|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
![]() ![]() jeśli chodzi o prasowanie to my prasujemy wszystko ![]() ![]() ![]()
#1652 |
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
ja prasuje i ubranka i pieluchy tetrowe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Wtajemniczenie
|
wycieczka super
jak to zrobiliśmy w środę stwierdziliśmy, że jedziemy w góry na sobotę niedziele, zadzwoniłam i zrobiłam rezerwacje w zaprzyjaźnionym pensjonacie no i w soboyę pojechaliśmy było super, w sobotę jesień w niedzielę zima (nawet bałwana ulepiliśmy) dziewczynki się świetnie spisały, a my z mężem w dobrych nastrojach, bo jesteśmy góromaniacy ![]()
![]() |
#1654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też prasuję ![]() Cytat:
chciałam sobie zamówić ale powiedz czy to jest rozmiar uniwersalny? ![]() Cytat:
super kiecki,też chyba sobie którąś sprawię na chrzciny ![]() [QUOTE=lourose;37356000 I jeszcze wspomnę o porodzie - miałam podaną oksytocynę, kroplówkę podłączyli o 11, a o 17:00 córa była już na świecie. Większość czasu przesiedziałam w wannie z bąbelkami. Bóle parte to było jak przejście do innego świata - do zniesienia, ale pierwszy raz czułam TAKI ból, było mi od niego niedobrze (albo do oksy). Nacięli mnie bez ostrzeżenia na 3 szwy - samo cięcie niewyczuwalne, ale szycie potem było dość bolesne mimo znieczulenia. Acha, no i poród bez znieczulenia przeszłam i bezdzwiękowo, jak położna powiedziała ![]() Natomiast potem pobyt w szpitalu był dla mnie traumą, chyba byłam w lekkim szoku poporodowym, co położna to inne informacje, niektóre miłe, niektóre opryskliwe... byłam wykończona. Dopiero w domu odżyłam. Zochna wazyła 3,5 kg i 54 cm. Niedługo będę z Wami na bieżąco ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczór ![]() U nas dzisiaj lepszy dzień ![]() Nawet nie wiecie jaka to ulga jak mała tak nie płacze aż człowiek sił więcej nabiera. Zmieniłam mleko z bebilona na bebilon pepti i do tego podaję delicol,mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej ![]() Zuzanka wykąpana,najedzona śpi i ja zaraz się kładę. Spokojnej nocy mamusiom i dzidziusiom ![]()
![]() |
#1655 | ||||
Zadomowienie
|
cudny niuniek
![]() Cytat:
![]() Ja dady raz miałam 1 i jak dla mnie są bardziej plastikowe od pampersów,nie wiem jak 2? Cytat:
![]() Cytat:
A ta papużka z Wami mieszka? Cytat:
![]() Ja właśnie chciałam zaszczepić w poniedziałek,ale pani doktor nie chciała,bo nie ma pełnych 6tygodni,następnego dnia miał skończyć ![]() katiem,Asiulka dzięki za odpowiedzi w tej sprawie.
![]() |
#1656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zakladam gumke(do wlosów) na reke-jak karmie lewa piersia to gumka na lewej i na odwrót,ale ten ze spinka tez dobry pomysł byla u mnie dzis polozna.mialysmy zwazyc małą ale spala... i pępek tez musze jej pokazac bo mi sie taki dziwny wydaje,jakis taki ciemny ![]() ![]() a tego mojego chlopa to zaraz utłuke ![]() ![]()
![]() |
#1657 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo bolą mnie dziś łydki. te schody w moim domu mnie wykończą. ale za to z 20kg ciążowych zostało mi 6. Maja już śpi. mam nadzieję, że powtórzy się wczorajsza noc- karmiłam o 23, o 4 i o 7 rano-dała się mamie wyspać
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2012-10-31 o 22:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam się na psach,ale szkoda mi Twojej psinki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi dziś Kuba dał popalić i brzuch go bolał,a to wszystko chyba przez krakuski owsiane,które wchłonęłam wszystkie z paczki,bo były takie dobre ![]() Ja nieraz pierś podawaną ostatnio zaznaczam guzikami w koszuli,zapinam3.A ta do podania jest zapięta na 1 ![]() Spokojnej nocy. A kreven pewnie na porodówce,bo dziś jej nie było...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
ACh ten mój dziobaczek malutki mi dzisiaj koncerty daje;p.Ale ma prawo mój Aniolek
![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-11-01 o 03:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() My dzisiaj karmiliśmy się o 24.30 i 3.20 no i teraz jemy ![]() Wstawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Czesc. Niestety nie jestem na porodowce tylko wczoraj wybylam z TZ do znajomych.
Jasiowi nie spieszno i postanowil zostac dzieckiem listopadowym ![]() Dzisiaj ide na badanie do gina to zobaczymy co powie. Mam co jakis czas skurcze ale tak nieregularne ze juz na nie ne reaguje.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-11-01 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Moje biedne dziecko od 4h się męczy z kupą...
![]() Myślicie, że ten Windi mu pomoże...? Ostatnia deska ratunku! |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czym jest windi, my w nocy czesto tak mamy to daje bobotik i troche pomaga.'
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Tak wiec odpisuje
![]() Znajduje czas na granie w Simsy bo moje malenstwo w dzien caly czas praktycznie spi i dopiero pod wieczor odżywa. A ja nie mam duzego domu zeby caly czas sprzatac,jedynie codziennie to myje garnki,sciele lozka i odkurzam.A starszy syn sam sie soba zajmuje tzn sam sie bawi,maluje,gra. Z ciemieniucha robilam na dwa sposoby i obie do du.y,najpierw naoliwilam sporo glowe poczekalam i wyczesalam,a potem wykapalam malego lub naoliwilam,poczekalam,wyk ąpalam a dopiero potem czesalam. A rano znow to samo,tylko ze platy sa suche i wystepuja na nosie,brwiach itd... Ja piore ciuchy w vizirze sensitive i plyn do plukania e sensitive. A nie prasuje bo sie jeszcze zelazka nie dorobilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() Ja dzisiaj calkiem sama. Rodzice pojechali na groby - a to 50 km wiec beda do wieczora. A maz ma dzisiaj dyzur. A ja nie wyjde z dwojka w wozkach. A...bo Wam nie mowilam ze starszy zaczal utykac na nozke. no to cali w nerwach. Maz pojechal do ortopedy i w usg wszwystko ok. Ruchomosc tez. Nic go nie boli. I ziagnozowal zapalenie stawu biodrowego wystepujace po infekcjach..... ![]() Co do pepuszka to jest to ziarniniak. Polozna kazala spirytusem, ale w necie widze ze zalecaja masz z antybiotykiem, albo jakie spray z antybiotykiem. Zadzwonie jutro do pediatry i wypytam. a w ogole to jestm zaskoczona bo bylam pewna ze po tym spirytusie bedzie Kube szczypalo i bedzie plakal. A tu nic ![]() ![]() Co do pieluch to mamy na zmiane Baydream 3 lub Dada 3 i poki co moze ze 2 razy cos tam bokiem wyplynelo. Pampersa nie kupuje bo przy Pawle notorycznie wyciekalo bokiem lub byl przesikany, a sa znacznie drozsze. A w ogole ktoras z Was - chyba Justyna??? pisala o tym ulewaniu, zeby nie przekarmiac, zwracac uwage kiecy jadl itd. I zaczelam sie stosowac do tego i sluchajcie od jakiegos czasu znaczna poprawa. jesli juz uleje to dlatego ze za szybko go poloze lub odbije takim strawionym mleczkiem. Gda no ja bym chyba sprobowala - bo sie biedulek meczy....a moze jeszcze ciepla kapiel przed tym? agaton biedny piesiu. Ale czytam ze juz troszke lepiej. Kraven zostaly 4 dni by moja przepowiednia sie sprawdzila ![]() Marta chcesz zebym Ci wyslala Viburcol? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-01 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wróciłam od doktora. KTG w normie, oczywiście 0 skurczy. a w badaniu gin powiedział, że powoli się przygotowuje z naciskiem na powoli. I w poniedziałek mam się zgłosić na oddział. ![]() Katiem trzymam się Twojej przepowiedni i mam nadzieje, że się spełni ![]()
#1668 |
Zadomowienie
|
a mój Kuba wstał o 4-ej i do 7-ej nie spał,nie wiem co mu się działo?
cycka nie chciał,odbił,ulał troche,smokiem pluł a potem o 7przysnął na godzinkę,bo Jurek wstal i nas obudził. katiem to jestescie uziemieni,a dzis ładne słonko.Mi położna kazała obserwować pępek,czy nie robi się ten ziarniniak,mówiła,że to może się mazać i uwypuklić.Tak to u Kuby twojego wygląda?
#1669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sandra to moze mamy to samo z pepuszkiem??? A sluchajcie a propo porodu to zaraz Wam podesle link. Glownie chodzi mi o wideo http://dziendobry.tvn.pl/video/kobie...est,64752.html Najlepsze jest zdanie - by zaufac fizjologii. To ile godzin??? ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() To jest taka wisniowa mala kuleczka. Poki co w srodku. Ale wlasnie nic sie nie paprze. Patyczke jest czysty. Moze dlatego nie szczypie??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Idziecie z maluchami na cmentarz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj na noc poddałam się i dałam Matiemu bebico. Spał 4 godziny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- zaraz nadrabiam dalej, tylko po krótce napiszę co u nas. Malutka bardzo grzeczniutka od kiedy nie wyliczam jej butli ![]() ![]() jednak mamusia jak zwykle się martwi. No ale od początku. Byłyśmy wczoraj na ostatniej wizycie w poradni neonantologicznej(ze względu na torbiel i bioderka tam musieliśmy chodzic) Bioderka jak Wam wcześniej pisałąm. Usg główki też wczoraj wyszło super- ani śladu po wylewie ![]() ![]() Malutka wazy już 4360 i mierzy 60cm. Dr zmartwiło jednak to, że Jagódka nadal nie trzyma główki ![]() ![]() ![]() czy Wasze dzieciaczki, któe skończył już 7tyg trzymają już główki? Jagódka 5 skończy 2 miesiące
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-01 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tamlin ja tez musialam podac Buni ostatnio sztuczne...caly dzien na cycku wisiala i najesc sie nie mogla,wiec zapodalam jej butle,wypila 80 ml i poszla spac,jak zasnela o 22 tak wstala o 5....teraz juz jest dobrze i jej nie dokarmiam ale jesli sytuacja sie powtorzy to znow siegne po sztuczne bo lepsze to niz dzieciaczek ma glodny byc ![]() a mleko ja daje Babydream pro
![]() |
#1673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() |
#1674 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
super sukienka ![]() Cytat:
![]() dokladnie ![]() my niestety nie, musielibyśmy jechać 100km ![]() ![]() Cytat:
super wiesci ![]() moja z kolei nie cierpi lezec na brzuszku wiec z ćwiczeniami marnie ![]() ![]() moja krolewna pozwolila nam dzis spac do 9 !!! szok ![]() dziewczyny po cc jak myslicie kiedy mozna zaczac cwiczyc ?? bo ja juz nie moge z tym brzuchem ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
ja nie wyobrazam sobie nie smarowac buzki na mrozie malej....bo mnie samej bez kremu szczypie a co dopiero przy jej takiej delikatnej skorce ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed urodzinami małej bardzo, bardzo chciałam karmić piersią i nie wyobrażałam sobie że będzie inaczej. Niestety, w szpitalu uległam położnym i lekarzom którzy straszyli mnie że jeśli dziecko nie będzie jeść i dalej waga będzie spadać to podłączą ją do kroplówki ![]() Moje dziecko po prostu zamiast jeść, wolało spać. Budziłam siebie co 2,5h żeby ją zacząć wybudzać zanim miną 3 godziny przerwy między jedzeniem. Niestety, nie budziła się nawet przez 2h i przerwy między karmieniami wydłużały się nawet do 5,6 godzin. Nie mogły jej wybudzić też położne. Nie potrafiły pomóc mi przystawić jej do piersi. Zalecono dokarmianie, co nie znaczy że córka od razu zaczyna jeść - tak samo długo trwało, zanim zaczęła ssać. Kiedy wreszcie zaczęła jako tako mieć apetyt i ssać butelkę, cieszyłam się jak głupia że w ogóle je, nawet sztuczne mleko. Do tego odciągałam pokarm, karmiąc ją moim mlekiem, później dopiero mm. Smoczki z Aventu są miękkie i mleko szybko z nich wypływa, więc mała szybko się przyzwyczaiła. O piersi nie było mowy, tylko krzyk i awantury. Ale nie poddaliśmy się i kupiliśmy butelkę Medeli z ciężkim wypływem. Były awantury nawet o tę butelkę. Z czasem jednak się do niej przyzwyczaiła. Dalej w dzikich krzykach przystawiałam ją do piersi. Aż kilka dni temu... zaczęła ssać pierś ot, tak sobie ![]() ![]() Czasem mimo że ssie godzinę, dalej jest głodna, więc podaję jej wcześniej odciągnięte mleko, a jak go nie mam - to sztuczne. I jak na razie ta metoda się sprawdza ![]() A w prawej piersi miałam mega zastój, którego nawet laktator nie wyciągnął, dopiero okład z kapusty, gorący prysznic i masaż. Cytat:
![]() Po raz pierwszy nie poszłam na cmentarz... gdyby jeszcze było gdzie zaparkować, ale jazda w zatłoczonym autobusie albo tramwaju to nie to ![]() ![]() Powoli odzyskuję siły ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Angel - jak smarowanie może zaszkodzić na mrozie? Bo jestem ciekawa...
Mój wczoraj skończył 6 tygodni i trzyma główkę przy podciąganiu i jak się go trzyma pod paszki. Kasiam - ja też już z tym brzuchem nie wyrabiam... Ale niestety karmiąc piersią, nie mogę sobie pozwolić na intensywne ćwiczenia, bo wtedy kwas mlekowy się wydziela i dziecko może mieć problem z brzuszkiem. Ja nie idę na cmentarz. Bo właściwie nie mam do kogo iść, pradziadków nie znałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Raczkowanie
|
Ja na mroz smaruje mustele cold cream.
Cwiczenia tez mi sie marza ale jeszcze sie boje po tym cc. Chyba po nowym roku sie gdzies na taniec zapisze. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Ello
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za 5 dni skończy dwa m-ce i sam główki nie trzyma jeszcze. Każde dziecko jest inne i nic na siłe, zacznie już niebawem ![]() Do dupy są bo te firanki nie trzymią sie pupy tak jak jedynki. Jeszcze kupy nie było w tych dwójkach ale aż sie boje że przecieknie i bede przebierać też pajaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.