|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Maggie, Zielona przykro mi, że TŻci tak Was traktują
![]() ![]() Sojka dobrze, że podjęłaś decyzję o odejściu od byłego... Wiele kobiet tkwi latami w takim związku... Ale teraz masz kochanego TŻta i słodkie córeczki i przynajmniej jesteś szczęśliwa i możesz korzystać z życia, które nie jest koszmarem ![]() Maggie u nas niestety to nie przez suche powietrzem, bo Mały kicha i katar wtedy sam wylatuje.... Dziewczyny, czym wkrapiacie pokarm do noska???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cześć Dziewczyny!
Moje dziecko psuje się coraz bardziej z dnia na dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
mamcie ja z innej beczki do Was .. macie jakiś pomysł na panieński ? jakieś stosowne zabawy czy prezent ? myślałam o bieliźnie ale to oklepane .. no i co podać do jedzonka?
![]()
#1894 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sojka, też doceniam dojrzałego męża ![]() ![]() Maggie, Zielona, no co za typy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam mleczko w butelce i jak nadusiłam smoczek to kropelka wypłynęla i tak zakraplałam. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Tamlin też o tym pomyślałam, bo faktycznie czasami leci ostro, a jeszcze w tej nakładce się zbiera, którą zakładam... no ale tak było zawsze i jakoś sobie radził. No a właściwie to jak sobie z tym radzić jeśli to o to chodzi? A w ogóle to godzinę temu zjadł bez marudzenia, po 40 min się obudził i rączki do buzi, znaczy chce jeść, przystawiam do cyca łapie z chęcią i znów nerw... No i nie wiem.
Dearlie skoro kobiety które adoptują takie maluszki podobno mogą wywołać u siebie laktację to może i Ty masz szansę ją przywrócić. Spróbuj, będziesz spokojniejsza nawet jak się nie uda. A poza tym nie obwiniaj się, w końcu położne w szpitalu są właśnie od tego aby pomóc, ja też bym liczyła na fachowców, no bo kto ma wiedzieć lepiej... A że fachowcy czasem są jacy są to nie nasza wina. Dziewczyny współczuję Wam Waszych przeżyć z facetami. Mój też nie jest ideałem, przede wszystkim jest strasznie nerwowy, a przy tym wręcz agresywny. Trudno mi to zaakceptować, bezpieczniej czułabym się przy facecie, który jest oazą spokoju. No i niestety to ja muszę być tą cierpliwszą, a jak pisałam poprzednio mam z tym problem. Szczególnie ostatnio jak jestem taka zmęczona i niewyspana. No ale o dziwo jakoś udaje nam się nie kłócić.... aż tak często ![]() Kraven trzymam kciuki za jutro! |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze wypad na miasto i jakies szalone zadania typu: zabranie panny młodej w jakies zatłoczone miejsce i kazanie jej ogłosic, ze wychodzi za maz. Mozecie zamówic równe koszulki z napisem: uwaga! .... wychodzi za maz,a dla panny młodej: ratunku wychodze za maz! itp. ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Kraven trzymamy kciuki za WAS!!!! ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- cZY 37,1 TO JUZ TEMPERATURA? mAJECZKA CAŁY CZAS PŁAKAŁA,ZMIERZYLISMY JEJ I WŁAASNIE TYLE MIAŁA.co powinnam zrobic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin póki Zuza spala było ok ale zeszła zobaczyła i się skończyło do teraz chce spać dzisiajw tym ![]() Biedne jesteście z tymi zastojami. Jeśli chodzi o bromergon to mi lekarz mówił że nie mogę karmić nawet porzystawiać jak je brałąm (chodziło o Zuzię) więc nie wiem ile by trzeba było odczekać by móc znowu starać się o laktację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Anesh zmierz za godzine. Lek p/gorączkowy podaja się powyżej 38 stopni. A coś jeszcze oprócz tego? Apetyt ma?
My właśnie wróciliśmy z kina. Polecam Skyfall, jeden z lepszych Bondów ![]() Dzęki dziewczyny za kciuki, na pewno się przydadzą.
#1900 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam tyle czasu na internet, bo po 1. mam na telefonie, a po 2. moje dziecko albo je albo chce spać na rękach, więc zabijam nudę
![]() Dziś zaszalałam i zjadłam u mamy zupę brokułową i galaretkę pomarańczową z białą czekoladą... Jak na razie cisza, zobaczymy co będzie potem ;p; Biedne jesteście dziewczyny z tymi mężami... Wydaje mi się, że czasem dla dobra dzieci, lepiej się rozstać... Ale wiem, że często nie ma możliwości ![]() A ja czuję się jak wielka przegrana - dałam synkowi smoczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gda dla mnie ktoś kto wym,yślił smoczka powienien dostać nobla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ten smoczek faktycznie ułatwia trochę życie, ale i tak czuję się fatalnie, że oszukuje dzieciaka kawałkiem kauczuku, zamiast dać mu ciepłego cyca ![]() U nas znowu brzuchowy płacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja temperature miałam ostatnio... nawet nie jestem w stanie sobie przypomniec |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Henio ma? Mowi sie ze do 3 miesiaca powinny sie skonczyc. A jak sie ma w praktyce? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem ale jesli Ty sie denerwujesz to dziecko to czuje czasami lepiej wyluzować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem doświadczona mamusiu ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Iwoncia mi kiedys mówiła jaki mam rodzaj tel.,a teraz nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas sie nic nie dzieje,tylko ja jakaś senna ciągle jestem przez tą pogode chyba i nie mogę sie przyzwyczaić do nocnego wstawania ![]() Normalnie wstaje i usypiam na siedząco ![]() Program tapatalk można zainstalować na smartfonie tylko ![]() A tak ogólnie to gdzie Iwoncia?? To ja ide spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też często mężowi przykre rzeczy mówiłam, ale w sumie zawsze to on pierwszy zaczynał i prowokował do takich słów. ale odkąd byłam w ciąży i Zuzanka pojawiła się na świecie to on sobie gada a ja się nie odzywam, bo nie chcę się denerwować i sama się nakręcać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
BTW dziś kupiłam kolejną sukienkę na chrzest ![]() totalnie spontanicznie! zadzwoniła ma siostra, że w mohito do dziś zniżka 30% więc zapakowałam Zuzię w fotelik do samochodu i na zakupy! pierwszy raz moja kochana dziewczynka na zakupach z mamą była w roli doradcy i chyba się jej podobało (szczególnie żyrandole ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Kraven, również trzymam kciuki! powodzenia!
![]() |
#1912 | |
Zadomowienie
|
Ciężki dzień. Maleńka dostała jakiegoś szału w ciągu dnia. Niby chciała jeść, ale w tym płaczu nie próbowała nawet się przyssać. Jedynie noszenie nieco ją uspokajało. Dopiero po jakimś czasie takiego płaczu udało mi się ją uspokoić przytuliwszy mocno do siebie, szumiąc jej do uszka i potrząsając delikatnie. Jak już było nieźle, wtedy szybko do cyca, żeby nie zdążyła zacząć płakać, przyssała się i już było dobrze. Ssała dobre kilka godzin... potem kąpiel, znowu jedzenie i zasnęła.
Żebym jeszcze potrafiła się domyślić dlaczego tak się zdenerwowała. Już od kilku dni zdarzają jej się takie napady, a nie wydaje mi się, żeby bolał ją brzuszek. Cytat:
Cudnie, że masz takiego dobrego chłopa. Fajnie wiedzież, że niektórym babkom się udalo podjąć dobrą decyzję ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Jak się robi galaretkę z czekoladą?? Brzmi apetycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Henio ma 6,5 tygodni... Jeszcze trochę przed nami ![]() Anesh - idę we wtorek pierwszy raz na zajecia. Ale na letni semestr chce wziac dziekanke jednak i skonczyc za rok studia. Agnus - biała czekolada starta na galaretkę po prostu ![]() Dziewczyny, pamiętajcie że tu naprawdę możecie pisać i narzekać ile tylko potrzebujecie! Po to jest ta nasza "grupa wsparcia" ![]() My wlasnie godzine usypialismy Henia podtrzymujac mu smoczek w ustach, bo jakos nie umie go dobrze chwycic. Ale potem okazalo sie, ze nie zasypia, bo glodny jest! A my myslelismy ze possac chce tylko biedak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | ||
Zakorzenienie
|
gda - Czytam o tych kolkach u Henia.. Pijesz herbatkę na laktacje, tak? I chyba tam koper jest?
U nas koper wzmacniał kolki. Może warto zmienić herbatkę? Może chociaż to, by pomogło Heniowi...? Dearlie - Też nie wiedziałam kiedy Mała je, a kiedy nie. Bo przecież ssać ssała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
A Zuzia od godziny wymiotuje. Chyba sie czymś Strula. To dla niej nowość bo pierwszy raz wymiotuje no i teraz bedzie problem z zasypianiem. Ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
Hej my po urodzinach
![]() ![]() ![]() a tu dodaje zdjecie tortu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Asiulka i jak córcia?? Przeszło jej? Biedna sie namęczyła. Zielona ciesze się,że przyjęcie udane i prezenty ![]() My w grudniu będziemy robić chrzciny ![]() ![]() nie lubie imprez rodzinnych,ale jakoś trzeba będzie przeżyć ![]() tylko nie wiem co do jedzenia zrobić...bo impreze robimy w domu ze względu na to,że z dwójką dzieci nie chce sie po knajpach ciągać. Fabianek to by spał,ale Gracjanby buszował ![]() Zjadłam sobie na śniadanie budyń truskawkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dziś mamy mieć szczepienie ale niewiem czy z katarem go zaszczepią. Jak myślicie? Ile płaciłyście za 5 w 1? Cytat:
Druga rzecz tak jak Maggie pisała ten koper może wzmagać. Spróbuj herbatkę rumiankową w takim razie. I jeszcze witamina K+D. Witamina Bobovit czy Bobotic powoduje bóle brzucha. Warto wtedy zmienić na inną i poczekać na reakcję. Tak, tylko krem, bo maść na receptę jest. Działa cuda. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Weekend bardzo pracowity dlatego nie mialam czasu pisac. To tesc, to znajomy wpadł. Dearlie absolutnie się nie obwiniaj. To nie jest Twoja wina. Kazda z nas jako pierworodka przezywa/ła to samo. Chwile zwatpienia, bezsilnosci na zmiane ze szczesciem i wzruszeniem. NAwet gdybys przeczytala tone ksiaek na temat macierzynstwa to i tak w praktyce pojawiłyby sie momenty i mysli ze cos robisz nie tak. Ja sprobowalabym poradzic sie kogos madrego w srawie tej laktacji. Jezeli tak bardzo Ci zalezy to powalczylabym. Moze wierze w cuda..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.