|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Zocha też z głowa jeszcze daleko za murzynami :P
Jak ją położe na swoich cyckach to podnosi i trzyma i to długo tak może sie rozglądać- no ale ma sporo łatwiej w takiej pozycji jak matka hojnie obdarzona przez nature ![]() na płaskim na brzuszku podnosi bardzo żadko i niewiele, podciagana za łapki po dłuższym zastanowieniu ciągnie do górygłowe a w pionie trzyma całkiem fajnie. a jak już jestem przy murzynach ![]() -co ma murzyn białego?? . . . -murzyn ma białego słuchać ![]() p.s. nie jestem rasistką- żeby nie było ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- i jeszcze na rozluźnienie atmofery ![]() ostatnio wpadam z Zośka do tżta do biura- prowadził akurat jednoosobowe szkolenie no i wyszedł do nas na chwilke. zaraz zanim wyszła z sali babka ze szkolenia i tak się zatrzymuje przy nas i do tżta "to Pana córeczka??" no to mówi że tak, a ta do niego "a to Pana żona??" no jeszcze nie żona, ale moja kobieta "taka młoda??!! nie wierze, to pewnie pana siostra" no i wczoraj tż znów z tą samą babką zajęcia miał i zaczeła znowu że jak to możliwe że taka młoda dziewczyna itd i się pyta "ale co pan zrobi jak będzie pan miał 60lat?? przecież ona wtedy będzie dopiero po 40tce" a tż do niej "jak to co?? Pogonie staruche"
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Papużka została z moimi rodzicami. Już kiepsko z jej wzrokiem (książkowo papużki faliste żyją ok 7 lat. Ta w grudniu kończy 12. A najdłużej miałam 14 letnią papużkę) więc została na "starych śmieciach". Cytat:
nic rozpisane z przodu mi sie nie podobało.coś się linki podmieniły, bo ja kupiłam inną niż w tym linku, który teraz się otwiera. I niżej to też nie te, które wczoraj zamieszczałam i mi się podobały o co kaman zatem?bo kupiłam tą niebieską http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/73 a jeszcze podobają mi się te trzy: http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/30 http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/58 http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/44 Cytat:
![]() I jak dziewczyny, byłyście na grobach z maluchami? ja się zastanawiałam, czy jechać, ale sobie odpuściłam, bo mamy tylko jeden grób na miejscu, a reszta to nawet do 100km w jedną stronę oddalona i to w różnych kierunkach od lublina. Za zimno. Byliśmy tylko 40 minut na spacerze, bo wicher okropny.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-01 o 16:14 |
|||
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Kate śmiało idźcie się zaszczepić
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle wczoraj odpadł Majeczce kikut. Z okazji tego świeta mama została niezle obsrana... razem z podłoga. A teraz oje dziecie druga godzine na cycu siedzi...sorki trzecia... |
|
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Tamlin
Sandra to u ciebie jeszcze inaczej wyglada pepek. Czuje sie jakby dzisiaj niedziela byla. No ja na cmentarz nie ide bo 50km. I sama nie dam rady z dwojka. A w Poznaniu pada
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Cytat:
u nas zawsze przy użyciu kupa wychodziła, ale rzadka Cytat:
Cytat:
zacytowałam tylko z ostatniej strony, bo czasu brak ![]() u nas od przedwczoraj masakra jakaś pojechaliśmy do pracy, bo miałam rozmowę z kandydatką do pracy zdążyliśmy się rozlokować z małą, przyszła dziewczyna na rozmowę a zaraz za nią wpada menager |
|||
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko co dzień w inny rytm wpada, niestety nocki nadal bez poprawy, najdłuższa przerwa to 2h... Dziewczyny, ponawiam pytanie o termometr, jakich używacie, jakie polecacie?? |
|||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Lekarze zalecają aby od cięcia odczekać minimum 12tyg z ćwiczeniami
i po tym czasie dopiero jakies lekkie wprowadzać.ja nie wytrzymałam i w ubiegły piątek wsiadłam na konia na godzine no i chyba przesadziłam bo w sobote i niedziele cierpiałam ciągneło mnie w brzuchu cholernie.Jutro robie drugie podejście- najwyżej znów cały weekend nie będę mogła się wyprostować. Nie umiem żyć bez sportu więc i tak długo wytrzymałam (wczoraj mineło 8 tyg) a w sumie dobre 7-8 msc bez ukochanych koni
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
mała się obudziła jak zaczęłam pisać
no więc menager posiedział na stacji do 15 a my razem z nim - na szczęście mała była grzeczna ale wracając do kontroli menager wchodzi na sklep a tam na jednej kasie zesputy terminal, na drugiej drukarka do faktur i nie ma bułek do hot dogów a moi pracownicy nieczego nie pozgłaszali ani do mnie ani do centrum serwisowego ![]() latałam jak w ukropie żeby to szybko ogarnąć, bo wtopa była kosmiczna dobrze, że mój menager to fajny facet i po chwili rozmowy jakoś się nie czepiał no ale się wkurzyłam na maksa na tych moich ludków w pracy wczoraj Lili za to czadowała cały dzień - pospała tylko ok 3 godziny jak byliśmy na zakupach a potem to tylko po 10-15 minut drzemeczki miała i spowrotem marudzenie i płacz, ale nie taki kolkowy, więc zupełnie nie mogłam dojść, co jej jest no i na szkolenie przyszedł do pracy chłopak, jutro miał zaczynać już normalnie pracować i zrezygnował i znowu muszę kogoś szukać a już myślałam, że na prostą wychodzimy tymczasem mamy długi weekend i mało jest odpowiedzi na ogłoszenie no i jak tu kogoś na rozmowę umówić i zacząć szkolić? a sprawa jest bardzo pilna no i jeszcze pracownica, która odchodzi oznajmiła, że na ostatnią zmianę nie zamierza przyjść, a że ma umowę zlecenie to nic jej zrobić nie mogę i nie mam zastępstwa za nią z racji długiego weekendu, więc mój mąż dziś śmiga na noc do pracy a my zostaniemy same z Lili i tego się bardzo boję, bo czasem nie mam już do niej siły jak płacze a mąż ją wtedy uspokaja pięknie a jutro teściowie przyjeżdżają no to się wyżaliłam |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termometr mamy z microlife do czoła i jestem zadowolona .my na grobach byliśmy wczoraj,bo dzisiaj nie chciałam jechać w te tłumy,ale popołudniu pojechalismy jednak . z fotelika przekładalismy małego do gondoli i na cmantarz a Fabiś spał sobie. Gracjanek szedł grzecznie obok . Ja mam na cmentarzu tatę....dlatego nie mogłam sobie odpuścić...jutro też sie wybieramy tylko mam nadzieje na lepsza pogode,bo dzisiaj padało .Teraz Fabianek sobie leży i za pół godz pójdziemy sie kąpać. Zmęczona jestem tą pogodą paskudną.. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- a co do pępka to nasz jest wklęsły,taki normalny
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za składnia Czy Wy też jesteście takie umęczone płaczem swych dzieci? Ja już tracę momentami cierpliwość... |
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny karmiące piersią podajecie witamine K ?
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony mysle sobie ze troche przekichane tak godzinami siedziec, ale z drugiej to chyba bym tezmtak wolala niz to ze agata je 10 czy 15 mint ale tak lapczywie ze zaraz problem z brzuszkiem jest i ulewa przez caly dzien, nie tylko bezposrednio po jedzeniu ale i dwie h po ![]() Cytat:
Doskonale cie rozumiem z ta nocka, ja tez czuje sie pewniejsza i spokojniejsza jak chlopa mam pod reka ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Ja daje k + d |
||
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak. K i d3 ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Gda, Twój teść jest lekarzem, prawda?
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, 2 tygodnie od odstawienia cycka a dziś przyszła @...
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda a nie krzywicą?
![]() Ja tez daje D i K, ale kurcze zapominam. |
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Miałam to samo jak podawałam
ale u mnie to ciężko z pamietaniem o lekach i inych podobnych rzeczach dlatego też nie ufam sobie co do antykoncepcji hormonalnej bo zwyczajnie nie upilnuje samej siebie
|
#1706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry wieczór !
Tamlin moja starsza dostawała bebiko, i teraz jak jest potrzeba, to też daję i nie ma problemów Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na oddziale mała miała tylko sprawdzaną saturację, która wyszła idealnie... Zadnego echa... Kiedy pediatra wysłuchała to "coś" w serduchu wezwała drugiego lekarza na konsultacje, a ten z kolei stwierdził, że nic nie słyszy Teraz lekarka też niby powiedziała, że wszystko ok ale trzeba dzieciaka specjalistom pokazać, żeby nie okazało się, że coś zaniechaliśmy.... Teraz tylko czekać ![]() Ja też już chętnie pozbyłabym się pozostałości brzuszyska.. Ostatnio dopadają mnie myśli, że zostanie mi taki potworny zwis... w końcu za mną dwukrrotne posiadanie OGROMNEGO brzucha Cytat:
Ja podaję, ale tylko co drugi dzień. Złe doświadczenia mamy. Dobry wieczorek!!! Jakaś umordowana jestem... Maja spała prawie od rana do 16, z przerwami na cyca oczywiście, mąż do pomocy w domu był, a ja umordowana, jakbym w kopalni jakiejś pracowała. To pewnie przez pełen dom gości... Do południa byłyśmy na cmentarku, ale tylko ze starszą córą.... Zimno straszliwie u nas było a potem dodatkowo padać zaczęło. Nieprzyjemnie bardzo. A teraz zmykam wylegiwać się słodko... Dobrej i przespanej nocki.
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poniedziałek byłoby szczepienie a we wtorek mamy na to usg bioderek i boje się,że Kuba dostanie gorączki i go takiego nie wezmę do ortopedy ![]() Cytat:
A i dzięki wielkie za porady odnośnie szczepienia!!! Lidziu współczuje dnia w pracy.W nocy musisz sobie poradzić sama,no niestety,nie Ty jedna dasz rade!Ja śpie z Kubusiem w sypialni na górze a mąż ze starszym na dole i czasem jak słyszy płacz dziecka to przychodzi mi z pomocą.Choć nieraz Kuba płacze przy zmianie pieluchy jak zadługo to trwa.A mąż myśli,że ja tak twardo śpie,że nie słysze...ale jeszcze mi się to nie zdażyło w przypadku Kubusia... W ogóle to dziś jedno zdarzenie na cmentarzu mnie zasmuciło mocno...obok alejki,gdzie leży męża babcia,są groby małych dzieci.I był tam taki grobek(nigdy wcześniej go nie widziałam)dziecka nienarodzonego...i było napisane...MAMO DLACZEGO MNIE NIE CHCIAŁAŚ???Dziecko nienarodzone...Wielka rozpacz ścisnęła mi serce i gardło...i łzy stanęły w oczach.... dla mnie aborcja jest morderstwem.Przepraszam,ż e o tym napisałam,ale jakoś mężowi nie umiałam o tym powiedzieć a musiałam komuś...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-01 o 22:34 |
||
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię jutro, a teraz wstawiam zdjęcie Maludy.
Tak spała do 21, potem kąpiel, flacha i śpi nadal. Cudeńko moje! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

dla Igi,dzielna dziewczynka.
o co kaman zatem?

ale jedziemy w niedziele na imieniny taty mojego to rodzice zostana z mala i wyskoczymy sobie

.
2 sierpnia 2018