|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Chciałam zamówić laktator u tego samego sprzedawcy co resztę rzeczy (magmaris), ale znalazłam u kogoś innego laktator też NUBY, ale z innym mechanizmem: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...771106500.html, bo chyba lepszy/wygodniejszy niż "gruszka" jak w poprzednim ?
No i wysyłka za darmo.
|
#2072 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ad.1 Smoczki mam 3 z Canpol babies 0-6mies. ad2. Ja na razie nie kupuję, nie wiadomo czy się przyda. Jeśli tak to wybiorę ręczny.Powód: cena ad3. My mamy nianie z monitorem oddechu (1płytka) z firmy AngelCare AC 401. Kupiliśmy używaną, ad.4 Długo się zastanawialiśmy nad nawilżaczem, w końcu zdecydowaliśmy się na najzwyklejszy, aktualnie go testujemy, jest ok. Nie zajmuje dużo miejsca. Cena ok, nam wystarcza. Generalnie wilgotność w pokoju mamy dobrą, kupiliśmy go typowo z myślą o zimie w związku z sezonem grzewczym. Taki mamy: http://www.skapiec.pl/img/769745-336...ai-hum282.html ad5. Ręcznik mam 1 z kapturkiem i 3 zwykłe ręczniki takie mięciutkie. Cytat:
ad2 i ad3. Nożyczki mam z firmy canpol. Cążki mam bo były w zestawie, ale myślę, że nożyczki wystarczą spokojnie. ad.4 Do noska mam roztwór soli fizjologicznej Physiodose. Może być tez do oczek. ad5 Nie mam specjalnych nasączonych gazików do pępuszka. U mnie na SR położna mówiła o przemywaniu patyczkami higienicznymi takimi jak do uszu z użyciem 70% spirytusu lub może być też Octenisept. ad.6 Położna ze SR mówiła o zwykłych płatkach lub kulkach z waty do przemywania oczek. Jedno oczko jeden wacik. ad7 Ja kosmetyki kupowałam w Rossmanie, apteczne rzeczy w aptece np. sudocrem. Gdyby to był jakiś duży wydatek to pewnie szukałabym okazji na allegro, ale że postawiłam na minimalizm w kosmetykach dla maluszka to by mi się po prostu nie opłacało zamawiać na allegro tego co kupiłam. Dla maluszka mam mydełko, szampon, balsam i krem (Jeśli chodzi o kąpiel) ad8. Myślę, że tak. Ja np. mam mydełko i krem z bambino a balsam i szampon do włosów z Hipp.
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale sen genialny ![]() dzięki Pstryczku, bo już się bałam, że może cos z serduchem jest nie tak.... uciekam obiadek szykowac, Bijkora- przez Ciebie muszę dzis placki ziemniaczane smażyc, bo sobie przypomniałam
|
||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Tz ma takiego szwagra, arab totalny- dzieci mu słuzą wyłącznie do podawania pilota i wyjmowania zimnych napoi z lodówki a swego czasu jedyny komunikator z dzieciakami to był pas i lanie i to takie konkretne zrobił trójkę ![]() fakt,że dzieci są wspaniałe i z TZ szalejemy na ich punkcie (2 to nasze chrześniaki, wszystkie wakacje, ferie i wolne praktycznie spędziliśmy razem) kiedyś jak mi powiedział,że mój Samuel jest mamisynkiem i rozpieszczony to mu po prostu powiedzialam,że to,ze zrobil trójkę dzieci nie jest dla mnie żadnym autorytetem w kwestii wychowywania zamknął się i więcej nie skomentował |
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Ale paskudna pogoda. Pada deszcz i przestać nie może. Miałam robić pranie dzidziusiowe, ale chyba to jeszcze odłożę na późniejszy czas.
Kapnęłam się, że jeszcze z mojej listy zakupowej nie posiadam jeszcze biustonoszy do karmienia Co do torby do szpitala jak się pakujecie? Wszystko do jednej torby (Wasze i dzidziusiowe) czy najpierw tylko wasze, a już potem w szpitalu TŻty Wam doniosą dzidziusiowe. Rozpatruję, chyba tą drugą opcję, ale nie wiem
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przyszłam się tylko przywitać bo zaraz przyjezdza do mnie kumpela której dawno nie widziałam. Potem nadrobie wszystko co napisałyście. Wczoraj bylismy na obiedzie u rodziców i do wieczora nas nie bylo więc trochę nadrabiania mam A dzisiaj będę chyba pod wieczór. Życzę Wam miłego dnia
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój avent był bardzo podobny i naprawdę odciąganie nie bylo żadnym problemem |
|
|
|
|
#2079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi znowu za drugim razem tak pobrała że nie dość że później się lało że cały wacik przemókł, to jeszcze zrobił sie siniak ale tak z 5 cm wyżej, Tz mówi że to od tego pobierania. Cytat:
![]() A co do tego olejku: jego się wciera we włosy, czy sie go spłukuje ![]() Cytat:
Tż nade mną nie skacze tylko dba rozsądnie: żebym nie podnosiła, nie przemęczała się itp, to nie jest cackanie. Czytam w wyborczej artykuły o wydłużonym macierzyńskim i mnie szlag trafia że to dopiero od września, a co ja gorsza jakaś jestem że mi to już nie przysługuje, becikowe zabrane od stycznia a urlop wprowadzają od września, jakbym tylko wiedziała gdzie to bym zaraz skargę napisała ....
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-11-12 o 11:18 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz sie zaopatrze w wiecej od razu
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Kochane za odpowiedzi
jak narazie to ostatnia partia ![]() 1- widzialam na all takie waleczki dla ulewajacych dzieci, ktore umozliwiaja bezpieczne spanie na boczku http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...751150815.html warto to kupic czy spokojnie mozna wykombinowac takie jakby zastawki np z poduszek, pieluszek... slyszlam gdzies tez o torebkach z cukrem ![]() 2- wkładki laktacyjne - firma raczej bez znaczenia ale tak mnie wiecej to ile sztuk? 3- poduszka do karmienia - planujecie? chyba najrozsadniej kupic to po porodzie bo w sumie nie wiadomo jak to bedzie z karmieniem ale jesli juz to jaka? - nowa czy uzywana? motherhood czy jakas zwykła? 4-podklady poporodowe w majty - ile?5-podkłady poporodowe na łóżko - ile? 6- majtochy-ile? 7-poduszka poporodowa/koło do pływania - kupujecie?8-znalazlam jeszcze cos takiego jak pielucho-ceratki ![]() http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...780415559.html kupic to czy wystarcza zwykle pieluchy... |
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że mam dobrego męża, który nie dośc że troszczy się o mnie to jeszcze wiem że będzie wspaniałym ojcem nie tylko od robienia a także od wychowywania. |
|||
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ja kupilam jedna duza paczke, jak bedzie brakowac to sie pozniej dokupi ![]() 3. ja nie mialam i teraz tez kupowac nie bede 4. duzo hehe nie wiem ile opakowan ale tak z 4 na pierwszy rzut na pewno kupie 5. u Nas nie tzreba miec takich podkladow wiec ja nie kupuje 6. hmm a z 10 moze ![]() 7. nie 8. ja bede miala zwykle pieluchy tylko
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2: ja kupiłam 2 paczki BabyDream. 3: raczej nie planuję 4: zamówiłam 2 paczki po 10 sztuk 5: nie kupuję 6: kupiłam 2 siateczkowe 7: nie kupuję 8: nie kupuję
|
|
#2089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez dretwiala reka cala, dłoń ale najczesciej to jednak były palce. byc moze u ciebie spowodowane jest to tez tym za spisz na lewnym boku no i zwyczajnie w świecie uciskasz lewa rekę. ale tak czy siak, dretwienie w ciazy jest normalne Cytat:
![]() Ja, jak se kupie torbe to spakuje wszystko w jedna, dla maluszka w sumie nie bedzie tego chyba az tak duzo, wiecej przewiduje dla siebie. ja lubie miec wszystko w jednym miejscu, pod reką wiec dla mnie 2 torby byłyby nie wygodne Cytat:
|
|||
|
|
|
#2090 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ad.2 ja mam wkładki laktacyjne Helen Harper 1 opakowanie ( w opakowaniu jest 30 szt w sensie par ), zawsze można dokupić.ad.3 Nie planowałam takiego zakupu, ale jeśli już to raczej stawiam na nowe. ad.4 Ja mam 30 szt dużych i 15 sztuk mniejszych. Mam też ligninę w rolce o której mówiła położna na SR. ad.5 Ja mam 1 paczkę, w której jest 20 szt. Ale to z pewnością dużo. Do szpitala wezmę 5, jak będzie mało to mąż mi doniesie. U mnie w szpitalu akurat wymagają, żeby mieć takie podkłady. ad.6 Ja mam 5 par takich siateczkowych wielorazowych z Hartmanna, wezmę pewnie też kilka zwykłych bawełnianych. ad.7 Nie kupuje. ad.8 Nie kupuje. Mam zwykłe pieluchy tetrowe i kilka flanelowych.
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toc to tyran nie człowiek szkoda ze on nie wie jaki powinien byc idealny typ malzonka ![]() Cytat:
dziewczyny, my tak narzekamy na tych swoich chłopów ze takie, ze siakie ale zobaczcie jakie zycie maja niektore kobiety! toc to sie serce kraje....tak więc zażądzam dziś wizażowy dzien dobroci dla naszych facetów!!! |
||
|
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że dzisiaj już 30. tydzień.
A co do facetów, to ja na mojego nie mogę narzekać, zabronił mi nawet sprzątać w ostatnim czasie - wszystko robi sam i to bez marudzenia. Jego zdaniem powinnam leżeć, odpoczywać, jeść od czasu do czasu, pić dużo herbatek i wody... Itp itd. Cytat:
Ciąża to męcząca sprawa. ![]() Cytat:
A co do olejku, no to robisz to tak, jakbyś olejowała włosy, czyli (moim sposobem) - wcierasz we włosy, aż będą natłuszczone (ok 2 łyżki stołowe na długość za łopatki), owijasz głowę czymś, co ją nagrzeje (ja owijam koszulką bawełnianą) i trzymasz przynajmniej 2h. Potem normalnie zmywasz, najlepiej szamponem bez SLS w składzie. No i dodatkowo polecam nie tarmosić włosów podczas wycierania ich po myciu, bo się kruszą i wypadają - najlepiej jest je odcisnąć kilka razy w miękki ręcznik, nie ma też potem problemu z rozczesaniem ich. Poprawa kondycji i wyglądu już po pierwszym użyciu.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 11:58 |
||
|
|
|
#2095 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dobrze że mój TŻ jest normalny.Cytat:
Cytat:
Zostawię ten zakup na po porodzie zobaczę jak to będzie. Cytat:
oczywiście nie można zrobić żeby było sprawiedliwie tylko zawsze ktoś musi być poszkodowany.Mam pytanie jak układać noworodka do snu? Na plackach, boku, brzuszku????
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla którego ja i nasze dzieciaczki są najważniejsze tylko kurde dlaczego to on jest tym dobrym policjantem w wychowywaniu a ja kurdę wychodzę na zołze że coś wymagam od mojego syna |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie tak ze jadna w jednej rece druga w drugiej ale to b. indywidualna sprawa, co jak komu pasuje no i oczywiscie przygotowane w domu rzeczy na wyjscie |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile to pali?
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem miłośniczką wielkich aut i nie uważam tego za szpan- dla mnie duże auto daje mi poczucie bezpieczeństwa tym bardziej że mąż jest po cięzkim wypadku i nie wyobrażam sobie jeździć malym autem tylko dlatego że pali 4,5 l po mieście dla szpanu zamierzam sobie kupić mustanga shelby żeby w niedzielę nim jeździć na lody
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

ale moja wiedza w tym temacie wynosi nawet nie 0 a -1 

ale sen genialny 

22.05.2008
14.08.2011
toc to sie serce kraje....