|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
|
#272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my malujemy w długi łikend i mam zamiar odgapić od Ciebie te krawędzie białe na ścianach ![]() Cytat:
Nie dziwię się, ja bym przeżywała jeszcze cały tydzień. A może da się coś tam wyjeść ze środka?![]() marsi I gdzie Ty gruba?
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-10-31 o 12:26 |
|||
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
TZ twierdzi, że taki cukier to idealny jest jak u nas po 2 godzinach, ale co on tam wie
|
#274 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też chce taki!! ![]() Cytat:
![]() Black, kochana mogłabyś wkleić link do tej aukcji z ocieplanymi leginsami? te co Ty masz. Musze sobie zamówić bo już w dupke zimno w tych zwykłych :/
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Piękne brzuszki macie, może za tydzienń będę miała porządny aparat to też coś umieszcze. Zbieram się na wizytę. Miłego dnia!!
|
#276 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że nie możesz policzyć siebie i 2 dzieci, bo to tak jakby ojciec nic na nie nie łożył. Może jest wśród nas bardziej obeznana mamusia z przepisami to coś podpowie. Cytat:
![]() Cytat:
Mój w ciąży też jak biadolę, że nie mam co ubrać to mówi, żebym kupiła, a ja że na te 3 m-ce nie warto, ale ostatnio skusiłam się w H&M Mama na śliczny sweter i bluzkę z dł.rękawem. Także są słoniowe rozmiary, powiem więcej - ja już chodzę w tym największym - XL super leżą i od razu humor mam lepszy. Poza tym będą jakieś okoliczności, święta, wizyty u lekarza to wypada się odpicować, no nie Cytat:
Cytat:
Ładny ![]() Cytat:
Nie dziwię się, ze się wkurzyłąś z tym placiem. Jak mi coś nie wyjdzie to jestem taka zła, że lepiej nie podchodzić. Ja też dziś robię taką ala szarlotkę - placek z jabłkami i budyniem, tzn. na kruchym cieście, jabłka starte, na to budyń wanilowy, druga warstwa ciasta i na wierzch czekolada. |
|||||||
|
|
|
#277 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale co ja zrobię, że już wcześniej miałam duży biust i rozstępy, a od początku ciąży doszło mi ponad 10cm w obwodzie biustu i chociaż smaruję tak jak wszystko inne to i tak rozstępy mi wyskoczyły i też mi uda przytyły strasznie... marsi olej teściową co do świąt - faktycznie mam nadzieję, że to już niedługo będzie...chociaż odkąd siedzę w domu to mi się straaaasznie dłuży czas. Ale też jak mówię: coraz bliżej święta, to od razu ją w myślach śpiewam i widzę tego tira jadącego w śniegu ![]() Cytat:
eee, a czemu za niski cukier jest zły? ja byłam już z miesiąc temu na krzywej, przed wypiciem miałam 76, po 1h-58, po 2h-56. I lekarz powiedział: ooo, jaka piękna glukoza! I po wypiciu lepsza niż przed, no to może Pani szaleć ze słodyczami ![]() więc jak to jest?
|
|
|
#278 | ||
|
BAN stały
|
Poszłam chwilę popracować, dosłownie na 2,5 godzinki...wracam a tu tyle czytania, gaduły jedne
![]() Cytat:
ale ja się zawsze wypieram, i mówię, że to widocznie przez sen bo ja nic nie pamiętam i wcale się tulić nie chciałam ![]() Cytat:
Mnie wzięło 3 dni temu na książkę "inteligencja emocjonalna" znalazłam przy remoncie wśród książek ze studiów i tak mnie naszło także czytam sobie teraz troszku o emocjach.Pstryczku baaardzo mi się podoba pokoik!! W ogóle ta seria z żyrafką bardzo ładna - sama taką chciałam, ale potem się okazało że mebelków dokupować nie musimy, a łóżeczko będzie zastawione po bokach więc zasłoni żyrafę więc chyba muszę odpuścić. Dziewczyny, a jak będzie wyglądało białe łóżeczko pośród brązowych mebli? Bardzo źle? ![]() Marsi brzuszek czaaad !
|
||
|
|
|
#279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W dolegliwości ciążowe to wszystko znosię tylko zaparcia i zgaga straszne sa dla mnie. Piękny brzuszek taka piłeczka ![]() Wczesniej nie pisałam: Black Twój brzuszek też śliczniutki. Eff8 a Twój taki malutki, słodki ![]() Delicjanka Twój też jak piłeczka ![]() Jutro po południu jedziemy do mnie bo mama przy okazji zjazdu robi imienino-urodziny więc będzie wyżerka ![]() A w piątek wieczorem wreszcie na Bonda idziemy. Nie moge sie doczekać.
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe na pewno moj mąż i tak zje ją z uśmiechem, oczywiście po zeskrobaniu tej wierzchniej czarnej warstwy![]() hmm.. chcialam jeszcze zacytować post Marty, ale nie wiem jak się cytuje kilka postow w jednej odpowiedzi . Kupiłam ostatnio fajne legginsy na all, z takim ociepleniem od środka, fajne są http://moda.allegro.pl/cieplutkie-le...757401933.html
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać z nową mamusią - witamy witamy!
![]() marsi - pięęęękny brzuszek, ale mój przy Twoim to się chowa... ale ja dopiero w 27 tygodniu, więc może nadrobię ![]() pstryczku - jaki piękny pokój! cudooowny!
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka- to coś takiego: http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...723995849.html
mama moja nosiła po ciązy ze mną bo miała ogromny brzuch i cała skóra jej się "wklęsła", więc i ja skorzystam z wynalazku brzusie wszystkie piękne ![]() bigos mi się pyrczy, ogórkowa nastawiona, maż zabrał piesa na łąkowy spacer- niech się wybiega (pies oczywiscie) chociaz zrobiło mi sie przykro bo nawet nie zapytał czy bym sie przeszła z nimi a takie ślcizne dzis sloneczko, ze aż miło na dwor wyjsc... no nic- jeszcze sie odgryze paskudzie ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak chcesz kilka postów zacytować to wciskasz ten środkowy przycisz wielo-cytuj przy każdej wypowiedzi na jaką chcesz odpowiedzieć
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak myslalam, że to ten symbol, tylko nie mogłam pojąć jak to działa![]() Marta te legginsy są bardzo milutkie od środka, chociaż w pierwszej chwili jak je założyłam to jakoś tak ten materiał mi "dresiarsko" wyglądał. Ale teraz praktycznie w niczym innym nie wychodzę. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-10-31 o 13:15 |
|
|
|
|
#285 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się gadaniem babc i ciotek, bo one i tak będą gadać, zobaczysz co to będzie po porodzie... milion dobrych rad i pouczeń. Trzeba się nauczyć to olewać bo potem będzie problem. ja też odkąd siedzę domu to mi się dłuży czas a do łba milion głupich myśli, ja się czasem zastanawiam czy aby na pewno ja mam wszystko z głową wporządku, bo hormony hormonami ale może poprostu ja jestem nienormalna i mam jakieś zaburzenia psychiczne ![]() Cytat:
Ja też kiedyś lubiłam poczytać takie książki ale odkąd jestem na psychologii to mam dość literatury naukowej z tym związanej , już czasem tym rzygam , mam nadzieję że po studiach to się zmieni. Cytat:
Mam nadzieję że rozjaśniłam a nie pogmatwałam bardziej |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ilkas mam nadzieję że białe łóżeczko nei będzie źle wyglądało bo u mnie będzie tak samo ![]() Cytat:
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach byłabym zapomniała: dziewczyny piękne macie brzuszki, wszystkie takie zgrabniutkie, typowo ciążowe
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja już jestem 3 lata po skończeniu psychologii i dopiero niedawno chętnie zaczęłam wracać do tej literatury. Wcześniej reagowałam tak bo co za dużo to niezdrowo
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dżinsy ciążowe od bratowej dostałam nienawidzę ich może dlatego że mają szerokie nogawki coś a'la dzwony no czuje się w nich aseksualnie i na dodatek ona je nosiła na początku ciąży a ja już przy końcu jestem i wiszą mi na du... nawet mój TŻ mówi że wyglądam jakbym miała je z pomocy dla powodzianJa też się denerwuję jak mi coś nie wyjdzie. Tym bardziej że ja uwielbiam w kuchni coś robić i jak mi nie wyjdzie to chodzę wściekła cały dzień. Dzisiaj robię zapiekankę z tego co w lodówce mam nadzieję że wyjdzie zjadliwa. W sumie już w piekarniku siedzi bo zaraz TŻ będzie i nawet ładnie pachnie. Cytat:
Zdaj relację jak tam Bond bo też rozważam wyjazd, a nie wiem czy warto. Cytat:
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jaki masz odcień tego brązu? Ja mam coś takiego jak na zdjęciu - taki brąz. I nie mogę się zdecydować czy kupować łóżeczko pod meble, właśnie w takim kolorze, czy pieprz**ć to i kupić białe - bo takie mi się podoba... |
|
|
|
|
#293 |
|
BAN stały
|
zapomniałam o załączniku
|
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ilkas;37351097
zmieni, zmieni Ja już jestem 3 lata po skończeniu psychologii i dopiero niedawno chętnie zaczęłam wracać do tej literatury. Wcześniej reagowałam tak bo co za dużo to niezdrowo [/QUOTE]O to Ty też z branży ![]() A mogę zapytać czy jaką masz specjalizację i czy pracujesz w zawodzie? Te studia to było zawsze moje marzenie i byłam mega ambitna na początku, a teraz mam ochotę rzucić to w cholerę i zostać ninja |
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedzi odnośnie tych bóli. Zwiększę dawkę asparginu, i postaram się jeść więcej posiłków zawierających magnez+potas i wapń i mam nadzieję, że wystarczy
|
||
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() chciałam się tylko przywitać bo nie mam jakoś weny na pisanie. Byłam dziś w domu rodzinnym, z mamą zrobiłyśmy piękne wiązanki z żywych chryzantem na cmentarz. Potem moja siostra zrobiła mi hennę z regulacją brwi i hybrydowe paznokcie czerwone Od razu lepiej. Mam zamiar dziś upiec sernik a jeszcze obiad przede mną więc uciekam
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zbieram na halloween party z Sade
ciekawe czy wytrzymamy 3h, bo tyle trwa zabawa ![]() popstrykam jakieś fotki mojej małej czarownicy, to później wrzucę do klubu ![]() anyway, co z szają???? hmmmmmmmm |
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie tak sobie pomyślałam kiedyś o tym ale jakoś "technicznie" sobie tego nie wyobrażam. Ile czasu po piciu alko mogę już cycka podać dziecku zeby nie bylo juz tam żadnego stężenia?
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
O to czekamy na fotki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

6 5 4 3 2 1

my malujemy w długi łikend i mam zamiar odgapić od Ciebie te krawędzie białe na ścianach
tak, to moje pierwsze dziecko.
Nie dziwię się, ja bym przeżywała jeszcze cały tydzień. A może da się coś tam wyjeść ze środka?
Wydaje mi się, że nie możesz policzyć siebie i 2 dzieci, bo to tak jakby ojciec nic na nie nie łożył. Może jest wśród nas bardziej obeznana mamusia z przepisami to coś podpowie.
Już niedaleko do rozwiązania, niedługo znów będziesz się cieszyć dobrym samopoczuciem.
ale co ja zrobię, że już wcześniej miałam duży biust i rozstępy, a od początku ciąży doszło mi ponad 10cm w obwodzie biustu
wiec teraz mam stosowac dietę WŻ 

22.05.2008
14.08.2011
bo co za dużo to niezdrowo 

ciekawe czy wytrzymamy 3h, bo tyle trwa zabawa