|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia na podobnej zasadzie mnie "męczy" literkami. Mamy 2 zestawy literek z magnesami i ciągle "układa słowa", grzebie w tych literkach. Gdyby nie to że mnie wkurzała rozwalona ciągle kreda i schowałam tablicę to też byśmy "pisały" . Na kompie (jak jest włączony) to potrafi sobie worda otworzyć i stuka w litery. Do tego sama wymyśliła sobie (z bajek) zabawę z piłką w literki, czyli mówimy litera np. M jak mama i kulamy piłkę do drugiej osoby i tak w kółeczko. W jej wykonaniu jest to wyjątkowo zabawne bo większość literek brzmi jak "ci zi, ti,"
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz musze iść nadrobić
![]() Kurcze dostałam wiadomości , więc tu odpisze , ze u nas git , czasu jakos nie było a to tu a to tam bujalismy , dziękuje . Juz wracam . A cos mi net na tele nie chodził i nawet nie miałam jak czytać , a na łapka czasu nie było .Madzia aaa 3 bit odjechany , na sylwestra znowu robiłam i mnie teraz chłopaki z pracy męczą żebym im cała blaszki zrobiła Idę sie kapac ( tak tak gnije az tak , z tz dziś wstalismy ok 13 tej , aż sami sie zdziwilismy hehe) potem nadrabic to chyba do wieczora, bo nie w temacie jestem Miłego dnia. |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdzisz do Jarocina jak mamy taki super basen?
ja w Jarocinie bylam jakos w zeszlym roku i dla mnie lipa...
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
U starszych dzieci robia spirometrie, ale to chyba na tej wizycie w tym roku będzie miał Eryk. Wcześniej lekarze wydali diagnozę na podstawie tylko bardzo częstych infekcji górnych dróg oddechowych, i kaszlu takiego bez podstaw infekcji. Miał chyba z 6 razy robione zdjęcia płuc. Bo dzieci z astmą często w ciągu kilku dni mają zwykły kaszelek co dość szybko przemienia się w zapalenie oskrzeli a później płuc, ale to nie takie jednorazowe, tylko jak u mojego co chwila. Eryk ma stwierdzoną astme na tle alergicznym i wysiłkowym, czyli dostaje napadu kaszlu jak poczuje nawet dym z papierosa to aż taki że jak nie podam mu leku to zwymiotuje. Kaszle zawsze jak wstanie, i zawsze jak się zmęczy. Najgorzej jak jest zgniła pogoda taka jak teraz, czyli wszytskie syfy w powietrzu bo wilgotno i grzyby i pleśnie latają. Miał robione badania na mucowistydoze to badają chlorki w pocie. Ale jakiegoś konkretnego badania np z krwi co daje 100% pewności że to to nie ma. Jest bardzo duzo dzieci co ma astmę typu dziecięcego co mija w wieku około 5 lat i nie ma problemu, czasami wraca w okresie dojrzewania jak się zmieniają hormony. Z Erykiem mam wizytę u pumnologa dopiero 25 kwietnia, ale jakby co mogę się podpytać.
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam blaszkę na kilka dni, bo każdy zjadł mały kawałek i nie chciał więcej bo się zasłodził, dzięki temu nie przytyłam a przyjemność dużaTakie miałaś problemy z myśleniem o tej bitej śmietanie, a tu mi się jakoś ubić nie chciała, i taka spływająca była, dopiero po dwóch dniach troche wsiąkła w te krakersy i kaoś lepiej ciasto wyglądało choć niższe się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Tylkooliwka byś wstawiła zdjęcie Syneczka Zawsze fajnie wyglądacie że on taki duży chłopak a Ty taka mała szczuplutka mamusia
|
|
|
#1026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dla Michałka za 100Cytat:
Cytat:
![]() Bao historia z siostrzenicą niefajna Zastanawiałam się co zrobiłaś ze swoimi dzieciaczkami i dlaczego tż zły, ale już doczytałam ![]() Asiulek ja tak jak Nataszka dopowiem Lipomal - u nas działa i Jula lubi go pić (tych przeciwgorączkowych nie znosi). Cytat:
![]() Iza zdrówka dla Zosi Sara oby to nie była astma Dla dzieciaczków za literki. Moja jedynie dopytywała jaka to literka, jak dostawała Vibovit Literki żelki I też było "m jak mama", "j jak Jula" itd.
|
|||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
My mielismy dziś błotny spacer a'la Miko Libry... W błotku, w lesie, z rowerem... ale o dziwo aż tak brudni jak Libra Mika opisuje nie wróciliśmy...
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Tz kupil platki do mleka- cyferki. Wiec kazda wylawia z zupy i pyta- jaka to cyferka?
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy zawalone oskrzela i antybiotyk. Nie cieszy mnie to ale co robić, dawać trzeba bo się dziecko męczy.
|
#1030 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale że jak? kazali mu na siłę spać? moja bandytka to w przedszkolu śpi okazyjnie (chyba 1,2 na miesiąc-jak się jej coś pomyli), a tak to podobno leży (choć ja wątpię, że im nie pajacuje ). Wiem, że w niektórych przedszkolach po prostu nieśpiące dzieci zaprowadzają do innej sali, np.do starszej grupy czy coś (może u nas też, nie wgłębiałam się w sumie). I odwrotnie też-ponoć przychodzą dzieci ze starszych grup, które potrzebują spać.Cytat:
Cytat:
Powiem wam, że ja to sobie nie wyobrażam mieć pustą apteczkę dla dziecka-ja tam mam zawsze wszystko- przeciwgorączkowce-paracet i ibuporofen w syropie i czopach, syropy przeciwkaszlowe i wykrztuśne, ceruvit, pyrosal i nie wiem co jeszcze, pewnie jakieś smecty... Na co dzień dostaje witaminki i tran. Nawet jak się przeterminuje coś, to wywalam kupuję nowe-ja mieszkam w centrum miasta, apteki są, ale jak wiadomo choroba lubi z zaskoczenia brać, a mnie się tam nie uśmiecha latać po aptekach kiedy młoda chora Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Tylko ten długi kaszel? jakoś mi się mało wydaje....jakieś badania robili, czy coś? Moja mama pół życia miała astmę, i mi jako dziecku (takiemu już starszemu, koniec podstawówki starej jakoś albo dalej) tez niby stwierdzili tak właśnie na pałę, mnóstwo leków inhalatorów pozapisywali, a potem samo przeszło.... Cytat:
Cytat:
Jak to o 13? a wasze dzieci to co robiły w tym czasie? czy to teraz mamę macie na stanie? A moje dziecko oszalało na punkcie kolorów- ostanio ni z gruchy ni z pietruchy się jej przypomniała zabawa w którą się bawiła świnka peppa w jednym z odcinków-"widzę swoim okiem szpiega coś... zielonego" i ciągle się w to chce bawić- i w domu i w drodze do przedszkola. Ja wykorzystuję ten jej zapał i bawię się z nią w tą zabawę po angielsku i powiem wam, że świetnie jej idzie-lepiej lub gorzej ale zna wszystkie kolory po polsku i angielsku. Dziurkacze tez czasem w ruchu u nas-pożyczam ze świetlicy co jakiś czas inne i sobie wyklejamy-teraz kartki dla dziadków robimy. Do tego kupiłam takie kelej brokatowe i mała uchachana-całe popołudnie dziś rzeźbiłyśmy izz, o kurczę, niedobrze, ale chociaż jak antybiotyk dostanie to jej szybciutko przejdzie i nie będzie się męczyć malutka
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-01-04 o 19:13 |
||||||||||
|
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Monka
nie rób tak więcej my sie tu martwilysmy o CiebieCytat:
Cytat:
Cytat:
co za antybiotyk? ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Evi a co z tym blogiem? ja głosuje codziennie, kontynuować to tak? |
|||
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziecię me dostało lek + czopek z paracetamolem i zasnęła. Ciekawe jaka będzie noc
Cytat:
Pięknie z tymi kolorami
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam, ale zapomniałam odpisać. A to "ć" to co wywoływało? Realteka? Bo wiesz - w ciąży to jednak skleroza niezła
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dyżurować do żmijki. Boli ją jak kaszle i płacze strasznie
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() wczoraj i dzis nie mialam neta wiec tylko Was poczytalam w telefonie i sie usmialam dziewczyny . ja to zwykla mama,ktora ma mnostwo kompleksow a moje dzieci to jak male prosiaki potrafia w kilka min po zalozeniu ciucha wybrudzic sie i wyslinic![]() a jeszcze ostatnio brat tz,ktory mieszka z nami od prawie roku dlugo nie mial pracy wiec mi pomagal.mialam czas na umalowanie sie i na kawusie w kawiarni z kolezanka i zakupy i wogole duzo wolnego czasu ostatnio kolezanka spala u mnie bo z mezem sie poklocila i nie mogla uwierzyc. 9 rano,zapach kurczaka roznosil sie po calym domu,tz w kuchni gotuje,wujek zajmuje sie dziecmi a ja...spie uwierzyc nie mogla,ze mozna miec tak dobrze![]() MROWAK ja tez chce dolaczyc do protestu przeciwko sobie bo mam duzo kompleksow ja tylko czasami fajnie na zdjeciu wychodze![]() ASIULEK a ja zawsze marzylam i marze o takiej figurze jak Ty masz.wysoka i szczupla...i do tego duze cycki SARA dziekuje ide Was poczytac co dzis sie wydarzylo
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie że maść rozgrzewająca pomoże na rozluźnienie mięśni?
potrzebuje czegoś na rozluźnienie mięśni w okolicy szyji jakieś poropozycje?
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
ASIUELK moja Karinka lubi spiniki i kitusie.w szafie non stop siedzi i sie przebiera
Wercia jaka juz duza dziewczynka
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie że ktoś ma tak dobrze ![]() a Ci wujkowie... u Ciebie pomocny, u Pop też. Fajnie, fajnie ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
bosz jeszcze nadrabiam
Zdrowka dla chorowitkow, bo czytam, ze pare sie rozchorowalo u nas magia chyba dziala bo odpukac moje zdrowe . Evi tak tak mama jest , mam loozik , jak tak ostatnio sie zlozylo, ze po wstaniu , odrazu szlam sie szykowac , zjadlam sniadanie i wybywalismy.Bylam z dzieciakami w knie na Straznicy marzen cyba taki pl tytul , piekna bajka , kupie jeszcze na dvd bo tak mi sie podobala Nataszka , no skad moglam wiedziec, trza bylo pisac , ja na rozluznienie bym cos wypila ,ostatnio wyduldalam 3 i pol butelki wina , wiesz jaka rozluniona bylam , nie zeby bardzo , ale tak fajnie , a tak serio to nie wiem , pewnie jakas masc , w aptece cos doradza ![]() Libra . Dobrze ze kolejne swieta za 3 miesiace .
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na du,pe dostaniesz! tak nas olać, wrrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
BAOBABKU co za przygoda
ANECZKA obserwuj malego po tym zdarzeniu.ja to wogole bym do szpitala pojechala na usg glowy albo przeswietlenie.tak jak u nas Adrian spadl z lozka i nic nie byo.nie stracil przytomnosci,nie zwymiotowal.jedynie co do poszedl spac.a potem okazalo sie,ze ma peknieta czaszke i krwiaka wielkiego na pol glowy pourazowego.obserwuj go przez kilka dni NATASZKA zdjecia mam w galerii.ale na fb tez mam. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- dla wszystkich choruskow duzo zdrowia
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja aż tyle nie chce ale pare bym chciała, musze się zagłebić w tajniki, a co na tych płytach? |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a co tez zaczynasz? Fajna dietka ale najgorszy to brak owoców przez 2 tyg , teraz tak objadalismy sie pomaranczami i mandatynkami , ze mój tz nie wyrabial z kupnem |
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() a to ile tygodni jest? |
||
|
|
|
#1046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uruchamia się okno Catalyst Controler Center-podstawowy i jest napisane ustaw moją konfigurację wyświetlania i mimo,że robie dalej,przejdź,zakończ itd to nic to nie daje biedulka oby po antybiotyku szybko przeszło Cytat:
![]() Evitka zapisałam go do przedszkola,które mi trochę nie po drodze,poszedl od 1.12 i wlasnie u nich nie ma mozliwosci zeby dziecko poszlo do innej grupy"bo są pełne" i 2h musiał leżakowac i przez to ryczał jak nie wiem od pobudki rano do zaprowadzenie"mama plosze nie chce tam plosze,plosze"oszalec szlo no i odpuściłam dlatego,że zachorował po 4 dniach i zaraz byly święta.Za chwilę się wyprowadzamy i kompletnie już nie będzie mi po drodze to przedszkole.Teraz muszę poszukac najlepeij blisko pracy przedszkola gdzie nie musi chodzic spac ![]() to wklejam mojego syneczka Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-01-04 o 20:56 |
||
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Tam są chyba 3 fazy , pierwsza trwa 2 tyg , druga aż do czasu jak sie zrzuci tyle kg ile sie chce a potem 3 faza na całe zycie do której dołączasz kolejne produkty i wsio. W drugiej fazie po tych 2 tyg tez dochodzą nowe produkty , te pierwsze 2 tyg są najtrudniejsze , ale jesz tam nabial warzywa więc git.
Z tego co pamietam bo dalej książki nie czytałam tylko tak na szybko przejrzałam. Są nawet jadlospisy na dane fazy , całe 2 tyg w pierwszej i cos w drugiej ale musiała bym zerknac.Mloda ty dalej na tej diecie jesteś? Zlamalas sie na święta? Jakie efekty ? Aneczka tak zlukalam na szybko bo nie wiem o co chodzi z malym , dobrze ze tylko na sniaku sie to skończyło. Mój młody kiedyś przygrzmocil w futryne , miał przeogromna sliwke , tez sie zeschizowalam. W szkole tez pare razy zderzył sie z jakimś dzieckiem i ze sliwka wracał, przynosił ksero , na którym jest głowa i tam zaznaczają gdzie dziecko oberwo . Agnieszka mała do przedszkola smiga teraz? Kiedy macie rozpoczęcie ? Bo ja nawet nie wiem , wyleciało mi z głowy ze to juz na dniach mój mały do przedszkola idzie. W poniedziałek wysle tz- ta przy okazji Tesco zeby poszedł zapytać. |
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
[ATTACH][/ATTACH]nie załadowały się,właśnie zauważyłam,ze odkąd aparat się popsuł to prawie zdjęc mu nie robię
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-01-09 o 10:34 |
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny.A widzisz -zmieniłam kartę graficzną, ale dla Ciebie wszystko http://komputery.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zoba...a-ati-catalyst ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- http://komputery. spryciarze. pl/zobacz/jak-zmieniac-ustawienia-sterownika-ati-catalyst ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Skasuj spacje http://komputery.(spacja)spryciarze....a-ati-catalyst
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
MONKA Karina idzie od kwietnia do przedszkola
TYLKOOLIWKA kuzwa moj Adrian nie spi i znosi mi gary z kuchni do salonu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

ona sama chce. Wola mnie do tablicy na której są poprzyklejane literki i pyta "jakiej literki mam poszukać"? wtedy ja mowię, jak nie wie to ja pokazuje, a ona ma radochę 

. Na kompie (jak jest włączony) to potrafi sobie worda otworzyć i stuka w litery. Do tego sama wymyśliła sobie (z bajek) zabawę z piłką w literki, czyli mówimy litera np. M jak mama i kulamy piłkę do drugiej osoby i tak w kółeczko. W jej wykonaniu jest to wyjątkowo zabawne bo większość literek brzmi jak "ci zi, ti," 
, dziękuje
. Juz wracam . A cos mi net na tele nie chodził i nawet nie miałam jak czytać , a na łapka czasu nie było .
dla Michałka za 100

my sie tu martwilysmy o Ciebie