MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 11:45   #3001
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A z ciekawości powiedzcie doświadczone Mamy, ile kg spadło Wam zaraz po porodzie, czytam wątek styczniówek i tam każda się zaraz mieści w spodnie przed ciąży..jestem w szoku... . jakoś mi się nie widzi żebym 3 dni po się w swoje zmieściła

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------
.
w 4 dzień po porodzie to sie babka w szpitalu mnie zapytała kiedy mam termin... przykro mi było ale bandzioch miałam dalej wielki taki z 7 miesiąca, ale zeby wam nakreslic sytuacje jak wygladałam to na poczatku 9 miesiaca sie mnie pytali czy mam bliźniaki, oj przykro było, przykro, spuchłam tez w 4 dobie niesamowicie, wygladałam jak Fiona, ważyłam 5 kilo mniej niz przed porodem, sama byłam zdziwiona bo sama młoda ważyła 4200, a gdzie to łóżysko, wody płodowe? ale chyb ta woda co sie zebrała po porodzie to było zamiast. schodziła ze mnie z tydzień, pociłam sie w nocy tak ze przebierałam sie w inna pizame

kupiłyscie sobie pasy poporodowe, polecam dla tych co mają słabe mięsnie- bardzo mi pomógł z powotem brzucha na swoje miejsce, na poczatku mąż mi musiał to zakładać bo ja nie byłam w stanie sama
Stary 2013-01-22, 11:51   #3002
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja własnie zrezygnowałam z picia kawy jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Na początku było ciężko, przerzuciłam się na Inkę i po czasie się przyzwyczaiłam do jej smaku. Wolałam już nie pić normalnej kawy, bo później ta Inka nie będzie mi smakować
A teraz nie piję już nawet Inki, tylko kakao (żeby uzupełniać żelazo).
Ja na samym początku też całkowicie zrezygnowałam z kawy, bo nawet mi nie podchodziła. Zaczęłam pić dopiero teraz od stycznia ale to dlatego że mam cukrzycę ciążową i skoro nie mogę słodkiego to chociaż taka mała przyjemność filiżanka kawy dziennie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pytanie: jak wcześnie powinnam pomalować pokój dla małego? Słyszałam, że 6 tygodni przed wystarczy, jak myślicie ??
Ja gdzieś czytałam że 3 miesiące, ktoś ostatnio mówił na forum, że 2 także nie wiem

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważyłam,że u mnie dzisiaj skończony 28 tydzień i 84 dni to go

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
Nawet tak nie mów moja mama rodziła mnie 12h i brata tak samo
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:57   #3003
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
kupiłyscie sobie pasy poporodowe, polecam dla tych co mają słabe mięsnie- bardzo mi pomógł z powotem brzucha na swoje miejsce, na poczatku mąż mi musiał to zakładać bo ja nie byłam w stanie sama
Właśnie ja rozważam zakup...
A Wy kupujecie??
To się już powinno kupić, czy dopiero po urodzeniu??
Dzis jeszcze zapytam koleżanki co 3 miesiące temu rodziła czy inwestowała w coś takiego.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 12:00   #3004
czarny flamaster
Zadomowienie

Jeeeeej! Przyszły moje koszule nocne do karmienia Wybrałam sobie niebieską żyrafę i czerwonego misia. Bardzo przyjemne w dotyku, jestem zaskoczona! Wzięłam XXL, bo lubię luźne rzeczy.

Zastanawiam się .... w czym rodzić? Nie wiem czy warto brać koszulę nocną, wolałabym jakiś t-shirt. No, ale skoro małego od razu dadzą na brzuszek i do piersi, to chciałabym by to 'coś' było na tyle praktyczne by się zmieścił Muszę w ciuchach pogrzebać, to może znajdę jakąś bokserkę lub coś.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 12:08   #3005
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oki oki u mnie moze byc - mamcia rodzila mnie tylko5,5 h z czego same parte byly 30min
wiecie co, dla mnie to kolejna sciema. Bo np. moja rodzicielka jak rodzila mojego brata to trwalo to ponad 12 h i naprawde wielkich boli, rozwarcie nie szlo a brachol sie pchal ta swoja wielka glowa, normalnie rzez. Moja matka traume taka miala, ze ja pojawilam sie na swiecie tylko dzieki wpadce, bo nie chciala juz drugi raz miec dziecka, bo bala sie, ze porodu nie przezyje.
A moj prood poszedl duzo duzo lepiej, w pol h bylam na swiecie, dzieki poloznym, ktore super mojej mamie pomogly. Wiec wiecie, mysle, ze duzo zalezy od poloznej, od samego dziecka i ciazy po prostu. Bo jak mozna powiedziec, ze dziedziczy sie akcje porodowa I co jesli matka rodzila 2 razy zupelnie inaczej? Ktora sobie wybrac ? :brzyda l: kolejna sciema jak dla mnie.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Właśnie ja rozważam zakup...
A Wy kupujecie??
To się już powinno kupić, czy dopiero po urodzeniu??
Dzis jeszcze zapytam koleżanki co 3 miesiące temu rodziła czy inwestowała w coś takiego.
Ja planuje, choc miesni nie mam slabych, ale skora tez lepiej do siebie chyba dochodzi A mozecie jakas firme polecic? I jak robic hmm z rozmiarami tak sie zastanawiam, poczekac do po porodzie, bo a) i tak od razu po, nie mozna nosic i b) mozna bedzie przymierzyc i np. w razie czego wymienic na dobry rozmiar? No teraz to raczej nie da rady przymierzyc

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jeeeeej! Przyszły moje koszule nocne do karmienia Wybrałam sobie niebieską żyrafę i czerwonego misia. Bardzo przyjemne w dotyku, jestem zaskoczona! Wzięłam XXL, bo lubię luźne rzeczy.

Zastanawiam się .... w czym rodzić? Nie wiem czy warto brać koszulę nocną, wolałabym jakiś t-shirt. No, ale skoro małego od razu dadzą na brzuszek i do piersi, to chciałabym by to 'coś' było na tyle praktyczne by się zmieścił Muszę w ciuchach pogrzebać, to może znajdę jakąś bokserkę lub coś.
Super, ja tez bylam zadowolona z moich koszul A do rodzenia ja albo wezme, to co dadza w szpitalu, albo jak bedzie to wyjatkowa szmata, to mam taka stara sukienke bawelniania (jak najbardziej na straty), ktora jest na ramiaczkach i ma "rozchlestany" dekold, wiec spokojnie dzidzia sie tam zmiesci i ja ubiore do porodu, a potem wyrzuce najwyzej. Dla mnie wazne, zeby ona nie byla taka krotka, bo chcialabym przyjmowac rozne pozycje porodowe i nie chce miec ciagle tylka na wierzchu. A o szpitalnych tak slyszalam, ze mozna tak trafic,a ta moja sukienka taka akurat do kolan, wiec nie najgorzej
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 12:19   #3006
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Napewno firma u której zamawiałaś wymieni Ci to łóżeczko na swój koszt, wkoncu to ich pomyłka.
Tak to juz jest z tymi zakupami na allegro, widzisz u mnie tez problem z łóżeczkiem, bo reklamuje ten bok, ale naszczescie uznali (nie wyobrażam sobie by tego nie uznali) i teraz sprzedający napisał mi ze firma Klupś sama się ze mną skontaktuje, wyśle mi nowy bok i zrobi zlecenie przesyłki zwrotnej. Tylko zastanawiam się ile to wszystko będzie trwało, bo narazie nikt się ze mną nie skonaktowal. Oby się w tym tyg wyrobili, bo ja z tych niecierpliwych jestem...
właśnie ja też z tych niecierpliwych i przez to się tylko więcej denerwuję...
strasznie się cieszyłam, że łóżeczko przyszło, bo od razu poczułam się spokojniejsza a teraz znowu ta presja czasu
jeszcze mi nic nie odpisali, a w razie czego przesyłka w jedną i drugą stronę też troszkę zejdzie

co do ramy to obie ładne, ale ja bym brała czarną
Stary 2013-01-22, 12:20   #3007
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny tak piszecie o swoich tż to ja wam napiszę dzisiaj sytuację z rana.

[/COLOR]No i oczywiście od dłuższego czasu zostałam nazwana "brzuchalski"
Ja od dlugiego czasu czuje sie jakbym imienia juz nie miala, kiedys bylam misio, kochanie, robaczek - a teraz monotematycznie tylko i wylacznie "brzucholek"
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 12:21   #3008
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

fajne napisy na bodziakach zwłaszcza wzór nr 5 http://allegro.pl/body-68-dlugi-reka...902897690.html

albo: dziewczyny lecą na mój wózek

tylko trochę drogie
Stary 2013-01-22, 12:30   #3009
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja gdzieś czytałam ostatnio, wypowiedz położnej, i nie polecała używać tych pasów ponieważ jak się nosi pas poporodowy to mięśnie nie pracują, bo pas trzyma i tylko opóźnia dojście do formy. Ale nie pamiętam dokładnie całej treści. Może dziewczyny chodzące na SR popytają położnych?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Mi mama dała swoją koszulę którą kupiła dawno i tak leżała w szafie jeszcze z ceną i metką. Tylko była strasznie długa, za kolano i skróciła mi ją i kurdę strasznie krótka jest teraz bo nie mierzyłam tylko przystawiłam i na oko zaznaczyła i skróciła. Jest teraz w połowe uda jak stoję prosto to ok wszystko zakrywa ale jak bym się chyliła to tyłek na wierzchu i nie wiem czy ją brać czy nie
Stary 2013-01-22, 12:40   #3010
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
w 4 dzień po porodzie to sie babka w szpitalu mnie zapytała kiedy mam termin... przykro mi było ale bandzioch miałam dalej wielki taki z 7 miesiąca, ale zeby wam nakreslic sytuacje jak wygladałam to na poczatku 9 miesiaca sie mnie pytali czy mam bliźniaki, oj przykro było, przykro, spuchłam tez w 4 dobie niesamowicie, wygladałam jak Fiona, ważyłam 5 kilo mniej niz przed porodem, sama byłam zdziwiona bo sama młoda ważyła 4200, a gdzie to łóżysko, wody płodowe? ale chyb ta woda co sie zebrała po porodzie to było zamiast. schodziła ze mnie z tydzień, pociłam sie w nocy tak ze przebierałam sie w inna pizame
No właśnie, stąd moje zdziwienie - że aż takie spadki wagi u styczniówek i włażenie w stare spodnie, ja się raczej nastawiam na max ubytek rzędu 5-6 kg.. a tam co każda po tygodniu po 10 kg..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
ja gdzieś czytałam ostatnio, wypowiedz położnej, i nie polecała używać tych pasów ponieważ jak się nosi pas poporodowy to mięśnie nie pracują, bo pas trzyma i tylko opóźnia dojście do formy. Ale nie pamiętam dokładnie całej treści. Może dziewczyny chodzące na SR popytają położnych?[COLOR="Silver"]
U nas tak mówili, to samo gin, więc ja na pewno nie będę używać, postawię na czas i ćwiczenia - a jak nie zadziała po 2 dziecku - mała chirurgia brzucha i z głowy

Cytat:
Mi mama dała swoją koszulę którą kupiła dawno i tak leżała w szafie jeszcze z ceną i metką. Tylko była strasznie długa, za kolano i skróciła mi ją i kurdę strasznie krótka jest teraz bo nie mierzyłam tylko przystawiłam i na oko zaznaczyła i skróciła. Jest teraz w połowe uda jak stoję prosto to ok wszystko zakrywa ale jak bym się chyliła to tyłek na wierzchu i nie wiem czy ją brać czy nie
Na sam poród myślę świetna, i tak raczej człowiek z gołą pupą siedzie. Chyba że jakieś grupowe sale ?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

trolla2405

a zapomniałam zapytać, a ile przytyłaś w pierwszej ciąży ?
Stary 2013-01-22, 12:46   #3011
monicca1989
Zakorzenienie

Jeszcze tutaj filmik na temat pasów poporodowych;

http://mamdziecko.interia.pl/raport-...owy,nId,717510
Stary 2013-01-22, 13:00   #3012
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziekuję Lasencje za kciuki Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych...
no widzisz a tak sie martwilas ułożeniem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dragusia
ile Twój miał w 31t0d?
hm.. w 30w1d - 1,83kg a w 31w2d - 2,28kg ale na innym usg i jakos w to watpilam bo co w tydzien 0,5kg
34w1d - 2,77kg

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja też przy okazji Dnia Babci dowiedziałam się ciekawej rzeczy- podobno mój ojciec ważył prawie 5kg
jednak ani ja, ani nikt z mojego rodzeństwa w niego nie poszedł bo żadne z nas nie ważyło więcej jak 4kg z resztą ktoś tu kiedyś pisał, że podobno z wagą idzie w matkę a z wzrostem w ojca
to mój powinien sie urodzic 3300 i 53cm czyli jakby rósł 250gr tygodniowo to w pierwszych dniach lutego
Cytat:
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
o nie dziekuje moja mama mnie przenosila 2tyg! to wyobrazacie sobie ile moje dziecie by ważyło? 5kg?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
fajne

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zmierzyłam sie dzis i w pepku mam 110cm!! A dopiero co było 100cm...Tż wczoraj mi powiedział, ze rosne w oczach;p WIdze niesttey że buzia i inne członki ciała mi sie też niepokojąco szybko zaokraglają... Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
moje kolezanki ze studiow sie ze mnie smieją że najpierw idzie brzuch a potem dlugo dlugo nic

Cytat:
Ja zaś ostatnio byłam w Careffourze na zakupach. Naładowaliśmy pełny wózek i zmierzaliśmy w stronę kasy. Chcieliśmy iść do kasy pierwszeństwa, ale było tam pełno ludzi (notabene ich ta kasa nie dotyczyła). No to ustawiliśmy się przy następnej, stoimy, gadamy itd. Nagle przychodzi do mnie jakaś pracownica i mówi, żebym stanęła sobie przy kasie pierwszeństwa, bo jestem w ciąży i będzie szybciej. Byliśmy trochę w szoku, ale podziękowałam i mówię, że jest tam duża kolejka, a ja mam czas więc postoję tutaj. Na co owa pani: Ale Pani jest w ciąży i może Pani wejść bez kolejki.
Nie skorzystałam jednak, bo nie chciałam się wciskać ludziom, a dużo rzeczy mieliśmy więc zostaliśmy. Poczułam się jednak baaaardzo miło
ja przeważnie trafiam na zamkniętą

Cytat:
Dziewczyny tak piszecie o swoich tż to ja wam napiszę dzisiaj sytuację z rana.

Ubrałam się oczywiście getry czarne i jakąs tunike szukam szukam jest biały sweter długi z zeszłego roku w sumie ala sukienka ubrałam się i mówię że wyglądam jak słoń.
Idę do tż do łazienki i stoję oglądam się w lustrze i tak "Grubcio czy ja wyglądam jak słoń " na co mój tż po chwili "Nie wyglądasz jak dwa słonie" Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i oczywiście od dłuższego czasu zostałam nazwana "brzuchalski"

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja ostatnoi fatalnie śpię .... o 4 albo 5 się budzę ... .... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...." no i co ? mam rozumieć ,że za miesiąc się wyśpię .Ach Ci faceci ... z jakiego drzewa spadli..... a do tego cisną mnie spodnie pod brzuchem a on mi na to "to sobie rozepnij..." pytam : co mam rozpiąć ? a on przygląda mi się i mówi " no ten guzik albo też rozporek..." . Pod koniec 3 ciąży dowiedział się ,że spodnie ciążowe są wsuwane..... no już myślałam ,że jest bardziej rozgarnięty od reszty .....

noi pare mi cytatow przepadlo napewno miałam kawał skomentować od kasi

i o wannie tyle pisalyscie i pozniej ktoras zdj wkleila, ja mam taka
dostalam od mamy blizniakow urodzone w polowie wrzesnia i w grudniu juz sie nie miescily

uff nadrobilam. masakra

a Liwka jesteś spakowana jako że to już 9 miesiąc !!!!????

aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02793.jpg (125,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02794.jpg (133,7 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:09
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:19   #3013
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
na prawdę aż tyle kosztuje sama szuflada?
heh...
no ten mój Kuba też tańszy bez szuflady...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no ale kocyk la millou jest
który wzór wybrałaś?!
mój chłop poszedł, pomacał i stwierdził, że inaczej sobie wyobraża kocyk

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no i co ? mam rozumieć ,że za miesiąc się wyśpię .Ach Ci faceci ... z jakiego drzewa spadli.....

Cytat:
w 4 dzień po porodzie to sie babka w szpitalu mnie zapytała kiedy mam termin...
milutko...

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja od dlugiego czasu czuje sie jakbym imienia juz nie miala, kiedys bylam misio, kochanie, robaczek - a teraz monotematycznie tylko i wylacznie "brzucholek"

Cytat:
No właśnie, stąd moje zdziwienie - że aż takie spadki wagi u styczniówek i włażenie w stare spodnie, ja się raczej nastawiam na max ubytek rzędu 5-6 kg.. a tam co każda po tygodniu po 10 kg..
jedna z moich przyjaciółek tak miała... położyła córę do łóżeczka a sama się w garderobie zamknęła i we wszystko weszła... a przytyła 11 kg w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
moje kolezanki ze studiow sie ze mnie smieją że najpierw idzie brzuch a potem dlugo dlugo nic
jesteś hardcorem z tymi dojazdami, uczelnią. podziwiam

Cytat:
ja przeważnie trafiam na zamkniętą
raz jedyny byłam w Carre - kolejki, kasa pierszeństwa zamknięta. ale chłop mnie podpuścił i stanęłam przy tej zamkniętej - zaraz przyszła pani i nas obsłużyła.
raz w życiu się tak wypinałam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:22   #3014
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
:
i o wannie tyle pisalyscie i pozniej ktoras zdj wkleila, ja mam taka
dostalam od mamy blizniakow urodzone w polowie wrzesnia i w grudniu juz sie nie miescily

aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
Dragusia, której wannie? z ikei czy tej składanej, co ja pisałam?

Wóz pierwsza klasa, piękny kolor! Ja nadal myślę czy kupić lareta, czy Mutsy 4Rider...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:24
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:35   #3015
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja gdzieś czytałam ostatnio, wypowiedz położnej, i nie polecała używać tych pasów ponieważ jak się nosi pas poporodowy to mięśnie nie pracują, bo pas trzyma i tylko opóźnia dojście do formy. Ale nie pamiętam dokładnie całej treści. Może dziewczyny chodzące na SR popytają położnych?
też tak słyszałam. ja nie kupuję

Cytat:
a oto wóz Florka
fajny będzie wyrywał dziewczyny

a to moje zakupy do wyprawki od r_p77:
- dla mnie: wielkie podpachy, 2 podkłady porodowe, gacie siatkowe i wkładki laktacyjne
- dla bobasa: pieluchy tetrowe, dwie flanelowe, pieluszko-ceratka, termometr do wanny, zestaw do paznokci, szczotka i grzebyk, smoczek i mata do wanny (użyję jeśli będę musiała sama kąpać)

oprócz tego mam jeszcze krem do buzi, materac, kołdrę, pościel, prześcieradło i ceratkę pod materac (gratis do tego nieszczęsnego łóżeczka)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1111.jpg (94,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22222.jpg (66,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-01-22, 13:56   #3016
bmma
Zadomowienie

Witam
Idę Was nadrabiać
Gratuluję zakupów.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:59   #3017
monicca1989
Zakorzenienie

Pokażę Wam moje body ze Smyka 3pak za 20zł
I kilka rzeczy z lumpka, które kupiłam z 2 tyg temu
kombinezon za 1zł
gruby pajac za 1zł
i kamizelka za 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2339.jpg (62,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2342.jpg (54,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2340.jpg (67,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2347.jpg (53,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-01-22, 14:00   #3018
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
a to moje zakupy do wyprawki od r_p77:
Ja jeszcze na swoją przesyłkę czekam Mam nadzieję, że jutro się zjawi.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:04   #3019
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Zainspirowana Waszymi ostatnimi wpisami, postanowiła odpalić Ostry Dyżur, rany co to są za bohaterowie, gdzie Clooney, ta jego dupeczka, łysy doktor... poznaje tylko tą lekarkę z kulami i jednego pielęgniarza, kim są Ci ludzie w tym serialu ?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
który wzór wybrałaś?!
mój chłop poszedł, pomacał i stwierdził, że inaczej sobie wyobraża kocyk
A pod jakim adresem można zobaczyć te kocyki na żywo ?

kwiatuszekkk21 za zakupy

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Pokażę Wam moje body ze Smyka 3pak za 20zł
I kilka rzeczy z lumpka, które kupiłam z 2 tyg temu
kombinezon za 1zł
gruby pajac za 1zł
i kamizelka za 1zł
o też wyszukiwaczka niezła z Ciebie..

A jak pomiary odkąd masz nowy glukometr? to wina w końcu była sprzętu czy dalej takie niskie ?
Stary 2013-01-22, 14:05   #3020
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

wogole? Czy poprostu zwykłe płyny? Bo sama się nad tym zastanawiam
Kwestia gustu. Myślę prać w proszkach, lub płynach do prania dla dzieci. Zero płynów jakichkolwiek do płukania. MOże z czasem to się zmieni, ale co za dużo to wiadomo...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-22, 14:05   #3021
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
o
powiem wam ze no masakra - obudzilam sie o 4 do 7 nie spalam, maly tak kopal ze no jak nigdy, w dodatku dostalam zgagi ( to chyba przez ten tort ) - usnelam budze sie - pacze a tu juz 10.45 !!
mysle o maltulo - nie wiem musze sie zmusisc chodzic spac o stalych porach i tak samo wstawac bo cos czujem ze bedzie kiepsko jak sie mlody urodzi
a po co? myślisz że młody też się dostosuje?
a tak poważnie to ja się boję najbardziej niewyspania, inne rzeczy przezyje ale nie wyobrazam sobie funkcjonowania jak zombi znowu

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja planuje, choc miesni nie mam slabych, ale skora tez lepiej do siebie chyba dochodzi A mozecie jakas firme polecic? I jak robic hmm z rozmiarami tak sie zastanawiam, poczekac do po porodzie, bo a) i tak od razu po, nie mozna nosic i b) mozna bedzie przymierzyc i np. w razie czego wymienic na dobry rozmiar? No teraz to raczej nie da rady przymierzyc
ja załozyłam od razu po przyjsciu z szpitala, powiedzieli mi ze moge od razu. miałam problemy po porodzie z obkurczaniem sie macicy wiec moze dlatego, nie wiem. mam coś takiego chyba, na pewno z tej firmy, widzę że to nie jest typowy pas poporodowy : http://www.sklep.pani-teresa.com.pl/...ny-30-p19.html
zresztą ja zawsze mam mały brzuszek, przed ciazą też bo tam się gromadzi mi tłuszczyk, jakoś w cycki słabo idzie

Cytat:

trolla2405

a zapomniałam zapytać, a ile przytyłaś w pierwszej ciąży ?
17,5kg ciut za duzo ale nie jakos tragicznie
Stary 2013-01-22, 14:09   #3022
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

a oto wóz Florka
no niezły wypas
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
raz jedyny byłam w Carre - kolejki, kasa pierszeństwa zamknięta. ale chłop mnie podpuścił i stanęłam przy tej zamkniętej - zaraz przyszła pani i nas obsłużyła.
raz w życiu się tak wypinałam

Cytat:
Wóz pierwsza klasa, piękny kolor! Ja nadal myślę czy kupić lareta, czy Mutsy 4Rider...
ja bym na pewno stawiala na Mutsy.. ale cenowo to tez powiedzmy, ze podwojnie trzeba liczyc.. moze sprobuj sobie rozpisac wedlug waznych dla Ciebie kryteriow: waga wozka, rozmiar po zlozeniu, spacerowka rozkladana, wywrotnosc, bezpieczne tekstylia, rodzaj kol, wielkosc gondoli itd.
Teotonia ma jeszcze swietne wozki
Stary 2013-01-22, 14:15   #3023
bmma
Zadomowienie

Cytat:
ObserwujeCie, Mi6ka, bzinka dzięki za rady na ich stronie "o mnie" na allegro znalazłam:
Jeżeli pomyłka nastąpi z naszej winy pokrywamy koszty przesyłki
w obie strony.

Tyle, że ja nie zamawiałam przez allegro a po prostu mailem, bo nie mieli aukcji z takim zestawem jak chciałam, no ale nic... jednak nie będę czekać do wieczora i wyjmować tego łóżeczka z kartonu, napiszę do nich, że pomylili kolory i chcę taki jak zamawiałam i zobaczymy co zaproponują.

I macie rację-oni powinni pokryć koszty przesyłki, ale wiadomo jak to jest- różnie... zobaczymy co odpiszą

Wkurzyło mnie to, bo chyba z tydzień siedziałam i oglądałam te łóżeczka, już miałam dość a jak w końcu znalazłam sprzedawcę z dobrymi komentarzami, który ma niedrogie łóżeczko, w takim kolorze jak chciałam, z okrągłymi szczebelkami, z szufladą taka jak chciałam to oni mylą kolory... nie chcę zwrotu pieniędzy, chcę moje łóżeczko
Kurierem przysłali??
Takie firmy mają podpisane umowy z kurierami. Niech przyślą kuriera na swój koszt, żeby odebrał łóżeczko. Chyba jest taka możliwość.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-22, 14:17   #3024
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
to jak chcesz kąpać bez wanienki? od razu w wannie? ja bym chyba chciała jak najdłużej w wanience, jak trochę podrośnie i będzie bardzo rozchlapywać wodę to wanienkę to wanny wstawić i tyle. zawsze to w wanience mniej wody się zużyje niż w wannie my dostaliśmy wanienkę po 4-miesięcznym dziecku i byłam bardzo zdziwiona, że już im nie jest potrzebna. teraz kąpią dziecko w wannie/kąpią się razem z dzieckiem i tak im najwygodniej.

odnośnie malowania to jak najwcześniej. wydaje mi się, że 6 tygodni to minimum. jak masz możliwość to jak najszybciej pomaluj.
Dzieki za rade.
Tak się zastanawiałam i szukałam na allegro, chyba jednak kupię wanienkę, jest na 102 cm i kosztuje 19 zł, wiec to nie majątek a będzie. Najwyzej do piwnicy powędruje szybko.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja malowałam w zeszłym tyg (czyli 7 tyg przed). Piszą, że z 8 tyg wcześniej, ale ja bym nie odkładała tego na ostatnią chwilę. Jak możesz teraz to maluj.

A ja dziś odebrałam już dwie paczki, czekam na trzecią ale pewnie przyjdzie jutro przyszła ta mamissima, z gratisików dołączyli jedynie torbę szmacianą (fajna i na pewno się przyda) i mikrozabaweczkę, heh no ale kocyk la millou jest
Dzięki, to niedługo TŻ się za to weźmie i będę mogła szykować miejsce dla maluszka
za gratis i kocyk
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:21   #3025
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia, której wannie? z ikei czy tej składanej, co ja pisałam?
o tej białej z niebieskimi paskami na dnie

Cytat:
Zainspirowana Waszymi ostatnimi wpisami, postanowiła odpalić Ostry Dyżur, rany co to są za bohaterowie, gdzie Clooney, ta jego dupeczka, łysy doktor... poznaje tylko tą lekarkę z kulami i jednego pielęgniarza, kim są Ci ludzie w tym serialu ?
też oglądałam ale jestem do tyłu o jakieś 6 sezonów
ja oglądałam jak Abby studia robiła i nie miała jak płacić i teraz już pani doktor

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:22   #3026
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

A jak pomiary odkąd masz nowy glukometr? to wina w końcu była sprzętu czy dalej takie niskie ?
Jednak wina sprzętu, ponieważ odkąd mam ten nowy glukometr to nie miałam nigdy takich niskich raczej od 70 kilku zaczynają się moje wpisy. I kilka razy przekroczyłam magiczne 120 a na poprzednim przekroczyłam tylko raz, więc pewnie faktycznie nie był zbyt dokładny albo zaniżał.

A Ty mierzysz te ketony w moczu? Bo ja od wizyty tak i nigdy jeszcze nie zmienił mi się pasek koloru?
Stary 2013-01-22, 14:30   #3027
bmma
Zadomowienie

Cytat:
mamy dziś skończone 32 tygodnie czyli 8 miesiąc

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-22, 14:40   #3028
monicca1989
Zakorzenienie

Jak myślicie jakie będą wygodniejsze biustonosze do karmienia? Takie jak ostatnio wklejane były czy podobne ale z fiszbinami
http://allegro.pl/nowosc-biustonosze...913761647.html
Stary 2013-01-22, 14:40   #3029
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 14:45   #3030
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ja bym na pewno stawiala na Mutsy.. ale cenowo to tez powiedzmy, ze podwojnie trzeba liczyc.. moze sprobuj sobie rozpisac wedlug waznych dla Ciebie kryteriow: waga wozka, rozmiar po zlozeniu, spacerowka rozkladana, wywrotnosc, bezpieczne tekstylia, rodzaj kol, wielkosc gondoli itd.
Teotonia ma jeszcze swietne wozki
Mam taką tabelę, jednak plusiki mniej więcej się równoważą
A z Teutonii nie wiesz, który model jest w teren, bo nam zależy na wózku nie miejskim, ale takim, który będzie sobie radził po lesie,piasku, drogach na wsi. Jednak one są też sporo droższe. Nie chcemy używanego, bo TŻ uważa, że używany zawsze będzie miał jakieś luzy w stelażu itp.... a jego bardzo denerwuje np jak rączka "chodzi", stelaż nie jest stabilny.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?
Robiłam dwa razy w ciąży ziołową bez amoniaku Alfaparf, Color Wear i ładnie wyszło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skan.jpg (78,0 KB, 30 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-22 o 14:47
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości