Rossmann - część XV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 19:47   #4231
Asiuchal
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XV

Cytat:
Napisane przez malgo_ Pokaż wiadomość
Możecie polecić jakąś jakąś pomadę o bardzo neutralnym kolorze i najlepiej matową. Jestem blada i nie pasują mi mocne kolory a nie umiem sobie wyobrazić jak wyglądają na ustach kolory.
Może Celia Nude? Uwielbiam te pomadko-błyszczyki.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=50147

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cindirellaaa Pokaż wiadomość
mam takie pytanie czy ktoras z was ma lub widziala w rossmanie obsession night calvina kleina za 99,99zl 100ml damskie? jesli tak to od kiedy jest ta promocja? bylam juz w 3 rossmanach w swojej okolicy i w kazdym mowia ze w ogole nie mieli tych perfum w pojemnosci 100ml a tylko taka pojemnosci jest w promocji, jak jest u was? pozdrawiam
U mnie są te perfumki (100ml za 99zł) i pierwszy raz nawet dostrzegłam w moim Rossku tester. Normalnie szok, Rossmann postawili u nas rok temu i pierwszy tester Obsessiona wystawili.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:50   #4232
agatkaao0
Wtajemniczenie

Cześc Dziewczyny ,
Szukam jakiegoś błyszczyka, który w miare długo utrzymuje się na ustach . Może któras z Was mogłaby mi pomóc ?

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:52   #4233
sylwoha
Zakorzenienie

a propo macania, co robicie gry np nie ma testera ale ewidentnie jest otwary np. w moim rpzypadku byl to korektor loreala, widac bylo porywane plomby i pedzelek byl brudny, sprawdzace wtedy nim kolor?
bo ja sie musze przyznac ze sprawdzilam i ochroniarzdo mnie, zep rosze uzywac testerow, a ja na to ze to wszystko jest pootiwerane i zaschniete, a on nic..

eh kiedy sie doczekamy takiej polityki jak w usa...
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:54   #4234
SummertimeSadness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
na pewno jest buteleczka z pompką i zakręcana, z atomizerem do psikania nie wiem czy jest
Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
ja widziałam takie pojemniki z pompką - stoją tam gdzie miniaturowe kosmetyki podróżne

a pamiętacie może ich cenę?
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:58   #4235
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SummertimeSadness Pokaż wiadomość

a pamiętacie może ich cenę?
coś około 2- 3 zł chyba
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:59   #4236
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
a propo macania, co robicie gry np nie ma testera ale ewidentnie jest otwary np. w moim rpzypadku byl to korektor loreala, widac bylo porywane plomby i pedzelek byl brudny, sprawdzace wtedy nim kolor?
bo ja sie musze przyznac ze sprawdzilam i ochroniarzdo mnie, zep rosze uzywac testerow, a ja na to ze to wszystko jest pootiwerane i zaschniete, a on nic..

eh kiedy sie doczekamy takiej polityki jak w usa...
Ja widziałam taki podkład ubabrany, ale nie tester. Akurat kolor, który chciałam zbadać. Więc spytałam się ochroniarza czy to jest tester, a on że nie i że ktoś otworzył (ewidentnie był zły na to). Ja oczywiście nie otworzyłam tego podkładu, pan ochroniarz mi się przyglądał i mówi, że ten kolor chyba będzie dla mnie ok.
Porównaliśmy z innymi i w sumie dobrze mi doradził (wzięłam w końcu w ciemno ten podkład). Trafił z kolorem w 100%.
Stary 2012-11-24, 20:03   #4237
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Catrice Infinite Matte, Photoready....
mieszam je ze sobą, próbuję... i póki co, najbardziej jestem zadowolona z MF 3w1... chociaż mógłby być odrobinę, tyci tyci jaśniejszy
Które odcienie posiadasz z Catrice i MF 3w1? Sama posidam Catrice i ciekawa jestem, który MaxFactor byłby najbardziej do niego zbliżony.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-11-24 o 22:18
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 20:07   #4238
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
Będzie uzupełniana ale tylko z szuflad a nie z nowych dostaw. Ale jak nie chcecie to wierzyć nie musicie
Wierzę, jesteś moim Rossmanowym góru i kopalnią newsów Po prostu zwróciłam uwagę, że od sprzedawczyń w R. słyszy się to i owo i czasami ich komunikaty wprowadzają klienta w błąd

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:14   #4239
Goosie
Raczkowanie

Nie fajnie do dziewczyn z Lublina, orientujecie się może gdzie jeszcze kupię najjaśniejsze ( 51 bodajże ) odcienie HM i 123 burżuja?
Goosie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:34   #4240
Clarity
Zadomowienie

Byłam dzisiaj w 4 rossmannach, ale oczywiście nigdzie nie było cieni Lovely w odcieniach, które chciałam. Patrząc po ich stronie stwierdzam, że raczej już ich nie dostane, bo zmieniły się kolory.

Kupiłam:
-osławioną pomadkę Wibo Eliksir w kolorze 7 5,19zł(jaki jeszcze polecacie, bo wydaje mi się, że za tę cenę jest super)
-eye liner lovely brązowy mat 4,19zł
-lakier rimmel 60sec. w kolorze caramel cupcake 5,99zł (polecam, kolor piękny)
-błyszczyk Miss Sporty Hollywood w kolorze California Dream (też całkiem nieźle się zapowiada)

Tak zastanawiam się, co by jeszcze dokupić, bo coś mało poszalałam Chyba zdecyduje się na jeszcze jeden Eliksir, jakiś podkład jasny i jakąś odżywkę/top do paznokci wibo lub lovely. Polecicie jakiś fajny cenowo podkład?
Stary 2012-11-24, 20:34   #4241
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
No niestety do końca tej promocji nie będzie dostaw kolorówki
Hmm, mnie pani powiedziała (kiedy pytałam o różowy tusz Miss Sporty), że 3 razy w tygodniu mają dostawę, więc powinien jeszcze dotrzeć. Czyżby była niedoinformowana?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 21:06   #4242
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clarity Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w 4 rossmannach, ale oczywiście nigdzie nie było cieni Lovely w odcieniach, które chciałam. Patrząc po ich stronie stwierdzam, że raczej już ich nie dostane, bo zmieniły się kolory.

Kupiłam:
-osławioną pomadkę Wibo Eliksir w kolorze 7 5,19zł(jaki jeszcze polecacie, bo wydaje mi się, że za tę cenę jest super)
-eye liner lovely brązowy mat 4,19zł
-lakier rimmel 60sec. w kolorze caramel cupcake 5,99zł (polecam, kolor piękny)
-błyszczyk Miss Sporty Hollywood w kolorze California Dream (też całkiem nieźle się zapowiada)

Tak zastanawiam się, co by jeszcze dokupić, bo coś mało poszalałam Chyba zdecyduje się na jeszcze jeden Eliksir, jakiś podkład jasny i jakąś odżywkę/top do paznokci wibo lub lovely. Polecicie jakiś fajny cenowo podkład?
Ja kupiłam 4 te kolory z Wibo Eliksir, a co. Kupię jeszcze jedną mamie.
Wczoraj wydałam 50zł, a dzisiaj ponad 90zł
W ogóle chciałam kupić szminkę dla teściowej i tak wybierałam. Kolor już wybrałam ( z Loreala-wygląda na drogą, choć tania normalnie nie jest, bo 45zł chyba-ja zapłaciłam 26zł) i wzięłam z półki, a one mają takie lekko przezroczyste opakowanie, ale na górze mają zamalowane i patrze, że jakaś taka krzywa. Więc otworzyłam, patrze, macana, następna to samo, wzięłam gdzieś ze środka, patrzę, o w końcu dobra. Ale w domu ją wysuwam patrzę, a ona z góry gładka, ale z dokoła taka jakby ją ktoś tak dokoła palcem przejechał i teraz trochę lipa, bo to prezent dla teściowej na święta, a jak sobie pomyśli, że jakaś używana czy cuś. Niby nie jest to duże maźnięcie, ale jednak, jak się wysunie to widać

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Hmm, mnie pani powiedziała (kiedy pytałam o różowy tusz Miss Sporty), że 3 razy w tygodniu mają dostawę, więc powinien jeszcze dotrzeć. Czyżby była niedoinformowana?
Mi mówiła w piątek babka, że mają dostawę w nocy, ale nie wie czy będą to wystawiać przed końcem promocji, bo możliwe, że będą nowe wystawiane dopiero po 28 listopadzie

MalaMalaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:07   #4243
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja widziałam taki podkład ubabrany, ale nie tester. Akurat kolor, który chciałam zbadać. Więc spytałam się ochroniarza czy to jest tester, a on że nie i że ktoś otworzył (ewidentnie był zły na to). Ja oczywiście nie otworzyłam tego podkładu, pan ochroniarz mi się przyglądał i mówi, że ten kolor chyba będzie dla mnie ok.
Porównaliśmy z innymi i w sumie dobrze mi doradził (wzięłam w końcu w ciemno ten podkład). Trafił z kolorem w 100%.
Ha ha, w którym to R. taki fajny pan ochroniarz. Może do niego pójdę i poproszę żeby mi dobrał podkład. W ogóle zauważyłam, że ochroniarze w R. się bardzo angażują.
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:07   #4244
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Przydałoby się, żeby ktoś zrobił zdjęcie i do netu wrzucił (no na fejsie) - bez twarzy oczywiście. I napisał, w którym konkretnie sklepie takie akcje mają miejsce. Podejrzewam, że zaraz rozpętałaby się burza.
świetny pomysł, może w końcu skończyło by się to testowanie...
Stary 2012-11-24, 21:11   #4245
akna1102
Zadomowienie

Dziewczyny rozumiem, że cała kolorówka jest -40%?? Czy tylko te produkty ze strony rossnet??http://www.rossnet.pl/promocja/kosmetyka.htm

Bo interesuje mnie tusz do rzęs MF 2000calorie,ale na stronie nie ma go w ofercie.
Wybieram się jutro do rosmana - z rzeczy "niekoniecznych" skusiłabym się na szminki np kate mossszafy są mocno przebrane??
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:14   #4246
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozumiem, że cała kolorówka jest -40%?? Czy tylko te produkty ze strony rossnet??http://www.rossnet.pl/promocja/kosmetyka.htm

Bo interesuje mnie tusz do rzęs MF 2000calorie,ale na stronie nie ma go w ofercie.
Wybieram się jutro do rosmana - z rzeczy "niekoniecznych" skusiłabym się na szminki np kate mossszafy są mocno przebrane??
Wszystko z szaf, w pierwszym poście jest info. Wszystko, wszystko, alekiery, podkłądy, szminki, błyszczyki, kredki itd.

W ogóle Pani mi powiedziała, że na czas promocji -40% nie obowiązuje promocja z kredkami. I teraz nie wiem jak to jest, bo piszecie, że u Was wchodzi, a chciałam się załapać na i to i to

Stary 2012-11-24, 21:14   #4247
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Czy ja wiem... Często widuję panie, które wybierają "najmniej macany" i mimo wszystko kupują. A ile osób nie sprawdza i jest niemile zaskoczonych w domu Moja mama nacięła się parę razy na tuszach do rzęs (w tym raz w Douglasie, zaschnięty na wiór (!), od razu poleciał do kosza bo nie miała paragonu) i teraz gdy chce jakiś kupić, bez krępacji otwiera wszystkie po kolei w rzędzie, żeby znaleźć "ten jedyny". Ja też gdy jestem na coś zdecydowana otwieram, nie będę używać kosmetyków po kimś, drogeria to nie lumpeks
Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
dokładnie mnie to drażni bardzo. Te macane rzeczy ludzie kupują moim zdaniem tylko wtedy jak zakładają ze skoro nowe to NOWE i nie sprawdzają. A tak być nie powinno. Jeśli nie ma testera to chyba sklep mógłby "poświęcić" jedne pełnowymiarowy produkt do testów niż pozwalać na macanie wszystkich. ja przy tej promocji kolorówki naprawdę musiałam się bacznie przyglądać temu co kupuję......Mam wrażenie ze wyprzedaż jakoś wpłyenała rozjuszajaco na macaczy

ja raz byłam 'zmuszona' wziąć używany produkt (no ale to z własnej woli). w moim mieście nie ma dużej szafy wibo, a chciałam wypróbować żelowy eyeliner. wszystkie, dosłownie wszystkie były zmacane no ale stwierdziłam, że te parę zł w razie czego przeboleję. póki co nic się z nim nie dzieje złego także widocznie był świeżo otwarty, ale i tak za nim nie przepadam
nie rozumiem tego, że skoro już jeden produkt jest otwarty i zniszczony, to czemu macaczki nie mogą używać tego jednego tylko otwierają wszystkie po kolei. nawet jak testery są. np. te nowe podkłady Miss Sporty z pompką. stoją sobie ładnie w rządku, przed nimi stoją testery z naklejką TESTER, a każda jedna butelka upaćkana.
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:14   #4248
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj ten tusz - kosztuje 17,99
Stary 2012-11-24, 21:20   #4249
akna1102
Zadomowienie

Zastanawiam się czy przez tą promocję nie chcą się pozbyć kosmetyków, które są na granicy przydatności lub nawet po?? Tym bardziej, że taka promocja kusi by zrobić zapas kosmetyków, a wtedy to już zonk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 21:21   #4250
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez malgo_ Pokaż wiadomość
Ha ha, w którym to R. taki fajny pan ochroniarz. Może do niego pójdę i poproszę żeby mi dobrał podkład. W ogóle zauważyłam, że ochroniarze w R. się bardzo angażują.
Skrzyżowanie Racławickiej i Wołoskiej.
Stary 2012-11-24, 21:30   #4251
Finlora
Zakorzenienie

Sprawdziłam mój MF 2000 Calorie na kalkulatorze i też wyszedł mi sierpień 2009, ale wydaje mi się to niemożliwe, bo poszukałam w necie informacji o zmianie opakowania, a te pojawiły się dopiero na początku tego roku - zmiana opakowania związana była z 20 rocznicą istnienia firmy
Stary 2012-11-24, 21:30   #4252
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się czy przez tą promocję nie chcą się pozbyć kosmetyków, które są na granicy przydatności lub nawet po?? Tym bardziej, że taka promocja kusi by zrobić zapas kosmetyków, a wtedy to już zonk
Też jestem tego zdania, tym bardziej, że Dziewczyny sprawdzają i pojawiają się stare daty, mój korektor jak wpisuję, to pokazuje mi:
April 2005
General shelf life: 36 months
It looks like your product was manufactured more than 3 years ago

także średnio.
Ja zapasów nie robię, tylko nie wiem czy ta strona taka wiarygodna i czy ja dobrze wpisuję. Choć jak wpisałam pomadkę dla teściowej to pokazuje styczeń 2012

Stary 2012-11-24, 21:30   #4253
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowana Pokaż wiadomość
ODROBINĘ?!

Załączam zdjęcie (staję na głowie, ale nie potrafię zrobić w sztucznym świetle lepszego zdjęcia Jeśli ktoś chce, to lepsze zdjęcie, w świetle dziennym mogę zrobić jutro).
Jak dla mnie to różnica jest kolosalna. Revlon (Buff) to ładny, jasny beż, bez grama różu czy pomarańczu, a Max Factor (Nude) to z pewnością nie tak jasny odcień (w dodatku wpada w pomarańcz!).
MF według mnie wcale nie wtapia się dobrze na jasnej karnacji.
Jestem zdumiona, że ktoś kto używa Revlona "buff" jest w stanie używać też MF "nude".
Na mojej twarzy MF to pomarańczowa maska.
każdy ma inną cerę )

ja używam revlona 150 buff, MF 3w1 jest na ręce ciemniejszy, na mojej twarzy ładnie się wtapia, a po przypudrowaniu Rimmel Stay Matte 001 wygląda idealnie

a już na pewno nie ma żadnych pomarańczowych tonów
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 21:32   #4254
MalaMalaMi
Zadomowienie

Swoją drogą dlatego lubię politykę jak w Wibo, "najlepiej zużyć przed: i data", a nie jakieś kody i dopiero po zakupie okazuje się, że produkt stracił ważność 5 lat temu. Może producenci myślą, że drogerie same to sprawdzają i dane serie wycofują/wyprzedają i często w Niemczech np. się spotkałam, że nie było daty, ale kończył się termin i wyprzedaż, w Polce np. tak nie robią i można się nadziać.

Stary 2012-11-24, 21:33   #4255
nikola07
Raczkowanie

GG do nikola07

Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 4 te kolory z Wibo Eliksir, a co. Kupię jeszcze jedną mamie.
Wczoraj wydałam 50zł, a dzisiaj ponad 90zł
W ogóle chciałam kupić szminkę dla teściowej i tak wybierałam. Kolor już wybrałam ( z Loreala-wygląda na drogą, choć tania normalnie nie jest, bo 45zł chyba-ja zapłaciłam 26zł) i wzięłam z półki, a one mają takie lekko przezroczyste opakowanie, ale na górze mają zamalowane i patrze, że jakaś taka krzywa. Więc otworzyłam, patrze, macana, następna to samo, wzięłam gdzieś ze środka, patrzę, o w końcu dobra. Ale w domu ją wysuwam patrzę, a ona z góry gładka, ale z dokoła taka jakby ją ktoś tak dokoła palcem przejechał i teraz trochę lipa, bo to prezent dla teściowej na święta, a jak sobie pomyśli, że jakaś używana czy cuś. Niby nie jest to duże maźnięcie, ale jednak, jak się wysunie to widać

Mi mówiła w piątek babka, że mają dostawę w nocy, ale nie wie czy będą to wystawiać przed końcem promocji, bo możliwe, że będą nowe wystawiane dopiero po 28 listopadzie
I w tym przypadku miała rację. Dostawy owszem są, ale nie można tego wykładać
nikola07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:34   #4256
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Też jestem tego zdania, tym bardziej, że Dziewczyny sprawdzają i pojawiają się stare daty, mój korektor jak wpisuję, to pokazuje mi:
April 2005

także średnio.
Ja zapasów nie robię, tylko nie wiem czy ta strona taka wiarygodna i czy ja dobrze wpisuję. Choć jak wpisałam pomadkę dla teściowej to pokazuje styczeń 2012

To jednak zakupy ograniczę jedynie do zakupy szminki, o ile mi wpadnie coś w oko Resztę standardowo zakupię na allegro
Stary 2012-11-24, 21:36   #4257
ewcia392
Rozeznanie

Cytat:
April 2005

także średnio.
a na jakiej stronie to można sprawdzić ?
Stary 2012-11-24, 21:37   #4258
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
w którym rossie dostałaś bez problemu te kredki?
na Skargi?
Na Kochanowskiego
Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Piszecie o tym, że klientki otwierają kosmetyki i malują się nimi, a obsługa nie zwraca im uwagi. Ja byłam wczoraj świadkiem jak pracownica Rossmanna sama otwierała tusze na sprzedaż i pokazywała klientce szczoteczki.
Widziałam to samo w czwartek. Ekspedienta otwierała wszystkie ! tusze jakieś babeczce żeby sobie szczoteczki pooglądała i jak jedna chciała kupić to jej ekspedientka z szafy nówkę sztukę wyciągnęła a druga nic nie kupiła tylko poszła sobie dalej pochodzić z hasłem może wrócę i coś kupie .... Masakra
Stary 2012-11-24, 21:47   #4259
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
April 2005

także średnio.
Firmy często powtarzają te kody. Ja kiedyś miałam jakiś kosmetyk, który dopiero wszedł na rynek i też był przeterminowany wg. tego kalkulatora. Więc nie kierowałabym się tym kalkulatorem tak na 1000%.
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:49   #4260
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Pracuję w Rossmannie i zapewniam was, że nie ma takiej możliwości żebyście kupiły coś po terminie, starego. Mamy taką rotację towaru, że na palcach jednej ręki mogę wyliczyć słabo sprzedające się produkty. Co jakiś czas mamy organizowane zwroty i regularnie sprawdzamy daty ważności na produktach. Najbardziej "ryzykownym" produktem są tusze, w szczególności te najsłabiej się sprzedające, bo ciągle ktoś je otwiera mimo tego, że do większości są testery i można trafić na wyschnięty. Ale jest na to sposób, zawsze trzeba sprawdzić tą, którą wkładamy do koszyka, żeby potem nie było rozczarowania.

DLA WĄTPIĄCYCH RABATEM OBJĘTE SĄ WSZYSTKIE PRODUKTY Z SZAF KOLOROWYCH BEZ WYJĄTKU!!!
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości