|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Meli dziwne że się nie odzywa. Ja bym się jeszcze raz odezwała do niej. A jak ona dalej nic no to cóż poradzić? chyba tylko olać
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
W sumie nie rozmawiamy ze soba od pazdziernika.. ostatnia to ja zagadalam to ona nawet nie odpisala.. Wiec chyba powinnam sobie darowac taka znajomosc..
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||||
Zakorzenienie
|
odpisze po kolei,bo się pogubię :P
Cytat:
![]() a nie ma chwilówki takiej,że pożyczam X kasy i po tygodniu(czy innym terminie) oddaję X+prowizję? bez rozkładania tego na raty? z banku odpada bo nie mam historii. śmieszne w ogóle, jak mam tworzyć historię kredytową jeśli kredytu nie dostanę bez tejże historii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli jestem w ![]() ![]() firma-na macierzyńskim nie jestem vatowcem więc firma nie działa.. ogólnie jeszcze w urzędach będę pytać po pare razy w roku wprowadzają "poprawki" i ciężko dojść do tego co jest aktualne ![]() 5tego wszyyyystko już będę mieć z głowy.. Cytat:
Gorzej jak po wszystkim zakończysz działalność firmy, wtedy do dupy dobiorą się na bank. Nasza księgowa mówiła,że najbezpieczniej jest płacić średnią kwote co miesiąc a nie z najniższej w ostatnim mcu wskoczyć na najwyższą ![]() ![]() Tż namawia mnie do właśnie tej opcji niski/niski/niski/najwyższy zus. Księgowa też mówi,że jesli firma będzie działać nadal to spokojnie mogę tak zrobić, bo tak jak mówisz-6tysi przez 6mcy piechotą nie chodzi-czyli miałabym to co teraz jest nie możliwe- bejbi przy mnie,brak problemów z kaską, maleństwo miałoby super start,nie musiałabym przez te najważniejsze miesiące użerać się z lekarzami na nfz,czekac w miesięcznych kolejkach i myśleć czy super zabawka czy opłaty ![]() ja jestem na tak,co do najwyższej składki- POMYŚLĘ. poza tym-firma będzie(musi!) kręcić się dobrze i po tych 6ciu mcach wracam do pracy Z DOMU i wychowując bejbi zajmuję się całym tym majdanem. koniec przemówienia. dziękuję za uwagę, pozdrawiam, Alicja vel Axella ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Właśnie przyszla mi paczka z C&A i te ciuchy ciążowe to są mega duże. Zamowiłam spodnie czarne bawełniane, wziełam M a to wygląda jak jakaś XL conajmniej ![]() Ale mogę za free odesłać przez 14 dni i tak też zrobię ![]() Piżamy dla młodego spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam na razie do wcozrajszego wieczora
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() badanie jak najbardziej normalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde coś mi ucięło, bo więcej zacytowałam ![]() ![]() ![]() Idę nadrabiać dalej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melcia na pewno warto porozmawiać o tym czy coś się stało według niej, że kontakt się urwał. ja bym się odezwała nawet na zasadzie co tam u niej, i poczekała na odpowiedź. sama miałam przyjaciółkę z którą przyjaźń tak naprawdę trwała dopóki mieszkałyśmy w jednym mieście. potem odległość była nie do przeskoczenia, i każda poszła w swoją stronę. trochę mi było żal, ale ja nie umiem podtrzymywać na siłę kontaktu. albo chcemy gadać, albo nie i już |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Meli ja bym sobie darowała. też miałam kiedyś taką "przyjaciółke" która się obraziła o głupotę, nie dała sobie wytłumaczyć więc olałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
aaaa! macie link..
popłakałam się jak głupiaa.. ![]() http://www.joemonster.org/art/21638/Ocalony_przez_matke |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam czy warto bo to ja ciagle zagadywalam a jej odpowiedzi byly jak o kant
![]() ![]()
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
axella jak zobaczyłam joemonster, to stwierdziłam że będzie zabawnie, a wzruszyłam się strasznie
Melcia jeśli ona nie ma świadomości jak reagujesz na jej odpowiedzi, to ciężko mieć pretensje do niej. dlatego ja bym podjęła ostatnią próbę wyjaśnienia o co chodzi, a potem ewentualnie już z czystym sumieniem olała ją |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
Mysia - dzięki za info o promocji w rossmanie. Dziś skorzystałam i zamiast 80 zł zapłaciłam 50
![]() ![]() ![]()
#914 |
Zakorzenienie
|
aaxella nie wiem jak jest tak dokładnie z chwilówkami (czytałam tylko kilka umów klientów żeby im pomóc), ja pracowałam w normalnym banku. Ogólnie to jedno wielkie naciąganie. Jak masz szansę to bierz w normalnym banku a w ostateczności w chwilówce. I nie mów od razu że chcesz na parę dni- wtedy nikt Ci kredytu nie da, każdy chce zarobić
![]() ale przy okazji możesz się zapytać co by było gdyby... ![]() no i właśnie dlatego najlepiej brać na raty- dostaje praktycznie każdy i wtedy tworzysz historię. to czekam na wieści jak z tą działalnością gospodarczą. Bo chce założyć po urodzeniu dziecka (bo i tak nie dostanę macierzyńskiego). I kiedy zakładasz firmę? bo nie wiem czy bardziej mi się opłaci samej zrezygnować z pracy, mieć firmę te kilka miesięcy i na macierzyński, czy lepiej poczekać aż mnie zwolnią i dopiero po porodzie zakładać i działać. No "przyjaciółki" bywają czasami dziwne. Na moją siostrę obraziła się jedna dlatego ze na ślubie jako świadek nie siedziała koło mojej siostry (tak jak to jest u nich) tylko z gośćmi a młodzi siedzieli z rodzicami (tak jest u mnie). No i nie odzywa się do tej pory. A to było dobrych parę lat temu. Tak więc są ludzi i parapety. Meli tak jak już napisałam, ja bym dała jeszcze jedną szansę. |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sie zryczałam ![]() I tak jak humpback mówi Melcia pogadaj z nią, zapytaj ją wprost, bo ja przez takie niewyjaśnione sytuacje straciłabym przyjaciółkę, z którą przyjaźnie się 17 lat. Dlatego czasami warto nawet zabluzgać i wyjaśnić niż żyć w niepewności.
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
a na jaki asortyment jest promocja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
przysnęło mi się
![]() co do pieczenia i gotowania to my mieszkamy na takiej typowej wsi... kobiety siedzą w domu roboty nie ma to i robią wszystko same... ale hm... może gdzieś do miasta??..
#918 |
Zakorzenienie
|
wieczorem jak bedzie na fb to zagadam.
jem sobie tosciki z majonezem .. ![]()
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
też bym chętnie poszła spać
![]() ale zadowalam się kawusią Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
na cala kolorowke -40% czyli cienie, podklady,lakiery itd
tez niedlugo sie wybieram
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
też bym zjadła, takie z serkiem, wędliną i ogóreczkiem kiszonym
![]() a na razie odgrzewam gołąbki ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() mam wielką paletę którą kupiłam na all- jest nie do zdarcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż, jednak uda się wpłacając tego 3ciego jak dostanę wypłatę.. jaka ulga.. ![]() a z firmą-pracując możesz zakładać śmiało, ja też poinformowalam moją szefową,że zakładam firmę(z tym,że w pracy nie jestem ubezpieczona). a jak cię zwolnią i po porodzie założysz.. nic to nie da prócz płacenia miesiąc w miesiąc 350zusu(niski na pierwsze 2 lata), wtedy chyba tego macierzyńskiego nie ma. Ale jak chcesz szczegółowych info to 5tego spotkam się z mądrymi ludzi,wyssam ich wiedzę i będę chodzącym doradcą do DG i macierzyńskiego ![]() Na bank się odezwę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano wyjelam piersi ale nie wiem co z nimi zrobic. Jak pojade na miasto to pewnie zjem cos w centrum. Pawie oczko - duzo ludziow w rosmanie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu akurat o tych porach, ale w takiej broszurce od gin. pisze, że dziecko w tych tc co jesteśmy lubi ruszać się szczególnie między 22 a 24 i przy głośnych dźwiękach. Coś w tym prawdy musi być. Ja wczoraj delikatne kopnięcie. Ale w dalszym ciągu czekam na większe ruchy ![]() ![]() ale jakich pytań? wczoraj było tyle dyskusji, że już nie pamiętam co pisałam ![]()
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Wszystkich lekarzy i specjalistów, usg, rtg, doppler, wszystkei z krwi, cytologie, testy alergiczne no wsyztsko oprócz dentysty. Nigdy nie musiałam nic płacić a leczę się tam kilka lat. Do specjalistów umawiasz się przez system online albo tel bez skierowania, na większość badań musi Ci elkarz dać skierowanie ale nie ma z tym żadnego problemu, dają od ręki. Limitów nie ma.
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
nuna, pawie oczko, vil jutro nam się chyba dzieciaczki pozmieniają no nie?
jeszcze tydzień i gin ![]() jeszcze dwa tyg i mikołaj jeszcze 3 tyg i połowa ciąży jeszcze 4 tyg i jadę do domku na święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i koncze 10 tydz ![]()
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
o to czekam czekam bo ja czytam na necie i często są sprzeczne informacje.
No ale to można być na chorobowym i firmę zakładać? myślałam że nie bo przecież nie można w jednej firmie pracować a w jednej być na chorobowym a z działalnością to prawie to samo wychodzi pawie oczko pytań o wielkość brzuszka, o ruchy itd ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.