Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 11:35   #2011
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38863237]
U nas są dwie wypłaty, więc dla państwa jesteśmy zbyt bogaci Z tym, że państwo już kredytów na mieszkanie i takich tam nie odliczy....[/QUOTE]
No... jakby nam odliczyli to nawet na zasiłek do mopsu byśmy się załapali

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:39   #2012
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No bo wypłaty swoją drogą, a koszt życia - swoją.

Ale skąd ludzie, którzy zarabiają dziesiątki tysięcy zł miesięcznie mogą mieć o tym pojęcie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:42   #2013
sarna405
Zadomowienie

e to ja na becikowe się załapię mamy dochody oby dwoje ja najniższą krajową mąż więcej ale na 4 to nie przekroczy na pewno oj nie...
Ale zastanawiam się co z wychowawczym, coś mi szwagierka mówiła że to jest 400 zł ale zależy od dochód więc nam na pewno przekroczą wiec mogę dopiero się w kolejnym roku się starać...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:42   #2014
Neni1984
Zakorzenienie

Nie mają, ich zdaniem chleb kosztuje 20 zł Już nie pamiętam kto to był taki zorientowany.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:45   #2015
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Tylko, żeby średnia wyszła będzie trzeba odkładać pierwsze pół roku na drugie pół roku
Niby tak, ale ja wychodzę z założenia, że te mamy co teraz rodzą mają gorzej od nas i trzeba się cieszyć tym co dostaniemy. Gorzej nie trawię tego becikowego, chociaż się załapie, to i tak dla mnie to żenada. To jest polityka prorodzinna? Chcą żeby więcej dzieci się rodziło. A na te 1200 mogą się połakomić przyszłe mamusie Może tak by jeszcze z 5 urodzić i za każde 1200, mhmh ... to jest myśl. Będę bogata, bogata, booogaaata !!!

Głupawka mnie się czepia

Cytat:
Widzisz jakie my są pomocne?

Dobrze chociaż, że wszystkie napisały to samo

Nom, bo wojna między mamuśkami byłaby bliska
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:46   #2016
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
I proszę mi tu nie pytać czy jestem na pewno w ciąży, bo cholera mdłości mi przeszły a dopadł mnie stres czy to na pewno dobrze
Nie martw się, poprostu masz to szczęście, że nie będą cię całą ciążę mdłości trzymały

Cytat:
Proszę, dla wszystkich którym smutno i źle...

http://demotywatory.pl/4027500/Gdy-ci-smutno-gdy-ci-zle

Dobry demot nie jest zły4

Surka Siostrzeniec w końcu dostał imię?
Dobre

Mamy małego Borysika Słyszałam inne opcje, więc póki co przyzwyczajam się
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:48   #2017
sarna405
Zadomowienie

jestem ciemna w tych sprawach...ważne że dostanę macierzyńskie a o później zobaczymy...bo do pracy mam zamiar iść jak dziecko skończy 3 lata wtedy do przedszkola bo niestety Żłobka u nas nie ma a dziadkowie sa młodzi i jeszcze długo muszą popracować
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:51   #2018
Neni1984
Zakorzenienie

Muszę uciekać, bo jedziemy do hurtowni po farby i inne pierdoły
Ale później będę, nie cieszcie się
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:57   #2019
zanetaa88
Zakorzenienie

A powiedzie mi jeszcze bo teraz sie zastanawiam, jak nie mam przepracowanego roku to macierzyński bd sie liczył na podstawie tej średniej z poprzednich miesięcy? Bo w sumie rok bd miała dopiero we wrześniu a termin mam na 26.08

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:59   #2020
charmeuse_25
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki, od jakiegoś czasu was podczytuje i wreszcie mnie oświeciło że może bym się do Was przyłączyła jeśli oczywiście zechcecie mnie przygarnąć. Mam na imię Ania, mam 31 lat i jestem w 15 tygodniu. Mam też 2 letniego synka Szymona.
Stary 2013-01-26, 11:59   #2021
idzia111
Zakorzenienie

A z zasiłkami tak jest:

Obecnie kwota na osobę nie może przekroczyć 539zł (gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne 623zł), a od 1 listopada 2014r. mają podnieść na 574zł (gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne 664zł). To jest na rękę. Takie same zasady są przy zasiłkach rodzinnych i przy zasiłkach wychowawczych. Przy trzy osobowej rodzinie nie jest trudno przekroczyć tę kwotę. Nie wiem ale chyba my się nie załapiemy na wychowawczy, jakoś liczyłam, że jak odejdą moje pobory (bo wtedy odejmuje się pensję matki, ponieważ nie zarabia, tylko idzie na wychowawczy) to i tak przekroczy nam trochę. Zobaczymy, póki co teraz przekroczyłoby chyba trochę ponad 2 zł, hehe, to jest pech. Tyle, że wychowawczy to 400zł miesięcznie. Każda kobieta może być na wychowawczym 3 lata na jedno dziecko, ale przez całe życie (nawet jak urodzi więcej dzieci) może być maksymalnie 6 lat na wychowawczym. Z czego pierwsze dwa lata jest płatne a trzeci rok nie. Można być na wychowawczym nawet jeden rok, sama decydujesz.

Jeżeli nawet przekroczy się dochód na osobę to każda pracująca kobieta ma prawo do urlopu wychowawczego, tylko wtedy bezpłatnego, ale uwaga ... zalicza sie ten czas do emerytury. To jest kwestia dogadania się z pracodawcą czy idziemy czy nie.

Ja mam małą pensję, ale jednak 400zł to baaardzo mało i raczej wrócę do pracy (na 99%), nawet jak się załapię na płatny. Piszę raczej, bo moje motto ,,nigdy nie mów nigdy".

charmeuseWitamy nową mamę, wszystkie jesteście mile widziane.

zaneta88Z tym wyliczeniem do macierzyńskiego nie wypowiem się. Nie mam w tej kwestii takiej wiedzy. Wiem, że na ogół biorą podstawę z ostatniego roku, a jak nie minie rok to .... Jest tu ktoś mądry, kto pomoże?

A swoją drogą, dla banku jesteśmy za biedni na kredyt, a dla MOPS za bogaci, bo nawet zasiłek rodzinny się nie należy, eh życie ...

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-01-26 o 12:09
Stary 2013-01-26, 12:08   #2022
Asiunia1230
Raczkowanie

Witam Kochane. Mnie wczoraj cały dzień nie było, więc dzisiaj nadrabiam.
Właśnie doczytałam, że Igor obchodzi imieniny 5 października. Nasza planowana data ślubu
Chyba jednak zostaniemy przy tym imieniu dla synka

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Lepiej nie pytaj.. Do żyrardoskiego szpitala nie polecam iść z jakąkolwiek dolegliwością,ze względu na bardzo olewcze traktowanie personelu,który ma krótko mówiąc na wszystko wywalone. Niestety doświadczyłam tego dwa razy na własnej skórze, doświadczyli także tego moi znajomi i jedna osoba z rodziny. Co do porodu tam-poczytaj opinie: http://zyrardow24h.pl/topic/3165-por.../page__st__240 Chciałabym rodzić w Warszawie, na Karowej, mam nadzieję że się to uda Jeśli nie, to może Grodzisk, czy Pruszków? Nie czytałam jeszcze o tamtych szpitalach,ale wszędzie lepiej niż tu moim zdaniem.
Też myślałam o Warszawie, z tym, że o szpitalu Św. Zofii przy ul. Żelaznej.
Dużo osób sobie chwali szpital na Karowej, nawet w naszym wątku z tego co kojarzę jakieś dziewczyny o nim mówiły.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Tatą się nie przejmuj. Jeśli już taki jest, to nerwami go nie zmienisz. Musisz nauczyć się go lekceważyć pod tym względem. A ty zamierzasz się przeprowadzać do TŻ, prawda? Jak tak się stanie, to będziesz miała święty spokój. Twój tata może czuje do niego niechęć po tym wszystkim co się stało wcześniej? Nie wiem, ale jeśli mama się cieszy ze ślubu, to on na pewno też będzie.
Na razie mam zamiar mieszkać u rodziców, przynajmniej do matury.
I właśnie o to chodzi, że jak się przeprowadzę to nie będę miała świętego spokoju, ojciec nie da mi żyć. Nie mam zamiaru po porodzie mieszkać u nich. W końcu to jest nasze dziecko (moje i tż) i potrzebuje pomocy z jego strony, a on chce mieć nas blisko siebie.
Mama mi opowiadała, że jak wczoraj był u niej jej brat (mój chrzestny) i powiedziała mu, że w październiku będzie się bawił u siostrzenicy na weselu to mój ojciec wyjechał z tekstem "Jakim weselu. Ja się na żadne wesele nie zgadzałem".
Mówiła też, że jak przyszliśmy powiedzieć z tż o ślubie to tata jej powiedział, że jego na herbatę nikt nie zaprosił.
Śmieszny jest, to przecież jego dom. A tak poza tym pytałam go czy zrobić mu herbatę. Powiedział, że nie i poszedł na górę.
Co za człowiek...
On zawsze musi mieć inne zdanie niż wszyscy. Ja powiedziałam mamie, że mimo tego co myśli ojciec i rodzice tż zrobimy i tak jak chcemy.
Mój dziadek (ojciec taty) nie raczył przyjechać na ślub moich rodziców. Nie wiem, może on musi zrobić tak samo.
Mama zaraz gada, że ojciec musi pobłogosławić.
Wszyscy się cieszą na wesele (mama, moi bracia, babcia, wujek) więc pewnie go doprowadzą do porządku. Tylko on uparty jest więc może być różnie.
Mama to już następnego dnia po ogłoszeniu nowiny miała zrobioną listę gości

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
pytanie raczej z tych intymnych...:P swedza Was suty?
Niestety tak

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Któraś pisała, że chce małą żyrafkę?
Ale słodka
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:19   #2023
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie mają, ich zdaniem chleb kosztuje 20 zł Już nie pamiętam kto to był taki zorientowany.
Dla Pieńkowskiej wydatek w wysokości bodajże miliona złotych, to nie jest duży wydatek Ale co się dziwić, skoro ta pani do pracy lata prywatnym samolotem

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Uciekam z tego internetu, choćby na chwilę, bo jeszcze tyłka nie ruszyłam z łóżka a już 200 zł wydałam ah te wyprzedaże :d
Stary 2013-01-26, 12:26   #2024
idzia111
Zakorzenienie

Asiunia1230 Powiem tylko tyle. Wiem, że to Twój ojciec, ale musisz zacząć olewać takie zachowanie. Jak Cię czytam to tak jakbym czytała o swoim teściu. Serio, oni (Twój tato i mój teść) by się dogadali, albo pozabijali. Mogliby zatruwać innym życie i cieszyć się. Nie przesadzam. Mój teść nie przyszedł z Tż, teściową i bratem na oficjalne zaręczyny. Ma takie fazy. Czasami teściowej nie ma, to my idziemy do niego żeby odwiedzić, a on demonstracyjnie wychodzi z pokoju i ... zostajemy sami. A o zrobieniu herbatki czy coś można zapomnieć. My możemy sobie zrobić sami, bo to w końcu rodzinny dom Tż ale z nim człowiek czuje się jak intruz.

A teraz uwaga, szybko do pionu go teściowa postawiła. Powiedziała, że jak dalej będzie tak postępował to pożałuje, dzieci się od niego odwrócą, a jak będą wnuki to ich nie zobaczy, bo nie pozwolą i będą miały rację. I co ... poskutkowało. On nadal jest inny, rozmawiam z nim o pogodzie i pierdołach. Nie wie o naszych problemach czy ważnych sprawach za wiele, tylko to co musi, czyli np. że jestem w ciąży i koniec.

Cóż są tacy ludzie, i myślę patrząc na teścia, że to genetyczne, bo jego mama była taka sama. Za to teściowa jest dla mnie jak druga mama. Ona była tak samo traktowana przez swoją teściową jak ja przez teścia. Aha i on ma problem ze wszystkimi, z ciotką nie odzywał się przez 2 lata, a pogodzili się na naszym weselu. Już to olewamy i jak czasami ma ciche dni, to my, czyli tż, ja, teściowa, szwagier i każdy z rodziny co do nas przychodzi totalnie go olewamy. Długo nie wytrzymuje, pęka, bo go to wkurza.

Dlatego też mieszkamy z moją mamą, w bloku. U teściów mieszkaliśmy miesiąc i o jeden miesiąc za długo. Dobrze, że nie wyremontowaliśmy góry, bo tylko kasę byśmy utopili. Tam mielibyśmy lepsze warunki mieszkaniowe, ale za to zdecydowanie gorsze psychicznie. On mówi tak: ,,ja się nie wtrącam, ale ... zróbcie tak czy siak", a jak nie to kłótnia. Tak na odległość nie jest źle, a teraz czeka na wnuka czy wnuczkę i jest zupełnie inny.

Ale się rozpisałam.
Stary 2013-01-26, 12:47   #2025
charmeuse_25
Raczkowanie

Ostatnio dużo pisałyście o recenzjach produktów dla dzieci. Ja zawsze korzystam z bloga kruszyny Dzieciowo mi! Jest tam masa opisów pieluch chusteczek kremów czego dusza zapragnie.
Stary 2013-01-26, 12:49   #2026
surka
Zakorzenienie

Coś mnie brzuchol od 3 dni swędzi mam nadzieję, że to oznaka iż zaczyna rosnąć, a nie uczulenie na kremiki
Stary 2013-01-26, 12:53   #2027
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Coś mnie brzuchol od 3 dni swędzi mam nadzieję, że to oznaka iż zaczyna rosnąć, a nie uczulenie na kremiki
Jakich kremów używasz? Jak brzuch rośnie to swędzi, ale też może to być zapowiedź rozstępów. Tyle, że chyba walka z rozstępami to walka z wiatrakami Obawiam się ich i używam olejku baybedream i olejku ze słodkich migdałów.

Co do kremów jedni polecają inni mówią, że i tak nic nie dają.

Wiecie co, zjadłabym hamburgera .

Ale tu cisza, jak ja mogę pisać to cicho, a jak jestem w pracy to wy szalejecie.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-01-26 o 12:56
Stary 2013-01-26, 13:01   #2028
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy małego Borysika Słyszałam inne opcje, więc póki co przyzwyczajam się
Przyzwyczaisz się
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A powiedzie mi jeszcze bo teraz sie zastanawiam, jak nie mam przepracowanego roku to macierzyński bd sie liczył na podstawie tej średniej z poprzednich miesięcy? Bo w sumie rok bd miała dopiero we wrześniu a termin mam na 26.08
Ja co prawda nie mam umowy o pracę ale na DG biorą pod uwagę średnią z ostatniego roku, a jeżeli nie było roku to średnią z tych miesięcy co były

Cytat:
Napisane przez charmeuse_25 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, od jakiegoś czasu was podczytuje i wreszcie mnie oświeciło że może bym się do Was przyłączyła jeśli oczywiście zechcecie mnie przygarnąć. Mam na imię Ania, mam 31 lat i jestem w 15 tygodniu. Mam też 2 letniego synka Szymona.
Cześć
Doświadczone Mamusia są dla nas skarbnicą wiedzy,, więc na pewno Cię nie wygnamy

Cytat:
Napisane przez charmeuse_25 Pokaż wiadomość
Ostatnio dużo pisałyście o recenzjach produktów dla dzieci. Ja zawsze korzystam z bloga kruszyny Dzieciowo mi! Jest tam masa opisów pieluch chusteczek kremów czego dusza zapragnie.
Może są tam aktualniejsze wiadomości niż na tym blogu co dziewczyny wcześniej wklejały?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

A ktoś kojarzy gdzie jest nasza Irmith?? Też jej dawno nie było... nawet jak miała wizytę to nie przyszła się pochwalić?

Mały
Stary 2013-01-26, 13:02   #2029
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc nadrabiam):P
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Mamusie, które mają umowę przedłużoną do terminu porodu mają również prawo do macierzyńskiego. Być może nie jest to wtedy urlop tylko zasiłek, ale tak czy siak finansowo wychodzi na to samo.

czyli wsumie z tego co piszesz nie mozna sobie wybrac czy tam 20 tyg macierzynskiego czy rok?
ze tylko jest rok przy czym 6 miesiecy 100% a 6mies 60%??
Czyli jak mam umowe przedluzona do dnia porodu to i tak moge isc na roczny zasilek macierzynski ( ktory obowiazuje na tych samych zasadach co urlop macierzynski)?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:07   #2030
kooocur
Zakorzenienie

Laki waroatki ile można pisac??

Nie nadrabiam...ide robic zwijasy wołowe, rosolek i jabłecznik

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:08   #2031
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakich kremów używasz? Jak brzuch rośnie to swędzi, ale też może to być zapowiedź rozstępów. Tyle, że chyba walka z rozstępami to walka z wiatrakami Obawiam się ich i używam olejku baybedream i olejku ze słodkich migdałów.
Mam nadzieję, że to jednka nie zapowiedź rozstępów Używam musteli i oliwki dla dziecie na przemian

Cytat:
Przyzwyczaisz się
W sumie to imię peweni zacznie się używać, jak już zacznie rozrabiać, borys nie wolno itp
Stary 2013-01-26, 13:10   #2032
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc nadrabiam):Pczyli wsumie z tego co piszesz nie mozna sobie wybrac czy tam 20 tyg macierzynskiego czy rok?
ze tylko jest rok przy czym 6 miesiecy 100% a 6mies 60%??
Czyli jak mam umowe przedluzona do dnia porodu to i tak moge isc na roczny zasilek macierzynski ( ktory obowiazuje na tych samych zasadach co urlop macierzynski)?
Można, dlaczego nie. Jeśli chce się wrócić do pracy po 6 miesiącach to wracasz. Tylko u Ciebie jest trochę trudniejsza sprawa. Wiem, że macierzyński Ci się należy. Ale pytanie ile ? Czy 6 miesięcy, czy może 6 miesięcy + 6 miesięcy (1 rok). Zawsze było tak, że kobieta brała całość, ale w obecnej sytuacji. Mogli tak zrobić, że tylko 6 miesięcy i 100% płatne. Trzeba popytać się jakiejś księgowej.
Stary 2013-01-26, 13:12   #2033
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Laki waroatki ile można pisac??

Nie nadrabiam...ide robic zwijasy wołowe, rosolek i jabłecznik
rozszyfrowałam

Cytat:
W sumie to imię peweni zacznie się używać, jak już zacznie rozrabiać, borys nie wolno itp
Jak pracowałam z żłobku to dzieci, które jeszcze za dużo mówić nie umiały, jak jeden mąż znały zwrot "Adaś nie wolno!"...
Było to komiczne, ale to najczęściej powtarzane zdanie było

Mały
Stary 2013-01-26, 13:14   #2034
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dochodzi członek rodziny i dzielimy dochód z 2012 na 3, pomimo, że dzidzi wtedy nie było.
czyli samotna matka tak jak ja bedzie miala dochod dzielony na dwie osoby(ja i dziecko?) ?
Czy jak dziecko bedzie mialo nazwisko ojca to dziele to na 3 os czy dalej na dwie bo nie maamy slubu?

Zuza

Razem
Stary 2013-01-26, 13:18   #2035
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
czyli samotna matka tak jak ja bedzie miala dochod dzielony na dwie osoby(ja i dziecko?) ?
Czy jak dziecko bedzie mialo nazwisko ojca to dziele to na 3 os czy dalej na dwie bo nie maamy slubu?
Na dwie

Mały
Stary 2013-01-26, 13:21   #2036
zanetaa88
Zakorzenienie

SURKA raczej ze brzuszek sie powiększa mi rozstepy dopiero wyszly w pierwszej ciazy w ost 2 tyg.one i tak wyjdą przy karmieniu na piersiach

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:22   #2037
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Można, dlaczego nie. Jeśli chce się wrócić do pracy po 6 miesiącach to wracasz. Tylko u Ciebie jest trochę trudniejsza sprawa. Wiem, że macierzyński Ci się należy. Ale pytanie ile ? Czy 6 miesięcy, czy może 6 miesięcy + 6 miesięcy (1 rok). Zawsze było tak, że kobieta brała całość, ale w obecnej sytuacji. Mogli tak zrobić, że tylko 6 miesięcy i 100% płatne. Trzeba popytać się jakiejś księgowej.
albo zadzwonic do milych Pan z zusu i zapytac hahaha..
Dzieki..
Ja ogarnelam sie,posprzatalam zjadlam rosolek no ale na prasowanie sie nie zanosi..chodziaz?Moze hahahhaah

Zuza

Razem
Stary 2013-01-26, 13:23   #2038
idzia111
Zakorzenienie

Miałam odpisać, ale już jest odpowiedź, że na dwie. Należy Ci się też zasiłek z tytułu samotnego macierzyństwa. Musisz popytać się o zasady przyznawania.
Stary 2013-01-26, 13:24   #2039
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na dwie
Wow zalapie sie hah)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-26, 13:26   #2040
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam odpisać, ale już jest odpowiedź, że na dwie. Należy Ci się też zasiłek z tytułu samotnego macierzyństwa. Musisz popytać się o zasady przyznawania.
Wiedziałam, że moim największym błędem było wzięcie ślubu
Samotna matka ma tyle przywilejów, o których ja mogę tylko pomarzyć

A najgorsze, że Dziecko Dotki dostanie się do przedszkola, bo jako samotna Matka ma pierwszeństwo nade mną, a moje nie tylko dlatego, że mamy ślub z ojcem dziecka

Dotkaaa planujecie ślub przed pójściem dziecka do przedszkola?

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości