|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
kupiłyscie sobie pasy poporodowe, polecam dla tych co mają słabe mięsnie- bardzo mi pomógł z powotem brzucha na swoje miejsce, na poczatku mąż mi musiał to zakładać bo ja nie byłam w stanie sama
|
|
|
#3002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
moja mama rodziła mnie 12h i brata tak samo
|
||||
|
|
|
|
#3003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Wy kupujecie?? To się już powinno kupić, czy dopiero po urodzeniu?? Dzis jeszcze zapytam koleżanki co 3 miesiące temu rodziła czy inwestowała w coś takiego.
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeeej! Przyszły moje koszule nocne do karmienia
Wybrałam sobie niebieską żyrafę i czerwonego misia. Bardzo przyjemne w dotyku, jestem zaskoczona! Wzięłam XXL, bo lubię luźne rzeczy.Zastanawiam się .... w czym rodzić? Nie wiem czy warto brać koszulę nocną, wolałabym jakiś t-shirt. No, ale skoro małego od razu dadzą na brzuszek i do piersi, to chciałabym by to 'coś' było na tyle praktyczne by się zmieścił Muszę w ciuchach pogrzebać, to może znajdę jakąś bokserkę lub coś.
|
|
|
#3005 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moj prood poszedl duzo duzo lepiej, w pol h bylam na swiecie, dzieki poloznym, ktore super mojej mamie pomogly. Wiec wiecie, mysle, ze duzo zalezy od poloznej, od samego dziecka i ciazy po prostu. Bo jak mozna powiedziec, ze dziedziczy sie akcje porodowa I co jesli matka rodzila 2 razy zupelnie inaczej? Ktora sobie wybrac ? ![]() :brzyda l: kolejna sciema jak dla mnie.---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
A mozecie jakas firme polecic? I jak robic hmm z rozmiarami tak sie zastanawiam, poczekac do po porodzie, bo a) i tak od razu po, nie mozna nosic i b) mozna bedzie przymierzyc i np. w razie czego wymienic na dobry rozmiar? No teraz to raczej nie da rady przymierzyc ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Super, ja tez bylam zadowolona z moich koszul A do rodzenia ja albo wezme, to co dadza w szpitalu, albo jak bedzie to wyjatkowa szmata, to mam taka stara sukienke bawelniania (jak najbardziej na straty), ktora jest na ramiaczkach i ma "rozchlestany" dekold, wiec spokojnie dzidzia sie tam zmiesci i ja ubiore do porodu, a potem wyrzuce najwyzej. Dla mnie wazne, zeby ona nie byla taka krotka, bo chcialabym przyjmowac rozne pozycje porodowe i nie chce miec ciagle tylka na wierzchu. A o szpitalnych tak slyszalam, ze mozna tak trafic,a ta moja sukienka taka akurat do kolan, wiec nie najgorzej
|
|||
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie się cieszyłam, że łóżeczko przyszło, bo od razu poczułam się spokojniejsza a teraz znowu ta presja czasu jeszcze mi nic nie odpisali, a w razie czego przesyłka w jedną i drugą stronę też troszkę zejdzie co do ramy to obie ładne, ale ja bym brała czarną
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
fajne napisy na bodziakach
zwłaszcza wzór nr 5 http://allegro.pl/body-68-dlugi-reka...902897690.htmlalbo: dziewczyny lecą na mój wózek ![]() tylko trochę drogie
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
i nie wiem czy ją brać czy nie
|
||
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- trolla2405 a zapomniałam zapytać, a ile przytyłaś w pierwszej ciąży ?
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tutaj filmik na temat pasów poporodowych;
http://mamdziecko.interia.pl/raport-...owy,nId,717510 |
|
|
|
|
#3012 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a tak sie martwilas ułożeniem hm.. w 30w1d - 1,83kg a w 31w2d - 2,28kg ale na innym usg i jakos w to watpilam bo co w tydzien 0,5kg 34w1d - 2,77kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
noi pare mi cytatow przepadlo napewno miałam kawał skomentować od kasi i o wannie tyle pisalyscie i pozniej ktoras zdj wkleila, ja mam taka dostalam od mamy blizniakow urodzone w polowie wrzesnia i w grudniu juz sie nie miescily ![]() uff nadrobilam. masakra a Liwka jesteś spakowana jako że to już 9 miesiąc !!!!???? aha głosuje za turkusową ramą a oto wóz Florka
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-01-22 o 13:09 |
||||||||
|
|
|
|
#3013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heh...
no ten mój Kuba też tańszy bez szuflady... który wzór wybrałaś?! mój chłop poszedł, pomacał i stwierdził, że inaczej sobie wyobraża kocyk Cytat:
Cytat:
milutko...Cytat:
Cytat:
i we wszystko weszła... a przytyła 11 kg w ciąży.Cytat:
z tymi dojazdami, uczelnią. podziwiam ![]() raz jedyny byłam w Carre - kolejki, kasa pierszeństwa zamknięta. ale chłop mnie podpuścił i stanęłam przy tej zamkniętej - zaraz przyszła pani i nas obsłużyła. raz w życiu się tak wypinałam
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wóz pierwsza klasa, piękny kolor! Ja nadal myślę czy kupić lareta, czy Mutsy 4Rider...
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-22 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny będzie wyrywał dziewczyny ![]() a to moje zakupy do wyprawki od r_p77: - dla mnie: wielkie podpachy, 2 podkłady porodowe, gacie siatkowe i wkładki laktacyjne - dla bobasa: pieluchy tetrowe, dwie flanelowe, pieluszko-ceratka, termometr do wanny, zestaw do paznokci, szczotka i grzebyk, smoczek i mata do wanny (użyję jeśli będę musiała sama kąpać) oprócz tego mam jeszcze krem do buzi, materac, kołdrę, pościel, prześcieradło i ceratkę pod materac (gratis do tego nieszczęsnego łóżeczka)
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Idę Was nadrabiać ![]() Gratuluję zakupów.
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam moje body ze Smyka 3pak za 20zł
![]() I kilka rzeczy z lumpka, które kupiłam z 2 tyg temu ![]() kombinezon za 1zł gruby pajac za 1zł i kamizelka za 1zł |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze na swoją przesyłkę czekam
Mam nadzieję, że jutro się zjawi.
|
|
|
#3019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zainspirowana Waszymi ostatnimi wpisami, postanowiła odpalić Ostry Dyżur, rany co to są za bohaterowie, gdzie Clooney, ta jego dupeczka, łysy doktor... poznaje tylko tą lekarkę z kulami i jednego pielęgniarza, kim są Ci ludzie w tym serialu ?
![]() Cytat:
kwiatuszekkk21 za zakupy---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
o też wyszukiwaczka niezła z Ciebie..A jak pomiary odkąd masz nowy glukometr? to wina w końcu była sprzętu czy dalej takie niskie ?
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Kwestia gustu. Myślę prać w proszkach, lub płynach do prania dla dzieci. Zero płynów jakichkolwiek do płukania. MOże z czasem to się zmieni, ale co za dużo to wiadomo...
|
|
#3021 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak poważnie to ja się boję najbardziej niewyspania, inne rzeczy przezyje ale nie wyobrazam sobie funkcjonowania jak zombi znowu Cytat:
zresztą ja zawsze mam mały brzuszek, przed ciazą też bo tam się gromadzi mi tłuszczyk, jakoś w cycki słabo idzie ![]() 17,5kg ciut za duzo ale nie jakos tragicznie
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
no niezły wypas
Cytat:
Cytat:
Teotonia ma jeszcze swietne wozki
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie firmy mają podpisane umowy z kurierami. Niech przyślą kuriera na swój koszt, żeby odebrał łóżeczko. Chyba jest taka możliwość.
|
|
|
#3024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się zastanawiałam i szukałam na allegro, chyba jednak kupię wanienkę, jest na 102 cm i kosztuje 19 zł, wiec to nie majątek a będzie. Najwyzej do piwnicy powędruje szybko. Cytat:
za gratis i kocyk
|
||
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
o tej białej z niebieskimi paskami na dnie
![]() Cytat:
ja oglądałam jak Abby studia robiła i nie miała jak płacić i teraz już pani doktor
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty mierzysz te ketony w moczu? Bo ja od wizyty tak i nigdy jeszcze nie zmienił mi się pasek koloru? |
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie jakie będą wygodniejsze biustonosze do karmienia? Takie jak ostatnio wklejane były czy podobne ale z fiszbinami
http://allegro.pl/nowosc-biustonosze...913761647.html |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu
Farbowała któraś?
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Teutonii nie wiesz, który model jest w teren, bo nam zależy na wózku nie miejskim, ale takim, który będzie sobie radził po lesie,piasku, drogach na wsi. Jednak one są też sporo droższe. Nie chcemy używanego, bo TŻ uważa, że używany zawsze będzie miał jakieś luzy w stelażu itp.... a jego bardzo denerwuje np jak rączka "chodzi", stelaż nie jest stabilny.Robiłam dwa razy w ciąży ziołową bez amoniaku Alfaparf, Color Wear i ładnie wyszło.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-22 o 14:47 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

moja mama rodziła mnie 12h i brata tak samo
A mozecie jakas firme polecic? I jak robic hmm z rozmiarami tak sie zastanawiam, poczekac do po porodzie, bo a) i tak od razu po, nie mozna nosic i b) mozna bedzie przymierzyc i np. w razie czego wymienic na dobry rozmiar? No teraz to raczej nie da rady przymierzyc

Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się
.... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...." 
na ich stronie "o mnie" na allegro znalazłam: