|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, że nie tylko moja teściowa jest sfiksowana Tzn oczywiście bardzo Wam współczuję wysłuchiwania takich tekstów, ale pociesza mnie fakt, że nie jestem z tym sama Ja słyszałam jeszcze "co Ty nie słodzisz dziecku wody, nie słodzisz herbatki? musisz Jej słodzić, Ty byś takie gorzkie piła?" ![]() Konczita,Niegrzeczna, Tamlin dziękuję za wyjaśnienie macierzyńskiego Rozumiem, że te dodatkowe 4 tygodnie są również płatne ? Próbuję dodać zdjęcia, ale cały czas wyskakuje "błąd ładowania" czy coś takiego. U Was też coś szwankuje czy to tylko u mnie ?? Edytowane przez Sara777 Czas edycji: 2013-01-07 o 11:43 |
|
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Matiś:
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wrzucasz za duże zdjęcia? ślicznyy zdjęcie nr 3 super, Matiś podobny do Ciebie |
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może raz się lekko wkurzyłam, ale potem stwierdziłam, że ja też sobie czasem gadam różne rzeczy i nie chciałabym, żeby ktoś się czuł tym urażony, bo wiem że to tylko takie gadanie nie na poważnie. ![]() Cytat:
Piękny! Ale baaardzo mi przykro, Paulinka i tak wygrywa wszystkie rankingi piękności
|
||
|
|
|
#726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj nie dam rady bo muszę czekać na kuriera ale jutro z przyjemnością ![]() Cytat:
Dla teściowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tamlin napisałam posta w tamtym wątku ![]() Dearlie trzymam kciuki za Antosia. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- zdjecia super,piekna z Was rodzinka a Mateuszek podobny do mamusi
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodziak i faktycznie do Ciebie podobny, Paulinka- prawdziwa piękność
No to idąc tym tropem teściowa też mi nie powinna zwracać uwagi, tylko mojemu TŻtowi... Moja mama w życiu by nie skomentowała, że tż coś robi źle z Kingą, może by mi powiedziała na osobności, ale prawdopodobnie nawet nie... Poza tym ja i tak się hamuję jak mogę i większość czasu jestem na prawdę miła i uprzejma dla teściowej, chociaż w środku się cała gotuję. |
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
aaaa kurier przyniósł mi nowy stanik polskiej firmy Konrad i mam piękne cycki pod samą szyje
![]() Zośka sobie dosypia a mi się wreszcie udało właczyć komputer co zazwyczaj trwa ok 3 godzin ![]() jak ja się ciesze że nie mam kontaktu żadnego z aktualną teściową, na początku mojego związku z tżetem niechcący się na nią natknełam (wyszłą z domu jak zobaczyła że siedze w samochodzie kiedy rzyjechaliśmy odebrać syna tżta) i z taką do mnie wiązanką wyskoczyła że miałam ochote ☠☠☠☠☠☠☠nąć to wszystko i zerwać z tżetem, tak mnie zcieło z nóg że nie byłam w stanie nic jej odpowiedzieć, zwyzywała mnie od ☠☠☠☠, szmat i innych takich a do tżta przy dziecku jeszcze się wydarła że mu sperma do łba uderzyła ;/ no i nie widziała jeszcze Zośki choć tżet mówi że ma nas spakować i przywieźć ale ja po tamtej akcji zwyczajnie nie potrafie i nie życzę sobie żeby taka osoba miała kontakt z naszym dzieckiem, teraz ponoć mówi że "to nie tak powinno wyglądać, że żałuje tego co zrobiła" ale ja nie potrafie i już.. nawet z wigilii tżet mi przywiózł prezent od "teściowej" który do tej ory stoi na parapecie tam gdzie tżet położył. jezuusie ale mam syf w domu Asiulka sokojnego lotu życzę ![]() witam nową mamusie
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super fotki! Piękne masz dzieciaki. Jedno i drugie Kupiłam te pieluchy z babydream, będę testować. Ale nie było tych zwykłych, to wzięłam fun&fit. Dobrze zrobiłam? Kupiłam jeszcze dwa deserki, kaszkę mleczną manną w celu wprowadzania glutenu i test ciążowy. Musze zrobić, ale siku mi się narazie nie chce Mamusie cycujące: Czy będziecie wprowadzać gluten od razu jak dziecko skończy 4 miesiące czy jeszcze trochę poczekacie??? |
||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem, gdyby mąż zgłosił jakieś "zażalenie", mogłabym zwrócić uwagę swojej mamie. Jednak nadal uważam, że teściowym należy się szacunek, zwłaszcza że tak garną do naszych dzieci i się o nie martwią. Mogłyby mieć je w d.upie przecież A to gadanie, to nic innego niż troska moim zdaniem ![]() Moja babcia za to przebija wszystkie teściowe razem wzięte ![]() "Jemu jest niewygodnie", "ta rączka tak niezdrowo wisi", "weź go połóż inaczej", "ja uważam, że nie powinnaś z nim nigdzie jeździć", "trzymaj głowę" itd. Mamy z moją mamą niezły ubaw z tego
|
|
|
|
|
#731 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() dzisiaj jedziemy do lekarza - ja i mała, katarek złapała
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Piekny. A Paulinka cudna naprawde.
Ja mam i rodzicow i tesciowa daleko. Tesciowa w ogole sie nie wtraca, nie interesuje sie maluchami za bardzo. Za to mamie zdarza sie wyskoczyc z irytujacym tekstem, glownie na temat karmienia piersia. Ostatnio na skypie rozmawialysmy i Robik poplakiwal i ona w pewnym momencie wypalila zebym mu dala mleczka - w sensie ze modyfikowanego bo niby po moim glodny. A po porodzie zaraz jak u nas byla to kilka razy uslyszalam, ze moje mleko malo wartosciowe i ze sie maly nie najada. A jak juz mu dalam troche mm to potem za kadym razem jak zastekal czy zaplakal mowila, ze pewnie teskni za mm bo mu posmakowalo. Mowie Wam jak mnie to irytowalo. Czlowiek sie stara jak moze dziecko wykarmic a tu takie teksty.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-01-07 o 12:26 |
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
haj!
doszly mnie sluchy ze mnie chcecie z listy wywalic to mówie zebyscie nie robiły tego!!! bo ja czytam czasem was ale czasu brak mam bardzo absorbujace dziecie i nikogusienienko do pomocy! nawet jesc nie mam kiedy ani prysznica wziasc wiec co dopiero pisac tu... ale czytam postaram sie czasem odzywac ok???
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tesciowej to brak słów i też bym nie chciała mieć kontaktu z taką osobą. Cytat:
Cytat:
daj znać po lekarzu,mam nadzieję ze nic poważnego
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Ale słodziak
Spróbuję teraz wrzucić, pomniejszyłam zdjęcia tak jak radziłyście. A jeżeli chodzi o macierzyński to chyba załatwię to szybciej, żeby mieć z głowy. A powiedzcie mi jeszcze proszę czy będąc w ciąży na L4 i przez okres macierzyńskiego naliczał nam się normalnie urlop i mogę go po macierzyńskim wykorzystać ? Przepraszam, że tak truję, ale ja ciemna masa w tych sprawach ![]() Udało się
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Martus prosze http://www.konrad-bielizna.pl/ ja akurat kupilam cycki na all bo trafiłam za rawie 50% ceny, ale własnie tej firmy. ierwszy raz i powiem ze jestem megaaa zadowolona
|
#738 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
mój śpioszek przespał dziś do 11 ale cała noc przespała w naszym łóżku. Mąż się śmieje, że po takim czasie inni odkładają do łóżeczka a my z łóżeczka do łóżka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie żartuj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie, ja dokupowałam.
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to co mój łysolek.Co do urlopu to nalicza Ci się normalnie i na l4 i na macierzynskim - tak jakbyś pracowała Nie jestem w ciąży
|
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Mati śiczny - i wszyscy troje macie takie same oczy
Kaczuszka dziękuje w imieniu Jasia Ja zwracam uwagę teściowej tylko wtedy kiedy Jasiu zaczyna nerwowo reagować, a Ona jakby tego nie widziaal, on coraz bardziej krzyczy a ona coraz bardziej szarpie bo chce Go tak uspokoić i tak w kółko. A TŻ akurat wtedy z nami nie było.
|
#743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
. Teraz ją nakarmiłam i mi zasnęła, a ja leniuchuję i siedzę na kompie od rana.
|
|||
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorry ale w imię żadnej uprzejmości nie dam dziecku zrobić krzywdy. Na wszystko jest czas i tego chcę teściową nauczyć. Ostatnio jestem bardzo, bardzo opanowana, może nawet bardziej ją o coś proszę niż zwracam jej uwagę.A mój mąż niestety nigdy jej uwagi nie zwróci
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł!
Bo już jej przeszło ma tylko antybiotyk do środy.No i mój kluch waży 7500Asiulka miłego wypoczynku A gdzie się podziała Lucia? |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Sojka przepadłam jakie cuda tam mają
Dziękuję za link a ile płaciłaś za przesyłkę? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
biedny Hubek
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzisz - potrafisz poprosić, to też oznaka szacunku ![]() Ja też już test ciążowy zaliczyłam ![]() Aa zapomniałam się pochwalić, że się przeprowadzamy w kwietniu. Będziemy mieli mieszkanie z ogródkiem! Teraz muszę się wziąć za odpowiednie lektury i nauczyć się trochę ogrodnictwa
|
|
|
|
|
#750 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
My mamy coto baby. Cytat:
To moja prawie jak ideał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To u mnie moja mama też mi zaczęła Milcię wydzierać. Obie z teściową są dobre, ja im mówię, żeby mi dały dziecko to je uspokoje i im oddam, a one jakby głuchły na tą chwilę, odwracają się na pięcie i idą do innego pokoju. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

, ale jak teściówka właśnie wali takie głupie teksty to z reguły mnie zatyka, a nie chcę być też dla Niej niemiła, bo wiem, że z Niej delikatna osoba. 
Tzn oczywiście bardzo Wam współczuję wysłuchiwania takich tekstów, ale pociesza mnie fakt, że nie jestem z tym sama 

. Bez kitu ja miałam idealne relacje z teściową, no ale urodziła si Kinga i się sypnęło, a jeszcze w ciąży wierzyłam, że u mnie będzie inaczej 

Na razie się tym nie interesowałam, bo jeszcze chwilę czasu mam 

Poszłam pod zimny prysznic, ale Henio zaczął ryczeć i musiałam wyskoczyć... Ech zdolna jestem 

nie żartuj
Bo już jej przeszło ma tylko antybiotyk do środy.No i mój kluch waży 7500
To moja prawie jak ideał