|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
I jeszcze dzisiaj teściowa natchnęła mnie optymizmem - pierwszy poród ponad 10 h, drugi 2 h. Może jednak przeżyję.
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
ja brałam zzo przy pierwszym porodzie i taka refleksja: dostałam jak miałam 4 cm rozwarcia i na 8 był koniec. Najbardziej bolesna część była na żywca. Jasne, że fajnie, bo część bólu miałam znacznie zmniejszoną - 4 godziny zminimalizowanego do 20%. Ale pozostałe 11 na żywca. Teraz sama nie wiem, czy będę chciała czy nie. Ale taki gaz na pewno bym chciała. Chociaż tyle... czas bardzo pędzi w czasie porodu. Mi 15 godzin minęło jak jedna.
|
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale ponad siedem lat temu farbowałam(i rozjaśniałam na blond) i jak zaszłam w ciążę to chyba przez hormony farba wychodziła w innej tonacji niż powinna .... tzw ."żółtko" i od tego momentu wróciłam do swoich..... więc jest to możliwe ,że przez zmiany hormonalne może pójść coś nie tak ... ale w sumie fryzjerzy nie często mają z tym do czynienia (więc jestem wyjątkiem.... Cytat:
jak coś znajdę to dam znać .... wiem ,że kiedyś był też na polnej ale czy nadal jest ??? Cytat:
znam to niestety .... czasami śpię 4-5 godz. tylko ja nie biorę leków ani nic podobnego ...
|
|
|
#3093 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśli ciśnienie ok, to ciekawe skąd te słabe przepływy Mam nadzieję, że to nic bardzo powaznego![]() Cytat:
super Ale Ci zazdroszczę, że masz to już z głowyCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my w zwiazku z zalecenim ginki bym mierzyła codziennie ciśnienie - byliśmy zakupić ciśnieniomierz. Przy okazji zajrzeliśmy do smyka i nabyłam 3pak bodziaków za 20zeta oraz 2pak niedrapek za 10zeta A jakie piękne mięciuśkie kocyki sa przecenione z 59 na 29zł
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-01-22 o 21:27 |
||||||
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
a mi 1,5 albo 2,5 godziny jak cały dzień ....
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam o tym u siebie, jak trochę podrosną, ale w sumie nie wiem, czy ma sens, bo mam kręcone kudły i na nich to wszystko wygląda dziwnie chyba, prócz jednolitego koloru. Ech... ale pomarzyć i pomyśleć mogę.
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ! fajne sa takie fotki ......
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
No a już miałam napisać, jak odbiera się czas trwania jednego skurczu, ale oszczędziłam sobie
Chyba znów zaczynam wierzyć, że jakoś przeżyję. Ciekawe jak długo mi ta wiara pozostanie. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kocham ten efekt - nie dosyć ,że super wygląda to jeszcze na dłuuuugo można zapomnieć o fryzjerze ..... choć nie wiem czy na kręconych to dobrze wychodzi ..... ale ja za to zazdroszczę loczków ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam Michałkowi 2 czapeczki szydełkowane do zdjęć noworodkowych
![]() żabę i sowę
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
gdzie??
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi siada na psyche, ale staram się myśleć optymistycznie. Chociaż jak się zagłębię, to nie wiem. Może nie powinnam tyle myśleć.
|
|
|
#3102 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki slodki nosek !!!! Cytat:
ja lece - zapuszcze odcineczek i chyba usne w polowie haha a na dole - moje dzisiejsze zdobycze - body na 74 - dresik na 68 |
||
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
ja zakupiłam sudocrem ale położna w SR mówiła, żeby stosować go dopiero wtedy jak zacznie się coś dziać na pupie a tak to stosować zwykły krem.
|
|
#3105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oliwka na stronie Glucka jest napisane Akpol ul. Kraszewskiego 21, może to dalej aktualne ? ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Mokka_83 fajna fota
|
|
|
#3106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaki rozmiar wzięłaś??ja ostatnio dostałam odp. dot ceny sesji zdjęciowej za 15 zdjęć babeczka życzy sobie 600 zł :/ Tż marudzi, że to dużo kasy itd... ochhh a ja się tak napaliłam na tą sesję dla małego
|
|
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ok nadrobilam a teraz pora spać tylko czy dam rade eh... ja sie wykończę z tymi chorobami ciekawe co jutro mi mądrego lekarz wymyśli. mam nadzieję że mi do soboty przejdzie do SR.
|
|
|
#3108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co do drugiego to też tak mam hahaha Cytat:
Cytat:
![]() na allegro Cytat:
pokażę jutro, bo wyłączam neta Cytat:
u nas też chciała 600zł i zrezygnowałam, ale w tym miałam dodatkowo sesję reportażową ze szpitala, boskie były te zdjęcia od razu po porodzie - mierzenie, ważenie itd. Teraz walczę o sesję na warsztatach ![]() a czapeczki wzięłam 0-3m babka na allegro ma, o połowę taniej niż inni i naprawdę super
|
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wynalazłam sklep co sprzedaje za 19 zł, także cena dobra. Piękne zdjęcie maluszka ----- To ja wklejam mój kombinezonik misia z lumpka za 1 zł Jak dotąd najlepszy zakup z lumpeksu!
|
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- a tak w ogóle... dzis 22gi... czyli do tp 2 miechy... znaczy wchodzimy w 8 m-c
|
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja poproszę o linka ![]() dziewczyny jakie wy macie tanie ubranka w tych lumpkach ja jak ostatnio byłam to za body z next zażyczyli sobie 15 zł w dodatku była na nich żółta plama, podeszłam do Pani i zapytałam czy tak czasem nie jest źle przyklejona cena ale
|
|
|
#3113 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony boje się obwisłej skory na brzuchu Bardzo podobny ten Tako do Tutka. Podoba mi się. Beda się woziły ten nasze dziecięta hehe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie sudocrem to co kupujecie? ja byłam dopiero w kilku lumpkach, ale takich genialnych rzeczy w niskich cenach jak np. kombinezon z misiem nie widziałam, raczej droższe są, niektóre nawet bardzo drogie jak na jakość, którą prezentują. trzeba regularnie chodzić i szukać, a na to jakoś średnio mam ochotę. |
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam, że misiu jest firmy Mothercare, więc super.
Co do lumpków to prawda - jak się trafi i trzeba pochodzić, żeby coś znaleźć. Ja też niedawno zaczęłam chodzić i moje pierwsze zakupy były dosyć drogie, ale z czasem jest coraz lepiej. Ostatnio poszłam ulicą, przy której jest dużo lumpeksów i ceny w wielu mnie przeraziły - bluzeczki dla kobiet za kilkanaście zł, 2o kilka i ponad 30 :/ Hitem była bluza dla niemowlaczka, prześliczna z Kubusiem Puchatkiem - podeszłam sprawdzić cenę a tam 29 zł ![]() No bez przesady za tyle to lepiej poszukać nowej, tym bardziej że są wyprzedaże! Misia kupiłam w dniu, kiedy rzeczy dla dzieci były za 1 zł, a dla kobiet za 5 zł, więc ceny naprawdę dobre, ale tylko tyle mi się trafiło, jeszcze i tak tam pewnie jutro zajdę, bo będe w pobliżu Chyba poszukam własnie dla siebie takiej dłuższej prostej sukienki do porodu, bo szkoda nowej koszuli na poród, a 5 zł można dać.Cytat:
Z kolei na stronce, którą ktoś podawał http://podwojona-sroka.blogspot.com/...e-kremy-z.html jest info, że najlepiej HiPP lub Rossmann. Jest z tego co widze opis Linomagu w osobnym dziale. W ogóle rewelacyjna ta strona jest! ![]() Ja też na razie nie zamierzam kupować Sudocremu, bo czytałam, że nie powinno się go stosować codziennie, tylko w razie problemów, a nie chcę kupować na zapas, bo może się nie przyda... Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-01-23 o 02:51 |
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zbieram się i jadę robić badania. Coś mnie dziś strasznie kłuje brzuch z prawej strony. Ból momentami nie do wytrzymania co to może być? |
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj położna za pomocą lalki pokazywała nam jaką drogę odbywa maluch gdy przychodzi na świat. To niesamowite! Wyobrażałam sobie mojego biednego Sławusia, który tak się męczy, ale dzielnie walczy. Ach! Już jestem z niego dumna ![]() Ale Wam się pochwalę! Udało mi się wczoraj ogolić Ale sądziłam, że już z brodzika nie wyjdę i do porodu tam zostanę. Mąż da mi wkrótce zakaz zamykania się w łazience, hehe. A ja tylko chciałam nie straszyć jutro lekarza ![]() Dziś na przyjść koleżanka do mnie. Chyba ciacho zrobię No i wciąż czekam na na dwie paczki, może dziś przyjdą
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-23 o 08:07 |
|
|
|
|
|
#3118 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
troszkę sobie dziś pospałam do6:30 ![]() ostatnio cały czas dręczą mnie głupie myśli, ciągle zastanawiam się czy wystarczająco dbam o małego, czy będzie zdrowy, czy słyszy, czy widzi, czy nie ma jakichś poważnych znamion czy innych takich... Cytat:
główkę ma na dole po lewej stronie a nóżki na górze po prawej jak to wszystko wyrzuciłam z reklamówek to poczułam się jak w jakimś lumpeksie no ale wstępnie już posegregowałam, zostawiłam ciuszki na 0-3m, resztę z powrotem do torby i powoli będę prać Cytat:
a na noc stawiam sobie przy łóżku miseczkę z migdałami, żeby w razie czego były bliskoCytat:
co do tych materacyków... jak go pomacałam nabrałam wątpliwości czy to będzie wygodne, czuć takie jakby sianko przez pokrowiec, może jak się założy prześcieradło to nie będzie tego czuć. a tak w ogóle to na której stronie najpierw ma spać dziecko? gryka czy kokos? ![]() Cytat:
az tak długo to bym nie chciała czekać wystarczy mi 4-5 dni żeby załapać się na roczny macierzyński. z resztą teraz chyba jak jest sporo po terminie to wywołują ![]() Cytat:
i ciuszki śliczneCytat:
![]() super ![]() Cytat:
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj polecany jest HIPP i Rossman, widziałąm jeszcze inne, gdzie idradzano Sudocrem. Ja osobiście kupiłam narazie ten Rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...hutzcreme.html Ups...widze ze juz Demeter wklejała ten link ![]() Tak wogóle to sie witam w pierwszym dniu 29 tygodnia Strasznie mi się już nie chce wstawać o 6 do pracy Ale postanowiłam,że max za 3 tygodnie idę już na L4, żeby się przygotować na spokojnie do porodu przez te ostatnie tygodnie. Tak więc teraz nadrabiam w pracy i staram się na przód zrobić, co się da, żeby później się nie pogubili w tym wszystkim Miłego dnia dla wszystkich
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-23 o 08:13 |
|
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie 5 dni ale widze że nikt chyba za mną nie tęsknił ![]() mam 20 stron do nadrobienia nie obiecuje ze wszystkim odpiszę więc tak skrótowo co już zauważyłam to witam nowe osoby Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

No i w naszym szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego, jest tylko gaz.

Farbowała któraś?
znam to niestety .... czasami śpię 4-5 godz. tylko ja nie biorę leków ani nic podobnego ...

Ale jeśli ciśnienie ok, to ciekawe skąd te słabe przepływy

05.07.2008