Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 12:24   #271
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, kiedy takiego etapu doczekam, niedawno się przeprowadzilismy do wlasnego mieszkania i ciagle cos jest do zrobienia i kupienia, dla Maleństwa jeszcze nic nie mamy..
My tak samo, nic jeszcze nie mamy, zaledwie kilka ubanek. Jeszcze jesteśmy na etapie szukania jakiegoś przyzwoitego mieszkania do wynajęcia.Przerąbane.

Włosomaniaczka

Stary 2012-10-31, 12:25   #272
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
w domu u mnie nigdy się nie piło alkoholu jak Samuel był w domu, nie wiem to chyba mi się wzięło,że moi starzy nie mieli hamulców i imprezowali przy dzieciach
nigdy mi się to nie podobalo no i tym sposobem moje dziecko w życiu nie widziało mnie nawet po piwie
a może to i dobrze?
Niee, to bardzo dobrze. Pamiętam, że jak byłam mała a Tata był wcięty(bardzo rzadko raz na rok na jakieś imieniny czy coś ale jednak) to się go bałam. Dziecko po prostu nie czuje się bezpiecznie wtedy
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wczoraj mąż wieszał firanki w pokoju młodego - co się nazemścił, co się nawkurzał, nadenerwował
a dobra zonka jeszcze do pieca - tam krzywo, tu musisz podwinąć, tu zrób zakładkę myslałam że wyjdzie z siebie
jak na pierwszy raz wyszlo bardzo ładnie. Co prawda w pokoju oprocz mebelkow nie ma nic dziecinnego, tylko same srubokrety i inne badziewia ale i tak się milutko na niego patrzy
Super my malujemy w długi łikend i mam zamiar odgapić od Ciebie te krawędzie białe na ścianach
Cytat:
Mieszkam pod Lublinem, jeszcze się nie zdecydowaliśmy na imię, rozważamy Adasia, Bartusia, Dominika i co chwilę nam się odmienia tak, to moje pierwsze dziecko.
Ledwo dołączyłam a już bedę biadolić... od rana dziś miałam szczere chęci coś upiec i zdecydowałam się na szarlotkę. Pod koniec pieczenia podkręciłam trochę temp zeby wierzch się ładnie zarumienił, no i zagadał mnie facet z energetyki, potem telefon i przyrumieniłam ciasto na węgiel Aż się popłakałam. Eh te hormony, wytrzymać ze soba nie można. Idę je właśnie uroczyscie spuscic w kiblu
O nie!!!! Tylko nie zmarnowana szarlotka! Nie dziwię się, ja bym przeżywała jeszcze cały tydzień. A może da się coś tam wyjeść ze środka?

marsi I gdzie Ty gruba?

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:26
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:26   #273
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie - na czczo 69, a po 2 godzinach 73
TZ twierdzi, że taki cukier to idealny jest jak u nas po 2 godzinach, ale co on tam wie . Dzisiaj wizyta to sie dowiem.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:27   #274
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
wczoraj mąż wieszał firanki w pokoju młodego - co się nazemścił, co się nawkurzał, nadenerwował
a dobra zonka jeszcze do pieca - tam krzywo, tu musisz podwinąć, tu zrób zakładkę myslałam że wyjdzie z siebie
jak na pierwszy raz wyszlo bardzo ładnie. Co prawda w pokoju oprocz mebelkow nie ma nic dziecinnego, tylko same srubokrety i inne badziewia ale i tak się milutko na niego patrzy
piękny
ja też chce taki!!

Cytat:
wklejam mojego brzuchola- końcówka 30 tygodnia

pstryczku, wielkie wow mebelki są przepiękne
pięknie

Black, kochana mogłabyś wkleić link do tej aukcji z ocieplanymi leginsami? te co Ty masz. Musze sobie zamówić bo już w dupke zimno w tych zwykłych :/

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:28   #275
mitabe
Rozeznanie

Piękne brzuszki macie, może za tydzienń będę miała porządny aparat to też coś umieszcze. Zbieram się na wizytę. Miłego dnia!!

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:53   #276
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ufff to dobrze

A ulga na dziecko dopiero przy rozliczaniu się za 2013? Niby oczywiste, ze tak, ale wolę się upewnic
Tak

Cytat:
suzi a jak jest przy rozdzielności majątkowej? liczę tylko siebie i dwoje dzieci bez TZ?
Oj, to trudne pytanie, nie wiem Wydaje mi się, że nie możesz policzyć siebie i 2 dzieci, bo to tak jakby ojciec nic na nie nie łożył. Może jest wśród nas bardziej obeznana mamusia z przepisami to coś podpowie.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny apropo proszku lovella siostra ostatnio używała i nie poleca, nie dopiera, zostawia plamy po kupce.
Ja miałam lovellę i byłam zadowolona, choć teraz kupiłąm tańszego Dzidziusia. Kupka ciężko schodzi - to nie wina proszku, więc najpierw trzeba ją potraktować np. mydełkiem odplamiającym

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
jeszcze TŻ rano mnie zdenerwował mówi może kupię Ci jeszcze jakąś bluzeczkę na urodzinki, bo butki to trochę mało- kochany jest ale zagotowałam się po prostu i odpowiedziałam że słoniowych rozmiarów nie produkują. Zrozumiał on wie jak ja to wszystko przechodzę dał buziola i pojechał do pracy.
Jak TŻ chce kupić to korzystaj Mój w ciąży też jak biadolę, że nie mam co ubrać to mówi, żebym kupiła, a ja że na te 3 m-ce nie warto, ale ostatnio skusiłam się w H&M Mama na śliczny sweter i bluzkę z dł.rękawem. Także są słoniowe rozmiary, powiem więcej - ja już chodzę w tym największym - XL super leżą i od razu humor mam lepszy. Poza tym będą jakieś okoliczności, święta, wizyty u lekarza to wypada się odpicować, no nie

Cytat:
Pokoik śliczny. Mam takie łóżeczko i komodę z przewijakiem jak Ty (tylko Miś z gwiazdkami) i jestem b.zadowolona.

Cytat:

I to jest konkretny brzuchol Ładny

Cytat:
Ledwo dołączyłam a już bedę biadolić... od rana dziś miałam szczere chęci coś upiec i zdecydowałam się na szarlotkę. Pod koniec pieczenia podkręciłam trochę temp zeby wierzch się ładnie zarumienił, no i zagadał mnie facet z energetyki, potem telefon i przyrumieniłam ciasto na węgiel Aż się popłakałam. Eh te hormony, wytrzymać ze soba nie można. Idę je właśnie uroczyscie spuscic w kiblu.
Witam nową mamusie i te mamy, które się ostatnio dołączyły do wątku
Nie dziwię się, ze się wkurzyłąś z tym placiem. Jak mi coś nie wyjdzie to jestem taka zła, że lepiej nie podchodzić. Ja też dziś robię taką ala szarlotkę - placek z jabłkami i budyniem, tzn. na kruchym cieście, jabłka starte, na to budyń wanilowy, druga warstwa ciasta i na wierzch czekolada.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:54   #277
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewulka, nie martw się
ja też mam deprechę przedporodową i czasem mam dość
do tego otoczenie nie jest sprzyjające (teściowa tydz czas się nie odzywa ani do mnie ani do TZ)
jest mi ciężko i nie ma mi kto pomóc
pojechała przed chwilą na zakupy nawet krowa nie zapytała czy mi coś kupić bo przecież lekarz nie pozwolił mi dzwigać
TZ wraca dopiero w nocy a mi naprawdę ciężko z tym wielkim brzuchem, w nocy prawie nie spie, ech...... ratuku bo zwariuje
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Już niedaleko do rozwiązania, niedługo znów będziesz się cieszyć dobrym samopoczuciem. Myślę, że każda z nas ma powoli dość tego brzuchola (tzn ogólnie ciąży) i nie ma w tym niczego złego ani samolubnego...
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ewulka glowa do góry, kochana Coraz blizej swieta a po swietach wielkie rozpakowywanie !!!!!!!!

czy Wy tez tak macie, jak mówicie "coraz blizej swieta" to Wam sie przypomina reklama coca coli ? j a tak mam
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mnie najbardziej przeszkadzają rozstępy, nienawidze ich i grube uda- bo tu sie ulokowały moje nadprogramowe kg.... piersi sa ok, brzuch też, ale sie okaze co zostanie znich pozniej,..... nie wyobrazam sobie obiwslej skóry na brzuchu bo zawsze miałam mega płaski i gladziutki.... jednym z wazniejszych zakupów na mojej liscie jest wiec pas poporodowy. no i mam nadzieje ze piersi po karmieniu nie bedą przypominały obwisłych cyców tylko wróca do swojego stanu sprzed ciązy
Cytat:
Nie jesteś sama ja też mam dość ciąży i siedzenia w domu, tym bardziej że na l4 jestem od początku, ponieważ mam pracę stojącą i dźwigać muszę, a już kiedyś poroniłam i od razu na l4 mnie wysłała ginka. Najgorsze jest dla mnie pytanie innych: "jak się czujesz?" Zawsze mam na myśli"chu....wo!!" Ciąża to dla mnie okropny stan mimo tego że znoszę ją w miarę normalnie. Czuję się jakbym była jakąś babcią, która się ruszyć nie może. Brakuje mi jeżdżenia rowerem, biegania, zumby, pracy, kontaktu z ludźmi. Ciało się zmienia, piersi wyglądają okropnie te sutki jak wentyle od stara Brakuje mi zakupów, nie chce mi się stroić bo i tak wyglądam jak słonica, choć oczywiście wszyscy w koło mówią jak ładnie wyglądasz, jaki masz ładny mały brzuszek, a ja jak mam się ubrać gdzieś na wyjście to depresje mam i kończy się na leginsach i tunice?(nie znoszę tunik)... Także nie martw się nie jesteś sama ja to bym mogła tu esej napisać o tym jak się paskudnie czuję jeszcze TŻ rano mnie zdenerwował mówi może kupię Ci jeszcze jakąś bluzeczkę na urodzinki, bo butki to trochę mało- kochany jest ale zagotowałam się po prostu i odpowiedziałam że słoniowych rozmiarów nie produkują. Zrozumiał on wie jak ja to wszystko przechodzę dał buziola i pojechał do pracy
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochana, ja tak miałam niedawno, ale w stwierdziłam, ze w końcu jestem w ciąży i ciało się zmienia, trudno nic na to nie poradzę. Bardzo się cieszę z mojego brzuszka, może sobie rosnąć ile chce, bo wiem że tam siedzi mój dzidziol i jest mu tam na pewno dobrze, ale jeżeli chodzi o uda i tyłek no to już bym chciała, żeby nie zwiększyły swojego rozmiaru Z drugiej jednak strony dla mnie ciąża to też dużo stresu, czy wszystko ok z maleństwem itd. i to mnie najbardziej dobija. Idę do łazienki siusiać i tylko patrze czy nie ma żadnego plamienia (przez polip) czy znów nie będę musiała jechać na pogotowie itd.
Ahhh no to ja też przy okazji się wyżaliłam

Ja nie cierpię golić na zero, tylko golarką przycinam i też mi to ostatnio zajęło kupę czasu
Oczywiście, że będziemy trzymać kciuki, no i olej teściową nie warta stresu i nerwów
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kochana też mam takie dni, jak widzę swoje rozstępy, cyce wielkie i aż fioletowe od nich . Ogromne sutki, wielką dupę i uda to mi się wyć chce.
Każda z nas ma chyba czasem dość.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
ewulkaaa Ja też myślałam, że ciąża to zupełnie co innego fanfary, magiczna poświata itd. a tutaj się okazało, że niekoniecznie I też już mam powoli takie zniecierpliwienie żeby dziecko już było z nami.. co to będzie za miesiąc
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak czytam to co jest na biało to tak jakbym czytała o sobie... naprawdę mam mega dosyć . Jeszcze przytłacza mnie myśl że mam szkołę, w której będę miała mega zaległości, bo taki a nie inny kierunek no i dużo trudnych rzeczy, nie umiem się skupić na nauce bo coś mnie boli. Na dodatek mam jakieś dziwne wrażenie że przenoszę ciąże i urodze później i będę się męczyć jeszcze dłużej
dzięki dziewczyny! bo już się czułam, jak jakaś wyrodna matka, a to nie o to chodzi...mnie też wkurzają rozstępy, tzn jako tako ich nie mam, tylko na biuście, ale wkurzają mnie babcia i ciotki które mówią: noooo,m smaruj się smaruj, bo twoja mama to miała taaaaakie rozstępy na piersiach, że aż brzydko to wyglądało... no łał, odkrywcze, że rozstępy brzydko wyglądają ale co ja zrobię, że już wcześniej miałam duży biust i rozstępy, a od początku ciąży doszło mi ponad 10cm w obwodzie biustu i chociaż smaruję tak jak wszystko inne to i tak rozstępy mi wyskoczyły i też mi uda przytyły strasznie...

marsi olej teściową już niedługo będziecie u siebie i będziecie mieć święty spokój

co do świąt - faktycznie mam nadzieję, że to już niedługo będzie...chociaż odkąd siedzę w domu to mi się straaaasznie dłuży czas. Ale też jak mówię: coraz bliżej święta, to od razu ją w myślach śpiewam i widzę tego tira jadącego w śniegu

Cytat:
Hej. Bylam dziś w poradni, cukier ciut lepiej ale ciagle niski wiec teraz mam stosowac dietę WŻ

Co do norm to dla 75g po dwóch godzinach jest do 140. Ty masz strasznie niski ten cukier, taki sam jak na czczo wysoki cukier jest zły ale za niski tez nie jest za dobry. no nie wiem, musisz to skonsultowac z jakims lekarzem. Ale gorzej zdecydowanie jakby byl za wysoki, takze u Ciebie moze taka uroda

eee, a czemu za niski cukier jest zły? ja byłam już z miesiąc temu na krzywej, przed wypiciem miałam 76, po 1h-58, po 2h-56. I lekarz powiedział: ooo, jaka piękna glukoza! I po wypiciu lepsza niż przed, no to może Pani szaleć ze słodyczami
więc jak to jest?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 12:54   #278
ilkas
BAN stały

Poszłam chwilę popracować, dosłownie na 2,5 godzinki...wracam a tu tyle czytania, gaduły jedne

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A powiem Wam tak w sekrecie Jak się z TŻem pokłócimy, to wiadomo, duma nakazuje odwrócić się dupą i iść spać Więc ja się odwracam, czekam parę minut i udając, że zasnęłam przytulam się do TŻa. Że niby przez sen
hehehe, ja też tak robię czasami A potem TŻ rano mówi, chyba już nie jesteś zła, bo w nocy to żeś się tak tuliła, że aż miło ale ja się zawsze wypieram, i mówię, że to widocznie przez sen bo ja nic nie pamiętam i wcale się tulić nie chciałam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello

Dorwalam mega ksiazke i jak debil nie moglam sie oderwac i czytalam do 3 w nocy
co Cię tak wciągnęło?
Mnie wzięło 3 dni temu na książkę "inteligencja emocjonalna" znalazłam przy remoncie wśród książek ze studiów i tak mnie naszło także czytam sobie teraz troszku o emocjach.

Pstryczku baaardzo mi się podoba pokoik!! W ogóle ta seria z żyrafką bardzo ładna - sama taką chciałam, ale potem się okazało że mebelków dokupować nie musimy, a łóżeczko będzie zastawione po bokach więc zasłoni żyrafę więc chyba muszę odpuścić.

Dziewczyny, a jak będzie wyglądało białe łóżeczko pośród brązowych mebli? Bardzo źle?

Marsi brzuszek czaaad !
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:57   #279
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi na szczescie brzuszek zaczyna sie nisko takze nie mam problemow z oddychaniem. no chyba ze leże na plecach, wtedy czuje jakbym miala 0 tlenu wokół siebie, strasznie ciezko mi sie wtedy oddycha, takze wspolczuje tym co maja tak na codzien. coraz ciezej mi sie spi, przewrocic sie z prawie 2 kilogramami w brzuchu to juz jest wyczyn a to dopiero mniejwiecej polowa docelowej wagi dzidzi spanie/lezenie na plecach tak jak pisalam wyzej - odpada, na prawym boku tez nie bardzo bo chyba dzidzi nie wygodnie bo mnie jakos tak dziwnie kopie od srodka wiec zostaje mi lewy bok, ale za długo tez na nim nie pospie bo mnie kosc udowa boli. i weź tu się wyspij człowieku... o wycieczkach to tojtoja nie wspomnę
Pytałam gina kiedys o spanie na plecach, dziecku nic nie jest ale brzuch coś tam uciska i może się kręcic w głowie i brak oddechu. Ja natomiast boje się spac na prawym boku bo dzidzia ma po tej stronie głowę, i myśle tylko czy jej nie gniotę.
Cytat:
Śliczny pokoik
Cytat:
Eeee jakie libido U mnie mniej niż zero
Ale u nas seks jest na ostatnim miejscu, TŻ nie ma wielkiego libido ja też nie
Moj miał i ma dalej duże, jeszcze jak mu powiedziałm że przynajmniej na razie dzidzi krzywdy nie robi to hohoho...
W dolegliwości ciążowe to wszystko znosię tylko zaparcia i zgaga straszne sa dla mnie.
Cytat:
Piękny brzuszek taka piłeczka
Wczesniej nie pisałam:
Black Twój brzuszek też śliczniutki.
Eff8 a Twój taki malutki, słodki
Delicjanka Twój też jak piłeczka

Jutro po południu jedziemy do mnie bo mama przy okazji zjazdu robi imienino-urodziny więc będzie wyżerka
A w piątek wieczorem wreszcie na Bonda idziemy. Nie moge sie doczekać.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:58   #280
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie!!!! Tylko nie zmarnowana szarlotka! Nie dziwię się, ja bym przeżywała jeszcze cały tydzień. A może da się coś tam wyjeść ze środka?
zal mi się jej zrobiło i narazie schowałam do piekarnika, żeby na nią nie patrzeć hehe na pewno moj mąż i tak zje ją z uśmiechem, oczywiście po zeskrobaniu tej wierzchniej czarnej warstwy

hmm.. chcialam jeszcze zacytować post Marty, ale nie wiem jak się cytuje kilka postow w jednej odpowiedzi. Kupiłam ostatnio fajne legginsy na all, z takim ociepleniem od środka, fajne są http://moda.allegro.pl/cieplutkie-le...757401933.html
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:02   #281
ewulkaaa
Wtajemniczenie

z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać z nową mamusią - witamy witamy!

marsi - pięęęękny brzuszek, ale mój przy Twoim to się chowa... ale ja dopiero w 27 tygodniu, więc może nadrobię

pstryczku - jaki piękny pokój! cudooowny!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 13:08   #282
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ifwka- to coś takiego: http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...723995849.html
mama moja nosiła po ciązy ze mną bo miała ogromny brzuch i cała skóra jej się "wklęsła", więc i ja skorzystam z wynalazku

brzusie wszystkie piękne wkońcu nie ma seksowniejszego widoku niż kobieta w ciązy

bigos mi się pyrczy, ogórkowa nastawiona, maż zabrał piesa na łąkowy spacer- niech się wybiega (pies oczywiscie) chociaz zrobiło mi sie przykro bo nawet nie zapytał czy bym sie przeszła z nimi a takie ślcizne dzis sloneczko, ze aż miło na dwor wyjsc... no nic- jeszcze sie odgryze paskudzie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
zal mi się jej zrobiło i narazie schowałam do piekarnika, żeby na nią nie patrzeć hehe na pewno moj mąż i tak zje ją z uśmiechem, oczywiście po zeskrobaniu tej wierzchniej czarnej warstwy

hmm.. chcialam jeszcze zacytować post Marty, ale nie wiem jak się cytuje kilka postow w jednej odpowiedzi. Kupiłam ostatnio fajne legginsy na all, z takim ociepleniem od środka, fajne są http://moda.allegro.pl/cieplutkie-le...757401933.html
w ikonkach pod postem masz obok cytuj taką ramkę po środku- czytasz i klikasz te, na które chcesz odpowiedziec a jak dojdziesz do konca to już tylko odpowiedz i po sprawie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:11   #283
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

o to ta aukcja, dziękuje
a jak chcesz kilka postów zacytować to wciskasz ten środkowy przycisz wielo-cytuj przy każdej wypowiedzi na jaką chcesz odpowiedzieć

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:13   #284
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

w ikonkach pod postem masz obok cytuj taką ramkę po środku- czytasz i klikasz te, na które chcesz odpowiedziec a jak dojdziesz do konca to już tylko odpowiedz i po sprawie
O dzieki, już załapałam tak myslalam, że to ten symbol, tylko nie mogłam pojąć jak to działa

Marta te legginsy są bardzo milutkie od środka, chociaż w pierwszej chwili jak je założyłam to jakoś tak ten materiał mi "dresiarsko" wyglądał. Ale teraz praktycznie w niczym innym nie wychodzę.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-10-31 o 13:15
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:13   #285
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
My tak samo, nic jeszcze nie mamy, zaledwie kilka ubanek. Jeszcze jesteśmy na etapie szukania jakiegoś przyzwoitego mieszkania do wynajęcia.Przerąbane.
Zauważyłam że jesteś z Parczewa- blisko mojej rodzinnej miejscowości

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny! bo już się czułam, jak jakaś wyrodna matka, a to nie o to chodzi...mnie też wkurzają rozstępy, tzn jako tako ich nie mam, tylko na biuście, ale wkurzają mnie babcia i ciotki które mówią: noooo,m smaruj się smaruj, bo twoja mama to miała taaaaakie rozstępy na piersiach, że aż brzydko to wyglądało... no łał, odkrywcze, że rozstępy brzydko wyglądają ale co ja zrobię, że już wcześniej miałam duży biust i rozstępy, a od początku ciąży doszło mi ponad 10cm w obwodzie biustu i chociaż smaruję tak jak wszystko inne to i tak rozstępy mi wyskoczyły i też mi uda przytyły strasznie...

marsi olej teściową już niedługo będziecie u siebie i będziecie mieć święty spokój

co do świąt - faktycznie mam nadzieję, że to już niedługo będzie...chociaż odkąd siedzę w domu to mi się straaaasznie dłuży czas. Ale też jak mówię: coraz bliżej święta, to od razu ją w myślach śpiewam i widzę tego tira jadącego w śniegu
Czemu Wam wszystkim ta reklama się kojarzy z tirem a tylko mi z misiem? Hmm może ja miałam jakiś inny abonament telewizyjny
Nie przejmuj się gadaniem babc i ciotek, bo one i tak będą gadać, zobaczysz co to będzie po porodzie... milion dobrych rad i pouczeń.
Trzeba się nauczyć to olewać bo potem będzie problem.
ja też odkąd siedzę domu to mi się dłuży czas a do łba milion głupich myśli, ja się czasem zastanawiam czy aby na pewno ja mam wszystko z głową wporządku, bo hormony hormonami ale może poprostu ja jestem nienormalna i mam jakieś zaburzenia psychiczne

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mnie wzięło 3 dni temu na książkę "inteligencja emocjonalna" znalazłam przy remoncie wśród książek ze studiów i tak mnie naszło także czytam sobie teraz troszku o emocjach.
O matko od razu mi się to kojarzy z taką babą z pierwszego roku studiów od psych emocjonalnej..była taka szurnięta.
Ja też kiedyś lubiłam poczytać takie książki ale odkąd jestem na psychologii to mam dość literatury naukowej z tym związanej , już czasem tym rzygam , mam nadzieję że po studiach to się zmieni.

Cytat:

Jak czytasz każdy post to na dole po prawej stronie są takie trzy ikonki, i na środku jest ikonka "wielocytuj" i jeśli chcesz przytoczyć tą wypowiedz to klikasz w tą ikonkę, i potem bierzesz odpowiedz i Ci się pojawiają te posty które chcesz zacytować.
Mam nadzieję że rozjaśniłam a nie pogmatwałam bardziej
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:14   #286
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczek84 śliczny pokoik. Ja nie wiem, kiedy takiego etapu doczekam, niedawno się przeprowadzilismy do wlasnego mieszkania i ciagle cos jest do zrobienia i kupienia, dla Maleństwa jeszcze nic nie mamy..
Tż mieszka w domu od urodzenia, ja już u niego kilka lat i cały czas coś robimy, jedno skończymy i znowu cos nowego...masakra; a ile kasy na to idzie.
Cytat:

Pstryczku baaardzo mi się podoba pokoik!! W ogóle ta seria z żyrafką bardzo ładna - sama taką chciałam, ale potem się okazało że mebelków dokupować nie musimy, a łóżeczko będzie zastawione po bokach więc zasłoni żyrafę więc chyba muszę odpuścić.

Dziewczyny, a jak będzie wyglądało białe łóżeczko pośród brązowych mebli? Bardzo źle?
Mi też się bardzo podoba, cały komplecik razem fajnie wygląda.
Ilkas mam nadzieję że białe łóżeczko nei będzie źle wyglądało bo u mnie będzie tak samo
Cytat:
Ifwka- to coś takiego: http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...723995849.html
mama moja nosiła po ciązy ze mną bo miała ogromny brzuch i cała skóra jej się "wklęsła", więc i ja skorzystam z wynalazku
No to chyba będe się musiałą w coś takiego zaopatrzeć, to od razu możan zakładać czy trzeba jakiś czas odczekać???
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-31, 13:14   #287
Lenova
Wtajemniczenie

Ach byłabym zapomniała: dziewczyny piękne macie brzuszki, wszystkie takie zgrabniutkie, typowo ciążowe
Stary 2012-10-31, 13:17   #288
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też odkąd siedzę domu to mi się dłuży czas a do łba milion głupich myśli, ja się czasem zastanawiam czy aby na pewno ja mam wszystko z głową wporządku, bo hormony hormonami ale może poprostu ja jestem nienormalna i mam jakieś zaburzenia psychiczne
Ja to bym chciałą siedziec już w domu, teraz na chorobowym to sobie czytałam, szydełkowałam i tele innych rzeczy mam jeszcze do zrobienia a mało czasu
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-31, 13:21   #289
ilkas
BAN stały

Cytat:

nie wyrzucaj. zeskrobiesz górę a reszte chyba da radę zjeść?

Cytat:

O matko od razu mi się to kojarzy z taką babą z pierwszego roku studiów od psych emocjonalnej..była taka szurnięta.
Ja też kiedyś lubiłam poczytać takie książki ale odkąd jestem na psychologii to mam dość literatury naukowej z tym związanej , już czasem tym rzygam , mam nadzieję że po studiach to się zmieni.
zmieni, zmieni Ja już jestem 3 lata po skończeniu psychologii i dopiero niedawno chętnie zaczęłam wracać do tej literatury. Wcześniej reagowałam tak bo co za dużo to niezdrowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 13:23   #290
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Scotasia witaj

Pstryczku, ale macie cudny ten pokoik już!

Lenova ja też mam czasem takie jakby drżenie (?), nie wiem mi się to kojarzyło z tym, że Mała się śmieje Wiem, że to głupie, ale takie mam wrażenie, że czasem jakby wybuchała śmiechem na wszystko. A czasem z kolei jakby kichała

Deli zaczęłaś pisać to "coraz bliżej święta" i ja już odczytałam to z muzyką w tle

Dziewczyny, ale miałam idiotyczny sen. Śniło mi się, że siedziałam w przedsionku kościoła i nagle jakaś pielęgniarka mnie woła do środka. I zaraz za ołtarzem, centralnie przed ludźmi w ławkach były 3 łóżka do porodu. Ja się rozebrałam i położyłam na jednym, obok dwie inne kobitki i wszystkie rodzimy, oczywiście rozkraczone w stronę ludzi I potem nie chciałam, żeby wzięli moją Małą do mycia i ta pielęgniarka mi dała kocyk, ja wzięłam dziecko i poszłam do Rodziców, zrobić im niespodziankę, że już urodziłam Paranoja normalnie, rodzić w kościele, na mszy
p oród w kościele tego jeszcze nie było. Ale człowiek ma głupie te sny czasami. I jeszcze zawinęłaś dziecko w kocyk i poszłaś do rodziców

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Tak
Jak TŻ chce kupić to korzystaj Mój w ciąży też jak biadolę, że nie mam co ubrać to mówi, żebym kupiła, a ja że na te 3 m-ce nie warto, ale ostatnio skusiłam się w H&M Mama na śliczny sweter i bluzkę z dł.rękawem. Także są słoniowe rozmiary, powiem więcej - ja już chodzę w tym największym - XL super leżą i od razu humor mam lepszy. Poza tym będą jakieś okoliczności, święta, wizyty u lekarza to wypada się odpicować, no nie

Nie dziwię się, ze się wkurzyłąś z tym placiem. Jak mi coś nie wyjdzie to jestem taka zła, że lepiej nie podchodzić. Ja też dziś robię taką ala szarlotkę - placek z jabłkami i budyniem, tzn. na kruchym cieście, jabłka starte, na to budyń wanilowy, druga warstwa ciasta i na wierzch czekolada.
Tak wiem że są słoniowe rozmiary ale ja nie chce typowo ciążowych ciuchów bo w tym to w ogóle czuję się jak mamuśka Mam dżinsy ciążowe od bratowej dostałam nienawidzę ich może dlatego że mają szerokie nogawki coś a'la dzwony no czuje się w nich aseksualnie i na dodatek ona je nosiła na początku ciąży a ja już przy końcu jestem i wiszą mi na du... nawet mój TŻ mówi że wyglądam jakbym miała je z pomocy dla powodzian Ciążowe mam tylko leginsy bo są mega wygodne, do tego ubieram zazwyczaj jakąś tunikę a jakieś bardziej zobowiązujące spotkanie to dłuższy t-shirt i żakiet bo ogólnie to przytyłam tylko na brzuchu więc z tyłu ładnie się układa, a z przodu po prostu mam nie zapięty. Dlatego nie chce ciuchów, bo nie przymierzę nawet i nie wiem jak będzie wyglądać już po ciąży na normalnej sylwetce, a kupowanie ciuchów na 2 miesiące to dla mnie bzdura.

Ja też się denerwuję jak mi coś nie wyjdzie. Tym bardziej że ja uwielbiam w kuchni coś robić i jak mi nie wyjdzie to chodzę wściekła cały dzień. Dzisiaj robię zapiekankę z tego co w lodówce mam nadzieję że wyjdzie zjadliwa. W sumie już w piekarniku siedzi bo zaraz TŻ będzie i nawet ładnie pachnie.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Pytałam gina kiedys o spanie na plecach, dziecku nic nie jest ale brzuch coś tam uciska i może się kręcic w głowie i brak oddechu. Ja natomiast boje się spac na prawym boku bo dzidzia ma po tej stronie głowę, i myśle tylko czy jej nie gniotę.

Śliczny pokoik

Moj miał i ma dalej duże, jeszcze jak mu powiedziałm że przynajmniej na razie dzidzi krzywdy nie robi to hohoho...
W dolegliwości ciążowe to wszystko znosię tylko zaparcia i zgaga straszne sa dla mnie.

Piękny brzuszek taka piłeczka
Wczesniej nie pisałam:
Black Twój brzuszek też śliczniutki.
Eff8 a Twój taki malutki, słodki
Delicjanka Twój też jak piłeczka

Jutro po południu jedziemy do mnie bo mama przy okazji zjazdu robi imienino-urodziny więc będzie wyżerka
A w piątek wieczorem wreszcie na Bonda idziemy. Nie moge sie doczekać.
O tak zgaga jest straszna. Ja mam codziennie, bo mam po słodkim a ciągnie mnie do słodkiego strasznie. Najlepsze że nigdy nie miałam wcześniej zgagi dopiero teraz w ciąży poznałam to uczucie.
Zdaj relację jak tam Bond bo też rozważam wyjazd, a nie wiem czy warto.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Współczuję, szukać mieszkania, pamiętam jak my swojego szukaliśmy Mam nadzieję że wszystko dobrze się potoczy. Dobrze że do lutego jeszcze trochę czasu.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:23   #291
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ale cudny! Ja mam chyba większy...

Cytat:
Poszłam chwilę popracować, dosłownie na 2,5 godzinki...wracam a tu tyle czytania, gaduły jedne

hehehe, ja też tak robię czasami A potem TŻ rano mówi, chyba już nie jesteś zła, bo w nocy to żeś się tak tuliła, że aż miło ale ja się zawsze wypieram, i mówię, że to widocznie przez sen bo ja nic nie pamiętam i wcale się tulić nie chciałam

co Cię tak wciągnęło?

Marsi brzuszek czaaad !
No coś ty! Biały do wszystkiego pasuje!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:28   #292
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ilkas mam nadzieję że białe łóżeczko nei będzie źle wyglądało bo u mnie będzie tak samo
ooo super! A jaki masz odcień tego brązu? Ja mam coś takiego jak na zdjęciu - taki brąz. I nie mogę się zdecydować czy kupować łóżeczko pod meble, właśnie w takim kolorze, czy pieprz**ć to i kupić białe - bo takie mi się podoba...
Stary 2012-10-31, 13:29   #293
ilkas
BAN stały

zapomniałam o załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 400_300_komoda_vox-meble_komoda-szeroka_54940.jpg (14,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-10-31, 13:45   #294
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
O tak zgaga jest straszna. Ja mam codziennie, bo mam po słodkim a ciągnie mnie do słodkiego strasznie. Najlepsze że nigdy nie miałam wcześniej zgagi dopiero teraz w ciąży poznałam to uczucie.
Zdaj relację jak tam Bond bo też rozważam wyjazd, a nie wiem czy warto.
Ja też przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga, a największą mam po serze żółtym i drożdżówkach z serem. Masakra.
Cytat:
ooo super! A jaki masz odcień tego brązu? Ja mam coś takiego jak na zdjęciu - taki brąz. I nie mogę się zdecydować czy kupować łóżeczko pod meble, właśnie w takim kolorze, czy pieprz**ć to i kupić białe - bo takie mi się podoba...
No ja ma ciemnijesze bo wenge, ale nie przejmuję się już czy będzie pasować
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-31, 13:46   #295
Lenova
Wtajemniczenie

[QUOTE=ilkas;37351097
zmieni, zmieni Ja już jestem 3 lata po skończeniu psychologii i dopiero niedawno chętnie zaczęłam wracać do tej literatury. Wcześniej reagowałam tak bo co za dużo to niezdrowo [/QUOTE]
O to Ty też z branży
A mogę zapytać czy jaką masz specjalizację i czy pracujesz w zawodzie?

Te studia to było zawsze moje marzenie i byłam mega ambitna na początku, a teraz mam ochotę rzucić to w cholerę i zostać ninja coraz bardziej mnie to nudzi, na dodatek przedmioty nie są jakieś typowe dla tego co bym chciała robić w przyszłości i po prostu mam dość. Miałaś tak może?
Stary 2012-10-31, 13:58   #296
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Śliczny pokoik Mebelki też super
Cytat:
No a mnie to właśnie nie śmieszy tylko martwi...bo jeśli drży to może coś złego się jej dzieje... ehh już jakieś glupie mysli mnie dopadają.
Z nogami mam tak samo, ale śpie z poduszkami pod nimi i jest trochę lepiej, no i aspargin łykam to tez troche pomaga.
Nie martw się. Na pewno nic złego się nie dzieje! Dzidziuś dużo ćwiczy i się wygina
Dzięki za podpowiedzi odnośnie tych bóli. Zwiększę dawkę asparginu, i postaram się jeść więcej posiłków zawierających magnez+potas i wapń i mam nadzieję, że wystarczy
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:58   #297
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Deli- ale zrobiłaś mi ochotę na cole

no my z TZ też nigdy nie potrafiliśmy oszczędzać
a teraz działa tekst: w domu siedź
to się mniej wydaje heheeh

ojej wino i rozmowy z TZ do rana
ja tam generalnie poza winem kocham jeszcze Jacka Danielsa
już się nie mogę doczekac jak będzie można legalnie się nadźgać ale jak będę karmić to pewnie znowu za jakieś dwa lata
aaa no i jeszcze mam jedno zboczenie- w domu u mnie nigdy się nie piło alkoholu jak Samuel był w domu, nie wiem to chyba mi się wzięło,że moi starzy nie mieli hamulców i imprezowali przy dzieciach
nigdy mi się to nie podobalo no i tym sposobem moje dziecko w życiu nie widziało mnie nawet po piwie
a może to i dobrze?
zawsze można odciągnąć i się podelektować tym i owym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 14:03   #298
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
chciałam się tylko przywitać bo nie mam jakoś weny na pisanie. Byłam dziś w domu rodzinnym, z mamą zrobiłyśmy piękne wiązanki z żywych chryzantem na cmentarz. Potem moja siostra zrobiła mi hennę z regulacją brwi i hybrydowe paznokcie czerwone Od razu lepiej. Mam zamiar dziś upiec sernik a jeszcze obiad przede mną więc uciekam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:06   #299
djerba
Wtajemniczenie

Ja się zbieram na halloween party z Sade ciekawe czy wytrzymamy 3h, bo tyle trwa zabawa
popstrykam jakieś fotki mojej małej czarownicy, to później wrzucę do klubu

anyway, co z szają???? hmmmmmmmm
Stary 2012-10-31, 14:10   #300
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
zawsze można odciągnąć i się podelektować tym i owym
Właśnie tak sobie pomyślałam kiedyś o tym ale jakoś "technicznie" sobie tego nie wyobrażam. Ile czasu po piciu alko mogę już cycka podać dziecku zeby nie bylo juz tam żadnego stężenia?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja się zbieram na halloween party z Sade ciekawe czy wytrzymamy 3h, bo tyle trwa zabawa
popstrykam jakieś fotki mojej małej czarownicy, to później wrzucę do klubu

anyway, co z szają???? hmmmmmmmm
Też dziś o niej myślałam właśnie ... ostatnio pisała że źle się czuła ;/

O to czekamy na fotki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości