Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 08:13   #2491
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

dokładnie taki sam dostałam i co sądzicie??? Wiem ze teraz inna moda ...hmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WOZEK-UNIWERSALNY-model-F7-29154-big[1].jpg (25,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d6ba823a5127e4baba4ff8a5d5e74d00[1].jpg (21,2 KB, 29 załadowań)
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-28 o 08:17
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:18   #2492
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
dokładnie taki sam co sądzicie??? tamten to nie był ale podobny
Mi się nie podobają właśnie takie budki przesadzone, nie wiem po co ta budka ma tam tyle tego materiału
No i szybko będziecie musieli się przesiąść na spacerówkę z tym gondolkowatym śpiworkiem chyba

Ale kolor bardzo mi się podoba, jeśli to ten i nie uwazam absolutnie żeby był chłopięcy

mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c
(za roxi to już od rana trzymam) za wizyty

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:25   #2493
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry

Cały weekend mnie nie było więc mam co poczytać dzisiaj z rana

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:29   #2494
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Na najbliższą wizytę u gin mam się zgłosić z glukozą, była któraś z Was na takiej wizycie?
Ja już jestem po teście glukozy (ginka napisała mi w karcie ciąży to badanie na przedziale 20-22 tyg, a ja się pomyliłam i zrobiłam już ), miałam test po 75, jakoś dałam radę, przez pierwsze 30 min było mi słabo i wymiotować mi się chciało.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
07.02 czekam z utęsknieniem
I ja też

mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c trzymam kciuki za wizyty

margosia, neni, dotkaaa
- Śniłyście mi się dziś
U mnie dziś wstrętna pogoda, że się nic nie chce
Obudziłam się dziś o 3.30 i nie spałam już do rana

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:29   #2495
mela1234
Zakorzenienie

Nadrobiłam was do 82 strony tylko, ale:

Cytat:
Wózek jak najbardziej w moim stylu, może kolor inny, ale znajdź mi takie z 4 dużymi kołami + skrętne

Cytat:
Kolory jeszcze są z czarnym

Dzisiaj dostaliśmy od teściowej worek ciuszków od jakiejś jej znajomej, a że znajoma ma 2 córki to większość jest różowa... (Mówiłam, że nienawidzę różu?)
I powiedziałam, że szkoda, że różowe- w razie czego dla chłopca się nie nada to argument jest taki, że róż pasuje do wózka I dla niej słodko wyglądają chłopcy w różowym
Wierz mi, że ciężko ubrać córkę bez różu. W sklepach ogólnie dla chłopców brąz i granat, a dla dziewczynek róż i fiolet. Ostatnio w Lidlu kupiłam jej dwie bluzeczki z kolekcji chłopięcej bo były granatowe i bardzo ładne, a dla dziewczynek oczywiście różowe. Mam już dosyć tego koloru no ale nie będzie cały czas w białym chodziła Ciotka mnie trochę ratuje jak co roku jedzie do Kanady i obkupuje mnie w ciuszki. Tam mają całą paletę kolorów i wcale nie stawiają na róż.

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja też namiętnie oglądałam Palome, Zbuntowanego anioła , Alvaro, Fiorella (tak się ten serial nazywał), jakie to były żenujące seriale a ja sie wtedy nimi fascynowałam
Ja uwielbiałam Zbuntowanego W liceum wszystkie się emocjonaowałyśmy i codziennie o tym gadałyśmy

Cytat:

mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c
(za roxi to już od rana trzymam) za wizyty
Ja idę tylko po zwolnienie. Boję się tylko drogi bo mam jakieś 20 km przez pola a ślizko jest
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:44   #2496
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ja już jestem po teście glukozy (ginka napisała mi w karcie ciąży to badanie na przedziale 20-22 tyg, a ja się pomyliłam i zrobiłam już ), miałam test po 75, jakoś dałam radę, przez pierwsze 30 min było mi słabo i wymiotować mi się chciało.

I ja też

mela1234, Anulka_p, strawberry162, roxy1980c trzymam kciuki za wizyty

margosia, neni, dotkaaa
- Śniłyście mi się dziś
U mnie dziś wstrętna pogoda, że się nic nie chce
Obudziłam się dziś o 3.30 i nie spałam już do rana
A co robiłyśmy w tym śnie?

A powiedzcie mi odnośnie tej glukozy, idę mówię że chcę test obciążenia glukozą, pani w laboratorium pobiera mi krew i wychodzę i ona mnie za dwie godziny woła, a ja to sobie spokojnie na korytarzu pije? czy mam wypić to przy niej?
No i właśnie, ona mnie za te dwie godziny zawoła czy sama mam sobie pilnować kolejki bo nie wyobrażam sobie mówić każdemu nowemu kto wchodzi, że ja wchodzę o tej i o tej,jak pan zdąży przede mną to ana szczęście

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was do 82 strony tylko, ale:

1)Wózek jak najbardziej w moim stylu, może kolor inny, ale znajdź mi takie z 4 dużymi kołami + skrętne

2)Wierz mi, że ciężko ubrać córkę bez różu. W sklepach ogólnie dla chłopców brąz i granat, a dla dziewczynek róż i fiolet. Ostatnio w Lidlu kupiłam jej dwie bluzeczki z kolekcji chłopięcej bo były granatowe i bardzo ładne, a dla dziewczynek oczywiście różowe. Mam już dosyć tego koloru no ale nie będzie cały czas w białym chodziła Ciotka mnie trochę ratuje jak co roku jedzie do Kanady i obkupuje mnie w ciuszki. Tam mają całą paletę kolorów i wcale nie stawiają na róż.

3)Ja idę tylko po zwolnienie. Boję się tylko drogi bo mam jakieś 20 km przez pola a ślizko jest
1) Cudotwórcą nie jestem
2) wiem właśnie, nawet jak już ubranko jest w jakimś ładnym innym kolorze to albo ma różowe kwaitki, wstążeczki czy inne różowe wstawki albo ma koparki, samochody i inne "męskie" ozdobniki ;/

Oglądaliśmy takie lekkie kurteczki co by były na przyszłą jesień, bo wyprzedaż była, ale właśnie dziewczęce tylko różowe a chłopięce w jakieś koparki i inne takie duperele- nic się nie da uniwersalnego wybrać...

3) Zwolnienie nie zwolnienie z ginem się zobaczysz... a w najgorszym wypadku kciuki będą za podróż

Mały
Stary 2013-01-28, 08:45   #2497
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
przerabiałam to jak byłam nastolatką, nic przyjemnego, ale to podobno z braku odpowiedniej dawki tlenu, wiesz duzo ludzi, wszystko pozamykane itd
No właśnie dziwię się trochę, że mnie akurat w kościele wzięło na omdlenia, bo zimą za ciepło tam nie jest. Właściwie w sam raz jak się siedzi w płaszczu i szaliku, dosyć chłodno i rześko w powietrzu. Może jakieś ciśnienie niskie miałam.

Cytat:

Ja tak miałam jakiś czas temu w biedronce
Usiadłam sobie w sklepie na podłodze, żeby nie runąć, ale nikt się nie zainteresował czy coś się dzieje
Pamiętam opis Twojej 'akcji' w Biedronie..nawet mi się przypomniała Twoja historia jak wyszliśmy z kościoła i mąż chciał mnie na pogotowie wieźć Musiałam mu wytłumaczyć, że w ciąży się to zdarza i podać Twój przykład

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:50   #2498
mela1234
Zakorzenienie

Margosia w selgrosie latem udało nam się znaleźć kurtkę taką wiosenną na przecenie za grosze, z hello kitty. Jedna wersja różowa w białe kropki, a druga o dziwo i dzięki Bogu morska Małgosia chciała różową, ale zgodziła się na morską. Ale to są wyjątki. Kurtka wtedy na przecenie kosztowała nas całe 20 zł! Szok i chciałam hurtem brać na kilka lat
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:57   #2499
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No właśnie dziwię się trochę, że mnie akurat w kościele wzięło na omdlenia, bo zimą za ciepło tam nie jest. Właściwie w sam raz jak się siedzi w płaszczu i szaliku, dosyć chłodno i rześko w powietrzu. Może jakieś ciśnienie niskie miałam.

Pamiętam opis Twojej 'akcji' w Biedronie..nawet mi się przypomniała Twoja historia jak wyszliśmy z kościoła i mąż chciał mnie na pogotowie wieźć Musiałam mu wytłumaczyć, że w ciąży się to zdarza i podać Twój przykład
Uwierzył na słowo?
Cytat:
Margosia w selgrosie latem udało nam się znaleźć kurtkę taką wiosenną na przecenie za grosze, z hello kitty. Jedna wersja różowa w białe kropki, a druga o dziwo i dzięki Bogu morska Małgosia chciała różową, ale zgodziła się na morską. Ale to są wyjątki. Kurtka wtedy na przecenie kosztowała nas całe 20 zł! Szok i chciałam hurtem brać na kilka lat
Miałam w żłobku dziewczynkę, która właśnie przez jakiś czas przychodziła na ciemno fioletowo, brązowo i czarno, ale po jakimś czasie mama chyba stwierdziła, że za ciemne ubrania jak na dwulatka bo później już miała więcej różu
Naprawdę jest ciężko

I nie mam nic przeciwko, żeby były różowe ubranka, bo dziewczynki lubią róż i od czasu do czasu można go ubrać ale nie codziennie od stóp do głów na różowo

Mały
Stary 2013-01-28, 09:02   #2500
idzia111
Zakorzenienie

Co do kolorów to ja jestem chyba inna, bo rozczula mnie róż u malutkich panienek, ale jak jest cała na różowo to już nie bardzo. Podobnie mam np. z różową pościelą.

Zarówno wózek jak i pościel mam zamiar kupić w neutralnych kolorach, np. zielonym czy filetowym (a wy mi tu ze fiolet to dla dziewczynki, hmhm, wg mnie neutralny).

Wiecie co, moja znajoma zrobila przeswietlenie szyjnego odcinka kręgosłupa na początku 5tc. Ona nawet się nie przestraszyła jak się dowiedziała, ze zaszła, a mnie zmroziło. Obecnie jest w 8 tc. W 6tc i 5 dn miała usg i dzidzia miała 2cm. Czy to nie za dużo? Może jej się coś pomyliło? Wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie, ale moja dzidzia w 8tc i 4 dn miała właśnie 2cm. i mój gin twierdził, że jest ok. Właściwie moje maleństwo roście tak jak jest w suwaczku, czyli teraz ma ponad 6cm. Jak było u Was z długością malca?

Mam nadzieję, że u niej będzie ok. Martwi mnie to, że nie miała ubrania ochronnego przy prześwietleniu.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:09   #2501
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Co do kolorów to ja jestem chyba inna, bo rozczula mnie róż u malutkich panienek, ale jak jest cała na różowo to już nie bardzo. Podobnie mam np. z różową pościelą.

Zarówno wózek jak i pościel mam zamiar kupić w neutralnych kolorach, np. zielonym czy filetowym (a wy mi tu ze fiolet to dla dziewczynki, hmhm, wg mnie neutralny).

Wiecie co, moja znajoma zrobila przeswietlenie szyjnego odcinka kręgosłupa na początku 5tc. Ona nawet się nie przestraszyła jak się dowiedziała, ze zaszła, a mnie zmroziło. Obecnie jest w 8 tc. W 6tc i 5 dn miała usg i dzidzia miała 2cm. Czy to nie za dużo? Może jej się coś pomyliło? Wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie, ale moja dzidzia w 8tc i 4 dn miała właśnie 2cm. i mój gin twierdził, że jest ok. Właściwie moje maleństwo roście tak jak jest w suwaczku, czyli teraz ma ponad 6cm. Jak było u Was z długością malca?

Mam nadzieję, że u niej będzie ok. Martwi mnie to, że nie miała ubrania ochronnego przy prześwietleniu.
Ja osobiście mam awersję do różu stąd moje podejście do tego koloru

A fiolet jak najbardziej uniwersalny (zależy jeszcze jaki odcień), tylko, pisałyśmy, że ubranka dziewczęce są właśnie różowe lub fioletowe obecnie Tak samo jak nie uważam, ze niebieski jest tyko chłopięcy- w sumie tylko róż jest zarezerwowany dla Małych Księżniczek, a wszystkie inne kolory są bardziej uniwersalne Do kolorów dochodzą tylko jeszcze typowe dla danej płci motywy

A co do wielkości to ja małam tylko mierzonego Malucha w 12t i miał 6,8 cm

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-01-28 o 09:11
Stary 2013-01-28, 09:10   #2502
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
A co robiłyśmy w tym śnie?

A powiedzcie mi odnośnie tej glukozy, idę mówię że chcę test obciążenia glukozą, pani w laboratorium pobiera mi krew i wychodzę i ona mnie za dwie godziny woła, a ja to sobie spokojnie na korytarzu pije? czy mam wypić to przy niej?
No i właśnie, ona mnie za te dwie godziny zawoła czy sama mam sobie pilnować kolejki bo nie wyobrażam sobie mówić każdemu nowemu kto wchodzi, że ja wchodzę o tej i o tej,jak pan zdąży przede mną to ana szczęście
U mnie wyglądało to tak że szłam mówiłam że chce zrobić test glukozy po 75, zapłaciłam i czekałam na swoją kolejkę, weszłam kobieta pobrała mi krew najpierw na czczo i musiałam kilka minut czekać na wynik, wynik wyszedł dobry więc Pani poprosiła mnie z powrotem do gabinetu z glukozą, dałam jej ta glukozę ona mi rozrobiła z wodą i siedziała przy mnie aż ją wypije, miałam na to 10 minut, po wypiciu idzie się na korytarz i czeka 2 godziny, ja musiałam pilnować sama godziny, ale co jakiś czas ktoś z laboratorium podchodził do mnie i pytał ile mi jeszcze czasu zostało , nie mogłam nigdzie chodzić aby cukry nie spalać i w razie czego jakbym się źle poczuła bo różnie organizm reaguje na taką dawkę cukru na raz i na czczo.
Ale się rozpisałam
A zapomniałam dodać że ja piłam ja z cytryną wzięłam polówkę cytryny i lepiej mi wchodziło, pan przy płaceniu od razu mnie pytał czy mam cytrynkę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-28, 09:18   #2503
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wyglądało to tak że szłam mówiłam że chce zrobić test glukozy po 75, zapłaciłam i czekałam na swoją kolejkę, weszłam kobieta pobrała mi krew najpierw na czczo i musiałam kilka minut czekać na wynik, wynik wyszedł dobry więc Pani poprosiła mnie z powrotem do gabinetu z glukozą, dałam jej ta glukozę ona mi rozrobiła z wodą i siedziała przy mnie aż ją wypije, miałam na to 10 minut, po wypiciu idzie się na korytarz i czeka 2 godziny, ja musiałam pilnować sama godziny, ale co jakiś czas ktoś z laboratorium podchodził do mnie i pytał ile mi jeszcze czasu zostało , nie mogłam nigdzie chodzić aby cukry nie spalać i w razie czego jakbym się źle poczuła bo różnie organizm reaguje na taką dawkę cukru na raz i na czczo.
Ale się rozpisałam
A zapomniałam dodać że ja piłam ja z cytryną wzięłam polówkę cytryny i lepiej mi wchodziło, pan przy płaceniu od razu mnie pytał czy mam cytrynkę
Dzięki za opis- smakowało?

Dalej mnie intryguje Twój sen

Mały
Stary 2013-01-28, 09:27   #2504
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za opis- smakowało?

Dalej mnie intryguje Twój sen
Nie nie smakowało, lubię słodkie ale bez przesady jak łyknęłam sobie tą glukozę bez cytrynki to od razu mi się cofnęło , przypominało mi to gesty żel słodki jak miód ble

Aaaa mój sen haha właśnie nie pamiętam co mi się tam śniło pamiętam tylko jak wyglądałyście , neni miała czarne loczki za ramiona szczupła i wysoka (bez brzucha ), ty proste włosy kasztanowe do ramion i megaśny ciążowy brzuszek i niska taka jak ja

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-28, 09:32   #2505
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie smakowało, lubię słodkie ale bez przesady jak łyknęłam sobie tą glukozę bez cytrynki to od razu mi się cofnęło , przypominało mi to gesty żel słodki jak miód ble

Aaaa mój sen haha właśnie nie pamiętam co mi się tam śniło pamiętam tylko jak wyglądałyście , neni miała czarne loczki za ramiona szczupła i wysoka (bez brzucha ), ty proste włosy kasztanowe do ramion i megaśny ciążowy brzuszek i niska taka jak ja
prawie

Mały
Stary 2013-01-28, 09:49   #2506
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierzył na słowo?
No tak coś się marszczył początkowo Ale chyba przyjął do wiadomości, zwłaszcza jak już bardziej kontaktowa się stałam...chyba mu ulżyło, że nie musiał nieść swojego wielorybka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:51   #2507
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No tak coś się marszczył początkowo Ale chyba przyjął do wiadomości, zwłaszcza jak już bardziej kontaktowa się stałam...chyba mu ulżyło, że nie musiał nieść swojego wielorybka

ps. tez by mi ulżyło

Mały
Stary 2013-01-28, 09:54   #2508
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się w 14 tygodniu czyli w 4 miesiącu
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:59   #2509
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
I za pół roku będziecie już we trójkę

Mały
Stary 2013-01-28, 10:01   #2510
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
I za pół roku będziecie już we trójkę
no faktycznie, ciesze się ale i trochę boję, jak sobie poradzimy z maleństwem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:06   #2511
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się cieszę że już za 5 miesięcy będzie nasze maleństwo z nami ale jednocześnie mam duużo obaw jak to będzie z maluszkiem na początku

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-28, 10:06   #2512
surka
Zakorzenienie

Trzymam za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Na Tvn Style od jakiegoś czasu leci cykl reportaży pt Siedem kobiet, dziś akurat leciał Siedem kobiet - karmienie piersią, zszokowałam się gdy pojawiła się kobieta która karmiła piersią dwóch synów (nie dosłyszałam w jakim wieku byli) ale na oko wyglądali na 3 i 5 lat dla mnie to szokujące karmić dziecko piersią do takiego wieku. A wy jakie macie zdanie na ten temat? Jeśli będzie wam dane karmić piersią to do jakiego wieku zamierzacie to czynić?
Ja zamierzam pół roku, bo potem raczej wracam do pracy

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Malamuszek ( przepraszam z gory jak pokrecilam nick, ale pisze z komórki i ciezko mi jeszcze zapamiętać wasze nicki) jestem w 10 tyg termin mam na 26.08 ) Suwaczka nie mam bo wszystkie sa od ostatniej miesiaczki a moj bobas wg miesiaczki jest za mały i liczymy wg usg, a nie umiem znaleźć takiego ktory idzie jako przewidywany termin .
Ja nie mam suwaczka bo wg miesiączki mój dzidziol byłby starszy o 3 tyg

Cytat:
Ja karmiłam 11 mcy, Malgosia ma teraz 4 lata i czasem jej się zdarzy poszukać. Szczególnie jak śpi z nami i rano jak się przebudza to szuka i mówi z zamknietymi oczami jeszcze tak słodko "gdzie mój kochany cycuszek?"
Słodkie to co napisałaś, ale nie wiem jak bym się czuła, gdyby moje dziecko powiedziała coś takiego przy ludziach

Cytat:
07.02 czekam z utęsknieniem
Ja też, tyle, że ja obecnie się nie ograniczam ze słodyczami i boję się, że jak 11.02 pójdę w końcu to gina, to moja waga już nie będzie spadkowa, a wyrówna wszystkie spadki z nawiązką
Aż strach się bać

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Polecam "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" w pigułce, czyli film, który zamiesciła dziewczyna na swoim blogu:

http://con-esperanza-por-la-vida.blogspot.com/
Jestem w trakcie oglądania, ale moja siostra to stosuje, zwłaszcza zawijanie i powiem, że działa

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Norberta udało mi się wykarmić całe 2,5 miesiąca... moje cycki się chyba do tego nie nadają Autentycznie, z moich obserwacji wśród znajomych wynka, że im większy biust, tym gorsze i krótsze karmienie... Mam jednak nadzieję ogromną, że uda się tym razem dłużej. Jednak tak czy inaczej 6 do 12 miesięcy i koniec.
NIe strasz

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
przesuń datę miesiączki w suwaczku o tyle dni, o ile płodek jest młodszy i będziesz miała aktualny (ja też tak mam - 10 dni różnicy - zamiast 3.11 wpisałam 13.11 i suwak się zgadza)
To ja faktycznie jestem trochę opóźniona w tej ciąży

Cytat:
Jak dla mnie jest ok
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:11   #2513
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam męża jak sobie wyobraża nasze życie w trójkę, ale jeszcze sobie nie wyobraża
Myślę, że z każdym dniem będzie łatwiej... a potem nie będziemy umiały sobie wyobrazić jak wyglądało nasze życie bez Dziecka

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja też, tyle, że ja obecnie się nie ograniczam ze słodyczami i boję się, że jak 11.02 pójdę w końcu to gina, to moja waga już nie będzie spadkowa, a wyrówna wszystkie spadki z nawiązką
Aż strach się bać
Ha ha ha ale przynajmniej masz co wyrównywać, a ja nic nie straciłam tylko cały czas szybuje gdzieś poza normami

Mały
Stary 2013-01-28, 10:13   #2514
Ewusia709
Zadomowienie

Przeczytałam 10 stron i musze się wziąć za robotę jakąś, wiec jeszcze poczytam później, ale naskrobałyście przez weekend

Cytat:
Proszę, dla wszystkich którym smutno i źle...

http://demotywatory.pl/4027500/Gdy-ci-smutno-gdy-ci-zle
Świetne, to będzie moje nowe motto

Cytat:
Napisane przez charmeuse_25 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, od jakiegoś czasu was podczytuje i wreszcie mnie oświeciło że może bym się do Was przyłączyła jeśli oczywiście zechcecie mnie przygarnąć. Mam na imię Ania, mam 31 lat i jestem w 15 tygodniu. Mam też 2 letniego synka Szymona.
Witamy serdecznie

Cytat:
Wiedziałam, że moim największym błędem było wzięcie ślubu
Samotna matka ma tyle przywilejów, o których ja mogę tylko pomarzyć

A najgorsze, że Dziecko Dotki dostanie się do przedszkola, bo jako samotna Matka ma pierwszeństwo nade mną, a moje nie tylko dlatego, że mamy ślub z ojcem dziecka

Dotkaaa planujecie ślub przed pójściem dziecka do przedszkola?
haha, dobre, ja chyba jednak zrezygnuje z przywilei samotnych matek, jakoś będę kombinować z tym przedszkolem i mężem

Cytat:
W tym kraju to pracować można tylko na czarno- dochód masz, podatku nie płacisz i za to dają Ci jeszcze zasiłek
eh.. stara prawda, cały czas się nie mogę z tym pogodzić, ale w końcu to Polska nie elegancja Francja - kto kombinuje ten ma

Cytat:
A ja przedwczoraj ważyłam 57 kg, wczoraj 58 kg, a dziś 58,8 kg
Wyjaśni mi to ktoś? (waga nie jest zepsuta)
Mam ten sam problem co rano otwieram szeroko oczy po wskoczeniu na wagę, codzień więcej i więcej. Jak nie tyłam to nie tyłam, a teraz skacze z dnia na dzień... aż strach pomyślec co będzie w czerwcu..

Cytat:
Mój rekord- ostatnia słodkość to kinder jajo 6 stycznia
Następne będą pączki w tłusty czwartek
Wow Nie mam takiej ślinej woli i jakoś czekoladki ostatnio mają jakiś magnes na mnie. Każdy posiłek trzeba zakończyć czymś słodkim

Cytat:
Też czytałam, że z pościeli to tylko prześcieradła i ochraniacz. Małe będzie spało w otulaczu/śpiworku.
Również mam taki plan

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja tv nie mam w sypialni tam robi sie inne rzeczy niz oglądanie tv
Zgadzam się z tym stwierdzeniem w zupełności

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:22   #2515
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha ha ale przynajmniej masz co wyrównywać, a ja nic nie straciłam tylko cały czas szybuje gdzieś poza normami
Wczoraj znalazłam moje wymiary z czerwca ubiegłego roku i jak się teraz zmierzyłam to wyszło mi, że wszędzie jestem szczuplejsza Nic tylko w ciąże zachodzić dla lepszej figury

A i w końcu suwaczka mam i ja W końcu będę wiedziałą dokłądnie, jak zaawansowana już jestem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:23   #2516
fiazo
Zakorzenienie

Witam

za dzisiejsze wizyty

Cytat:
A propos poziomu glukozy we krwii... pieczecie pączusie na tłusty czwartek? co roku obiecuję sobie, że sama zrobię pączki i faworki ale kończy się tak, że nawet nie zabiorę się za szukanie przepisu
ja złożę zamówienie u teściowej na pączki-robi wyśmienite i na pewno mi nie odmówi

Cytat:
Witam Dziewczyny Nie ma szans, żebym nadrobiła Was od piątku
Weekend miałam kiepski..2 dni bolała mnie głowa i włączył mi się jakiś kaszel. Nic się niby bardziej nie rozwinęło, więc do lekarza nie było po co iść. Czasami mnie poważnie zakłuje w dole brzucha przy kaszlnięciu, ale co na to poradzić
A wczoraj prawie zemdlałam w kościele. Po kazaniu wstaliśmy i czułam, że coraz mi słabiej, ale myślałam, że chwila i przejdzie i stałam dalej.. a tu coraz gorzej i gorzej, w końcu jak mroczki zobaczyłam, to szybko usiadłam. Po chwili oblały mnie zimne poty..cała twarz mokra, szyja, czułam jak mi pot ścieka po plecach i dekolcie..Mąż chciał ze mną wyjść z kościoła, ale bałam się, że rypnę po drodze.. Długo dochodziłam do siebie. Dopiero w czasie komunii jak ludzie zaczęli wstawać, to wyszliśmy i do auta..Zaczynałam się trząść z zimna, bo przecież cała mokra byłam. Po drzemce w łóżku czułam się o wiele mi lepiej. Cieszę się, że nie byłam sama, że było gdzie usiąść i że nie stało się to w jakimś sklepie
miałam podobną sytuację, jak usiadłam na ławce to czułam, że dochodzi do mnie zimne powietrze, ale mimo wszystko robiło mi się coraz gorzej. Wzięłam męża, wyszłam na 5 min i jak ręką odjął.

Cytat:
mi się podoba
granatowy mi się kojarzy z chłopięcym kolorem, a nie taki niebieski jak na zdjęciu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:27   #2517
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry się z Wami

za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Jak patrze na te Wasze brzuszki, to stwierdzam, ze ja chyba koncze 7 miesiac a nie 16 tydzien Rano to jeszcze jakos wygladam, ale od razu po posilku wyskakuje mi mega bebzol
Mam to samo

Cytat:
Witam Dziewczyny Nie ma szans, żebym nadrobiła Was od piątku
Weekend miałam kiepski..2 dni bolała mnie głowa i włączył mi się jakiś kaszel. Nic się niby bardziej nie rozwinęło, więc do lekarza nie było po co iść. Czasami mnie poważnie zakłuje w dole brzucha przy kaszlnięciu, ale co na to poradzić
A wczoraj prawie zemdlałam w kościele. Po kazaniu wstaliśmy i czułam, że coraz mi słabiej, ale myślałam, że chwila i przejdzie i stałam dalej.. a tu coraz gorzej i gorzej, w końcu jak mroczki zobaczyłam, to szybko usiadłam. Po chwili oblały mnie zimne poty..cała twarz mokra, szyja, czułam jak mi pot ścieka po plecach i dekolcie..Mąż chciał ze mną wyjść z kościoła, ale bałam się, że rypnę po drodze.. Długo dochodziłam do siebie. Dopiero w czasie komunii jak ludzie zaczęli wstawać, to wyszliśmy i do auta..Zaczynałam się trząść z zimna, bo przecież cała mokra byłam. Po drzemce w łóżku czułam się o wiele mi lepiej. Cieszę się, że nie byłam sama, że było gdzie usiąść i że nie stało się to w jakimś sklepie
Wczoraj miałam tak samo ale nie w kościele tylko przy smażeniu kotletów od razu hyc na łóżko, nogi do góry i było ok. Mam własnie takie gwałtowne spadki ciśnienia ostatnio może Tobie też ciśnienie spadło?

Cytat:
Witam

Nie strasz a że cytrynkę można to nie wiedziałam, skorzystam

Cytat:
gratuluję

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:30   #2518
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasz a że cytrynkę można to nie wiedziałam, skorzystam
Nie straszę, moja szwagierka wytrzymała tylko godzinę po godzinie zwymiotowała(opowiadała mi że, przepraszam za wyrażenie że obrzygała pół przystanku hahah)

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-28, 10:36   #2519
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Tak mi się jakoś przypomniało, rozmowa mojej mamy z moją 3,5 letnią siostrzenicą:
-Lenka jak myślisz, co ciocia ma w brzuszku? Synka czy córeczkę?
-Może kotka?!...

A jak starszy braciszek wspomnianej wyżej Lenki (jak była w brzuszku) zapytany co by wolał, braciszka, czy siostrzyczkę stwierdził:
Co Bóg da to przyjmiemy...
Uwielbiam ich teksty

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Nie straszę, moja szwagierka wytrzymała tylko godzinę po godzinie zwymiotowała(opowiadała mi że, przepraszam za wyrażenie że obrzygała pół przystanku hahah)
O matko, dobrze, że mąż mnie samochodem zawiezie wezme torbę na rzyganko na wszelki wypadek

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:38   #2520
JustyskaU
Przyczajenie

Cytat:
Nawet ladny ten Twoj wozeczek,mi sie podobaja takie w stylu retro ale kola nie az bardzo wielkie,np taki

http://allegro.pl/wozki-retro-adamex...968073955.html

co wy na to?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Edytowane przez JustyskaU
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:39
JustyskaU jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości