce w Reserved. Nawet w miarę przystępne ceny, ale bardzo już rozmiary przebrane. Mąż wreszcie kupił sobie buty na zimę. Ja chciałam sobie jakiś sweterek kupić ale jak zwykle kasy zabrakło Musimy jeszcze dla Alana buty kupic, dziś nic nie znaleźlismy. Jutro jeszcze poszukamy czego u nas w mieście bo Młody zasuwa w adidaskach.

Angy to się pokrzaczyło w tej Twojej pracy, ale przynajmniej pocieszysz się tatuażem. J a też czekam na efekt końcowy

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących .

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:26   #2130
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A nie łatwiej trochę odkręcić kaloryfer, przynajmniej na noc?
Jak odkręcę kaloryfer, to mam od razu za suche powietrze. Poza tym, ja mam 22 stopnie z wyłączonym kaloryferem

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości