Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 14:39   #961
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

To widać mój tz coś wykombinował

Ja dzisiaj miałam masakryczny dzień, bo od rana najpierw do szpitala rejestrowac do okulisty, pumnologa, neurolog. Wizyta u neurologa i dalsze skierowania, więc do innego szpitala rejestrować na rezonans . Taki początek roku. Ale mam wszystko poumawiane od kwietnia :P

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:18   #962
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Aśka nie widziałaś mojego lumpa nie dość że uje ba ny po szyje to jeszcze non stop jakieś dziury wszędzie robi jak patrzę nie raz na te wasze czyściutkie dzieci to my jak ze slamsów wyglądamy

coś do ubrania też by nam się przydało bo mały już wygląda jakby po młodszym bracie nosił niektóre spodnie ale jak sobie pomyślę o tym koszmarze zakupowym to mnie apopleksja bierze
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam

Aga- Ty mnie zawsze w kompleksy wpędzasz (mrowak- dołączam do Ciebie ) U was wszystko zawsze takie dopieszczone. Nawet dzieci. Moja to wiecznie jak lumpek wygląda nawet jak ładnie ubrana. Co chwila ściąga kitki i biega mały Chopin po koncercie Do tego np. z jedną skarpetką na nodze, a na drugiej kapeć albo jedna bosa stopa a druga w skarpecie

Witam sie i zaraz podpisuje sie pod waszymi postami ja mam poprostu chłopaczyce czyste to nie moze byc

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

dobrze,że jest też wersja"jedzie Nina do miasta albo do ludzi"wtedy to wygląda tak,że mamusia może pękać z dumy

u nas tego nie zobaczysz bo moja idac w miasto czysci wszystkie płoty a na dzien dobry zaliczy glebe ja pękam z dumy jak moja idzie spać ( bo swiezo z kapieli , i piżamka czysta )

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

ale będę musiała niebawem się udać po skierowanie do dermatologa bo cos mnie obsypuje w pachwinach, szczególnie pod pachą. mam wielkiego liszaja ech... sypię się...
hmmmm a uzywasz kulek pod pachy ? moze od tego sie zrobiło
spróbuj wykapać sie w nizoralu stosuj taka kuracje przez 3 dni a dodatkowo posmaruj te zmienione miejsce nizoralem na noc rano zmyj .... badz kup clorotimazorum (niegy całego poprawnie zapisac nie moge) to taka masc przeciwgrzybiczna do 5 zł przynajmniej u nas tym tez mozna smarowac dzieciom kiedy maja obszczypane tyłki i przy grzybicy stóp a takze jak czasem mamy tam swedzocy problem a wizyta gina za pare dni

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no wlansie teraz tak w bambuko w MEDIA MARKTCIE ludzi robia
i nie tylko tam .... ja brałam lapka w rtv euro agd i tam niby było 16 rat o% ale jak sobie ubezpieczenie wezmiesz bo kwota raty wg przepisów przekracza jakas kwote hahhaa

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:

Gdyby ktoś nie wiedział, to na pierwszym rysunku, to po bokach twarzy to wąsy wujka Tomka nie ręce

a na drugim to już ręce właśnie a na nogach ma buciki nawet
fajnie

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
I żebym nie była gołosłowna- zdjęcie sprzed chwili- miała getry i koszulkę, zapragnęła sukienki bo chciała tańczyć do Fasolek chciałam jej założyc rajty zamiast tych getrów co wyglądają jak spodnie ale "nie, ja kocham geterki". I tym sposobem wygląda jak lumpek. Do tego skarpet już brak... a ona wpatrzona w bajkę. Spinki dalej na głowie ale wlosy juz w niezbyt wyjściowym stanie

Drugie zdjęcie przy macie- bardzo ja lubi cały czas jest rozłożona...
co ty gdzie ty widzisz lumpka

mata fajna ja schowałam inie wiem kiedy wyciagne spowrotem moja nie chce malowac tylko pije wode z tego długopisu :d za to farby i kredki w ruchu non stop

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
ja tez sie chce oflagowac.

U mnie od rana masakra. Tz oczywiście poszedł sobie odpocząć do pracy a ja z dziecmi siedzę. Oliwka dalej strasznie kaszle, ledwo zjadla trochę mleka na śniadanie. A juz myślałam ze przez ten kaszel zaraz zwymiotuje.
Nataszka jak na razie ma "tylko" katar i chrypi.

Agnieszka - co do Tojego wyglądu to powiem tylko ze jesteś piękna. I Twoje dzieci są przesliczne

o matko nie wiem co napisac jakas epidemia normalnie nad która nikt juz nie panuje tulam chodz i tak ci tonie pomoże

i zgadzam sie ze Agnieszka ma śliczne dzieciaki

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Asiulek - Wercia pięknie rysuje. I wcale nie wyglada jak lump.

Megi- 30 tc dla mnie to jakaś abstrakcja ze można tyle w ciąży być.

Oliwka nie nosi kotek, spinek ,opasek. Nie lubi a my jej nie zakładamy. Ma dość krotkie włosy.

Nataszka zasnela. Oliwka włączyła sobie minimini a ja trochę posprzatalam. U mnie jest wieczny, niekończących sie bałagan. Zacznę sprzątać w jednym koncu to w drugim mam juz bałagan. Ja nie wiem jak Wy jesteście w stanie utrzymać porządek. A do mnie przecież przychodzi 2 razy w tygodniu dziewczyna. normalnie nie nadaje sie na gospodynie.
I jeszcze jak oglądam zdjęcia Agnieszki, ktora tez ma dwa maluchy, i widzę jak u niej wszystko dopieszczone, dzieci czysciutkie pięknie poubierane. Agnieszka zadbana. Normanie aż wierzyć mi sie nie chce ze tak można. Ja po domu to od rana do wieczora w dresach, które dopiero co ubralam bo wcześniej w koszuli nocnej latalam.

Idę karmic ta starsza i jak skończę to zacznę te druga. Całość zajmie mi z 2 godziny

pop mieszkam z ojcem i dwoma bracmi typowo wychowanie śląskie , dotego moja rozrabiaka amelia nawet nie wiesz jak ja gardło zdarłam zeby po sobie sprzatali no i co wielkie gó .... do wszystkiego jestem sama 108 metrów do posprzatania obiad który robie codziennie tz ma takie smieszne zmiany ze albo w robocie albo spi czasem nie wiem jak sie nazywam a co dzienn budze sie i wchodze do kuchni to ryczec mi sie chce , wziełam ojcu kase na zmywarke bo powiedziałam ze nie bede zmywała ich syfu , zaden sie zmywarki nie dotknie ... od czasu przebłysk maja i pozamiataja przedpokój i ograna duzy pokoj a tak to jak w 5 gwiazdowym hotelu sie czuja

i próbowałam juz wszystkiego jedynie co mi zostało to przeprowadzka nierealna jak na razie ...
chyba naprawde sobie jakas pomoc zatrudnie chodzby na te 2 godz

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:21   #963
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam masakryczny dzień, bo od rana najpierw do szpitala rejestrowac do okulisty, pumnologa, neurolog. Wizyta u neurologa i dalsze skierowania, więc do innego szpitala rejestrować na rezonans . Taki początek roku. Ale mam wszystko poumawiane od kwietnia :P
mama mia na kwiecien .... tzn ze w styczniu juz nie ma miejsc? to jest własnie słuzba zdrowia ...
ja dzis czekałam godz zeby mi lekarz zlecenie napisał na szczepionke tężca

Stary 2013-01-03, 17:15   #964
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znoszę siłowni. Chodziłam kiedyś przez prawie 4 lata 4 razy w tygodniu i to było dla mnie mega poświecenie- za każdym razem... ja miałam tam bardziej cwiczenia na wzmocnienie mięśni przy kręgosłupie ze wzgledu na mój krzywy kręgosłup. 1-2 razy w tygodniu całą godzinę mięśnie brzucha. Oj, jaki ja miałam wtedy brzuszek
ale wiem, że to nie dal mnie. Ja wolę coś w rodzaju zumby. Połączenie tańca, który kocham z aerobikiem (który też lubię). Chodzę na razie raz w tygodniu ale to za mało żeby mieć efekty w figurze, chodzę bardziej dla przyjemności, niedługo zamierzam chodzić 2 razy.
Co do diety- za słaba jestem kocham słodycze i niezdrowe żarełko
chodziło mi o zwiększenie ilości białka na przyrost mięśni jeśli chodzisz na siłownię,ale to jak raz w tyg to w sumie nie wiem czy to się liczy ,ze trzy razy byś musiała

Edzia to dla Ciebie ten tężec ?

PoP zanim się Oliwka urodziła to też sobie odpoczywałaś w pracy ,a co niektórzy już mieli przesrane z dzieciakami to za to teraz dostajesz po dupie ,równowaga musi być

Czekajcie aż się szkoła zacznie i odrabianie lekcji chuj was będzie strzelał

Miałam dzisiaj jechać do miasta ale niestety jadę dopiero jutro więc nie wiem czy jeszcze coś ze sportowych w lidlu zastanę i do biedry sobie zajrzę może coś będzie.
Spodni to akurat mam ale koszulki by się przydały.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:28   #965
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no wlansie teraz tak w bambuko w MEDIA MARKTCIE ludzi robia
świnie i tyle

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mój nienawidzi rysować
moj to samo kiedyś bardziej go to interesowało , teraz kredki mogłyby nie istnieć
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-01-03 o 17:24
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:09   #966
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

masakra z tymi terminami

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
świnie i tyle

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

moj to samo kiedyś bardziej go to interesowało , teraz kredki mogłyby nie istnieć
a farbki? no nie musi lubić, ma jakieś inne zabawy

a jak wasze dzieci radzą sobie z ciastoliną?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:39   #967
Edzia400
Zakorzenienie

Mloda sie pluska. A ja pisze z tel , libra tak dla mnie. W listopadzie zamach na swoje cialo zrobilam i prezent na mikolaja mialam jak pierun. Bo za 170 zl tj surowica plus tezec hehehe wbilam sobie prujak do reki B-) zeby mialo to ssens musze oprocz dawki. Z surowica dwa razy brac tezec. Dzis mialam ten po 6 tyg i musze jeszcze raz za pol roku .....
Kurka a ja chcialam zaciazyc nie wiem jak sie do tego te szczepienie ma

a co do szkoly to niestety wiem ile ja nerowo i tabletek ziolowych zjadlamm zanim moi bracia zakumali tabliczke mnozenia. Zreszta do niedawna brratanice mialam na glowie z nauka , a i cos czuje ze moja to taki kombinator bedzie hehehe

slyszalyscie ze chca. I chy ba zlikwiduja okienka zycia , co za chamstwo

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
masakra z tymi terminami

Pare tyg temu zbieralam kruszonke z podlogi , teraz jest o wiele lepiej chodz nie ma sily korzystac z maszynki , to ja sciskam i jej wlosy produkuje to amelia przycina obcinna kroi. Ostatnio poltora godz sie bawilysmy az nam zabraklo ciastoliny , zmieszalysmy ja , teraz musimy kupic nowe , ostatnio hitem jest u nas klej artystyczne prace wychodza , do tego nozyczki i ma raj

Stary 2013-01-03, 19:47   #968
evitka21
Zakorzenienie

asiu, weronika superasto rysuje
Moja dalej 3 kreski machnie i ma dość
Skierowania do derma na pewno nie trzeba mieć
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Na robale można też szczegółowiej zrobić z krwi na obecność lamblii i cyst glisty. Nie wiem jak dokładnie się nazywa i jest płatne (miałam sprawdzić ale mi czas uciekł)Doktor tak mi zapisał że ni w ząb rozczytać tego nie potrafię
a nie, nowych badań związanych z pobieraniem krwi na zapas robić nie zamierzam, mi bardziej chodziło czy jest coś co by mogło wskazywać na obecność tych pieronów w "zwykłych" badaniach (morfo, rozmaz,ob)
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
.. ale nie mamy jeszcze materaca i mam z tym wielki problem!! może któraś pomoże? jaki materac dla dziecka do łóżka 90x200?? myślałam o lateksowym bo teraz też taki ma... ale one maja te strefy ucisku i wydaje mi się że one nie są dobre dla małych dzieci... jakie wy macie? tylko takie w przystępnej cenie
może wartałoby do ikei zajrzeć-lenucha ma z ikei, ale łóżko mniejsze (70x160), ale tam wybór spory dość. Miałam brać lateksowy, ale wydał mi się za miękki, szczególnie dla dziecka. Sprężynowy zresztą też i wzięłam taki lepszy z pianki (chyba tek termoaktywnej czy jakoś tak)-i sprawdza się super. Znaczy nie mówię, że sprężynowe czy lateksowe są złe, tylko tamte na nasz wymiar akurat mi nie pasowały (w sumie wszystkich było jakoś 4-5 rodz.). Do naszego wersalkowatego łóżka ikeowskiego też wybraliśmy piankowy (choć pani w sklpie odradzała), bo sprężynowce były strsznie miękkie i też się super sprawdza, żadnych wgnieceń (a stary ponad 100kg waży). Także dość fajne te piankowce są.
Cytat:
Na mnie nie licz z protestem - ja liczę na taką figurę. Chociaż bez porodów nigdy takiej nie miałam.
he he, you never know
Cytat:
Aśka nie widziałaś mojego lumpa nie dość że uje ba ny po szyje to jeszcze non stop jakieś dziury wszędzie robi jak patrzę nie raz na te wasze czyściutkie dzieci to my jak ze slamsów wyglądamy
moje slamsiątka wiejskie , toż on bardzo szczęśliwym dzieckiem musi być

Cytat:
Młoda nie mów że dopiero to odkryłaś chyba nie myślałaś że sklep sobie strat narobi sprzedajac ludziom bez żadnych kosztów ,dla mnie takie teksty raty 0% czy coś podobnego to od razu czerwona lampka i hasło że gdzie tu jest haczyk dobrze że nic nie wzięliście od dziadów
Ale wiesz co nie zawsze taka promo 0% jest z haczykami-kiedyś korzystaliśmy i faktycznie nie policzyli ani 5gr więcej. Tym bardziej to hamstwem jest o czym młoda pisała
Cytat:
I żebym nie była gołosłowna- zdjęcie sprzed chwili- miała getry i koszulkę, zapragnęła sukienki bo chciała tańczyć do Fasolek chciałam jej założyc rajty zamiast tych getrów co wyglądają jak spodnie ale "nie, ja kocham geterki". I tym sposobem wygląda jak lumpek. Do tego skarpet już brak... a ona wpatrzona w bajkę. Spinki dalej na głowie ale wlosy juz w niezbyt wyjściowym stanie
sama jesteś lumpek-normalnie wygląda. A co co, chciałabyś ją w chacie w tiulowe sukieneczki ubierać ?
Cytat:
U mnie od rana masakra. Tz oczywiście poszedł sobie odpocząć do pracy a ja z dziecmi siedzę. Oliwka dalej strasznie kaszle, ledwo zjadla trochę mleka na śniadanie. A juz myślałam ze przez ten kaszel zaraz zwymiotuje.
Nataszka jak na razie ma "tylko" katar i chrypi.
ło boziu, deja vu, mnie to się wydaje, że co parę dni te choroby do was przyłażą, i co parę dniu wam zdróweczka życzę...
I tym razem też życzę zdróweczka
Cytat:
moja lubi, od zeszłoego roku coś tam rzeźbi, ale żeby to ładne jakie było, to powiedzieć nie mogę

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:50   #969
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

dla macka na pierwszym miejscu jest piaskolina potem farbki (ale on nie maluje nic konkretnego tylko bazgroły jakieś) potem duplo a następnie ciastolina a tak standardowo auta , garaże , tory wyścigowe, no zapomniałabym bardzo lubi książki czytamy codziennie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

z ciastoliną radzi sobie bardzo dobrze, robi jakieś stwory właśnie mi się kończy muszę kupić bo już resztki zostały
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-03, 19:55   #970
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Mloda sie pluska. A ja pisze z tel , libra tak dla mnie. W listopadzie zamach na swoje cialo zrobilam i prezent na mikolaja mialam jak pierun. Bo za 170 zl tj surowica plus tezec hehehe wbilam sobie prujak do reki B-) zeby mialo to ssens musze oprocz dawki. Z surowica dwa razy brac tezec. Dzis mialam ten po 6 tyg i musze jeszcze raz za pol roku .....
Kurka a ja chcialam zaciazyc nie wiem jak sie do tego te szczepienie ma

a co do szkoly to niestety wiem ile ja nerowo i tabletek ziolowych zjadlamm zanim moi bracia zakumali tabliczke mnozenia. Zreszta do niedawna brratanice mialam na glowie z nauka , a i cos czuje ze moja to taki kombinator bedzie hehehe

slyszalyscie ze chca. I chy ba zlikwiduja okienka zycia , co za chamstwo

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Pare tyg temu zbieralam kruszonke z podlogi , teraz jest o wiele lepiej chodz nie ma sily korzystac z maszynki , to ja sciskam i jej wlosy produkuje to amelia przycina obcinna kroi. Ostatnio poltora godz sie bawilysmy az nam zabraklo ciastoliny , zmieszalysmy ja , teraz musimy kupic nowe , ostatnio hitem jest u nas klej artystyczne prace wychodza , do tego nozyczki i ma raj
co to za klej?

to kiedy drugie???

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
dla macka na pierwszym miejscu jest piaskolina potem farbki (ale on nie maluje nic konkretnego tylko bazgroły jakieś) potem duplo a następnie ciastolina a tak standardowo auta , garaże , tory wyścigowe, no zapomniałabym bardzo lubi książki czytamy codziennie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

z ciastoliną radzi sobie bardzo dobrze, robi jakieś stwory właśnie mi się kończy muszę kupić bo już resztki zostały
moja ciastoliny nie ma a za parę dni ma 3 latka to może to jej kupimy, ale nie mam pojęcia jaki zestaw.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Ktoś powienien miec jakąś super tajną bazę numerów telefonów w razie niepokojącej nieobecności

Monka kur.de
Stary 2013-01-03, 20:07   #971
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziś Maciej w przedszkolu miał zderzenie czołowe z kolegą , ma wielką śliwkę na czole wypadek zdarzył się chwilę przed moim przyjściem o 14 , normalnie miałam łzy w oczach jak go zobaczyłam bidulek, głowa go strasznie bolała, wiec pojechaliśmy do lekarza, ale wsio ok dała nam maść do smarowania, ale dopiero na wieczór mamy posmarować , teraz i tak już ładnie to wygląda, z wrażenia zasnął nam w aucie jak wracaliśmy z przychodni i spał do 17:30 ciekawe jaka będzie nocka jeśli będzie chciał to pójdzie jutro do przedszkola ale jeśli nie to zrobię mu wolne

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

moja ciastoliny nie ma a za parę dni ma 3 latka to może to jej kupimy, ale nie mam pojęcia jaki zestaw.

kup jej bo naprawdę dzieci fajnie się tym bawią ja jeszcze chciałabym kupić mu piankolinę dziewczyny mają i też polecają

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=fgWX731JBUY ten zestaw bym chciała

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=g9Amlw_J4nw patrzcie jaką fajną zabawkę znalazłam hahahaha nie mogę
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-03, 20:23   #972
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś Maciej w przedszkolu miał zderzenie czołowe z kolegą , ma wielką śliwkę na czole wypadek zdarzył się chwilę przed moim przyjściem o 14 , normalnie miałam łzy w oczach jak go zobaczyłam bidulek, głowa go strasznie bolała, wiec pojechaliśmy do lekarza, ale wsio ok dała nam maść do smarowania, ale dopiero na wieczór mamy posmarować , teraz i tak już ładnie to wygląda, z wrażenia zasnął nam w aucie jak wracaliśmy z przychodni i spał do 17:30 ciekawe jaka będzie nocka jeśli będzie chciał to pójdzie jutro do przedszkola ale jeśli nie to zrobię mu wolne

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

kup jej bo naprawdę dzieci fajnie się tym bawią ja jeszcze chciałabym kupić mu piankolinę dziewczyny mają i też polecają

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=fgWX731JBUY ten zestaw bym chciała

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=g9Amlw_J4nw patrzcie jaką fajną zabawkę znalazłam hahahaha nie mogę
biedak, dobrze że nic takiego się nie stało, a śliwa zginie szybko

Cytat:

moja od dawna bawi się ciastoliną, super sobie radzi. Już nawte nie pamiętam ile zestawów mieliśmy. Teraz chce jej kupić http://www.youtube.com/watch?v=fgWX731JBUY

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:27   #973
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
biedak, dobrze że nic takiego się nie stało, a śliwa zginie szybko

moja od dawna bawi się ciastoliną, super sobie radzi. Już nawte nie pamiętam ile zestawów mieliśmy. Teraz chce jej kupić http://www.youtube.com/watch?v=fgWX731JBUY
całe szczęście

no widzisz taki sam zestaw chcemy kupić
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-03, 20:46   #974
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście

no widzisz taki sam zestaw chcemy kupić
ja ten zestaw od jakiegoś czasu mam zamiar kupić, ale jakoś tak schodzi i nie kupiłam

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Nataszka robisz małej impreze urodzinową?

gdzie Monka się podziewa? nie ma nikt z nią jakiegoś kontaktu?

zamówiłam sobie tunikę w top secret, kupiłam ją za 29,90 mierzyłam ją jakiś czas temu, w sumie nie wiem czemu jej wtedy nie kupiłam. Wedy kosztowała 89 zł a teraz 29, więc się już nie zastanawiałam tylko zamówiłam

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-01-03, 21:11   #975
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja ten zestaw od jakiegoś czasu mam zamiar kupić, ale jakoś tak schodzi i nie kupiłam

zamówiłam sobie tunikę w top secret, kupiłam ją za 29,90 mierzyłam ją jakiś czas temu, w sumie nie wiem czemu jej wtedy nie kupiłam. Wedy kosztowała 89 zł a teraz 29, więc się już nie zastanawiałam tylko zamówiłam
ja ten zestaw już chyba rok kupuje, raz tylko widziałam go w sklepie ale wtedy nie miałam kasy a teraz go nie widuje

też bym się nie zastanawiała nad tą tuniką , pokaż jaka
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-03, 21:19   #976
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja ten zestaw już chyba rok kupuje, raz tylko widziałam go w sklepie ale wtedy nie miałam kasy a teraz go nie widuje

też bym się nie zastanawiała nad tą tuniką , pokaż jaka
ja teżnie widze tego zestawu w sklepie, na all są.

a tunika taka, koszuje 39 zł ale miałam jeszcze punkty na karcie więc zapłaciłam 29
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...95/0/7/STU0026

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-01-03, 21:20   #977
aneczkkaa
Zakorzenienie

bardzo ładna
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-03, 21:28   #978
sara 85
Zakorzenienie

chciałabym jeszcze tą bluzke z ćwiekami
w ogóle Aga zawsze ma takie ładne sukienki

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-01-03 o 21:30
Stary 2013-01-03, 22:11   #979
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

moje slamsiątka wiejskie , toż on bardzo szczęśliwym dzieckiem musi być
niewątpliwie
Cytat:
Dziś Maciej w przedszkolu miał zderzenie czołowe z kolegą , ma wielką śliwkę na czole wypadek zdarzył się chwilę przed moim przyjściem o 14 , normalnie miałam łzy w oczach jak go zobaczyłam bidulek, głowa go strasznie bolała, wiec pojechaliśmy do lekarza, ale wsio ok dała nam maść do smarowania, ale dopiero na wieczór mamy posmarować , teraz i tak już ładnie to wygląda, z wrażenia zasnął nam w aucie jak wracaliśmy z przychodni i spał do 17:30 ciekawe jaka będzie nocka jeśli będzie chciał to pójdzie jutro do przedszkola ale jeśli nie to zrobię mu wolne [COLOR="Silver"]
bidulek będzie go bolało jakiś czas

Mój to z plasteliny robi wałki i tnie je plastikowym nożykiem i robi sobie drzewo ,ładuje na przyczepki i wozi, z kredkami świecowymi to samo tnie na kawałeczki nożyczkami i drzewo robi
w nawiązaniu do słodyczy
Ma duży pojemnik gum mamba ale nie je ich to są bele słomy i też je sobie wozi na przyczepie
Stary 2013-01-03, 22:24   #980
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam się pochwalić dziełami mojej córki z dnia dzisiejszego
Super Wercia rysuje Moja nie ma zapału ani do rysowania ani do kolorowania Najbardziej to chyba lubi ciąć nożyczkami - Julka chyba raczej leworęczna będzie; stosowne nożyczki zakupione A, no i Weronika wcale jak lumpek nie wygląda

Nataszka moja ciastolinę dostała na Święta (jakąś cukiernię chyba) i często się bawi. Na Święta dostała też swoje pierwsze puzzle i wpadła po uszy - układa kilka razy dziennie, a wcześniej byłam pewna, że puzzle to jeszcze nie dla niej.
Generalnie u nas po Świętach sporo nowych rzeczy typu stempelki, mozaiki, puzzle, książeczki itp., tylko możliwości używania ograniczone, bo Olka wszystko to bardzo interesuje, a za dużo małych elementów/nieodpornych na malutkie rączki

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:26
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:31   #981
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Nataszka robisz małej impreze urodzinową?

gdzie Monka się podziewa? nie ma nikt z nią jakiegoś kontaktu?

Piękna ta tunika,naprawdę śliczna...

pewnie zrobie małej jakiś torcik i najważniejsi goście
tort z roszpunką może

dzięki za rady w sprawie ciastoliny, kupuję
Stary 2013-01-03, 22:53   #982
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A z tą darmową przesyłką, to kiedyś w radio w kółko leciała reklama Nexta, że zakupy jak w Londynie przez net.
Ech... wybrałabym się za jakiś czas na wyprzedaże w UK. Cudowna sprawa.
Ty masz przynajmniej bliżej na lotnisko .
My odprawiamy modły o nie otwarcie modlina do 12go
Bo tam mamy 50 km dalej .

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość

Macie jakiś sprawdzony sposób na zabezpieczenie szuflad przed małym bałaganiarzem? Ja mam większość komód z Ikei, bez gałek.
W ikea są fajne i montuje się od środka więc ich nie widać .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
j już chyba fajnie będzie wyglądała taka okręcona, co??

i
No wtedy to tak o ile będzie chciała . Olka na początku nie czaiła tych chustek i je ściągała . Potem to już nawet do koszulki w lato chciała zakładać

Cytat:
a
Młoda nie mów że dopiero to odkryłaś chyba nie myślałaś że sklep sobie strat narobi sprzedajac ludziom bez żadnych kosztów ,dla mnie takie teksty raty 0% czy coś podobnego to od razu czerwona lampka i hasło że gdzie tu jest haczyk dobrze że nic nie wzięliście od dziadów
Ja czasem coś biorę , ale dostaję zniżkę od koleżanki co tyra w euro i to na raty 0 % , ale takie naprawdę 0 % . Inaczej nie kupuję nic na raty .

Auto zarejestrowane .
Za dwie blachy i kawałek papieru 200 PLNów , rozbój w biały dzień
jeszcze mnie jutro czeka skarbowy
TZ się dziś na badania naganiał , ale już ma wszystko .
Olka w przedszkolu dała koncert przed obiadem , ale potem się wyspała i było cacy . Obiadu nie zjdała , ale za to dwa podwieczorki wciągnęła .
leci do swojej pani i rano nie płacze , więc jest ok .
A jaki mam luz wożąc ich do jednego przedszkola , to nawet nie do opisania jest
Stary 2013-01-03, 23:01   #983
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
co to za klej?

to kiedy drugie???

nati zwykly w sztyfcie, badz w płynie dziurkaczami wycina sobia kształty i nakleja na duzej kartce bloku kolorowego

no mozna by powiedziec ze zaniedługo ma przyjsc @ i potem dni plodne wiec bedziemy z tz probowac ale musze brac pod uwage to ze moze miec nocki , w dzien nie ma szans na przytulanki

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:

o mamo szczescie ze mu nic nie jest ufff ... ja sie tego najbardziej bede bała kiedy ami w przedszkolu bedzie ze z jakas sliwa wróci ( ząb juz wybiła a raczej ubila na kaloryferze , najlepsze to ze bezkrwawo i dopiero siostra zauwazyla ze nie ma kawałka)

ten zestaw jest zaje... baszczy

Stary 2013-01-03, 23:11   #984
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak chyba spróbuję czipsów jabłkowych twoim sposobem

czy Wy to widzicie??? chyb a sobie w kalendarzu zapiszę tę datę-oto dzień, w którym to Libra pisze, że zrobi coś moim sposobem, a nie jak zwykle odwrotnie czyli my zgapiamy wszelkie kuchenne tricki od Libry. No klękajcie narody-świat się kończy

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
dziurkaczami wycina sobia kształty i nakleja na duzej kartce bloku kolorowego
jakimi dziurkaczami?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:40   #985
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Moja nie ma zapału ani do rysowania ani do kolorowania Najbardziej to chyba lubi ciąć nożyczkami -

Nataszka moja ciastolinę dostała na Święta (jakąś cukiernię chyba) i często się bawi. Na Święta dostała też swoje pierwsze puzzle i wpadła po uszy - układa kilka razy dziennie, a wcześniej byłam pewna, że puzzle to jeszcze nie dla niej.
Generalnie u nas po Świętach sporo nowych rzeczy typu stempelki, mozaiki, puzzle, książeczki itp., tylko możliwości używania ograniczone, bo Olka wszystko to bardzo interesuje, a za dużo małych elementów/nieodpornych na malutkie rączki
u nas to samo co u ciebie pogrubionym puzle układamy

calineczka 4in1 ( 8, 12, 15 oraz 20elementów) http://www.puzzle-sklep.pl/puzzle-ca...ka-p-2058.html
puzzle kubus puchatek 4 in 1 (35,48,54,70) 4 pory roku chyba w biedronce kupiłam , najgorzej jest zima w tym musze pomóc reszte uklada nie umiem znalesc linka do tych puzzli
smerfy 20, 36 i 50 http://gry-puzzle.pl/3-w-1/708-a.html

nie liczac takich pojedynczych drewnianych i tych ogromnych nieraz rano o 5 dostałam w głowe opakowaniem z puzzli bo otworzyc nie potrafiłaale znam dzieci co juz 100 ukladaja

Stary 2013-01-03, 23:50   #986
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
czy Wy to widzicie??? chyb a sobie w kalendarzu zapiszę tę datę-oto dzień, w którym to Libra pisze, że zrobi coś moim sposobem, a nie jak zwykle odwrotnie czyli my zgapiamy wszelkie kuchenne tricki od Libry. No klękajcie narody-świat się kończy
no na szczęście nie
Stary 2013-01-03, 23:54   #987
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to samo co u ciebie pogrubionym puzle układamy

calineczka 4in1 ( 8, 12, 15 oraz 20elementów) http://www.puzzle-sklep.pl/puzzle-ca...ka-p-2058.html
puzzle kubus puchatek 4 in 1 (35,48,54,70) 4 pory roku chyba w biedronce kupiłam , najgorzej jest zima w tym musze pomóc reszte uklada nie umiem znalesc linka do tych puzzli
smerfy 20, 36 i 50 http://gry-puzzle.pl/3-w-1/708-a.html

nie liczac takich pojedynczych drewnianych i tych ogromnych nieraz rano o 5 dostałam w głowe opakowaniem z puzzli bo otworzyc nie potrafiłaale znam dzieci co juz 100 ukladaja
No to z Michałem by się świetnie bawili

Misiek te http://www.google.pl/imgres?hl=pl&tb...9,r:5,s:0,i:99 układa ostatnio(często my z nim bo lubi razem, każdy dostaje swoją ciuchcię ale sam potrafi).

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:56
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 00:07   #988
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

jakimi dziurkaczami?
http://allegro.pl/dziurkacz-ozdobny-...899814825.html w biedornce były 3 sztuki za 9.90 sciagam ten plastik z dołu i to co sie wytnie wypada (ma wieksza frajde) potem to klei na innej kartce
ogólnie mamy 12 dziurkaczy (4 wieksze reszta mniejsza)

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
ja teżnie widze tego zestawu w sklepie, na all są.

a tunika taka, koszuje 39 zł ale miałam jeszcze punkty na karcie więc zapłaciłam 29
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...95/0/7/STU0026
i dobrze zrobiłas bo jest superrr

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to z Michałem by się świetnie bawili

Misiek te http://www.google.pl/imgres?hl=pl&tb...9,r:5,s:0,i:99 układa ostatnio(często my z nim bo lubi razem, każdy dostaje swoją ciuchcię ale sam potrafi).
no prosze nie trzeba daleko szukać ...
superrrr dobrze ze moja srala spi , jakby widziała tomka to niestety kolekcja puzzli by musiała sie o nie powiekszyc
kolejki ma 2 i codziennie te tory uklada i tego tomka meczy , nie mówiac o lalkach

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-01-04 o 00:09
Stary 2013-01-04, 07:25   #989
libra777
Zakorzenienie

Miko jedyne puzzle jakie układa to takie duże piankowe ,a częściej je rozwala niż układa a ostatnio nawet zębami pourywał kawałki
Nożyczkami operuje świetnie.A poza tym prace plastyczne średnio go interesują ,widocznie jego talenty poszły w innym kierunku ,przyziemnym że tak powiem

Wczoraj cały dzień jakaś paskudna mżawka siąpiła i wiało okrutnie ,dzisiaj nie pada ale wieje ,co za paskudna pogoda.Ja chcę już zimę ze śniegiem i mrozem niech odbębni swoje i znika
Stary 2013-01-04, 07:36   #990
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Zdrówka dla chorych dzieciaczków

MY wczoraj byliśmy u dzieciaków, którymi moja mama się opiekuje i Zosia dziś piekielnie chora. Już wcześniej pokasływała ale zwaliłam to na zmianę powietrza a to chyba coś ją brało. Kaszel ma koszmarny, bulgoczący i do tego gorączkę ponad 39. Niedawno udało jej się spokojnie zasnąć i zapisałam do doktora. Dopiero na 15 wolna godzina, nic zaczekamy.
Idę się do niej przytulić bo całą noc nie spałam.

evi ze zwykłej morfologii nie można dowiedzieć czy są robale. Jak się robi jakieś dokładniejsze badania krwi (syn Tż miał robione) to jest jakiś czynnik powyżej normy ale ten sam podwyższony czynnik może wskazywać na alergię więc i tak du..a.

oliwka ja tam nie wiem jak mocno była nawiedzona lekarka dzieci Jasty ale jak poczytałam o glistach to mogę uwierzyć że wymacała grudki.

Ania Ty to masz dzieciaki. Wszędzie się dobrze aklimatyzują Niewątpliwie jedno miejsce do odwożenia to duży plus.

Asia ja tam wcale lumpka nie widzę a rysunki piękne

Moje dziecko coraz mniej interesuje się kredkami. Owszem ma napady pod hasłem kredki, farbki czy ciastolina. Wszystko jest jednak jednym wielkim bazgroleniem

Libra mamba jako bele słomy Urocze naprawdę

Co do naszej Agi to ona ma do tego wszystkiego grzeczniutkie dzieci. U mnie żadna dekoracja z kuleczek typu orzechy czy jakieś piłeczki na poziomie "0" nie ma szans przetrwania

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

U nas pogoda jest obrzydliwa. Wieje bardzo i ciągle pada. Wczoraj jak wychodziłyśmy z domu padał śnieg ale jak wracaliśmy (Tż na zgarnął) to już lało

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości