![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Chciałam zamówić laktator u tego samego sprzedawcy co resztę rzeczy (magmaris), ale znalazłam u kogoś innego laktator też NUBY, ale z innym mechanizmem: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...771106500.html, bo chyba lepszy/wygodniejszy niż "gruszka" jak w poprzednim ?
No i wysyłka za darmo.
#2072 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ad.1 Smoczki mam 3 z Canpol babies 0-6mies. ad2. Ja na razie nie kupuję, nie wiadomo czy się przyda. Jeśli tak to wybiorę ręczny.Powód: cena ad3. My mamy nianie z monitorem oddechu (1płytka) z firmy AngelCare AC 401. Kupiliśmy używaną, ad.4 Długo się zastanawialiśmy nad nawilżaczem, w końcu zdecydowaliśmy się na najzwyklejszy, aktualnie go testujemy, jest ok. Nie zajmuje dużo miejsca. Cena ok, nam wystarcza. Generalnie wilgotność w pokoju mamy dobrą, kupiliśmy go typowo z myślą o zimie w związku z sezonem grzewczym. Taki mamy: http://www.skapiec.pl/img/769745-336...ai-hum282.html ad5. Ręcznik mam 1 z kapturkiem i 3 zwykłe ręczniki takie mięciutkie. Cytat:
ad2 i ad3. Nożyczki mam z firmy canpol. Cążki mam bo były w zestawie, ale myślę, że nożyczki wystarczą spokojnie. ad.4 Do noska mam roztwór soli fizjologicznej Physiodose. Może być tez do oczek. ad5 Nie mam specjalnych nasączonych gazików do pępuszka. U mnie na SR położna mówiła o przemywaniu patyczkami higienicznymi takimi jak do uszu z użyciem 70% spirytusu lub może być też Octenisept. ad.6 Położna ze SR mówiła o zwykłych płatkach lub kulkach z waty do przemywania oczek. Jedno oczko jeden wacik. ad7 Ja kosmetyki kupowałam w Rossmanie, apteczne rzeczy w aptece np. sudocrem. Gdyby to był jakiś duży wydatek to pewnie szukałabym okazji na allegro, ale że postawiłam na minimalizm w kosmetykach dla maluszka to by mi się po prostu nie opłacało zamawiać na allegro tego co kupiłam. Dla maluszka mam mydełko, szampon, balsam i krem (Jeśli chodzi o kąpiel) ad8. Myślę, że tak. Ja np. mam mydełko i krem z bambino a balsam i szampon do włosów z Hipp.
![]() |
#2073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki Pstryczku, bo już się bałam, że może cos z serduchem jest nie tak.... uciekam obiadek szykowac, Bijkora- przez Ciebie muszę dzis placki ziemniaczane smażyc, bo sobie przypomniałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Tz ma takiego szwagra, arab totalny- dzieci mu słuzą wyłącznie do podawania pilota i wyjmowania zimnych napoi z lodówki a swego czasu jedyny komunikator z dzieciakami to był pas i lanie i to takie konkretne zrobił trójkę ![]() fakt,że dzieci są wspaniałe i z TZ szalejemy na ich punkcie (2 to nasze chrześniaki, wszystkie wakacje, ferie i wolne praktycznie spędziliśmy razem) kiedyś jak mi powiedział,że mój Samuel jest mamisynkiem i rozpieszczony to mu po prostu powiedzialam,że to,ze zrobil trójkę dzieci nie jest dla mnie żadnym autorytetem w kwestii wychowywania zamknął się i więcej nie skomentował |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Rozeznanie
|
Ale paskudna pogoda. Pada deszcz i przestać nie może. Miałam robić pranie dzidziusiowe, ale chyba to jeszcze odłożę na późniejszy czas.
Kapnęłam się, że jeszcze z mojej listy zakupowej nie posiadam jeszcze biustonoszy do karmienia ![]() Co do torby do szpitala jak się pakujecie? Wszystko do jednej torby (Wasze i dzidziusiowe) czy najpierw tylko wasze, a już potem w szpitalu TŻty Wam doniosą dzidziusiowe. Rozpatruję, chyba tą drugą opcję, ale nie wiem ![]()
#2077 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przyszłam się tylko przywitać bo zaraz przyjezdza do mnie kumpela której dawno nie widziałam. Potem nadrobie wszystko co napisałyście. Wczoraj bylismy na obiedzie u rodziców i do wieczora nas nie bylo więc trochę nadrabiania mam ![]() ![]()
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój avent był bardzo podobny i naprawdę odciąganie nie bylo żadnym problemem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi znowu za drugim razem tak pobrała że nie dość że później się lało że cały wacik przemókł, to jeszcze zrobił sie siniak ale tak z 5 cm wyżej, Tz mówi że to od tego pobierania. Cytat:
![]() A co do tego olejku: jego się wciera we włosy, czy sie go spłukuje ![]() Cytat:
Tż nade mną nie skacze tylko dba rozsądnie: żebym nie podnosiła, nie przemęczała się itp, to nie jest cackanie. Czytam w wyborczej artykuły o wydłużonym macierzyńskim i mnie szlag trafia że to dopiero od września, a co ja gorsza jakaś jestem że mi to już nie przysługuje, becikowe zabrane od stycznia a urlop wprowadzają od września, jakbym tylko wiedziała gdzie to bym zaraz skargę napisała .... ![]()
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-11-12 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz sie zaopatrze w wiecej od razu
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Kochane za odpowiedzi
![]() jak narazie to ostatnia partia ![]() 1- widzialam na all takie waleczki dla ulewajacych dzieci, ktore umozliwiaja bezpieczne spanie na boczku http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...751150815.html warto to kupic czy spokojnie mozna wykombinowac takie jakby zastawki np z poduszek, pieluszek... ![]() ![]() 2- wkładki laktacyjne - firma raczej bez znaczenia ale tak mnie wiecej to ile sztuk? 3- poduszka do karmienia - planujecie? chyba najrozsadniej kupic to po porodzie bo w sumie nie wiadomo jak to bedzie z karmieniem ale jesli juz to jaka? - nowa czy uzywana? motherhood czy jakas zwykła? 4-podklady poporodowe w majty ![]() 5-podkłady poporodowe na łóżko - ile? 6- majtochy-ile? 7-poduszka poporodowa/koło do pływania ![]() 8-znalazlam jeszcze cos takiego jak pielucho-ceratki ![]() http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...780415559.html kupic to czy wystarcza zwykle pieluchy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2085 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że mam dobrego męża, który nie dośc że troszczy się o mnie to jeszcze wiem że będzie wspaniałym ojcem nie tylko od robienia a także od wychowywania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ja kupilam jedna duza paczke, jak bedzie brakowac to sie pozniej dokupi ![]() 3. ja nie mialam i teraz tez kupowac nie bede 4. duzo hehe nie wiem ile opakowan ale tak z 4 na pierwszy rzut na pewno kupie 5. u Nas nie tzreba miec takich podkladow wiec ja nie kupuje 6. hmm a z 10 moze ![]() 7. nie 8. ja bede miala zwykle pieluchy tylko
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2: ja kupiłam 2 paczki BabyDream. 3: raczej nie planuję 4: zamówiłam 2 paczki po 10 sztuk 5: nie kupuję 6: kupiłam 2 siateczkowe 7: nie kupuję 8: nie kupuję
![]() |
#2089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez dretwiala reka cala, dłoń ale najczesciej to jednak były palce. byc moze u ciebie spowodowane jest to tez tym za spisz na lewnym boku no i zwyczajnie w świecie uciskasz lewa rekę. ale tak czy siak, dretwienie w ciazy jest normalne Cytat:
![]() Ja, jak se kupie torbe ![]() dla maluszka w sumie nie bedzie tego chyba az tak duzo, wiecej przewiduje dla siebie. ja lubie miec wszystko w jednym miejscu, pod reką wiec dla mnie 2 torby byłyby nie wygodne Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ad.2 ja mam wkładki laktacyjne Helen Harper 1 opakowanie ( w opakowaniu jest 30 szt w sensie par ![]() ad.3 Nie planowałam takiego zakupu, ale jeśli już to raczej stawiam na nowe. ad.4 Ja mam 30 szt dużych i 15 sztuk mniejszych. Mam też ligninę w rolce o której mówiła położna na SR. ad.5 Ja mam 1 paczkę, w której jest 20 szt. Ale to z pewnością dużo. Do szpitala wezmę 5, jak będzie mało to mąż mi doniesie. U mnie w szpitalu akurat wymagają, żeby mieć takie podkłady. ad.6 Ja mam 5 par takich siateczkowych wielorazowych z Hartmanna, wezmę pewnie też kilka zwykłych bawełnianych. ad.7 Nie kupuje. ad.8 Nie kupuje. Mam zwykłe pieluchy tetrowe i kilka flanelowych.
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku ![]()
#2093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() toc to tyran nie człowiek ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, my tak narzekamy na tych swoich chłopów ze takie, ze siakie ale zobaczcie jakie zycie maja niektore kobiety! ![]() tak więc zażądzam dziś wizażowy dzien dobroci dla naszych facetów!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | ||
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że dzisiaj już 30. tydzień.
![]() ![]() A co do facetów, to ja na mojego nie mogę narzekać, zabronił mi nawet sprzątać w ostatnim czasie - wszystko robi sam i to bez marudzenia. ![]() ![]() Cytat:
Ciąża to męcząca sprawa. ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do olejku, no to robisz to tak, jakbyś olejowała włosy, czyli (moim sposobem) - wcierasz we włosy, aż będą natłuszczone (ok 2 łyżki stołowe na długość za łopatki), owijasz głowę czymś, co ją nagrzeje (ja owijam koszulką bawełnianą) i trzymasz przynajmniej 2h. Potem normalnie zmywasz, najlepiej szamponem bez SLS w składzie. No i dodatkowo polecam nie tarmosić włosów podczas wycierania ich po myciu, bo się kruszą i wypadają - najlepiej jest je odcisnąć kilka razy w miękki ręcznik, nie ma też potem problemu z rozczesaniem ich. Poprawa kondycji i wyglądu już po pierwszym użyciu. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-12 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie jak układać noworodka do snu? Na plackach, boku, brzuszku????
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla którego ja i nasze dzieciaczki są najważniejsze tylko kurde dlaczego to on jest tym dobrym policjantem w wychowywaniu a ja kurdę wychodzę na zołze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to b. indywidualna sprawa, co jak komu pasuje ![]() no i oczywiscie przygotowane w domu rzeczy na wyjscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem miłośniczką wielkich aut i nie uważam tego za szpan- dla mnie duże auto daje mi poczucie bezpieczeństwa tym bardziej że mąż jest po cięzkim wypadku i nie wyobrażam sobie jeździć malym autem tylko dlatego że pali 4,5 l po mieście dla szpanu zamierzam sobie kupić mustanga shelby żeby w niedzielę nim jeździć na lody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.