|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Niedawno czytalam artykul o cesarskim cieciu - prawie co trzecie dziecko przychodzi na swiat wlasnie przez CC (w Niemczech) -wczesniej byl to zabieg ratujacy zycie, a teraz wiele kobiet celowo wybiera te forme porodu.
A ja jakos w tym wszystkim nie widze zadnych plusow CC, i mam naprawde wielka nadzieje na porod SN, bez komplikacji .. nawet mimo wizji tego bólu ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
kurcze paluszki u rąk mi spuchły eh :-(
|
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to gratuluje Basi !!!!moim zdaniem mała ma wagę w normie .... Cytat:
to lepiej idz spać ...
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech będzie że i przyjadę osobiście z tą paczką ale tak serio to jakaś dziwna sprawa
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Ja od paru tygodni nie noszę już obrączki i pierścionka zaręczynowego z tego powodu
Zauważyłam tylko, że trudniej mi się je zdejmowało i jak już zdjęłam to nie założę. Wczoraj maż chciał bym ubrała, ale co ja mogę... A miałam takie chude palce, hehe ![]() Coraz więcej rozstępów u mnie. Dół brzucha, biust i wewnętrzna strona ud. Ojjjj, mam nadzieję, że po porodzie w miarę szybko się ogarnę
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do rozstępów to skąd ja to znam, na piersiach to mi się pojawiły jak piersi zaczęły się powiększać w ciąży ale na udach mam od lat młodzieńczych. zobaczymy czy na brzuchu się nie pojawią. |
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ale wczoraj wieczorem nagrzeszyłam z jedzeniem tzn. zjadłam 10 placków ziemniaczanych z cukrem i śmietaną do tego mały kawałek torciku z budyniem i to wszystko popiłam szklaneczką coli jak położyłam się do łóżka to się zastanawiałam czy mam skurcze czy rewolucję żołądkową na całe szczęście ból minął i poszłam spokojnie spać
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nawet mi się dziwią, że jestem dziwakiem bo nie chcę No ale to już każdy musi sam decydować, za siebie, na szczęście przymusu nie ma. W pl ten odsetek też chyba coś koło 30 %.
|
|
|
#3910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym gdyby to była prawda, to moja córa powinna pół dnia spać i być baaardzo leniwym dzieckiem, bo w pierwszej ciąży spałam codziennie do 12 i baaardzo dużo odpoczywałam, a mała taki wkręt, że wszędzie wejdzie.. ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3911 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() cieszę się, że szczęśliwie dojechałaś miłego odpoczynku i przyjemnych chwil z rodziną ja właśnie z siostrą pogadałam i tak mi się zatęskniło do bliskich... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
napięcie rośnie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3913 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
cudowny senCytat:
za udaną wizytę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 28 tydz.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle szkoda tego nietoperka...
Znowu mam ochote na placki ziemniaczane...Ale mam jeszcze sosik i marchewke z groszkiem od mamy...Moje życie kręci się ostatnio w okół jedzenia... |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy młodej ja dostałam oxy, i podłaczyli mnie juz na stałe do KTG(ale to przez chore serce małej), jak mi sie wreszcie wystarczająco rozwarło to dostałam zoo, ale leżałam bo miałam KTG tak mi sie przynajmniej wydawało ![]() rany, qzynka ma mnie odwiedzic a tu taki bałagan...
|
|
|
#3920 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wytrzymałość ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj byliśmy u szwagra na obiedzie, ma kilkumiesięczne bliźniaki - siedzieliśmy u nich ze 4 godz i dzieci ani razu nie płakały - nie spały, tylko sobie leżały i patrzyły na zabawki. Przesypiają spokojnie całą noc od 21 do 7. Są jak aniołki. A najlepsze, że pierwsza przespana w całości noc była z 5 na 6 grudnia i to obaj spali bez przerwy - jakby się zmówili Coś jest telepatycznej mocy bliźniąt
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
ok dziewczyny idę się zrobić na ludzi a potem wyprasuje ubranka
![]()
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, teraz ogladam dramatyczne adopcje na tvn player. I tym razem sie wkurzylam, co za ludzie. Para ma 1 rocznego synka i babka zaszla w ciaze z blizniakami i martwi sie, ze nie dadza rady wychowac 3 dzieci z tylko pol etatu tego kolesia - wezcie mi wytlumaczcie, bo nie kumam - jak w stanach, gdzie naprawde warunki pracy nie wygladaja, jak tutaj, mozna miec tylko pol etatu. A babka siedzi w domu z tym rocznym dzieckiem, jeju jak mnie to wkurza, co za ludzie. Jeszcze maja babcie, ktora zajmuje sie synkiem, az do porodu, bo babce ciezko z blizniakami w brzuchu (wiec nie ejst tak, ze nei maja pomocyz zewnatrz) i gosciowka dzowni do goscia ze szpitala i pyta sie co robi, a on, ze idzie do pracy i, ze strasznie zmeczony - powtarzam pol etatu
Z reszta para, ktora ma adoptowac, to tez taka jakas, babka ma probemy z plodnoscia, ale od razu jak to uslyszeli, stwierdzili, ze nie beda marnowac nerwow i srodkow na proby i leczenie, po prostu adoptuja i to najlepiej blizniaki ... A babka naprawde naprawde spora nadwaga, podejrzewam, ze pewnie musialaby moze schudnac troche albo cos, bo slyszalam, ze tak czesto przy leczniu i pewnie tez ma gdzies. I tylko ciagle cos jedli i pokazywali ciuszki dla maluchow. Zalamuja mnie tacy ludzie i ten odcinek - poprzednie mnie tak nie wkurzyly, bo jeszcze cos potrafilam zrozumiec, mlode samotne dziewczyny bez wyksztalcenia i artnerow, jak i domu/mieszkania, ale to mnei rozwalilo. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() skąd ja to znam, ale będzie dobrze
|
|
|
#3924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja na Ciebie stawiałam więc proszę się nie przeterminowywać![]() i za 37t![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za wizyte![]()
|
||||
|
|
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
ja się powoli szykuję na wizytę..
![]() ale mam ochotę na gruuubaśne frytki.. ![]()
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
własnie sie zastanawiam jak Wy biedne cukrzycówki, czy nie mozecie zgrzeszyc ten jeden raz hmmm, ale czego sie nie robi dla maluszków
No nie wiem, chyba ze ejden paczek o którejś tam godzinie to moze nie aż taka zbrodnia dla Was, czy to od razu moze tak zaszkodzić ?? hmm ??A ja dziś 29t1d czyli 30 tydzien zaczynamy i do przoduuu !!! i podoba mi sie starsznie ten kolor x-landerka, hmm szkoda ze takie one drogie są Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-28 o 13:50 |
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też, wieczorami obrączka mnie bardzo uwiera. Możliwe, ale ogólnie to za bardzo na siebie nawzajem nie reagują, kompletnie się ignorują. Fajne dzieciaki, ładnie rosną, a urodzili się pod koniec 6 mies. i bardzo się o nich baliśmy...
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra to wziełam się i ja w końcu za szykowanie zdjęłam pokrowiec z fotelika i wsadziłam do prania
więc akby co fotelik będzie gotowy
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
jeeeezu ale sobie pojadłam ![]() poleciałam do sklepu i w te pedy musiałam miec GULASZ ANGLIESKI ![]() hahaha.. nigdy w zyciu nie jadlam takich rzeczy, na sama mysl mnie mdlilo - i co?! wpierdzieliłam CAŁA puche z miejsca ![]() poza tym własnie popijam na cichacza puszke pepsi bo mialam taaaaka ochote ze bylam gotowa zabic za 330ml tego niebianskiego napoju ![]() ehhhh... ja nie dobra ![]() poza tym w robocie dramat, mam tu 3 informatykow i zaden 'mozg' nie potrafi mi podpiac drukarki mąz ma jakąs rozmowe o prace w firmie brytujskiej jako przedstawiciel handlowy sprzetu medycznego jakos nie wierze ze sie uda... bo placa tyle ze ja nie mam takiej kwoty ptrzez 5msc ... no ale go dopinguje jak moge... ![]() wczoraj bylismy u przyjaciolki na mieszkaniu sliczne... a przede wszystkim wlasne!!! za to obie jestesmy w ciazy (ona 6 tyg mlodszej) a ma większy brzuszek ... i przytyła juz biedna 11kg... nie moge sie z tym pogodzic... ale dla mnie wyglada na prawde slicznie...tylko teraz po powrocie do domu zastanawiam sie czy wszystko jest ok z nasza Mała... ja juz 30-31 tydzien i waga 9kg na plus, nie mam rozstepow i tak na prawde urosl mi tylko brzuch - taka pilka... moze to dzieki mojej aktywnosci fizycznej?! ... maz mowi ze to przez miesnie brzucha i jak tak mam wygladac w ciazy to zaraz zabieramy sie za nastepne glupek... ![]() aaaaaa... kupilismy łozeczko klupsa za cale 100zł uzyte 5ry razy, facet wyprowadzal sie na predki za granice gdzie jzu mieszkala jego zona i dal nam tez taki zwykly lezaczek bujaczek ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa... i chyba, tak na 99% wybralismy imię - Alicja ![]() co myslicie?! jakos tak wszyscy potwierdzili ze najbardziej pasuje... a i nam obojgu sie podba... ale i tak czekamy na sotateczna decyzje jak juz przytulimy mala i nas oswieci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

.. nawet mimo wizji tego bólu 

i udanego dnia Dziewczynki !

to lepiej idz spać ...
05.07.2008
Zauważyłam tylko, że trudniej mi się je zdejmowało i jak już zdjęłam to nie założę. Wczoraj maż chciał bym ubrała, ale co ja mogę... 

ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok