Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 12:44   #901
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Meli dziwne że się nie odzywa. Ja bym się jeszcze raz odezwała do niej. A jak ona dalej nic no to cóż poradzić? chyba tylko olać
Stary 2012-11-22, 12:48   #902
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Meli dziwne że się nie odzywa. Ja bym się jeszcze raz odezwała do niej. A jak ona dalej nic no to cóż poradzić? chyba tylko olać
Dla mnie tez to dziwne. Moze ona czeka az ja sie odezwe a ja czekam az ona. Ale to nie zmienia faktu jak mnie traktowala. Moze tego nie zauwazyla ale mnie to zabolalo.
W sumie nie rozmawiamy ze soba od pazdziernika.. ostatnia to ja zagadalam to ona nawet nie odpisala.. Wiec chyba powinnam sobie darowac taka znajomosc..

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:49   #903
axella
Zakorzenienie

GG do axella

odpisze po kolei,bo się pogubię :P

Cytat:
Kilka razy załatwiałam sprawy ludzi z tymi chwilówkami i większości przypadków to wygląda tak że np bierzesz 1000 zł, i co tydzień spłacasz np 50 zł, i płacisz płacisz płacisz i dalej wisisz 1000 zł. Bo to 50 zł to tylko odsetki. A nie można spłacić części tylko albo odsetki albo całość i przez takie coś ludzie popadają w większe długi. Takie małe polskie oszustwo czasami idzie coś na dług ale to no 2 zł tyg a reszta to odsetki.

nuna pisała do mnie ledwo się zwlekłam po telefon

MoTyleKsw oczywiście że jest szansa na szybką pożyczkę. Z tym że pożyczki są od 500 zł. I najlepiej zadzwonić na infolinię i sobie sprawdzić zdolność a dopiero później do banku. Bo na infolinii często podają bez dodatkowych ubezpieczeń itd (bo im zależy żeby ktoś brał kredyt) a w placówce to jak się nie da jak największego kredytu na jak najdłuższy okres to się dostaje z*ebe (za przeproszeniem). Dlatego najlepiej nie mówić na wstępie jaka kwota tylko zapytać ile możesz maksymalnie. Wyjściem też jest karta kredytowa i wypłacenie z niej.
Chociaż ja bym brała kredyt i w ciągu 10 dni można z niego zrezygnować tylko się płaci opłatę przygotowawczą - u nas 30 zł. I to by wam najkorzystniej wyszło.
to teraz spytam,jak się znasz na tym to Cię wykorzystam
a nie ma chwilówki takiej,że pożyczam X kasy i po tygodniu(czy innym terminie) oddaję X+prowizję? bez rozkładania tego na raty?

z banku odpada bo nie mam historii.
śmieszne w ogóle, jak mam tworzyć historię kredytową jeśli kredytu nie dostanę bez tejże historii

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
chce ktoś kota? mój ma dziś skrajne niedopieszczenie, nie wyrabiam z głaskaniem i tuleniem. a jak gdzieś siądę na sekundę, to od razu kot na kolanach
moje dwie też dziś ociekają słodkością i miłością.. dziwne

Cytat:
szprotka dziękuję za przepis

axella tamten post był w sumie do Ciebie wystarczą wyciągi z konta (jak masz wpływy co miesiąc), umowa nie jest Ci potrzebna. Z tym że nie mów że mas zna zlecenie. Powiedz że masz na czas nieokreślony (ja tak podałam a mam na zastępstwo ).
Z tym że miałaś już coś kiedyś na siebie? kredyt? coś na raty? bo jak nie to będzie ciężko.

axella kiedy zakładasz firmę? czy jak jesteś na macierzyńskim, masz firmę, nikogo nie zatrudniasz to może coś się dziać w firmie? sprzedaż itd? czy Ci nie wolno?
nie miałam na siebie nic a nic
czyli jestem w ?

firma-na macierzyńskim nie jestem vatowcem więc firma nie działa..
ogólnie jeszcze w urzędach będę pytać po pare razy w roku wprowadzają "poprawki" i ciężko dojść do tego co jest aktualne
5tego wszyyyystko już będę mieć z głowy..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ooo i z tym wpier....olem popieram
A powiedz mi jak to jest z tym zakładaniem firmy przez ciężarne, opłaceniem pod koniec ciąży najwyższej składki a potem macierzyńskim z zusu rzędu 6 koła miesięcznie???
Bo coś mi tu śmierdzi:/ Mi się wydaje,że zus jak już widzi ciężarną to zaraz kontrole będą czy ta firma wogóle istnieje i funkcjonuje czy tylko na papierze dla wyłudzenia kasy.. a mnie to zastanawia bo kurka bądź co bądź 6 tysi przez pół roku drogą nie chodzi
powiem tak, śmierdzi nieziemsko ale póki firma JEST PRAWDZIWA-choćby chcieli, choćby zakładali sprawy o wyłudzanie-wygrasz.
Gorzej jak po wszystkim zakończysz działalność firmy, wtedy do dupy dobiorą się na bank.
Nasza księgowa mówiła,że najbezpieczniej jest płacić średnią kwote co miesiąc a nie z najniższej w ostatnim mcu wskoczyć na najwyższą chyba że ma się nerwy by ryzykować i obstawiać kiedy urodzi się bejbik

Tż namawia mnie do właśnie tej opcji niski/niski/niski/najwyższy zus.
Księgowa też mówi,że jesli firma będzie działać nadal to spokojnie mogę tak zrobić, bo tak jak mówisz-6tysi przez 6mcy piechotą nie chodzi-czyli miałabym to co teraz jest nie możliwe- bejbi przy mnie,brak problemów z kaską, maleństwo miałoby super start,nie musiałabym przez te najważniejsze miesiące użerać się z lekarzami na nfz,czekac w miesięcznych kolejkach i myśleć czy super zabawka czy opłaty

ja jestem na tak,co do najwyższej składki- POMYŚLĘ.
poza tym-firma będzie(musi!) kręcić się dobrze i po tych 6ciu mcach wracam do pracy Z DOMU i wychowując bejbi zajmuję się całym tym majdanem.

koniec przemówienia. dziękuję za uwagę, pozdrawiam, Alicja vel Axella

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:51   #904
Katate
Raczkowanie

Cześć
Właśnie przyszla mi paczka z C&A i te ciuchy ciążowe to są mega duże. Zamowiłam spodnie czarne bawełniane, wziełam M a to wygląda jak jakaś XL conajmniej
Ale mogę za free odesłać przez 14 dni i tak też zrobię a szkoda, bo szybko potrzebuję czarnych portek.
Piżamy dla młodego spoko
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:51   #905
potterka
Zakorzenienie

Nadrobiłam na razie do wcozrajszego wieczora

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Zmobilizowałam się w końcu do zrzucenia zdjęć z aparatu i pokazania Wam brzunia

To w czarnej sukience jest z zeszłego tygodnia, a to w bieliźnie z dziś - rano. Z przodu jak się patrzy - to niewiele widać, ale jak się weźmie tak pod lupę z profilu to już gigant

Przedstawiam Wam tajemniczego mieszkańca mojego ciałka, sprawcę wczorajszych delikatnych plusków i łaskotek

17 tydzień, a dokładnie 16 t i 5 d
zazdroszczę plusków i łąskotek
Cytat:
nie są to jakieś mega grzmoty , ale wieczorem między 22:00 a 24:00 mam wrażenie, że to bejbik robi sobie potańcówkę. Co prawda w dalszym ciągu czekam na mocniejsze uderzenie, ale wyczuwam, że coś się tam rusza, i bynajmniej nie są to jelita

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Widomość z przed sekundy:
Pisała teściowa smsa do TŻ: "Chol...ra jasna! Tak apetycznie wyglądała butelka z kremem czekoladowym na Twoim biurku, że pomyślałam - 'A co tam, łyknę' . I łyknęłam..."
Chodzi o to, że w tej butelce była woda i popiół i wypalone pety - służyła jako popielniczka

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta!

Jestem tu nowa i też jestem w ciąży, właśnie kończę 12 tc : D
Termin mam na 4 czerwca 2013 r.
Moja ciąża to wpadka ale bardzo się z niej cieszę : )

Za tydzień mam badanie prenatalne, i mam pytanie do przyszłych mamusiek, które już to badanie przeszły, jak to wygląda, czy to normalne, że ginekolog kazała mi przyjść na to badanie czy może mieć jakieś podejrzenia, że z dzidzią coś nie tak? : (
Na ostatniej wizycie pani dr powiedziała, że wszystko jest ok więc chyba to standardowe badanie w 13 tc ciąży?
Cześć
badanie jak najbardziej normalne
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
plus ponawiam pytanie z rana, czy któraś z Was się orientuje w temacie tych komórek macierzystych? (krwi pępowinowej itp.)
Ja na razie nie, ale zamierzam się tym zainteresować
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To thermo mix
(pisze się łącznie ale jak tak napiszę to wyskakują czachy )

\
-----
Moje futro w załączniku

kurde coś mi ucięło, bo więcej zacytowałam

za jeszcze jeden brzuszek (uciekł mi nick )

Idę nadrabiać dalej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:51   #906
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
rozumiem, że nia masz tam pakietu tylko płacisz za wizyty? nie myślałaś nad pakietem? wychodzi chyba 250 zł miesięcznie albo mniej a jedna wizyta chyba 150, dobrze mówie?
a co jest w takim pakiecie? wizyty u lekarzy/lekarzy-specjalistów czy też badania typu morfologia etc? i badania są tylko na podstawie skierowania czy po prostu też są włączone w pakiet? są jakieś limity?

Melcia na pewno warto porozmawiać o tym czy coś się stało według niej, że kontakt się urwał. ja bym się odezwała nawet na zasadzie co tam u niej, i poczekała na odpowiedź.
sama miałam przyjaciółkę z którą przyjaźń tak naprawdę trwała dopóki mieszkałyśmy w jednym mieście. potem odległość była nie do przeskoczenia, i każda poszła w swoją stronę. trochę mi było żal, ale ja nie umiem podtrzymywać na siłę kontaktu. albo chcemy gadać, albo nie i już
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:51   #907
Aaś
Zakorzenienie

Meli ja bym sobie darowała. też miałam kiedyś taką "przyjaciółke" która się obraziła o głupotę, nie dała sobie wytłumaczyć więc olałam.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 12:52   #908
axella
Zakorzenienie

GG do axella

aaaa! macie link..
popłakałam się jak głupiaa..
http://www.joemonster.org/art/21638/Ocalony_przez_matke

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-22, 12:53   #909
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a co jest w takim pakiecie? wizyty u lekarzy/lekarzy-specjalistów czy też badania typu morfologia etc? i badania są tylko na podstawie skierowania czy po prostu też są włączone w pakiet? są jakieś limity?

Melcia na pewno warto porozmawiać o tym czy coś się stało według niej, że kontakt się urwał. ja bym się odezwała nawet na zasadzie co tam u niej, i poczekała na odpowiedź.
sama miałam przyjaciółkę z którą przyjaźń tak naprawdę trwała dopóki mieszkałyśmy w jednym mieście. potem odległość była nie do przeskoczenia, i każda poszła w swoją stronę. trochę mi było żal, ale ja nie umiem podtrzymywać na siłę kontaktu. albo chcemy gadać, albo nie i już
to zależy od pakietu. musisz sobie na stronie posprawdzać.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:55   #910
Meliitele
Zakorzenienie

ja sie zastanawiam czy warto bo to ja ciagle zagadywalam a jej odpowiedzi byly jak o kant potluc czyli olewajace.

7/40
Stary 2012-11-22, 12:59   #911
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
super brzusio!

A "Ona tańczy dla mnie" to wczorajszy hit i mojego Męża- też latał po mieszkaniu i to śpiewał

Nie wiem o co chodzi z tą piosenką i naszymi Tż ja myślałam, że tylko mojemu podoba się tak piosenka i nawet nikomu nic nie mówiłam On też jak ją słyszy to świruje do mnie i myśli, że pójdę na ten tani tekst heheheh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 13:00   #912
humpback
Zakorzenienie

axella jak zobaczyłam joemonster, to stwierdziłam że będzie zabawnie, a wzruszyłam się strasznie

Melcia jeśli ona nie ma świadomości jak reagujesz na jej odpowiedzi, to ciężko mieć pretensje do niej. dlatego ja bym podjęła ostatnią próbę wyjaśnienia o co chodzi, a potem ewentualnie już z czystym sumieniem olała ją
Stary 2012-11-22, 13:04   #913
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Mysia - dzięki za info o promocji w rossmanie. Dziś skorzystałam i zamiast 80 zł zapłaciłam 50 dodatkowo dostałam jeszcze jakieś próbki więc już w ogóle zadowolona jestem Jak będziesz słyszała o jakiś nowych promocjach to dawaj znać
Stary 2012-11-22, 13:06   #914
sharpnowaja
Zakorzenienie

aaxella nie wiem jak jest tak dokładnie z chwilówkami (czytałam tylko kilka umów klientów żeby im pomóc), ja pracowałam w normalnym banku. Ogólnie to jedno wielkie naciąganie. Jak masz szansę to bierz w normalnym banku a w ostateczności w chwilówce. I nie mów od razu że chcesz na parę dni- wtedy nikt Ci kredytu nie da, każdy chce zarobić
ale przy okazji możesz się zapytać co by było gdyby...

no i właśnie dlatego najlepiej brać na raty- dostaje praktycznie każdy i wtedy tworzysz historię.

to czekam na wieści jak z tą działalnością gospodarczą. Bo chce założyć po urodzeniu dziecka (bo i tak nie dostanę macierzyńskiego). I kiedy zakładasz firmę? bo nie wiem czy bardziej mi się opłaci samej zrezygnować z pracy, mieć firmę te kilka miesięcy i na macierzyński, czy lepiej poczekać aż mnie zwolnią i dopiero po porodzie zakładać i działać.

No "przyjaciółki" bywają czasami dziwne. Na moją siostrę obraziła się jedna dlatego ze na ślubie jako świadek nie siedziała koło mojej siostry (tak jak to jest u nich) tylko z gośćmi a młodzi siedzieli z rodzicami (tak jest u mnie). No i nie odzywa się do tej pory. A to było dobrych parę lat temu. Tak więc są ludzi i parapety.

Meli tak jak już napisałam, ja bym dała jeszcze jedną szansę.
Stary 2012-11-22, 13:06   #915
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
axella jak zobaczyłam joemonster, to stwierdziłam że będzie zabawnie, a wzruszyłam się strasznie

Melcia jeśli ona nie ma świadomości jak reagujesz na jej odpowiedzi, to ciężko mieć pretensje do niej. dlatego ja bym podjęła ostatnią próbę wyjaśnienia o co chodzi, a potem ewentualnie już z czystym sumieniem olała ją

Też sie zryczałam

I tak jak humpback mówi Melcia pogadaj z nią, zapytaj ją wprost, bo ja przez takie niewyjaśnione sytuacje straciłabym przyjaciółkę, z którą przyjaźnie się 17 lat. Dlatego czasami warto nawet zabluzgać i wyjaśnić niż żyć w niepewności.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:07   #916
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia - dzięki za info o promocji w rossmanie. Dziś skorzystałam i zamiast 80 zł zapłaciłam 50
a na jaki asortyment jest promocja?
Stary 2012-11-22, 13:07   #917
nuna2
Zakorzenienie

przysnęło mi się

co do pieczenia i gotowania to my mieszkamy na takiej typowej wsi... kobiety siedzą w domu roboty nie ma to i robią wszystko same... ale hm... może gdzieś do miasta??..
Stary 2012-11-22, 13:08   #918
Meliitele
Zakorzenienie

wieczorem jak bedzie na fb to zagadam.

jem sobie tosciki z majonezem ..

7/40
Stary 2012-11-22, 13:10   #919
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
przysnęło mi się
też bym chętnie poszła spać
ale zadowalam się kawusią

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
co do pieczenia i gotowania to my mieszkamy na takiej typowej wsi... kobiety siedzą w domu roboty nie ma to i robią wszystko same... ale hm... może gdzieś do miasta??..
myślę że to świetny pomysł, my na wesele zamawialiśmy u takiej babeczki ze wsi. I jechaliśmy po ciasta jakieś 30 km w jedną stronę- bo była dobra i tania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 13:10   #920
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
a na jaki asortyment jest promocja?
na cala kolorowke -40% czyli cienie, podklady,lakiery itd
tez niedlugo sie wybieram

7/40
Stary 2012-11-22, 13:13   #921
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
jem sobie tosciki z majonezem ..
też bym zjadła, takie z serkiem, wędliną i ogóreczkiem kiszonym mniaam

a na razie odgrzewam gołąbki

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
na cala kolorowke -40% czyli cienie, podklady,lakiery itd
tez niedlugo sie wybieram
to nie cem
mam wielką paletę którą kupiłam na all- jest nie do zdarcia + kilka cieni z inglota (kocham ). A podkład to mogę tylko vichy - kosztuję koło 60-70 zł ale starcza na rok teraz jak mało się maluję to już mam półtora roku ale w grudniu chyba sobie zażyczę bo TŻ miał mi kupić na urodziny (w czerwcu mam ) ale mu się kazałam wstrzymać bo jeszcze miałam i tak jakoś zleciało
Stary 2012-11-22, 13:14   #922
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

to czekam na wieści jak z tą działalnością gospodarczą. Bo chce założyć po urodzeniu dziecka (bo i tak nie dostanę macierzyńskiego). I kiedy zakładasz firmę? bo nie wiem czy bardziej mi się opłaci samej zrezygnować z pracy, mieć firmę te kilka miesięcy i na macierzyński, czy lepiej poczekać aż mnie zwolnią i dopiero po porodzie zakładać i działać.
z banku sie nie uda nietety

no cóż, jednak uda się wpłacając tego 3ciego jak dostanę wypłatę.. jaka ulga..

a z firmą-pracując możesz zakładać śmiało, ja też poinformowalam moją szefową,że zakładam firmę(z tym,że w pracy nie jestem ubezpieczona).
a jak cię zwolnią i po porodzie założysz.. nic to nie da prócz płacenia miesiąc w miesiąc 350zusu(niski na pierwsze 2 lata), wtedy chyba tego macierzyńskiego nie ma.
Ale jak chcesz szczegółowych info to 5tego spotkam się z mądrymi ludzi,wyssam ich wiedzę i będę chodzącym doradcą do DG i macierzyńskiego
Na bank się odezwę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-22, 13:14   #923
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
też bym zjadła, takie z serkiem, wędliną i ogóreczkiem kiszonym mniaam

a na razie odgrzewam gołąbki
ja juz nie pamietam kiedy jadlam golabki..
rano wyjelam piersi ale nie wiem co z nimi zrobic. Jak pojade na miasto to pewnie zjem cos w centrum.

Pawie oczko - duzo ludziow w rosmanie?

7/40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 13:14   #924
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

paiwe oczko to ja mam troszkę mniejszy brzuszek od Ciebie (no chyba że nie robiłaś zdjęcia rano). Sukienka piękna ale ja z moimi udami nie wyglądałabym zbyt dobrze.

miałam właśnie pytać kiedy czujesz ruchy, bo ja "coś" czuję ale właśnie tak między 22-23 a wcześniej to nic. A że przeważnie chodzę spać przed 22 to nie często coś czuję (no chyba że się obudzę w nocy bo tak czasami było). Wczoraj chyba czułam i aż TŻta wołałam żeby rękę położył (ale to chyba za wcześnie żeby TŻ to poczuł). No ale ja dalej się zastanawiam czy to już "te" ruchy czy to nadal moje jelita

pawie oczko tak sama sobie zadawałam wczoraj parę pytań odnośnie ciąży i jak czytam co piszesz to mam wszystkie odpowiedzi
Dawaj fotki brzunia

Nie wiem czemu akurat o tych porach, ale w takiej broszurce od gin. pisze, że dziecko w tych tc co jesteśmy lubi ruszać się szczególnie między 22 a 24 i przy głośnych dźwiękach. Coś w tym prawdy musi być. Ja wczoraj delikatne kopnięcie. Ale w dalszym ciągu czekam na większe ruchy mam nadzieję, że nie zwali mnie z nóg

ale jakich pytań? wczoraj było tyle dyskusji, że już nie pamiętam co pisałam
Stary 2012-11-22, 13:15   #925
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkich lekarzy i specjalistów, usg, rtg, doppler, wszystkei z krwi, cytologie, testy alergiczne no wsyztsko oprócz dentysty. Nigdy nie musiałam nic płacić a leczę się tam kilka lat. Do specjalistów umawiasz się przez system online albo tel bez skierowania, na większość badań musi Ci elkarz dać skierowanie ale nie ma z tym żadnego problemu, dają od ręki. Limitów nie ma.
Stary 2012-11-22, 13:16   #926
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna, pawie oczko, vil jutro nam się chyba dzieciaczki pozmieniają no nie?

jeszcze tydzień i gin
jeszcze dwa tyg i mikołaj
jeszcze 3 tyg i połowa ciąży
jeszcze 4 tyg i jadę do domku na święta
Stary 2012-11-22, 13:16   #927
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
ja ciasta na ślub zamawiałam właśnie od takiej kobiety która mieszka w małym miasteczku, i byłam bardzo zadowolona. pamiętam jak około 30 km wieźliśmy jej składniki na te ciasta, i potem jeszcze odbieraliśmy paczuszki i ciasta. ale było pyszne! zresztą jak już raz uda ci się dorwać jakieś zlecenie, to później pocztą pantoflową się rozniesie.

Cytat:
Napisane przez Meliitele
wieczorem jak bedzie na fb to zagadam
życzę owocnej rozmowy żebyście sobie wszytsko wyjaśniły

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 13:18   #928
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
My już w trasie. Pdczytuje Was z telefonu, to chyba jedyny sposób żeby być w miarę na bieżąco
udanych zakupów, pochwal się później łupami
Stary 2012-11-22, 13:18   #929
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nuna, pawie oczko, vil jutro nam się chyba dzieciaczki pozmieniają no nie?

jeszcze tydzień i gin
jeszcze dwa tyg i mikołaj
jeszcze 3 tyg i połowa ciąży
jeszcze 4 tyg i jadę do domku na święta
tak, jutro kolejna przemiana
i koncze 10 tydz
Stary 2012-11-22, 13:20   #930
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Na bank się odezwę
o to czekam czekam bo ja czytam na necie i często są sprzeczne informacje.
No ale to można być na chorobowym i firmę zakładać?
myślałam że nie bo przecież nie można w jednej firmie pracować a w jednej być na chorobowym a z działalnością to prawie to samo wychodzi

pawie oczko pytań o wielkość brzuszka, o ruchy itd wiesz chcąc nie chcąć uspokoiłaś mnie bo zaczynałam panikować (jak zwykle przed wizytą ) zdjęcie robię w sobotę - bo miało być co dwa tyg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości