W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 13:38   #2941
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nuna lubię takie historie

Mi pradziadek opowiadał, jak robiło się kiedyś na nerki albo korzonki pas ze skóry kota, bo wyciągał ból.
I że kiedyś na rynkach normalnie sprzedawane były takie pasy z kociej skóry.

Ale i tak najbardziej lubię czasy PRL i kolejek
Matylek skad Ty jesteś? U mnie też to bylo, ale nie jestem pewna czy to nie o króliki chodziło.. Na pewno z królika skóry coś przykładali..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:39   #2942
Lublana
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Może trzeba zanurzyć w pomyjach muszę się dowiedzieć

no to bardzo indywidualnie bo słyszałam, że czasem takie skrzepy lecą... jak wątroba
trzeba by zacząć w takim razie ogarniac pomyje co by dobrze sfermentowały, bo i ochorna pewnie lepsza
Powiadasz, że aż tak, no cóż, natura

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tak oglądałam te koszule nocne dla mamuś i czy dobrze widzę, one po prostu mają na górze na guziki, żeby cycka wyciągnąć? Nic więcej skomplikowanego nie potrzeba, prawda?
tezodkryłam, że nie mają w sobie nic nadzwyczajengo poza rozpięciem.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bella mamma sa najlepsze do połogu.

Niestety nie pamietam po jakim czasie miałam płaski brzuch ale chwilę to trwało
tym bardziej utowierdziłas mnie w przekonaniu o konieczności ich zakupu
Eh no nic, to też liczę się z chwilą

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czemu w 11? ostatni okres 18 sierpnia, wiec
18.09, 18.10, 18.11, 18,12, 18.01, 18.02, 18.03, 18.04, 18.05 plus tydzien poslizgu 25 maj - moj termin rowne 9 miesiecy!
była mowa o liczeniu na placach co 4 tygodnie, czyli 28 dniTy policzyłaś 4,5 tygodnia, bo miesiąc jako 30-31 dni. Ciąża trwa w teorii 40 tygodni, czyli 40 tydzień=10 miesiąc, wszystko co ponad 40 to już 11 miesiąc, kapiszi?

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Justi czym się różni uspokajacz od smoczka?

ej... mam doła strasznego. nic jeszcze nie mam dla dzieciaków i w ogóle w nocy mnie takie skurcze w łydkach złapały że się popłakałam. i kurtkę mam już przyciasnawą. i ogólnie tak kijowo trochę
Asmag Forte polecam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:39   #2943
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, po porodzie to przez pierwsze 2 tygodnie nie masz szans osobiście. Jak ona Ci kupi, wypierze/umyje wyprasuje i przywiezie na porodówkę to ok

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

O cycki to ja się boję, że skóra zostanie a wnętrze zostanie wyjedzone i będą takie 2 wisieć

A majtki kupię chyba wielorazowe, nie wyobrażam sobie leżeć w takim plastiku, bleee.
Nawet jakbym się miała tam czołgać to bym je sama kupiła, a umyć może
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:40   #2944
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie

mogły sobie być wierzenia ale błagam, nie w tych czasach uroki jakieś? przemywanie dzieciom twarzy moczem (bo to też słyszałam) i te czerwone wstążeczki

Oczywiście moja przyjaciółka zapowiedziała, że mi przywiąże taką do łóżeczka i jeśli faktycznie to jej więcej nie wpuszczę do domu chyba
a wstążeczki do czego??

Wojtek
Stary 2013-01-09, 13:40   #2945
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby zajrzeć

Dla dziewczyn chcących rodzić u Bonifratrów

Wczoraj w nocy znalazłam w Kato szkołę rodzenia, którą prowadzi p.Kasia Żak - położna z tego szpitala. Jest 6 spotkań = 12 h i koszt to 400 zł => http://www.studionarodzin.pl/ i program zajęć => http://www.studionarodzin.pl/index.php?id=5
Program mi się wydaje ciekawszy niż SR w samym szpitalu i czekam na info czy jak się zapisze u tej położnej to może ona być przy porodzie albo ile to dodatkowo kosztuje, jak coś się dowiem to dam znać
Jak oglądałyście filmiki z "Cudu narodzin" to jest to taka sympatycznie wyglądająca blondynka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:42
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:44   #2946
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam za Was kciuki.
Moja się nauczyła jak miała 1,5 roku i tak podobno bardzo szybko ale ja od razu odstawiłam pieluchy tez na noc i juz pieluch nie stosowałam.
Tyle, że to było lato i jak się posikala to nie było problemu że zmarzła czy cos..
Uważam jednak, że pół roczne dziecko, które dopiero zaczyna siedzieć to jednak za wczesnie na takie nauki - ale ok. Każdy robi jak chce
dokladnie. kazde dziecko jest inne. jedne beda dawac sygnaly majac pol roku, a inne naucza sie majac 2 lata.
3latek z pielucha wyglada komicznie, ale u mojego chrzesniaka w przedszkolu sprawe super rozwiazano. dzieci, ktore potrzebowaly pieluszek do spania mialy je zakladane we wrzesniu. od pazdziernika pani wprowadzila pogadanki i bajki na temat "duzych dzieci" i pieluch i nagle wszystkie stwierdzily, ze sa duze i pieluch nie potrzebuja. z dnia na dzien pieluchy zostaly skasowane. pewnie zdarzalo sie, ze ktores sie zsikalo podczas snu, ale przedszkolanki odwalily dobra robote za rodzicow
pilnowalam kiedys 4latka, ktoremu mama pieluche zakladala tylko jak chcial kupe. wolal, ze ja chce, tak jak i siku (ktore robil do muszli), ale kupa musiala byc do pieluchy. wygoda mamy...maly szedl w kat, chowal sie za firanke i robil co chcial.
pogadalam z mama, stwierdzilysmy, ze moze ja sprobuje...caly dzien chodzil bez, mowil, ze chce kupe to siadal na muszle albo mogl sobie wziac nocnik...walczyl i udawalo sie. chyba po tygodniu "nauki" mama wrocila do domu (a ja caly dzien konsekwentnie mowilam, ze kupa do ubikacji), maly zawolal, ze chce kupe "ojej nie robiles caly dzien?" no i ciach pielucha...w wieku 5 lat chciala go zapisac do przedszkola, ale przeszkoda pieluchowa na to nie pozwolila. i wtedy nagle mame olsnilo i zaczela edukowac. poszlo naprawde ekspresowo.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
obleszka nie
ale nawet teraz "domowe" sunie jak się oszczenią to wcinają to wszystko,i kupki po maluchach też..

szczurzyca jak mi się oszczurzyła(hehe,okociła? urodzila?) to też wciągnęła wszystko.. łącznie z jednym nadprogramowym małym i wiotkim swoim dzieciaczkiem..
czemu?
a no żeby drapieżnik nie zwietrzył krwi i tego,że aktualnie jest osłabiona,a co za tym idzie-jest ofiarą.. to nic,że drapieżnika w zyciu nie widziała,ale to zrobiła..a ja ryczałam jak głupia

dobrze,że my jednak nie mamy tego instynktu
u zwierzakow to tez kwestia bialka i wzmocnienia organizmu zjadaja lozyska od zawsze. zreszta nowoczesne kobiety stosuja kremy z lozyska i inne kosmetyki :P
a szczurek mogl byc chory i dlatego mama go zjadla, u chomikow to bardzo czeste. czasem jesli matka nie czuje sie na silach wykarmic cale stado, to tez zjada najslabsze.
przypomnialo mi sie jak pisalyscie o porodzie lotosowym i trzymaniu lozyska w durszlaku!!! opowiedzialam to mamie, a ona mi na to, ze baby powariowaly, bo ona zemdlala jak mojemu bratu podczas kapieli odpadl kikut przy pepku i tata musial dokonczyc kapiel sam hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:45   #2947
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a wstążeczki do czego??
ochrona przed urokiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:46   #2948
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Nawet jakbym się miała tam czołgać to bym je sama kupiła, a umyć może
Jesli tak, to spokojnie kupuj przed porodem. Zawsze możesz powiedzieć "mama swoje dzieci juz wychowała"
Standardowy tekst mojej mamy jak jej coś rodzice mówili, zwłaszcza teściowie
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby zajrzeć

Dla dziewczyn chcących rodzić u Bonifratrów

Wczoraj w nocy znalazłam w Kato szkołę rodzenia, którą prowadzi p.Kasia Żak - położna z tego szpitala. Jest 6 spotkań = 12 h i koszt to 400 zł => http://www.studionarodzin.pl/ i program zajęć => http://www.studionarodzin.pl/index.php?id=5
Program mi się wydaje ciekawszy niż SR w samym szpitalu i czekam na info czy jak się zapisze u tej położnej to może ona być przy porodzie albo ile to dodatkowo kosztuje, jak coś się dowiem to dam znać
Jak oglądałyście filmiki z "Cudu narodzin" to jest to taka sympatycznie wyglądająca blondynka
Zaraz zerknę, ale ja chyba zrezygnuję z położnej dodatkowo.
U Bonifratów przynajmniej się zapoznam ze szpitalem, co i jak ...
A ta Twoja koleżanka miała opłaconą położną czy tylko standardowo, bo chyba była zadowolona?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:46   #2949
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem właśnie w ogóle boję się o ich jakość po karmieniu
ponoć najważniejszy jest dobry biustonoszzły biustonosz czy też jego brak zapewni Ci ogony bobradlatego też ja nawet śpię w biustonoszu w trosce o moje ładne jeszcze piersi i w okresie karmienia też zamierzam
Stary 2013-01-09, 13:46   #2950
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Zależy jakie!! Siateczkowe są ponoć ok
Daj znać jak wózek, myślę o nim
I do jutra

Czyli jest nadzieja

Jakie to miejsca?

Wiecie co? zjadłabym smalcu
Dowiem się jakie to miała te majtki. Do jutra!

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dlatego ja wole teraz zainwestować w nowe staniki dobre jakościowo chociażby na te kilka miesięcy i mam nadzieje, że to mnie chociaż trochę uchroni przed zwisami i nawet jak mi niewygodnie to biustonosza nie ściągnę oglądałam ostatnio jakiś program o chirurgi plastycznej i była tam ładna szczupła babka, której po ciąży został taki zwisający brzuch i piersi, żal mi jej było i mam nadzieje, że moje ciało aż tak się nie zmieni
Nadzieje zawsze warto mieć. Na kilkanaście mam w moim otoczeniu, ŻADNA nie jest zadowolona z piersi po porodzie. Wszystkie tak smutno o nich mówią - naleśniki, dzwoneczki.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:49   #2951
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz zerknę, ale ja chyba zrezygnuję z położnej dodatkowo.
U Bonifratów przynajmniej się zapoznam ze szpitalem, co i jak ...
A ta Twoja koleżanka miała opłaconą położną czy tylko standardowo, bo chyba była zadowolona?
Od koleżanki wiem tylko tyle, że szpital super, nic więcej mi jeszcze nie pisała. Ale z tego co kojarzę to chyba nie miała dodatkowo opłaconej położnej.

Ja póki co też nie chcę płacić dodatkowo za położną, ale może u tej jak się chodzi na SR (pisze tam też o zwiedzaniu szpitala Bonifratrów) to ona jest przy porodzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-09, 13:50   #2952
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ponoć najważniejszy jest dobry biustonoszzły biustonosz czy też jego brak zapewni Ci ogony bobradlatego też ja nawet śpię w biustonoszu w trosce o moje ładne jeszcze piersi i w okresie karmienia też zamierzam
Cieszę się, że się uświadomiłam w kwestii biustonoszy bo to co kiedyś nosiłam to była masakra jakaś
Ja bym nie zasnęła w biustonoszu

Stary 2013-01-09, 13:50   #2953
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
CAN! właśnie,jak już jesteśmy przy nocnikach itd..to spytam Cię jako doświadczoną już

Faktycznie dzieci wstydzą się w pewnym momencie zrobić kupkę?

Bo ostatnio były gdzieś na necie "FOREMKI DO KUPKI" które uznalam za szczyt głupoty (takie plasticzki do wlozenia w De i wychodził kształt (dobijcie mnie!) podobno pomaga to "problemowym" dzieciom.. i sie zastanawiam,czy naprawdę tak jest??
ja nic dziecku do pupy nie wkladalabym, bo jesli np. ma zatwardzenie to mozesz mu zaszkodzic. zreszta odbyt jest bardzo delikatna czescia ciala...glupota! ale fakt, sa problemowe dzieci. superniania opowiadala kiedys, ze problem maja czesciej chlopcy. wina czesto lezy w rodzicach, bo zatykaja nos jak dziecko zrobi kupe, mowi "o fuuuj, ale smierdzi, ale okropna wielka kupa, co ty jadles". jak dziecko zrobi kupe trzeba sie cieszyc. pokazac mu co zrobilo, a nie biec od razu do kibelka...ono musi byc swiadome, ze kupa to kupa. polecala ksiazeczke "Bajka o kupie" http://www.empik.com/mala-ksiazka-o-...0546,ksiazka-p (mozna ja znalezc w pdfie na chomiku np.) poogladajcie. ogolnie sporo sie tematem interesowalam przy okazji tego 4latka, o ktorym pisalam wczesniej.
ps. nie sadze zeby gmeranie dziecku przy odbycie bylo sprawa przyjemna. oczywiscie, ze maluszek jest mniej swiadomy, wiec zdarzy sie na pewno, ze bedziemy im pomagac sie oproznic. 3-4latek juz zachwycony np. czopkami nie bedzie i lekarze coraz czesciej odradzaja jesli dziecko nie chce ich stosowac. sa inne srodki na goraczke, rownie skuteczne.
Stary 2013-01-09, 13:51   #2954
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co też nie chcę płacić dodatkowo za położną, ale może u tej jak się chodzi na SR (pisze tam też o zwiedzaniu szpitala Bonifratrów) to ona jest przy porodzie
Wątpię... musiałaby ciągle siedzieć na porodówce bo ma na pewno dużo ciężarnych w sr no ale może akurat...

Stary 2013-01-09, 13:53   #2955
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, że się uświadomiłam w kwestii biustonoszy bo to co kiedyś nosiłam to była masakra jakaś
Ja bym nie zasnęła w biustonoszu
zwykle śpię w sportowym a jak mam wszystkie w praniu to w normalnym tez daję radęzmuś się, to dla cycków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:53   #2956
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem pewna, że będzie szczęśliwsze jak nie będę używać jednorazówek, bo nie będzie miało odparzeń i nie spędzi dwóch lat w foliowym worku

a ja uważam, że półroczne dziecko nie jest za małe skoro moja koleżanka tak robiła i się sprawdziło i moja mama robiła tak też ze mną i z bratem poza tym nawet na tvn style był kiedys program, żeby wysadzać maluchy i przyzwyczajać. Także ja mam zamiar tak robić Tylko jeszcze jedno - nie zamierzam jej sadzać i przemawiać rób kupę, bo wiem, że nie skuma tylko jak wiem, że np. po spaniu będzie siku to szybko na nocnik i niech chwilke posiedzi a nóż zrobi
no i ponoc naturalne pieluchowanie pozwala szybciej nauczyć dziecko korzystania z nocnika. Tak czy inaczej super, e Tobie się udało z półtoraroczną córeczką wyjśc z pieluch, jak widze 3-latki w pieluchach to mnie osłabia...
wysadzac i probowac, przyzwyczajac do nocnika jak najbardziej tak, ale nie liczyc na cuda i nie irytowac sie, ze dziecko nie kuma...

a co do pampersow...nie kazde dziecko ma odparzenia. patrze na wspolczesne nowe rozwiazania dla kobiet i do mnie podpaski bardziej przemawiaja choc sa sztuczne, niz wielorazowe albo kubeczek menstruacyjny http://kubeczek-menstruacyjny.ladycup.eu
Stary 2013-01-09, 13:53   #2957
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie, chyba,że trafisz na jej dyzur.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:54   #2958
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
ja nic dziecku do pupy nie wkladalabym, bo jesli np. ma zatwardzenie to mozesz mu zaszkodzic. zreszta odbyt jest bardzo delikatna czescia ciala...glupota! ale fakt, sa problemowe dzieci. superniania opowiadala kiedys, ze problem maja czesciej chlopcy. wina czesto lezy w rodzicach, bo zatykaja nos jak dziecko zrobi kupe, mowi "o fuuuj, ale smierdzi, ale okropna wielka kupa, co ty jadles". jak dziecko zrobi kupe trzeba sie cieszyc. pokazac mu co zrobilo, a nie biec od razu do kibelka...ono musi byc swiadome, ze kupa to kupa. polecala ksiazeczke "Bajka o kupie" http://www.empik.com/mala-ksiazka-o-...0546,ksiazka-p (mozna ja znalezc w pdfie na chomiku np.) poogladajcie. ogolnie sporo sie tematem interesowalam przy okazji tego 4latka, o ktorym pisalam wczesniej.
ps. nie sadze zeby gmeranie dziecku przy odbycie bylo sprawa przyjemna. oczywiscie, ze maluszek jest mniej swiadomy, wiec zdarzy sie na pewno, ze bedziemy im pomagac sie oproznic. 3-4latek juz zachwycony np. czopkami nie bedzie i lekarze coraz czesciej odradzaja jesli dziecko nie chce ich stosowac. sa inne srodki na goraczke, rownie skuteczne.
A ja nie zajmę stanowiska. Sama byłam świadkiem, jak 2-latek robił kupkę ( po dwóch dniach nierobienia ) i darł się z bólu, mama pomagała mu termometrem i płakała razem z nim. Ogólnie bardzo problemowe dziecko, jeśli chodziło o kupy. Śliwki, syropy, cuda wianki i nic nie pomagało. To był istny horror.

Leon
Stary 2013-01-09, 13:56   #2959
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zwykle śpię w sportowym a jak mam wszystkie w praniu to w normalnym tez daję radęzmuś się, to dla cycków
Chcę kupić sportowy

Stary 2013-01-09, 13:56   #2960
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie no to szczyt oblechy bawić się swoją kupką!!! fuuuu
dzieci sprawdzaja wszystko zmyslami: dotyk, wech, smak...zaloze sie, ze sporo z naszych watkowych maluszkow nie raz wybabrze sie kupa, pomaze nia po scianach, jak sie mamuska zagapi, a ono zrobi do nocnika. to nie zabawa, to poznawanie swiata
Stary 2013-01-09, 13:56   #2961
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię... musiałaby ciągle siedzieć na porodówce bo ma na pewno dużo ciężarnych w sr no ale może akurat...
Cytat:
Raczej nie, chyba,że trafisz na jej dyzur.
Poczekam i zobaczę co mi odpisze

Póki co od foto wiem, że jak się zdecydujemy na sesję "Cud narodzin" i SR u tej położnej to położna będzie przy porodzie i będzie jakiś rabat na sesję. Ale to na razie takie tam sobie planowanie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-09, 13:58   #2962
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a jak widziałam kiedyś zerówkowicza..ze smoczkiem?
axella, ja znam przypadek dziewczyny 13letniej spiacej ze smoczkiem...pierwsze miesiaczki i smok w nocy i nic nie jest w stanie do niej, a glownie do mamy przemowic, ze to chore!

albo dzieci 3letnie jezdzace na nartach, kask i smok
Stary 2013-01-09, 13:59   #2963
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

I tak poza tym, to też powstrzymuję się cholernie od komentowania czegokolwiek - np. kilkulatków w pampersach, zakładania pieluch tylko na noc, kilkulatków ze smoczkiem, czarnych zębów itd. Zgadzam się, że w większości wypadków jest to wina, czy lenistwo rodziców, ale. No właśnie, zawsze jest ale. Biorę to na swój przykład. Jeśli będę musiała wrócić do pracy, będę wychodzić przed 9 i wracać po 19. Z dzieckiem ktoś musi być. Nie wymagajmy, by 60-kilku-letnia babcia biegała za dzieckiem z nocnikiem, albo stosowała najnowsze metody wychowawcze z przeróżnymi narzędziami. Niestety, czasem to samo życie decyduje jak jest.

Leon
Stary 2013-01-09, 14:00   #2964
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mialam juz kiedys pytac, dziewczyny bedziecie kupowaly te kosze na zuzyte pieluchy?
http://allegro.pl/kosz-na-pieluchy-t...916786907.html
mnie dopiero uświadomiłaś, że coś takiego jest.. Kurcze fajne, ale z drugiej strony trochę bajer i potem nie ma co z tym zrobić.. mała graciarnia się w domu robi..

Cytat:
No zrobisz jak uważasz ja ogólnie nie lubię tych siateczkowych, więc na czas po porodzie tym bardziej ich nie kupię
ja też nie lubie siateczkowych.. i jeszcze jestem z tych co tamponów też nie lubią..

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Justi czym się różni uspokajacz od smoczka?

ej... mam doła strasznego. nic jeszcze nie mam dla dzieciaków i w ogóle w nocy mnie takie skurcze w łydkach złapały że się popłakałam. i kurtkę mam już przyciasnawą. i ogólnie tak kijowo trochę
Oj Aas nie smutaj się..jak urodzisz przede mna to Ci te dwa próbkowe pampersy podrzucę.. a swojego okręce we własne gacie
Też nic nie mam.. A Ty już na zwolnieniu czy jeszcze pracujesz??

Cytat:
Ja mam identyczny rozmiar i tez póki co mieszcze się w biustonosze sprzed ciaży
Ale obawiam sie, że póxniej bedziemy musiały kupić 2 worki po ziemniakach + gumkę i uszyc sobie biustonosz
kupimy na allegro większą pakę i nam Axella coś ładnego uszyje.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dowiem się jakie to miała te majtki. Do jutra!
wyobraziłam sobie sytuacje.. pierwsze pytanie jak ją spotkasz - jakie miałaś majtki??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:05
Stary 2013-01-09, 14:00   #2965
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziewczyny miała któraś z Was robione już co najmniej 2 razy TOXO? albo wie coś więcej w tym temacie?
ja jestem trochę zmartwiona, bo zarówno wyniki z października jak i ze stycznia mówią, że obecnie nie choruję czyli IgM ujemne, ale IgG mi znacznie wzrosło, co nie powinno mieć raczej miejsca położna, która dziś była u mnie dała mi do zrozumienia, że to nie jest dobra wiadomość, od razu zadzwoniłam do mojego gin. a ten mówił, że najważniejsze, że IgM ujemne i żebym wytrzymała do jutrzejszej wizyty do 14:00, ale ja już zdycham i nie chce czytać głupot w necie
Stary 2013-01-09, 14:04   #2966
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie potrafię zasnąć bez stanika..Kiedys jak byłam mała i głupia to koleżanka mi powiedziała, że jak się śpi w staniku to cycki rosną większe i szybciej.. No to ja zaczęłam spać w staniku.. bo mi późno rosnąć zaczęly..
Wątpie by to miało jakiś wplyw ale śmiesznym zbiegiem okoliczności wyszło tak, że ja mam (tzn przed ciążą miałam) D a kolezanka ma E albo F..

Wojtek
Stary 2013-01-09, 14:05   #2967
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestem taka zła, że ech. Byłam z mamą u babci i oby dwie się nabijały, że czuję ruchy, że to jelita. Bla bla bla.
Normalnie, aż spasowałam.
PO czym Babcia wymyśliła, że jak już czuję ruchy, to muszę być dalej w ciąży i urodzę wcześniej.
A na pytanie ile utyłam, mówię ze 6 kg podsumowała, że za dużo, to się zapytałam jej w jaki sposób mam sobie odjąć to ?! I że w takim tempie to utyję 20
Nie wiem, czy jestem przewrażliwiona i mnie tak wszyscy wkurzają, czy przesadzam.
nie sluchaj! nie przejmuj sie. olewaj one i tak beda wiedzialy "lepiej".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:07   #2968
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny miała któraś z Was robione już co najmniej 2 razy TOXO? albo wie coś więcej w tym temacie?
ja jestem trochę zmartwiona, bo zarówno wyniki z października jak i ze stycznia mówią, że obecnie nie choruję czyli IgM ujemne, ale IgG mi znacznie wzrosło, co nie powinno mieć raczej miejsca położna, która dziś była u mnie dała mi do zrozumienia, że to nie jest dobra wiadomość, od razu zadzwoniłam do mojego gin. a ten mówił, że najważniejsze, że IgM ujemne i żebym wytrzymała do jutrzejszej wizyty do 14:00, ale ja już zdycham i nie chce czytać głupot w necie
Nie czytaj głupot i poczekaj spokojnie na jutrzejszą wizytę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-09, 14:08   #2969
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie lubie siateczkowych.. i jeszcze jestem z tych co tamponów też nie lubią..
ja też nie przepadam ale latem używam

kosza na zużyte pieluchy nie planuję kupować

Stary 2013-01-09, 14:13   #2970
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
te co ja kupiłam w mothercare poporodowe to są takie grube miekkie bawełniane, myslę, że bedą wygodne. takich z siatką jak always to bym nie włożyła po porodzie
przez pierwsze dni zwykla podpaska to nawet na 5 min by nie dala rady hihih mysle ze takie wlasnei podkaldy beda najwalasciwsze
Cytat:
Co do podkładów ja planuje Bella Mamma, zobaczymy ile flaków będzie ze mnie leciało, bo koleżanki mówiły, że nie jest tak źle, ale pewnie zależy od osoby.

Dziewczyny mamuśki obecne - jak szybko Wam się macica obkurczyła i brzuszek był płaski?
no wlasnie zalezy od osoby , a co brzucha to płaski był u mnie tak okolo 8 mc po porodzie
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A zapomniałam napisać, że

zaczynamy 16 tydzień

Jeszcze trochę i poznam kto tam u mnie siedzi

Cytat:
WŁAŚNIE!
jak któraś pampersowa to w tesco jest 150 pampków Pampers za 65pln
ooo taniooo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości