MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 21:13   #3091
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

I jeszcze dzisiaj teściowa natchnęła mnie optymizmem - pierwszy poród ponad 10 h, drugi 2 h. Może jednak przeżyję.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kolejne zajęcia za tydzień, będziemy dalej przerabiać poród. Nie mogę się znów doczekać.
Co śmieszne, siadłam sobie na tej piłce na zajęciach by poćwiczyć jak mam skakać i potem czułam, że mały kopie mnie dość wysoko. Mąż się śmieje, że chyba pomyślał, że pora wyjść No i w naszym szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego, jest tylko gaz.
Kochana,
ja brałam zzo przy pierwszym porodzie i taka refleksja: dostałam jak miałam 4 cm rozwarcia i na 8 był koniec. Najbardziej bolesna część była na żywca. Jasne, że fajnie, bo część bólu miałam znacznie zmniejszoną - 4 godziny zminimalizowanego do 20%. Ale pozostałe 11 na żywca. Teraz sama nie wiem, czy będę chciała czy nie. Ale taki gaz na pewno bym chciała. Chociaż tyle... czas bardzo pędzi w czasie porodu. Mi 15 godzin minęło jak jedna.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:21   #3092
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a oto wóz Florka

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?
ja w tej ciąży nie farbowałam . w kwietniu robiłam ombre (od połowy długości- kocham!!!) i tak mi zostało .... muszę przyznać ,że mam bardzo ładny swój kolorek więc nie farbuję .
Ale ponad siedem lat temu farbowałam(i rozjaśniałam na blond) i jak zaszłam w ciążę to chyba przez hormony farba wychodziła w innej tonacji niż powinna .... tzw ."żółtko" i od tego momentu wróciłam do swoich.....
więc jest to możliwe ,że przez zmiany hormonalne może pójść coś nie tak ... ale w sumie fryzjerzy nie często mają z tym do czynienia (więc jestem wyjątkiem.... )
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle proszę powiedz mi gdzie w Poznaniu jest Gluck? Kiedyś był w king crossie ale zlikwidowali go ostatnio jak byłam w browarze to szukałam ale albo też już go nie ma albo gdzieś go pominęłam.
oj nie wiem.... ja kupowałam jak byłam w ciąży z kubą a to 7 lat temu było -właśnie w king crossie ,a tam już kilka lat nie byłam .... w browarze na bank nie ma ......
jak coś znajdę to dam znać .... wiem ,że kiedyś był też na polnej ale czy nadal jest ???
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
zasnęłam po 6 a obudziłam się po 7
a do 23:30 nie moge zasnąć bo wtedy też biorę fenoterol więc musiałabym spać tylko 6h dziennie
znam to niestety .... czasami śpię 4-5 godz. tylko ja nie biorę leków ani nic podobnego ...
Stary 2013-01-22, 21:25   #3093
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslisz Mokka że masz cos z ciśnieniem? Ja mierze 2xdziennie bo też się teo boje
Co mam Ci powiedzieć, mi się też marzył malutki... wszystkie śliczne ciuszki mam na 56 i całą ciąże mówiłam że urodze najwięcej 3kg a tu byk ma 2,5 kg... mam nadzieje że się chociaz troche myli gin i może ma 2,3kg? postaram się teraz zdrowo odzywiać i unikać słodyczy, może nie przytyje az tak dużo
Lunka zawsze mam ciśnienie na wizycie ok... Ale może jednym z powodów tych słabych przepływów z macicy może być za wysokie cisnienie i dlatego ginka każe mi to kontrolować codziennie. No i dziś zmierzyłam pierwszy raz i jest 108/77... czyli ok... Zobaczymy w kolejnych dniach Ale jeśli ciśnienie ok, to ciekawe skąd te słabe przepływy Mam nadzieję, że to nic bardzo powaznego
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Idę do tż do łazienki i stoję oglądam się w lustrze i tak "Grubcio czy ja wyglądam jak słoń " na co mój tż po chwili "Nie wyglądasz jak dwa słonie" Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się

Cytat:

aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
super Ale Ci zazdroszczę, że masz to już z głowy
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzieki za rade.
Tak się zastanawiałam i szukałam na allegro, chyba jednak kupię wanienkę, jest na 102 cm i kosztuje 19 zł, wiec to nie majątek a będzie. Najwyzej do piwnicy powędruje szybko.
dziś w Askocie takie większe wanienki (ale nie patrzyłam jaki wymiar) widziałam po 14,90 więc cena super
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?
ja farbowałam juz ze 4 razy i wszystko ok
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
właśnie przed chwilą mi odpisali, że dziś wysyłają nowe łóżeczko a tamte mam spakować tak jak było i wyślą po nie kuriera
tylko mam nadzieję, że dzisiaj go nie przyślą, bo ja sama tego nie spakuje a tż wróci dopiero wieczorem
no to super, że sie udało
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A do mnie wpadli przed chwila rodzice...mama dzwoniła, ze za 5 minut beda...Na początku byłam zła, że tak bez zapowiedz a ja w domu mam bajzer...Ale okazało się, ze wracali z zakupów i kupili mi narzutę i poszewki na łóżko, kosz z trzzciny na duperele do łazienki, 2 poduszki i na dodatek przyniesli kurczaka z rożna...Aż mam wyrzuty sumienia, że taka niemiła byłm,a oni do mnie z sercemna dłoni....
buuuu.... Oj nie ładnie

A my w zwiazku z zalecenim ginki bym mierzyła codziennie ciśnienie - byliśmy zakupić ciśnieniomierz. Przy okazji zajrzeliśmy do smyka i nabyłam 3pak bodziaków za 20zeta oraz 2pak niedrapek za 10zeta Ale tyle tych bodziaków i pajacyków bylo, że aż mi było żal że w sumie nic juz z ciuszków nie potrzebujemy A jakie piękne mięciuśkie kocyki sa przecenione z 59 na 29zł Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaż.jpg (20,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaż2.jpg (48,0 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-01-22 o 21:27
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:25   #3094
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
czas bardzo pędzi w czasie porodu. Mi 15 godzin minęło jak jedna.
a mi 1,5 albo 2,5 godziny jak cały dzień ....
Stary 2013-01-22, 21:26   #3095
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja w tej ciąży nie farbowałam . w kwietniu robiłam ombre (od połowy długości- kocham!!!) i tak mi zostało .... muszę przyznać ,że mam bardzo ładny swój kolorek więc nie farbuję .
Pokaż ombre, pokaż!!!!!
Ja myślałam o tym u siebie, jak trochę podrosną, ale w sumie nie wiem, czy ma sens, bo mam kręcone kudły i na nich to wszystko wygląda dziwnie chyba, prócz jednolitego koloru. Ech... ale pomarzyć i pomyśleć mogę.
Stary 2013-01-22, 21:28   #3096
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
super ! fajne sa takie fotki ......
Stary 2013-01-22, 21:30   #3097
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
a mi 1,5 albo 2,5 godziny jak cały dzień ....
No a już miałam napisać, jak odbiera się czas trwania jednego skurczu, ale oszczędziłam sobie
Chyba znów zaczynam wierzyć, że jakoś przeżyję. Ciekawe jak długo mi ta wiara pozostanie.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
Piękności I widać, jak nasze maluszki są już skulone w brzuszkach.
Stary 2013-01-22, 21:37   #3098
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż ombre, pokaż!!!!!
Ja myślałam o tym u siebie, jak trochę podrosną, ale w sumie nie wiem, czy ma sens, bo mam kręcone kudły i na nich to wszystko wygląda dziwnie chyba, prócz jednolitego koloru. Ech... ale pomarzyć i pomyśleć mogę.
jak coś tam pokombinuję z twarzą na fotce to wstawię ...
Ja kocham ten efekt - nie dosyć ,że super wygląda to jeszcze na dłuuuugo można zapomnieć o fryzjerze .....
choć nie wiem czy na kręconych to dobrze wychodzi .....
ale ja za to zazdroszczę loczków ! ja mam grube ciężkie włosy i nieżle trzeba sie napocić by jakiś kręciołek zrobić i aby wytrzymało dłużej ....

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
No a już miałam napisać, jak odbiera się czas trwania jednego skurczu, ale oszczędziłam sobie
Chyba znów zaczynam wierzyć, że jakoś przeżyję. Ciekawe jak długo mi ta wiara pozostanie.
...ja nie wierzę ten strach wszedł mi tak na psychę ,że chyba przez to nie mogę właśnie spać ...... mam takie obrazy przed oczyma ,że "teksańska masakra piłą mech ." to przy tym dobranocka .....
Stary 2013-01-22, 21:47   #3099
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Kupiłam Michałkowi 2 czapeczki szydełkowane do zdjęć noworodkowych
żabę i sowę
Stary 2013-01-22, 21:51   #3100
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
żabę i sowę
gdzie??
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:53   #3101
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
...ja nie wierzę ten strach wszedł mi tak na psychę ,że chyba przez to nie mogę właśnie spać ...... mam takie obrazy przed oczyma ,że "teksańska masakra piłą mech ." to przy tym dobranocka .....
Mi ostatnio się śniło, że przynieśli mi dziecko po porodziew ubraniu już. Patrzę, a to łożysko w ubranku. I myślałam, gdzie reszta.
Też mi siada na psyche, ale staram się myśleć optymistycznie. Chociaż jak się zagłębię, to nie wiem.
Może nie powinnam tyle myśleć.
Stary 2013-01-22, 21:54   #3102
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
słodki maluch

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
oprócz tego dalej nie spie po nocach, teraz dochodzi do tego że sie budze i lece po migdały... nie moge wytrzymać juz w nocy. I głowa mi pęka. To tyle marudzenia.
Aaa i zaczynamy 27 tydzień

Ja tez ale po porodzie zaczne farbować (2 siwe włosy na samym srodku u mnie zamieszkały ) a musze sobie henne na brwi zrobić i ciągle nie mam czasu...

Witam nowe mamusie
ja czekam na pierwsze siwe i jak tylko się pokażą to biegnę do fryzjera

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Już po zajęciach

Jestem baaaaardzo zadowolona. Dostaliśmy listę rzeczy potrzebnych do szpitala więc na pewno się przyda.
Położna mówiła kiedy zaczyna się poród i kiedy jest najlepsza pora by wybrać się do szpitala. I tak jak sądziłam, najlepiej- poczekać. Jeśli pojawią się skurcze i wytrzymamy do skurczy co 5 minut to super Mam nadzieję, że będę twarda )
Mówiła też o oddechu, o skakaniu na piłce, a także opowiadała różne historie, które fajnie tłumaczyły nam to czego unikać lub co powinnyśmy robić.

Kolejne zajęcia za tydzień, będziemy dalej przerabiać poród. Nie mogę się znów doczekać.
Co śmieszne, siadłam sobie na tej piłce na zajęciach by poćwiczyć jak mam skakać i potem czułam, że mały kopie mnie dość wysoko. Mąż się śmieje, że chyba pomyślał, że pora wyjść No i w naszym szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego, jest tylko gaz.
ja też miałam w planach pojechać do szpitala dopiero jak skurcze będą co 7/5 min ale niestety przez tego cholernego paciora pojadę szybciej..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a w ciąży 90/70 - aaa raz miałam 70/50 ale to byłam mega osłabiona i nawet taxi mi zamówili no ale zapłacić musiałam sobie sama haha - szkoda
: hahaha:

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:04   #3103
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

jaki slodki nosek !!!!

Cytat:
żabę i sowę
poka poka ...!!

ja lece - zapuszcze odcineczek i chyba usne w polowie haha

a na dole - moje dzisiejsze zdobycze
- body na 74
- dresik na 68
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1body.jpg (40,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1popeye.jpg (56,3 KB, 21 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:07   #3104
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Tak się zastanawiam czy kupować sudocrem profilaktycznie? Czy profilaktycznie zwykły krem a sudocrem tylko w razie potrzeby?
ja zakupiłam sudocrem ale położna w SR mówiła, żeby stosować go dopiero wtedy jak zacznie się coś dziać na pupie a tak to stosować zwykły krem.

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-22, 22:19   #3105
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak się zastanawiam czy kupować sudocrem profilaktycznie? Czy profilaktycznie zwykły krem a sudocrem tylko w razie potrzeby?
ja tak będę robić, nie ma co cynkiem dziecka smarować na darmo jak się nic nie będzie działo.

Cytat:
ja brałam zzo przy pierwszym porodzie i taka refleksja: dostałam jak miałam 4 cm rozwarcia i na 8 był koniec. Najbardziej bolesna część była na żywca.
Oj tam, oj tam, ale sporej liczbie mojej koleżanek jednak pomogło i to do końca. Nie ma co straszyć, kwestia indywidualna

oliwka na stronie Glucka jest napisane Akpol
ul. Kraszewskiego 21, może to dalej aktualne ?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Mokka_83 fajna fota
Stary 2013-01-22, 22:31   #3106
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
żabę i sowę
fajne są te czapeczki a jaki rozmiar wzięłaś??

ja ostatnio dostałam odp. dot ceny sesji zdjęciowej za 15 zdjęć babeczka życzy sobie 600 zł :/ Tż marudzi, że to dużo kasy itd... ochhh a ja się tak napaliłam na tą sesję dla małego

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-22, 22:32   #3107
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja z kolei zaczęłam oglądać Dr Housa (nigdy wcześniej nie oglądałam). Oczywiście się wciągnęłam
super jest House

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak muszę tylko dopakować ubranka bo mam rozłożone by się za bardzo nie pogniotły, soczewki i płyn a tak to mam wszystko

Cytat:

ok nadrobilam

a teraz pora spać tylko czy dam rade eh... ja sie wykończę z tymi chorobami
ciekawe co jutro mi mądrego lekarz wymyśli.
mam nadzieję że mi do soboty przejdzie do SR.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:40   #3108
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Żebyś wiedziała, że wymiękam.
Nie mogę się doczekać, aż poślę go do przedszkola.
A co najgorsze, to że wiem, że jak wróci do przedszkola, to będę za nim tęskniła po chwili - zawsze tak mam, jak posiedzimy sobie razem w domu.
ja też nie mogę się doczekać aż wyzdrowieje i pójdzie do przedszkola haha
i co do drugiego to też tak mam hahaha

Cytat:
strippi
mojej starszej siostry nie oddam - ew te młodsza możesz sobie zabrac
chcę tą co tak Cię rozpieszcza

Cytat:
Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
śliczne foto

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
gdzie??
na allegro

Cytat:
poka poka ...!!

- body na 74
- dresik na 68
boskie!! body mega!

pokażę jutro, bo wyłączam neta

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
fajne są te czapeczki a jaki rozmiar wzięłaś??

ja ostatnio dostałam odp. dot ceny sesji zdjęciowej za 15 zdjęć babeczka życzy sobie 600 zł :/ Tż marudzi, że to dużo kasy itd... ochhh a ja się tak napaliłam na tą sesję dla małego
no 600zł to strasznie dużo kasy.. masakra
u nas też chciała 600zł i zrezygnowałam, ale w tym miałam dodatkowo sesję reportażową ze szpitala, boskie były te zdjęcia od razu po porodzie - mierzenie, ważenie itd.

Teraz walczę o sesję na warsztatach

a czapeczki wzięłam 0-3m
babka na allegro ma, o połowę taniej niż inni i naprawdę super
Stary 2013-01-22, 22:45   #3109
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
dziś w Askocie takie większe wanienki (ale nie patrzyłam jaki wymiar) widziałam po 14,90 więc cena super

A my w zwiazku z zalecenim ginki bym mierzyła codziennie ciśnienie - byliśmy zakupić ciśnieniomierz. Przy okazji zajrzeliśmy do smyka i nabyłam 3pak bodziaków za 20zeta oraz 2pak niedrapek za 10zeta Ale tyle tych bodziaków i pajacyków bylo, że aż mi było żal że w sumie nic juz z ciuszków nie potrzebujemy A jakie piękne mięciuśkie kocyki sa przecenione z 59 na 29zł Poniżej fotka body i maluszka z wczorajszej wizyty Powiem Wam, że na tej fatce to ma profil tatusia... ale Tż "urósl" jak mu to powiedziałam Fotka mało wyraźna ale aparat mi padał a wtedy zdjęcia wychodza nieostre
Dzięki, ale to chyba we Wrocławiu ?? Ja wynalazłam sklep co sprzedaje za 19 zł, także cena dobra.
Piękne zdjęcie maluszka

-----
To ja wklejam mój kombinezonik misia z lumpka za 1 zł Jak dotąd najlepszy zakup z lumpeksu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _1221167.jpg (110,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _1221168.jpg (96,7 KB, 16 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:46   #3110
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
ja też nie mogę się doczekać aż wyzdrowieje i pójdzie do przedszkola haha
i co do drugiego to też tak mam hahaha

chcę tą co tak Cię rozpieszcza

śliczne foto

na allegro

boskie!! body mega!

pokażę jutro, bo wyłączam neta

u nas też chciała 600zł i zrezygnowałam, ale w tym miałam dodatkowo sesję reportażową ze szpitala, boskie były te zdjęcia od razu po porodzie - mierzenie, ważenie itd.

a czapeczki wzięłam 0-3m
dałabyś namiary na tą kobitkę?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:58   #3111
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, ale to chyba we Wrocławiu ?? Ja wynalazłam sklep co sprzedaje za 19 zł, także cena dobra.
Piękne zdjęcie maluszka

-----
To ja wklejam mój kombinezonik misia z lumpka za 1 zł Jak dotąd najlepszy zakup z lumpeksu!
hmmm... myslałam, że to ogólnopolska sieć... Ale chyba faktycznie tylko u nas

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

a tak w ogóle... dzis 22gi... czyli do tp 2 miechy... znaczy wchodzimy w 8 m-c
Stary 2013-01-22, 23:04   #3112
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

na allegro

a czapeczki wzięłam 0-3m

to ja poproszę o linka

dziewczyny jakie wy macie tanie ubranka w tych lumpkach ja jak ostatnio byłam to za body z next zażyczyli sobie 15 zł w dodatku była na nich żółta plama, podeszłam do Pani i zapytałam czy tak czasem nie jest źle przyklejona cena ale

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-22, 23:15   #3113
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
fajne napisy na bodziakach zwłaszcza wzór nr 5 http://allegro.pl/body-68-dlugi-reka...902897690.html

albo: dziewczyny lecą na mój wózek

tylko trochę drogie
ale superowe...chyba sie skusze, tylko problem będzie które wybrać, bo sporo fajnych..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
ja gdzieś czytałam ostatnio, wypowiedz położnej, i nie polecała używać tych pasów ponieważ jak się nosi pas poporodowy to mięśnie nie pracują, bo pas trzyma i tylko opóźnia dojście do formy. Ale nie pamiętam dokładnie całej treści. Może dziewczyny chodzące na SR popytają położnych?
Obejrzałam ten filmik i w zasadzie nie wiem czy faktycznie kupować ten pas czy lepiej nie, żeby sobie nie zaszkodzić...
Z drugiej strony boje się obwisłej skory na brzuchu

Cytat:
aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
Bardzo podobny ten Tako do Tutka. Podoba mi się. Beda się woziły ten nasze dziecięta hehe...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam moje body ze Smyka 3pak za 20zł
I kilka rzeczy z lumpka, które kupiłam z 2 tyg temu
kombinezon za 1zł
gruby pajac za 1zł
i kamizelka za 1zł
kombinezon mistrzostwo i za taka cene...barvoo
Cytat:
Super fotka

Cytat:
j
- body na 74
- dresik na 68
śliczne

Cytat:
Sporo jak za 15 fot..

Cytat:
a czapeczki wzięłam 0-3m
poprosze linka do tych czapeczek

Cytat:
wow super...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 23:33   #3114
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja się właśnie zastanawiam. dzieci w rodzinie/wśród znajomych jak na lekarstwo ale widzę, że każdy używa sudocremu. jak o nim czytam to widzę opinie, że przereklamowany, że nie jest potrzebny i już sama nie wiem. z tego co pamiętam to w SR mówili o jakimkolwiek kremie z tlenkiem cynku, ale to wraz na jedno wyjdzie z tym cynkiem. zgłupiałam

jak nie sudocrem to co kupujecie?

Cytat:
dziewczyny jakie wy macie tanie ubranka w tych lumpkach ja jak ostatnio byłam to za body z next zażyczyli sobie 15 zł w dodatku była na nich żółta plama, podeszłam do Pani i zapytałam czy tak czasem nie jest źle przyklejona cena ale
ja byłam dopiero w kilku lumpkach, ale takich genialnych rzeczy w niskich cenach jak np. kombinezon z misiem nie widziałam, raczej droższe są, niektóre nawet bardzo drogie jak na jakość, którą prezentują. trzeba regularnie chodzić i szukać, a na to jakoś średnio mam ochotę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 02:30   #3115
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dodam, że misiu jest firmy Mothercare, więc super.
Co do lumpków to prawda - jak się trafi i trzeba pochodzić, żeby coś znaleźć.
Ja też niedawno zaczęłam chodzić i moje pierwsze zakupy były dosyć drogie, ale z czasem jest coraz lepiej.
Ostatnio poszłam ulicą, przy której jest dużo lumpeksów i ceny w wielu mnie przeraziły - bluzeczki dla kobiet za kilkanaście zł, 2o kilka i ponad 30 :/ Hitem była bluza dla niemowlaczka, prześliczna z Kubusiem Puchatkiem - podeszłam sprawdzić cenę a tam 29 zł
No bez przesady za tyle to lepiej poszukać nowej, tym bardziej że są wyprzedaże!
Misia kupiłam w dniu, kiedy rzeczy dla dzieci były za 1 zł, a dla kobiet za 5 zł, więc ceny naprawdę dobre, ale tylko tyle mi się trafiło, jeszcze i tak tam pewnie jutro zajdę, bo będe w pobliżu Chyba poszukam własnie dla siebie takiej dłuższej prostej sukienki do porodu, bo szkoda nowej koszuli na poród, a 5 zł można dać.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja się właśnie zastanawiam. dzieci w rodzinie/wśród znajomych jak na lekarstwo ale widzę, że każdy używa sudocremu. jak o nim czytam to widzę opinie, że przereklamowany, że nie jest potrzebny i już sama nie wiem. z tego co pamiętam to w SR mówili o jakimkolwiek kremie z tlenkiem cynku, ale to wraz na jedno wyjdzie z tym cynkiem. zgłupiałam

W gazecie wyczytałam, że dobry jest też Nivea Baby kojący krem przeciw odparzeniom z tlenkiem cynku (bez parabenów, alkoholu i barwników). Słyszałam też o serii firmy Linomag.
Z kolei na stronce, którą ktoś podawał http://podwojona-sroka.blogspot.com/...e-kremy-z.html jest info, że najlepiej HiPP lub Rossmann. Jest z tego co widze opis Linomagu w osobnym dziale. W ogóle rewelacyjna ta strona jest!
Ja też na razie nie zamierzam kupować Sudocremu, bo czytałam, że nie powinno się go stosować codziennie, tylko w razie problemów, a nie chcę kupować na zapas, bo może się nie przyda...

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-01-23 o 02:51
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 07:56   #3116
kyokushinkai
Raczkowanie

Cytat:

Do dr. Pyricha
planuje rodzić w NS.. mimo że w naszym szpitalu jest masakra i ma okropne opinie.. ale boje się że z moimi skurczami moge nie dojechać, lub urodzić wcześniej a tu jednak opieka dla noworodka jest najlepsza... no a jakby nie bylo to ważniejsze niż mój komfort
a Ty?
Ja planuje w Limanowej rodzić, w sumie to nie daleko jest więc myślę, że nie będzie problemu

Zbieram się i jadę robić badania. Coś mnie dziś strasznie kłuje brzuch z prawej strony. Ból momentami nie do wytrzymania co to może być?
kyokushinkai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:05   #3117
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Kochana,
ja brałam zzo przy pierwszym porodzie i taka refleksja: dostałam jak miałam 4 cm rozwarcia i na 8 był koniec. Najbardziej bolesna część była na żywca. Jasne, że fajnie, bo część bólu miałam znacznie zmniejszoną - 4 godziny zminimalizowanego do 20%. Ale pozostałe 11 na żywca. Teraz sama nie wiem, czy będę chciała czy nie. Ale taki gaz na pewno bym chciała. Chociaż tyle... czas bardzo pędzi w czasie porodu. Mi 15 godzin minęło jak jedna.
Ja od początku ciąży nie brałam pod uwagę znieczulenia, po prostu nie chcę. Doszłam do wniosku, że jesli przy pierwszym nie dam rady, to przy drugim dziecku się zdecyduję. Ciekawił mnie tylko ten gaz, bo nie wiedziałam, że jest w szpitalu

Wczoraj położna za pomocą lalki pokazywała nam jaką drogę odbywa maluch gdy przychodzi na świat. To niesamowite! Wyobrażałam sobie mojego biednego Sławusia, który tak się męczy, ale dzielnie walczy. Ach! Już jestem z niego dumna

Ale Wam się pochwalę! Udało mi się wczoraj ogolić Ale sądziłam, że już z brodzika nie wyjdę i do porodu tam zostanę. Mąż da mi wkrótce zakaz zamykania się w łazience, hehe. A ja tylko chciałam nie straszyć jutro lekarza
Dziś na przyjść koleżanka do mnie. Chyba ciacho zrobię No i wciąż czekam na na dwie paczki, może dziś przyjdą

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-23 o 08:07
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:07   #3118
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam troszkę sobie dziś pospałam do6:30
ostatnio cały czas dręczą mnie głupie myśli, ciągle zastanawiam się czy wystarczająco dbam o małego, czy będzie zdrowy, czy słyszy, czy widzi, czy nie ma jakichś poważnych znamion czy innych takich...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja mam to samo, mała siedzi po prawej stronie może to dobra miejscówka
a mój siedzi po skosie główkę ma na dole po lewej stronie a nóżki na górze po prawej

Cytat:
jejciu ile tego masz
jak to wszystko wyrzuciłam z reklamówek to poczułam się jak w jakimś lumpeksie no ale wstępnie już posegregowałam, zostawiłam ciuszki na 0-3m, resztę z powrotem do torby i powoli będę prać

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
oprócz tego dalej nie spie po nocach, teraz dochodzi do tego że sie budze i lece po migdały... nie moge wytrzymać juz w nocy. I głowa mi pęka. To tyle marudzenia.
współczuje, mam to samo, zgaga nie daje mi żyć już mam dość tych migdałów, ale nic innego nie pomaga... coś czuję, że po ciąży nie będę mogła nawet na nie spojrzeć a na noc stawiam sobie przy łóżku miseczkę z migdałami, żeby w razie czego były blisko

Cytat:
ale jeszcze pomęczę was pytaniami. czy mi się wydaje czy ten materac http://allegro.pl/materac-pianka-kok...952708274.html nie ma takiego zdejmowanego i nadającego się do prania pokrowca na wierzchu?
mi się wydaję, że pokrowiec się zdejmuje tylko, że razem z tą warstwą gryczaną. ostatnio widziałam u styczniówek jak właśnie jedna dziewczyna pisała, że ma takie coś i tak wrzucała do prania...

co do tych materacyków... jak go pomacałam nabrałam wątpliwości czy to będzie wygodne, czuć takie jakby sianko przez pokrowiec, może jak się założy prześcieradło to nie będzie tego czuć. a tak w ogóle to na której stronie najpierw ma spać dziecko? gryka czy kokos?

Cytat:

Mi by się zgadzało, bo mój ma 2,5kg a ja się urodziłam na 4kg w terminie
mi też by się zgadzało lekarz przewiduje, że dzidziuś będzie ważył ok 3,5kg a ja miałam 3,6kg- tyle, że ja 11 dni po terminie az tak długo to bym nie chciała czekać wystarczy mi 4-5 dni żeby załapać się na roczny macierzyński. z resztą teraz chyba jak jest sporo po terminie to wywołują

Cytat:
przystojny bobasek i ciuszki śliczne

Cytat:
Mi ostatnio się śniło, że przynieśli mi dziecko po porodziew ubraniu już. Patrzę, a to łożysko w ubranku. I myślałam, gdzie reszta.
niezły sen

Cytat:
- body na 74
- dresik na 68
super

Cytat:
słodki
Stary 2013-01-23, 08:07   #3119
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Czytałaś to zestawienie? http://podwojona-sroka.blogspot.com/...e-kremy-z.html
Tutaj polecany jest HIPP i Rossman, widziałąm jeszcze inne, gdzie idradzano Sudocrem.
Ja osobiście kupiłam narazie ten Rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...hutzcreme.html

Ups...widze ze juz Demeter wklejała ten link

Tak wogóle to sie witam w pierwszym dniu 29 tygodnia
Strasznie mi się już nie chce wstawać o 6 do pracy jeszcze mam do niej 40 km. W Krakowie -8 stopni było rano.
Ale postanowiłam,że max za 3 tygodnie idę już na L4, żeby się przygotować na spokojnie do porodu przez te ostatnie tygodnie.
Tak więc teraz nadrabiam w pracy i staram się na przód zrobić, co się da, żeby później się nie pogubili w tym wszystkim

Miłego dnia dla wszystkich

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-23 o 08:13
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 08:18   #3120
Malpka
Zakorzenienie

hej
nie było mnie 5 dni ale widze że nikt chyba za mną nie tęsknił
mam 20 stron do nadrobienia nie obiecuje ze wszystkim odpiszę więc tak skrótowo co już zauważyłam to witam nowe osoby

Cytat:
a co do czkawki to ja mówię do mojej babci : " że mały ma taką czkawkę ,że spać nie idzie" , a moja babcia na to: " to ty to słyszysz" ?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości