Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 12:27   #2791
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

hej
u nas nocka dziś spokojna, pobudka o 3 i o 7
Tż niedawno wrócił ze spacerku, i dobrze że poszedł wcześniej bo teraz sie rozpadało konkretnie.
A ja zdążyłam wysprzątac mieszkanie
Byliśmy wczoraj na tym spotkaniu przed chrztem.. ogólnie babka gadała o karmieniu piersią a potem wparował na 5 min ksiądz i mówił kiedy, i gdzie się podchodzi itd.. także nuuuda

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Jak narazie to jest mój faworyt:
http://allegro.pl/profesjonalne-krze...836685304.html
Co myślicie?

Niegrzeczna a Ty czym się kierowałaś kupując? Na co zwracać uwagę???
Bardzo fajne to krzesełko, ja sie w sumie sugerowałam się ,tym żeby miało regulowane oparcie i wysokość krzesełka a widzę że tutaj w tym co podałaś te funkcje są
żeby miało bolec po środku zabezpieczający i materiał siedziska z jakiego jest wykonany
i ogólnie wygląd krzesełka, teściowa fundowała , kupiliśmy dosyć drogie bo za 400 zł tańsze są te drewniane ale nie podobają mi się, bo nie są kolorowe, takie smutne jakieś a ja lubię żywe kolory

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:43   #2792
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Tamlin
ja nie przesadzam. Rozdzielila miedzy dwie rodziny tylko ze tam dziecka jeszcze niema! tamto dziecko jest w brzuchu jeszcze a tesciowa wziela drugą synową i kupila wyprawke temu dziecku i juz ma prezent do szpitala. A dlaczego mojemu nie zrobila wyprawki takiej samej? i dlaczego do szpitala nic nie przyniosla i dlaczego skoro mieszka pare ulic dalej byla tylko raz odwiedzic wnuka? i raz w szpitalu? Dlaczego mowi wszem i wobec ze od stycznia w weekendy bedzie siedziec w domu i pilnowac synusia drugiej tesciowej?(*bo ona tez do szkoly chodzi) a moich pilnowac nie chce? I dalej uwazam ze nie przesadzam. Skoro ma wyje*ane to niech bedzie miec wyje*ane na wszystkie wnuki prawda?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:58   #2793
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Widzę, że Wam się spieszy z podawaniem tego jabłuszka ja chcę chociaż do 5 miesiąca poczekać. W połowie 6-stego wracam do pracy więc dobrze, żeby już coś tam ciumkała.

Mała śpi, a ja robie jej książeczkę z tymi obrazkami http://lovelife.typepad.com/my_weblo...ig-dreams.html
Któraś z Was już dawała linka do blogu na którym kobitka też to robiła. Wyglądają fajnie te obrazki, może niuni się spodobają.
Ja też poczekam z jabłuszkiem do skończonego 4 miesiąca, a od piątego zacznę już coś podawać. Nawet kupiłam już szklaną tarkę do jabłka.

Super sprawa z tymi obrazkami. Szkoda, że drukarka nie drukuje bo bym Mai też zrobiła.

Dziewczyny czy któraś z Was kupowała szatkę do chrztu przez Allegro? Mogłybyście polecić jakiegoś sprzedającego?
Stary 2012-12-15, 13:26   #2794
Dearlie
Zakorzenienie

Witam się w sobotnie popołudnie. My dzisiaj leniwie spędzamy ten paskudny pogodowo dzień.

W ogóle dziewczyny ja po Nowym Roku chyba będę musiała udać się z Antkiem do neurologa. Antoś już od urodzenia był bardzo nerwowym noworodkiem. Początkowo myślałam, że to taki szok adaptacyjny w nowym świecie. Później zrzucałam winę jego zachowania na kolki. Jutro skończy 7 tygodni, kolki od jakiegoś czasu wyciszyły się ( są, ale przechodzimy je znacznie słabiej), problemy kupkowe unormowały się, a moje dziecko nadal jest okropnie pobudzone. On jak leży to ciągle musi machać rączkami i nóżkami. Wiem, że małe dzieci tak mają, ale te jego ruchy są takie bardzo nerwowe. I niestety nie jest to wynik zmęczenia, bo zachowuje się tak nawet zaraz po przebudzeniu. On dosłownie cały czas jest w ruchu. Poza tym już kilka osób, które zobaczyły Antka po raz pierwszy, zwróciło mi uwagę, że on jest taki bardzo pobudzony.
Czy któraś z Was może słyszała o czymś takim? Czy ja może niepotrzebnie przesadzam?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Zapomnialam napisac ze Antos cudny piękne zdjęcie!
Dziękujemy. Cieszę się, że z Jaśkiem już dzisiaj lepiej.
Stary 2012-12-15, 13:38   #2795
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
U nas też ciężka noc. Byli u nas znajomi i mąż częstował ich swoją naleweczką. Jak wychodzili o 23 to niestety obudzili brzdąca. I takim sposobem bawiliśmy sie prawie do 2. No ale głównie mąż, bo to jego wina

Krem ten w tubce, co smaruje się pupkę Starszy podobny do Ciebie, ciemna karnacja po Tobie

Mój też charszczy... początkowo się stresowałam, że jakąś chrypke ma, ale pediatra powiedział, że to sapka i żeby używać nawilżacza. Tylko, że od nawilżacza boli nas gardło

Co za płyn do firanek??? Ja jeszcze nie znalazłam tego idealnego Super że Gracjanek zdrowy

Zrób kochana o prześwietlenie, będziesz miała pewność że jest ok, bo rzeczywiście już długo się maluszek męczy.

Dzieki
kochana to nie płyn specjalny do firanek tylko ogólnie do prania
ja używam Lenor niebieskijak dla mnie pięknie pachnie.

Do Nas za godzinke ma przyjść teść w odwiedziny bo na chrzcinach nie mogli być.
A tak po za tym to nudno bo deszcz pada

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:47   #2796
ula2689
Wtajemniczenie

marzenka jabłuszko dla dzieci karmionych mm po skończonym 4 miesiącu, dla karmionych piersią po skończonym 6.
dearlie lepiej skonsultuj z neurologiem jeśli cię to niepokoi, ja nie wiem co to może być

Mamuśki wiecie może czy jutro jest niedziela handlowa czy za tydzień?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:50   #2797
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
marzenka jabłuszko dla dzieci karmionych mm po skończonym 4 miesiącu, dla karmionych piersią po skończonym 6.
dearlie lepiej skonsultuj z neurologiem jeśli cię to niepokoi, ja nie wiem co to może być

czyli ja jak karmie piersia to pierwszy owoc mam podac dopiero w marcu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 13:56   #2798
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja też karmię piersią, ale nie będę czekała z jabłuszkiem do skończonych 6 miesięcy, myślę, że w połowie 5 spróbujemy.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny ja po Nowym Roku chyba będę musiała udać się z Antkiem do neurologa. Antoś już od urodzenia był bardzo nerwowym noworodkiem. Początkowo myślałam, że to taki szok adaptacyjny w nowym świecie. Później zrzucałam winę jego zachowania na kolki. Jutro skończy 7 tygodni, kolki od jakiegoś czasu wyciszyły się ( są, ale przechodzimy je znacznie słabiej), problemy kupkowe unormowały się, a moje dziecko nadal jest okropnie pobudzone. On jak leży to ciągle musi machać rączkami i nóżkami. Wiem, że małe dzieci tak mają, ale te jego ruchy są takie bardzo nerwowe. I niestety nie jest to wynik zmęczenia, bo zachowuje się tak nawet zaraz po przebudzeniu. On dosłownie cały czas jest w ruchu. Poza tym już kilka osób, które zobaczyły Antka po raz pierwszy, zwróciło mi uwagę, że on jest taki bardzo pobudzony.
Czy któraś z Was może słyszała o czymś takim? Czy ja może niepotrzebnie przesadzam?
Wydaje mi się, że to raczej normalne, tzn. jedne dzieci są spokojniejsze, drugie ruchliwe. Natomiast jeśli się martwisz to skonsultuj to, tylko żeby Ci na siłę czegoś nie znaleźli.

Nam się dzisiaj udało wyjść na 2 godzinki Czekam teraz na męża z obiadem i będę chciała dzisiaj coś posprzątać i może rozłożymy choinkę
Stary 2012-12-15, 14:06   #2799
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne to krzesełko, ja sie w sumie sugerowałam się ,tym żeby miało regulowane oparcie i wysokość krzesełka a widzę że tutaj w tym co podałaś te funkcje są
żeby miało bolec po środku zabezpieczający i materiał siedziska z jakiego jest wykonany
i ogólnie wygląd krzesełka, teściowa fundowała , kupiliśmy dosyć drogie bo za 400 zł tańsze są te drewniane ale nie podobają mi się, bo nie są kolorowe, takie smutne jakieś a ja lubię żywe kolory
Jakieś spotkania przed chrztem wymyślają? Po co to, na darmo czas marnują
Dziękuje za porade. Chyba na to się zdecyduje. Widziałam właśnie, że Twoje strasznie drogie było, ale jak teściowie się rzucili to trzeba było skorzystać

Cytat:
Bartosz też ruchliwy dosyć, macha rękami i nóżkami jak leży. Przerwy robi wówczas gdy pakuje piąstki do buzi. Skoro Cię to niepokoi to nie zaszkodzi poradzić się neurologa. Może rzeczywiście coś jest na rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
kochana to nie płyn specjalny do firanek tylko ogólnie do prania
ja używam Lenor niebieskijak dla mnie pięknie pachnie.

Do Nas za godzinke ma przyjść teść w odwiedziny bo na chrzcinach nie mogli być.
A tak po za tym to nudno bo deszcz pada
Myślałam, że masz jakiś specjalny płyn. U mnie firanki co prawda wyprane, ale mają szary kolor. A firanka wisiała od sierpnia do zeszłego tygonia. Masakra jak się kurzy w bloku. Będę ją musiała potrakować ACE

Cytat:

Za tydzień w niedziele Zawsze w niedziele poprzedzającą święta

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też karmię piersią, ale nie będę czekała z jabłuszkiem do skończonych 6 miesięcy, myślę, że w połowie 5 spróbujemy.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Wydaje mi się, że to raczej normalne, tzn. jedne dzieci są spokojniejsze, drugie ruchliwe. Natomiast jeśli się martwisz to skonsultuj to, tylko żeby Ci na siłę czegoś nie znaleźli.

Nam się dzisiaj udało wyjść na 2 godzinki Czekam teraz na męża z obiadem i będę chciała dzisiaj coś posprzątać i może rozłożymy choinkę
To sobota choinkowa Ja już posprzątałam i też na mężulka czekam, będziemy ubierać choinkę

Właśnie Darlie, żeby jakiegoś ADHD odrazu małemu nie przypisali. A Twój Antoś podobny do męża, śliczny chłopczyk

A chciałam się właśnie pożalić. Od 2 tygodni chodzimy w rozmiarze 68 i jeszcze z tydzień i ubranka będą za małe Niektórych nawet nie zdążyłam założyć

Na rozmiar 74 kupię 3 pary śpiochów i 3 pajace
Stary 2012-12-15, 14:10   #2800
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie w mieście jest jutro niedziela handlowa i za tydzień też

jejku ale mam lenia, pogoda barowa, córcia śpi , normalnie nie mam co robić

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia
Jakieś spotkania przed chrztem wymyślają? Po co to, na darmo czas marnują
Dziękuje za porade. Chyba na to się zdecyduje. Widziałam właśnie, że Twoje strasznie drogie było, ale jak teściowie się rzucili to trzeba było skorzystać
dokładnie, pierdoły takie, nic sensownego z tego spotkania nie wyniosłam
aż mi wstyd było chrzestną z końca miasta było targać na 5 minut dosłownie..

kochana nam też body 68 są już za małe.. ale to też u nas zależy od firmy..po rzeczach widac jak dziecko rośnie)

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-12-15 o 14:11
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:20   #2801
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za opinie! Ja i tak najpierw udam się do pediatry, zobaczymy czy w ogóle dostaniemy skierowanie do tego neurologa. Jak nie da sama z siebie, to wówczas będę myślała czy warto udać się prywatnie. Powiem Wam, że mnie zaczeło to bardziej martwić, gdy dopiero inni ludzie zaczęli to dostrzegać i wówczas dało mi do myślenia, czy nie jest to jakieś zaburzenie. Obym tylko była znów tą nadopiekuńczą mamuśką i okazało się, że nasz Tosiek zdrowy.

Próbowałam rzeczywiście szukać informacji na ten temat w internecie, ale same wiecie jakich głupot można się przez to naczytać. Rzeczywiście jedną z opcji może być ADHD, z tym, że wyczytałam, że to zaburzenie diagnozuje się i tak dopiero po 6 roku życia. Jeszcze gdzie indziej wyczytałam, że bardziej pobudzone i nerwowe w pierwszych miesiącach życia są dzieci po długich i ciężkich porodach. Nasz, jak wiecie, do najłatwiejszych nie należał, choć przyznam, że jak dla mnie to ta teoria jest chyba troszkę naciągana.

No trudno, będę musiała jeszcze te 2-3 tygodnie obserwować Małego, a w styczniu pójdę to skonsultować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 14:35   #2802
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w sobotnie popołudnie. My dzisiaj leniwie spędzamy ten paskudny pogodowo dzień.

Dziękujemy. Cieszę się, że z Jaśkiem już dzisiaj lepiej.
Zuzia taka była odkąd pamietam od poczatku machala racxkamu i nozkami ze byliśmy w szoku. Nie byliśmy u neurologa. Dzisiaj to żywe srebro wulkan energii
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:39   #2803
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Tamlin w real są po 109.99 takie paki ale wczoraj jeszcze mieliśmy 12% rabatu i wyszło nam 97 zł za pakę a dziadek kupił nam jeszcze 4 pampersy ale tam już 162 pieluszki jest ale też warto tak myślę ...
Jeśli z tą zniżką 12% to bardzo się opłaca, ale bez to już nie. Taniej wychodzi kupić aktualnie w InterMarche, czy Naturze i w Kauflandzie też jest promocja.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Od kiedy można podać jabłuszko?
Nowe pokarmy wprowadzamy po skończonym 4-tym miesiącu. Z tym 6-tym, to jest taki złoty standard, który jest najbardziej polecany. 6 miesięcy tylko i wyłącznie pierś.

Cytat:
Tamlin
ja nie przesadzam. Rozdzielila miedzy dwie rodziny tylko ze tam dziecka jeszcze niema! tamto dziecko jest w brzuchu jeszcze a tesciowa wziela drugą synową i kupila wyprawke temu dziecku i juz ma prezent do szpitala. A dlaczego mojemu nie zrobila wyprawki takiej samej? i dlaczego do szpitala nic nie przyniosla i dlaczego skoro mieszka pare ulic dalej byla tylko raz odwiedzic wnuka? i raz w szpitalu? Dlaczego mowi wszem i wobec ze od stycznia w weekendy bedzie siedziec w domu i pilnowac synusia drugiej tesciowej?(*bo ona tez do szkoly chodzi) a moich pilnowac nie chce? I dalej uwazam ze nie przesadzam. Skoro ma wyje*ane to niech bedzie miec wyje*ane na wszystkie wnuki prawda?
No dobrze, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale to jest jej sprawa. Może tamtą synową bardziej lubi, może w tamtym domu czuje się dobrze, może z nimi jest bardziej związana. Ty kochasz teściową??? Trudno, jeśli ona tak postępuje to jej sprawa.

Cytat:

Mój Mati też wiecznie macha rękami, nogami, skacze cały. I Paula też tak robiła. Ja bym się nie martwiła. Po prostu żywe dziecko Ci się trafiło, ale jeśli pewniej się poczujesz po wizycie to idź.

Cytat:
Pisałam wyżej. te 6 miesięcy to taki wymarzony model. Ja tam wprowadzę po 4-tym miesiącu.
Stary 2012-12-15, 14:40   #2804
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, Filip też często macha rączkami i nóżkami szybko i intensywnie, zwłaszcza jak chce wydać z siebie dźwięk, a nie może

Myślę, że to jeszcze zbyt wcześnie, aby na bazie takiego zachowania diagnozować cokolwiek, Antoś jest malutki jeszcze,układ nerwowy jest niedojrzały, myślę, że ma prawo do nie do końca skoordynowanych czy nieadekwatnych do okliczności ruchów. Nasi chłopcy szaleją, a np. inne dzieciaczki mogą spać więcej niż reszta, co dla ich mam też może być zastanawiające

U nas pogoda fatalna, ciemno i leje deszcz, Młody przebudza się właśnie, spał 1,5 godz. co jest ostatnio rzadkością . My z mężem w końcu mieliśmy chwilkę dla siebie a teraz kombinujemy co by tu zjeść dobrego.

No i w końcu chyba okres dostanę, bo dzisaij to juz konkretnie mnie pobolewa i śluz był podbarwiony na różowo. Aż boję się jaka będzie ta pierwsza miesiączka po niemal rocznej przerwie, dodam, że wcześniej bez ketonalu nie funkcjonowałam
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:54   #2805
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia taka była odkąd pamietam od poczatku machala racxkamu i nozkami ze byliśmy w szoku. Nie byliśmy u neurologa. Dzisiaj to żywe srebro wulkan energii
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jeśli z tą zniżką 12% to bardzo się opłaca, ale bez to już nie. Taniej wychodzi kupić aktualnie w InterMarche, czy Naturze i w Kauflandzie też jest promocja.

Nowe pokarmy wprowadzamy po skończonym 4-tym miesiącu. Z tym 6-tym, to jest taki złoty standard, który jest najbardziej polecany. 6 miesięcy tylko i wyłącznie pierś.

No dobrze, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale to jest jej sprawa. Może tamtą synową bardziej lubi, może w tamtym domu czuje się dobrze, może z nimi jest bardziej związana. Ty kochasz teściową??? Trudno, jeśli ona tak postępuje to jej sprawa.

Mój Mati też wiecznie macha rękami, nogami, skacze cały. I Paula też tak robiła. Ja bym się nie martwiła. Po prostu żywe dziecko Ci się trafiło, ale jeśli pewniej się poczujesz po wizycie to idź.

Pisałam wyżej. te 6 miesięcy to taki wymarzony model. Ja tam wprowadzę po 4-tym miesiącu.
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dearlie, Filip też często macha rączkami i nóżkami szybko i intensywnie, zwłaszcza jak chce wydać z siebie dźwięk, a nie może

Myślę, że to jeszcze zbyt wcześnie, aby na bazie takiego zachowania diagnozować cokolwiek, Antoś jest malutki jeszcze,układ nerwowy jest niedojrzały, myślę, że ma prawo do nie do końca skoordynowanych czy nieadekwatnych do okliczności ruchów. Nasi chłopcy szaleją, a np. inne dzieciaczki mogą spać więcej niż reszta, co dla ich mam też może być zastanawiające

U nas pogoda fatalna, ciemno i leje deszcz, Młody przebudza się właśnie, spał 1,5 godz. co jest ostatnio rzadkością . My z mężem w końcu mieliśmy chwilkę dla siebie a teraz kombinujemy co by tu zjeść dobrego.

No i w końcu chyba okres dostanę, bo dzisaij to juz konkretnie mnie pobolewa i śluz był podbarwiony na różowo. Aż boję się jaka będzie ta pierwsza miesiączka po niemal rocznej przerwie, dodam, że wcześniej bez ketonalu nie funkcjonowałam
Dziękuję całej trójce! Uspokoiłyście mnie bardzo. Może rzeczywiście powinnam dać jeszcze Antosiowi czas, a nie od razu panikować, że to coś odbiegającego od normy. Wybaczcie, ale ja jestem taka podatna na to co ludzie gadają i w końcu sama zaczęłam w tym dostrzegać coś nienormalnego. Będę jeszcze obserwować tego mojego nerwuska. Oho budzi się, to tyle sobie z Wami popisałam.

Gdyby nie udało mi się już dzisiaj poudzielać, to życzę Wam wszystkim miłego sobotniego popołudnia i wieczoru.
Stary 2012-12-15, 15:01   #2806
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!

Asiulka, ja za dziewczynami - dzielna jesteś niesamowicie, faceci to generalnie ze swoim ojcostwem wysiadają (są wyjątki, nie powiem), mamusie zniosą bardzo wiele.

Zdrówka wszystkim chorym dzieciaczkom. Nieźle nam się pochorowały maluchy.

Katee, Kubuś przesłodki
Lucia, fajnu meloman
Anusia, cudny torcik
Kaczuszka, Oliwia prześliczna, a torcik boski
Afternoon, przystojniak Filip jak zwykle z nienaganną fryzurą

Dearlie, słodki Tosiek. Weszłam na stronkę ten fotografki i ma na prawdę bardzo fajne zdjęcia. Ciekawa jestem ile płaciliście za taką sesje i ile ona trwała? Jeśli możesz napisać.

Dziewczyny, jak Wy układacie swoje dzieci do spania, na plecach czy na boczku?

Zaczęłam czytam książkę język niemowląt.. hmm jakoś nie widzę u siebie łatwego planu 3h odstępu w jedzeniu to tylko w nocy nam się zdarza. Jak próbuję go przetrzymać to potem jest nerw, a nie daj Boże trafi na kolejkę z prawej piersi to już w ogóle wysiadam - jakoś nie lubimy się z niej karmić..

A jak Wam idą ćwiczenia i zrzucanie wagi?? Ja już bym chciała zacząć ćwiczyć, mam wszystko takie sflaczałe, uda, pośladki, brzuch, że o piersiach już nie wspomnę A waga tak powoli spada teraz.. jeszcze 6kg.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
To tak jak ja.. Raz nie wzięłam tabletki żadnej na czas to wylądowałam na pogotowiu, bo już nie mogłam wytrzymać. Moje siostry mają to samo. Jedna na dodatek wymiotowała zawsze więc tabletki szybko wracały. Mówią, że po porodzie naturalnym bóle są słabsze, ale to chyba niekoniecznie się sprawdza.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:27   #2807
ula2689
Wtajemniczenie

z tym rozszerzaniem diety to ja napisalam tak jak podają w schematach żywienia niemowląt.Każda mama decyduje sama kiedy podać coś nowego maluszkowi.

A u nas ząbkowanie na całego, 3 noc z rzędu słabo spały.Hubert się ślini a Oliwka maruda straszna i na dolnym dziąśle jest biała kropka.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:31   #2808
Malemalenstwo
Zadomowienie

Hej dziewczyny.

Pewnie mnie nie pametacie
Mam pytanie do Konczity jaki smoczek podpasował twojej córci? Moja córeczka( 3 miesiące skończyła) nie chce ssac smoczka tylko woli swój kciuk. Chce ją tego oduczyc, ale nie wiem bardzo jak. Do tej pory mieliśmy smoczek aventu ale dałam sobie spokój z nim bo go nie chciała. Od niedawna zaczęła ssac kciuka. Z góry dziękuje za opowiedź.
Stary 2012-12-15, 15:53   #2809
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo robie
a ile obecnie twoj maly je mm?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 15:54   #2810
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
ja też mimo karmienia piersią mam zamiar wprowadzać nowości według schematu dla dzieci żywionych mm. Jakbym karmiła tylko piersią do 9 marca to po moim powrocie do pracy od kwietnia moje dziecko padłoby z głodu, bo o odciąganiu mleczka w pracy nie ma mowy

I własnie mi uświadomiłyście że pora zacząć się rozglądać za krzesełkiem do karmienia.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana nam też body 68 są już za małe.. ale to też u nas zależy od firmy..po rzeczach widac jak dziecko rośnie)
Dokładnie

Nadrobiłam po łepkach, nie poodpisuję na wszystko na co bym chciała. Mąż jest w domku i chcę to wykorzystać. Odpoczywam, sprzatam, kupiliśmy choinkę, a raczej choineczkę, bo ma jakieś 50 cm, ale jest żywa i pachnie, ubrałam ją, upiekłam super ciacho, zagraliśmy w scrabble... mówiłam już że uwielbiam weekendy?

Lewek, Alicja śpi na plecach odkąd skończyła 6 tygodni

W ostatnim tygodniu odpuściłam ćwiczenia jakieś przesilenie jesienno-zimowe mnie w końcu dopadło i nie mam siły. Ale wrócę do treningów, na pewno. Wagi nie mam w domu, to nie wiem ile jeszcze mi zostało Chciałabym z tyłka zrzucić, bo nadal się we wszystkie spodnie nie mieszczę, ale biodra kurde rozlazłe są

I okres jeszcze nie wrócił.... już ponad rok... i jakoś się nie zapowiada. Jak ma się zapowiadać jak moje dziecko co 1,5 godziny cycka mamla? To mój organizm pewnie myśli że mam bliźniaki i ze nie czas na następne

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-15 o 16:04
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:54   #2811
Nisia4
Zadomowienie

Zamówiłam szatkę, o taką
http://allegro.pl/szatka-imienna-haf...873421210.html
Wybrałam wzór 1
Stary 2012-12-15, 15:59   #2812
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
mi dzisiaj przyszła szatka i świeca
nam też wczoraj przyszła szatka i sukienka malutkiej. świece nam kupi chrzestny

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Nakarmiłam dziada małego i położyłam na macie pogapił się, pogadał i zasnął hihi.

Anusia479 ładna ale bardzo mała. 75 x 75 nie pobawi się długo na takiej małej macie bo nie będzie się mieścić, ale jak chcesz. Ta co ja mam ma 116x106. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...841686277.html
mamy ta sama mate. jest super i duża mała ja uwielbia kupiliśmy ją używana za 100zl

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Nakarmiłam dziada małego i położyłam na macie pogapił się, pogadał i zasnął hihi.

Anusia479 ładna ale bardzo mała. 75 x 75 nie pobawi się długo na takiej małej macie bo nie będzie się mieścić, ale jak chcesz. Ta co ja mam ma 116x106. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...841686277.html
mamy ta sama mate. jest super i duża mała ja uwielbia kupiliśmy ją używana za 100zl

Jagódka
Stary 2012-12-15, 15:59   #2813
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
nam też wczoraj przyszła szatka i sukienka malutkiej. świece nam kupi chrzestny[COLOR="Silver"]
Świecę też dostaniemy od chrzestnego. Mam nadzieję, że szatka przyjdzie mi do końca przyszłego tygodnia.
Stary 2012-12-15, 16:04   #2814
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin
Tesciowa nawet nie zna rodzicow tamtej synowej,taki ma z nia kontakt tylko na weekend bo wtedy przychodzi do nich do domu.Ona u niej nigdy nie byla. Beda mielu dziecko,ale mieszkają osobno. W sumie oni jakis rok temu sie dopiero poznali... eh,moze masz racje przesadzam.Mysle ze to dlatego,ze dlugo bylam jedynaczką,Jedyna coreczka,wnuczka itd wszystko bylo dla mnie i bylam oczkiem w glowie i teraz nawet u tesciowej chce byc na pierwszym miejscu i po prostu jestem zazdrosna
Stary 2012-12-15, 16:05   #2815
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu nie pójdę spac Jasiu ma duszności ale nie wymagające tlenu. Ja sie wykoncze. Konczi wybacz ale nie pisz o takich rzeczach. Złe sie to czyta tym bardziej ze mam bardzo chorego Jasia
duzo, dużo zdrowka kochana dla Jasia

Jagódka
Stary 2012-12-15, 16:06   #2816
zielona1911
Zakorzenienie

W sumie nie bede sie spieszyc ze słoiczkami skoro nie ma takiej potrzeby,w sumie lepiej dla mojego portfela. ale kaszke dam wczesniej,chyba moge za miesiac?
Stary 2012-12-15, 16:18   #2817
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurcze no, dziewczyny które dają już troszke jabłuszka, jak Wy wyciskacie sok?? Sokowirówką czy jakiś inny sposób?
Sorki za takie pytanie błache ale ja w życiu tego nie robiłam a sokowirówki póki co nie mam
ją daje takie lyzeczka zeskrobane nie wuciskam. wiem, że moja mama mi wyciskala przez gaze jak byłam mała.

a tak wogóle to mam depresję, bo mała dziś pół dnia płakała strasznie myślałam. ze skroro kleik, jabłko jej nie szkodzi i moje picie mleka to zaczęłam jej mieszac pepti z normalnym bebilonem i biedna bolal strasznie brzusio moje słoneczko wygladalo dziś jak jedno wielkie nieszczesciebuu...także na razie dalej jedziemy na tym mleku z apteki...

Jagódka
Stary 2012-12-15, 16:26   #2818
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
ja też mimo karmienia piersią mam zamiar wprowadzać nowości według schematu dla dzieci żywionych mm. Jakbym karmiła tylko piersią do 9 marca to po moim powrocie do pracy od kwietnia moje dziecko padłoby z głodu, bo o odciąganiu mleczka w pracy nie ma mowy

I własnie mi uświadomiłyście że pora zacząć się rozglądać za krzesełkiem do karmienia.

Dokładnie

Nadrobiłam po łepkach, nie poodpisuję na wszystko na co bym chciała. Mąż jest w domku i chcę to wykorzystać. Odpoczywam, sprzatam, kupiliśmy choinkę, a raczej choineczkę, bo ma jakieś 50 cm, ale jest żywa i pachnie, ubrałam ją, upiekłam super ciacho, zagraliśmy w scrabble... mówiłam już że uwielbiam weekendy?

Lewek, Alicja śpi na plecach odkąd skończyła 6 tygodni

W ostatnim tygodniu odpuściłam ćwiczenia jakieś przesilenie jesienno-zimowe mnie w końcu dopadło i nie mam siły. Ale wrócę do treningów, na pewno. Wagi nie mam w domu, to nie wiem ile jeszcze mi zostało Chciałabym z tyłka zrzucić, bo nadal się we wszystkie spodnie nie mieszczę, ale biodra kurde rozlazłe są

I okres jeszcze nie wrócił.... już ponad rok... i jakoś się nie zapowiada. Jak ma się zapowiadać jak moje dziecko co 1,5 godziny cycka mamla? To mój organizm pewnie myśli że mam bliźniaki i ze nie czas na następne
Dzieki Iwa. Ja swojego kładę na boczku, bo tak mi kazali w klinice i on się już przyzwyczaił, oczywiście podczas spania i kręcenia się, ląduje na pleckach.
A czym Ty się przejmujesz? Duże pupy są sexi Gorzej z dużymi brzuchami
A Ty się nie sugeruj tym, że skoro nie masz miesiączki, to nie możesz zajść w ciążę Mnie gin powiedział, że miesiączka nie zapowiada się u mnie przez najbliższe pół roku, a owulację miałam jak ta lala.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:34   #2819
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin
Tesciowa nawet nie zna rodzicow tamtej synowej,taki ma z nia kontakt tylko na weekend bo wtedy przychodzi do nich do domu.Ona u niej nigdy nie byla. Beda mielu dziecko,ale mieszkają osobno. W sumie oni jakis rok temu sie dopiero poznali... eh,moze masz racje przesadzam.Mysle ze to dlatego,ze dlugo bylam jedynaczką,Jedyna coreczka,wnuczka itd wszystko bylo dla mnie i bylam oczkiem w glowie i teraz nawet u tesciowej chce byc na pierwszym miejscu i po prostu jestem zazdrosna
No właśnie mi się tak wydaje że to zazdrość. Miałam tak z byłym mężem, jego rodzice wychowywali dwoje swoich wnuków od córki jako rodzina zastępcza i wszystko ciągle było dla nich a dla Pauli nic. No ale pogodziłam się z tym. Jeszcze jak teściowa żyła to jej coś kupiła ale teść wcale. No i kij mu w oko. Teraz na szczęście Paula nie ma kontaktu z tą rodziną i jest ok. A na braku kontaktu z Twoimi dziećmi to w ostateczności oni najwięcej stracą.
Stary 2012-12-15, 16:41   #2820
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!

Dearlie, słodki Tosiek. Weszłam na stronkę ten fotografki i ma na prawdę bardzo fajne zdjęcia. Ciekawa jestem ile płaciliście za taką sesje i ile ona trwała? Jeśli możesz napisać.

Dziewczyny, jak Wy układacie swoje dzieci do spania, na plecach czy na boczku?
Kasia robi naprawdę świetne zdjęcia. Ja jej wizytówkę znalazłam kiedyś przez przypadek u ginekologa w gazecie,Weszłam na jej stronę i zachwyciłam się zdjęciami. W maju mój TŻ sprezentował mi na urodziny sesję u niej. Początkowo miała być brzuszkowa, ale kiepsko wyglądałam pod koniec ciąży, dlatego odłożyliśmy ją do czasu pojawienia się Antka. Jako, że to był prezent, to niestety nie znam ceny. Wiem, że można u niej wybrać różne pakiety i każdy ma inną cenę. My mamy taki z 30 zdjęciami na płycie i 20 w druku. Sesja trwała ponad 3 godziny, jednak w tym czasie Mały miał karmienie, zmianę pieluszki, a nawet wypiliśmy kawkę, więc właściwe robienie zdjęć trwało z 2h, choć Kasia mówiła, że na niemowlaki liczy sobie zazwyczaj ok. tych 3 h.

Nasz Antek śpi na pleckach.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-15 o 16:43
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości