|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sharp brak mi słów po prostu ... może mam wyidealizowane pojęcie o służbie zdrowia, ale wg mnie tacy ludzie nie powinni tam pracować ... na szczęście mnie tak w ciąży nikt nie potraktował (odpukać) a wręcz przeciwnie, pielęgniarki na słowo "ciąża" starały się pomóc, jak mogły ... najważniejsze, że wszystko z malutką dobrze ![]() Dziewczynki, muszę się Was poradzić w sprawie wózków, bo mąż mnie już ciśnie i chce kupować ![]() http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-r...914802118.html (nie jestem pewna czy spacerówka w tym ułożeniu to dobry pomysł, wolałabym chyba żeby dziecko było zwrócone do mnie, ale może to bez znaczenia? nie znam się ...) http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-q...920136620.html a to ma jakieś małe kółka z przodu, nie wiem czy na zimę będą dobre i pewnie weźmiemy któryś z tych zestawów, ale mam dylemat ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Signal Iduna ma swoje placówki/przychodnie? Jełśi tak to chodzisz do nich prywatnie, a opłaca to Twój pracodawca. Jełśi idziesz do placówki państwowej albo mającej umowę z NFZ i akurat na taką refundowaną wizytę się załapiesz to idziesz na NFZ. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Z ręką coraz lepiej. Prawie już nie boli, zjadłam dziś nią płatki (bo wczoraj jeszcze lewą musiałam jeść). Ale związać włosów dalej nie dam rady. Tak się zastanawiam co by było gdybym sobie ją faktycznie złamała albo coś;/
Atena gratuluję dziewczynki a ciuszki cudowne są. Zakochałam się. A tak a propo to w tesco są promocje na ciuszki. U mnie były same body (wychodziło mniej niż 10 zł za sztukę). Bodów mam pod dostatkiem i poluję na pajacyki. Ja dostałam trochę ciuszków od bratowej (ale dalej nie to na co czekam). Ale większość to takie większe. No i dostałam 3pary spodni ciążowych (ale raczej na wiosnę) i kurde jak założę to są ok ale wyglądam w nich na 3 razy grubszą. Brzuch nawet wydaje się większy. Dziwne to ![]() xal trochę mnie rozśmieszyło Twoję pytanie co ile przebiera się maluszka w świeże rzeczy. Czasami to wystarczy dwa razy przebrać a czasami to i z 10 razy będziesz przebierać jak Ci się przeleje czy usra ![]() Co do położnych to ja nie będę brała żadnej osobistej. Chcę się zapisać do sr i tam powinnam się nauczyć co kiedy mi może pomóc. A co do wanienek to będę miała taką zwykłą standardową, bez żadnego korka, termometru itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to rozumiem, że chcesz naprawdę od deski do deski jak najdokładniejsze ![]()
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
co do telefonów, ja mam samsung galaxy chat i jestem w nim zakochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja pierdziele normalnie brak słów ![]() Kuźwa wiedzą,że ciąża to po takim upadku sprawdziliby chociaż dla świętego spokoju czy wszystko wporządku. Ja bym zażądała na piśmie odmowy! ![]()
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
korzystając z tego spokojnego tempa idę zrobić sobie mały trening
![]() za pół godzinki wracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
klauda88 powodzenia
![]()
#1781 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny można pić wapno w ciąży??
#1782 |
Zakorzenienie
|
ja idę na takie wypas usg 4D
![]() ale to mi sama gin powiedziała że dobrze żebym sobie zrobiła raz takie porządne. już kiedyś pisałam o cenie... 350 zł ![]() a tak poza tym to robię takie zwykłe w lux medzie, w ramach abonamentu z pracy. bez bajerów. vil oba wózki chyba niewiele się różnią od siebie... słyszałam dobre opinie o x-landerach więc myślę że którego byście nie wybrali będzie spoko. tylko faktycznie te małe kółka to takie średnie na zimę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() muszę powiedzieć, że też wolę zwykłe papierowe książki, ale 50 twarzy Greya trafiło w moje ręce przez przypadek a nie potrafię przeczytać jednej części i sobie odpuścić, a chwilowo nie mam dostępu do 2 tomu dlatego pytałam, czy któraś ma ebook'a : ) ale już go sama zdobyłam i czytam, ale i tak zamierzam zakupić papierową książkę, bo ebooki strasznie mnie męczą : ( po godzinie czytania bolą oczy ![]() no nic, uciekam pod prysznic a potem na zajęcia ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można. tylko nie hektolitrami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie Twoje zapotrzebowanie na wapno jest ogromne w ciąży. Najlepiej je przyswajać w produktach mlecznych (najwięcej jest w serze żółtyum ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
no właśnie myśle czy by nie brać wapna i rutinoscorbinu zeby mnie troche puściło...
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katate napisałaś że przede wszytskim używałaś bodów. Ja mam mały dylemat bo bodów dostałam na prawdę bardzo dużo (z długim rękawem, z krótkim, na szelkach). Śpiochów też mam sporo. Ale praktycznie nie mam kaftaników ani pajacyków. I nie wiem ile tego kupować. No bo teoretycznie mogę założyć body z długim rękawem i śpiochy zamiast pajacyka. Sama nie wiem axella cieszę się że u Ciebie powoli wszytsko idzie na piękną prostą. Oby tak dalej. loney pisałaś że jak robisz siku to masz wrażenie że nie do końca wypróżniasz pęcherz. Ja też miałam takie wrażenie i wyczytałam żeby się maksymalnie pochylać do przodu przy sikaniu i mi to pomaga (sikam większą ilość ![]() I tak mi się przypomniało. Ta kosmetyczka u któej byłam pokazała mi swój brzuch po ciąży. Ona jest szczupła, po porodzie zrzuciła wszytsko ale brzuch ma straszny. Nawet nie wiedziałam że można mieć tyle rozstępów. I mówiła że piękny miała brzuch, smarowała się drogimi kremami a wszytskie rozstępy wyszły jej dosłownie tydzień przed porodem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Aaa, zapomniałam się pochwalić. Przyszły do mnie staniki z allegro, te co Diabli polecała. Są ok, wygodne, tylko rozstaw miseczek mają jakiś taki szeroki (ale poradzę sobie z tym za pomocą nitki i igły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Ash będę rodziła w Świdniku, mam możliwość na Jaczewskiego, aleee nie chcę chyba, ze Świdnika do Lublina koło 20 min. się jedzie, a do szpitala mojego mam 3 min samochodem, no i w Lublinie straszny przemiał jest - czasami łóżek brakuje to babki na korytarzu leżą.... Także u siebie w mieście raczej
![]() ![]() O właśnie miałam się pytać o te staniki, mówisz, że warto? To chyba i ja sobie zakupię ze dwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem, już mi się rozjaśnilo ![]() Cytat:
![]() Dzwonię na infolinię Signal Iduna i się umawiam na wizyty, w Krakowie jest parę placówek, które mi proponują- i tak chodzę ![]() ![]() ![]() mój ma gabinet w ogóle z lat chyba dziewięćdziesiątych, ale dusza- człowiek. Cytat:
![]() Cytat:
o, dzięki za info, też się przymierzałam do nich, ale narazie skąpię.
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Magiusa Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Bawcie się dziś dobrze i zjedzcie coś pysznego w tej restauracji na którą od wczoraj czekacie
![]() Zdradź nam gdzie idziecie ![]() Kinga No racja, nie ma co się pchać do LBN, skoro pod nosem masz szpital z fajną porodówką. Ja tu w Wawie też postawiłam na szpital, w którym jest mniejszy przemiał, żeby mieć pewność, że a. przyjmą mnie, b. będę miała dobre warunki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
sharp-ja bym tak po prostu z tego pogotowia na Twoim miejscu nie wyszła ![]() Poprosiłabym "miłą" pielęgniarkę, żeby mi napisała z datą, pieczątką i jej podpisem, że mnie nie zbada po upadku w 24 tyg. ciąży ![]() Zrobiłam już 2 razy taką rozrubę. Raz na pogotowiu jak mała miała kilka m-cy i dostała gorączki 40 stopni i raz 3 lata temu w lekarza jak nie chciała mi dać skierowania na prześwietlenie a przez ponad m-c leczyła mi dziecko na "alergię" kropelkami a ja podejrzewałam zapalenie płóc=i miałam rację. Za każdym razem dostawałam to co chciałam. Nerwów straciłam masę ale i tak straciłaś masę nerwów a te ☠☠☠☠y nie są warte takich stresów. Biedna malutka w brzuszku. Teraz odpoczywaj ![]() Cytat:
Miałam Samsunga Galaxy S i S II i ich nienawidzę./ Są takie topory. Problem z łatwą obsługą neta - nie wspominając o nawigacji. Teraz mam Nokię Lumię i jestem zachwycona. Telefon jest taki prosty w obsłudze, że wierzyć się nie chce. Wszystko działa instynktownie. Świetna nawigacja i net. Jeszcze nie miałam tak dobrego telefonu. ![]() Ale każdy myślę napisze co innego. Oczywiście jeszcze iphone 4s jest fajny ale czy wart swojej ceny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ![]() Cytat:
![]() A co do spania dziecka w rożku to pierwsze słyszę o takich "wymogach". Moja mała spała normalnie na pleckach - przykryta kocykiem i w szpitalu i w domu. Tzn w domu już normalnie pod kołderką - na początku bez poduszki a po jakimś czasie z poduszką.
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie. hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() od rana teraz dopiero mam kwadrans wolnego w pracy, a jeszcze do 18 muszę dać radę ![]() ![]() Cytat:
![]() co do czytników, to jak mam wybór - nie zastanawiam się, bo uwielbiam kontakt z żywą książką. Ale tak jak piszesz - w sytuacjach typu szpital, podróż, wakacje czytniki są megawybawieniem. W tym roku nie taskałam wielkiej kopy książek do teściów ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-01-07 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w lecie, w słońcu, na hamaczku? Wyję!!! Za moimi greckimi wakacjami i za weekendami na wsi....aaa!!!
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do czytania książek - kocham i uwielbiam ![]() A przy ebookach usypiam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też usypiam przy audiobookach. za to mąż uwielbia i namiętnie słucha w metrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
u nas ciuszki dla dziecka sa szpitalne gdyz prane w jednym proszku etc ....
a dziecko leży 24/h z mama czy zabieraja go jak np ktos przyjdzie??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.