Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 19:55   #1651
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzięki. A ta maść majerankowa to w aptece dostanę, tak?
kosztuje około 4 zł i smarujesz pod noskiem

jeśli chodzi o prasowanie to my prasujemy wszystko czasem nawet Tż prasuje jak ma czas chyba nawet częściej prasował małego ciuszki niż ja
Stary 2012-10-31, 20:37   #1652
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

ja prasuje i ubranka i pieluchy tetrowe ale tetrówki prasuje, jak mnie przyciśnie zmniejszający się zapas w szafce no i piorę w Loveli cały czas chociaż tak na dobrą sprawę to chyba trzeba będzie powoli przestawiać na zwykły proszek, bo swoje i męża ubrania piorę w zwykłym proszku i mała nie ma żadnej wysypki na buźce ani nic po tym, jak się ją nosi

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:48   #1653
katarzinka
Wtajemniczenie

wycieczka super
jak to zrobiliśmy w środę stwierdziliśmy, że jedziemy w góry na sobotę niedziele, zadzwoniłam i zrobiłam rezerwacje w zaprzyjaźnionym pensjonacie no i w soboyę pojechaliśmy

było super, w sobotę jesień w niedzielę zima (nawet bałwana ulepiliśmy)

dziewczynki się świetnie spisały, a my z mężem w dobrych nastrojach, bo jesteśmy góromaniacy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:49   #1654
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja dalej prasuje i dziecięce ubranka i pieluszki. jakieś takie delikatniejsze się robią po prasowaniu. choć nie powiem, nie chce mi się

Ja też prasuję

chciałam sobie zamówić ale powiedz czy to jest rozmiar uniwersalny?

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
sluchalam wlasnie radia i lecialo Last Chistmas

Cytat:

Miałam wrzucić sukienkę, którą sobie na chrzciny kupiłam. oto i ona http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/71

i jeszcze te 2 mi się podobają:
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/56
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/29

super kiecki,też chyba sobie którąś sprawię na chrzciny

[QUOTE=lourose;37356000

I jeszcze wspomnę o porodzie - miałam podaną oksytocynę, kroplówkę podłączyli o 11, a o 17:00 córa była już na świecie. Większość czasu przesiedziałam w wannie z bąbelkami. Bóle parte to było jak przejście do innego świata - do zniesienia, ale pierwszy raz czułam TAKI ból, było mi od niego niedobrze (albo do oksy). Nacięli mnie bez ostrzeżenia na 3 szwy - samo cięcie niewyczuwalne, ale szycie potem było dość bolesne mimo znieczulenia. Acha, no i poród bez znieczulenia przeszłam i bezdzwiękowo, jak położna powiedziała
Natomiast potem pobyt w szpitalu był dla mnie traumą, chyba byłam w lekkim szoku poporodowym, co położna to inne informacje, niektóre miłe, niektóre opryskliwe... byłam wykończona. Dopiero w domu odżyłam.
Zochna wazyła 3,5 kg i 54 cm.

Niedługo będę z Wami na bieżąco [/QUOTE]

za poród i to prawda nie ma to jak w domku a co do bóli partych mnie nie bolały,dla mnie to była ulga.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Chwalimy się też,że odpadł Nam pępek dzisiajw końcu nie trzeba na niego uważać

za pępek

Dobry wieczór

U nas dzisiaj lepszy dzień
Nawet nie wiecie jaka to ulga jak mała tak nie płacze aż człowiek sił więcej nabiera.

Zmieniłam mleko z bebilona na bebilon pepti i do tego podaję delicol,mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej

Zuzanka wykąpana,najedzona śpi i ja zaraz się kładę.

Spokojnej nocy mamusiom i dzidziusiom

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:58   #1655
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Taki jestem zły
cudny niuniek

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tak, one wszystkie mają siateczkę. A Wy jeszcze na 2 czy już na 3?

Kupiłabym inne, ale w tych dupka się przestała odparzać... Gdyby nie to przeciekanie, to są super! A te Dady są takie plastikowe jak zwykłe Pampersy???

A ja idę do dr Okłota, teść mówi że to jeden z najlepszych chirurgów ortopedów dziecięcych.
My na 2,ale teraz mam huggiesy te z bawełną.Pytałam o tą siateczkę,bo ona dobrze wchłaniała kupe,ale widzę,że to zależy od jej ilości
Ja dady raz miałam 1 i jak dla mnie są bardziej plastikowe od pampersów,nie wiem jak 2?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Kurcze, niedobrze... współczuje tyle problemów na raz.
A lekarz faktycznie niepoważny. Zrób tak jak piszesz i idż do innego.
Bądź dzielna Kochana.
dziękiTylko muszę go szybko znaleźć...

Cytat:
Kate, Wam też współczuję. Konsultowałaś to z innym lekarzem?
W ogóle nie słyszałam o tym, żeby marchew uczulała. Widać wszystko jest możliwe i nie ma żadnych pewniaków w diecie. Choć podejrzewam, że przyczyną uczulającą może być jakiś środek ochrony roślin czy nawóz.

pod koniec roku zapisanie na nfz to istna abstrakcja. Chciałam skonsultować drżenia nóżek Zuzanki u świetnego neurologa ale na ten rok zapisów nie ma już, więc idziemy prywatnie, bo do stycznia nie chcę czekać
Zamierzam właśnie.Wizyta u tamtego była wczoraj.I chyba też pójdę prywatnie,bo nie chcę tyle czekać,zresztą Kubuś rośnie.
A ta papużka z Wami mieszka?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dzis byliśmy na szczepieniu, szczepiliśmy 5w1 i Iga tylko zapłakała delikatnie a potem zasnęła jak gdyby nigdy nic
zobaczymy co bedzie pózniej
Na 1 dawke pneumo idziemy za 3 tygodnie
Iga waży juz 4200, pani doktor poowiedziała ze bardzo ładnie jak na samej piersi i mierzy 55 cm
ogolnie znowu zmagamy sie z odparzeniami, bylo dobrze 2 dni skórka idealna a pokusilo mnie o chusteczki nawilzone i znowu to samo czyli już jestem pewna ze chusteczki idą do kosza
troche utrudnienie ale coż, pupcia mojej Igi ważniejsza niz moja wygoda

Wercia moja Iga wczoraj tez taki niejadek, ledwo zjadla 30 ml mleka po spaniu, dzis juz wiekszy apetyt, mysle ze nie masz sie czym martwić
Katee co za lekarz masakra.. tez bym sie oburzyła na Twoim miejscu..ja mialam wizyte miec juz w 1 miesiacu zycia czyli 17 pazdziernika ale zrezygnowalam bo u nas w miescie tylko jeden przyjmuje na fundusz i taki gbur ze masakra, wiekszosc pacjentek wychodzi z placzem od niego.. wiec zapisałam mała dopiero na 15 listopada, do super lekarza prywatnie mam nadzieje ze z bioderkami bedzie wszystko okej..
mimo ze pojdziemy dopiero jak bedzie miała 8 tygodni.. ale lekarz zapewnił mnie ze spokojnie można iść miedzy 6 a 8 tyg
to ja wiem,tylko boję się,że może być jednak za późno...
dla Igi,dzielna dziewczynka.
Ja właśnie chciałam zaszczepić w poniedziałek,ale pani doktor nie chciała,bo nie ma pełnych 6tygodni,następnego dnia miał skończyć.A teraz się zastanawiam,czy szczepić w ten poniedziałek,bo boję się,że mały dostanie gorączki albo co gorszego a w niedzielę mamy chcrzciny.I nie wiem co robić....CO ROBIĆ?SZCZEPIĆ TERAZ CZY 12tego jak skończy już 8tyg.niezapóźno to będzie?
katiem,Asiulka dzięki za odpowiedzi w tej sprawie.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:17   #1656
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
za co przebrany??

u nas dzieci chodza na osiedlu i ciagle latam do drzwi jeszcze nie zdaze otworzyc a te juz krzycza cukierek albo psikus

co do karmienia piersia moja kmpela zeby karmic na zmianę to przypinała sobie spinke do stanika i sie nie mylila

Kaczka już oprzadzona, farsz wcisniety w srodek zaszyta no i czeka na spa do jutra zaraz jadę do przyjaciólki na herbatkę na mała godzinkę się rozerwę bo dzisiaj sie z domu nie ruszałąm.

Katiem oby spirytus pomogł i obyło sie bez chirurga
przebrany byl za szkieletora

ja zakladam gumke(do wlosów) na reke-jak karmie lewa piersia to gumka na lewej i na odwrót,ale ten ze spinka tez dobry pomysł

byla u mnie dzis polozna.mialysmy zwazyc małą ale spala...
i pępek tez musze jej pokazac bo mi sie taki dziwny wydaje,jakis taki ciemny.kikucik odpadl jej w 8 dobie,potem byl zaczerwieniony,ale po paru dniach sie zagoil,tylko kolor ma taki dziwny.ropy nie ma wiec nie wiem dlaczego tak jest

a tego mojego chlopa to zaraz utłukezabiera mi koldre dziadyga jeden,no

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:39   #1657
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
wycieczka super
jak to zrobiliśmy w środę stwierdziliśmy, że jedziemy w góry na sobotę niedziele, zadzwoniłam i zrobiłam rezerwacje w zaprzyjaźnionym pensjonacie no i w soboyę pojechaliśmy

było super, w sobotę jesień w niedzielę zima (nawet bałwana ulepiliśmy)

dziewczynki się świetnie spisały, a my z mężem w dobrych nastrojach, bo jesteśmy góromaniacy
suuuuuuuper

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
cudny niuniek

My na 2,ale teraz mam huggiesy te z bawełną.Pytałam o tą siateczkę,bo ona dobrze wchłaniała kupe,ale widzę,że to zależy od jej ilości
Ja dady raz miałam 1 i jak dla mnie są bardziej plastikowe od pampersów,nie wiem jak 2?

ja też i jestem z nich bardziej zadowolona niz z pampersów

Cytat:
a ja dalej prasuje i dziecięce ubranka i pieluszki. jakieś takie delikatniejsze się robią po prasowaniu. choć nie powiem, nie chce mi się
zgadzam sie. tez prasuje wszystko, chociaz doba ma juz dla mnie za mało godzin

bardzo bolą mnie dziś łydki. te schody w moim domu mnie wykończą. ale za to z 20kg ciążowych zostało mi 6.

Maja już śpi. mam nadzieję, że powtórzy się wczorajsza noc- karmiłam o 23, o 4 i o 7 rano-dała się mamie wyspać

Edytowane przez m_moni
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:43
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 22:48   #1658
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie dziś od samego rana chodzi włączona suszarka do włosów
gdy tylko ją wyłączę Lena oczy jak 5 zł i koniec spania...

w rezultacie budzi się tylko na jedzenie i przebranie tyłka i znowu śpi...istny aniołek

a ja mam czas by zająć się psiakiem, muszę go bacznie obserwować i w razie czego pojechać ponownie do weterynarza. na szczęście mały ma się troszkę lepiej, odrobinę zjadł i wyszedł spod łóżka, teraz śpi na łóżku

tylko nadal sika z krwią ale mam nadzieję, że i to minie.
u nas podobnie działa odkurzacz,dopiero dziś to zauważyłam,ale Mały leżał na tacie,bo jak sam to nie działało.
Nie znam się na psach,ale szkoda mi Twojej psinki

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
chce ci sie ? ja prasowałam raz po pierwszy praniu przed porodem i tyle teraz to nie mam czasu i sil by nasze ciuchy prasowac a co dopiero malej
wtedy to nas ekscytowało a teraz rutyna,którą sobie odpuszczamy

Cytat:
Miałam wrzucić sukienkę, którą sobie na chrzciny kupiłam. oto i ona http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/71

Z Twoja figurą pięknie będziesz wyglądałapodoba mi się.A co z karmieniem?ja dlatego kupiłam bluzkę rozpinaną...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewcnyny!

Skonsultowalam pepuszek i musze go teraz traktowac spirytusem. Jak sie zacznie powiekszac ta kulka to niestety chirurg Ale okazalo sie ze kuzynki corka miala cos takiego i musiala isc do chirurga. Chirurg zlapal nozyczkami a mala nawet nie zaplakala.

Maggie ładna sukienka. A ja inna dla siebie znalazlam na tej stronie ale kurde chyba sobie odpuszcze bo tyle wydatkow.... wczoraj tez bylam na chwile by kupic prezent szwagierce to sobie sweter kupilam cholera i czapke......

Ja tez nie prasuje
oby się nie powiększał i spirytus załatwił sprawe!niezafajny opis usunięcia tego

Mi dziś Kuba dał popalić i brzuch go bolał,a to wszystko chyba przez krakuski owsiane,które wchłonęłam wszystkie z paczki,bo były takie dobre

Ja nieraz pierś podawaną ostatnio zaznaczam guzikami w koszuli,zapinam3.A ta do podania jest zapięta na 1

Spokojnej nocy.

A kreven pewnie na porodówce,bo dziś jej nie było...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:50
Stary 2012-11-01, 03:48   #1659
anesh_
Zakorzenienie

ACh ten mój dziobaczek malutki mi dzisiaj koncerty daje;p.Ale ma prawo mój Aniolek.Zaraz zasne razem z nia w lozku.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-11-01 o 03:51
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 06:07   #1660
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
My dzisiaj karmiliśmy się o 24.30 i 3.20 no i teraz jemy.

Wstawać

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 06:31   #1661
kraven
Zakorzenienie

Czesc. Niestety nie jestem na porodowce tylko wczoraj wybylam z TZ do znajomych.
Jasiowi nie spieszno i postanowil zostac dzieckiem listopadowym
Dzisiaj ide na badanie do gina to zobaczymy co powie. Mam co jakis czas skurcze ale tak nieregularne ze juz na nie ne reaguje.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-11-01 o 06:32
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 07:44   #1662
gda
Zakorzenienie

Moje biedne dziecko od 4h się męczy z kupą... Nie płacze, tylko przez sen się pręży i stęka. Już nie wiem jak mu pomóc, próbowałam termometru, masażu brzuszka, uginanie nóżek.

Myślicie, że ten Windi mu pomoże...? Ostatnia deska ratunku!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 08:20   #1663
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Moje biedne dziecko od 4h się męczy z kupą... Nie płacze, tylko przez sen się pręży i stęka. Już nie wiem jak mu pomóc, próbowałam termometru, masażu brzuszka, uginanie nóżek.

Nie wiem czym jest windi, my w nocy czesto tak mamy to daje bobotik i troche pomaga.'
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 08:41   #1664
zielona1911
Zakorzenienie

Tak wiec odpisuje

Znajduje czas na granie w Simsy bo moje malenstwo w dzien caly czas praktycznie spi i dopiero pod wieczor odżywa. A ja nie mam duzego domu zeby caly czas sprzatac,jedynie codziennie to myje garnki,sciele lozka i odkurzam.A starszy syn sam sie soba zajmuje tzn sam sie bawi,maluje,gra.

Z ciemieniucha robilam na dwa sposoby i obie do du.y,najpierw naoliwilam sporo glowe poczekalam i wyczesalam,a potem wykapalam malego lub naoliwilam,poczekalam,wyk ąpalam a dopiero potem czesalam. A rano znow to samo,tylko ze platy sa suche i wystepuja na nosie,brwiach itd...

Ja piore ciuchy w vizirze sensitive i plyn do plukania e sensitive. A nie prasuje bo sie jeszcze zelazka nie dorobilamserio Ciuchow nie mam pomietych bo jak sie wypiorą to szybko ide je strzepać i wieszam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:43   #1665
katiem
Wtajemniczenie

Witam sie

Ja dzisiaj calkiem sama. Rodzice pojechali na groby - a to 50 km wiec beda do wieczora. A maz ma dzisiaj dyzur. A ja nie wyjde z dwojka w wozkach.
A...bo Wam nie mowilam ze starszy zaczal utykac na nozke. no to cali w nerwach. Maz pojechal do ortopedy i w usg wszwystko ok. Ruchomosc tez. Nic go nie boli. I ziagnozowal zapalenie stawu biodrowego wystepujace po infekcjach..... Byl ostatnio chory, ale zeby takie cuda sie dzialy. poczytalam troche w necie i faktycznie jest cos takiego. Mamy obserwowac bo do 3 tygodni powinno minac. Ale zadne spacery na nozkach nie wchodza w gre....

Co do pepuszka to jest to ziarniniak. Polozna kazala spirytusem, ale w necie widze ze zalecaja masz z antybiotykiem, albo jakie spray z antybiotykiem. Zadzwonie jutro do pediatry i wypytam. a w ogole to jestm zaskoczona bo bylam pewna ze po tym spirytusie bedzie Kube szczypalo i bedzie plakal. A tu nic Zadnej reakcji.....

Co do pieluch to mamy na zmiane Baydream 3 lub Dada 3 i poki co moze ze 2 razy cos tam bokiem wyplynelo. Pampersa nie kupuje bo przy Pawle notorycznie wyciekalo bokiem lub byl przesikany, a sa znacznie drozsze.

A w ogole ktoras z Was - chyba Justyna??? pisala o tym ulewaniu, zeby nie przekarmiac, zwracac uwage kiecy jadl itd. I zaczelam sie stosowac do tego i sluchajcie od jakiegos czasu znaczna poprawa. jesli juz uleje to dlatego ze za szybko go poloze lub odbije takim strawionym mleczkiem.

Gda no ja bym chyba sprobowala - bo sie biedulek meczy....a moze jeszcze ciepla kapiel przed tym?

agaton biedny piesiu. Ale czytam ze juz troszke lepiej.

Kraven zostaly 4 dni by moja przepowiednia sie sprawdzila

Marta chcesz zebym Ci wyslala Viburcol?

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-01 o 09:44
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:50   #1666
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Nie wiem czym jest windi, my w nocy czesto tak mamy to daje bobotik i troche pomaga.'
My też dajemy Bobotic już od 2 tygodni...

Wzięłam go na brzuch do siebie, trochę się prężył, ale pospaliśmy we trókę do teraz.
Stary 2012-11-01, 09:53   #1667
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Wróciłam od doktora. KTG w normie, oczywiście 0 skurczy. a w badaniu gin powiedział, że powoli się przygotowuje z naciskiem na powoli. I w poniedziałek mam się zgłosić na oddział.

Katiem trzymam się Twojej przepowiedni i mam nadzieje, że się spełni

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:59   #1668
Katee27
Zadomowienie

a mój Kuba wstał o 4-ej i do 7-ej nie spał,nie wiem co mu się działo?
cycka nie chciał,odbił,ulał troche,smokiem pluł a potem o 7przysnął na godzinkę,bo Jurek wstal i nas obudził.

katiem to jestescie uziemieni,a dzis ładne słonko.Mi położna kazała obserwować pępek,czy nie robi się ten ziarniniak,mówiła,że to może się mazać i uwypuklić.Tak to u Kuby twojego wygląda?

Stary 2012-11-01, 10:16   #1669
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

Wróciłam od doktora. KTG w normie, oczywiście 0 skurczy. a w badaniu gin powiedział, że powoli się przygotowuje z naciskiem na powoli. I w poniedziałek mam się zgłosić na oddział.

Katiem trzymam się Twojej przepowiedni i mam nadzieje, że się spełni
To trzmam kciuki bys sie na tym oddziale znalazla wczesniej

Sandra to moze mamy to samo z pepuszkiem???

A sluchajcie a propo porodu to zaraz Wam podesle link. Glownie chodzi mi o wideo
http://dziendobry.tvn.pl/video/kobie...est,64752.html
Najlepsze jest zdanie - by zaufac fizjologii. To ile godzin???

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
a mój Kuba wstał o 4-ej i do 7-ej nie spał,nie wiem co mu się działo?
cycka nie chciał,odbił,ulał troche,smokiem pluł a potem o 7przysnął na godzinkę,bo Jurek wstal i nas obudził.

katiem to jestescie uziemieni,a dzis ładne słonko.Mi położna kazała obserwować pępek,czy nie robi się ten ziarniniak,mówiła,że to może się mazać i uwypuklić.Tak to u Kuby twojego wygląda?
A u nas nie ma slonka jest szaro i zimno - na moje szczescie

To jest taka wisniowa mala kuleczka. Poki co w srodku. Ale wlasnie nic sie nie paprze. Patyczke jest czysty. Moze dlatego nie szczypie???

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 10:45   #1670
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Idziecie z maluchami na cmentarz?
Cytat:
Jakas masakra jest zapisac dziecko na fundusz do specjalistyterminy po Nowym roku.Udało mi sie do nefrologa na koniec listopada,jeszcze dzwonie do ortopedy.
U mnie do ortopedy nie ma miejsc na ten rok. Nawet prywatnie. Musimy jechać do Piły.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie zmartwienie od samego rana, mój ukochany shihtzak ma babeszjozę

dostał mnóstwo zastrzyków a teraz schował się po łóżko i nie wychodzi spod niego od kilku godzin... strasznie się o niego martwię, przywiązałam się do niego bardzo i nie chcę nawet myśleć, że z tego nie wyjdzie...
Ojej. Oby mu się szybciutko polepszyło

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Apropo roztargnienia, wczoraj robiłam prasowaniem i zamiast żelazkiem prasowałam mikserem do ciasta (robotem), żeby było śmiesznie podłączyłam do prądu i tak prasuje prasuje i patrzę czemu to ubranie zagniecione

Cytat:

Ta co kupiłaś bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Chwalimy się też,że odpadł Nam pępek dzisiajw końcu nie trzeba na niego uważać

Cytat:
Ja właśnie chciałam zaszczepić w poniedziałek,ale pani doktor nie chciała,bo nie ma pełnych 6tygodni,następnego dnia miał skończyć.A teraz się zastanawiam,czy szczepić w ten poniedziałek,bo boję się,że mały dostanie gorączki albo co gorszego a w niedzielę mamy chcrzciny.I nie wiem co robić....CO ROBIĆ?SZCZEPIĆ TERAZ CZY 12tego jak skończy już 8tyg.niezapóźno to będzie?
Ale przecież od szczepienia do chrzcin minie 6 dni więc dlaczego masz obawy?

Cytat:
A...bo Wam nie mowilam ze starszy zaczal utykac na nozke. no to cali w nerwach. Maz pojechal do ortopedy i w usg wszwystko ok. Ruchomosc tez. Nic go nie boli. I ziagnozowal zapalenie stawu biodrowego wystepujace po infekcjach..... Byl ostatnio chory, ale zeby takie cuda sie dzialy. poczytalam troche w necie i faktycznie jest cos takiego. Mamy obserwowac bo do 3 tygodni powinno minac. Ale zadne spacery na nozkach nie wchodza w gre....

Co do pepuszka to jest to ziarniniak. Polozna kazala spirytusem, ale w necie widze ze zalecaja masz z antybiotykiem, albo jakie spray z antybiotykiem. Zadzwonie jutro do pediatry i wypytam. a w ogole to jestm zaskoczona bo bylam pewna ze po tym spirytusie bedzie Kube szczypalo i bedzie plakal. A tu nic Zadnej reakcji.....
Zdrówka dla Pawełka I aby pępek Kuby szybko się zagoił

Wczoraj na noc poddałam się i dałam Matiemu bebico. Spał 4 godziny Co prawda później budził się co godzinę, dwie, ale possał chwilę i spał dalej, a nie tak jak zawsze po kąpieli o 20-tej zjadł i spał. Ja chciałam się iść myć to już miałczal że znów chce jeść. Zjadł i za dwie godziny znów i przez noc tak samo. No i wczoraj dałam mu to bebico. Mam wyrzuty ze dałam mu sztuczne, ale byłam wykończona tym wieczorno-noccnym karmieniem. Ciągle cyc na wierzchu, a dzisiejsza noc super. Tylko mam pytanie, czy ktoraś z Was daje lub dawała Bebico i jaka była reakcja dzieci? Chciałam jak coś dawać mu Bebilon, ale Kropka siostra dała już Matiemu bebico jak byliśmy na pogrzebie, więc nie chciałam mieszać mu za bardzo.
Stary 2012-11-01, 11:18   #1671
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
my nie bylysmy na spacerze od soboty. do ilu stopni na minus mozna spacerowac z niemowlakiem? czym smarujecie buzki maluchom na taki mroz, bo w chorzowie zima jak trza!!

bo od soboty jestesmy juz z tz. w chorzowie.
ja nei smaruje niczym, bo to podobno może bardziej zaszkodzic niż pomóc. A co do temp. to nam połózna mówiła, że do -10można na spacery chodzic.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kur-wa-mać!!!!!!

dysplazja lewego biodra= majtki ortopedyczne na 8tyg ;/

nosz cholea jasna! czy chociaz to jedno moje dziecko nie może być w pełni zdrowe??

i lekarz tez mnie w☠☠☠☠ił- badanie nawet 2minut nie trwało;/
chyba to jeszcze skonsultuje gdzie indziej.
Nie chce mi się wierzyć...
Fałdki na nóżkach równiutkie, nóżke odwodzi bez problemu co za szit!
oj współczuję nam udało się uniknąc majtek ortopedycznych ale małą miesiac miała podwójne pieluszkowanie. Na szczęście dysplazłą po miesiącu od urodzenia zniknęła

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

zaraz nadrabiam dalej, tylko po krótce napiszę co u nas. Malutka bardzo grzeczniutka od kiedy nie wyliczam jej butli oczywiscie codziennie rano od 6:30 do 11/12 nie śpi, i popołudniu od 18-21 ale leży sobie grzeczniutko, gaworzy, śmieje się itp. czasem popłacze ale po chwili ciumkania cyca znów jest grzeczna

jednak mamusia jak zwykle się martwi. No ale od początku. Byłyśmy wczoraj na ostatniej wizycie w poradni neonantologicznej(ze względu na torbiel i bioderka tam musieliśmy chodzic) Bioderka jak Wam wcześniej pisałąm. Usg główki też wczoraj wyszło super- ani śladu po wylewie wszystko się wchłonęło
Malutka wazy już 4360 i mierzy 60cm.
Dr zmartwiło jednak to, że Jagódka nadal nie trzyma główki mamy 19 zgłosic się do neurologa po raz kolejny i jak napięcie nie bedzie ok to będziemy musieli rehabilitowac małą eh...zawsze coś. Mam nadzieję, że jednak to nic poważnego. Na brzuszku super trzyma i dźwiga główkę, jednak przy podnoszeniu za rączki do siadu leci jej do tyłu i gdy trzymały ją w poradni za paszki w pionie

czy Wasze dzieciaczki, któe skończył już 7tyg trzymają już główki? Jagódka 5 skończy 2 miesiące

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-11-01 o 11:21
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:33   #1672
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
To trzmam kciuki bys sie na tym oddziale znalazla wczesniej

Sandra to moze mamy to samo z pepuszkiem???

A sluchajcie a propo porodu to zaraz Wam podesle link. Glownie chodzi mi o wideo
http://dziendobry.tvn.pl/video/kobie...est,64752.html
Najlepsze jest zdanie - by zaufac fizjologii. To ile godzin???

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A u nas nie ma slonka jest szaro i zimno - na moje szczescie

To jest taka wisniowa mala kuleczka. Poki co w srodku. Ale wlasnie nic sie nie paprze. Patyczke jest czysty. Moze dlatego nie szczypie???
u mojej malej pepek tez czysty,ropki ani nic tam nie ma tylko tak na dole kolor ma taki szarawy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

U mnie do ortopedy nie ma miejsc na ten rok. Nawet prywatnie. Musimy jechać do Piły.

Ojej. Oby mu się szybciutko polepszyło

Ta co kupiłaś bardzo ładna

Ale przecież od szczepienia do chrzcin minie 6 dni więc dlaczego masz obawy?

Zdrówka dla Pawełka I aby pępek Kuby szybko się zagoił

Wczoraj na noc poddałam się i dałam Matiemu bebico. Spał 4 godziny Co prawda później budził się co godzinę, dwie, ale possał chwilę i spał dalej, a nie tak jak zawsze po kąpieli o 20-tej zjadł i spał. Ja chciałam się iść myć to już miałczal że znów chce jeść. Zjadł i za dwie godziny znów i przez noc tak samo. No i wczoraj dałam mu to bebico. Mam wyrzuty ze dałam mu sztuczne, ale byłam wykończona tym wieczorno-noccnym karmieniem. Ciągle cyc na wierzchu, a dzisiejsza noc super. Tylko mam pytanie, czy ktoraś z Was daje lub dawała Bebico i jaka była reakcja dzieci? Chciałam jak coś dawać mu Bebilon, ale Kropka siostra dała już Matiemu bebico jak byliśmy na pogrzebie, więc nie chciałam mieszać mu za bardzo.

tamlin ja tez musialam podac Buni ostatnio sztuczne...caly dzien na cycku wisiala i najesc sie nie mogla,wiec zapodalam jej butle,wypila 80 ml i poszla spac,jak zasnela o 22 tak wstala o 5....teraz juz jest dobrze i jej nie dokarmiam ale jesli sytuacja sie powtorzy to znow siegne po sztuczne bo lepsze to niz dzieciaczek ma glodny byc
a mleko ja daje Babydream pro

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:45   #1673
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Lukrecja, słodko wyglądacie!

też byliśmy na dworze 1,5 godziny

moja 5kilogramowa kluseczka
sliczniutka

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

co do kapieli to mi kapala tesciow pierwsze 3 razy a teraz sama. a jak czesto kapiecie swoje pociechy, codziennie ?
my małą kąpiemy co drugi dzień w ten gdy nie kąpiemy myję ją na przewijaku przed przebraniem na noc w pajaca

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Kattee co za koles. przeciez mycie rak to podstawowy wymog a nie Twoja fanaberia....szkoda gadac.
Dlaczego musisz isc do niego? Ja bym nie poszla. I napisalas ze zrobi usg za tydzien. A teraz nie robil?

Dziewczyny jak wygladaja pepuszki maluszkow po odpadnieciu u Was? Bo Kuba ma 2 miesiace i ma tam jakby czerwona kulke
Jagódka już od miesiaca jakas ma normalny pepuszek bez sladu po kikucie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:50   #1674
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
My dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry. Maja przybrała 1300g Już całe 5 kg waży mały obżartek.
Dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej... Niby nic co powinno nas bardzo niepokoić, ale ziarenko niepokoju zostało zasiane.... Jeszcze w szpitalu pani doktor wysłuchała jakiś szmery, jak to ona określiła delikatne klekotanie, w serduszku, potem ordynator stwierdził, że raczej nic nie słychać, ale żeby to kontrolować... No to skontrolowaliśmy Martwię się, choć staram się nie popadać w rozpacz... A wizyta w poradni dopiero 10 stycznia 2013... i czekaj tu człowieku
u nas tez w szpitalu pediatra przy badaniu powiedziala ze slyszy szmery i trzeba zrobic echo. myslalm, ze padne, ile sie oryczalam i omodlilam zeby byly wszystko ok . na drudzi dzien zrobili i kardiolog powiedzial ze po prostu serducho sie przyzywaczja do nowego srodowiska, poza brzuszkiem i to dlatego, ze wprawdzie jedna komora nie zamyka sie calkiem ale to normalne u noworodkow i z czasem zniknie. mamy na kontrole isc w 5/6 miesiacu. tak wiec nie martw sie tak na zapas mnie w szpitalu nikt nic nie wytlumaczyl, pediatra wredna baba...i strasznie sie zdenerdowalam. dziwi mnie tylko czemu nie zrobili wam echa w szpitalu od razu bo z tego co zrozumialam nie zrobili i dopiero pojdziecie do kardiologa po raz pierwszy ?

Cytat:
ło matulo.... chyba im się święta pomyliły...:hahah a:

jedynki sa chyba bardziej chłonne, bo jak jeszcze je nosiła, to nic nie wyciekało. Teraz mamy dwójeczki i niestety one nie dają radę przy tym nawale

super sukienka ja teraz szukam jakiejś na wesele w grudniu. nie mam pojecia jak sie ubrac, pierwszy raz ide na slub w zimie.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
chciałam sobie zamówić ale powiedz czy to jest rozmiar uniwersalny?

tak uniweralny, bardzo rozciagliwy material.

Cytat:

wtedy to nas ekscytowało a teraz rutyna,którą sobie odpuszczamy
dokladnie

Cytat:
Dzień dobry.

my niestety nie, musielibyśmy jechać 100km ale jedziemy w niedziele na imieniny taty mojego to rodzice zostana z mala i wyskoczymy sobie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
j
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

jednak mamusia jak zwykle się martwi. No ale od początku. Byłyśmy wczoraj na ostatniej wizycie w poradni neonantologicznej(ze względu na torbiel i bioderka tam musieliśmy chodzic) Bioderka jak Wam wcześniej pisałąm. Usg główki też wczoraj wyszło super- ani śladu po wylewie wszystko się wchłonęło
Dr zmartwiło jednak to, że Jagódka nadal nie trzyma główki mamy 19 zgłosic się do neurologa po raz kolejny i jak napięcie nie bedzie ok to będziemy musieli rehabilitowac małą eh...zawsze coś. Mam nadzieję, że jednak to nic poważnego. Na brzuszku super trzyma i dźwiga główkę, jednak przy podnoszeniu za rączki do siadu leci jej do tyłu i gdy trzymały ją w poradni za paszki w pionie

czy Wasze dzieciaczki, któe skończył już 7tyg trzymają już główki? Jagódka 5 skończy 2 miesiące

super wiesci
moja z kolei nie cierpi lezec na brzuszku wiec z ćwiczeniami marnie lezec lubi jedynie na brzuszku ale na mnie lub tz

moja krolewna pozwolila nam dzis spac do 9 !!! szok

dziewczyny po cc jak myslicie kiedy mozna zaczac cwiczyc ?? bo ja juz nie moge z tym brzuchem

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
ja nei smaruje niczym, bo to podobno może bardziej zaszkodzic niż pomóc. A co do temp. to nam połózna mówiła, że do -10można na spacery chodzic.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ja nie wyobrazam sobie nie smarowac buzki na mrozie malej....bo mnie samej bez kremu szczypie a co dopiero przy jej takiej delikatnej skorce

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:22   #1675
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Lourose mi się też czasem wydaje że mój woli lewą pierś, a i dla mnie też jakoś wygodniej jemu tą zapodawać - więc może dlatego, ale ja notuję kiedy i którą karmię, żeby było w miarę po równo. A jak Tobie się udało nie rozpieścić tylko butlą..? U mnie właśnie przez butlę podaną na początku wystąpił problem z karmieniem prosto z cyca.
Nasza historia butelczana jest dość długa...
Przed urodzinami małej bardzo, bardzo chciałam karmić piersią i nie wyobrażałam sobie że będzie inaczej. Niestety, w szpitalu uległam położnym i lekarzom którzy straszyli mnie że jeśli dziecko nie będzie jeść i dalej waga będzie spadać to podłączą ją do kroplówki przez to przetrzymali nas o 1 dzień dłużej.
Moje dziecko po prostu zamiast jeść, wolało spać. Budziłam siebie co 2,5h żeby ją zacząć wybudzać zanim miną 3 godziny przerwy między jedzeniem. Niestety, nie budziła się nawet przez 2h i przerwy między karmieniami wydłużały się nawet do 5,6 godzin. Nie mogły jej wybudzić też położne. Nie potrafiły pomóc mi przystawić jej do piersi. Zalecono dokarmianie, co nie znaczy że córka od razu zaczyna jeść - tak samo długo trwało, zanim zaczęła ssać.
Kiedy wreszcie zaczęła jako tako mieć apetyt i ssać butelkę, cieszyłam się jak głupia że w ogóle je, nawet sztuczne mleko. Do tego odciągałam pokarm, karmiąc ją moim mlekiem, później dopiero mm. Smoczki z Aventu są miękkie i mleko szybko z nich wypływa, więc mała szybko się przyzwyczaiła. O piersi nie było mowy, tylko krzyk i awantury. Ale nie poddaliśmy się i kupiliśmy butelkę Medeli z ciężkim wypływem. Były awantury nawet o tę butelkę. Z czasem jednak się do niej przyzwyczaiła. Dalej w dzikich krzykach przystawiałam ją do piersi. Aż kilka dni temu... zaczęła ssać pierś ot, tak sobie
Czasem mimo że ssie godzinę, dalej jest głodna, więc podaję jej wcześniej odciągnięte mleko, a jak go nie mam - to sztuczne. I jak na razie ta metoda się sprawdza
A w prawej piersi miałam mega zastój, którego nawet laktator nie wyciągnął, dopiero okład z kapusty, gorący prysznic i masaż.

Cytat:
Tylko mam pytanie, czy ktoraś z Was daje lub dawała Bebico i jaka była reakcja dzieci? Chciałam jak coś dawać mu Bebilon, ale Kropka siostra dała już Matiemu bebico jak byliśmy na pogrzebie, więc nie chciałam mieszać mu za bardzo.
W szpitalu dokarmiano córę Bebiko i to podajemy jej w domu jeśli nie doje z cyca. Je, robi kupy i nic jej nie jest mamy zapasowe Hipp ale póki co zostajemy przy tym.

Po raz pierwszy nie poszłam na cmentarz... gdyby jeszcze było gdzie zaparkować, ale jazda w zatłoczonym autobusie albo tramwaju to nie to poszliśmy za to na pierwszy spacer, w deszczu
Powoli odzyskuję siły !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:28   #1676
gda
Zakorzenienie

Angel - jak smarowanie może zaszkodzić na mrozie? Bo jestem ciekawa...

Mój wczoraj skończył 6 tygodni i trzyma główkę przy podciąganiu i jak się go trzyma pod paszki.

Kasiam - ja też już z tym brzuchem nie wyrabiam... Ale niestety karmiąc piersią, nie mogę sobie pozwolić na intensywne ćwiczenia, bo wtedy kwas mlekowy się wydziela i dziecko może mieć problem z brzuszkiem.

Ja nie idę na cmentarz. Bo właściwie nie mam do kogo iść, pradziadków nie znałam.
Stary 2012-11-01, 12:53   #1677
mala mysz
Raczkowanie

Ja na mroz smaruje mustele cold cream.
Cwiczenia tez mi sie marza ale jeszcze sie boje po tym cc. Chyba po nowym roku sie gdzies na taniec zapisze.

Cytat:

oj współczuję nam udało się uniknąc majtek ortopedycznych ale małą miesiac miała podwójne pieluszkowanie. Na szczęście dysplazłą po miesiącu od urodzenia zniknęła

zaraz nadrabiam dalej, tylko po krótce napiszę co u nas. Malutka bardzo grzeczniutka od kiedy nie wyliczam jej butli oczywiscie codziennie rano od 6:30 do 11/12 nie śpi, i popołudniu od 18-21 ale leży sobie grzeczniutko, gaworzy, śmieje się itp. czasem popłacze ale po chwili ciumkania cyca znów jest grzeczna

Moja ma teraz piatyy tydzien i jak ja do pionu podnosze pod pachy to probuje glowe podnosic, tak nia kiwa jak takie pieski co sie stawia w samochodzie
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:07   #1678
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
moj też wali co 3 dni i.nic nie przecieka a jak walnie kupe to o maaaaaatko a do dzisiaj jechaliśmy jeszcze na jedynkach i juz pierwsza pielucha w nr.2 własnie założona

I jak te 2? tez sa takie fajne jak 1?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:28   #1679
weronika_91
Zakorzenienie

Ello Moje dziecko jak obudziło się o 7 to tak dopiero zasnęło ... wykończył mnie urwis Już nie miałam pojęcia o co mu chodzi ... niby chciał spać a jak go odkładałam do łóżeczka to już oczy jak 5 zł i marudzenie.

Cytat:

Mój w nocy miał dokładnie to samo ... musiałam zaaplikować czopek glicerynowy i po pół godzinie była wieeelka kupa
Stary 2012-11-01, 14:32   #1680
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

mój za 5 dni skończy dwa m-ce i sam główki nie trzyma jeszcze.
Każde dziecko jest inne i nic na siłe, zacznie już niebawem

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
I jak te 2? tez sa takie fajne jak 1?
Do dupy są bo te firanki nie trzymią sie pupy tak jak jedynki. Jeszcze kupy nie było w tych dwójkach ale aż sie boje że przecieknie i bede przebierać też pajaca
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości