Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 11:31   #1951
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hahah faktycznie nietypowy kształt
Ale nie ważne to, ważne ,że dzidziol w środku

No właśnie z henny farbowałam w październiku i nic a nic nie chwyciło:/

Brawa za 14tc!!!! no ja też czekam na rosołek

Ja myślę,że to nie potrzebne zmuszania Pana Taty do angażowania się:/ Jakby chciał,jakby mu zależało to byłby z Tobą, chodził na badania, pytał się o to co teraz się dzieje w brzuchu i jak mały się rozwija...Skoro tego nie robi to znaczy,że albo mu nie zależy co cały czas pokazuje,albo faktycznie naprostuje się jak małego zobaczy i dotknie...Może wtedy się obudzą w nim uczucia???
Bo wiesz Meli..takie wręcz zmuszanie kogoś do miłości,uczuć i zainteresowania to nic Ci nie da jeśli on tego nie będzie sam chciał...
Moim zdaniem powinien się określić raz a dobrze, albo jest z Tobą i małym i tworzycie rodzine w pełni,albo płaci ci alimenty i ma kontakt tylko z małym,ale Ty nie angażujesz się w to......
Bo tak czytam ciągle to co piszesz: teściowa, tż....to tak brzmi jakbyś nadal nie dopuszczała do siebie myśli,że nie jesteście już razem, a jego rodzice to nie są Twoi teściowie:/
Nie odbierz mnie źle proszę bo ja bardzo Ci współczuję i wiem,że Ci ciężko..Ale próbuje jakoś tak Ci to przedstawić,żebyś przestała się tak angażować bo podejrzewam,że on i tak nic sobie z tego nie robi
mi chodzilo bardziej o to zeby zobaczyl co sie dzieje z malym bo ciagle gadal ze dopiero bedzie jak sie urodzi bla bla. a na tych filmikach jest super pokazane.
Nie pisze tz tylko T a tesciowie jakos mi lepiej sie pisze niz macocha czy ojciec T.
Nie odbieram zle bo wiem ze chcecie dobrze dla nas

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:31   #1952
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
No a jaja będą jak na połówkowym te chłopaki zaczną się zmieniać w cipuchy
Wiecie co wiem,że większość z Was nie wierzy w przesądy sądząc po ilości zakupionych już ubranek ,ale dzisiaj jedna osoba z mojej rodzinki twardo stała przy swoim,że za szybko kupiłam te ciuszki bo tak się nie robi i takie tam..Aż sama zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam.

Ehhh ja tam się kurczowo trzymam tego ,że jest dobrze i będzie dobrze i to czy kupię jakieś ciuszki teraz nie będzie miało na to żadnego wpływu
Cześć Laski
no, byłoby jaja... a raczej by ich nie było wogóle to musze przyznać że to jest tak niesamowite uczucie jak lekarz szuka płci (mój maluch zaciskał troche nóżki), i to czekanie czy lekarz widzi już czy nie...i w każdej chwili może powiedzieć: będzie syn, albo będzie córka no normalnie szok... mi wzrosło tętno chyba na granicę zawału mimo że przecież to nie jest najważniejsze

Z tym kupowaniem ciuszków to chyba nie ma co popadać w jakieś zabobony. Ja na razie po prostu nie czuję potrzeby. To mi sie wydaje tak odległe jeszcze, że nawet mnie nie ciągnie.... ja teraz szukam stołu i komód do salonu Ale np. chyba z rok temu wypatrzyłam śliczny szaliczek dziecięcy, zakończony mordką żyrafy i kosztował chyba 5 zł, więc go kupiłam myślałam, ze albo komuś dam albo zostawię dla własnego dziecka

dobra zmykam z forum, bo juz za długo tak siedzę miłej niedzieli.... matko co ja będę robić te dwa tygodnie w domu.... chyba siedzieć i jeść, za tydzień +5 kg murowane

p.s. chwale się kolejnym sukcesem- po 3 miesiacach po raz pierwszy ugotowałam zupę nawet nie miałam mdłosci! pomidorową na kurczaku i jeszcze z dodatkiem czosnku!!!!!!!!!!!!!!!!

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:33   #1953
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
super a na kiedy masz termin porodu?
wwdg OM na 21 czerwca ale dzidziuś jest starszy o jakieś 5 dni i wdg USG na 16
Stary 2012-11-25, 11:33   #1954
vil84
Wtajemniczenie

ja chyba zamorduje mojego męża ... nie wiem, może to ja mam coś z głową i jestem przewrażliwiona na punkcie higieny? weszłam do łazienki akurat jak mył kibelek (ale nie w środku, ten plastik, ale plastik też od wewnętrznej strony) gąbką, którą zawsze używamy do mycia wanny i umywalki. mnie trochę zamurowało, ale starałam się grzecznie, żeby nie wywołać awantury, i powiedziałam tylko czy mógłby potem tą gąbkę wywalić, żebym nią wanny potem nie myła? a on zdziwiony, i że przecież zawsze tą myje, i że przecież mleczkiem, to zabija bakterie zrobiłam mu wykład o higienie, bakteriach, i oczywiście się obraził, i zaś kłótnia, jak moja rodzina ma przyjechać ...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil zakupy świetne a możesz podać ceny ? ciekawa jestem czy na all faktycznie jest taniej.
smoczki 26,90, nożyczki 9,90, szczotka i grzebyk - 15,90, skarpeteczki - 5,90 bodajże.
w necie pewnie taniej będzie, ale miałam radochę z wybierania i macania

Cytat:
a nie masz piwnicy? ja właśnie nie wiem jak będę z wózkiem robić bo po 1 boję się że go ktoś ukradnie a po 2 sąsiad pali papierosy na klatce i wiecznie śmierdzi. Więc chyba będę zanosić maleństwo w gondoli na górę i wracała po stelaż.
ja też się zastanawiam gdzie trzymać... niby kamienica rodzinna, nikt niepowołany nie powinien wchodzić, bo jest najpierw domofon na podwórko, a potem drugi na klatkę schodową, jedynie listonosz czy coś tego typu łazi, poza moją rodziną, ale tacie kiedyś drogi rower z klatki zginął ...
tata mówił że może przy samym wejściu do piwnicy trzymać, tzn za drzwiami piwnicznymi zaraz, ale tam się chyba nie zmieści - jak będzie wózek to będziemy kombinować.
też mi nie pasi z drugiego piętra znosić i wnosić ...

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
nie mam piwnicy..
u mnie na szczescie jest zakaz palenia. A myslalyscie juz o kolorystyce wozka?
wszystko byle nie biały, różowy, niebieski... fioletowe są ładne, albo ciemna zieleń ... zobaczę co będzie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:35   #1955
nuna2
Zakorzenienie

a my się wybieramy do bielska do kina
Stary 2012-11-25, 11:36   #1956
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Firma produkująca x-landera ma jeszcze druga markę, podobno tej samej jakości, na rynek polski i nie reklamowaną tańszą.
a to nie słyszałam. Moja siostra kupowała wózek jakieś 3 lata temu i wiem że szukała x-landera z poprzedniej serii bo ponoć te nowsze już były gorszej jakości.

banka wózek który wysłałaś mi się nie podoba ze względu na koła. Skrętne na prawdę ułatwiają jazdę (skręcasz jedną ręką nie napierając na wózek).
Ale firma popularna bo jak widzę matki z dziećmi to właśnie dużo ma z tej firmy.

cloche a "Twojego" wózka nie znam więc nie będę się wypowiadać.

axella u nas jest 4 mieszkania w klatce w tym w jednym ten sąsiad w drugim jego córka, w trzecim starszy dziadek a w czwartym my. On tu mieszka już od 20 lat i pali od tych 20 lat (niby w oknie ale wiesz...) więc co ja "gówniara" będę się wtrącać (mieszkamy tu rok). Najgorsze że klatka jest po remoncie (w lipcu) i on tego w ogóle nie szanuje. Mam jeszcze jedną opcję. Bo jest na samym dole takie pomieszczenie (kiedyś był sklep) a teraz jest puste. I może poprosimy prezesa (o ile TŻ się odważy) żeby dał nam klucze żeby trzymać tam tylko i wyłącznie wózek- i jak co to powiemy dlaczego. A prezes spoko człowiek to to jakoś rozwiąże bo jak już kiedyś pisałam ta kamienica jest zakładowa. Z tym że tylko my wynajmujemy a reszta ma na własność.

Meli ja mam zielony. Ale myślałam o zielonym lub niebieskim- uniwersalny kolorek
Stary 2012-11-25, 11:41   #1957
vil84
Wtajemniczenie

Sharp taniej na all zdecydowanie:

http://allegro.pl/lovi-dynamiczny-sm...786175542.html

http://allegro.pl/canpol-bezpieczne-...746002524.html

http://allegro.pl/szczotka-z-wlosia-...785981164.html

ale nie żałuje
co nie zmienia faktu, że to były tylko jedne takie zakupy w sklepie raczej, jestem zwolenniczką allegrowych cen

Stary 2012-11-25, 11:42   #1958
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jzrobiłam mu wykład o higienie
przechodziłam przez to samo jakieś 4 miesiące temu. Ale ja już wprowadziłam inną zasadę - najpierw mycie umywalki, później prysznic a na końcu wc i gąbeczka od razu do kosza!

za smoczki i szczoteczkę z grzebykiem dużo dałaś, nożyczki taka sama cena a skarpetki to nie wiem

nuna a na co idziecie do kina?
Stary 2012-11-25, 11:44   #1959
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
przechodziłam przez to samo jakieś 4 miesiące temu. Ale ja już wprowadziłam inną zasadę - najpierw mycie umywalki, później prysznic a na końcu wc i gąbeczka od razu do kosza!

za smoczki i szczoteczkę z grzebykiem dużo dałaś, nożyczki taka sama cena a skarpetki to nie wiem

nuna a na co idziecie do kina?
na,,zmierzch" a co odstresujemy się:P Wiem , że są i przeciwnicy tego i zwolennicy, ale wszystkie częci czytałam i oglądałam
Stary 2012-11-25, 11:44   #1960
xal
Zakorzenienie

Wózek chcę zielono-czarny,granatowy, szary lub mieszanki z brązowym. To są takie uniwersalne kolory i nie trzeba prać co spacer

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:44   #1961
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Lublana mogę prosić linka u kogo zamawiałaś rzeczy dla dziecka na all?
Cytat:
Podasz link do tego sprzedawcy? przynajmniej sprawdzony będzie
oto on http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20864633

Myślałam, że nadrobię, ale to ponad moje siły

Widziałam tylko, że było pytanie o wagę - ja w 17 tc mam 2,9 kg na plusie.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 11:45   #1962
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Color ano dziwny ale tak jak pisałam, ważne, że z załogą

Mi to się marzy beżowy...ale jak pomyślę jaki będzie brudny...
Poza tym czarny, granatowy, szary, czerwony ewentualnie pomarańczowy...

Ale trafiłam na smutny blog, zryczałam się strasznie...Ale nawet Wam nie wklejam linku...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:45   #1963
vil84
Wtajemniczenie

haha też właśnie szukałam

najlepszy był tekst małża: "no ale robię tak od 1,5 roku, i nie narzekałaś" noo tak, czego oczy nie widzą ...
mam nadzieję, że się nauczy teraz ...

dostałam od babci dziś fajną piżamkę ciążową i do karmienia jestem naprawdę w szoku, bo ona jak mi kupowała jakieś koszule nocne itp. to rozmiar xxxl, i typowo "babcine" a ta piżamka naprawdę świetna
i kubek niekapek, który byłby fajny dla starszego dzieciaczka, gdyby nie napis "kubek dla niepełnosprawnych" nie no, zużyje się

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-25 o 11:48
Stary 2012-11-25, 11:46   #1964
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek chcę zielono-czarny,granatowy, szary lub mieszanki z brązowym. To są takie uniwersalne kolory i nie trzeba prać co spacer
też myślę o jakiś takich
Stary 2012-11-25, 11:47   #1965
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
No ale ta farba ma ten cały amoniak w składzie:/

No właśnie ma go w sobie,ale ja już właściwie II trymestr.. Na moje włosy raczej potrzebuje 2 farby , a póki co nie mam kasy na te lepsze,droższe...
wiesz co ja tam namawiać cię nie będę, ale uwierz mi że szlag cię nie trafi nawet od amoniaku

Cytat:
Narobiłaś mi smaka na kiwi. Dobrze, że mam w lodówce

Chyba można ... ale nie wiem, nie farbuję.
Jakbyś się decydowała, to nie wąchaj farby, zrób to w dobrze wentylowanym pomieszczeniu żeby zapach amoniaku szybko znikał, bo to o amoniak chodzi, tak mi się wydaje.
Wiem, że moja ciocia farbowała włosy w ciąży, ale ona u fryzjera.

Vil oglądałam ostatnio wózki w Fido w Belgu i facet co mi opowiadał to w sumie nieźle się orientuje w tym co maja na stanie.
Spodobał mi się Bebetto Solaris, polska firma z Częstochowy.
Jeszcze jeden sklep mi polecano, ale kolega nie wie czy jeszcze istnieje, ale to dość daleko od Ciebie bo Sosnowiec, trasa na Dąbrowę mówią na to "mec". Może sprawdzę kiedyś, bo ode mnie też kawałek.

Mężuś wczoraj pił, a mnie głowa zaczyna boleć
Zawsze tak jest po imprezach
w ogóle częstochowa to zagłębie wózków

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
1. mam taką książkę "dieta przyszłej matki" i tam są takie tabele z tempem przyrostu masy ciała. To wszystko zależy od Twojego BMI. Zaraz postaram się to zeskanować i wrzucić, bo za dużo przepisywania Ja w pt zaczęłam 18 tc i na razie przybyło mi 2,5 - ma 3 kg, dokładnie nie wiem, bo mam taką wagę elektryczną, która rządzi się swoimi prawami.
2. Ja po prostu spytałam mojego gin. czy uważa, że powinnam je zrobić. Powiedziałam, że pieniądze nie grają dla mnie roli itd. Więc powiedział, że w moim przypadku nie ma sensu. Wszystkie wyniki i normy dla niego są bardzo dobre, więc stwierdził, że tylko niepotrzebny stres i wydatek. Mówił też, że podczas, jednego z badań, robi się ukłucie w brzuch matki, które powoduje 1/200 poronień, trochę mnie tym wystraszył więc dałam sobie spokój.
dzięki! a co do badań, to miałam na myśli tylko usg prenatalne, żadnych ukłuc nie dam sobie robić bez potrzeby!

co do wózeczków ja miałam taki:
http://www.swiatwozkow.pl/implast-m-28.html

teraz to bym kupiła tańszy wielofunkcyjny a więcej zainwestowała w spacerówkę, bo się długo używa.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:54   #1966
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wiem , że są i przeciwnicy tego i zwolennicy, ale wszystkie częci czytałam i oglądałam
ja czytałam a oglądałam tylko jedną część- i co tu dużo mówić, książka lepsza.

MoTyleKsw ja też kiedyś myślałam o czarnym ale stwierdziłam że w leci to strasznie będzie słońce przygrzewało.

Lublana dziękuję bardzo za linka

vil fajne prezenty od babci. Ja muszę w domu wyszperać jakieś stare koszule mojej mamy żeby mieć na poród (czyt. na zniszczenie)

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
widziałam na żywo ten niebieski z zielonym na budzie- piękny
Stary 2012-11-25, 11:55   #1967
Lublana
Zadomowienie

Co do wózka ja chcę czarny i ożywię go dodatkami - kocykiem z polarka minky, pościelą. niech no tylko poznam płeć
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:55   #1968
vil84
Wtajemniczenie

szukam sobie na all jakichś fajnych tuniczek, i nic nie ma
mam problem z rozmiarem, bo w biuście mam 115 cm, a większość ładnych bluzek i tunik ma do 100 cm w cyckach. jak wpisuje rozmiar xxl, to same worki paskudne wyskakują

Stary 2012-11-25, 11:58   #1969
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny jeszcze co do wózków to zwracajcie uwagę na gondolę (najlpeiej poczytać na forum innych mam np majowo- czerwcowych 2012) bo wydaje mi się że w ziemie nasze dzieciaczki będziemy jeszcze wozić w gondoli więc musi być sporo żeby się zmieścił w tych kombinezonach zimowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 12:02   #1970
vil84
Wtajemniczenie

ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką i pytałam właśnie o gondolę, na ile mniej więcej starcza, i mi powiedziała, że jak dziecko zaczyna siadać, niekoniecznie samo, ale już siedzi jak się je posadzi, to nie ma opcji, żeby w gondolce leżało. przynajmniej u nich z dwójką maluchów tak było, wiadomo, każde dziecko inaczej ma
ja się nastawiam, że jak zacznie się robić chłodno, to już raczej spacerówka będzie

Stary 2012-11-25, 12:04   #1971
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Sharp co do przyciągania słońca to jak i tak jest w budce to i tak średnio będzie czuło promienie a skoro takie robią i jest popyt na nie to nie jest tak najgorzej, bardziej bym się martwiła wyblaknięciem

W ogóle jest promocja fajna. Kupując glamour jest karta za 20 zł do hm przy zakupach za 50 zł. Czyli jak kupujemy coś za 50 płacimy 30, jak kupujemy za 100 płacimy 60 (mając dwie karty) no plus cena gazety 5 zł. Karty łączą się co 50 zł, bo taka sama promocja była rok temu

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-25, 12:05   #1972
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nastawiam, że jak zacznie się robić chłodno, to już raczej spacerówka będzie
nasze dzieci to w grudniu będą miały z 8 miesięcy ale innych dziewczyn np 6 więc różnie może być.

Tak mi się przypomniało: mój Tż wymyślił że kupujemy TERAZ dla dziecka sanki co tam że prawie nic nie mamy dla dziecka, sanki najważniejsze!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W ogóle jest promocja fajna. Kupując glamour jest karta za 20 zł do hm przy zakupach za 50 zł. Czyli jak kupujemy coś za 50 płacimy 30, jak kupujemy za 100 płacimy 60 (mając dwie karty) no plus cena gazety 5 zł. Karty łączą się co 50 zł, bo taka sama promocja była rok temu
fajna promocja
mi czarne wózki szalenie się podobają
Stary 2012-11-25, 12:06   #1973
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
mi chodzilo bardziej o to zeby zobaczyl co sie dzieje z malym bo ciagle gadal ze dopiero bedzie jak sie urodzi bla bla. a na tych filmikach jest super pokazane.
Nie pisze tz tylko T a tesciowie jakos mi lepiej sie pisze niz macocha czy ojciec T.
Nie odbieram zle bo wiem ze chcecie dobrze dla nas

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć Laski
no, byłoby jaja... a raczej by ich nie było wogóle to musze przyznać że to jest tak niesamowite uczucie jak lekarz szuka płci (mój maluch zaciskał troche nóżki), i to czekanie czy lekarz widzi już czy nie...i w każdej chwili może powiedzieć: będzie syn, albo będzie córka no normalnie szok... mi wzrosło tętno chyba na granicę zawału mimo że przecież to nie jest najważniejsze

Z tym kupowaniem ciuszków to chyba nie ma co popadać w jakieś zabobony. Ja na razie po prostu nie czuję potrzeby. To mi sie wydaje tak odległe jeszcze, że nawet mnie nie ciągnie.... ja teraz szukam stołu i komód do salonu Ale np. chyba z rok temu wypatrzyłam śliczny szaliczek dziecięcy, zakończony mordką żyrafy i kosztował chyba 5 zł, więc go kupiłam myślałam, ze albo komuś dam albo zostawię dla własnego dziecka

dobra zmykam z forum, bo juz za długo tak siedzę miłej niedzieli.... matko co ja będę robić te dwa tygodnie w domu.... chyba siedzieć i jeść, za tydzień +5 kg murowane

p.s. chwale się kolejnym sukcesem- po 3 miesiacach po raz pierwszy ugotowałam zupę nawet nie miałam mdłosci! pomidorową na kurczaku i jeszcze z dodatkiem czosnku!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
ja chyba zamorduje mojego męża ... nie wiem, może to ja mam coś z głową i jestem przewrażliwiona na punkcie higieny? weszłam do łazienki akurat jak mył kibelek (ale nie w środku, ten plastik, ale plastik też od wewnętrznej strony) gąbką, którą zawsze używamy do mycia wanny i umywalki. mnie trochę zamurowało, ale starałam się grzecznie, żeby nie wywołać awantury, i powiedziałam tylko czy mógłby potem tą gąbkę wywalić, żebym nią wanny potem nie myła? a on zdziwiony, i że przecież zawsze tą myje, i że przecież mleczkiem, to zabija bakterie zrobiłam mu wykład o higienie, bakteriach, i oczywiście się obraził, i zaś kłótnia, jak moja rodzina ma przyjechać ...

smoczki 26,90, nożyczki 9,90, szczotka i grzebyk - 15,90, skarpeteczki - 5,90 bodajże.
w necie pewnie taniej będzie, ale miałam radochę z wybierania i macania

ja też się zastanawiam gdzie trzymać... niby kamienica rodzinna, nikt niepowołany nie powinien wchodzić, bo jest najpierw domofon na podwórko, a potem drugi na klatkę schodową, jedynie listonosz czy coś tego typu łazi, poza moją rodziną, ale tacie kiedyś drogi rower z klatki zginął ...
tata mówił że może przy samym wejściu do piwnicy trzymać, tzn za drzwiami piwnicznymi zaraz, ale tam się chyba nie zmieści - jak będzie wózek to będziemy kombinować.
też mi nie pasi z drugiego piętra znosić i wnosić ...

wszystko byle nie biały, różowy, niebieski... fioletowe są ładne, albo ciemna zieleń ... zobaczę co będzie
oddychaj

Cytat:
haha też właśnie szukałam

najlepszy był tekst małża: "no ale robię tak od 1,5 roku, i nie narzekałaś" noo tak, czego oczy nie widzą ...
mam nadzieję, że się nauczy teraz ...

dostałam od babci dziś fajną piżamkę ciążową i do karmienia jestem naprawdę w szoku, bo ona jak mi kupowała jakieś koszule nocne itp. to rozmiar xxxl, i typowo "babcine" a ta piżamka naprawdę świetna
i kubek niekapek, który byłby fajny dla starszego dzieciaczka, gdyby nie napis "kubek dla niepełnosprawnych" nie no, zużyje się

Cytat:
wiesz co ja tam namawiać cię nie będę, ale uwierz mi że szlag cię nie trafi nawet od amoniaku

w ogóle częstochowa to zagłębie wózków

dzięki! a co do badań, to miałam na myśli tylko usg prenatalne, żadnych ukłuc nie dam sobie robić bez potrzeby!

teraz to bym kupiła tańszy wielofunkcyjny a więcej zainwestowała w spacerówkę, bo się długo używa.
No pewnie mnie nie trafi haahah

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 12:06   #1974
Meliitele
Zakorzenienie

ja wlasnie patrze na watek mam maj -czerwiec 2012 szkoda nie maja listy wozkow jakie maja i jak sie sprawuja

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:07   #1975
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj nagle zniknęłam, bo przyjechał mąż i od razu jechaliśmy do dziadka a potem znajomych i po powrocie od razu spać, bo byliśmy późno. Dziś mieliśmy jechać do Opola ale z tego wyszła, więc może popołudniu pojedziemy do teściów. Póki co mam chwilę to co nieco ponadrabiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:09   #1976
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
nasze dzieci to w grudniu będą miały z 8 miesięcy ale innych dziewczyn np 6 więc różnie może być.

Tak mi się przypomniało: mój Tż wymyślił że kupujemy TERAZ dla dziecka sanki co tam że prawie nic nie mamy dla dziecka, sanki najważniejsze!
tyż racja
hahah mój wczoraj najpierw powiedział, że on by już chciał mebelki kupić, żeby już ten pokój jakoś wyglądał, i żeby było rzeczy gdzie trzymać, a chwilę później stwierdził, że tak w zasadzie to wanienki chyba nie trzeba kupować, można w wannie kąpać

a w ogóle co do mebelków, to chyba kupimy już takie troszeczkę doroślejsze, młodzieżowe, a do tego komodę z przewijakiem i łóżeczko. o ile coś znajdziemy takiego, co by nam pasowało, bo tak myślałam sobie i w tych wszystkich zestawach dziecięcych prawie nie ma miejsca na przechowywanie różnych rzeczy. tylko też nie mamy ogromnego pokoju, więc to by musiało być kilka szafek tylko ...

też myślałam o glamour

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-25 o 12:10
Stary 2012-11-25, 12:10   #1977
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Vil dopiero teraz przeczytałam o Twojej kochanej babci
Kubeczek super nie ma co

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-25, 12:16   #1978
vil84
Wtajemniczenie

znikam powoli, bo niedługo mają przyjechać moja mama z drugą babcią i koleżanką. babcia mi upiekła sernik, a jej sernik jest najpyszniejszy na świecie taki soczysty nie wysuszony jak te sklepowe. mniaaam niech już przyjeżdzają

Stary 2012-11-25, 12:27   #1979
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też mo gin tak naciągał, i to jeszcze jak było wszystko ok. A teraz mam z łożyskiem ten problem i chodzę co 3 tygodnie. U nas dużo ginów tak naciąga pacjentki...
Co za banda

Cytat:
axella ja nienawidzę hello kity- jak widzę to coś to aż mi się niedobrze robi;/
jak bawiłam dziciaczka w krakowie to z nim chodziłam na plac zabaw gdzie przychodziła matka z córką + babcia, wszystkie trzy od stóp do głów ZAWSZE ubrane na różowo
Masakra

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hello Kitty wręcz nie cierpię... z bajkowych stworów lubię Myszkę Miki
Jeżeli będzie córeczka to nie zarzekam się, że nie będzie miała nic różowego, bo na pewno będzie miała kilka ubranek różowych, ale niewiele ... mi osobiście bardziej podoba się fiolet, błękit, szary
Jeśli u nas będzie dziewczynka to na pewno pojawi się kilka różowych ciuszków ale na pewno nie będzie to wszystkie.

Ja lubię fiolet, zielony; a ciuszki do tej pory mam: białe, zielone, niebieskie, żółte, pomarańczowe, granat, kremowy Mam też coś z myszką miki i kubusiem puchatkiem

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Pijesz winko w ciąży? Ja się boję, alkoholu nie tykam, chociaż na winko mam dużą ochotę.
Ja w ciąży nie piłam jeszcze żadnego alkoholu, chociaż czasami mam smaka na wino, ale cierpliwie czeka w barku na swoją kolej

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Jest maluch
Wczoraj tak sobie siadałam, gapiłam się w to zdjęcie i zaczęłam płakać To takie wspaniałe uczucie mieć takiego małego człowieczka w sobie
Cudny!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
miałyście test obciążenia glukozą?
naprawdę muszę wypić coś obrzydliwego i siedzieć godzinę w przychodni?!
Jeszcze nie

musisz, ale dasz radę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Teraz jesteśmy w domu. Zamknął się w pokoju i gra na gitarze...

A ja sobie siedze i rycze i jestem zła. Chociaz trochę mi sie lżej zrobiło jak sie tym z Wami podzieliłam...
Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam Chciałabym sie do Was przyłączyć ponieważ w czerwcu zostanę mamusią i myślę że wspólnie bedzie znacznie milej oczekiwać
Witaj

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja dalej odżałować nie mogę, że nie mam z ostatniej wizyty, eh...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:28   #1980
sharpnowaja
Zakorzenienie

zmykam robić obiad. Jakiś leniwy dzień mam dzisiaj
Słoneczko wyszło, warto iść na spacer
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości