Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 14:11   #1021
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oczywiscie, że ja malej tym nie męczę, w zadnym wypadku nie chcę z niej robić omnibusa ona sama chce. Wola mnie do tablicy na której są poprzyklejane literki i pyta "jakiej literki mam poszukać"? wtedy ja mowię, jak nie wie to ja pokazuje, a ona ma radochę z tego dużo zapamiętuje. sama chce pisać, ja jej nie zmuszam wszystko w formie zabawy chyba to nic złego??

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ona w ogóle ma takiego hopla, że jak tylko ktoś ma koszulkę z napisem to pyta "jaka to jest litera"? i tak całe słowo lub zdanie. Tak samo w kompie ("google" zna już na pamięć ). My zawsze mowimy litere i dodajemy Jak... tzn "m jak mama, w jak Wercia" itp. I ona np. widzi literkę W i mówi- "jak Wercia"

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Byłaś może na tym nowym basenie?? ja jak będę w P... to mam zamiar tam zajrzeć z małą... warto??
nie, w Jarocinie byłam, u nas jeszcze nie byłam, ale Tato mój jeździ pare razy w tyg, leci już 3 karnet i jest fajnie, tylko podobno brakuje takiego pośredniego basenu bo jest taki dla maluszków a potem już głeboko
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 14:16   #1022
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Oczywiscie, że ja malej tym nie męczę, w zadnym wypadku nie chcę z niej robić omnibusa ona sama chce. Wola mnie do tablicy na której są poprzyklejane literki i pyta "jakiej literki mam poszukać"? wtedy ja mowię, jak nie wie to ja pokazuje, a ona ma radochę z tego dużo zapamiętuje. sama chce pisać, ja jej nie zmuszam wszystko w formie zabawy chyba to nic złego??

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ona w ogóle ma takiego hopla, że jak tylko ktoś ma koszulkę z napisem to pyta "jaka to jest litera"? i tak całe słowo lub zdanie. Tak samo w kompie ("google" zna już na pamięć ). My zawsze mowimy litere i dodajemy Jak... tzn "m jak mama, w jak Wercia" itp. I ona np. widzi literkę W i mówi- "jak Wercia" [COLOR="Silver"]
W żadnym razie nic złego nie miałam na myśli .
Zosia na podobnej zasadzie mnie "męczy" literkami. Mamy 2 zestawy literek z magnesami i ciągle "układa słowa", grzebie w tych literkach. Gdyby nie to że mnie wkurzała rozwalona ciągle kreda i schowałam tablicę to też byśmy "pisały" . Na kompie (jak jest włączony) to potrafi sobie worda otworzyć i stuka w litery. Do tego sama wymyśliła sobie (z bajek) zabawę z piłką w literki, czyli mówimy litera np. M jak mama i kulamy piłkę do drugiej osoby i tak w kółeczko. W jej wykonaniu jest to wyjątkowo zabawne bo większość literek brzmi jak "ci zi, ti,"
Stary 2013-01-04, 14:33   #1023
monka23
Zakorzenienie

Bosz musze iść nadrobić

Kurcze dostałam wiadomości , więc tu odpisze , ze u nas git , czasu jakos nie było a to tu a to tam bujalismy , dziękuje nie sądziłam ze ktos zauważy . Juz wracam . A cos mi net na tele nie chodził i nawet nie miałam jak czytać , a na łapka czasu nie było .

Madzia aaa 3 bit odjechany , na sylwestra znowu robiłam i mnie teraz chłopaki z pracy męczą żebym im cała blaszki zrobiła

Idę sie kapac ( tak tak gnije az tak , z tz dziś wstalismy ok 13 tej , aż sami sie zdziwilismy hehe) potem nadrabic to chyba do wieczora, bo nie w temacie jestem . Jeszcze chatę ogarnąć bo przez pare dni nie miałam czasu, tylko z wierzchu ogarniane na szybko.

Miłego dnia.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 14:37   #1024
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Jezdzisz do Jarocina jak mamy taki super basen? ja w Jarocinie bylam jakos w zeszlym roku i dla mnie lipa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:02   #1025
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Madzia- Eryk miał robione jakieś badania na astme?
U starszych dzieci robia spirometrie, ale to chyba na tej wizycie w tym roku będzie miał Eryk. Wcześniej lekarze wydali diagnozę na podstawie tylko bardzo częstych infekcji górnych dróg oddechowych, i kaszlu takiego bez podstaw infekcji. Miał chyba z 6 razy robione zdjęcia płuc. Bo dzieci z astmą często w ciągu kilku dni mają zwykły kaszelek co dość szybko przemienia się w zapalenie oskrzeli a później płuc, ale to nie takie jednorazowe, tylko jak u mojego co chwila. Eryk ma stwierdzoną astme na tle alergicznym i wysiłkowym, czyli dostaje napadu kaszlu jak poczuje nawet dym z papierosa to aż taki że jak nie podam mu leku to zwymiotuje. Kaszle zawsze jak wstanie, i zawsze jak się zmęczy. Najgorzej jak jest zgniła pogoda taka jak teraz, czyli wszytskie syfy w powietrzu bo wilgotno i grzyby i pleśnie latają. Miał robione badania na mucowistydoze to badają chlorki w pocie. Ale jakiegoś konkretnego badania np z krwi co daje 100% pewności że to to nie ma. Jest bardzo duzo dzieci co ma astmę typu dziecięcego co mija w wieku około 5 lat i nie ma problemu, czasami wraca w okresie dojrzewania jak się zmieniają hormony. Z Erykiem mam wizytę u pumnologa dopiero 25 kwietnia, ale jakby co mogę się podpytać.
Cytat:
Ona w ogóle ma takiego hopla, że jak tylko ktoś ma koszulkę z napisem to pyta "jaka to jest litera"? i tak całe słowo lub zdanie. Tak samo w kompie ("google" zna już na pamięć ). My zawsze mowimy litere i dodajemy Jak... tzn "m jak mama, w jak Wercia" itp. I ona np. widzi literkę W i mówi- "jak Wercia"
Mój to biega po sklepach i na wszystkich reklamach wyrazy literuje, a jak jakaś literka jakaś nietypowo napisana że nie wie jaka to to się pyta. Konkretnego czytania czy pisania jeszcze nie wprowadziłam, choć chyba jak już zna wszystkie literki to możnaby, ale mi się nie chce
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Madzia aaa 3 bit odjechany , na sylwestra znowu robiłam i mnie teraz chłopaki z pracy męczą żebym im cała blaszki zrobiła
Fajne ciasto bo na tyle słodkie że nie można zjeść w ciągu picia jednej kawyJa miałam blaszkę na kilka dni, bo każdy zjadł mały kawałek i nie chciał więcej bo się zasłodził, dzięki temu nie przytyłam a przyjemność duża
Takie miałaś problemy z myśleniem o tej bitej śmietanie, a tu mi się jakoś ubić nie chciała, i taka spływająca była, dopiero po dwóch dniach troche wsiąkła w te krakersy i kaoś lepiej ciasto wyglądało choć niższe się zrobiło

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Tylkooliwka byś wstawiła zdjęcie SyneczkaZawsze fajnie wyglądacie że on taki duży chłopak a Ty taka mała szczuplutka mamusia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:09   #1026
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to z Michałem by się świetnie bawili
dla Michałka za 100

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/dziurkacz-ozdobny-...899814825.html w biedornce były 3 sztuki za 9.90 sciagam ten plastik z dołu i to co sie wytnie wypada (ma wieksza frajde) potem to klei na innej kartce
ogólnie mamy 12 dziurkaczy (4 wieksze reszta mniejsza)
I pisałyście tu na wątku o nich, a ja w końcu zapomniałam. Może jeszcze kiedyś będą.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Miko jedyne puzzle jakie układa to takie duże piankowe ,a częściej je rozwala niż układa a ostatnio nawet zębami pourywał kawałki
Nożyczkami operuje świetnie.A poza tym prace plastyczne średnio go interesują ,widocznie jego talenty poszły w innym kierunku ,przyziemnym że tak powiem

Wczoraj cały dzień jakaś paskudna mżawka siąpiła i wiało okrutnie ,dzisiaj nie pada ale wieje ,co za paskudna pogoda.Ja chcę już zimę ze śniegiem i mrozem niech odbębni swoje i znika
Mikołaj ma konkretniejsze zainteresowania

Bao historia z siostrzenicą niefajna Zastanawiałam się co zrobiłaś ze swoimi dzieciaczkami i dlaczego tż zły, ale już doczytałam
Asiulek ja tak jak Nataszka dopowiem Lipomal - u nas działa i Jula lubi go pić (tych przeciwgorączkowych nie znosi).

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
u mnie lipomal się sprawdza, i w aptece mówili że bardzo dobrze się sprzedaje, rodzice wracają po niego i to też moja następna butelka, a przede wszystkim mała go bardzo lubi....
jak mało co,
.
Moja jak go czasami wypatrzy w apteczce to od razu twierdzi, że jest chora i syropek trzeba jej podać

Iza zdrówka dla Zosi
Sara oby to nie była astma

Dla dzieciaczków za literki. Moja jedynie dopytywała jaka to literka, jak dostawała Vibovit Literki żelki I też było "m jak mama", "j jak Jula" itd.
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:28   #1027
lindsley
Zakorzenienie

My mielismy dziś błotny spacer a'la Miko Libry... W błotku, w lesie, z rowerem... ale o dziwo aż tak brudni jak Libra Mika opisuje nie wróciliśmy...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:00   #1028
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Tz kupil platki do mleka- cyferki. Wiec kazda wylawia z zupy i pyta- jaka to cyferka?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:28   #1029
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

No i mamy zawalone oskrzela i antybiotyk. Nie cieszy mnie to ale co robić, dawać trzeba bo się dziecko męczy.
Stary 2013-01-04, 19:10   #1030
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja Oli wlasnie sobie powieki pomalowala pomaranczowym markerem bo stwierdzila ze "ludzie BEDĄ"

Cytat:
Izz- zdrowka dla Zosi. Biedna tez dopadlo. Moja dzis cos pokasluje, mam nadzieje ze nic z tego nie wyjdzie. Ja sie dusze, tz jeszcze bardziej wiec tylko czekac az mala sie rozlozy. A jutro moja mama przyjezdza. Przewaznie jak tu jest to mala chora. Oby tym razem tak nie bylo.
oby ją ominęło bokiem
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Aniap fajnie masz z przedszkolem ja nie wiem jak ja to zrobię musze znaleźć przedszkole gdzie nie będzie trzeba leżakować bo tak to masakra była,cały czas ma uraz mimo,że nie chodzi już.
A Danielek chodził a teraz nie chodzi? przez to leżakowanie zrezygnowaliście?
Ale że jak? kazali mu na siłę spać? moja bandytka to w przedszkolu śpi okazyjnie (chyba 1,2 na miesiąc-jak się jej coś pomyli), a tak to podobno leży (choć ja wątpię, że im nie pajacuje ). Wiem, że w niektórych przedszkolach po prostu nieśpiące dzieci zaprowadzają do innej sali, np.do starszej grupy czy coś (może u nas też, nie wgłębiałam się w sumie). I odwrotnie też-ponoć przychodzą dzieci ze starszych grup, które potrzebują spać.
Cytat:
moja wczoraj dorwała cienie do powiek, otwarła i pomalowała sobie brwi......
po czym poszła do lusterka i mówi, "mama chyba coś nie tak, ty nie masz tak umalowane" myślałam ze się posikam z niej, poszła po chusteczkę nawilżaną i sobie wytarła. Żaba.
boska jest
Cytat:

Co jej zaaplikowac? Jakas dawke uderzeniowa... Na razie dalam jej bioaron C, zapodalam wode z miodem i cytryna i tran. Jaki syrop kupic? Mam jakis pecto drill na kaszel od ostatniej choroby ale boje sie jej sama go zapodac...
U nas się świetnie sprawdza zestaw dużo witaminy C + rano ceruvit, + wieczorem stary dobry pyrosal (on też ma fajny skład). Jak pokasłuje, to warto mieć syrop prawoślazowy lub prawoślazowy z dodatkami (np.rubital, herbapect).

Powiem wam, że ja to sobie nie wyobrażam mieć pustą apteczkę dla dziecka-ja tam mam zawsze wszystko- przeciwgorączkowce-paracet i ibuporofen w syropie i czopach, syropy przeciwkaszlowe i wykrztuśne, ceruvit, pyrosal i nie wiem co jeszcze, pewnie jakieś smecty... Na co dzień dostaje witaminki i tran. Nawet jak się przeterminuje coś, to wywalam kupuję nowe-ja mieszkam w centrum miasta, apteki są, ale jak wiadomo choroba lubi z zaskoczenia brać, a mnie się tam nie uśmiecha latać po aptekach kiedy młoda chora
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Maciej ma się dobrze a nawet wyśmienicie , w życiu nie uwierzyłabym że takie guzy schodzą w niecałą dobę już nie ma prawie śladu, jedynie małą różową kropkę, tam gdzie była wielka wystająca śliwa. Rano chciałam go zostawić w domu ale nie było mowy, idzie i koniec , niczym nie dało się go przekupić bardzo mu się spodobało w starszej grupie.
o fajnie słyszeć (czytać )
Cytat:
Dziewczyny, czy na tej tablicy co przykleja sie magnesy mozna pisac zwyklymi pisakami czy jakimis specjalnymi? Bo ten co byl dolaczony w ogole nie pisze
tylko takimi specjalnymi do tablic suchościeralnych -można na sztuki aw papiernicznym kupić albo w kompletach
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza, mała czysta osłuchowo, od rana ani razu nie zakasłała. Inhalacje mamy robić jeszcze przez dwa dni tylko wieczorem. Prawdopodobnie to astma. Mamy poczekać, jak zacznie znowu kasłać to od razu przyjechac. Wtedy dostanie leki na stałe.
ale tak w zasadzie na jakiej podstawie stwierdzono tą astmę?
Tylko ten długi kaszel? jakoś mi się mało wydaje....jakieś badania robili, czy coś?
Moja mama pół życia miała astmę, i mi jako dziecku (takiemu już starszemu, koniec podstawówki starej jakoś albo dalej) tez niby stwierdzili tak właśnie na pałę, mnóstwo leków inhalatorów pozapisywali, a potem samo przeszło....
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
bałam się, ale Asia co ja miałam zrobić...ja Dominkę kocham niemal tak jak swoje dzieci, jakbym jej nie wzięła to siedziałaby do 15ej w tym przedszkolu jak weszłam do domu to nie poszłąm do dzieci tylko do łazienki i ciuchy sru do pralki i cała pod prysznic poszłam, mam nadzieję, że nic nie złapią
biedna ta malutka, nie dość że chorutka taka, to jeszcze musi siedzieć z kimś z kim nie chce
Cytat:
B
Kurcze dostałam wiadomości , więc tu odpisze , ze u nas git , czasu jakos nie było a to tu a to tam bujalismy , dziękuje nie sądziłam ze ktos zauważy . Juz wracam . A cos mi net na tele nie chodził i nawet nie miałam jak czytać , a na łapka czasu nie było .

Idę sie kapac ( tak tak gnije az tak , z tz dziś wstalismy ok 13 tej , aż sami sie zdziwilismy hehe) potem nadrabic to chyba do wieczora, bo nie w temacie jestem . Jeszcze chatę ogarnąć bo przez pare dni nie miałam czasu, tylko z wierzchu ogarniane na szybko.

Miłego dnia.
to ładnie się działo, że nawet na chwilę nie wpadłaś....
Jak to o 13? a wasze dzieci to co robiły w tym czasie?
czy to teraz mamę macie na stanie?

A moje dziecko oszalało na punkcie kolorów- ostanio ni z gruchy ni z pietruchy się jej przypomniała zabawa w którą się bawiła świnka peppa w jednym z odcinków-"widzę swoim okiem szpiega coś... zielonego" i ciągle się w to chce bawić- i w domu i w drodze do przedszkola. Ja wykorzystuję ten jej zapał i bawię się z nią w tą zabawę po angielsku i powiem wam, że świetnie jej idzie-lepiej lub gorzej ale zna wszystkie kolory po polsku i angielsku.

Dziurkacze tez czasem w ruchu u nas-pożyczam ze świetlicy co jakiś czas inne i sobie wyklejamy-teraz kartki dla dziadków robimy. Do tego kupiłam takie kelej brokatowe i mała uchachana-całe popołudnie dziś rzeźbiłyśmy

izz, o kurczę, niedobrze, ale chociaż jak antybiotyk dostanie to jej szybciutko przejdzie i nie będzie się męczyć malutka

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-01-04 o 19:13
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:47   #1031
nataszka25
Zakorzenienie

Monka nie rób tak więcej my sie tu martwilysmy o Ciebie

Cytat:
Jezdzisz do Jarocina jak mamy taki super basen? ja w Jarocinie bylam jakos w zeszlym roku i dla mnie lipa...
a tak jakos...

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Asiulek ja tak jak Nataszka dopowiem Lipomal - u nas działa i Jula lubi go pić (tych przeciwgorączkowych nie znosi).

Moja jak go czasami wypatrzy w apteczce to od razu twierdzi, że jest chora i syropek trzeba jej podać

Iza zdrówka dla Zosi
Sara oby to nie była astma

Dla dzieciaczków za literki. Moja jedynie dopytywała jaka to literka, jak dostawała Vibovit Literki żelki I też było "m jak mama", "j jak Jula" itd.
moja identycznie, paluszek ją boli i ręka i łokieć....
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No i mamy zawalone oskrzela i antybiotyk. Nie cieszy mnie to ale co robić, dawać trzeba bo się dziecko męczy.
zdrówka...
co za antybiotyk?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Evi a co z tym blogiem? ja głosuje codziennie, kontynuować to tak?
Stary 2013-01-04, 19:49   #1032
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziecię me dostało lek + czopek z paracetamolem i zasnęła. Ciekawe jaka będzie noc

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Ale że jak? kazali mu na siłę spać? moja bandytka to w przedszkolu śpi okazyjnie (chyba 1,2 na miesiąc-jak się jej coś pomyli), a tak to podobno leży (choć ja wątpię, że im nie pajacuje ). Wiem, że w niektórych przedszkolach po prostu nieśpiące dzieci zaprowadzają do innej sali, np.do starszej grupy czy coś (może u nas też, nie wgłębiałam się w sumie). I odwrotnie też-ponoć przychodzą dzieci ze starszych grup, które potrzebują spać.

A moje dziecko oszalało na punkcie kolorów- ostanio ni z gruchy ni z pietruchy się jej przypomniała zabawa w którą się bawiła świnka peppa w jednym z odcinków-"widzę swoim okiem szpiega coś... zielonego" i ciągle się w to chce bawić- i w domu i w drodze do przedszkola. Ja wykorzystuję ten jej zapał i bawię się z nią w tą zabawę po angielsku i powiem wam, że świetnie jej idzie-lepiej lub gorzej ale zna wszystkie kolory po polsku i angielsku.
Koleżanka do takiego przedszkola prowadziła dzieci, właściwie jedna dalej chodzi, gdzie jak dziecko nie chce spać czy leżeć to nie jest do tego zmuszane. Jest jedna sala w przedszkolu gdzie zaprowadzane są wszystkie śpiące i leżące dzieci a reszta jest w innej części.

Pięknie z tymi kolorami
Stary 2013-01-04, 19:59   #1033
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi zrób fotki i wklej tu
czytałas kiedyś moje zapytanie o"ć"?nie pamiętam jak to wtedy robiłyśmy a znowu ten sam problem
Jakie fotki?

Widziałam, ale zapomniałam odpisać.
A to "ć" to co wywoływało? Realteka? Bo wiesz - w ciąży to jednak skleroza niezła
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:02   #1034
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Idę dyżurować do żmijki. Boli ją jak kaszle i płacze strasznie
Stary 2013-01-04, 20:02   #1035
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc
wczoraj i dzis nie mialam neta wiec tylko Was poczytalam w telefonie i sie usmialam oczywiscie dziekuje za miiiiilleee komentarze

dziewczyny u nas wogole nie jest idealnie. ja to zwykla mama,ktora ma mnostwo kompleksow a moje dzieci to jak male prosiaki potrafia w kilka min po zalozeniu ciucha wybrudzic sie i wyslinic staram sie jak moge aby bylo czysto i ladnie ale czasami sie nie da poprostu przy dwojce dzieci
a jeszcze ostatnio brat tz,ktory mieszka z nami od prawie roku dlugo nie mial pracy wiec mi pomagal.mialam czas na umalowanie sie i na kawusie w kawiarni z kolezanka i zakupy i wogole duzo wolnego czasuon tak jak tz sprzata,zajmuje sie dziecmi i chodzi na spacery i usypia Adriana i wszytko
ostatnio kolezanka spala u mnie bo z mezem sie poklocila i nie mogla uwierzyc. 9 rano,zapach kurczaka roznosil sie po calym domu,tz w kuchni gotuje,wujek zajmuje sie dziecmi a ja...spie uwierzyc nie mogla,ze mozna miec tak dobrze

MROWAK ja tez chce dolaczyc do protestu przeciwko sobie bo mam duzo kompleksowja tylko czasami fajnie na zdjeciu wychodze

ASIULEK a ja zawsze marzylam i marze o takiej figurze jak Ty masz.wysoka i szczupla...i do tego duze cycki

SARA dziekuje ja mam dwa sklepy gdzie kupuje swoje sukienusie topshop i river island.przewaznie tylko tam kupuje

ide Was poczytac co dzis sie wydarzylo

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:02   #1036
nataszka25
Zakorzenienie

Myślicie że maść rozgrzewająca pomoże na rozluźnienie mięśni?
potrzebuje czegoś na rozluźnienie mięśni w okolicy szyji

jakieś poropozycje?
Stary 2013-01-04, 20:05   #1037
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIUELK moja Karinka lubi spiniki i kitusie.w szafie non stop siedzi i sie przebiera Wercia jaka juz duza dziewczynka piekne rysunki

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2013-01-04, 20:09   #1038
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc
wczoraj i dzis nie mialam neta wiec tylko Was poczytalam w telefonie i sie usmialam oczywiscie dziekuje za miiiiilleee komentarze

dziewczyny u nas wogole nie jest idealnie. ja to zwykla mama,ktora ma mnostwo kompleksow a moje dzieci to jak male prosiaki potrafia w kilka min po zalozeniu ciucha wybrudzic sie i wyslinic staram sie jak moge aby bylo czysto i ladnie ale czasami sie nie da poprostu przy dwojce dzieci
a jeszcze ostatnio brat tz,ktory mieszka z nami od prawie roku dlugo nie mial pracy wiec mi pomagal.mialam czas na umalowanie sie i na kawusie w kawiarni z kolezanka i zakupy i wogole duzo wolnego czasuon tak jak tz sprzata,zajmuje sie dziecmi i chodzi na spacery i usypia Adriana i wszytko
ostatnio kolezanka spala u mnie bo z mezem sie poklocila i nie mogla uwierzyc. 9 rano,zapach kurczaka roznosil sie po calym domu,tz w kuchni gotuje,wujek zajmuje sie dziecmi a ja...spie uwierzyc nie mogla,ze mozna miec tak dobrze

MROWAK ja tez chce dolaczyc do protestu przeciwko sobie bo mam duzo kompleksowja tylko czasami fajnie na zdjeciu wychodze

ASIULEK a ja zawsze marzylam i marze o takiej figurze jak Ty masz.wysoka i szczupla...i do tego duze cycki

SARA dziekuje ja mam dwa sklepy gdzie kupuje swoje sukienusie topshop i river island.przewaznie tylko tam kupuje

ide Was poczytac co dzis sie wydarzylo
Masakra, kobitko tylko Ci pozazdrościć
Ale fajnie że ktoś ma tak dobrze

a Ci wujkowie...
u Ciebie pomocny, u Pop też. Fajnie, fajnie

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
ASIUELK moja Karinka lubi spiniki i kitusie.w szafie non stop siedzi i sie przebiera Wercia jaka juz duza dziewczynka piekne rysunki
Aguś a ty dawałaś jakieś zdjęcia ze ślubu? pokaż jak wyglądałaś... proszę
Stary 2013-01-04, 20:15   #1039
monka23
Zakorzenienie

bosz jeszcze nadrabiam

Zdrowka dla chorowitkow, bo czytam, ze pare sie rozchorowalo
u nas magia chyba dziala bo odpukac moje zdrowe .

Evi tak tak mama jest , mam loozik , jak tak ostatnio sie zlozylo, ze po wstaniu , odrazu szlam sie szykowac , zjadlam sniadanie i wybywalismy.

Bylam z dzieciakami w knie na Straznicy marzen cyba taki pl tytul , piekna bajka , kupie jeszcze na dvd bo tak mi sie podobala

Nataszka , no skad moglam wiedziec, trza bylo pisac , ja na rozluznienie bym cos wypila ,ostatnio wyduldalam 3 i pol butelki wina , wiesz jaka rozluniona bylam , nie zeby bardzo , ale tak fajnie , a tak serio to nie wiem , pewnie jakas masc , w aptece cos doradza

Libra , cwiczysz jeszcze insaniti ? bo plytki sa w trakcie nagrywania, mam nadzieje, ze w poniedzialek juz beda , napisz mi adres na priva to wysle . Ja dopiero od dzis SB zaczynam , po swietach zaczelam, ale ze byl sylwester to troche zaszalalam - ZNOWU . Dobrze ze kolejne swieta za 3 miesiace .
Stary 2013-01-04, 20:17   #1040
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bosz jeszcze nadrabiam

Evi tak tak mama jest , mam loozik , jak tak ostatnio sie zlozylo, ze po wstaniu , odrazu szlam sie szykowac , zjadlam sniadanie i wybywalismy.

Bylam z dzieciakami w knie na Straznicy marzen cyba taki pl tytul , piekna bajka , kupie jeszcze na dvd bo tak mi sie podobala

Nataszka , no skad moglam wiedziec, trza bylo pisac , ja na rozluznienie bym cos wypila ,ostatnio wyduldalam 3 i pol butelki wina , wiesz jaka rozluniona bylam , nie zeby bardzo , ale tak fajnie , a tak serio to nie wiem , pewnie jakas masc , w aptece cos doradza

Libra , cwiczysz jeszcze insaniti ? bo plytki sa w trakcie nagrywania, mam nadzieje, ze w poniedzialek juz beda , napisz mi adres na priva to wysle . Ja dopiero od dzis SB zaczynam , po swietach zaczelam, ale ze byl sylwester to troche zaszalalam - ZNOWU . Dobrze ze kolejne swieta za 3 miesiace .
mało pisałyśmy????

na du,pe dostaniesz!

tak nas olać, wrrrrrrrrrrrrr

Stary 2013-01-04, 20:18   #1041
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABKU co za przygoda a jak malutka sie czuje,kto sie nia opiekuje

ANECZKA obserwuj malego po tym zdarzeniu.ja to wogole bym do szpitala pojechala na usg glowy albo przeswietlenie.tak jak u nas Adrian spadl z lozka i nic nie byo.nie stracil przytomnosci,nie zwymiotowal.jedynie co do poszedl spac.a potem okazalo sie,ze ma peknieta czaszke i krwiaka wielkiego na pol glowy pourazowego.obserwuj go przez kilka dni

NATASZKA zdjecia mam w galerii.ale na fb tez mam.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

dla wszystkich choruskow duzo zdrowia

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2013-01-04, 20:19   #1042
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bosz jeszcze nadrabiam

koleżanka na tym SB zrzuciła 30 kg....

ja aż tyle nie chce ale pare bym chciała, musze się zagłebić w tajniki, a co na tych płytach?
Stary 2013-01-04, 20:42   #1043
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka na tym SB zrzuciła 30 kg....

ja aż tyle nie chce ale pare bym chciała, musze się zagłebić w tajniki, a co na tych płytach?
Wow imponujący wynik , ale aż te trzeba mieć zeby tyle zrzucić , a co tez zaczynasz? Fajna dietka ale najgorszy to brak owoców przez 2 tyg , teraz tak objadalismy sie pomaranczami i mandatynkami , ze mój tz nie wyrabial z kupnem . Teraz ma zakaz zeby mnie nie kusilo.
Stary 2013-01-04, 20:47   #1044
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ANECZKA obserwuj malego po tym zdarzeniu.ja to wogole bym do szpitala pojechala na usg glowy albo przeswietlenie.tak jak u nas Adrian spadl z lozka i nic nie byo.nie stracil przytomnosci,nie zwymiotowal.jedynie co do poszedl spac.a potem okazalo sie,ze ma peknieta czaszke i krwiaka wielkiego na pol glowy pourazowego.obserwuj go przez kilka dni
też chciałam na pogotowie, tz mnie powstrzymał, pojechaliśmy do ośrodka, nasza lekarka go zbadała i mówiła że wsio ok badała odruchy, oczy, serduszko , dotykała mu też tej głowy (macała wszystko), teraz wyszedł mu piękny fioletowy siniak
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 20:53   #1045
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
też chciałam na pogotowie, tz mnie powstrzymał, pojechaliśmy do ośrodka, nasza lekarka go zbadała i mówiła że wsio ok badała odruchy, oczy, serduszko , dotykała mu też tej głowy (macała wszystko), teraz wyszedł mu piękny fioletowy siniak
hehe, jakie przmiany, a ten kolega lepiej wyglądal? czy gorzej?

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Wow imponujący wynik , ale aż te trzeba mieć zeby tyle zrzucić , a co tez zaczynasz? Fajna dietka ale najgorszy to brak owoców przez 2 tyg , teraz tak objadalismy sie pomaranczami i mandatynkami , ze mój tz nie wyrabial z kupnem . Teraz ma zakaz zeby mnie nie kusilo.
ja to słaba psychicznie chyba jestem

a to ile tygodni jest?
Stary 2013-01-04, 20:54   #1046
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jakie fotki?

Widziałam, ale zapomniałam odpisać.
A to "ć" to co wywoływało? Realteka? Bo wiesz - w ciąży to jednak skleroza niezła
Fotki Igusia i brzusia
uruchamia się okno Catalyst Controler Center-podstawowy
i jest napisane ustaw moją konfigurację wyświetlania i mimo,że robie dalej,przejdź,zakończ itd to nic to nie daje

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Idę dyżurować do żmijki. Boli ją jak kaszle i płacze strasznie
biedulka oby po antybiotyku szybko przeszło

Cytat:
Myślicie że maść rozgrzewająca pomoże na rozluźnienie mięśni?
potrzebuje czegoś na rozluźnienie mięśni w okolicy szyji

jakieś poropozycje?
owszem,za☠☠☠i..sty masaż

Evitka zapisałam go do przedszkola,które mi trochę nie po drodze,poszedl od 1.12 i wlasnie u nich nie ma mozliwosci zeby dziecko poszlo do innej grupy"bo są pełne" i 2h musiał leżakowac i przez to ryczał jak nie wiem od pobudki rano do zaprowadzenie"mama plosze nie chce tam plosze,plosze"oszalec szlo no i odpuściłam dlatego,że zachorował po 4 dniach i zaraz byly święta.Za chwilę się wyprowadzamy i kompletnie już nie będzie mi po drodze to przedszkole.Teraz muszę poszukac najlepeij blisko pracy przedszkola gdzie nie musi chodzic spac

to wklejam mojego syneczka

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-01-04 o 20:56
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:03   #1047
monka23
Zakorzenienie

Tam są chyba 3 fazy , pierwsza trwa 2 tyg , druga aż do czasu jak sie zrzuci tyle kg ile sie chce a potem 3 faza na całe zycie do której dołączasz kolejne produkty i wsio. W drugiej fazie po tych 2 tyg tez dochodzą nowe produkty , te pierwsze 2 tyg są najtrudniejsze , ale jesz tam nabial warzywa więc git.
Z tego co pamietam bo dalej książki nie czytałam tylko tak na szybko przejrzałam. Są nawet jadlospisy na dane fazy , całe 2 tyg w pierwszej i cos w drugiej ale musiała bym zerknac.

Mloda ty dalej na tej diecie jesteś? Zlamalas sie na święta? Jakie efekty ?

Aneczka tak zlukalam na szybko bo nie wiem o co chodzi z malym , dobrze ze tylko na sniaku sie to skończyło. Mój młody kiedyś przygrzmocil w futryne , miał przeogromna sliwke , tez sie zeschizowalam.
W szkole tez pare razy zderzył sie z jakimś dzieckiem i ze sliwka wracał, przynosił ksero , na którym jest głowa i tam zaznaczają gdzie dziecko oberwo .

Agnieszka mała do przedszkola smiga teraz? Kiedy macie rozpoczęcie ? Bo ja nawet nie wiem , wyleciało mi z głowy ze to juz na dniach mój mały do przedszkola idzie. W poniedziałek wysle tz- ta przy okazji Tesco zeby poszedł zapytać.
Stary 2013-01-04, 21:13   #1048
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[ATTACH][/ATTACH]nie załadowały się,właśnie zauważyłam,ze odkąd aparat się popsuł to prawie zdjęc mu nie robię

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-01-09 o 10:34
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:20   #1049
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
nie załadowały się,właśnie zauważyłam,ze odkąd aparat się popsuł to prawie zdjęc mu nie robię
Bardzo wydoroślał Taki odmieniony jest i do tego blodasek Cudowny.

A widzisz -zmieniłam kartę graficzną, ale dla Ciebie wszystko http://komputery.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zoba...a-ati-catalyst

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

http://komputery. spryciarze. pl/zobacz/jak-zmieniac-ustawienia-sterownika-ati-catalyst

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Skasuj spacje http://komputery.(spacja)spryciarze....a-ati-catalyst
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 21:28   #1050
agnieszka09
Wtajemniczenie

MONKA Karina idzie od kwietnia do przedszkola

TYLKOOLIWKA jaki bladasek jak moje dzeciw tych saniach jak sie rozlozylsliczny chlopczyk

kuzwa moj Adrian nie spi i znosi mi gary z kuchni do salonu

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości