Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 22:13   #4621
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

idę lulać, oby nic się w nocy nie działo przynajmniej u mnie, Wy możecie rodzic
do jutra

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:45   #4622
Debrah
Zakorzenienie

Dziękuję jeszcze raz za link do podgrzewacza/sterylizatora - fajna cena i fajny produkt chyba.
I widzę, że jeszcze mają laktator elektryczny w ludzkiej cenie - będę wiedziała skąd brać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 23:14   #4623
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38489159]Black, wstydu nie masz, tak się w kolejkę wpychać
[/QUOTE]

Nie martw się, nie wpycham się - skurcz był tylko 1. Także na pewno dzisiaj nie urodzę. Zresztą, wolałabym we wtorek albo czwartek, jeśli już coś, bo wtedy mój lekarz ma dyżur. A wiem, że on mnie ładnie przetnie w razie czego, blizny trzeba będzie szukać z lupą.

No, północ minęła, oświadczam, że jesteśmy donoszone. Można rodzić. Ale wolałabym poczekać do tego zaplanowanego cięcia.
No, w każdym razie - idę siku, bo mi Oliwka depcze pęcherz i muszę latać co 5 minut do toalety. A potem spać. Do jutra (później), ciężarówy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 23:42   #4624
Debrah
Zakorzenienie

My też donoszone!

Ale ulga, kurczę.

No to teraz prysznic i spać, zmęczyłam się.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 03:33   #4625
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dobry
Od jakiejś 1 w nocy mnie moooocno skurcza, nieregularnie ale mocno. Mam wrażenie, że się rozkręci dzisiaj. No to wstałam zjeść coś, i tak spać nie mogę, głodna się zrobiłam okrutnie.

Auu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 04:46   #4626
aska27adopcje
Zadomowienie

Szaja bidulko wspolczuje ...

Ja od 3 mecze sie z kolka watrobowa. Boze jak boli. Kara za obiad u tesciowej najqdlam sie ukochanej surowki z marchreki tartej z porem i majonesem to mam. Juz mi niby przeszla bo wymiotowalam z dohra godzine nospa wzieta. Paracetamol tez, ale teraz kjie tak bola plecy ze nie daje rady. Nie wazne jaka pozycje przyjme bola i to porownywalnie z ta kolka ... Masakra ...nmodla sie zeby usnac. Ale jak jak boli w kazdej pozycji

Ja bylam na bejbi blues .. Film ciezki i o bardzi smutnym zakonczeniu. Myslalam ze bedzie troche inny. Ale mi sie osobiscie podobal .... Ale mile i przyjemne kino to nie jest .

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-01-07 o 04:55
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 05:58   #4627
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Tez dzis jestem donoszona tz pojechal do roboty,a ja kolejny dzien mysle o tym,ze to wlasnie dzis moze dostaniemy (pozytywna)odpowiedz w sprawie kredytu... Inaczej byc moze pojde siedziec do pierdla,albo zwariuje z tym tesciem. Mieszkac z nim to jakis terror psychiczny... gratuluje wszystkim donoszonym mamuskom,a te przeterminowane-wypad na porodowke!
Moja kolezanka miala termin na wczoraj, biedna-wczesniej myslala,ze moze na swieta sie wykluje:p a druga znajoma miala termin dzien po mnie-29.01 a w nowy rok saczyly sie wody,ale bez skurczy i na drugi dzien wywolali
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 06:57   #4628
zoffka
Raczkowanie

Hej,

miałyśmy przestój na weekend, ale od dzisiaj rodzimy

My dzisiaj kończymy 38 tydzień Nie sądziłam, że tyle dotrwam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Skurcze wczoraj jak sie zaczely to mialam co godzine, w nocy byly tak mega mocne, ze spac nie moglam do 3.30, jak w koncu zasnelam to 3 razy sie budzilam z bolu, a dzisiaj - nic ja juz nie wiem..... Za bardzo sie chyba nastawilam, ze po odstawieniu lekow urodze od razu i teraz straszliwie mi sie ciagnie
Ja też się nastawiłam, że po lekach pójdzie szybko. A po zdjęciu szwu to już w ogóle. A tu cisza... Mało tego na lekach twardniał mi brzuch, a teraz żadnego skurczyku Za pierwszym razem rodziłam 5 dni po odstawieniu fenoterolu. Teraz czekam dłużej, jutro będzie tydzień jak leków nie biorę.
Z drugiej strony, to dobrze, że od razu nie rodzimy. Przez te kilka dni organizm się trochę z leków oczyści. Dzieci urodzone zaraz po fenoterolu mają bardzo często nasiloną żółtaczkę i czasami problemy z oddychaniem.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, jak jest z tym karmieniem powiedzmy że będę karmić piersią ale muszę jechać np. do szkoły wtedy co odciągam pokarm i TŻ podaje mu go z butelki? Tylko czy mały będzie chciał z butelki jak będzie nauczony do sutka i na odwrót czy jak dam mu butelke będzie chciał wrócić do sutka?
Możesz go przyzwyczajać do butelki wcześniej, np. raz dziennie podawać z butelki, a tak to karmić piersią. Wtedy się nie przyzwyczai do jednego

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja mam ochotę zamówić sobie kupę kosmetyków do makijażu na allegro, już nawet wstępnie wsadziłam sobie do koszyka to, co bym chciała, od jednego sprzedawcy, no ale nie wiem, czy to nie głupie, że zaraz urodzi mi się córeczka, a ja wydaję taką kasę na kolorówkę.
Zamawiaj. Potraktuj to jako prezent z okazji narodzin córki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
I mam pytanko.Znajoma poleciła mi żeby kupić octanisept do pępka dla maluszka. Słyszałyście o tym?Będziecie używać?
Ja używałam dla Maludy i dla siebie. W szpitalu u nas też to używają. Jak dla mnie rewelacja. I nie śmierdzi tak mocno jak spirytus

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja też przechodzę chyba kryzys od tego leżenia A jak tam twoja szyjka?
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Na ost usg w 31tyg było 27mm. W czwartek byłam na wizycie i ginka stwierdzila, ze szyjka jej sie nie podoba i mam rozwarcie na 1cm mam sie zglosic we wtorek i jak sie dalej cos dzieje, to szpital i zastrzyki na płucka. A o nastepnym usg badajacym szyjke nic nie mowila, takze nie wiem czy sie dalej skraca. Ona nie ma usg w gabinecie. Juz sie nie moge doczekac wtorku, chce juz wiedziec czy cos sie dzieje

Kryzys jest normalny. Też tak miałam jak leżałam, bo to na psyche strasznie działa, a dołączając nasze hormony do tego, to już w ogóle mieszanka się robi Dziewczyny, dacie radę Mi tak zleciało 14 tygodni. Leżałam i liczyłam, byle do 28 tygodnia, do 32, do 36 ... Od 3 dni mogę już chodzić i w zasadzie rodzić też

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedźcie mi jak wyglądają skurcze bo ja już nie wiem pobolewa mnie to podbrzusze i krzyż, ale Mały nadaktywny
Mnie bolało tak jak na okres, ale z większą siłą No i nie boli przez cały czas, tylko tak w pewnych odstępach czasu. Jak się pojawiają regularnie (co 10, 8 czy 5 minut), to zaczyna się poród

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Sade zareagowała bardzo pozytywnie..aż się sama zdziwiłam
Powiedziała, że to jest jej siostrzyczka, jej dzidzia..dała jej buźki, smoczka i ciągle chciała głaskać
O to fajnie, że nie jest zazdrosna. Oby tak zostało

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny help bo się duszę , co można na zatkany nos i katar????
Przeziębienie mnie dopadło, w sumie nic strasznego poza mega zatkanym nosem którego nic nie udrażnia , wody morskiej próbowałam, tego ojeku oilbas i NIC
Kiedyś to wzięłam tabletke cirrusa i przechodzilo jak ręką odjął a teraz nie mozna i co ja mam wziąć ?
Maść majerankowa kilka razy dziennie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38488335]Dziewczyny, z tego co mi w szpitalu mówili i gin, to te 2 tygodnie przysługują po cc, nie po sn. Tej opieki nad matką.[/QUOTE]

Przysługuje bez względu na rodzaj porodu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38491065]Dobry
Od jakiejś 1 w nocy mnie moooocno skurcza, nieregularnie ale mocno. Mam wrażenie, że się rozkręci dzisiaj. No to wstałam zjeść coś, i tak spać nie mogę, głodna się zrobiłam okrutnie.

Auu.[/QUOTE]

To trzymamy kciuki
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:17   #4629
gochaa_p
Zakorzenienie

Auu.[/QUOTE]

trzymam kciuki !!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:19   #4630
mitabe
Rozeznanie

Hej, witam się bez humoru - miałam zły sen głupoty jakieś. Wstałam i bum źle mi smutno itd

Auu.[/QUOTE]
Oo może to dzisiaj ? Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szaja bidulko wspolczuje ...

Ja od 3 mecze sie z kolka watrobowa. Boze jak boli. Kara za obiad u tesciowej najqdlam sie ukochanej surowki z marchreki tartej z porem i majonesem to mam. Juz mi niby przeszla bo wymiotowalam z dohra godzine nospa wzieta. Paracetamol tez, ale teraz kjie tak bola plecy ze nie daje rady. Nie wazne jaka pozycje przyjme bola i to porownywalnie z ta kolka ... Masakra ...nmodla sie zeby usnac. Ale jak jak boli w kazdej pozycji

Ja bylam na bejbi blues .. Film ciezki i o bardzi smutnym zakonczeniu. Myslalam ze bedzie troche inny. Ale mi sie osobiscie podobal .... Ale mile i przyjemne kino to nie jest .
Mam nadzieję, że już przeszło

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:34   #4631
misia1505
Rozeznanie

Oj tak marudzicie że spać nie możecie a tu taka cisza.

oświadczam iż zaczynamy 38 tc

ciekawe jak tam szaja, oby się w końcu ruszyło. was tak łapnie i siedzicie czekacie, mnie jak by łapnęło to chyba od razu łapała za torby i w nogi troszkę mnie przeraża ten dojazd 85km, żebym nie urodziła w samochodzie w szczerym polu

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Mąż pojechał do pracy więc mam więcej czasu dla was.

Już zaczyna przeżywać że jak go nie będzie to może mnie złapać
Mimo tego że pracuje niedaleko ok 5-7 min autem to na budynku niekiedy jest słaby zasięg (do tego w naszych okolicach orange łączy się z TM i zasięg jest w ogóle do ) śniło mu się że zaczęłam rodzić i nie mogłam się do niego dodzwonić bo przerywało połączenia, będzie się biedak martwił
Stary 2013-01-07, 07:50   #4632
e_vel
Wtajemniczenie

Hej podczytuję Was regularnie
Wczoraj pisałyście o karmieniu piersią. My też się karmimy Mleka mam dużo bo mi się wylewa i kurcze wkładki laktacyjne tylko zmieniam, a w nocy to i przemokną. Apropo wkładek to ja zostaję zwolenniczką J&J https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=199, mam też rossmanowskie i są jak dla mnie beznadziejne... Jedyny plus taki, że tańsze ale i tak je trzeba częściej wymieniać.

No i u nas bardzo sprawdziły się silikonowe nakładki na piersi _ ja mam z BabyOno. Już w szpitalu Mała mi "uszkodziła" sutki, teraz już się podleczyły ale z nakładkami się nie rozstaję. Może to dlatego, że mam mały biust i Małej ciężko chwycić, nie wiem? Ważne, że pomaga.

Strasznie mi brakuje jedzenia słodyczy ale może się przyzwyczaję i będzie mi łatwiej, bo w planach za 2 miesiące rozpoczęcie starań o wagę wyjściową Zleciało mi już 8 z moich nadliczbowych 16 kg. I najważniejsze, ani śladu po ohydnym cellulicie ciażowym
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 07:56   #4633
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałyście o karmieniu piersią. My też się karmimy Mleka mam dużo bo mi się wylewa i kurcze wkładki laktacyjne tylko zmieniam, a w nocy to i przemokną. Apropo wkładek to ja zostaję zwolenniczką J&J https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=199, mam też rossmanowskie i są jak dla mnie beznadziejne... Jedyny plus taki, że tańsze ale i tak je trzeba częściej wymieniać.

No i u nas bardzo sprawdziły się silikonowe nakładki na piersi _ ja mam z BabyOno. Już w szpitalu Mała mi "uszkodziła" sutki, teraz już się podleczyły ale z nakładkami się nie rozstaję. Może to dlatego, że mam mały biust i Małej ciężko chwycić, nie wiem? Ważne, że pomaga.

Strasznie mi brakuje jedzenia słodyczy ale może się przyzwyczaję i będzie mi łatwiej, bo w planach za 2 miesiące rozpoczęcie starań o wagę wyjściową Zleciało mi już 8 z moich nadliczbowych 16 kg. I najważniejsze, ani śladu po ohydnym cellulicie ciażowym
Mówisz o cellulicie na nogach?
potrafisz poprawić humor z rana
Stary 2013-01-07, 08:01   #4634
eff8
Zakorzenienie

Czesc

ja jutro mam wreszcie to pierwsze ktg no i pojde tez badania zrobic na wizyte a za tydzien wizyta i mam nadzieje ze po juz sie cos rozkreci hehe - wszystkie bysmy chcialy wczesniej urodzic

ide jakies sniadanko zjesc

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:02   #4635
Ewik86
Zakorzenienie

Auu.[/QUOTE]

To może coś się kroi Czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Jaki rozmiar masz tych nakładek na sutki?

Zaczęłam się strasznie martwić o karmienie piersią, a dokładnie o dietę podczas karmienia. Macie jakieś strony z rzetelną informacją co można jest a czego nie?

Gratuluję donoszonych dzieciaczków!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:05   #4636
misia1505
Rozeznanie

ciekawe jak tam mała?
Stary 2013-01-07, 08:07   #4637
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja jutro mam wreszcie to pierwsze ktg no i pojde tez badania zrobic na wizyte a za tydzien wizyta i mam nadzieje ze po juz sie cos rozkreci hehe - wszystkie bysmy chcialy wczesniej urodzic
To prawda, no bo chyba wszystkie mamy już dość ciąży.

Ja mam wrażenie, ale takie naprawdę silne, że nie doczekam terminu, tylko akcja się wcześniej rozkręci... A jeśli nie, to przynajmniej mam pewność, że nie będę przeterminowana, tylko moja córa urodzi się idealnie w terminie - w najgorszym przypadku.

A tak w ogóle, to waga mi powoli spada - nie wiem, czy to normalne? Czy może to przez tę anemię ciążową?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-01-07 o 08:10
Stary 2013-01-07, 08:12   #4638
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, podobno na koniec waga spada
Mi sie wydaje, ze ja sie przeterminuje.. a tak bardzo chcialabym juz..
Stary 2013-01-07, 08:18   #4639
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
a mi tam nic nie chce spasc zolza jedna

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 08:20   #4640
meduzza
Zadomowienie

Wrrrrr ale jestem zla. Mozg to mi calkowicie w tej ciazy wyzarlo. Siedze w przychodni na zadupiu a wizyte mam JUTRO a nie dzis:/ i tak czekam na busa 40min juz
Do tego jak sie przebudzilam o 3 siku to juz nie zasnelam.... Dupa dupa dupa.
Rodzcie juz bo zwariowac mozna:p
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:21   #4641
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam o tym na necie, ale nie wiem, czy w moim przypadku to jest w ogóle wskazane, skoro i tak przytyłam tyle, co nic...
Stary 2013-01-07, 08:21   #4642
mitabe
Rozeznanie

Ja wczoraj też zauważyłam, że ważę 2 kg mniej.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:27   #4643
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też zauważyłam, że ważę 2 kg mniej.
a moja waga chyba się popsuła bo kilka dni się nie ważyłam, patrzę a tam +3 tylko ja ciągle piję
Stary 2013-01-07, 08:34   #4644
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, nie przejmuj sie najwyzej bedziesz po porodzie wazyla mniej niz przed ciaza a dzidzia co potrzebuje to i tak wezmie . Moja mama tak miala w obu ciazach, a obie zaczynala raczej z niedowaga niz nadwaga
Stary 2013-01-07, 08:35   #4645
suzi31
Raczkowanie

Hej
Wstawiam kącik małej. Szału nie ma, bo miejsce mamy ograniczone - w sypialni, prócz tego mamy jeszcze łoże małżeńskie, dużą szafę wnękową i łóżeczko turystyczne dla drugiej córki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (86,5 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (78,7 KB, 59 załadowań)
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:41   #4646
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nic się dziś nie wyspałam, choć spałam całą noc, oprócz wstawania na siku
Ja już 39 tc a tu nic się nie zapowiada.... nawet skurcze ustały
Za to ciągle mam parcie jakby mi się kupę chciało
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:41   #4647
badziabadzia
Zakorzenienie

Suzi, slicznie

Dziewczyny pomozcie.. bo nie mam jeszcze zadnych kosmetykow dla malej.. co musze kupic?
Stary 2013-01-07, 08:42   #4648
scotasia
Wtajemniczenie

Gratuluje donoszonych juz Malenstw (i po cichu zazdroszcze...)
Suzi sliczny kącik
Własnie mało co na zawał nie padłammialam taka sama sytuacje jak Black z tym pstryknieciem z brzucha juz myslalam, ze to wody czy co... ale chyba Mały tak sobie pstryknął... wykonczy mnie psychicznie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:59   #4649
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
troszkę mnie przeraża ten dojazd 85km, żebym nie urodziła w samochodzie w szczerym polu
85 km hmmmm troszkę daleko

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Wstawiam kącik małej. Szału nie ma, bo miejsce mamy ograniczone - w sypialni, prócz tego mamy jeszcze łoże małżeńskie, dużą szafę wnękową i łóżeczko turystyczne dla drugiej córki.
Ślicznie

Dzwoniłam do laboratorium wyniki na paciory już są, później pojadę odebrać bo teraz nie mam samochodu i zadzwonie do ginki czy mnie dzisiaj przyjmie bo tak strasznie mnie piecze sikorka do tego tak jak by mi cała spuchła
Stary 2013-01-07, 09:09   #4650
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczynki...nie mam czasu Was nadrabiać...ostatnio często mi słabo i leże sobie...nie mam siły zginać się nawet do laptopa...juz 36 tydzień ...także blisko blisko.... Która tu dzieciątko na świat wypchnęła....od czwartku????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości