|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Ty serio fajne to krzesełko i rozkłąda się fest dziś pokaże męzulowi i jak sięzgodzi to jutro zamawiam to kolor chocolate czy coffe?od którego sprzedawcy zmawiałas? pogorze?
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-07 o 16:08 |
|
|
|
|
#812 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 1,5 tyg. na naukę na egzamin i na dokończenie pracy mgr i mi to nie wychodzi ![]() Cytat:
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
aga_ton o ten projektor pytasz?
projektor Ze swojej strony odradzam. Aleńka płacze jak tylko go włączam. Chyba te melodyjki jej się nie podobają, a nie da się ich dobrze sciszyć. Widze że link nie działa. Mówie o projektorze Tomy. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2013-01-07 o 16:13 |
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od pogorze |
|
|
|
|
#815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w końcu dotarłam do zdjęć i nr 2 Cytat:
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak "zagrożenie" minie, to bardzo chętnie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Moja nie ulewa tylko wymiotuje samo ulewanie też by mnie nie niepokoiło..... np godzinę po posiłku po prostu rzyga czasami chlustająco, czasami nie...... odkąd nie jem nabiału jest spokojniej bo tylko ulewa..... Niby dobrze przybiera i mam się nie martwić, ale w sumie ostatnia wizyta była początkiem grudnia, wkrótce mamy szczepienie, zobaczymy co teraz pediatra powie..... ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Iwa ale ta Twoja Ala do mojej Emilki podobna
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
to Twoja do mojej podobna bo Twoja młodsza
Ładne dziewuchy, nie ma co
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, też tak pomyślałam jak już posta napisałam
![]() Właśnie, rodzice ładni to i dzieci ciekawe czy my też jesteśmy do siebie podobne
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona myślę podobnie jak Bika że jak będzie trochę lepsza pogoda i nie będzie panowała taka choroba to z chęcią,na razie wolę nie ryzykować i omijać większe skupiska.
|
#820 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się!
oj chyba ja niedługo przy was wymięknę, bo lecicie jak szalone - a niby dzieci małe w domach macie ![]() my dzisiaj pospacerowałyśmy z Lili i zrobiłyśmy małe zakupy kosmetyczne a z ranka było miło z mężem i bolało tylko przez chwileczkę, więc powoli jest progresWitam kolejną nową mamusię piękną jesteście rodzinką a Paula rzeczywiście cudna jest wyjątkowo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale obie są daleko więc ja i tak robię po swojemu wszystkoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- kciuki za szczepienia u Marzenki i wizytę Dearlie trzeymałam zaraz doczytam czy już coś napisały po |
||||||||
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie super, że z Antosiem wszystko ok
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mi znowu ktoś dziecko podmienił. Najpierw przespał całą noc, potem spał 3h po powrocie od lekarza i zrobieniu kupki giganta po 2 dniach przerwy, a teraz znowu śpi.
Czy powinnam się niepokoić? Może jednak coś mu jest i powinnam do przychodni z nim pojechać jeszcze do naszej pediatry rodzinnej? Z tym, że jak się obudził punktualnie po tych 3h na butlę, to nie miał gorączki. Kilka razu jedynie zakaszlał, a tak to normalnie bawił się ze mną ponad godzinę, śmiał się i "gadał". Może niepotrzebnie panikuję? Cytat:
Prezent niesamowity. Domyślam się, że córcia wyprawę świetnie zniosła, bo pamiętam jak pisałaś, że Basia prowadzi bardzo aktywny tryb życia, więc pewnie przyzwyczajona. ![]() Cytat:
Zazdroszczę, bo my nie dość, że mamy 32m to w dodatku bez balkonu, bo mieszkamy akurat w bloku, gdzie w mieszkaniach na parterze ich nie ma. Chociaż też co raz częściej myślimy o czymś swoim, bo ile można włóczyć się po tych wynajmowanych mieszkaniach. Jednak pewnie jeszcze przyjdzie nam trochę poczekać na to nasze gniazdko.
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
lidka, a w jakiej formie będziesz wprowadzała gluten? Bo ja zakupiłam dziś "mleczną kaszkę manną" z Bobovity i mam zamiar dodawać łyżkę tejże do wieczornego kleiku. Tak chyba będzie dobrze...?
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie bardzo chodzi o to, że coś mi dolega i daltego, bo ani włosy mi nie wypadają, paznokcie też ok, tylko zastanaiwam się czy wystarczająco mam w sobie wszystkiego żeby dziecku dostarczać - mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam..... w końcu zima, owoce i warzywa nie takie jak latem, a też wszystkiego jeść nie można no i tak się zastanawiam nad jakimś suplementem..... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
więc raczej wszystko w porządku, podobno na dzieci takie czynniki jak np zmiany atmosferyczne mogą działać "nasennie"
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wk^%$$##$ na maxa aaaaaaa krzyczę i gryzę !!! właśnie odebralismy przesyłkę od kuriera, na all zamówiliśmy nóż kurier odjechał a ja w tym momencie otwieram i nóż wygięty aaaaaaaaaaaaa i 70 zł w plecy aaaaaaaaaaaaaa
na dodatek duska jakaś niemrawa tylko spać bądź na rekach o co chodzi ?
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Też nigdy nie sprawdzam przy kurierze przesyłki ale jakby spróbować zareklamować? Ty mówisz że Duśka niemrawa ale ja też dzisiaj mam taki dzień,oczy mi się same zamykają ale mojej Zuzi wręcz przeciwnie.
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam kleik Nestle i zacznę podawać po troszku wieczorem Aleńce bo ostatnio przesypia 3 godziny i znowu chce jeść w nocy. Wcześniej nawet 6-7 godzin potrafiła przespać.
Ciekawe czy będzie jadła. ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#830 | ||||||
|
Zadomowienie
|
moje dziecko dziś chyba wody rozmownej się naćpało, bo gada i gada
![]() i już jej się udało mama dziś powiedzieć oczywiście przypadkiema drugim słowem było hej no i pierwszy raz wypiła 80 ml mm na raz po karmieniu cycuszkiem więc chyba mocno głodna była bo wczoraj np dojadła tylko 20 ml Cytat:
cudny prezentczekamy na relację Cytat:
coś zaczynam się bać pierwszej miesiączki bo coraz więcej z was ma mega obfite krwawienie dobrze, że po porodzie zostały mi podkłady to w razie czego będzie czym się ratować przed powodzią Cytat:
a to w jakimś segmencie, że dół jedno mieszkanie a góra drugie i ci co na dole mają ogródek? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myślę, że nie zaszkodzi ci pobrać coś to omega med zalecali w szpitalu to są kwasy dha na rozwój mózgu dobrze działające a jeszcze chciałam się podzielić uwagami na temat pampers premium care kupiliśmy takie opakowania po 66 pieluch i takie po 80 pieluch w rozmiarze 3 i to są całkiem innej jakości pieluchy te 66 są bardziej kolorowe graficznie ale słabiej chłonne krócej w nich Lili poleży i przesiąkają nawet z siku a te po 80 pakowane jakieś takie słabe mają te nadruki ale za to ile się w nich mieści zawartości ![]() niby te same pieluchy a takie różnice |
||||||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A można ten gluten dawać jako owsiankę??? Ciekawe z tymi Pampersami. My zawsze kupujemy pakę 80 sztuk. Ale ja je uwielbiam i na żadne inne nie zamienię
|
|
|
|
|
#832 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się obraziła i poszła spac jak się jej do rozumu powiedziałotamlin, sara, kraven, aga ton dzieciaczki śliczne, zresztą wszystkie dzieciaczki wątkowe są kochane ja też ja też ![]() Cytat:
|
|
#833 | |||
|
Zakorzenienie
|
co za dzień
od rana głowa mi pęka. 2 ibupromy, kawa niewiele dały, dopiero popołudniowa drzemka z Zuzanką jako tako pomogła i oczywiście siedzę na wizażu. No nie mogę bez Was dnia spędzić i tyle do nadrabiania mi dałyście![]() byłam dziś z Zuzią u neurologa. lekarka od razu stwierdziła, że te orzeczone w szpitalu jeszcze mioklonie to na wyrost były, bo skoro nic takiego później nie zaobserwowałam i ona po badaniu stwiedza, że Mała książkowo się rozwija i silna z niej dziewczynka. I wyjść z podziwu nie mogła, że taka radosna, pogodna i cały czas ciesząca pysia. Już dawno nie widziała takiego dziecka - a mi to oczywiście jak miód na serce i w piórka obrastałam słysząc pochwały i ochy achy pod adresem Zuzanki ![]() Cytat:
gdyby nie kredyt, to do roku posiedziałabym z małą ![]() jedyna nadzieja to kolejny bejbik - trzymajcie kciuki, żeby mi się udało tak w wakacje i na kolejne l4 ![]() Cytat:
Cytat:
BTW widziałyście, co to ludzie nie wymyślą? http://allegro.pl/nowosc-przedluzacz...tml#tabsAnchor
|
|
|
#834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Jakoś tak pogoniłyście, że nadrobić nie mogę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale skoro już posmakował to ja się nie poddaję. Cytat:
![]() Dziś pierwszy raz Michał spał ze mną w łóżku, TŻ spał na kanapie, bo kaszlał. A dzieć obudził się w nocy i nie dał się odłożyć do łóżeczka, co go kładłam ululanego to się zaczynał rzucać, w sumie na łóżku to samo, dopiero jak go położyłam na boczku to zasnął No i tak spaliśmy razem, fajnie, ale nie chciałabym go przyzwyczajać skoro już ładnie spał w łóżeczku.
|
||||
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak wyciągałam jeszcze przed ciążą - dopiero jak endokrynolog mi hormony wyregulował to wszystko wróciło do normy
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet ktoś to kupił!
|
|
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
uff zacytowałam teraz napisze co u nas....
w piątek jednak nie jechałam do lekarza bo nie było miejsc o_O to jest masakra..stwierdziłam że poczekam do wieczora i pojadę na IP jak coś ale już nic się nie działo i nie dzieje aż do dziś w piątek też pierwszy raz Szymon przespał mi całą noc o_O o 21 dostał mm a o 23 oba cyce (zawsze jeden dostaje bo mu to starcza) i obudził się rano przed 9tą i ja ciężko się zastanawiałam czy po prostu ja się nie obudziłam ale nikt nic nie słyszał więc faktycznie przespał całą nockę ![]() za to wczoraj mały w dzień się wyspał i się męczył potem do 2 w nocy :O ale coś go bolało, to nie były kolki raczej, może zęby bo jak posmarowałam mu dziąsełka to po 3 dawce się uspokoił i zasnął przy okapie ale było ciężko wczoraj podałam do wieczornego mm 120ml, jedną płaską łyżeczkę kleiku - czy to może byc reakcja na to?ale nóżek nie kurczył jak przy kolkachtak wogóle to @ jeszcze też nie mam a wczoraj minęło od porodu 16 tygodni coś jeszcze chciałam dodac ale zapomniałam pewno później mi się przypomni to napiszę
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#840 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

dziś pokaże męzulowi i jak sięzgodzi to jutro zamawiam

ja mam 1,5 tyg. na naukę na egzamin i na dokończenie pracy mgr i mi to nie wychodzi 
(chodzi ło mu o mleko oczywiście)
ale jak "zagrożenie" minie, to bardzo chętnie 

Bo już jej przeszło ma tylko antybiotyk do środy.No i mój kluch waży 7500
To moja prawie jak ideał 

No i tak spaliśmy razem, fajnie, ale nie chciałabym go przyzwyczajać skoro już ładnie spał w łóżeczku.