|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
![]() Ja bym tego tak nie generalizowała...
![]() |
![]() |
#2583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skrocony urlop macierzynski przysluguje bez wzgledu na wiek ciazy. Dziecko jest wg polskiego prawa od momentu zaplodnienia i jak zalatwisz wszystkie formalnosci (karta ze szpitala, badania genetyczne platne w kierunku plci, akt urodzenia matrwego dziecka z USC) to nalezy sie i urlop macierzynski skrocony i zasilek pogrzebowy, nie wazne czy bylas w 5 tc czy np w 25tc. Dobrze jest znac swoje prawa. Ale zanim je poznalaam to przeczytalam sporo na ten temat. Jakbym przez to nie przebrnela to tez bym nie miala o niczym pojecia, bo nikt o tym nie chce informowac, a ZUS zaciesza, ze nikt nic nie wie i nikt nie chce zadnej kasy. Niewiedza dziewczyn roniących jest po prostu ZUS0wi na reke ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-11-19 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2584 |
Wtajemniczenie
|
chodzi mi o to, ze faceci nie rozumieja jak to jest kiedy w naszym ciele rozwija sie zycie, zawsze matki beda blizej swoich dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2585 |
Rozeznanie
|
Elizabarbara dobrze, że już jesteś z nami
![]() Wiesz co, to my miałyśmy zabieg w tym samym szpitalu... mi wydali kartę, że chłopiec Eliza poszukaj może na stronie www.poronienie.pl bo mi się wydaje, że czytałam tam że jak nie da się określić płci to wpisują domniemaną(sugerowaną przez rodziców)... widzisz te same miasto, pewnie ci sami lekarze a jaka różnica.... Ściskam Cię mocno!!! Zostań tu z nami, dziewczyny dają dożo siły ![]() Pani dacie radę z Torrensem ![]() a jak tam wasze uzębienie???leczyłaś już? Koocur mnie też nie bolą (.)(.) ale już przestałam sobie wkręcać(na razie) ![]() UWAGA MAM JUŻ CISZĘ POD SERCEM?KOMU WYSŁAĆ TERAZ?bo już nie pamiętam...przepraszam:ni e: Bardzo się wkurzyłam w pracy ![]() jak im powiem, że znowu jestem w ciąży to mnie pewnie zlinczują...
![]() |
#2586 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas jest grób, gdzie leżą dwie osoby. Dziewczynka, która zmarła w latach 80. i Dzieciątko. Myślę, że też pewnie strata poronienie. Kurcze gdzieś mi się obiło o uszy, że w takim wypadku rodzice mogą "zadecydować" o płci, ale nie wiem, czy formalnie również. Pewnie nie... W każdym razie trzymaj się Eliza i pisz, jak tylko masz ochotę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh. w trakcie. mialam miec skonczone w pt, ale nie dalo sie. ciezarna sie spocila jak swinia i dentysta stwierdzil, ze sie boi. za tydzien - mam nadzieje - ostatnia wizyta. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sama aż się zapiszę do dentysty sprawdzić co tam w paszczy piszczy ![]() Pani lekarze nie chcą sobie komplikować i dodatkowej pracy papierkowej dokładać...dlatego wolą nic nie mówić albo sprowadzić na zły trop... a w tej pracy to mi się już ![]()
![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieka22, napisz mi prosze, do jakiego lekarza chodzisz.. bo ja planuje zmienic swojego ... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37703319]O matko aż mi ciarki przeszły... Makabra ![]() U nas jest grób, gdzie leżą dwie osoby. Dziewczynka, która zmarła w latach 80. i Dzieciątko. Myślę, że też pewnie strata poronienie. Kurcze gdzieś mi się obiło o uszy, że w takim wypadku rodzice mogą "zadecydować" o płci, ale nie wiem, czy formalnie również. Pewnie nie... W każdym razie trzymaj się Eliza i pisz, jak tylko masz ochotę...[/QUOTE] Tak jak pisalam wczesniej, mozna bylo wpisac płec z tzw "uznania matki" do konca tamtego roku. Tak mi powiedziano zarowno w szpitalu jak i w ZUSie ... Teraz trzeba robic te drogie badania.. Chyba tak,.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2590 | |||||
Zakorzenienie
|
Natalia wszystkiego najlepszego dla Mikiego
![]() Inutil ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy. Jestem w☠☠☠☠.. na maxa. Lekarz się spóźnił godzinę, na korytarzu było pełno kichających i pociągających nosem. Weszliśmy do gabinetu, a tam zimno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Strasznie wkurzający są tacy lekarze :/ kasują nie wiadomo za co, a ludzi olewają
![]() |
#2593 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, o Tobie...dobrze, że juz po wszystkim... Niestety to jest bardzo trudne, a kolejne upłyna pod znakiem myślenia, płakania...itp. Pisz do nas to pomaga... Cytat:
Za bardzo sie boje....chyba jestem słaba psychicznie jesli chodzi o TEN temat...a zasze byłam ostra babeczka... Cytat:
![]() Umowiłam sie na USG....na 30.11 na 8:20 rano coby sie krótko stresować....co będzie to będzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
Nie udało nam się, mam czekać na poronienie samoistne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Co Ty piszesz??? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Jakbym umiałam wstawiać filmy na youtube to bym pokazała Tobiasza w akcji
![]() To powiedz lekarzowi, że wolisz krążek i zobaczysz co powie. Jak to!!! Co się stało ??
![]() |
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ......... ![]() ![]() ![]() ![]() pewnie tak zrobie... choc konkubet krzyczy, ze mam mu (doktorkowi) ufac....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo, bardzo mi przykro Kochana, trzymaj sie i bądź dzielna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2600 |
Konto usunięte
|
Co? Ale jak to? Dlaczego? Co się stało? ![]() Bardzo bardzo mi przykro.... Fiol brak słów na takich lekarzy :/ Ty się tu martwisz o dziecko, a on nawet do porządku nie zbada.... Pani nic się nie martw ![]() ![]() Tak na mój mały rozumek - jeśli nie odczuwasz skurczów, to dobrze. Teraz leż (choć wiem, że robisz to od lipca) i spokojnie czekaj na wizytę. Będzie dobrze ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-11-19 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2601 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja leżałam w tym samym szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Mi lekarz powiedzial w szpitalu ze po poronieniu powinnam poczekac conajmniej 3 miesiace zanim zajde w kolejna ciaze.. Chodzi tutaj w szczegolnosci o wzgledy zdrowotne. Lekarz rowniez powiedzial ze bardzo czesto ciaza, ktora zostala zaczeta zaraz po poronieniu, konczy sie najczesciej niepowodzeniem
![]() Zdecydowalam zatem ze odczekam conajmniej te 3 miesiace.. Podobno okresem optymalnym jest pol roku, ale z racji tego ze jestem juz grubo po 30tce, nie mam za bardzo czasu ![]() Cytat:
Ja mialam dosc czasu zeby to zorganizowac - to moje jedyne szczescie w nieszczesciu, Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-11-19 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2604 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37707173]Masakra, co za warunki :/[/QUOTE]
Pani w rejestracji powiedziała, że jak chcę wizytę na nfz to muszę najpierw iść prywatnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2606 |
Konto usunięte
|
Ciekawa zasada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też kazali czekać 3 miesiące, to była chyba jedyna rzucona informacja, niczego nie szło się dowiedzieć od tych lekarzy. leżałam głównie w weekend, więc lekarzy nie było (tylko 2 dyżurnych na całą ginekologię), żadnych informacji co planują, co dalej, kompletnie nic. w poniedziałek też wcale nie było lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2608 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
cynamonowa - przykro mi ![]() paniczko - leż kochana. Wiem, że nic innego nie robisz.... może szew lub krążek byłby dobrym rozwiązaniem. fiol - konował nie lekarz ![]() eliza - witaj. W domu dojdziesz do siebie po tych traumatycznych dniach w szpitalu... wieka - przecież to logiczne że starałaś się po stracie dziecka o kolejne. U mnie w pracy nikt nie miał wątpliwości, że za miesiąc czy dwa czy trzy znów będę w ciąży.
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moge zapytac, ktory lekarz prowadzi Twoja ciąże? Jak juz pisalam, mysle o zmianie lekarza i wszystkie wskazówki bedą mile widziane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2610 |
Wtajemniczenie
|
Eliza, dobrze, że już jesteś w domu. Wierzę, że pobyt w szpitalu z takimi "atrakcjami" musiał Cię psychicznie wykończyć...
A jeśli chodzi o płeć zmarłej Dzidzi- ja poroniłam w lipcu w 11 tc (poronienie zatrzymane). Płeć była więc nieustalona. Mieliśmy w papierach wpisać tak, jak nam przeczucie podpowiadało. Powiem Ci, że jak czytam to, co Tobie lekarze i inni naopowiadali, to aż mi się ciśnie na usta wysoce niecenzuralne słowo... Ja miałam to szczęście (w nieszczęściu...), że stwierdzenie poronienia oraz sam zabieg odbyły się w chyba najlepszym szpitalu ginekologicznym w Polsce. Na każdym kroku taktowni lekarze, życzliwe i mega pomocne położne... Nawet przyszła do mnie pani z ulotką informacyjną, z której można było wyczytać kilka ważnych informacji. Formalności pogrzebowe załatwiał mój mąż i on również bez problemu uzyskał ważne dla nas informacje. Nie wiem, czy dotarłaś do TEJ strony, ale myślę, że tam powinnaś znaleźć ważne dla Ciebie wiadomości. Trzymaj się ![]() Cynamonku, tak strasznie mi przykro ![]() Trzymaj się tam jakoś i wróć do nas kiedyś ![]() Fiol, palant, nie lekarz... Ja bym na Twoim miejscu poszukała doświadczonego rehabilitanta specjalizującego się w pediatrii. Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-11-19 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.