Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 09:12   #2011
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ciastek, dziękuję
Co do androidu to miałam to kiedyś w telefonie ale zmieniłam na telefon z Windows Mobil i mam z głowy
a ja z windowsa wlasnie an androida. I nie wiem czy potrzeba instalowac antywirusa czy nie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:21   #2012
phdwao
Zakorzenienie

Olcia u nas ryk niesamowity jak ubieramy małego, aszczególnie jak to którys raz jednego dnia

zamówiłam sobie kilka kosmetyków PAT&RUB jeszcz enie miałam, nic a wciąz słysze dobre opinie, macie jakies doświdczenia z nimi?

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-23 o 09:23
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:30   #2013
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Miałam pokazać co młody dostał od znajomych w sobotę Mamusie dziewczynek mają różowo, a ja się zmagam z błękitami
No i mój Kotecek w szlafroczku
Jeszcze jak byłam w ciąży to miałam bon do smyka i kupiłam Hani taki sam niebieski komplecik

A Kubuś śliczny
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
[/COLOR]ja mam takie glupie pytanie ma ktos z was w telefonie androida?
Ja mam taki telefon gdzies od 2 tygodni i nie mam pojęcia nawet nie pomyślałam że może powinna mieć antywirusa

phdwao widziałam te kosmetyki ale pojęcia nie mam jakie są

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:32   #2014
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
J
Ja mam taki telefon gdzies od 2 tygodni i nie mam pojęcia nawet nie pomyślałam że może powinna mieć antywirusa
ja mam od przedwczoraj bo swoj na windowsie oddałam dla tzta tzn oddam. I natknelam sie ze sa i sciagnelam i neiwiem czy instalowac czy nie ale czytalam opinie ze duzo instaluje i ze jest fajny i chroni telefon. Ale czy az tak potrzebny to niewiem wlasnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-23, 09:37   #2015
karolka110
Wtajemniczenie

Agunia, Maciejka wy na pewno coś wiecie na ten temat-czy warto dzieciaczkom do mleka dodawać pre i probiotyki??niby na mlek pisze, że już są w składzie więc nie wiem, czy warto w to inwestować??
Stary 2013-01-23, 09:45   #2016
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze jak byłam w ciąży to miałam bon do smyka i kupiłam Hani taki sam niebieski komplecik

A Kubuś śliczny
Szlafroczek jest cudny Tylko tak szczerze mówiąc uważam, że trochę zbędny Ja po kąpieli młodego ubieram w piżamkę, karmię i on zaraz zasypia...

Dziękuję w imieniu Kuby

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Agunia, Maciejka wy na pewno coś wiecie na ten temat-czy warto dzieciaczkom do mleka dodawać pre i probiotyki??niby na mlek pisze, że już są w składzie więc nie wiem, czy warto w to inwestować??
Pytanie nie do mnie ale jak dla mnie to nie ma sensu. Zwłaszcza teraz kiedy rozszerzasz dietę i dziecko dostaje różne pokarmy zawierające różne składniki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:47   #2017
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
podajecie dzieciom rybe?
Tak, dwa razy w tygodniu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 09:48   #2018
karolka110
Wtajemniczenie

Depoison Kochana mogłabyś mi na ebayu znaleźć taki kojec dla dziecia drewniany-takie jakby barierki, którymi zabezpieczasz sobie obszar w którym dziecko się porusza??oraz suszarkę, jakąś fajną na butelki, w fajnej cenie??bo ja coś sobie nie radzę

edit: suszarkę znalazłam-ceny wysokie, niektóre suszary brzydkie, a te ładne 22 euro....haha

Victoria-dzięki, ja ciemnawa nieraz jestem, dlatego pytam.....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-01-23 o 09:53
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:51   #2019
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Szlafroczek jest cudny Tylko tak szczerze mówiąc uważam, że trochę zbędny Ja po kąpieli młodego ubieram w piżamkę, karmię i on zaraz zasypia...
Ja właśnie dlatego nie mam dla małej szlafroczka. Mówiąc komplecik miałam na myśli właśnie te śpioszki z bluzeczką które pokazałaś. Niestety już z niego wyrosła

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2013-01-23 o 09:57
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:53   #2020
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
gratki dla Tymusia

hmm na ten rozstęp robi się "skośne brzuszki" lub takie, przy których układa się na brzuchu ręce złożone na krzyż i w trakcie podnoszenia głowy i tułowia dociska się mięśnie brzucha do środka, właśnie po to, by rozstęp się zmniejszał.
Z tym dociskaniem mięśni, to robię w ciągu dnia na stojąco, bo nie mam czasu się połozyć. Jak będę miała czas to porobię skośne, lubię robić brzuszki, jak mam czas i siły.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mój synek dzisiaj strasznie marudny, chyba zabki. Strasznie mi przykro patrzeć jak sie męczy. Teraz zasnął ale jest rozpalony i ma 37,9 stopni mam nadzieje ze temperatura za chwile mu spadnie poza tym dzisiaj zrobił 3 razy kupe czego już dawno nie było.
Pewnie ząbki, bidulek się męczy.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj środa więc będzie się chwalić a co
-7kg

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej ! co za noc, pobudka co 2 h, jestem zombie, moglabym sie teraz polozyc bo maly usnąła, ale szkoda mi czasu, msuze rozwiesic posciele i zdjac wczorajsze pranie
Witaj w moim świecie. U nas to norma, a często jest jeszcze gorzej.

Łeb mnie napier... boli bardzo!!! Niech to cholera. Nie wychodze dziś na jeden spacer. Potem pójdę tylko po Kaję do przedszkola. Muszę się trochę podkurować.
A jeszcze ta moja mała pinda ćwiczy krzyki...

Gotuję jajo, żeby dodać Nadii do obiadku żółtko, mam nadzieję, że będzie jej smakować.

Boziuuu, jak ja kocham te jej małe łapeczki.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:54   #2021
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 10:02   #2022
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas podobnie, mlody rozbudzony, glupio mowic ale wtedy jestem tak spiąca ze jestem zła na ta całą sytuacje
Też bywam zła w takich sytuacjach, jak wstaję co 5 minut.

Cytat:
dziewczny wychodzicie w taki mroz -10 stopni????/ bo ja wtedy wyszlam na 2 godz i jakos drugi raz nie mam ochoty..... ale teraz beda same takie dni..
Tak Tzn. ostatnio to wychodzi moja babcia - jak jest bardzo zimno, to tak na godzinkę. Dzisiaj jednak chyba ja się przejdę Mała ma zimne poliki, ale poza tym jest cieplutka.

Cytat:
dzięki za gratki
Gratki swoją drogą, ale ode mnie wielki szacun!

Cytat:
a ja z windowsa wlasnie an androida. I nie wiem czy potrzeba instalowac antywirusa czy nie
Ja mam Avasta na Androidzie.
Stary 2013-01-23, 10:02   #2023
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Depoison Kochana mogłabyś mi na ebayu znaleźć taki kojec dla dziecia drewniany-takie jakby barierki, którymi zabezpieczasz sobie obszar w którym dziecko się porusza??oraz suszarkę, jakąś fajną na butelki, w fajnej cenie??bo ja coś sobie nie radzę

edit: suszarkę znalazłam-ceny wysokie, niektóre suszary brzydkie, a te ładne 22 euro....haha

Victoria-dzięki, ja ciemnawa nieraz jestem, dlatego pytam.....
Pokaż suszarkę za 22 euro pozłacana?

Ja tam też żaden omnibus też wolę zapytać ale tu akurat wydaje mi się, że wystarczy mleczko (tym bardziej jeśli ono ma i pro i prebiotyki) i wprowadzane pokarmy

Cytat:
Ja właśnie dlatego nie mam dla małej szlafroczka. Mówiąc komplecik miałam na myśli właśnie te śpioszki z bluzeczką które pokazałaś. Niestety już z niego wyrosła
to źle przeczytałam, mea culpa Komplecik jest fajniutki. My dostaliśmy w rozmiarze 80 więc jeszcze jest trochę duży

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć
cześć

Stary 2013-01-23, 10:06   #2024
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam od przedwczoraj bo swoj na windowsie oddałam dla tzta tzn oddam. I natknelam sie ze sa i sciagnelam i neiwiem czy instalowac czy nie ale czytalam opinie ze duzo instaluje i ze jest fajny i chroni telefon. Ale czy az tak potrzebny to niewiem wlasnie
Tz też tak myślał do momentu, w którym złapał wirusa w telefonie
Stary 2013-01-23, 10:06   #2025
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam! Dołączam do wszystkich które miały koszmarną noc. Mały płakał przeraźliwie od 3 do 6, nie mam pojęcia dlaczego. Chciał zasnąć przysypiał i za chwilę ryk, nie chciał jeść ani pić, pielucha sucha W końcu dałam czopek p/bólowy, espumisan, nosiłam prawie godzinę, w końcu zjadł o 6 i zasnął. Oczy mam na zapałkach

Cytat:
Ja chyba nawet nie będę miała wyrzutów sumienia taka wredota ze mnie.
A jak wyjaśnisz małemu,że ma mówić do dziadka pan?
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witam witam witam ponownie ale mńie dawno nie byłomój Tymon dziś skończył 5mcy pochwałę sie ze w sylwestra wyszedł mu pierwszy zabek, za tydzien kolejny, a teraz idzie chyba trzeci bo silni sie baaaardzo i denerwuje. Chyba tez przechodzimy skok...taki potężny, bo do tej pory moje dziecie przesypialo noc, a teraz budzi sie co 2 h ....ehhh zmęczona jestem bardzo, a trwa to już 2 tyg.....poza tym w dzień tez ma problem ze spaniem, co jeszcze tydzien temu problemem nie było....jestem wykończona ale... Jego uśmiech wynagradza wszystko, ponarzekam jednak trzeba
Od kilku tyg wprowadzamy mu tez sloiczki ale zbankrutuje na nie więc musze nauczyc sie gotować dla niego
Poza tym....wracam do pracy 1 marca już niestety
Kochane, Czy musze pociągać mleko jesli przestanę go karmić? Bo jak zastępuje karmienie mlekiem modyfikowanym to chce mi rozerwać pierś.....i nie mam pojęcia co robić......
Nie wiem czy pisałam.....wreszcie mieszkam u siebie w domku
Gratulacje z okazji 5 miesięcznicy, ząbków i nowego domku
Cytat:
Dzisiaj środa więc będzie się chwalić a co
-7kg
Brawo Nadalka, super
Cytat:
dziewczny wychodzicie w taki mroz -10 stopni????/ bo ja wtedy wyszlam na 2 godz i jakos drugi raz nie mam ochoty..... ale teraz beda same takie dni..
Nie wychodzę bo u nas w ogóle nie odśnieżają, nie przebiłabym się wózkiem przez te zaspy, nie ma szans, nawet samochód się zakopuje Wstawiam wózek do otwartego garażu i weranduję małego, bo tylko tak on zaśnie w dzień
Mam już po dziurki w nosie tego ***anego śniegu cały czas sypie. Mąż jechał do pracy 3 godziny dziś
Cytat:
a ja musze wyjsc czasem bo jestem sama i musze zrobic zakupy i brac mala ze soba bo niemam z kim zostawic ale poki co chlebow kupilam kilka i pomrozilam wiec przez jakies 2-3 dni moge siedziec ew na balkon na chwile wziac mala,...
A nie masz tam u siebie jakiegoś spożywczaka gdzie można przez net zamawiać? Coś jak Alma24 albo e-Tesco?
Cytat:

Miałam pokazać co młody dostał od znajomych w sobotę Mamusie dziewczynek mają różowo, a ja się zmagam z błękitami
Piękny i K. i szlafroczek
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 10:11   #2026
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witam witam witam ponownie ale mńie dawno nie byłomój Tymon dziś skończył 5mcy pochwałę sie ze w sylwestra wyszedł mu pierwszy zabek, za tydzien kolejny, a teraz idzie chyba trzeci bo silni sie baaaardzo i denerwuje. Chyba tez przechodzimy skok...taki potężny, bo do tej pory moje dziecie przesypialo noc, a teraz budzi sie co 2 h ....ehhh zmęczona jestem bardzo, a trwa to już 2 tyg.....poza tym w dzień tez ma problem ze spaniem, co jeszcze tydzien temu problemem nie było....jestem wykończona ale... Jego uśmiech wynagradza wszystko, ponarzekam jednak trzeba
Od kilku tyg wprowadzamy mu tez sloiczki ale zbankrutuje na nie więc musze nauczyc sie gotować dla niego
Poza tym....wracam do pracy 1 marca już niestety
Kochane, Czy musze pociągać mleko jesli przestanę go karmić? Bo jak zastępuje karmienie mlekiem modyfikowanym to chce mi rozerwać pierś.....i nie mam pojęcia co robić......
Nie wiem czy pisałam.....wreszcie mieszkam u siebie w domku
Najlepszego z okazji tych 5 m-cy

Lepiej nie doprowadzać do takiego stanu kiedy "rozrywa pierś" - ja nawet nie wiem kiedy dostałam zapalenia (nie od razu się zorientowałam, że to to) i do przyjemności to nie należy. Radzę odciągać, przynajmniej do momentu kiedy poczujesz ulgę, stopniowo "wyciszać" laktację - tak to sobie wyobrażam przynajmniej, bo ja póki co jeszcze nie rezygnuję z karmienia. Na pewno nie zostawiałabym tego samemu sobie, bo można się poważnych problemów nabawić. Jak będziesz odciągać w niewielkich ilościach, to laktacja powinna się zmniejszać - tak sądzę...

Mojemu dziecięciu chyba też właśnie wyłażą kolejne ząbki, a co do dzisiejszej nocy to już zdążyłam zapomnieć jak to jest tak często wstawać do dziecka (dzisiaj spał w łóżeczku), ale dziś sobie przypomniałam, masakra...

KarolinaPW mój też miał takie pobudki 3 czy 4 dni (a raczej noce) z rzędu, ale krócej to trwało i nie mam pojęcia jaki był powód... Wczoraj za to ciężkie popołudnie mieliśmy...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-01-23 o 10:17
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:15   #2027
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam! Dołączam do wszystkich które miały koszmarną noc. Mały płakał przeraźliwie od 3 do 6, nie mam pojęcia dlaczego. Chciał zasnąć przysypiał i za chwilę ryk, nie chciał jeść ani pić, pielucha sucha W końcu dałam czopek p/bólowy, espumisan, nosiłam prawie godzinę, w końcu zjadł o 6 i zasnął. Oczy mam na zapałkach

Piękny i K. i szlafroczek
współczuję nocy

Pytanie powinno brzmieć - jak wyjaśnisz małemu, że ten pan, który mieszka piętro niżej, którego w ciągu 5 miesięcy swojego życia widział 5 razy (dzieli nas tylko strop) to jego dziadek

dziękuję

Stary 2013-01-23, 10:17   #2028
phdwao
Zakorzenienie

w ramcha BLW dalam małemy chleb kukurydziany z masłem, ale sobie radził miał spory kawał buzi, przetrzymal go az zmiekłi połknał na 2 razy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:33   #2029
prince_polo
Zakorzenienie

ej czy was tez tak w @ zalewa? bo zemnie leci jak,z kranu momentami

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 10:35   #2030
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak na razie miałam 2 @. Pierwsza bardzo obfita, lało się strasznie. Druga już w normie. Ale może to przez tabletki antykoncepcyjne bo ja biorę

Stary 2013-01-23, 10:36   #2031
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
w ramcha BLW dalam małemy chleb kukurydziany z masłem, ale sobie radził miał spory kawał buzi, przetrzymal go az zmiekłi połknał na 2 razy
Ja dałam tydzień temu małej małą kromkę chleba i marchewkę gotowaną pół twardą i tak zaczęła mi się krztusić, że zwymiotowała wszytko plus mleko ...boję się jej dawać coś samej do rączki chociaż mała bardzo chce jeść sama...wtedy daję jej w siateczce , ale takiego zadowolenia już nie ma jak samej w łapce
Stary 2013-01-23, 10:43   #2032
nadalka
Zakorzenienie

Właśnie wróciłyśmy ze spacerku

Wiecie ja mam wrażenie że u nas 4 trymestr trwał pół roku
Stary 2013-01-23, 10:46   #2033
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Tz też tak myślał do momentu, w którym złapał wirusa w telefonie
oja, to ja lepiej zainstaluje mam avg
Cytat:
A nie masz tam u siebie jakiegoś spożywczaka gdzie można przez net zamawiać? Coś jak Alma24 albo e-Tesco?
)
co ty , ja mieszkam w pipidówie
Cytat:
Ja jak na razie miałam 2 @. Pierwsza bardzo obfita, lało się strasznie. Druga już w normie. Ale może to przez tabletki antykoncepcyjne bo ja biorę
ja mialam kilka @. juz ostatnia byla w miare a dzis sie leje z emnie jak chyba nigdy! tylko wstane to juz czuje. Sasiadka idzie mi kupic majtki bo zanim mi wyschna to masakra a niemam tyle zalałam (tzn pelych niemam a stringi to wiaodmo ze sobie moge w dupe wsadzic )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-23, 10:53   #2034
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Gratki swoją drogą, ale ode mnie wielki szacun!
Stary 2013-01-23, 10:56   #2035
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku

Wiecie ja mam wrażenie że u nas 4 trymestr trwał pół roku
my też zaraz idziemy
Stary 2013-01-23, 10:58   #2036
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam dołączam do grona niewyspanych, od dwóch dni znowu pobudki co godzinę i wybudzanie z rykiem co u nas bardzo rzadko się zdarza

oglądaliśmy wczoraj foteliki i wybraliśmy romer king plus, kat 9-18 kg, w zasadzie to przy takim dziecku nie wyobrażam sobie kupienia fotelika 9-36, opcja z poduszką z przodu nie jest taka zła, gdybyśmy mieli już roczne czy 1,5 roczne dziecko to jest to fajna opcja, dziecko jednak ma w takim foteliku więcej swobody niż w ciasno zapiętych pasach
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:58   #2037
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
oja, to ja lepiej zainstaluje mam avg

co ty , ja mieszkam w pipidówie

ja mialam kilka @. juz ostatnia byla w miare a dzis sie leje z emnie jak chyba nigdy! tylko wstane to juz czuje. Sasiadka idzie mi kupic majtki bo zanim mi wyschna to masakra a niemam tyle zalałam (tzn pelych niemam a stringi to wiaodmo ze sobie moge w dupe wsadzic )
wyjątkowo w tym miesiącu miałam dość słaby okres ale wcześniejsze to przez pierwsze 2/3 dni to masakra i do tego bolesne jajeczkowanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 11:02   #2038
depoison
Zadomowienie

Hello. Nasza noc najgorsza nie była, ale do najlepszych też nie należała, bo mała od 7 na nogach, a my położyliśmy się po 2

Fajną książkę wczoraj małej kupiłam

Cytat:
czasem, nie mam parcia, by codziennie z nią wychodzić. Wczoraj np. było -7, ostatecznie wyszłam (bo musiałam iść na pocztę), ale w nosidle. Trudno to nazwać spacerem, bo na zewnątrz byłyśmy łącznie może ze 25 minut.

Cytat:
śliczności!

Cytat:

a amazon nie może być? Tu http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_...ro%2Caps%2C161 widzę suszarki, ja mam taką białą, najzwyklejszą, bo i tak to trzymam w szafce. Na blacie - choćby najpiękniejsza była - nie postawię, bo z butelkami wygląda i tak za kolorowo
Kojec to Laufstall - na amazonie widzę takie http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_...ta%2Caps%2C152, na ebayu też trochę jest http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksi...5471&_from=R40

Aha, cały czas zapominam Ci się pochwalić - udało mi się jeszcze dostać dla Zosi tę bluzeczkę z włóczkowym ptaszkiem (ta z Zary), która tak podobała mi się u Lili

Cytat:
Pokaż suszarkę za 22 euro pozłacana?
ja Ci mogę pokazać nawet droższą
Voila! http://www.amazon.de/Beaba-911296-BE...8937882&sr=1-8
albo http://www.amazon.de/Boon-B377-Lawn-...937882&sr=1-20
Cytat:
no co, po prostu powie, że ten mężczyzna ma na imię "Proszępana"

Cytat:

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:03   #2039
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
współczuję nocy

Pytanie powinno brzmieć - jak wyjaśnisz małemu, że ten pan, który mieszka piętro niżej, którego w ciągu 5 miesięcy swojego życia widział 5 razy (dzieli nas tylko strop) to jego dziadek

no fakt
Cytat:
Od porodu mam takie powodzie przedtem miałam raczej skąpe teraz coś okropnego
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:08   #2040
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ja dałam tydzień temu małej małą kromkę chleba i marchewkę gotowaną pół twardą i tak zaczęła mi się krztusić, że zwymiotowała wszytko plus mleko ...boję się jej dawać coś samej do rączki chociaż mała bardzo chce jeść sama...wtedy daję jej w siateczce , ale takiego zadowolenia już nie ma jak samej w łapce
warzywa powinny być gotowane na miękko, ale nie rozgotowane (żeby się paćka nie zrobiła)
krztuszenie/wymioty na początku to norma. Luśka też się strasznie krztusiła jedzeniem na początku, i teraz też jej się zdarza, ale już coraz rzadziej, nauczyła się jak sobie z tym radzić i że nie powinna wpychać jedzenia za daleko do buzi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości