|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
na mnie też pora, zasiedziałam się dzisiaj, już dawno powinnam spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie też tak delikatnie póki co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wy spać, a ja posiedzę jeszcze z dwie godzinki ... nie umiem zasypiać tak wcześnie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
miałam wrócić po 2 godzinach a wróciłam dopiero teraz, i padam..
idę spać bo zasypiam na siedząco : ( a te przepisy na pierniczki wrzucę z samego rana, obiecuję : ) dziś już nie mam na to siły : / Dobranoc, do jutra : * |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() fajnie że ma tak niedużo nadrabiania i że nie szalałyście bardzo przez weekend ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() jeśli chodzi o jedzenie to jem więcej. i zupełnie inne rzeczy - ostatnio owsianka została defintywnie odrzucona na rzecz słodkich płatków, i same czekoladki też mi już nie chcą przejść przez gardło - za to w ciastkach, batonach bez problemu. no i szaleję za szynką, podczas gdy jajka mi śmierdzą axella te misie są cudne. zakładaj ten sklep szybciutko, bo chciałabym takiego zielonego dla dzieciątka ![]() pawie oczko dzięki za tabelki
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Szukaøam ostatnio sterylizatora, podgrzewacza, butelek itp. i doszøam do wniosku, że w zestawie wychodzi najtaniej ![]() Chyba się zdecyduje an ten: http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...822631880.html Zastanawiam się czy już nie zamówić, żeby mieć z głowy ![]() Co do wózka za 700 zł...jako wózek mogłabym zaryzykować, ale jak w tych 700 zł jest fotelik do auta to nie zaryzykowałabym. Skorodfobry fotelik maxi cosi sam kosztuje 300-400 zł to nie wiem jakie jest bezpieczeństwo i atesty tego...
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Mysia fajny ten zestaw-kolejna rzecz z serii o której jeszcze w ogóle nie myślałam
![]() aaa moje dziecko urosło do rozmiarów suszonej śliwki ![]()
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
colorblue trzymam kciuki za wizytę
![]() ja wróciłam wczoraj dopiero o 22 nie kupiłam sobie nic ![]()
#2109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ej , nie możesz myć łazienki, chyba że tak na szybko, żeby jak najmniej wdychac tych wszystkich chrmikaliów! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzisiaj pierwszy dzień zwolnienia i co.... wczoraj wywaliło mi taaaaaką opryszczkę! i jeszcze się tworzy.... Opryszczka świadczy o osłabieniu organizmu i też np. stresie. No a poprzedni tydzień miałam koszmarny. Dobrze że nie musze isć do pracy bo normanie wstyd ![]() A wczoraj jak zasypiałam to położyłam rękę na brzuszku i poczułam takie dwa jakby kopnięcia. Coś tak nagle podskoczyło ![]() ![]() Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2012-11-26 o 07:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
idę sprzatać i wracam do was
![]()
#2111 |
Zakorzenienie
|
Mysia po suszonej śliwce jest lemonka, a potem zwykła śliwka
![]() gold ja piwka nie piłam, bo za nim nie przepadam. ale słyszałąm że są takie 0% więc te na pewno nie będą szkodliwe. myślę że zawartość poniżej 0,5% nie jest szkodliwa
#2112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ten zestaw tommee tippee też wygląda fajnie, chyba już nic więcej nie potrzeba z butelkowo-podgrzewaczowych rzeczy? tylko czy są tam akurat te butelki, które chcemy mieć (materiał, smoczki) - trzeba sobie dobrze obejrzeć ![]() a co do wózków, to właśnie się zastanawiam, co za foteliki do tych zestawów dają... może jak ktoś potrzebuje tylko boczną drogą do sklepu dojechać, to wystarczy ![]() chyba cytryna ![]()
![]() |
#2113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No witam się ![]() Ja już po kawce zbożowej i śniadanku..jeszcze mam troche czasu na leniuchowanie,ale za pół godziny się zbieram szykować bo na busa muszę jeszcze iść o 10 i jechać do innego miasta na te usg....
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a piwo trzeba sprawdzić. jeśli ma coś koło 0,1%, a są takie piwa, to spokojnie można pić, bo jest to porównywalne z sokiem jabłkowym ![]() ja piłam parę łyków piwa pół na pół ze spritem. w ogóle to polecam ![]()
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Witam z "prawie" rana. Zaraz idę na jakieś nudne szkolenie
![]() Zobaczyłam hasło PIWO. Znalazłam tylko jedno 0,0% Bavaria się nazywa.
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Witam porannie. Zgłaszam, że ja juz w pracy i jak zwykle nic mi się nie chce
![]() ![]() U TŻta już lepiej. Wczoraj mu się troche poprawił humor i już było wielkie love. Posprzątał dwa pokoje (łącznie z myciem podłogi i parapetów, oraz ścieraniem kurzy) więc u mnie zaplusował i jest jak na razie wszystko dobrze. Mam nadzieje, że go znowu nie wkurzą w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Może
![]() Wystarczy kogoś zatrudnic i upoważnić ![]() Kurde znów mam stresy związane z pracą ![]() Wiem, że nie powinnam się denerwować i przez to mam jeszcze większe wyrzuty sumienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
A i wczoraj zaczęłam sprzątać lodówkę i się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuski
![]() Heh przeczytalam,i wszystko mi sie ulotnilo ![]() Axella ![]() ![]() ![]() Uf na szczescie fotelik mam to juz jedno zmartwienie mniej ![]() Cloche ja pije jedna czasami 2 kawy dziennie,jak juz czuje ze naprawde mam niskie cisnienie,albo mega smaka na kawe,tyle ze u mnie wszyscy z otocznienia smieja sie ze to jest tylko mleko z posmakiem kawy,bo robie sobie z jednej plaskiej lyzeczki ![]() Napojow gazowanych raczej staram sie unikac,ale tez nigdy nie przepadalam,bo po gazowanych robila mi sie "klucha" w gardle. A tez slyszalam ze jak sie pije gazowane w ciazy to dziecko jest bardziej narazone na kolki ![]() Aaa i bylam w sobote u dentysty,masakra,dostajem y zawsze dzien przed wizyta sms-a z przypomnieniem o wizycie,i dostalismy w piatek oboje(ja i tz) On na 11 ja na 12,po czym okazalo sie ze Tz wizyty wogole nie maja w komputerze,a moja bedzie troche opozniona,i w ten oto sposob pol soboty spedzilismy u dentysty ![]() Ale z zebami nie jest az tak zle jak myslalam,1 do wyrwania,kamien do usuniecia i 2 plomby,myslalam ze bedzie gorzej.Z wyrwaniem musze czekac i po urodzeniu maluszka dopiero,a reszte zrobi mi teraz ![]() A i pytalam o te krwawiace dziasla,co moge z tym zrobic,wiec dostalam paste z colgate i mam myc z 4 razy dziennie i na noc smarowac ta pasta jak mascia najbardziej podraznione miejsca,zobaczymy,mozw pomoze ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
nie mam czasu ostatnio zeby z Wami pogadać, bo moja mała robi "imprezki" w domu - zaprasza koleżanki i mam pełne ręce roboty ;-) Dzis powtórka z rozrywki ![]() Ale... przeczytałam cos co napisała gold fish i chciałabym sprostować. ![]() Ja farbowałam własoy farbami 10 lat i teraz farbuję henną. henna przyjmuje na włosach farbowanych farbami, na odwrót jest gorzej, tzn trzeba odczekać z 3 m-ce zanim się przejdzie z powrotem na farby. Ale pierwsze słyszę, żeby po farbie nie dało sie farbować henna - nie ma takiej opcji ![]() Ja przeszłam na henne prawie 3 lata temu, bo moje wlosy były w fatalnej kondycji po farbowaniu przez tyle lat farbami. Teraz już wygladają o niebo lepiej i po porodzie przejdę znowu na farby ![]() Także nie bójcie się henny bo warto spróbować ![]()
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Wracam po traumatycznym weekendzie, migrena i mdłości odpuściły dopiero wczoraj, po całym mieszkaniu przemieszczałam się z miednicą, ale trzymałam się twardo, bo za dużo dobrego zjadłam ![]() Mysia mysia, humpback, aż sobie sprawdziłam jak to u mnie z Dzidziusiem i mam małą brzoskwinkę w brzuchu ![]() Jenny, dziękuję za uaktualnienie mnie na liście, jesteś bardzo czujna, wyłapałaś wszystkie informacje z mich postów, szacun! ![]() ![]() Kawkę też codziennie piję, a alkoholu mi się w ogóle nie chce, ale rzeczywiście, można kupić Bavarię i w niej jest 0%. A my dzisiaj zaczęliśmy 13 tydzień i co za tym idzie II trymestr! Mdłości, a sio! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra lasencje ja spadam ![]() Trzymać mocno wizażowe kciuki za colorka i maluszka ![]()
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Kurcze miałam czytać tylko do 9.00 a potem zacząć pracować i już 9.20 jest ehh. Ponadrabiam później..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi TŻ kupił 3, ale tylko tyle chciałam z myślą o spodniach jakiś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję! ![]() A ja jakieś apogeum osiągnęłam o godzinie 22:30. Najpierw za przeproszeniem wymiotowałam jak kot, po czym dostałam rozwolnienia i siedziałam bitą godzinę na WC ![]() ![]()
![]() |
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potterka spokojnie, dzieciątko najważniejsze kciuki za wizyty dzisiaj zaciśnięte ![]() color ![]() Cytat:
![]() |
#2128 | ||||
Wtajemniczenie
|
Tak. Oprócz pracy w aptece, pracuję też w technikum farmaceutycznym
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! ![]() ![]() Cytat:
![]() A masz gdzieś jakąś stronkę na której lepiej widać tą kolejność owoców?!? Bo ja ślepa i na Twoim suwaczku za wiele nie widzę ![]() Witam się po ciężkim weekendzie. Byłam tak wyczerpana, że nawet kompa sobie odpuściłam. Ale miło było i to najważniejsze! Aaaa- któraś pytała o sposoby na mdłości. Ja teraz testuję popijanie gazowanej wody w ciągu dnia i muszę przyznać, że jest lepiej. Wczoraj zemdliło mnie dopiero przy myciu zębów ![]() ![]() Powoli kończymy 12t, a co za tym idzie, trzeba znowu na wyniki iść... ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie na razie tylko gardło zaczyna pobolewać i się zastanawiam czy zjeść cukierka prawiślazowego czy nie.. drapie mnie tak i tak mi sucho mimo że piję co chwila
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
czeeeść!
tylko 15 stron przez weekend? no to się nie godzi. dziewczyny ![]() ja w sobotę zaczęłam 14 tc a brzucha nadal ani widu ani słychu ![]() oraz. wykorzystując nieobecność naszych mężów poszłyśmy wczoraj pouprawiac z moją psiapsiółą agresywny shopping ![]() i mierzyłam boską kiecę w reserved, taką małą, czarną, sylwestrową z frędzlami. i niestety po chwili się zorientowałam że po co mi ona, że jak się w nią teraz wciskam na luz to nastepny raz jak dobrze pójdzie wcisnę się w nia za 1,5-2 lata ![]() ale nadrobiłam wełnianą minówą, bluzką i sweterkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.