Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 09:19   #2041
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kobietki, mam "kilka" pytan odnosnie dzieciowych zakupów,
mam nadzieje że pomozecie a wasze cenne rady przydadza sie nie tylko mi ale i innym mamom ktore beda kompletowac wyprawkę.
z gory przepraszam jesli jakies pytanie bedzie z gatunku "gupich" ale moja wiedza w tym temacie wynosi nawet nie 0 a -1
a więc
1- smoczki - jakie, ile, jaka firma, i lepiej 0-3 czy 0-6?
2- laktator - no wlasnie, reczny czy elektryczny?
3- monitor oddechu - na co zwracac uwagę przy zakupie?
4- nawilżacz powietrza - taki zwykly, tradycyjny czy jakiś "niezwykły"?
5-reczniki - ile, z kapturkiem czy bez? (mam 2 kapturkowe z biedronki)
1. ja kupiłam zestaw 2 smoczków w Rossmannie, te najmniejsze.
Nie przesadzałabym z ilością, bo niekoniecznie dziecko moze lubić smoczki.

Jak się zgubi czy coś, zawsze mozna dokupić.

2. chyba zdecyduje sie na ręczny

3. nie kupuję

4. osobiście nie polecam nawilżaczy - tzn takich elektrycznych (siedlisko bakterii i grzybów). Lepiej założyć ceramiczne na kaloryfery, albo rozwiesić np. mokre ręczniki.

5. ja też mam 2 z kapturkiem - mniejszy i większy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:19   #2042
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ooo ale glupki z tych sprzedawców ;/ ;/ ;/
Kochana jak coś to ja mam samochód do sprzedania hehehe

a szwagier.... no brak komentarza, chamisko i tyle;*

czytalam wiele opini i więcej kobiet chwali sobie ręczne niż elektroniczne.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

no kurde, jak ja to jeszcze w dzieciowym proszku nie poprałam ubranek, w tym tygodniu to zrobie i poprasuje i nich sobie już leżą. Troche sie przeraziłam aaaaaaajć..

no na szczescie operacja udana, wczoraj juz normalnie rozmawial, bo jak go wiozłam na pogotowie to kompletnie mial inny glos .

a co do pakowania torby to ja nawet torby nie mam:hahah a:
no to dobrze ze po operacji juest ok.
a co do torby - spoko, też nie mam

Cytat:
ja chcialam kupić ten zestaw aventu i tam był, ale jakby nie było to bym kupiła.
no no, zazwyczaj dodaja te pojemniki w zestawach startowych. jesli nie to mysle ze warto kupic, majatek to to nie jest a zapewne przydatne

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Dawaj dawaj, może coś moja położna przeoczyła, lepeij uzupełnić wcześniej.

Ja miała 101 po 2h więc myślę ze dobrze, tylko wydaje mi sie że na czczo miałam wysoki wynik - 81, ale nie wiem, zobacze co jutro gin powie.

Podobno ręczne tak piersi nie maltretują, bratowej rozstępy zrobiły się dopiero jak zaczęła laktatora elektronicznego używać.
oki, tylko mam nadzieje ze sie zalaczy bo to w wordzie, jak nie to bedziemy kombinowac

101 to super wynik, natomiast ten na czczo rzeczywiscie troszke wysoki, ale tragedii nie ma. najwdocznie skusilas sie przed snem na cos slodkiego i wynik wyszedl taki jaki wyszedl. wazniejszy jest ten drugi, bo na czczo to zalezy co kto zje wieczorem

o, i masz babo placek z tymi laktatorami, ehh...

zapomnialam dolaczyc listy o, no wlasnie, nie moge zalaczyc - invalid file

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-11-12 o 09:25
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:22   #2043
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

o, i masz babo placek z tymi laktatorami, ehh...
zawsze mozna wypozyczyc i taki i taki ;p
ale ja nie mogłabym jakos pożyczonego.....
taką rzecz to ja bym chciała swoją.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:24   #2044
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37568355]Hosenko, Pstryczku - napiszę tak: widziałam ściąganie ręcznym... Po kwadransie dziewczyna miała strzykawkę 5ml pokarmu. Koszmar. TO zwyczajnie trwa długo i ręka boli jak szlag, ileż pompować można? Hosenko, a ty jeszcze na te studia to poważnie, zajedziesz się.
Ja od koleżanki pożyczyłam elektryczny BabyOno, do 150zł kosztuje, natomiast to co Pstryczku pokazujesz - nie znam, ale chyba każdy elektryczny lepszy od ręcznego, poważnie.

Pojemników nie kupuję teraz, ale Hosenko Tobie faktycznie mogą się przydać a jak nie na mleko, to potem do zamrazania obiadków, zupek się sprawdzają.[COLOR="Silver"][/QUOTE]
Hmmm, muszę to przemyśleć.

Studia skończą mi się pod koniec marca, mają być co drugą sobotę (9 -15.40), czasem w piątki po południu, wiec laktator tez nie będzie codziennie używany.

Instagram

Stary 2012-11-12, 09:33   #2045
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mozna wypozyczyc i taki i taki ;p
ale ja nie mogłabym jakos pożyczonego.....
taką rzecz to ja bym chciała swoją.

Hosenka, szaja - dziekuje za odpowiedzi

to nastepna partia, tym razem z dziedziny- kosmetyka
1- czy rozni sie emulsja od plynu do kapieli? co lepsze?
2- nozyczki - jaka firma?
3- cążki - takie zwykle metalowe czy z taka gumową nasadką?
4- spray do noska - kupic?
5- nasączone gaziki do pepuszka - ile sztuk?
6- co do przemywania oczu? zwykłe platki bawelniane czy jakies
specjalistyczne gaziki?
7-czy te wszystkie kosmetyczne rzeczy -kremy, szmapony itd mozna
bezpiecznie zamowic przez all czy lepiej w aptece kupic?
8- czy moge spokojnie kupic kilka rzeczy kosmetycznych roznych firm
czy lepiej sie trzymac jedenj firmy

Stary 2012-11-12, 09:34   #2046
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Podziel sie wieć jakie, ja na razie mam tylk owkłady poporodowe.
no mialam na mysli takie wklady, mi maz kupowal z belli bodajze
a teraz jeszcze nie kupilam dopiero czekaja mnie takie zakupy

a tak w ogole to sie witam
rano byla u mnie mama na placku i kawce. Juz na pewno w 2 dzien swiat beda jedne chrzciny, ciekawe czy tydzien pozniej drugie (bo takie sa plany) ale finansowo to nie wydole

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:37   #2047
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

specjalistyczne gaziki?
2-3 to chyba nie ma znaczenia jaka firma
4. ja kupiłam sół morską
8- lepiej jedna, bo jak uczuli to przynajmniej nie będziesz musiała szukać co

dziewczyny, jaki przewijak na komodę????
bo nie mam pojęcia? taki jak na łóżeczko czy taki raczej typu materacyk?
http://allegro.pl/usztywniany-przewi...753646933.html
http://allegro.pl/ladny-miekki-przew...757347891.html
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 09:42   #2048
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, a jaka nospe bierzesz? Zwykla czy forte?
Ja na twardniejacy brzuch mam 3x1 nospa forte 3xmagnez i 3x1 fenoterol, ale ja jestem przypadkiem ekstremaknym jak to moj gin powiedzial ostatnio. Kiedy masz wizytę.
Lady a a fenoterol to nie ma podobnego zastosowania co nospa tylko jest dużo mocniejszy? Nie chcę cię straszyć ale położna mi ostatnio mówiła żeby nie przesadzać z nospą bo ona również rozluźnia mięśnie dziecka i niekiedy noworodki potrzebują rehabilitacji. ale może w twoim przypadku jest konieczna, od początku kibicuję twojemu dzielnemu maleństwu, i oczywiście dzielnej mamie
Stary 2012-11-12, 09:54   #2049
monamur
Raczkowanie

Hej,
zanim nadrobie watek to najpierw napisze newsy dzisiejszego dnia. Dzisiaj wypadło mi robienie tej glukozy. Naczytawszy się opinii na forum naszym i na innych badanie to w moim wyobrazeniu urosło do rangi jakiegos horroru, przez co 2 ostatnie dni miałam biegunke ze strachu przed nim. Szłam tam dzis jak na sciecie. Jak wrażenia?(piszę oczywiście z mojego punktu widzenia i jak to na mnie wpłyneło) w ogole nie jest to ani straszne, ani zadna trucizna, ani coś z powodu czego mozna zrezygnowac z drugiej ciąży (gdzies tutaj przeczytałam taką uwage). W moim przypadku ani razu mi sie nie odbiło, nie bylo mi słabo. Rozumiem,ze komus moze sie zrobic słabo (choc wydaje mi sie ze chyba bardziej ze strachu). Takze wg mnie opinie o tym badaniu są mocno przesadzone i nie warte rozmyslan. Wkurzające jest tylko to czekanie na kolejne kłucie.A żeby nie było za miło to pielegniarka, ktora mi pobierała krew okazała sie straszną pipą, była niedelikatna i mam teraz ogromnego siniaka,wkłuwała sie 2 razy w tą samą żyłę, mimo ze chciałam w druga rękę. Dzis bede miec wyniki.
Tak wiec dziewczyny, które nie robiły tej glukozy, naprawde nie ma sie czego bac!
a teraz musze troche doczytac i jesc sniadanie
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 09:58   #2050
adusia1554
Rozeznanie

Witam kochane. Całą noc dziś przespałam jak dziecko, obudziłam się o 6 na siusiu jak TŻ do pracy wstawał, pogadałam z nim troszkę i zasnęłam znowu i obudziłam się o 9.45. Dawno już nie spałam tak twardym snem ale chyba niewyspanie poprzedniej nocy dało mi się we znaki. Zrobiłam pranie i dziś na obiadek chcę zrobić żurek tylko muszę iść do sklepu po białą kiełbasę, a tak mi się nie chce.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja zmywam makijaż żelem do mycia buzi (tu oczywiście służą mi żele z Biedry, aktualnie micelarny, ale te pozostałe też są super, a kosztują 5zł), ewentualne resztki tuszu czy eyelinera domywam płynem micelarnym albo płynem do demakijażu (tu używam różnych na zmianę, mam Bourjois, Rival de Loop, Bielendę). Płynem micelarnym delikatnie doczyszczam całą twarz, tak na wszelki wypadek, gdybym coś przeoczyła podczas mycia jej, a na to kładę krem Bambino i pozwalam mu się na spokojnie wchłonąć.

A jeśli chodzi o tonik, to używałam tego samego (i jeszcze drugiej wersji - chłodzącej, która nie chłodziła ) - no i patrząc na skład, to nie polecałabym go w ciąży, bo ma kwasy, ale ogólnie nie jest źle, ma całkiem dobre składniki w sobie. No ale - nie na ciążę.
Ja makijaż zmywam tak: najpierw oczy płynem micelarnym aa bo wszystko inne podrażnia mnie strasznie, a potem buźkę mleczkiem lub mydłem laurowym i zmywam ciepłą wodą potem przecieram tonikiem i już. Nakładam krem albo jakąś maseczkę i idę spać.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aha dzieki mowisz ze te zele z Biedry są fajne nawet nie patrzylam na nie, chyba wyprobuje

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

to dobrze ze go wyeliminowalam jakos wytrzymam te pare miesiecy jeszcze ten Ziaja moze kupie jeszcze raz dzieki za rady
Tak żele z biedronki są fajne szczególnie mi pasuje ten niebieski.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam Was

Nie dam rady nadrobić , bo tyle wczoraj naplotłyście że szok !

Ja miałam wczoraj bardzo kiepski dzień. Otóż pojechalismy ogladac samochody zeby kupic, bylismy na rano umowieni ogladac jeden 2,5 godz drogi od nas jak zajechalismy na miejsce facet nie odbierał tel od nas, czeklaismy chyba z godzinę i jak w końcu odebrał to powiedział, że on jeszcze śpi i nie chce mu się wstawac....
Potem pojechaliśmy do innego miasta bo tez mielismy do zobaczenia 2 samochody, okazały się że to próchno ledwo stojące, a w ogłoszeniach był tak wychwalany ciut nie z salonu.
Na parkingu stał samochód z karta ze sie sprzeda więc zadzownilismy facet odebrał, mówi że jest na cięzkim kacu ale do 18 dojdzie do siebie.
Więc czekalismy na niego i w miedzyczasie obejrzelsmy inne samochody, wrócilismy o tej 18 i dzownimy do faceta ze czekamy a on mówi ze bedzie za 30 min na parkingu, minęło 30 min, 40, 50 gościa nie ma, telefony tez przestał odbierac i wyłąćzył tel...
Po prostu jak spotykam takich ludzi na swojej drodze to mam ochote ich zabić , jak można tak bardzo olewać drugiego człowieka!

Wyć mi się chciało po tym wszystkim, a do tego jeszcze nasłuchałam się komenarzy jaka jestem gruba, zła żona , i że wykorzystuje swoją ciąże żeby mój mąz nade mną skakał.- to słowa mojego szwagra , który jezdził z nami z tym samochodem. Nie dociera do niego to , że ja się mogę źle czuć w ciązy i dlatego mój tż się mną opiekuje, on już twierdzi że wzięłam go pod pantofel i wykorzystuje... nosz qrwa mać !!
Jak wróciliśmy do domu to cały wieczór przeryczałam ,a dziś na domiar tego zaraz przyjeżdża teściowa....
Co za ludzie współczuję takiego dnia.
Ze strony mojego TŻta spotykam się dokładnie z takimi samymi komentarzami jak ty od szwagra no po prostu tylko ich . Ostatnio usłyszałam że chyba zwariowałam że kupiłam torebkę za 300zł bo przecież to tydzień życia, skoro mam tyle pieniędzy i nie mam co z nimi robić to powinnam im oddawać bo im brakuje aby związać koniec z końcem

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:06   #2051
nafiyqa
Zakorzenienie

Delicjanko!!
Snilas mi sie dzisiaj
Chcialas mi wynajac pokoj, bo nie mialam sie gdzie podziac, haah

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 10:08   #2052
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Hej,
zanim nadrobie watek to najpierw napisze newsy dzisiejszego dnia. Dzisiaj wypadło mi robienie tej glukozy. Naczytawszy się opinii na forum naszym i na innych badanie to w moim wyobrazeniu urosło do rangi jakiegos horroru, przez co 2 ostatnie dni miałam biegunke ze strachu przed nim. Szłam tam dzis jak na sciecie. Jak wrażenia?(piszę oczywiście z mojego punktu widzenia i jak to na mnie wpłyneło) w ogole nie jest to ani straszne, ani zadna trucizna, ani coś z powodu czego mozna zrezygnowac z drugiej ciąży (gdzies tutaj przeczytałam taką uwage). W moim przypadku ani razu mi sie nie odbiło, nie bylo mi słabo. Rozumiem,ze komus moze sie zrobic słabo (choc wydaje mi sie ze chyba bardziej ze strachu). Takze wg mnie opinie o tym badaniu są mocno przesadzone i nie warte rozmyslan. Wkurzające jest tylko to czekanie na kolejne kłucie.A żeby nie było za miło to pielegniarka, ktora mi pobierała krew okazała sie straszną pipą, była niedelikatna i mam teraz ogromnego siniaka,wkłuwała sie 2 razy w tą samą żyłę, mimo ze chciałam w druga rękę. Dzis bede miec wyniki.
Tak wiec dziewczyny, które nie robiły tej glukozy, naprawde nie ma sie czego bac!
a teraz musze troche doczytac i jesc sniadanie
To kwestia indywidualna, jedna się czuje lepiej jedna gorzej, ja poszlam na luzie, ale jak juz wypiłam i schodziłam po schodach to mysłałam że zejde z tego swiata;p tak mi slabo bylo;]
to samo się tyczy oddawania krwi, jedni sie czują lepiej drudzy gorzej, ja jak oddałam pierwszy raz krew to pierwsze pół godziny było cudowne, po 30 minutach co chwile mdlałam nie moglam dojsc do domu (chyba z 15 razy zemdlałam, a akurat do przystanku autobusowego daleko mialam i postoju taxi tez nie bylo) , dobrze ze z mama byłam ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-12, 10:10   #2053
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
specjalistyczne gaziki?
1 - emulsja chyba gęściejsza, mniej się jej daje?
2 - obojętnie, mam Canpol
3 - nie posiadam, zbędne były
4 - tak, codziennie po kąpieli psikasz, udrażnia nosek, nie robią się kozuchy wielkie
5 wcale kupiłam niepotrzebnie, przemywałam ostatecznie wacikiem ze spirytusem (lub patyczkiem do uszu ze spirytusem)
6 - zwykłe płatki higieniczne
7 a chyba nie ma różnicy
8 jednej, bo jak uczuli to wiesz co

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
4. ja kupiłam sół morską

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:13   #2054
maluchna30
Zadomowienie

Hej, wpadłam się tylko przywitać i uciekam zaraz do pracy zwolnienie zawieźć i poplotkować z dziewczynami. Zajrzę później, buźka.

Pytanie jeszcze mam: czy któraś z was ma upławy koloru żółtawego, nawet bym powiedziała lekko zielonkawego??? Nic mnie nie piecze i nie swędzi, ale zaczynają mnie martwić. W piątek lekarz powiedział, że są tam jakieś grudki i przepisał ten gynazol, wzięłam go w sobotę i czekam na poprawę. Ale jak długo mam czekać,tego nie wiem???
Stary 2012-11-12, 10:14   #2055
eff8
Zakorzenienie

właśnie mi sie przypomnialo co mi sie snilo w nocy....
snilo mi sie ze urodzilam juz synka, w tym tygodniu ciazy co jestem i byl taki maciupenki, przeciez to dopiero nieco ponad kg dzieciaczka, i przez to ze tak wczesnie sie urodzil musial tydzien w szpitalu lezec ale wszystko bylo z nim w porzadku ( tak sprawdzalam nozki, raczki, siusiaka czy wszystko ok ) tylko taki malusi byl wlasnie

Stary 2012-11-12, 10:15   #2056
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]

Jaciepier, ale te baby w przychodniach potrafią być niedouczone po piciu glukozy nie ruszasz się. Siedzisz na tyłku, bo nawet spacerek 3minuty może zafałszować wynik. Inne spalanie, bo już odrobina ruchu jest.[/QUOTE]

Nie tylko to, ale są kobiety które mogą zasłabnąć (np takie co to mają cukrzyce a nie wiedzą, cukier mocno urośnie i pac na ziemię) Bez sensu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja tez jak bylam to pozwolila mi isc sobie do domu na godzine ale ja grzecznie siedzialam na tylku :P

Dziewczyny doradźcie co robic, otóż tydz temu na wizycie ginka zdiagnozowala mi stawiajaca sie macice no i dała nospe 2x1 i magnez 2x2 i szczerze to chyba mało co pomaga w ciągu dnia jest nawet spoko ale wieczorami mam taki twardy brzuch a mam wrażenie ze od lezenia jest gorzej... Nie wiem co robić? Dodam ze normalnie czuje ruchy i ogólnie wszystko ok
Jeśli szyjka w porządku, długa zamknięta nie skraca się to bym się nie martwiła. Macica ćwiczy, są kobiety które są bardzo wrażliwe i czują każdy skurcz i takie które czują tylko te mocniejsze. To mogą być skurcze Braxtona-Hicksa. Żadna patologia, a często ginekolodzy przepisują na nie leki niepotrzebnie. Do 4 na godzinę bodajże to norma (słowa położnej) Jak towarzyszy im ból czy plamienie to do lekarza.

Cytat:

Pokaz pokaż
Jak skończę to pochwalę się

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Udalo mi sie zatrzymac przesylke wozka, wiec nie powinna trafic do ojca, do sklepu dzwonilam i wyobrazcie sobie, ze pan, ktory zajmowal sie moja wysylka bedzie po 12, wiec mam zadzwonic k. 12.30, COBY SIE CHLOPAK OD RAZU PO PRZYJSCIU DO PRACY NIE ZAJECHAL(!!!), no bo skoro pani sie udalo w dhlu zatrzymac przesylke to sie nie spieszy nie? Normalnie zamiast byc wsciekla to mi sie smiac chce okrutnie, nawet nie bylam w stanie se pokrzyczec na tego goscia heh.
Dlaczego nie zmienisz adresu do wysyłki? Miała byś spokój.

Cytat:
Witam Was

Ja miałam wczoraj bardzo kiepski dzień. Otóż pojechalismy ogladac samochody zeby kupic, bylismy na rano umowieni ogladac jeden 2,5 godz drogi od nas jak zajechalismy na miejsce facet nie odbierał tel od nas, czeklaismy chyba z godzinę i jak w końcu odebrał to powiedział, że on jeszcze śpi i nie chce mu się wstawac....
Potem pojechaliśmy do innego miasta bo tez mielismy do zobaczenia 2 samochody, okazały się że to próchno ledwo stojące, a w ogłoszeniach był tak wychwalany ciut nie z salonu.
Na parkingu stał samochód z karta ze sie sprzeda więc zadzownilismy facet odebrał, mówi że jest na cięzkim kacu ale do 18 dojdzie do siebie.
Więc czekalismy na niego i w miedzyczasie obejrzelsmy inne samochody, wrócilismy o tej 18 i dzownimy do faceta ze czekamy a on mówi ze bedzie za 30 min na parkingu, minęło 30 min, 40, 50 gościa nie ma, telefony tez przestał odbierac i wyłąćzył tel...
Po prostu jak spotykam takich ludzi na swojej drodze to mam ochote ich zabić , jak można tak bardzo olewać drugiego człowieka!

Wyć mi się chciało po tym wszystkim, a do tego jeszcze nasłuchałam się komenarzy jaka jestem gruba, zła żona , i że wykorzystuje swoją ciąże żeby mój mąz nade mną skakał.- to słowa mojego szwagra , który jezdził z nami z tym samochodem. Nie dociera do niego to , że ja się mogę źle czuć w ciązy i dlatego mój tż się mną opiekuje, on już twierdzi że wzięłam go pod pantofel i wykorzystuje... nosz qrwa mać !!
Jak wróciliśmy do domu to cały wieczór przeryczałam ,a dziś na domiar tego zaraz przyjeżdża teściowa....
Co za ludzie... A potem płaczą że nie mogą auta sprzedać. Nie szanują czyjegoś czasu. Co do szwagra, to powinien porządną z☠☠☠kę dostać od twojego TŻ. Aż współczuję jego żonie, gdy w ciąży będzie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567844]Która tu robiła misiowy kocyk?

Ja chcę machnąć taki: http://kropkinadi.blogspot.com/2011/...-new-baby.html[/QUOTE]

Bardzo ładny, ale ja na drutach nie umiem

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupujecie takie pojemniki na pokarm? http://allegro.pl/avent-pojemnik-na-...785966858.html
Ja myślałam o woreczkach na pokarm, ale teraz to nie wiem, bo słusznie Szaja mówi że na zupki i inne przyda się.

Ale dziś pospałam, do 10. Zaraz mama ma wpaść. Miłego dnia dziewczyny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:18   #2057
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

specjalistyczne gaziki?
1. nie wiem czym, moze faktycznie emulsja gestsza, ja kupie plyn do kapieli
2. ja mialam canpol ale nie uzywalam
3. mialam zwykle canpol i wlasnie je uzywalam, ale w sumie dosc szybko przerzucilam sie na takie zwykle dorosle cazki i najlepiej mi sie nimi obcinalo
4. ja uzywalam i nadal bede wode morska
5. gaziki nasaczone tez mi sie nie przydaly
6. platki kosmetyczne
7. mysle ze przez all tez mozna zamowic spokojnie
8. lepiej jedna firma

Stary 2012-11-12, 10:20   #2058
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam się tylko przywitać i uciekam zaraz do pracy zwolnienie zawieźć i poplotkować z dziewczynami. Zajrzę później, buźka.

Pytanie jeszcze mam: czy któraś z was ma upławy koloru żółtawego, nawet bym powiedziała lekko zielonkawego??? Nic mnie nie piecze i nie swędzi, ale zaczynają mnie martwić. W piątek lekarz powiedział, że są tam jakieś grudki i przepisał ten gynazol, wzięłam go w sobotę i czekam na poprawę. Ale jak długo mam czekać,tego nie wiem???
u mnie po tym kremie na drugi dzien juz bylo okej, nie mialam zadnych grudek itd.
a teraz znowu am dowcipnie clotrimazol brac wrrrrrrrr

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Delicjanko!!
Snilas mi sie dzisiaj
Chcialas mi wynajac pokoj, bo nie mialam sie gdzie podziac, haah

jak cos to zapraszam, jakoś się pomieścimy

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-12, 10:23   #2059
ilkas
BAN stały

buuu, zaraziłam się od męża oboje jesteśmy chorzy i leżymy dzisiaj w domu. ehh nie tak miało być. nie dość, że mam kupe roboty w pracy, wiec muszę leżeć i pracować na leżąco (a najchętniej bym ciągle spała), to jeszcze w sobote zaczynamy SR...więc mam nadzieję, że do tej pory wydobrzeję.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 10:25   #2060
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
właśnie mi sie przypomnialo co mi sie snilo w nocy....
snilo mi sie ze urodzilam juz synka, w tym tygodniu ciazy co jestem i byl taki maciupenki, przeciez to dopiero nieco ponad kg dzieciaczka, i przez to ze tak wczesnie sie urodzil musial tydzien w szpitalu lezec ale wszystko bylo z nim w porzadku ( tak sprawdzalam nozki, raczki, siusiaka czy wszystko ok ) tylko taki malusi byl wlasnie
Mi też się śniło, ze już urodziłam (tz. nie w tym tygodniu co jestem, tylko tak ogólnie, ze już urodziłąm ) i ubierałam słodkiego bobasa

Instagram

Stary 2012-11-12, 10:25   #2061
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
4. ja kupiłam sół morską

ja to wogole nie wiedzialam ze sa 2 rodzje tych przewijakow jakież bylo moje zdziwienie jak stanelam z nimi oko w oko
ja na komode mam ten miekki. na komodzie mam takie specjalne miejsce dla niego, pod dupka ma twardo wiec twardego nie potrzebowalam.
zauwaz ze przewijak na lozeczko wisi niejako w powietrzu wiec musi byc sztywny ale jesli chodzi o komode to mozna miekki.
ja tak naprawde to nie wiedze wiekszej roznicy w uzytkowaniu, przeciez i tak zawsze kladziemy dziecko na jakims w miare "twardym", stabilnym podlozu (nie biore pod uwage lozeczka) wiec czy to bedzie taki czy taki przewijak to chyba wsjo ryba.
a ten miekki to znowu tez nie jest jakas tam ceratka. ten twardszy moze wydawac sie stabilniejszy ale jak ma lezec na komodzie to spokojnie bralabym ten miekki.
no i akuratw tej aukcji te sztywne maja jakies tam nozki co by pasowaly do lozeczka wiec niekoniecznie beda ci pasowac na komode

Stary 2012-11-12, 10:26   #2062
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

specjalistyczne gaziki?
z wcześniejszej partii pytań: co do smoczków to u nas był canpol babies, laktator miałam ręczny,monitora oddechu ani nawilżacza nie miałam, ręczniki miałam bez kapturka
co do tych pytań: ja używałam płynu z Nivea Baby, nożyczkii zwykłe z kompletu do paznokci mojego tylko nowe nie używane, cążki też zwykłe z drogerii, jak dla siebie, spray - woda morska, najlepsza, do pępuszka: wada i spiryt, do oczu sól fizjologiczna, kosmtyki kupowałam w markecie, i ja bym na twoim miejscu wypróbowała najpierw jedną, potem ewentualnie inną
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:29   #2063
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej z "rana", dziewczyny. Jeszcze nawet śniadania nie jadłam, muszę się ogarnąć, ale przynajmniej poprzytulałam się trochę z moim TŻem, fajna odmiana po dłuższej przerwie (moje libido zazwyczaj wynosi -100 w ostatnim czasie ).

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567511]Pstryczku, miałam 75 i po 2h 158
[/QUOTE]

Ja np mam 138, a norma jest do 140. Nie wiem, skąd to - słodyczy jem bardzo mało, nie biorę żadnych leków, nie mam nadwagi itp itd, no nie mam sobie nic do zarzucenia w tej kwestii, a i tak mam wysoki ten cukier.

Cytat:

Co to jest to arganowe??? jestem ciemna w tym temacie a tak chwalicie

Jaka to firma bo u mnie w biedronce rózne są
Nie arganowe, tylko olejek arganowy - do włosów, ciała itp itd. Bardzo odżywczy, regenerujący itp itd.

A co do żeli, to mówimy tutaj o tych do twarzy, w każdej Biedrze jest tylko jedna seria żeli do mycia buźki - oczywiście pod szyldem Be Beauty. Są 3 rodzaje - micelarny (biały), z peelingiem (turkusowy) i z granulkami (niebieski). Wszystkie są świetnie, a kosztują 4,99zł. Spróbuj.

Cytat:
Ja mam jasnożółte od samego początku (ale nie zielone), lekarz powiedział, że jeśli nie mam objawów infekcji i mi wychodzą dobre wyniki badań moczowych, to nie ma się o co martwić, bo niektóre kobiety tak po prostu mają.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:33   #2064
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was

Lenova- o.p.i.e.r.d.o.l.i.c. trzeba było dziada- jednego i drugiego, łącznie ze szwargem- niech swojej dupy pilnuje a nie wtrąca się między wódkę a zakąskę. A swoją drogą, to wspólczuje jego kobiecie/ dziewczynie/ żonie co za patafian

aaaaaaaaaaaaa wiecie co mi sie dzisiaj sniło? Ze seks uprawiałam w basenie z Marcinem Millerem (tak sie chyba pisze?) z discopolowego zespołu Boys

i jeszcze mam pytanie- czy to normalne, ze od kilku dni budzę się ze zdrętwiałą lewą ręką? jak bede w czwartek u gina to musze zapytac, ale wolałabym juz teraz cos wiedziec...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:37   #2065
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np mam 138, a norma jest do 140. Nie wiem, skąd to - słodyczy jem bardzo mało, nie biorę żadnych leków, nie mam nadwagi itp itd, no nie mam sobie nic do zarzucenia w tej kwestii, a i tak mam wysoki ten cukier.

A co do żeli, to mówimy tutaj o tych do twarzy, w każdej Biedrze jest tylko jedna seria żeli do mycia buźki - oczywiście pod szyldem Be Beauty. Są 3 rodzaje - micelarny (biały), z peelingiem (turkusowy) i z granulkami (niebieski). Wszystkie są świetnie, a kosztują 4,99zł. Spróbuj.
Cukrzyca ciążowa akurat niewiele ma wspólnego z tym czy jesz dużo słodyczy i dbasz o dietę czy nie. Trzustka jest po prostu bardzo obciążona przez dwa organizmy, hormony ciążowe też na nią niedobrze wpływają i nie zawsze może wytworzyć odpowiednią porcję insuliny. Ale ty nie masz nietolerancji więc nie masz się czym martwić.

Muszę wypróbować ten żel do twarzy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:45   #2066
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567875]Kolejny dowód na to, że Polacy nie ptoafią (nie chcą) robić interesów. Leniwe dupki!

A szwagra bym zrypała z góry na dół, ojjj, popamiętałby on mnie na długo.

Hosenko, NUBY fajne rzeczy ma, ale jednak nie kupowałabym ręcznego, za długo to trwa.[/QUOTE]
No ze szwagrem się pokłóciłam, tylko że to jest typ człowieka który myśli że pożarł wszystkie rozumy jest panem świata i to że go ktos zrypie to nic mu to nie robi. Najlepiej go chyba olać po prostu.

Cytat:
toc takiego to od razu
widocznie chyba nie ma dzieci a jak ma to wspolczuje jego kobicie

nie przejmuj sie Kochana, nie warto
a co do gości od samochodow to szkoda słów
On ma dzieci, starsze. Mówił że jego żona jeszcze gorzej ciąże znosiła tylko że ona " się nie pieściła tak jak ja" a on nad nią nie skakał.

Cytat:
ooo ale glupki z tych sprzedawców ;/ ;/ ;/
Kochana jak coś to ja mam samochód do sprzedania hehehe

a szwagier.... no brak komentarza, chamisko i tyle;*

Jaki masz samochód?

Cytat:

Ja mam dokładnie coś takiego, ale w środe zapytam gina o co chodzi, właśnie nie wiem czy te upławy sa normalne czy infekcyjne.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Co za ludzie... A potem płaczą że nie mogą auta sprzedać. Nie szanują czyjegoś czasu. Co do szwagra, to powinien porządną z☠☠☠kę dostać od twojego TŻ. Aż współczuję jego żonie, gdy w ciąży będzie.
.
No jego żona już była w ciąży i była zdana sama na siebie , pewnie dlatego lądowała w szpitalu z krawieniem kilka razy bo nie miał się kto nią zająć...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:47   #2067
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie to samo a wyszlo jak wyszlo
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cukrzyca ciążowa akurat niewiele ma wspólnego z tym czy jesz dużo słodyczy i dbasz o dietę czy nie. Trzustka jest po prostu bardzo obciążona przez dwa organizmy, hormony ciążowe też na nią niedobrze wpływają i nie zawsze może wytworzyć odpowiednią porcję insuliny. Ale ty nie masz nietolerancji więc nie masz się czym martwić.
no dokladnie to wszystko "wina" ciązy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaa wiecie co mi sie dzisiaj sniło? Ze seks uprawiałam w basenie z Marcinem Millerem (tak sie chyba pisze?) z discopolowego zespołu Boys

i jeszcze mam pytanie- czy to normalne, ze od kilku dni budzę się ze zdrętwiałą lewą ręką? jak bede w czwartek u gina to musze zapytac, ale wolałabym juz teraz cos wiedziec...
o mamo, z Bojsiakiem?
a co do dretwienia to normalne w ciązy, ja tez tak mialam.
narazie cisza, moze przeszlo

Stary 2012-11-12, 10:50   #2068
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki masz samochód?
Bmw E46 2002 r silnik 2.2 , kombi z sekwencja ;p
strasznie zaluje ze go sprzedajemy ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-12, 10:51   #2069
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

On ma dzieci, starsze. Mówił że jego żona jeszcze gorzej ciąże znosiła tylko że ona " się nie pieściła tak jak ja" a on nad nią nie skakał.

No jego żona już była w ciąży i była zdana sama na siebie , pewnie dlatego lądowała w szpitalu z krawieniem kilka razy bo nie miał się kto nią zająć...
No wiec właśnie.. eh, brak słów na takiego dziada
to jest wlasnie taki typ faceta - splodzic dzieciaka a potem niech se kobita sama radzi. swoje przecież juz zrobil

Stary 2012-11-12, 10:57   #2070
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ja miałam ostatnio robione ala połówkowe robione ok 30 tyg, 3D jestem zadowolona, mam całość na płytce i świadomość że wszystko jest ok, dzięki 3D gin zauważył pępowinę na ramieniu ale na szczęście nie jest owinięta na szyi.
CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA TAKIE DODATKOWE OK 30-32 TC?
Za 2 tyg. będę miała robione to usg - to jest to trzecie usg refundowane przez NFZ (jak ktoś nie chodzi prywatnie), więc na pewno ważne jest by je zrobić w tym okresie.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupujecie takie pojemniki na pokarm? http://allegro.pl/avent-pojemnik-na-...785966858.html
Mam specjalne woreczki do zamrażanie pokarmu. Można też - co dziwnie brzmi - zamrażać mleko w pojemnikach na mocz.

Ifwka - pytałaś o butelki Dr Brown. Miałam, butelki jak butelki, nie widziałam różnicy między nimi a np. Aventem. Do tego źle się je myje (przez tą rurkę) i są drogie.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości