Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 10:58   #2071
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Chciałam zamówić laktator u tego samego sprzedawcy co resztę rzeczy (magmaris), ale znalazłam u kogoś innego laktator też NUBY, ale z innym mechanizmem: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...771106500.html, bo chyba lepszy/wygodniejszy niż "gruszka" jak w poprzednim ?

No i wysyłka za darmo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:02   #2072
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kobietki, mam "kilka" pytan odnosnie dzieciowych zakupów,
mam nadzieje że pomozecie a wasze cenne rady przydadza sie nie tylko mi ale i innym mamom ktore beda kompletowac wyprawkę.
z gory przepraszam jesli jakies pytanie bedzie z gatunku "gupich" ale moja wiedza w tym temacie wynosi nawet nie 0 a -1
a więc
1- smoczki - jakie, ile, jaka firma, i lepiej 0-3 czy 0-6?
2- laktator - no wlasnie, reczny czy elektryczny?
3- monitor oddechu - na co zwracac uwagę przy zakupie?
4- nawilżacz powietrza - taki zwykly, tradycyjny czy jakiś "niezwykły"?
5-reczniki - ile, z kapturkiem czy bez? (mam 2 kapturkowe z biedronki)
Piszę na swoim przykładzie.
ad.1
Smoczki mam 3 z Canpol babies 0-6mies.
ad2.
Ja na razie nie kupuję, nie wiadomo czy się przyda. Jeśli tak to wybiorę ręczny.Powód: cena
ad3.
My mamy nianie z monitorem oddechu (1płytka) z firmy AngelCare AC 401. Kupiliśmy używaną,
ad.4
Długo się zastanawialiśmy nad nawilżaczem, w końcu zdecydowaliśmy się na najzwyklejszy, aktualnie go testujemy, jest ok. Nie zajmuje dużo miejsca. Cena ok, nam wystarcza. Generalnie wilgotność w pokoju mamy dobrą, kupiliśmy go typowo z myślą o zimie w związku z sezonem grzewczym. Taki mamy:
http://www.skapiec.pl/img/769745-336...ai-hum282.html
ad5.
Ręcznik mam 1 z kapturkiem i 3 zwykłe ręczniki takie mięciutkie.
Cytat:

Hosenka, szaja - dziekuje za odpowiedzi

to nastepna partia, tym razem z dziedziny- kosmetyka
1- czy rozni sie emulsja od plynu do kapieli? co lepsze?
2- nozyczki - jaka firma?
3- cążki - takie zwykle metalowe czy z taka gumową nasadką?
4- spray do noska - kupic?
5- nasączone gaziki do pepuszka - ile sztuk?
6- co do przemywania oczu? zwykłe platki bawelniane czy jakies
specjalistyczne gaziki?
7-czy te wszystkie kosmetyczne rzeczy -kremy, szmapony itd mozna
bezpiecznie zamowic przez all czy lepiej w aptece kupic?
8- czy moge spokojnie kupic kilka rzeczy kosmetycznych roznych firm
czy lepiej sie trzymac jedenj firmy
ad1. Ja na początek dla maluszka nie mam ani emulsji ani płynu do kąpieli. Zamierzam stosować mydełko bambino.
ad2 i ad3. Nożyczki mam z firmy canpol. Cążki mam bo były w zestawie, ale myślę, że nożyczki wystarczą spokojnie.
ad.4 Do noska mam roztwór soli fizjologicznej Physiodose. Może być tez do oczek.
ad5 Nie mam specjalnych nasączonych gazików do pępuszka. U mnie na SR położna mówiła o przemywaniu patyczkami higienicznymi takimi jak do uszu z użyciem 70% spirytusu lub może być też Octenisept.
ad.6 Położna ze SR mówiła o zwykłych płatkach lub kulkach z waty do przemywania oczek. Jedno oczko jeden wacik.
ad7 Ja kosmetyki kupowałam w Rossmanie, apteczne rzeczy w aptece np. sudocrem. Gdyby to był jakiś duży wydatek to pewnie szukałabym okazji na allegro, ale że postawiłam na minimalizm w kosmetykach dla maluszka to by mi się po prostu nie opłacało zamawiać na allegro tego co kupiłam. Dla maluszka mam mydełko, szampon, balsam i krem (Jeśli chodzi o kąpiel)
ad8. Myślę, że tak. Ja np. mam mydełko i krem z bambino a balsam i szampon do włosów z Hipp.
Stary 2012-11-12, 11:08   #2073
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Za 2 tyg. będę miała robione to usg - to jest to trzecie usg refundowane przez NFZ (jak ktoś nie chodzi prywatnie), więc na pewno ważne jest by je zrobić w tym okresie.
.
Ja tez chodze normalnie do przychodni, ale gin robil mi USG już 5 razy (licząc z tym 1 na którym potwierdził ciążę), a do karty wpisał tylko 2 na rzie, powiedział, że jeszcze po 36 tyg zrobi na pewno jeszcze jedno

Cytat:
o mamo, z Bojsiakiem?
a co do dretwienia to normalne w ciązy, ja tez tak mialam.
narazie cisza, moze przeszlo
nooooooo , skąd mi się to wzięło to ale sen genialny
dzięki Pstryczku, bo już się bałam, że może cos z serduchem jest nie tak....

uciekam obiadek szykowac, Bijkora- przez Ciebie muszę dzis placki ziemniaczane smażyc, bo sobie przypomniałam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:08   #2074
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
No wiec właśnie.. eh, brak słów na takiego dziada
to jest wlasnie taki typ faceta - splodzic dzieciaka a potem niech se kobita sama radzi. swoje przecież juz zrobil
hehe jak ja nie znoszę takich typów
moj Tz ma takiego szwagra, arab totalny- dzieci mu słuzą wyłącznie do podawania pilota i wyjmowania zimnych napoi z lodówki a swego czasu jedyny komunikator z dzieciakami to był pas i lanie i to takie konkretne
zrobił trójkę
fakt,że dzieci są wspaniałe i z TZ szalejemy na ich punkcie (2 to nasze chrześniaki, wszystkie wakacje, ferie i wolne praktycznie spędziliśmy razem)

kiedyś jak mi powiedział,że mój Samuel jest mamisynkiem i rozpieszczony to mu po prostu powiedzialam,że to,ze zrobil trójkę dzieci nie jest dla mnie żadnym autorytetem w kwestii wychowywania
zamknął się i więcej nie skomentował
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:10   #2075
scotasia
Wtajemniczenie

Witam
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Pytanie jeszcze mam: czy któraś z was ma upławy koloru żółtawego, nawet bym powiedziała lekko zielonkawego??? Nic mnie nie piecze i nie swędzi, ale zaczynają mnie martwić. W piątek lekarz powiedział, że są tam jakieś grudki i przepisał ten gynazol, wzięłam go w sobotę i czekam na poprawę. Ale jak długo mam czekać,tego nie wiem???
Mam to samo, na ost wizycie ginka kazała mi brać Macmiror, że niby jakaś infekcja się zaczyna. Skończyłam je brać i dalej te żółto-zielonkawe upławy. Ale żadnego swedzenia, pieczenia, nic. Już sama nie wiem, czy to powod do obaw czy nie
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jeśli szyjka w porządku, długa zamknięta nie skraca się to bym się nie martwiła. Macica ćwiczy, są kobiety które są bardzo wrażliwe i czują każdy skurcz i takie które czują tylko te mocniejsze. To mogą być skurcze Braxtona-Hicksa. Żadna patologia, a często ginekolodzy przepisują na nie leki niepotrzebnie. Do 4 na godzinę bodajże to norma (słowa położnej) Jak towarzyszy im ból czy plamienie to do lekarza.

A od ktorego tyg ciąży takie twardnienie 4 razy na godz to norma?? Jestem w 26 tyg ciąży i też mi czasem brzuch twardnieje. Wydawało mi się, że to normalne, tym bardziej, że zdarza się to 3-4 razy dziennie. A i tak mam zalecone 3x dziennie magnez i luteina 1xdziennie. I w sumie zapomniałam zapytać na wizycie, czy to oznacza zakaz przytulanka... Nic nie mowila na ten temat, ale wole nie ryzykować;/
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:12   #2076
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ale paskudna pogoda. Pada deszcz i przestać nie może. Miałam robić pranie dzidziusiowe, ale chyba to jeszcze odłożę na późniejszy czas.
Kapnęłam się, że jeszcze z mojej listy zakupowej nie posiadam jeszcze biustonoszy do karmienia

Co do torby do szpitala jak się pakujecie? Wszystko do jednej torby (Wasze i dzidziusiowe) czy najpierw tylko wasze, a już potem w szpitalu TŻty Wam doniosą dzidziusiowe. Rozpatruję, chyba tą drugą opcję, ale nie wiem
Stary 2012-11-12, 11:12   #2077
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam
Przyszłam się tylko przywitać bo zaraz przyjezdza do mnie kumpela której dawno nie widziałam. Potem nadrobie wszystko co napisałyście. Wczoraj bylismy na obiedzie u rodziców i do wieczora nas nie bylo więc trochę nadrabiania mam A dzisiaj będę chyba pod wieczór. Życzę Wam miłego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 11:13   #2078
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Chciałam zamówić laktator u tego samego sprzedawcy co resztę rzeczy (magmaris), ale znalazłam u kogoś innego laktator też NUBY, ale z innym mechanizmem: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...771106500.html, bo chyba lepszy/wygodniejszy niż "gruszka" jak w poprzednim ?

No i wysyłka za darmo.
to jest dobry wybór,
mój avent był bardzo podobny i naprawdę odciąganie nie bylo żadnym problemem
Stary 2012-11-12, 11:14   #2079
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
1- smoczki - jakie, ile, jaka firma, i lepiej 0-3 czy 0-6?
2- laktator - no wlasnie, reczny czy elektryczny?
3- monitor oddechu - na co zwracac uwagę przy zakupie?
4- nawilżacz powietrza - taki zwykly, tradycyjny czy jakiś "niezwykły"?
5-reczniki - ile, z kapturkiem czy bez? (mam 2 kapturkowe z biedronki)
Ja mam jeden smoczek na razie z NUKa (dostałam na pokazie) i mimo że jedt z tych "żółtych" to chyb atych będe używać, bo po nich maluch dlaje delikatnie obchodzi się z piersią (tak mówi reklama)
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no mialam na mysli takie wklady, mi maz kupowal z belli bodajze
a teraz jeszcze nie kupilam dopiero czekaja mnie takie zakupy
Aha, ja mam awłaśnie jedno opakowanie (dostałam od koleżanki bo jej zostały) i zastanawiam się że chyba jeszcze jedno dokupię.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
2-3 to chyba nie ma znaczenia jaka firma
4. ja kupiłam sół morską
8- lepiej jedna, bo jak uczuli to przynajmniej nie będziesz musiała szukać co

dziewczyny, jaki przewijak na komodę????
bo nie mam pojęcia? taki jak na łóżeczko czy taki raczej typu materacyk?
http://allegro.pl/usztywniany-przewi...753646933.html
http://allegro.pl/ladny-miekki-przew...757347891.html
Ja mam właśnie taki miękki no i na łóżeczko się nie nada i nie wiem czy nie poprosze Tż o dorobienie takiej podstawki do niego.
Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Dzisiaj wypadło mi robienie tej glukozy. Naczytawszy się opinii na forum naszym i na innych badanie to w moim wyobrazeniu urosło do rangi jakiegos horroru, przez co 2 ostatnie dni miałam biegunke ze strachu przed nim. Szłam tam dzis jak na sciecie. Jak wrażenia?(piszę oczywiście z mojego punktu widzenia i jak to na mnie wpłyneło) w ogole nie jest to ani straszne, ani zadna trucizna, ani coś z powodu czego mozna zrezygnowac z drugiej ciąży (gdzies tutaj przeczytałam taką uwage). W moim przypadku ani razu mi sie nie odbiło, nie bylo mi słabo. Rozumiem,ze komus moze sie zrobic słabo (choc wydaje mi sie ze chyba bardziej ze strachu). Takze wg mnie opinie o tym badaniu są mocno przesadzone i nie warte rozmyslan. Wkurzające jest tylko to czekanie na kolejne kłucie.A żeby nie było za miło to pielegniarka, ktora mi pobierała krew okazała sie straszną pipą, była niedelikatna i mam teraz ogromnego siniaka,wkłuwała sie 2 razy w tą samą żyłę, mimo ze chciałam w druga rękę. Dzis bede miec wyniki.
Tak wiec dziewczyny, które nie robiły tej glukozy, naprawde nie ma sie czego bac!
a teraz musze troche doczytac i jesc sniadanie
No mnie tylko troszkę na początku mdliło ale wpypicie to nie był problem.
Mi znowu za drugim razem tak pobrała że nie dość że później się lało że cały wacik przemókł, to jeszcze zrobił sie siniak ale tak z 5 cm wyżej, Tz mówi że to od tego pobierania.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie arganowe, tylko olejek arganowy - do włosów, ciała itp itd. Bardzo odżywczy, regenerujący itp itd.

A co do żeli, to mówimy tutaj o tych do twarzy, w każdej Biedrze jest tylko jedna seria żeli do mycia buźki - oczywiście pod szyldem Be Beauty. Są 3 rodzaje - micelarny (biały), z peelingiem (turkusowy) i z granulkami (niebieski). Wszystkie są świetnie, a kosztują 4,99zł. Spróbuj.
Hej dzięki, dzisiaj wstapie bo biedry i się rozejżę
A co do tego olejku: jego się wciera we włosy, czy sie go spłukuje
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No ze szwagrem się pokłóciłam, tylko że to jest typ człowieka który myśli że pożarł wszystkie rozumy jest panem świata i to że go ktos zrypie to nic mu to nie robi. Najlepiej go chyba olać po prostu.

On ma dzieci, starsze. Mówił że jego żona jeszcze gorzej ciąże znosiła tylko że ona " się nie pieściła tak jak ja" a on nad nią nie skakał.
Kolegi Tż żona tez pracowała do Świąt a w styczniu rodziła, i teraz stwierdz że głupia była, powinna iść wczęsniej a nie użerać się w pracy.
Tż nade mną nie skacze tylko dba rozsądnie: żebym nie podnosiła, nie przemęczała się itp, to nie jest cackanie.

Czytam w wyborczej artykuły o wydłużonym macierzyńskim i mnie szlag trafia że to dopiero od września, a co ja gorsza jakaś jestem że mi to już nie przysługuje, becikowe zabrane od stycznia a urlop wprowadzają od września, jakbym tylko wiedziała gdzie to bym zaraz skargę napisała ....
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:14   #2080
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ale paskudna pogoda. Pada deszcz i przestać nie może.
a u mnie dziś nawet ładnie i 13,5 st pokazywał termometr
Stary 2012-11-12, 11:16   #2081
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Witam

A od ktorego tyg ciąży takie twardnienie 4 razy na godz to norma?? Jestem w 26 tyg ciąży i też mi czasem brzuch twardnieje. Wydawało mi się, że to normalne, tym bardziej, że zdarza się to 3-4 razy dziennie. A i tak mam zalecone 3x dziennie magnez i luteina 1xdziennie. I w sumie zapomniałam zapytać na wizycie, czy to oznacza zakaz przytulanka... Nic nie mowila na ten temat, ale wole nie ryzykować;/
Ja nie wiem od którego tygodnia może to być norma, więc się nie wypowiadam. Mogę tylko na swoim przykładzie powiedzieć, że ja gdzieś od 3 tygodni odczuwam czasem takie twardnienie brzuszka (Jestem w 33) Na początku trochę się przejmowałam czy wszystko ok, ale na moich wizytach kontrolnych doktorka mnie badała i było wszystko ok i takie twardnienie podobno się może zdarzać.

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:18
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:17   #2082
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Aha, ja mam awłaśnie jedno opakowanie (dostałam od koleżanki bo jej zostały) i zastanawiam się że chyba jeszcze jedno dokupię.
no jedno to zedecydowanie za mało - w 1 dzien Ci pojdzie, mi maz musial dokupywac czesto
teraz sie zaopatrze w wiecej od razu

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:21   #2083
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekuje Kochane za odpowiedzi
jak narazie to ostatnia partia
1- widzialam na all takie waleczki dla ulewajacych dzieci, ktore umozliwiaja bezpieczne spanie na boczku
http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...751150815.html
warto to kupic czy spokojnie mozna wykombinowac takie jakby zastawki np z poduszek, pieluszek... slyszlam gdzies tez o torebkach z cukrem
2- wkładki laktacyjne - firma raczej bez znaczenia ale tak mnie wiecej to ile sztuk?
3- poduszka do karmienia - planujecie? chyba najrozsadniej kupic to po porodzie bo w sumie nie wiadomo jak to bedzie z karmieniem ale jesli juz to jaka? - nowa czy uzywana? motherhood czy jakas zwykła?
4-podklady poporodowe w majty - ile?
5-podkłady poporodowe na łóżko - ile?
6- majtochy-ile?
7-poduszka poporodowa/koło do pływania - kupujecie?
8-znalazlam jeszcze cos takiego jak pielucho-ceratki
http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...780415559.html
kupic to czy wystarcza zwykle pieluchy...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:21   #2084
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ifwka - pytałaś o butelki Dr Brown. Miałam, butelki jak butelki, nie widziałam różnicy między nimi a np. Aventem. Do tego źle się je myje (przez tą rurkę) i są drogie.
To że się ciężko myje to wiem, ale mała nie miała kolek ani nic więc się zastanawiam.
Cytat:
Ja nie wiem od którego tygodnia może to być norma, więc się nie wypowiadam. Mogę tylko na swoim przykładzie powiedzieć, że ja gdzieś od 3 tygodni odczuwam czasem takie twardnienie brzuszka (Jestem w 33) Na początku trochę się przejmowałam czy wszystko ok, ale na moich wizytach kontrolnych doktorka mnie badała i było wszystko ok i takie twardnienie podobno się może zdarzać.
Kurde ja to wieczorami takie napięcie mam w dole brzucha jakbym napinała mocno mięsnie, czasem twardniej ale to miejscowo więc pewnie dzidzia sie wypina, bardziej martwi mnie to napięcie, jutro się gina zapytam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:24   #2085
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytam w wyborczej artykuły o wydłużonym macierzyńskim i mnie szlag trafia że to dopiero od września, a co ja gorsza jakaś jestem że mi to już nie przysługuje, becikowe zabrane od stycznia a urlop wprowadzają od września, jakbym tylko wiedziała gdzie to bym zaraz skargę napisała ....
Podpisuję sie pod tą skarga! tez liczylam na dłuzszy macierzyński. I teraz to juz nie wiem, co zrobię.. babcie daleko, w sumie możemy liczyć tylko na siebie. A boje się takiego maleństwa z nianią zostawiać.

Cytat:
Właśnie miałam specjalne usg szyjki, czy jest ok. Wyszło bardzo dobrze, a wraz musze brać tę luteinę. Eh
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:26   #2086
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bmw E46 2002 r silnik 2.2 , kombi z sekwencja ;p
strasznie zaluje ze go sprzedajemy ;/
o to za wysokie progi jak dla nas niestety ;/

Cytat:
No wiec właśnie.. eh, brak słów na takiego dziada
to jest wlasnie taki typ faceta - splodzic dzieciaka a potem niech se kobita sama radzi. swoje przecież juz zrobil
no tak, do tego ta kobita ma mu usługiwać bo przecież on jedyny żywiciel rodziny , pracuje to ona musi mu pod nos obiadek podstawi, pozmywac, zakupy zrobic, posprzątac i zająć się dziećmi - i to według niego idealny typ małżonki, do tego dawac du.py kiedy mu sie tylko zechce.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe jak ja nie znoszę takich typów
moj Tz ma takiego szwagra, arab totalny- dzieci mu słuzą wyłącznie do podawania pilota i wyjmowania zimnych napoi z lodówki a swego czasu jedyny komunikator z dzieciakami to był pas i lanie i to takie konkretne
zrobił trójkę
fakt,że dzieci są wspaniałe i z TZ szalejemy na ich punkcie (2 to nasze chrześniaki, wszystkie wakacje, ferie i wolne praktycznie spędziliśmy razem)

kiedyś jak mi powiedział,że mój Samuel jest mamisynkiem i rozpieszczony to mu po prostu powiedzialam,że to,ze zrobil trójkę dzieci nie jest dla mnie żadnym autorytetem w kwestii wychowywania
zamknął się i więcej nie skomentował
Takiego to wykastrować
Jak ja się cieszę, że mam dobrego męża, który nie dośc że troszczy się o mnie to jeszcze wiem że będzie wspaniałym ojcem nie tylko od robienia a także od wychowywania.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:29   #2087
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
1- widzialam na all takie waleczki dla ulewajacych dzieci, ktore umozliwiaja bezpieczne spanie na boczku
warto to kupic czy spokojnie mozna wykombinowac takie jakby zastawki np z poduszek, pieluszek... slyszlam gdzies tez o torebkach z cukrem
2- wkładki laktacyjne - firma raczej bez znaczenia ale tak mnie wiecej to ile sztuk?
3- poduszka do karmienia - planujecie? chyba najrozsadniej kupic to po porodzie bo w sumie nie wiadomo jak to bedzie z karmieniem ale jesli juz to jaka? - nowa czy uzywana? motherhood czy jakas zwykła?
6- majtochy-ile?
1. hmm ja nie mialam wiec nie wiem czy to fajne i przydatne jest
2. ja kupilam jedna duza paczke, jak bedzie brakowac to sie pozniej dokupi
3. ja nie mialam i teraz tez kupowac nie bede
4. duzo hehe nie wiem ile opakowan ale tak z 4 na pierwszy rzut na pewno kupie
5. u Nas nie tzreba miec takich podkladow wiec ja nie kupuje
6. hmm a z 10 moze
7. nie
8. ja bede miala zwykle pieluchy tylko

Stary 2012-11-12, 11:40   #2088
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
6- majtochy-ile?
1:
2: ja kupiłam 2 paczki BabyDream.
3: raczej nie planuję
4: zamówiłam 2 paczki po 10 sztuk
5: nie kupuję
6: kupiłam 2 siateczkowe
7: nie kupuję
8: nie kupuję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:43   #2089
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nooooooo , skąd mi się to wzięło to ale sen genialny
dzięki Pstryczku, bo już się bałam, że może cos z serduchem jest nie tak....
to sie nazywa napiecie nadgarstka czy jakos tak.
mi tez dretwiala reka cala, dłoń ale najczesciej to jednak były palce.
byc moze u ciebie spowodowane jest to tez tym za spisz na lewnym boku no i zwyczajnie w świecie uciskasz lewa rekę.
ale tak czy siak, dretwienie w ciazy jest normalne

Cytat:
Ale paskudna pogoda. Pada deszcz i przestać nie może. Miałam robić pranie dzidziusiowe, ale chyba to jeszcze odłożę na późniejszy czas.

Co do torby do szpitala jak się pakujecie? Wszystko do jednej torby (Wasze i dzidziusiowe) czy najpierw tylko wasze, a już potem w szpitalu TŻty Wam doniosą dzidziusiowe. Rozpatruję, chyba tą drugą opcję, ale nie wiem
O, a u nas piekna pogoda, bezchmurne niebo, sloneczko naparza tylko temp nie za wysoka. ale generalnie, zlota polska jesien

Ja, jak se kupie torbe to spakuje wszystko w jedna,
dla maluszka w sumie nie bedzie tego chyba az tak duzo, wiecej przewiduje dla siebie.
ja lubie miec wszystko w jednym miejscu, pod reką wiec dla mnie 2 torby byłyby nie wygodne

Cytat:

moze jestem głupia ale ja caly czas mam nadzieje ze jednak ktos poruszy to na szerszym forum, wlasnie jakas rzecznik praw pacjenta czy ktos taki bo takie wazne rzeczy powinny obowiazywac od 1 stycznia, wtedy byloby najsprawiedliwiej a nie w polowie roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 11:49   #2090
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja tez chodze normalnie do przychodni, ale gin robil mi USG już 5 razy (licząc z tym 1 na którym potwierdził ciążę), a do karty wpisał tylko 2 na rzie, powiedział, że jeszcze po 36 tyg zrobi na pewno jeszcze jedno
Ja na początku miałam jeszcze 2 których nie wpisał, ale to ze względu na komplikacje. Fajny ten Twój lekarz. Mojego próbowałam ostatnio na wizycie naciągnąć na usg żeby poznać płeć (to był 28 tydz.), ale nie dał się naciągnąć

Cytat:
Ja zapakowałam się w walizkę i osobno mam dużą kosmetyczkę, w tym dla dzidziusia są: pieluszki, chusteczki, sudocream i smoczek (w szpitalu dają ubranka dla dziecka i pieluszki tetrowe). Drugą torbę uszykuję z ubrankami na wyjście ze szpitala i tą torbę przywiezi mi mąż jak będziemy wychodzić do domku.

Cytat:
To że się ciężko myje to wiem, ale mała nie miała kolek ani nic więc się zastanawiam.
Aventa też są antykolkowe. Możesz wypróbować te Dr Browna, tak jak pisałam - ani nie polecam, ani nie odradzam
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:52   #2091
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
6- majtochy-ile?
ad.1. nie mam zdania w tym temacie.
ad.2 ja mam wkładki laktacyjne Helen Harper 1 opakowanie ( w opakowaniu jest 30 szt w sensie par), zawsze można dokupić.
ad.3 Nie planowałam takiego zakupu, ale jeśli już to raczej stawiam na nowe.
ad.4 Ja mam 30 szt dużych i 15 sztuk mniejszych. Mam też ligninę w rolce o której mówiła położna na SR.
ad.5 Ja mam 1 paczkę, w której jest 20 szt. Ale to z pewnością dużo. Do szpitala wezmę 5, jak będzie mało to mąż mi doniesie. U mnie w szpitalu akurat wymagają, żeby mieć takie podkłady.
ad.6 Ja mam 5 par takich siateczkowych wielorazowych z Hartmanna, wezmę pewnie też kilka zwykłych bawełnianych.
ad.7 Nie kupuje.
ad.8 Nie kupuje. Mam zwykłe pieluchy tetrowe i kilka flanelowych.
Stary 2012-11-12, 11:53   #2092
eff8
Zakorzenienie

Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku

Stary 2012-11-12, 11:53   #2093
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

no tak, do tego ta kobita ma mu usługiwać bo przecież on jedyny żywiciel rodziny , pracuje to ona musi mu pod nos obiadek podstawi, pozmywac, zakupy zrobic, posprzątac i zająć się dziećmi - i to według niego idealny typ małżonki, do tego dawac du.py kiedy mu sie tylko zechce.
az zgagi dostalam jak to czytałam
toc to tyran nie człowiek szkoda ze on nie wie jaki powinien byc idealny typ malzonka

Cytat:

Jak ja się cieszę, że mam dobrego męża, który nie dośc że troszczy się o mnie to jeszcze wiem że będzie wspaniałym ojcem nie tylko od robienia a także od wychowywania.
oj tak...
dziewczyny, my tak narzekamy na tych swoich chłopów ze takie, ze siakie ale zobaczcie jakie zycie maja niektore kobiety! toc to sie serce kraje....
tak więc zażądzam dziś wizażowy dzien dobroci dla naszych facetów!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 11:55   #2094
BlackSanctum
Zakorzenienie

Zapomniałam, że dzisiaj już 30. tydzień.

A co do facetów, to ja na mojego nie mogę narzekać, zabronił mi nawet sprzątać w ostatnim czasie - wszystko robi sam i to bez marudzenia. Jego zdaniem powinnam leżeć, odpoczywać, jeść od czasu do czasu, pić dużo herbatek i wody... Itp itd.

Cytat:
u mnie to samo a wyszlo jak wyszlo
no dokladnie to wszystko "wina" ciązy
Ja czytałam, że dieta w ciąży ma wpływ na cukrzycę, że może ją spowodować, ale często bywa tak, że na badaniu cukier wychodzi wysoki, bo dziecko uciska organy wewnętrzne.
Ciąża to męcząca sprawa.

Cytat:
Naprawdę polecam te żele, stosuję je już od dawna i są świetne - nie uczulają, nie wysuszają, a ten z peelingiem dobrze ściera martwy naskórek.

A co do olejku, no to robisz to tak, jakbyś olejowała włosy, czyli (moim sposobem) - wcierasz we włosy, aż będą natłuszczone (ok 2 łyżki stołowe na długość za łopatki), owijasz głowę czymś, co ją nagrzeje (ja owijam koszulką bawełnianą) i trzymasz przynajmniej 2h. Potem normalnie zmywasz, najlepiej szamponem bez SLS w składzie. No i dodatkowo polecam nie tarmosić włosów podczas wycierania ich po myciu, bo się kruszą i wypadają - najlepiej jest je odcisnąć kilka razy w miękki ręcznik, nie ma też potem problemu z rozczesaniem ich. Poprawa kondycji i wyglądu już po pierwszym użyciu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:58
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:58   #2095
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
No ze szwagrem się pokłóciłam, tylko że to jest typ człowieka który myśli że pożarł wszystkie rozumy jest panem świata i to że go ktos zrypie to nic mu to nie robi. Najlepiej go chyba olać po prostu.

On ma dzieci, starsze. Mówił że jego żona jeszcze gorzej ciąże znosiła tylko że ona " się nie pieściła tak jak ja" a on nad nią nie skakał.

No jego żona już była w ciąży i była zdana sama na siebie , pewnie dlatego lądowała w szpitalu z krawieniem kilka razy bo nie miał się kto nią zająć...
Matko skąd się biorą tacy ludzie takiego to tylko Jak dobrze że mój TŻ jest normalny.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bmw E46 2002 r silnik 2.2 , kombi z sekwencja ;p
strasznie zaluje ze go sprzedajemy ;/
Też mam takie autko tylko 2,0 diesel. Też bym żałowała gdybym miała sprzedać. Następnego planujemy SUV'a BMW x3 moje marzenie. Ale ja jestem fanką tej marki aut więc mogę mieć trochę spaczony gust w tej kwestii

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

No i wysyłka za darmo.
A ja właśnie zastanawiam się czy kupować laktator Zostawię ten zakup na po porodzie zobaczę jak to będzie.

Cytat:
Ja mam jeden smoczek na razie z NUKa (dostałam na pokazie) i mimo że jedt z tych "żółtych" to chyb atych będe używać, bo po nich maluch dlaje delikatnie obchodzi się z piersią (tak mówi reklama)

Ja mam właśnie taki miękki no i na łóżeczko się nie nada i nie wiem czy nie poprosze Tż o dorobienie takiej podstawki do niego.

No mnie tylko troszkę na początku mdliło ale wpypicie to nie był problem.
Mi znowu za drugim razem tak pobrała że nie dość że później się lało że cały wacik przemókł, to jeszcze zrobił sie siniak ale tak z 5 cm wyżej, Tz mówi że to od tego pobierania.

Kolegi Tż żona tez pracowała do Świąt a w styczniu rodziła, i teraz stwierdz że głupia była, powinna iść wczęsniej a nie użerać się w pracy.
Tż nade mną nie skacze tylko dba rozsądnie: żebym nie podnosiła, nie przemęczała się itp, to nie jest cackanie.

To i ja się podpisuję pod tą skargą oczywiście nie można zrobić żeby było sprawiedliwie tylko zawsze ktoś musi być poszkodowany.

Mam pytanie jak układać noworodka do snu? Na plackach, boku, brzuszku????

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:59   #2096
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się cieszę,że mam wspaniałego mężczyzne koło siebie
dla którego ja i nasze dzieciaczki są najważniejsze
tylko kurde dlaczego to on jest tym dobrym policjantem w wychowywaniu a ja kurdę wychodzę na zołze że coś wymagam od mojego syna
Stary 2012-11-12, 11:59   #2097
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

Ja zapakowałam się w walizkę i osobno mam dużą kosmetyczkę, w tym dla dzidziusia są: pieluszki, chusteczki, sudocream i smoczek (w szpitalu dają ubranka dla dziecka i pieluszki tetrowe). Drugą torbę uszykuję z ubrankami na wyjście ze szpitala i tą torbę przywiezi mi mąż jak będziemy wychodzić do domku.
Ok, czyli już wiem, wszystko pakuje do jednej torby, w zasadzie tak będzie wygodnie. Na wyjście do domu to wiadomo nie ma co brać, to mi mąż przywiezie. Ja dla maluszka do szpitala mam mieć swoje ubranka, no ale to w sumie dużo miejsca chyba nie zajmie takie malenstwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:13   #2098
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o, ewentualnie wlozyc jedna torbe/ kosemtyczke z dzieciowymi rzeczami do mojej większej tak co bym nie szukac malusich rzeczy po calej torbie ale ja musze miec 1 torbę a nie tak ze jadna w jednej rece druga w drugiej
ale to b. indywidualna sprawa, co jak komu pasuje
no i oczywiscie przygotowane w domu rzeczy na wyjscie

Stary 2012-11-12, 12:15   #2099
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Też mam takie autko tylko 2,0 diesel. Też bym żałowała gdybym miała sprzedać. Następnego planujemy SUV'a BMW x3 moje marzenie. Ale ja jestem fanką tej marki aut więc mogę mieć trochę spaczony gust w tej kwestii
A moim zdaniem to są szpanerskie i żrące benzynę/olej samochody. Ile to pali?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:22   #2100
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A moim zdaniem to są szpanerskie i żrące benzynę/olej samochody. Ile to pali?
a czemu zaraz szpanerskie?
ja jestem miłośniczką wielkich aut i nie uważam tego za szpan- dla mnie duże auto daje mi poczucie bezpieczeństwa tym bardziej że mąż jest po cięzkim wypadku i nie wyobrażam sobie jeździć malym autem tylko dlatego że pali 4,5 l po mieście

dla szpanu zamierzam sobie kupić mustanga shelby żeby w niedzielę nim jeździć na lody
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości