|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
dokładnie taki sam dostałam i co sądzicie??? Wiem ze teraz inna moda ...hmm
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-28 o 08:17 |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie podobają właśnie takie budki przesadzone, nie wiem po co ta budka ma tam tyle tego materiału
![]() No i szybko będziecie musieli się przesiąść na spacerówkę z tym gondolkowatym śpiworkiem chyba ![]() Ale kolor bardzo mi się podoba, jeśli to ten ![]() mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c ![]() ![]() (za roxi to już od rana trzymam ) za wizyty ![]()
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cały weekend mnie nie było więc mam co poczytać dzisiaj z rana
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
), miałam test po 75, jakoś dałam radę, przez pierwsze 30 min było mi słabo i wymiotować mi się chciało. I ja też ![]() mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c trzymam kciuki za wizyty margosia, neni, dotkaaa - Śniłyście mi się dziś ![]() U mnie dziś wstrętna pogoda, że się nic nie chce Obudziłam się dziś o 3.30 i nie spałam już do rana ![]() |
|
|
|
|
#2495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was do 82 strony tylko, ale:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W liceum wszystkie się emocjonaowałyśmy i codziennie o tym gadałyśmy Cytat:
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie mi odnośnie tej glukozy, idę mówię że chcę test obciążenia glukozą, pani w laboratorium pobiera mi krew i wychodzę i ona mnie za dwie godziny woła, a ja to sobie spokojnie na korytarzu pije? czy mam wypić to przy niej? No i właśnie, ona mnie za te dwie godziny zawoła czy sama mam sobie pilnować kolejki bo nie wyobrażam sobie mówić każdemu nowemu kto wchodzi, że ja wchodzę o tej i o tej,jak pan zdąży przede mną to ana szczęście Cytat:
![]() 2) wiem właśnie, nawet jak już ubranko jest w jakimś ładnym innym kolorze to albo ma różowe kwaitki, wstążeczki czy inne różowe wstawki albo ma koparki, samochody i inne "męskie" ozdobniki ;/ Oglądaliśmy takie lekkie kurteczki co by były na przyszłą jesień, bo wyprzedaż była, ale właśnie dziewczęce tylko różowe a chłopięce w jakieś koparki i inne takie duperele- nic się nie da uniwersalnego wybrać... 3) Zwolnienie nie zwolnienie z ginem się zobaczysz... a w najgorszym wypadku kciuki będą za podróż
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musiałam mu wytłumaczyć, że w ciąży się to zdarza i podać Twój przykład
|
||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia w selgrosie latem udało nam się znaleźć kurtkę taką wiosenną na przecenie za grosze, z hello kitty. Jedna wersja różowa w białe kropki, a druga o dziwo i dzięki Bogu morska
Małgosia chciała różową, ale zgodziła się na morską. Ale to są wyjątki. Kurtka wtedy na przecenie kosztowała nas całe 20 zł! Szok i chciałam hurtem brać na kilka lat
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę jest ciężko ![]() I nie mam nic przeciwko, żeby były różowe ubranka, bo dziewczynki lubią róż i od czasu do czasu można go ubrać ale nie codziennie od stóp do głów na różowo
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolorów to ja jestem chyba inna, bo rozczula mnie róż u malutkich panienek, ale jak jest cała na różowo to już nie bardzo. Podobnie mam np. z różową pościelą.
Zarówno wózek jak i pościel mam zamiar kupić w neutralnych kolorach, np. zielonym czy filetowym (a wy mi tu ze fiolet to dla dziewczynki, hmhm, wg mnie neutralny). Wiecie co, moja znajoma zrobila przeswietlenie szyjnego odcinka kręgosłupa na początku 5tc. Ona nawet się nie przestraszyła jak się dowiedziała, ze zaszła, a mnie zmroziło. Obecnie jest w 8 tc. W 6tc i 5 dn miała usg i dzidzia miała 2cm. Czy to nie za dużo? Może jej się coś pomyliło? Wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie, ale moja dzidzia w 8tc i 4 dn miała właśnie 2cm. i mój gin twierdził, że jest ok. Właściwie moje maleństwo roście tak jak jest w suwaczku, czyli teraz ma ponad 6cm. Jak było u Was z długością malca? Mam nadzieję, że u niej będzie ok. Martwi mnie to, że nie miała ubrania ochronnego przy prześwietleniu. |
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fiolet jak najbardziej uniwersalny (zależy jeszcze jaki odcień), tylko, pisałyśmy, że ubranka dziewczęce są właśnie różowe lub fioletowe obecnie Do kolorów dochodzą tylko jeszcze typowe dla danej płci motywyA co do wielkości to ja małam tylko mierzonego Malucha w 12t i miał 6,8 cm
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-01-28 o 09:11 |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nie mogłam nigdzie chodzić aby cukry nie spalać Ale się rozpisałam A zapomniałam dodać że ja piłam ja z cytryną wzięłam polówkę cytryny i lepiej mi wchodziło, pan przy płaceniu od razu mnie pytał czy mam cytrynkę |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej mnie intryguje Twój sen
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie smakowało, lubię słodkie ale bez przesady
jak łyknęłam sobie tą glukozę bez cytrynki to od razu mi się cofnęło ![]() Aaaa mój sen haha właśnie nie pamiętam co mi się tam śniło pamiętam tylko jak wyglądałyście ), ty proste włosy kasztanowe do ramion i megaśny ciążowy brzuszek i niska taka jak ja
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
No tak coś się marszczył początkowo
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. tez by mi ulżyło
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
no faktycznie, ciesze się
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się cieszę że już za 5 miesięcy będzie nasze maleństwo z nami ale jednocześnie mam duużo obaw jak to będzie z maluszkiem na początku
|
|
|
|
#2512 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za dzisiejsze wizyty![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale nie wiem jak bym się czuła, gdyby moje dziecko powiedziała coś takiego przy ludziachJa też, tyle, że ja obecnie się nie ograniczam ze słodyczami i boję się, że jak 11.02 pójdę w końcu to gina, to moja waga już nie będzie spadkowa, a wyrówna wszystkie spadki z nawiązką ![]() Aż strach się bać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że z każdym dniem będzie łatwiej... a potem nie będziemy umiały sobie wyobrazić jak wyglądało nasze życie bez Dziecka ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#2514 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam 10 stron i musze się wziąć za robotę jakąś, wiec jeszcze poczytam później, ale naskrobałyście przez weekend
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam takiej ślinej woli i jakoś czekoladki ostatnio mają jakiś magnes na mnie. Każdy posiłek trzeba zakończyć czymś słodkim Cytat:
![]()
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko w ciąże zachodzić dla lepszej figuryA i w końcu suwaczka mam i ja W końcu będę wiedziałą dokłądnie, jak zaawansowana już jestem |
|
|
|
|
#2516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() za dzisiejsze wizytyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
granatowy mi się kojarzy z chłopięcym kolorem, a nie taki niebieski jak na zdjęciu |
|||
|
|
|
#2517 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry się z Wami
![]() za dzisiejsze wizyty!Cytat:
![]() Cytat:
od razu hyc na łóżko, nogi do góry i było ok. Mam własnie takie gwałtowne spadki ciśnienia ostatnio może Tobie też ciśnienie spadło?Cytat:
a że cytrynkę można to nie wiedziałam, skorzystam![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Nie straszę, moja szwagierka wytrzymała tylko godzinę po godzinie zwymiotowała(opowiadała mi że, przepraszam za wyrażenie że obrzygała pół przystanku hahah)
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
Tak mi się jakoś przypomniało, rozmowa mojej mamy z moją 3,5 letnią siostrzenicą:
-Lenka jak myślisz, co ciocia ma w brzuszku? Synka czy córeczkę? -Może kotka?!... A jak starszy braciszek wspomnianej wyżej Lenki (jak była w brzuszku) zapytany co by wolał, braciszka, czy siostrzyczkę stwierdził: Co Bóg da to przyjmiemy... Uwielbiam ich teksty ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
wezme torbę na rzyganko na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozki-retro-adamex...968073955.html co wy na to? ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Edytowane przez JustyskaU Czas edycji: 2013-01-28 o 10:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

co roku obiecuję sobie, że sama zrobię pączki i faworki ale kończy się tak, że nawet nie zabiorę się za szukanie przepisu