Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 17:51   #2101
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Kalpana mój jak 30 ml na dzień wypije to jest święto. Dziewczyny pisały, że jak nie chce pić to nie musi, a 100 ml na dzień to chyba wystarczy

Kasiam a może takie pudełok http://allegro.pl/pojemnik-na-zabawk...919241403.html
albo takie http://www.zabawkolandia.com/index.p...product_id=616
http://www.zabawkolandia.sklep.pl/in...oducts_id=1757
łaaaaaaaaa a ja juz zabronilam tz kupowac czekokolwiek z Kubusiem bo na prawde mamy tego za wiele...Mała nam tego kiedys nie wybaczy ten pierwszy z pszczółkami to mój faworyt!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 17:59   #2102
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Oj tam. Napewni sie nie obraze i od razu mowie ze chce wszystko co mu kupilas. A zdjecia chetnie zobacze. I jak Ci sie kupowalo "meskie"rzeczy ?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

A co do włosow to ja myje 2-3 razy w tygodniu. Mi sie przetłuszczaja wlosy kiedy kupuje zly szampon,tzn ostatnio kupilam nivea,na drugi dzien mialam juz tłuste wlosy bo tak to myje przeciwłupiezowymi Head & Shoulders albo taki biedronkowy tez przeciwłupiezowy i wlosy sie tak nei przetluszczaja.
ten szampon z biedronki jest super!
Też idę jutro na łowy o ile pogoda pozwoli to będę szukać też ciuszków dla Dominika
Stary 2013-01-14, 18:13   #2103
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona no to lecim
zdjęcie number 1.- czerwona koszulka GEORGE z metki 9-12msc ale nie jest jakaś wielka na wiosne w sam raz.
2. koszulka w paski M&C BABY rozmiar taki jak wyżej ale też nie jest duża.
3.koszulka z wszyta kamizelką z misiami CHEROKIEE z metki rozm 0-3 ale jest niewiele mniejsza od tych powyżej (jakieś 1,5cm krótsza)
4.Koszulka "marynarska"JASPER CONRAR JUNIOR rozmiar tak jak ta z misiem

zdjęcie numer 2.
1.Pajac za którego przepraszam firmy TESCO 6-9msc
2.Pajac TU oba na 9-12msc ale niewiele większy od tescowego.

zdjęcie nr3
1bluzka niebieska z długim H&M z metki 68 ale jak dla mnie i jak przymierzam do Zośki to większa.
2.cieniutka polarowa bluza BABY NO. rozmiar 6-9msc
3.szara bluza z kapturem pisze że na 3-6msc ale na wielkość jak polar na 6-9 LADYBIRD.
4.bluza zielona LONSDALE 6-12msc z metki.
5.Koszulka z dlugim GEORGE z metki 3-6msc ale większa.

zdjęcie nr 4
1.Niebieskie spodnie dresowe GEORGE 6-9msc
2.spodnie dresowe BABY 6-9msc
3. spodnie ortalionowe od środka podszyte bawełną, firmy nie mogę na metce zlokalizować.

aha i są jeszcze body bez rękawkow, tylko do zdjęcia ich nie umieściłam :P są czysto białe EARLY DAYS niby na 86 ale po mojemu mniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01670.jpg (113,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01671.jpg (88,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01673.jpg (74,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01674.jpg (81,4 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-01-14, 18:14   #2104
kraven
Zakorzenienie

Kasiam a my kupujemy wszystko w żyrafy

O to muszę spróbować tego biedronkowego - a faktycznie działa przeciwłupieżowo?

Dziewczyny czy u Was też tak wieje? Oszaleć można

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:14   #2105
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A oni badania robią "sami" czy wysyłają do Factora np.....???

Teraz też chyba tam już będę chodzić do dr Emilki tylko co ja jej powiem m"witam, wkurzyłam się na panią, więc ciażę prowadził mi inny lekarz, no ale macie dormowe wizyty, więc teraz wracam"

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle uszczypnijcie mnie bo nie mogę uwierzyć jakie mam grzeczne dziecko! ale fajna odmiana, w szoku jestem. Leży na wersalce juz 4h i sie sama sobą zajmuje tzn. gada, lapie sie za kolanka i łydki i rozgląda
widzisz jaką masz grzeczną córeczke

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
..
Będę prasować chyba zaraz. Marta nie prasujesz czasem?
skąd wiedziałaś

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

teściowa mi opowiadała, że gdy jej młodszy syn nie chciał jeść to chodziła za nim z kanapką lub talerzem zupy po całym osiedlu
niby chciała mi się pochwalić, że taka z niej dobra matka

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki, bioderka już super!

Bika idziemy jutro na spacer?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:15   #2106
Sojka1990
Zadomowienie

od razu mówie że jeszcze idę za tydzień więc gdybyś coś konkretnego potrzebowała to będzie mia łatwiej się skupić bo jak dziś poszlam na łowy to zapomniałam co Ci było potrzebne :P
Stary 2013-01-14, 18:20   #2107
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zielona no to lecim
zdjęcie number 1.- czerwona koszulka GEORGE z metki 9-12msc ale nie jest jakaś wielka na wiosne w sam raz.
2. koszulka w paski M&C BABY rozmiar taki jak wyżej ale też nie jest duża.
3.koszulka z wszyta kamizelką z misiami CHEROKIEE z metki rozm 0-3 ale jest niewiele mniejsza od tych powyżej (jakieś 1,5cm krótsza)
4.Koszulka "marynarska"JASPER CONRAR JUNIOR rozmiar tak jak ta z misiem

zdjęcie numer 2.
1.Pajac za którego przepraszam firmy TESCO 6-9msc
2.Pajac TU oba na 9-12msc ale niewiele większy od tescowego.

zdjęcie nr3
1bluzka niebieska z długim H&M z metki 68 ale jak dla mnie i jak przymierzam do Zośki to większa.
2.cieniutka polarowa bluza BABY NO. rozmiar 6-9msc
3.szara bluza z kapturem pisze że na 3-6msc ale na wielkość jak polar na 6-9 LADYBIRD.
4.bluza zielona LONSDALE 6-12msc z metki.
5.Koszulka z dlugim GEORGE z metki 3-6msc ale większa.

zdjęcie nr 4
1.Niebieskie spodnie dresowe GEORGE 6-9msc
2.spodnie dresowe BABY 6-9msc
3. spodnie ortalionowe od środka podszyte bawełną, firmy nie mogę na metce zlokalizować.

aha i są jeszcze body bez rękawkow, tylko do zdjęcia ich nie umieściłam :P są czysto białe EARLY DAYS niby na 86 ale po mojemu mniejsze.
Dziekuje,ale nie musialas tak wszystko pisywac pajac czarny bardzo fajny To napisz na priv nr konta i dane i i le za przeslke.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
od razu mówie że jeszcze idę za tydzień więc gdybyś coś konkretnego potrzebowała to będzie mia łatwiej się skupić bo jak dziś poszlam na łowy to zapomniałam co Ci było potrzebne :P
Jeszcze mozesz sie rozejrzec za Bodami z dlugim rekawkiem 74 i moze rajtuzki jakies.No i gdyby cos fajowego bylo to jak najbardziej
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:20   #2108
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem bo nie mam łupieżu ale fenomenalną świeżość daje - mam ten miętowy Cool Mint
Stary 2013-01-14, 18:23   #2109
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ten szampon z biedronki jest super!
Też idę jutro na łowy o ile pogoda pozwoli to będę szukać też ciuszków dla Dominika
jak bedzie cos fajnego to bierz,a jak jakies firmowki by byly to jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:

ja mialam troche lupiezu to mi zwalczyl a tz ma mega duzo przez uzywanie zelu miedzy innymi i troche mu schodzil. Po nivei np jak umył nim głowe to jak pomachał głowa to sniezyca w chaupie byla ze hooho
Stary 2013-01-14, 18:24   #2110
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem bo nie mam łupieżu ale fenomenalną świeżość daje - mam ten miętowy Cool Mint
To kupię i sprawdze

Jaś dzisiaj coś nie chce jeść znaczy je ale po 100 ml. No nic jeden dzień diety Mu nie zaszkodzi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:24   #2111
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Mnie czasami taka nostalgia ogarnia, ze juz nie moge byc ta sama osoba co jeszcze kilka lat temu. Nie mam czasu o siebie zadbac tak jakbym chciala. Tez kiedys mylam wlosy codziennie, robilam makijaz, malowalam paznokcie, chodzilam przynajmniej kilka razy w tyg. biegac... Tym razem dziecko mi sie trafilo strasznie wymagajace i oczywiscie bardzo kocham synka, ale gdzie jest teraz miejsce na mnie i moje potrzeby.
Ale przecież to jest tymczasowe! Jak Twój synek podrośnie, to będzie Ci łatwiej Będą się bawić z siostrą, a Ty będziesz mogła się znowu zająć sobą.

A próbowałaś chodzić z nim do łazienki, kłaść na leżaczku i wtedy się myć i malować? Ja tak robię i go zabawiam w trakcie.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Gda, Nisia zamówiłyście już te talerzyki skip hop ? przyszły? sa tak ladne jak na zdjeciach ?
ja sie wciaz waham sowa, małpka czy zyrafa...ciagnie mnie ku zyrafie-tym bardziej ze Giulia az sie trzesie jak widzi zyrafe w ksiazeczce,chyba jej to sophie kupie- ale nie ma do kompletu sztucców i sliniaczka
http://allegro.pl/skip-hop-zoo-zesta...909245050.html
Zamówiłam, mam z hipciem. Są super! Tylko wydają mi się trochę ciężkie

Sztućce mam z sówkami. Nie chciałam takich samych, żeby nie nudzić Henia

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
O już będziecie podawać? Moja Milka młodsza tylko o jeden dzień a myślałam, że zacznę od lutego dopiero
No ja chyba już podam...

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że podanie słoiczka to żaden problem, a wręcz sama przyjemność. Wyciągasz słoiczek z lodówki, przekładasz pokarm do pojemniczka i gotowe, a jaka to przyjemność oglądać jak dziecko otwiera dzióbek po więcej Jak na razie tylko raz dziennie jej podaje i bardzo lubię tą porę
No to mam nadzieję, że też mi przyjdzie to z taką łatwością
Ale teraz z cycem to wiesz... Mogę sobie leżeć na łóżku i czytać, a ze słoiczkiem to się nie uda.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mają tangle teezer....która to jest ta najbardziej zachwalana podstawowa wersja? Bo na all jest salon elite. To jest ta? Czy ta salon elite to jest nowa?
Ja mam zwykłą.

Cytat:
Brawo
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:27   #2112
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
kciuki za szczepienie
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Powodzenia Matiś!
Dzięki.
Mój synek był bardzo dzielny, jestem z niego strasznie dumna.
Zapłakał tylko na pół minutki, utuliłam i już po krzyku było. W ogóle był taki grzeczny jak czekaliśmy w kolejce prawie 2 godziny, no jak nie moje dziecko normalnie
Pani doktor była zadowolona z jego postępów, rozwija się prawidłowo. A waży 7900 No Boczuś jak nic. Ale odchudzać go nie kazała.

Cytat:
Dziewczyny co ile myjecie włosy bo mi nie dość że wypadają to zaczęły się okropnie przetłuszczać
Co 3 dni.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Tamlin to kciuki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Nawet mi nic nie mów o tej firmieNie wiem czy wam opowiadałam jaką miałam z nimi 'przygodę".Zamówiłam wózek używany, po ponad tygodniu dostałam kosiarkę!Zadz. do kuriera żeby zawrócił bo są pomylone paczki(na liście przewozowym kosiarki był naklejony 2 list przewozowy z moimi danymi).On że nie może bo takie są procedury i nadawca musi zgłosić reklamację.Zadz. do pani od której kupiłam wóźek, złożyła reklamację i powiedziała że kurier nie przykleil na paczkę listu przewozowego bo stwierdził że to zrobi na magazynie.Dzwon iłam do oddziału z którego nadano paczkę powiedzieli że sprawa jest załatwiona i za 2 dni dostanę wózek.Dzwonilam do oddziału z którego wysłano kosiarkę oni nic nie wiedzieli.Na centrali powiedzieli że sprawa powinna byc dawno załatwiona.Wózek dostałam ostatecznie po tygodniu(czyli w sumie po 2,5 tyg)nie mówiąc już o tym że pan swoją kosiarkę dostal po 3 tygodniach!PORAŻKA!!!!:mu r:
Ale jaja

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jak chcesz, to mogę Ci wysłać jedną taką mam(jak ją odnajdę)właściwie to nie wiem,jak weszłam w jej posiadanie
Zobaczymy jak mi Grey podejdzie, jak coś to się zgłoszę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
W ogóle ja mam chwile zwątpienia, czy już dawać te inne pokarmy czy czekać... Bo jak zacznę, to już nie będzie odwrotu i codziennie trzeba będzie dawać! A wystawienie cyca jest o wiele prostsze niż podanie słoiczka...
Ale przecież nie każdy posiłek będzie słoiczkiem, tak więc cyca też będziesz używała

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A to mi sie przypomnialo jak kurier zamiast sterylizatora przywiozl mi wiertarke. A tak sie cieszylam, ze nie bede musiala w garnku laktatora wyparzac. Jak otwoerzylam paczke to nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac.
Stary 2013-01-14, 18:28   #2113
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To musiałabyś widzieć moją ciotkę co swoją wnuczkę tak futrowała. Mała nie chciała jeść, no ale nie dziwię się bo 24h/ dobę nikt nie podoła. Brała ją do kibla, sadzała na pralce włączonej bo jej się podobało i jak otwierała buzię śmiejąc się to ta bach łyżka do buzi. Tragedia.
Tą ciotkę trzeba, by było wsadzić na pralkę, co by Jej porządnie mózg potelepało

Cytat:
colds a to mleczko dajesz od razu po obiadku tak?
Tak, ale nic na siłę. Nie robię tyle ile wypija np. rano, tylko mniej, bo wiem, że nie wypije tyle.
I czasem po takim obiadku wypija np. tylko 30ml czasem 90ml, a czasem tylko 10ml. Nie ma reguły

Cytat:
Ja też nie chcę podawać soczków...

A jak to jest z dziećmi na cycu? Bo ich się nie dopaja niby, ale to jak są przed wprowadzaniem nowych pokarmów? Kiedy trzeba zacząć dopajać?
Soczków nie trzeba podawać . Jeżeli dziecku dobrze z wodą czy herbatką no to po co pakować coś innego?
Ja Melanii jeszcze nie dałam soczku nigdy. Tzn. chciałam dać, z jabłuszka przecierowy sok, ale nie smakował Jej. Więc póki, co nie dostała jeszcze ani jednego.

Na herbatkach jest napisane, że dopaja się dziecko w momencie gdy zaczyna przyjmować pokarmy stałe. Więc chyba z wodą czy jakimś innym napojem jest podobnie..

Cytat:
Dziewczyny co ile myjecie włosy bo mi nie dość że wypadają to zaczęły się okropnie przetłuszczać
Po porodzie musiałam codziennie myć
Teraz włosy wróciły mi do normy i myję co 2dni
Stary 2013-01-14, 18:31   #2114
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Martato samo miałam Ci zaproponować badania zrobię w sobotę bo nie chce Emilki ciągnąć po takich miejscach- jeszcze cos zlapie a po co mi to. To jak sie umawiamy? 11? 12? Mozemy sie spotkać w tym miejscu gdzie ostatnio sie pożegnałysmy
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:34   #2115
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Czytałam Was ale brakowało mi weny i czasu do odpisywania co sobie pozaznaczałam do zacytowania to zajęłam się czymś w domu i w końcu cytowanie szlak trafił a teraz nie pamiętam co i jak komu miałam odpisać ..
Miałam małe problemy z Tżem ale nie będę o nich pisać tutaj na ogólnym forum .. podły humor mam ostatnio, mam wrażenie, że jestem niezauważana i czuję się niedoceniona ahh szkoda gadać, nie będę truć bo po co.. idę na spacer.
Nie trujesz Przytulam mocno

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam czy podać marchewkę czy jabłko.
Bo marchewka może uczulić, a jabłko nie... Ale z drugiej strony faktycznie dziecku bardziej smakuje słodkie i potem może nie chcieć warzyw...
Melcia dostała jabłuszko, które notabene za bardzo Jej nie smakowało , później marchewkę, a następnie jabłko-marchew.. a później gruszkę i gruszkę z jabłuszkiem. I jakoś woli warzywa

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a ja władcę już dawno temu czytałam a tego hobbita jakoś jeszcze nie
muszę sobie wypożyczyć z biblioteki ale na razie nakupiłam książek, więc je muszę w pierwszej kolejności przeczytać
i jak ci się podoba ten hobbit?
Dużo opisów.. Hmm.. I tak jak pisałam, pierwszy raz widziałam film tak różny od książki. Ogólnie nie jest zła, ale nie powala

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ją najpierw wprowadzilam jablko, bo wydawało mi sie "bezpieczniejsze" i mimo tego nie ma mala problemów z jedzeniem warzywek. ona by chyba wszystko zjadła co bym jej na tej lyzeczce dała
Mam takie samo wrażenie względem Melanii
Stary 2013-01-14, 18:35   #2116
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Martato samo miałam Ci zaproponować badania zrobię w sobotę bo nie chce Emilki ciągnąć po takich miejscach- jeszcze cos zlapie a po co mi to. To jak sie umawiamy? 11? 12? Mozemy sie spotkać w tym miejscu gdzie ostatnio sie pożegnałysmy
to może rano sprecyzujemy godzinę a miejsce odpowiada

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:41   #2117
colds
Zakorzenienie

Cytat:

Tamlin - Gratulacje dla dzielnego Mateuszka!!!

Co do ciucholandów, to jakby któraś chciała to za męskimi ciuszkami też mogę popatrzeć . Za damskimi raczej nie, bo miałabym dylemat
Stary 2013-01-14, 18:42   #2118
zielona1911
Zakorzenienie

Polspiochy tez moga byc
Stary 2013-01-14, 18:43   #2119
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
to może rano sprecyzujemy godzinę a miejsce odpowiada
Ok, bo nigdy nie wiem jak długo mi dziecko bedzie spało... Pora kąpieli sie zbliża a ona właśnie zasnela
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:58   #2120
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Tamlin - Gratulacje dla dzielnego Mateuszka!!!

Co do ciucholandów, to jakby któraś chciała to za męskimi ciuszkami też mogę popatrzeć . Za damskimi raczej nie, bo miałabym dylemat
"Męskie" i "damskie" a przypadkiem nie "chłopięce" i "dziewczęce"?

Zielona, będę szukać. Nie obiecuję na 100% że znajdę bo to raz są mega super ciuszki a raz nie za bardzo jest w czym wybierać. Ale pamiętam jutro idę tylko na spodenki dla Ali zapolować bo resztę ma to będę się za "męskimi" rozglądać
P.S. Twój avatar mnie rozczula. Rozkoszny jest

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-14 o 19:02
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:33   #2121
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
"Męskie" i "damskie" a przypadkiem nie "chłopięce" i "dziewczęce"?

Zielona, będę szukać. Nie obiecuję na 100% że znajdę bo to raz są mega super ciuszki a raz nie za bardzo jest w czym wybierać. Ale pamiętam jutro idę tylko na spodenki dla Ali zapolować bo resztę ma to będę się za "męskimi" rozglądać
P.S. Twój avatar mnie rozczula. Rozkoszny jest
No wiem ze mam rozkosznego synka no gdyby sie trafilo cos fajnego to chetnie wezme
Stary 2013-01-14, 19:40   #2122
ula2689
Wtajemniczenie

Dziewczynki teraz w Biedrze są kosze na zabawki, tylko takie zwykłe szmaciane z myszką miki, autami itp po 15zł.W tesco jak macie też jest wybór tych koszy na zabawki.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:43   #2123
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:

Kiedyś próbowałam to przeczytać, ale nie dałam rady. Strasznie mnie męczyła ta książka.
A teraz zamówiłam "50 twarzy Greya" i czekam aż przyjdzie
Ooo, sama się zastanawiam ostatnio nad tą książką Nigdy nie czytałam erotyków, ale mam chęć teraz A czytałaś coś innego kiedyś?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My dzisiaj w nocy przeżyliśmy horror. Antek nagle zaczął kaszleć i nie wiem czy ślinka mu do gardła wleciała czy co, ale zaczął okropnie się dusić i kaszleć bez przerwy przez jakieś 5 minut. Myśleliśmy, że zawału dostaniemy oboje z TŻ-tem. Boziu jak on się męczył, serce pękało na widok tych przestraszonych oczek. Od razu zrobiliśmy w tej nocy inhalacje z Pulmicortu. Chcieliśmy od rana jechać do przychodni, ale od tamtego czasu tylko zakaszlał 2 razy, więc nie będziemy panikować i poczekamy do tej środy. No chyba, że sytuacja się pogorszy, ale oby nie.
Ale mieliście przeżycie, współczuję. Sama ostatnio przeżyłam zachłyśnięcie młodego, ale to trwało chwilę.

Zamówiłam robocik kuchenny i jutro się go spodziewam, nie mogę doczekać się, i wciąż myślę co ja najpierw zrobię??
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:02   #2124
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
my je dostaliśmy od rodziny mezula, już maja 6 lat coś takiego ale w jednym kolorze http://www.bazarek.pl/produkt/857950...--mickey-.html nie ma już chyba twgo w ikea albo znaleść nie moge

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:04   #2125
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena bardzo chętnie gdzie pracujesz w Bielsku?
Jak ewentualnie wrócę do starej nowej pracy to za sferą

Cytat:

widzisz jaką masz grzeczną córeczke

skąd wiedziałaś

Bika idziemy jutro na spacer?
przeważnie razem prasujemy

Na tvn style laska urodziła dziecko i chce ją oddać parze facetów. Nie wyobrażam sobie tego, na myśl, że ktoś mógłby mi małą odebrać czuję jak paraliżuje mnie strach

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:08   #2126
martusia26
Rozeznanie

Elena jak prztestujesz ten produkt z AA na ciemieniuchę to daj znać. Ja właśnie skończyłam Olejuszkę z firmy Skarb Matki. Dobrze po tym schodzi, ale na następny dzień znów powraca. Jak powiedzilam pediatrze że ciągle mamy nawracającą ciemieniuchę to skwitowała że jej syn miał do 6 roku życia i tak musi być, że nic z tym nie zrobię...

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wątpie,że nasza pediatra nam powie,że mamy za darmo pneumo...A u Was jak to wynikło,że tak powiedziała?
Słońce no rozmawialam z nią na temat tego poszerzenia UKM. Powiedziałam o swoich wątpliwościach przed szczepieniem, no i przyznała mi rację że lepiej skontrolować mocz. Dała skierowanie na badanie ogólne i posiew. Nie kazała się tym jakoś martwić, bo to minie. No chyba że byśmy coś zaniedbały...No i jak wychodziliśmy z jej gabinetu to rzuciła ten tekst o podciągnięciu tego powiększenia miedniczki pod wady wrodzone. Chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś zapytała o to swojego pediatry.
A byłaś już u tego nefrologa ? ja się zastanawiam czy się nie wybrać. zobaczę jeszcze jak wyjdą te badania moczu i usg

Cytat:
Powinnam się martwić, że Krystianek nie chce podnosić głowy leżąc na brzuszku? Wydaje mi się, że to raczej z lenistwa, woli lizać pieluchę na której leży, albo piąstkę.... A jak go trzymam pionowo, to ładnie trzyma prosto główkę...
jak bylam u neonatologa to babka zaczęła mnie straszyć rehabilitacją, bo moja mała też niestety nie podnosi główki, a chyba nasze maluchy są w podobnym wieku. moja coś tam próbuje ale nogi i miednica idą do góry i przez to z tą głową jest problem. Kładź małego jak najczęściej na brzuchu, niech próbuje ćwiczyć

Cytat:
Minimum ile herbatki powinnam dawać karmiąc mm? Dają codziennie 100ml koperkowej. To dobrze, czy dawać więcej?
Kiedyś czytałam że dzieciaczki karmione mm powinny wypijać dziennie połowę porcji mleka wypijanej na raz. nie wiem czy zrozumiale napisałam czyli jeżeli maluch wypija na raz np. 120 ml mm to dziennie powinien być dopojony 60 ml innego płynu

Cytat:

Cytat:
ja jakoś też

Cytat:
Dzięki.
Zapłakał tylko na pół minutki, utuliłam i już po krzyku było. W ogóle był taki grzeczny jak czekaliśmy w kolejce prawie 2 godziny, no jak nie moje dziecko normalnie
Pani doktor była zadowolona z jego postępów, rozwija się prawidłowo. A waży 7900 No Boczuś jak nic. Ale odchudzać go nie kazała.
dla Matiego.
Stary 2013-01-14, 20:13   #2127
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.

Co 3 dni.

Ale jaja

Zobaczymy jak mi Grey podejdzie, jak coś to się zgłoszę

Ale przecież nie każdy posiłek będzie słoiczkiem, tak więc cyca też będziesz używała

dla Mateuszka za zniesienie tak ladnie szczepienia i jaki już duży z niwego kawaler! no no rosnie chłopak jak na drożdżach

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:13   #2128
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
ja jakoś też
A my w słonie

Na ciemieniuchę pomogło nam mycie główki taką zwykłą kąpielową gąbką.
Stary 2013-01-14, 20:39   #2129
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Jak dziecko nie chce pić herbatki to nie musi nic na siłe
Fabianek pije wodewięc na razie przy tym zostane. A chciałam Cie spytać od kiedy zaczęłaś podawać małej kleik lub kaszke?

Cytat:
co dwa dniokropnie mi wypadają i szybko się przetłuszczają

Cytat:
Ale pędzicie ja to w weekendy w ogóle nie mam czasu na wizaż.....

Prawie wróciłam z ćwiczeń z Emilką Marta wybierzesz się z nami w środę

Nie pamiętam nicku..... więc napiszę tak - mamo Fabianka, Twój synek jest tylko 2 dni starszy od mojej córy, a mam wrażenie, że albo on jest mega rozwinięty, albo moja to jakaś "niewydarzona" kurcze, jak on Ci ładnie na brzuszku leży i coś tam jeszcze pisałaś co robi (już nie pamiętam o co chodziło ) ale moja tego na pewno nie robi......
kochana przesadzaszkażde dziecko rozwija się w swoim tempie.

uff nadrobiłamchłopcy poszli spać po 19 więc mam luz. obczaje co sie dzieje na necie i ide spać bo poprzedniej nocy marne spanie miałam

Fabiś pokochał zabawe w akukuale brechta przy tym
Byliśmy dzisiaj u ortopedy i z bioderkami wszystko wporządku,musimy sie umówić na usg kontrolne,bo dzisiaj badał tylko.
I stwierdzam,że moje dziecko było najgrzeczniejsze w kolejce,bo do samego badania spał,przy badaniu sie przebudził,a jak go ubrałam to poszedł spać daleja inne dzieci się tak darły,że aż im tchu brakowało.

Zarejestrowałam go dzisiaj na szczepienie i idziemy w czwartek

Musze wejść na allegro poszukać jakiś bodów bo na latanie po sklepach nie mam czasu,a Fabiś teraz na 68 zaczął nosić a takich ubranek mam minimalnie.

A nie wiem czy to jakaś super okazja ale w Polo Market są pampersy po 39,99 za paczke-każdy rozmiar.
Kupiłam 2 i 3

Dziękujemy za komplementy i dla dzielnych dzieciaczków u lekarzy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:42   #2130
gda
Zakorzenienie

Kupiłam takie łyżeczki na początek do jedzenia - http://allegro.pl/show_item.php?item=2924106947

A my jutro mamy szczepienie...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości