|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
hej
![]() u nas nocka dziś spokojna, pobudka o 3 i o 7 ![]() Tż niedawno wrócił ze spacerku, i dobrze że poszedł wcześniej bo teraz sie rozpadało konkretnie. A ja zdążyłam wysprzątac mieszkanie ![]() Byliśmy wczoraj na tym spotkaniu przed chrztem.. ogólnie babka gadała o karmieniu piersią a potem wparował na 5 min ksiądz i mówił kiedy, i gdzie się podchodzi itd.. także nuuuda ![]() Cytat:
![]() ![]() żeby miało bolec po środku zabezpieczający i materiał siedziska z jakiego jest wykonany ![]() i ogólnie wygląd krzesełka, teściowa fundowała , kupiliśmy dosyć drogie bo za 400 zł tańsze są te drewniane ale nie podobają mi się, bo nie są kolorowe, takie smutne jakieś a ja lubię żywe kolory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Tamlin
ja nie przesadzam. Rozdzielila miedzy dwie rodziny tylko ze tam dziecka jeszcze niema! tamto dziecko jest w brzuchu jeszcze a tesciowa wziela drugą synową i kupila wyprawke temu dziecku i juz ma prezent do szpitala. A dlaczego mojemu nie zrobila wyprawki takiej samej? i dlaczego do szpitala nic nie przyniosla i dlaczego skoro mieszka pare ulic dalej byla tylko raz odwiedzic wnuka? i raz w szpitalu? Dlaczego mowi wszem i wobec ze od stycznia w weekendy bedzie siedziec w domu i pilnowac synusia drugiej tesciowej?(*bo ona tez do szkoly chodzi) a moich pilnowac nie chce? I dalej uwazam ze nie przesadzam. Skoro ma wyje*ane to niech bedzie miec wyje*ane na wszystkie wnuki prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super sprawa z tymi obrazkami. Szkoda, że drukarka nie drukuje bo bym Mai też zrobiła. Dziewczyny czy któraś z Was kupowała szatkę do chrztu przez Allegro? Mogłybyście polecić jakiegoś sprzedającego?
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
Witam się w sobotnie popołudnie.
![]() W ogóle dziewczyny ja po Nowym Roku chyba będę musiała udać się z Antkiem do neurologa. ![]() ![]() ![]() Czy któraś z Was może słyszała o czymś takim? Czy ja może niepotrzebnie przesadzam? Dziękujemy. ![]()
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam Lenor niebieski ![]() ![]() Do Nas za godzinke ma przyjść teść w odwiedziny bo na chrzcinach nie mogli być ![]() A tak po za tym to nudno bo deszcz pada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Wtajemniczenie
|
marzenka jabłuszko dla dzieci karmionych mm po skończonym 4 miesiącu, dla karmionych piersią po skończonym 6.
dearlie lepiej skonsultuj z neurologiem jeśli cię to niepokoi, ja nie wiem co to może być ![]() Mamuśki wiecie może czy jutro jest niedziela handlowa czy za tydzień? |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
czyli ja jak karmie piersia to pierwszy owoc mam podac dopiero w marcu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Nam się dzisiaj udało wyjść na 2 godzinki ![]() ![]()
![]() |
#2799 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za porade. Chyba na to się zdecyduje. Widziałam właśnie, że Twoje strasznie drogie było, ale jak teściowie się rzucili to trzeba było skorzystać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Właśnie Darlie, żeby jakiegoś ADHD odrazu małemu nie przypisali. A Twój Antoś podobny do męża, śliczny chłopczyk ![]() A chciałam się właśnie pożalić. Od 2 tygodni chodzimy w rozmiarze 68 i jeszcze z tydzień i ubranka będą za małe ![]() ![]() Na rozmiar 74 kupię 3 pary śpiochów i 3 pajace
![]() |
#2800 | |
Wtajemniczenie
|
u mnie w mieście jest jutro niedziela handlowa i za tydzień też
![]() jejku ale mam lenia, pogoda barowa, córcia śpi , normalnie nie mam co robić Cytat:
![]() aż mi wstyd było chrzestną z końca miasta było targać ![]() kochana nam też body 68 są już za małe.. ale to też u nas zależy od firmy..po rzeczach widac jak dziecko rośnie ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-15 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za opinie! Ja i tak najpierw udam się do pediatry, zobaczymy czy w ogóle dostaniemy skierowanie do tego neurologa. Jak nie da sama z siebie, to wówczas będę myślała czy warto udać się prywatnie. Powiem Wam, że mnie zaczeło to bardziej martwić, gdy dopiero inni ludzie zaczęli to dostrzegać i wówczas dało mi do myślenia, czy nie jest to jakieś zaburzenie. Obym tylko była znów tą nadopiekuńczą mamuśką i okazało się, że nasz Tosiek zdrowy.
Próbowałam rzeczywiście szukać informacji na ten temat w internecie, ale same wiecie jakich głupot można się przez to naczytać. ![]() No trudno, będę musiała jeszcze te 2-3 tygodnie obserwować Małego, a w styczniu pójdę to skonsultować.
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowe pokarmy wprowadzamy po skończonym 4-tym miesiącu. Z tym 6-tym, to jest taki złoty standard, który jest najbardziej polecany. 6 miesięcy tylko i wyłącznie pierś. Cytat:
Cytat:
Pisałam wyżej. te 6 miesięcy to taki wymarzony model. Ja tam wprowadzę po 4-tym miesiącu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Rozeznanie
|
Dearlie, Filip też często macha rączkami i nóżkami szybko i intensywnie, zwłaszcza jak chce wydać z siebie dźwięk, a nie może
![]() Myślę, że to jeszcze zbyt wcześnie, aby na bazie takiego zachowania diagnozować cokolwiek, Antoś jest malutki jeszcze,układ nerwowy jest niedojrzały, myślę, że ma prawo do nie do końca skoordynowanych czy nieadekwatnych do okliczności ruchów. Nasi chłopcy szaleją, a np. inne dzieciaczki mogą spać więcej niż reszta, co dla ich mam też może być zastanawiające ![]() U nas pogoda fatalna, ciemno i leje deszcz, Młody przebudza się właśnie, spał 1,5 godz. co jest ostatnio rzadkością . My z mężem w końcu mieliśmy chwilkę dla siebie ![]() No i w końcu chyba okres dostanę, bo dzisaij to juz konkretnie mnie pobolewa i śluz był podbarwiony na różowo. Aż boję się jaka będzie ta pierwsza miesiączka po niemal rocznej przerwie, dodam, że wcześniej bez ketonalu nie funkcjonowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby nie udało mi się już dzisiaj poudzielać, to życzę Wam wszystkim miłego sobotniego popołudnia i wieczoru. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Asiulka, ja za dziewczynami - dzielna jesteś niesamowicie, faceci to generalnie ze swoim ojcostwem wysiadają (są wyjątki, nie powiem), mamusie zniosą bardzo wiele. Zdrówka wszystkim chorym dzieciaczkom. Nieźle nam się pochorowały maluchy. Katee, Kubuś przesłodki ![]() Lucia, fajnu meloman ![]() Anusia, cudny torcik Kaczuszka, Oliwia prześliczna, a torcik boski Afternoon, przystojniak Filip jak zwykle z nienaganną fryzurą ![]() Dearlie, słodki Tosiek. Weszłam na stronkę ten fotografki i ma na prawdę bardzo fajne zdjęcia. Ciekawa jestem ile płaciliście za taką sesje i ile ona trwała? Jeśli możesz napisać. Dziewczyny, jak Wy układacie swoje dzieci do spania, na plecach czy na boczku? Zaczęłam czytam książkę język niemowląt.. hmm jakoś nie widzę u siebie łatwego planu ![]() A jak Wam idą ćwiczenia i zrzucanie wagi?? Ja już bym chciała zacząć ćwiczyć, mam wszystko takie sflaczałe, uda, pośladki, brzuch, że o piersiach już nie wspomnę ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- To tak jak ja.. Raz nie wzięłam tabletki żadnej na czas to wylądowałam na pogotowiu, bo już nie mogłam wytrzymać. Moje siostry mają to samo. Jedna na dodatek wymiotowała zawsze więc tabletki szybko wracały. Mówią, że po porodzie naturalnym bóle są słabsze, ale to chyba niekoniecznie się sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Wtajemniczenie
|
z tym rozszerzaniem diety to ja napisalam tak jak podają w schematach żywienia niemowląt.Każda mama decyduje sama kiedy podać coś nowego maluszkowi.
A u nas ząbkowanie na całego, 3 noc z rzędu słabo spały.Hubert się ślini a Oliwka maruda straszna i na dolnym dziąśle jest biała kropka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Pewnie mnie nie pametacie ![]() Mam pytanie do Konczity jaki smoczek podpasował twojej córci? Moja córeczka( 3 miesiące skończyła) nie chce ssac smoczka tylko woli swój kciuk. Chce ją tego oduczyc, ale nie wiem bardzo jak. Do tej pory mieliśmy smoczek aventu ale dałam sobie spokój z nim bo go nie chciała. Od niedawna zaczęła ssac kciuka. Z góry dziękuje za opowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
#2810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I własnie mi uświadomiłyście że pora zacząć się rozglądać za krzesełkiem do karmienia. Cytat:
![]() Nadrobiłam po łepkach, nie poodpisuję na wszystko na co bym chciała. Mąż jest w domku i chcę to wykorzystać. Odpoczywam, sprzatam, kupiliśmy choinkę, a raczej choineczkę, bo ma jakieś 50 cm, ale jest żywa ![]() ![]() Lewek, Alicja śpi na plecach odkąd skończyła 6 tygodni W ostatnim tygodniu odpuściłam ćwiczenia ![]() ![]() ![]() I okres jeszcze nie wrócił.... już ponad rok... i jakoś się nie zapowiada. Jak ma się zapowiadać jak moje dziecko co 1,5 godziny cycka mamla? To mój organizm pewnie myśli że mam bliźniaki i ze nie czas na następne ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-15 o 16:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam szatkę, o taką
http://allegro.pl/szatka-imienna-haf...873421210.html Wybrałam wzór 1
#2812 | ||
Zakorzenienie
|
nam też wczoraj przyszła szatka i sukienka malutkiej. świece nam kupi chrzestny
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2813 |
Zadomowienie
|
Świecę też dostaniemy od chrzestnego. Mam nadzieję, że szatka przyjdzie mi do końca przyszłego tygodnia.
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Tamlin
Tesciowa nawet nie zna rodzicow tamtej synowej,taki ma z nia kontakt tylko na weekend bo wtedy przychodzi do nich do domu.Ona u niej nigdy nie byla. Beda mielu dziecko,ale mieszkają osobno. W sumie oni jakis rok temu sie dopiero poznali... eh,moze masz racje przesadzam.Mysle ze to dlatego,ze dlugo bylam jedynaczką,Jedyna coreczka,wnuczka itd wszystko bylo dla mnie i bylam oczkiem w glowie i teraz nawet u tesciowej chce byc na pierwszym miejscu i po prostu jestem zazdrosna |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
W sumie nie bede sie spieszyc ze słoiczkami skoro nie ma takiej potrzeby,w sumie lepiej dla mojego portfela. ale kaszke dam wczesniej,chyba moge za miesiac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak wogóle to mam depresję, bo mała dziś pół dnia płakała strasznie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym Ty się przejmujesz? Duże pupy są sexi ![]() ![]() A Ty się nie sugeruj tym, że skoro nie masz miesiączki, to nie możesz zajść w ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasz Antek śpi na pleckach.
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-15 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.