W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 13:08   #2911
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ja juz calkiem zrezygnowalam z platkow kukurydzianych,odkad odkrylam jak dobrze owsianka wplywa na moja przemiane materii
O jaaa podziel sie
a ja przemiane materii i tym ktore cierpia na zatwardzenie polecam szpinak. zjadlam wczoraj do obiadu i dzisiaj z samego rana ulga
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:09   #2912
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Pisałyście też o smoczkach - ja wolałabym aby nasz mały nie używał ale kupię na pewno jakiegoś uspokajacza a razie czego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:09   #2913
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
candance nie zrobiłabym tego dziecku w pierwszej kolejności. To by była ostatnia rzecz o której bym pomyślała.

Lecę robić obiadek
Żartowałam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:09   #2914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Myślę, że ją wydali, ten supeł został odgryziony, czyli połknęła tylko tą część na stopę. Ale i tak się trochę martwię. Już kilka razy przyłapałam ją na jedzeniu takich dziwnych rzeczy, najgorsza była bateria z pilota musieliśmy jechać na prześwietlenie, ale na szczęście nic się nie stało, kiedyś przy sprzątaniu kupy znalazłam w niej moje stringi całe obszyte cekinami które dostałam na panieński w stanie nienaruszonym worek foliowy też się zdarzył, a w tym roku w wigilie włamała mi się do pustego pokoju i pochłonęła całą blachę sernika
uwielbiam Twojego psa
Stary 2013-01-09, 13:09   #2915
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ja przemiane materii i tym ktore cierpia na zatwardzenie polecam szpinak. zjadlam wczoraj do obiadu i dzisiaj z samego rana ulga
ja nie wiem co tak cudownego zjadłam ale wczoraj byłam 3 razy

Stary 2013-01-09, 13:11   #2916
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mi z C zrobiły sie E na razie
witam w klubie zmierzają do F :/
Stary 2013-01-09, 13:14   #2917
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam 70G ale na szczęście za bardzo nie urosły mi do tej pory

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:16   #2918
Aaś
Zakorzenienie

Justi czym się różni uspokajacz od smoczka?

ej... mam doła strasznego. nic jeszcze nie mam dla dzieciaków i w ogóle w nocy mnie takie skurcze w łydkach złapały że się popłakałam. i kurtkę mam już przyciasnawą. i ogólnie tak kijowo trochę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:16   #2919
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
No ja to juz bym chciala mala przy sobie,ale niech sobie tam spokojnie siedzi do 12 maja,jak wyjdzie tydzien wczesniej tez sie nie obraze ale nawet niech mi nie proboje tego robic zebym musiala czekac z tydzien po terminie,bo chyba zwariuje
a jak urodzisz 12go to szokobąsy od mojego tz i urodziny swietujecie wspolnie
Stary 2013-01-09, 13:18   #2920
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
moja teścowa pyta ile przytyłam. Mówie 5 kg a ona, że w takim tępie bede ważyć 100kg więc motylku nie przejmuj sie
ale miłe komentarze

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie jesteś przewrażliwiona, mnie też by wkurzyły. Przecież nie są Tobą i Ty lepiej wiesz co czujesz, jak tyjesz i z czym Ci lepiej..
ja się zgadzam Motylku ty wiesz co czujesz, jesteś pod opieką lekarza więc dobre rady niech inni zachowają dla siebie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:20   #2921
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja mam identyczny rozmiar i tez póki co mieszcze się w biustonosze sprzed ciaży
Ale obawiam sie, że póxniej bedziemy musiały kupić 2 worki po ziemniakach + gumkę i uszyc sobie biustonosz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

ej... mam doła strasznego. nic jeszcze nie mam dla dzieciaków i w ogóle w nocy mnie takie skurcze w łydkach złapały że się popłakałam. i kurtkę mam już przyciasnawą. i ogólnie tak kijowo trochę
ehh kochana. leć do apteki po magne B6 i łykaj 3* dziennie.
moja kurtka tez juz mnie ciagnie na brzuchu ale póki co z nia walczę
Dla dziecka tez nic nie mam - nie marudz.
Idz lepiej cos zjedz dobrego oczywicie na poprawę humoru
Albo poczytaj co pisały dziewczyny - od razu Ci się humor poprawi

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:21   #2922
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
bedziemy cycate:/d
Asiula chodz przytule cie;D
Stary 2013-01-09, 13:23   #2923
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bratowa nie kupiła sobie mleka dla dzidzi jak urodziła, bo myślała , że będzie starczać a tu bach!! pokarmu brakło u niej każdy wypił piwko a dziecko głodne. Mama moja jechała 30 km do niej o 11 w nocy szukała apteki żeby mleczko kupić. jak to skwintowala moja teściowa?? nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu tylko lenistwo młodej mamy i niedoświadczonej bo dziecko trzeba przykłądać choćby i co 10 min. Tylko co, jeśli ona nie miała nic??
olać takie głupie gadanie
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A zapomniałam napisać, że

zaczynamy 16 tydzień

Jeszcze trochę i poznam kto tam u mnie siedzi
Stary 2013-01-09, 13:24   #2924
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałyście też o smoczkach - ja wolałabym aby nasz mały nie używał ale kupię na pewno jakiegoś uspokajacza a razie czego
Lepiej mieć jakąś zatyczkę
Cytat:
Tak jak ja, ale mi urosły troszkę i musiałam stanik zmieniać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:25   #2925
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Nie wiem chyba tak się mówi na nie

Kiedy planujecie ruszyć z wyprawką? Ma skurcze magnez, kup sobie ten co Lublana bierze
A kurtawy szukaj w lumpkach
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam identyczny rozmiar i tez póki co mieszcze się w biustonosze sprzed ciaży
Ale obawiam sie, że póxniej bedziemy musiały kupić 2 worki po ziemniakach + gumkę i uszyc sobie biustonosz
Ja mieszczę się tylko w dwa, bo resztę mam F i bułeczki mi się robią
A jaki miałaś rozmiar przed pierwszą ciążą? Strasznie się boję, że mi zostaną wielkie cycory i nie znajdę ładnych biustonoszy Już teraz jest kiepsko bo albo nie ma rozmiaru albo cena z kosmosu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:27   #2926
salviae
Zadomowienie

Zjadłam naleśniki, myślałam jeszcze nad zupą jarzynową ale nie ma to jak zdrowa ciążowa dieta

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie wiem czy bym i tak przyłożyła Chyba, że swoje
Ja jedynie swoje brałam pod uwagę

Cytat:
Dobra koniec szarlataństwa, średniowiecznych leczeń na dziś
Zmieńmy temat.

Chciałabym, żeby mi cycki urosły
Mi już urosły mega przed ciążą miałam 65G i już na początku grudnia dusiłam się w tych biustonoszach teraz kupiłam 70H i jest super, u mnie więcej ludzi na piersi zwraca uwagę, że urosły niż na brzuch

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Nie wszytskie babcine sposoby to jakieś zabobony itd. Nie raz się je stosuje jak współczesna medycyna zawodzi. Fakt niektóre rzeczy to istne wariactwa ale prawda jest taka że gdyby mojemu dziecku działa się krzywda to szukałabym dosłownie każdego sposobu żeby pomóc chociaż miałby to być mocz czy jakieś pomyje.
Ja jeszcze jestem w tanie uwierzyć w to nastawianie przez babki ale pomyjami być dziecka nie wymazała

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wróciłam, nawet kupiłam colę w biedronie bo mnie wzięło

Tak oglądałam te koszule nocne dla mamuś i czy dobrze widzę, one po prostu mają na górze na guziki, żeby cycka wyciągnąć? Nic więcej skomplikowanego nie potrzeba, prawda?
W nich chodzi tylko o łatwy dostęp do cyca więc inne też mogą być
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przecież jak dziecko przywieziesz do domu to musi gdzieś spać, a nie będziesz mieć wtedy siły chociażby umyć tego łóżeczka.
Moje teściowa też uważa, że wszystko powinnam kupić po porodzie, tylko nie wiem w czym bym miała te dziecko ze szpitala przewieźć
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:27   #2927
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cześć laseczki, co tam? Ja dalej cierpię na brak czasu, wpadnę co jakiś czas, przeglądnę ostatnie dwie strony i spadam. Do końca tygodnia nie wiem czy wyrobię na nadrobienie wszystkiego.

3mam kciuki za wszystkie wizyty!

Przeczytałam coś o majtkach jednorazowych, rada od przyjaciółki po cesarce - nie kupuj, odparzały ranę.

Lecę z pieskiem i do kina na Baby coś tam. A z chwalipiętowych rzeczy, to w sobotę jedziemy obejrzeć wózek używany Tako Captiva.

pozdrawiam!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:27   #2928
candace1
Zakorzenienie

Miałam taki sam rozmiar jak teraz.
Stary 2013-01-09, 13:28   #2929
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to jest coś takiego jak sadło z psa??
ja słyszałam o psim smalcu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:28   #2930
Magiusa
Zakorzenienie

Wiecie co, a ze mnie zrobiła się pedantka.
Codziennie coś muszę posprzątać, a do tego dziś np. posprzątałam miejsca w domu o których dotychczas praktycznie pojęcia nie miałam....

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:30   #2931
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
te co ja kupiłam w mothercare poporodowe to są takie grube miekkie bawełniane, myslę, że bedą wygodne. takich z siatką jak always to bym nie włożyła po porodzie
ja w ogóle nie lubię tych z siateczką
Stary 2013-01-09, 13:30   #2932
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
axella, Mysia mysz- przecież nie chodzi mi o cofanie się do czasów australopiteków
ale jeśli to ma działać i dziecko ma być szczęśliwsze, to czemu by nie spróbować?
ja spróbuję, może jak skończy miesiąc a pampersy na pewno będę kupować, ale może przez takie postępowanie zużyję ich mniej
z doswiadczen "niankowych" wiem, ze dzieci lubia siusiac w momencie gdy zalozysz i swieza pieluszke wiec nie wiem czy bedziesz w stanie cierpliwie i konsekwentnie wyczekiwac az dziecko bedzie chcialo siku...przeciez w miedzy czasie trzeba ogarnac pranie, prasowanie, gotowanie, odespac zarwana noc (skoro dzidzia spi) i inne przyziemne sprawy. ja tego nie widze, ale moze sa mamy, ktore maja sztab pomocnikow i moga sobie pozwolic na monitorowanie pecherza i jelitek dziecka 24/h
Stary 2013-01-09, 13:31   #2933
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki, co tam? Ja dalej cierpię na brak czasu, wpadnę co jakiś czas, przeglądnę ostatnie dwie strony i spadam. Do końca tygodnia nie wiem czy wyrobię na nadrobienie wszystkiego.

3mam kciuki za wszystkie wizyty!

Przeczytałam coś o majtkach jednorazowych, rada od przyjaciółki po cesarce - nie kupuj, odparzały ranę.

Lecę z pieskiem i do kina na Baby coś tam. A z chwalipiętowych rzeczy, to w sobotę jedziemy obejrzeć wózek używany Tako Captiva.

pozdrawiam!
Zależy jakie!! Siateczkowe są ponoć ok
Daj znać jak wózek, myślę o nim
I do jutra

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Miałam taki sam rozmiar jak teraz.
Czyli jest nadzieja

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wiecie co, a ze mnie zrobiła się pedantka.
Codziennie coś muszę posprzątać, a do tego dziś np. posprzątałam miejsca w domu o których dotychczas praktycznie pojęcia nie miałam....
Jakie to miejsca?

Wiecie co? zjadłabym smalcu

Stary 2013-01-09, 13:32   #2934
salviae
Zadomowienie

Cytat:

Ja mieszczę się tylko w dwa, bo resztę mam F i bułeczki mi się robią
A jaki miałaś rozmiar przed pierwszą ciążą? Strasznie się boję, że mi zostaną wielkie cycory i nie znajdę ładnych biustonoszy Już teraz jest kiepsko bo albo nie ma rozmiaru albo cena z kosmosu
O nie, ja nawet nie biorę pod uwagę, że takie zostaną, już miałam duże, a teraz to aż źle się z nimi czuję a mogą zostać ?
Kubuś
Stary 2013-01-09, 13:33   #2935
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, ja nawet nie biorę pod uwagę, że takie zostaną, już miałam duże, a teraz to aż źle się z nimi czuję a mogą zostać ?
Nie wiem właśnie w ogóle boję się o ich jakość po karmieniu

Stary 2013-01-09, 13:33   #2936
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Zostaje w szpitalu do poniedziałku, bo wtedy jakiś specjalista z innego miasta przyjedzie i zobaczy te moje nerki.
Ordynator stwierdził ze lepiej mam tu zostać, no chyba ze na własne zadanie chce iść do domu, stwierdziłem ze teraz odpowiadam za nas dwoje i zostaje.
Przynajmniej mam tu jakaś dziewczynę na sali i się nie nudze aż tak.
Dobrze ze w pracy polisę mam od pobytu w szpitalu co Leos dostanie piękne lozeczko za to lezenie.
polez troche to sie na wyprawke uzbiera a do poniedzialku juz niedlugo!
Stary 2013-01-09, 13:34   #2937
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to się tak dokładnie nazywa Tak sobie zapamiętałam.

Mojego chrześniaka jak był mały, ktoś prawdopodobnie źle złapał i ze spokojnego dziecka, zmienił się nie do poznania - przez 3 dni non stop płakał przeraźliwie.
Wszyscy myśleli, że kolka.
Julka poszła z nim do lekarza. Ta popatrzyła na dziecko, podotykała łokieć kolano na ukos, coś tam posprawdzała i dała numer do jakiejś babci, która zajmuje się przestawianiem dzieci.
Pojechali 30 km, Julka zaryczana, babcia tylko spojrzała na dziecko, wzięła je i kazała nie patrzeć, ale jak to matka, patrzyła i opowiadała, że tak darła ryja jak zobaczyła to, a ta babusia złapała małego za nogi i tak jakby strzepła - prawdopodobnie ja tak myślę, że to kręgi się przestawiają.
Dziecko anioł. Spokój. Skończył się płacz.

Ja bym ze strachu już przestała płakać. I chyba nigdy bym się na takie coś nie zdecydowała.
I tak opowiadałam to później wszystkim, wszyscy patrzyli jak na niespełna rozumu. Opowiedziałam kiedyś babci, a ona, że do jej mamy czyli mojej prababci przyjeżdżali z okolicznych wsi z dziećmi i ona robiła dokładnie to samo plus jakies inne "cuda", więc uwierzyłam...

Nuna zapytałabyś się mamy czy słyszała o czymś takim, bo to własnie najczęściej na wsiach tak robili

Oooo to nie nazywa się przestawione, a przesunięte
Ja o czymś takim slyszałam.. Tzn może nie do konca dokładnie przestawianiu ale o jakiś takich czary marach na dzieciach.. A to, że się jakiś wosk przelewa.. - To u mnie najczęsciej i bez znachorki.. Moja rodzina od strony mamy w to wierzy i zawsze przelewa jak coś z dzieckiem nie tak.. A takie wierzące wszystkie i w takie pogańskie rzeczy wierzą..
a jak jakaś grubsza sprawa i wosk nie pomaga to się brało dziecko do jakiejś znachorki i ona coś tak więcej robila...

A mnie jakby ktoś tak za nogi wytrzepał to też bym pewnie w szoku do 18 roku życia była.. i byłabym dzieckiem anioł..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:34   #2938
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie lubię tych z siateczką
ja normalnie na okres tylko always ale poród to co innego:P
Stary 2013-01-09, 13:36   #2939
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moje teściowa też uważa, że wszystko powinnam kupić po porodzie, tylko nie wiem w czym bym miała te dziecko ze szpitala przewieźć
Wiesz, po porodzie to przez pierwsze 2 tygodnie nie masz szans osobiście. Jak ona Ci kupi, wypierze/umyje wyprasuje i przywiezie na porodówkę to ok

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

O cycki to ja się boję, że skóra zostanie a wnętrze zostanie wyjedzone i będą takie 2 wisieć

A majtki kupię chyba wielorazowe, nie wyobrażam sobie leżeć w takim plastiku, bleee.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:38   #2940
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem właśnie w ogóle boję się o ich jakość po karmieniu
Dlatego ja wole teraz zainwestować w nowe staniki dobre jakościowo chociażby na te kilka miesięcy i mam nadzieje, że to mnie chociaż trochę uchroni przed zwisami i nawet jak mi niewygodnie to biustonosza nie ściągnę oglądałam ostatnio jakiś program o chirurgi plastycznej i była tam ładna szczupła babka, której po ciąży został taki zwisający brzuch i piersi, żal mi jej było i mam nadzieje, że moje ciało aż tak się nie zmieni
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości