MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 11:33   #3901
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Niedawno czytalam artykul o cesarskim cieciu - prawie co trzecie dziecko przychodzi na swiat wlasnie przez CC (w Niemczech) -wczesniej byl to zabieg ratujacy zycie, a teraz wiele kobiet celowo wybiera te forme porodu.

A ja jakos w tym wszystkim nie widze zadnych plusow CC, i mam naprawde wielka nadzieje na porod SN, bez komplikacji .. nawet mimo wizji tego bólu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo.
super
Stary 2013-01-28, 11:46   #3902
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Do nas wieczorkiem wpadli teście .... po 2 miesiącach ..... teściowa mówi do dzieci "i co niedługo braciszek sie urodzi ? ",kuba na to "tak będziemy się z nim bawić ,lulać ,kochać".A ona wypaliła" to kiedyś , ale na początku to on będzie cały czas płakac i spać ...." . i ciągnęła dalej jak to jej córka bez przerwy "ryczała i marudziła...".
achhhhhh ciężkie jest życie dla tej kobiety.... z jej opowiadań wynika ,że wszystko jest do dupy....
dobrze ,że moje dzieci mają pozytywne nastawienie i nie dają sie wciągnąć...[COLOR="Silver"]
tragedia, wszystko w czarnych kolorach, nie ma to jak tylko marudzic. Skads to znam :/

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:53   #3903
misiulka06
Rozeznanie

kurcze paluszki u rąk mi spuchły eh :-(
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:54   #3904
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no nie żartuj 3 sezon juz oglądam na tych stronach i nigdy mi nic takiego sie nie pokazało
noooo zobaczymy ..... najwyżej będziesz mi paczki do celi wysyłać

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki My sie witamy dzis w 31 TC

Cytat:
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam
no to gratuluje Basi !!!!
moim zdaniem mała ma wagę w normie ....
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
powiem wam poszlam spac o 7.15 haha
no podobno nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... w koncu i tak w domu siedze moge isc spac dalej haha
7.15 ???? o masakra to lepiej idz spać ...
Stary 2013-01-28, 12:01   #3905
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam

Cytat:
noooo zobaczymy ..... najwyżej będziesz mi paczki do celi wysyłać

:
niech będzie że i przyjadę osobiście z tą paczką ale tak serio to jakaś dziwna sprawa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:06   #3906
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Ja od paru tygodni nie noszę już obrączki i pierścionka zaręczynowego z tego powodu Zauważyłam tylko, że trudniej mi się je zdejmowało i jak już zdjęłam to nie założę. Wczoraj maż chciał bym ubrała, ale co ja mogę... A miałam takie chude palce, hehe

Coraz więcej rozstępów u mnie. Dół brzucha, biust i wewnętrzna strona ud. Ojjjj, mam nadzieję, że po porodzie w miarę szybko się ogarnę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:12   #3907
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja od paru tygodni nie noszę już obrączki i pierścionka zaręczynowego z tego powodu Zauważyłam tylko, że trudniej mi się je zdejmowało i jak już zdjęłam to nie założę. Wczoraj maż chciał bym ubrała, ale co ja mogę... A miałam takie chude palce, hehe

Coraz więcej rozstępów u mnie. Dół brzucha, biust i wewnętrzna strona ud. Ojjjj, mam nadzieję, że po porodzie w miarę szybko się ogarnę
no ja jeszcze noszę bo pierwszy raz mi się to przytrafiło.
a co do rozstępów to skąd ja to znam, na piersiach to mi się pojawiły jak piersi zaczęły się powiększać w ciąży ale na udach mam od lat młodzieńczych. zobaczymy czy na brzuchu się nie pojawią.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:21   #3908
Leonikowa
Rozeznanie

hej dziewczyny ale wczoraj wieczorem nagrzeszyłam z jedzeniem tzn. zjadłam 10 placków ziemniaczanych z cukrem i śmietaną do tego mały kawałek torciku z budyniem i to wszystko popiłam szklaneczką coli jak położyłam się do łóżka to się zastanawiałam czy mam skurcze czy rewolucję żołądkową na całe szczęście ból minął i poszłam spokojnie spać

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:22   #3909
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Niedawno czytalam artykul o cesarskim cieciu - prawie co trzecie dziecko przychodzi na swiat wlasnie przez CC (w Niemczech) -wczesniej byl to zabieg ratujacy zycie, a teraz wiele kobiet celowo wybiera te forme porodu.
No ja też tak, na życzenie, to nie bardzo popieram, wiadomo jak są wskazania medyczne to co innego, zwłaszcza że badań już jest sporo że po prostu dzieci urodzone cc jednak są trochę mniej zdrowe niż sn. Moich znajomych sobie sporo robiło cc na życzenie I nawet mi się dziwią, że jestem dziwakiem bo nie chcę No ale to już każdy musi sam decydować, za siebie, na szczęście przymusu nie ma. W pl ten odsetek też chyba coś koło 30 %.
Stary 2013-01-28, 12:24   #3910
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
u mnie to znowu jest tak, ze mama ciagle mówi ze mam sie uszac bo mały bedzie leniwy jak sie urodzi, ciaza to nie choroba,a bo ona w ciazy do konca z nami pracowała itp, wkurza mnie to bo skad ona moze wiedziec jak aj sie czuje, jak znosze ciaże itp, tym bardziej ze ciągle ejszcze pracuje, wiec nie leze cąłymi dniami,a obowiazki domowe tez sie same nie robią. Chyba ani razu nie spytała sie jak sie czuje i czy zcegos potrzebuje aaaa dobrze ze olewam to
i dobrze, że olewasz..
poza tym gdyby to była prawda, to moja córa powinna pół dnia spać i być baaardzo leniwym dzieckiem, bo w pierwszej ciąży spałam codziennie do 12 i baaardzo dużo odpoczywałam, a mała taki wkręt, że wszędzie wejdzie..

Cytat:
Cześć Mamuśki

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:26   #3911
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
no to w skrócie jestem na miejscu..
pozdrawiam
cieszę się, że szczęśliwie dojechałaś miłego odpoczynku i przyjemnych chwil z rodziną
ja właśnie z siostrą pogadałam i tak mi się zatęskniło do bliskich...

Cytat:
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
mam ten sam dylemat. w zasadzie chciałabym już uprać i mieć z głowy i sama nie wiem, co tu robić

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
my też dzisiaj wizyta na 14.50 więc prosimy o kciuki
wyniki odebrałam, wszystko dobrze więc uff..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
uhuhu 37...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
oj Kobietki ależ rozpoczęłam dzień:

Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee
boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok
Dobrze że dziś o 17 mam wizytę to obejrzymy dzidzię
trzymajcie kciuki
uff, dobrze że się nie potłukłaś
za wizytę

Cytat:
..... wszystkie mamy tak samo skończyć - mamy być grube ,obwisłe , niedomyte -śmierdzące dziecięcymi wymiocinami,niedospane ,rozhisteryzowane i wykończone . Nasze dzieci będą się drzeć wniebogłosy,pluć ,ulewać,bez wyjątku - będą mieć kolki , boleśnie ząbkować . Nasz facet stanie się dla nas zbędny - no chyba ,że ma wynieść śmieci...,będzie spać osobno no i na pewno patrzeć łakomie na "boki" ..... I czasem niech Ci do głowy nie przyjdzie ,że będzie inaczej ,że jesteś lepsza . Już teraz wiemy - jak mówi moja teściowa " życie jest do dupy!"
oh yeah

Cytat:
A mnie od rana okresowo boli brzuch...
napięcie rośnie

Cytat:
melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo.
Stary 2013-01-28, 12:35   #3912
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
no ja jeszcze noszę bo pierwszy raz mi się to przytrafiło.
a co do rozstępów to skąd ja to znam, na piersiach to mi się pojawiły jak piersi zaczęły się powiększać w ciąży ale na udach mam od lat młodzieńczych. zobaczymy czy na brzuchu się nie pojawią.
ja na cycuszkach i wew stronie ud i troche na biodrach miałam własnie po okresie dojrzewania jeszcze,a a nowych na razie nie widze , mam andzieje ze brzuszek zostanie oszczędzony, chociaz nie wiem czego sie spodziewać skoro w młodosci mnie nie oszczedziło to myslałam ze teraz tym bardziej jestem podatna,a tu na razie ciszaaaa, oby nie zapeszyć

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:53   #3913
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

pochwale się moją listą, zliczone już rozmiarami nie ma ubraniach tylko na oko, bo kurde każda firma inaczej
UBRANKA 56
- 8 x kaftanik/koszulka
- 4 x koszulka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 3 x pajacyk
- 8 x śpiochy (wg mnie taki rozmiar 56/62 )
- 3 x body z krótkim rękawem
- 1 x spodenki

- 5 x półśpiochy
- 5 x body z długim rękawem
- 1 x kombinezon
-----------
- 2 x sweterek rozmiar 56/62
- 4 x niedrapki
- 2 x zimowa czapka
- 9 x cienkich malutkich czapek
- pełno skarpetek
- śpiwór
---------
UBRANKA 62
- 1 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 x półśpiochy
- 6 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 1 x bluzka krótki rękaw
- 7 x śpiochy
- 1 x kombinezon
- 10 x body z długim rękawem
- 1 x body z krótkim rękawem
- 1 x body bez rękawów
- 6 x pajacyk
- 3 x razy bluza (z kapturem)

rozmiary 68 i 74 nie policzone
już nic nie kupuje ale jeszcze mam dostać coś
Dragusia ty to jesteś zorganizowana ja wczoraj wstawiłam 2 pralki i dzisiaj czeka mnie prasowanie :/

Cytat:
tez tak miałąm przez sobote i niedziele, uwielbiam to uczucie, az sie wzruszałam, najbardziej jak wystawiał główke , tak mocno wypinał i taka guleczka pojawiała się na skórze, cudowne to było, i własnie chyba przez te doznania dziś w nocy mi się sniło ze mały wystawił rączke i skóra zrobiłą sie przezroczysta i widziałam piekne małe paluszki, achhh cuoo
2 tyg. temu miałam bardzo podobny sen mnie się śniły właśnie paluszki i stópki cudowny sen

Cytat:
Cześć Mamuśki

za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !

Cytat:

-----------------------------
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
ja zamierzałam wyprać w połowie lutego ale przez moje schizy, że nie zdążę wyprałam je wczoraj i nie zamierzam ich już drugi raz prać....

Cytat:
uhuhu 37...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 ) pewnie nic ciekawego... ale już co 2 tyg trzeba biegać...
i kurczę zauważyłam że mi kg zamiast w brzuch iść to w twarz.... wyglądam jak księżyc w pełni -.-"
No nic miłego dnia... ja po wizycie do pracy (jeszcze tylko 3 tygodnie )

Ooo i w/g suwaczka jeszcze 50 days to go

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam zmienić nawyki, musze coś wykombinować z jedzeniem bo przez tą zgage sie wykoncze, 2 pobudki w nocy, za każdym razem.. a mąż już nie daje rady jak w nocy zaczynam chrupać migdały

Witamy sie w 28 tygodniu
mi akurat migdały pomagały na samym początku później tylko szklanka zimnego mleka
za 28 tydz.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe mój jutro znów jedzie, i powiedział, że na orczykowy nie ma mowy (dziś były tłumy na ulubionym i pojechali na kolejny - trafiając jak kulą w płot, albo orczykiem w tyłeczek )

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
eeee tam okropne, mnie tam pobolewa dupsko bez przyjemności, no może jako konsekwencja jednej, sprzed 7 miesiecy
w jedną niestety, zobacz sobie na stone Eurolotu

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-28, 12:56   #3914
klementyna1
Zakorzenienie

nestelle szkoda tego nietoperka...
Znowu mam ochote na placki ziemniaczane...Ale mam jeszcze sosik i marchewke z groszkiem od mamy...Moje życie kręci się ostatnio w okół jedzenia...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:57   #3915
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ja na cycuszkach i wew stronie ud i troche na biodrach miałam własnie po okresie dojrzewania jeszcze,a a nowych na razie nie widze , mam andzieje ze brzuszek zostanie oszczędzony, chociaz nie wiem czego sie spodziewać skoro w młodosci mnie nie oszczedziło to myslałam ze teraz tym bardziej jestem podatna,a tu na razie ciszaaaa, oby nie zapeszyć
Ja tak samo mam stare, już prawie niewidoczne z młodych lat a nowych nie mam.... tfu tfu oby nie było
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:58   #3916
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

A ja jakos w tym wszystkim nie widze zadnych plusow CC, i mam naprawde wielka nadzieje na porod SN, bez komplikacji .. nawet mimo wizji tego bólu
a nie jest to spowodowane tym, że u Was na dzień dobry daje się zzo, położna ostatnio mówiła, że bardzo często porody przy tym znieczuleniu kończą się cc bo kobitka musi leżeć a to zwalnia akcję porodową

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-28, 12:59   #3917
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

mi akurat migdały pomagały na samym początku później tylko szklanka zimnego mleka
za 28 tydz.
Na mnie mleko nie działa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
hej dziewczyny ale wczoraj wieczorem nagrzeszyłam z jedzeniem tzn. zjadłam 10 placków ziemniaczanych z cukrem i śmietaną do tego mały kawałek torciku z budyniem i to wszystko popiłam szklaneczką coli jak położyłam się do łóżka to się zastanawiałam czy mam skurcze czy rewolucję żołądkową na całe szczęście ból minął i poszłam spokojnie spać
jezu chyba bym ziała ogniem po tym z moją zgagą
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:07   #3918
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee
boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok
trzymajcie kciuki
dobrze, że zdążyłaś się złapać

Cytat:

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Na mnie mleko nie działa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

jezu chyba bym ziała ogniem po tym z moją zgagą
no właśnie nie miałam

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-28, 13:07   #3919
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
a nie jest to spowodowane tym, że u Was na dzień dobry daje się zzo, położna ostatnio mówiła, że bardzo często porody przy tym znieczuleniu kończą się cc bo kobitka musi leżeć a to zwalnia akcję porodową
własnie, czy po tym ZZO trzeba leżeć, czy to znowu zależy od szpitala i jedynej, prawdziwej najprawdziwszej prawdy w nim wyznawanej?
przy młodej ja dostałam oxy, i podłaczyli mnie juz na stałe do KTG(ale to przez chore serce małej), jak mi sie wreszcie wystarczająco rozwarło to dostałam zoo, ale leżałam bo miałam KTG tak mi sie przynajmniej wydawało

rany, qzynka ma mnie odwiedzic a tu taki bałagan...
Stary 2013-01-28, 13:09   #3920
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
któraś pytała o biustonosze. Ja kupiłam te : http://allegro.pl/antybakteryjny-do-...937610143.html, http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...951605866.html i jestem zadowolona, dobrze wykonane, trzymają co trzeba no i ładnie wyglądają.
Ładne te staniki, ale rozmiarówka bardzo uboga... Ja teraz spokojnie wchodzę w staniki sprzed ciąży, a mam 65E/F zależy od modelu. Potrzebowałabym pewnie 70F/G, a takie znalazłam tylko z alles, 2 razy droższe od tych, które pokazujesz

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
melduję się!
za wytrzymałość

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
moja gin w ogóle nie patrzy na termin z usg a tylko i wylącznie na ten z OM. Ostatnio nawet mówiła, że maluchy różnie rosną i naprawdę lepiej się trzymać stałego terminu
Mój też patrzy tylko na OM.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mi ginka ta z Opola powiedziała że do 30 stycznia muszę wytrzymać a potem już mogę
To za... 2 dni!!

Wczoraj byliśmy u szwagra na obiedzie, ma kilkumiesięczne bliźniaki - siedzieliśmy u nich ze 4 godz i dzieci ani razu nie płakały - nie spały, tylko sobie leżały i patrzyły na zabawki. Przesypiają spokojnie całą noc od 21 do 7. Są jak aniołki. A najlepsze, że pierwsza przespana w całości noc była z 5 na 6 grudnia i to obaj spali bez przerwy - jakby się zmówili Coś jest telepatycznej mocy bliźniąt

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:11   #3921
Leonikowa
Rozeznanie

ok dziewczyny idę się zrobić na ludzi a potem wyprasuje ubranka

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-01-28, 13:18   #3922
Mi6ka
Rozeznanie

Wiecie co, teraz ogladam dramatyczne adopcje na tvn player. I tym razem sie wkurzylam, co za ludzie. Para ma 1 rocznego synka i babka zaszla w ciaze z blizniakami i martwi sie, ze nie dadza rady wychowac 3 dzieci z tylko pol etatu tego kolesia - wezcie mi wytlumaczcie, bo nie kumam - jak w stanach, gdzie naprawde warunki pracy nie wygladaja, jak tutaj, mozna miec tylko pol etatu. A babka siedzi w domu z tym rocznym dzieckiem, jeju jak mnie to wkurza, co za ludzie. Jeszcze maja babcie, ktora zajmuje sie synkiem, az do porodu, bo babce ciezko z blizniakami w brzuchu (wiec nie ejst tak, ze nei maja pomocyz zewnatrz) i gosciowka dzowni do goscia ze szpitala i pyta sie co robi, a on, ze idzie do pracy i, ze strasznie zmeczony - powtarzam pol etatu
Z reszta para, ktora ma adoptowac, to tez taka jakas, babka ma probemy z plodnoscia, ale od razu jak to uslyszeli, stwierdzili, ze nie beda marnowac nerwow i srodkow na proby i leczenie, po prostu adoptuja i to najlepiej blizniaki ... A babka naprawde naprawde spora nadwaga, podejrzewam, ze pewnie musialaby moze schudnac troche albo cos, bo slyszalam, ze tak czesto przy leczniu i pewnie tez ma gdzies. I tylko ciagle cos jedli i pokazywali ciuszki dla maluchow.

Zalamuja mnie tacy ludzie i ten odcinek - poprzednie mnie tak nie wkurzyly, bo jeszcze cos potrafilam zrozumiec, mlode samotne dziewczyny bez wyksztalcenia i artnerow, jak i domu/mieszkania, ale to mnei rozwalilo.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

To za... 2 dni!!

Wczoraj byliśmy u szwagra na obiedzie, ma kilkumiesięczne bliźniaki - siedzieliśmy u nich ze 4 godz i dzieci ani razu nie płakały - nie spały, tylko sobie leżały i patrzyły na zabawki. Przesypiają spokojnie całą noc od 21 do 7. Są jak aniołki. A najlepsze, że pierwsza przespana w całości noc była z 5 na 6 grudnia i to obaj spali bez przerwy - jakby się zmówili Coś jest telepatycznej mocy bliźniąt
Moze sa spokojniejsi, bo czuja sie bezpieczniej razem
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:36   #3923
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:

trzymajcie kciuki

skąd ja to znam, ale będzie dobrze

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:39   #3924
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A co do kolejności...to stawiacie na mnie a pewnie wam zrobie psikusa i się przeterminuje czekam na wizytę 6 lutego i myślę, że wtedy już będzie wiadomo co i jak
bo ja na Ciebie stawiałam więc proszę się nie przeterminowywać
i za 37t

Cytat:
Witamy sie w 28 tygodniu

Cytat:
malpka - otworzyłam jeden z linków do seriali które podałaś(ale fimiku nie włączyłąm tylko stronkę) ,i nagla wyskoczyła mi jakaś strona ,że mój komputer zostanie zablokowany i cała zawartość została nagrana. mowa była o jakieś karze 100 euro i podanym moim nr konta.... tyle z tego pamiętam ....komputer cały zawieszony i trzeba było odblokować ....

Mam nadzieję ,że nie wlecą mi w kominiarkach na chatę ... rodzić w więzieniu to kiepski pomysł....
Ja ostatnio też się nieźle wystraszyłam, po włączeniu kompa wyskoczył mi komunikat na cała strone ze mój komputer został zablokowany przez policje i mam zapłacic 40ozł to odblokuja. ale na szczescie po ponownym uruchomieniu wszystko było ok.

Cytat:
a tak w ogole to starsznie ciężką noc miałam, nie mogłam znaleźc pozycji do spania, co sie przekreciłam to dostawałam od kopa. Jedyna myśl która mnie teraz uszcześliwia oprócz mojego dzidziolka w brzuszku oczywiscie, too to że ZA TYDZIEŃ TŁUSTY CZWARTEK- A SOBIE POJEM PĄCZKÓW HII

nawet mi nie mów tłusty czwartek a my pączka nie zjemy

Cytat:
za wizyte

Cytat:
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:47   #3925
joanna200
Rozeznanie

ja się powoli szykuję na wizytę..

ale mam ochotę na gruuubaśne frytki..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:48   #3926
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

nawet mi nie mów tłusty czwartek a my pączka nie zjemy
własnie sie zastanawiam jak Wy biedne cukrzycówki, czy nie mozecie zgrzeszyc ten jeden raz hmmm, ale czego sie nie robi dla maluszków No nie wiem, chyba ze ejden paczek o którejś tam godzinie to moze nie aż taka zbrodnia dla Was, czy to od razu moze tak zaszkodzić ?? hmm ??

A ja dziś 29t1d czyli 30 tydzien zaczynamy i do przoduuu !!!

i podoba mi sie starsznie ten kolor x-landerka, hmm szkoda ze takie one drogie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (38,8 KB, 21 załadowań)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-28 o 13:50
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:49   #3927
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie niewazne, co jem, kiedy i jak... zgaga jest zawsze, jak sie poloze (no moze jedynie zgage w dzien moge kontrolowac jedzeniem).. a to podobno winny jest oslabiony miesien (zwieracz?) przelyku
A może spróbuj spać na trochę wyższej poduszce?
Cytat:
A polecacie jeszcze coś ciekawego z seriali? bo ten mi się kończy a nakaz leżenie nie daje wielkiego pola do popisu
Uwielbiam "How I met your mother", ale tylko w oryginale jest prześmieszny, w wersji PL bez rewelacji. Polecam, nieraz popłakałam się ze śmiechu i ze wzruszenia

Cytat:
Mnie też, wieczorami obrączka mnie bardzo uwiera.

Cytat:
Moze sa spokojniejsi, bo czuja sie bezpieczniej razem
Możliwe, ale ogólnie to za bardzo na siebie nawzajem nie reagują, kompletnie się ignorują. Fajne dzieciaki, ładnie rosną, a urodzili się pod koniec 6 mies. i bardzo się o nich baliśmy...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:49   #3928
Malpka
Zakorzenienie

no dobra to wziełam się i ja w końcu za szykowanie zdjęłam pokrowiec z fotelika i wsadziłam do prania więc akby co fotelik będzie gotowy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:54   #3929
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
własnie sie zastanawiam jak Wy biedne cukrzycówki, czy nie mozecie zgrzeszyc ten jeden raz hmmm, ale czego sie nie robi dla maluszków No nie wiem, chyba ze ejden paczek o którejś tam godzinie to moze nie aż taka zbrodnia dla Was, czy to od razu moze tak zaszkodzić ?? hmm ??
No właśnie, na Kopernika mówili, że można czasem, ale coś drożdżowego raczej. Pączek, to chyba zabójstwo

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 14:10   #3930
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny

jeeeezu ale sobie pojadłam
poleciałam do sklepu i w te pedy musiałam miec GULASZ ANGLIESKI
hahaha.. nigdy w zyciu nie jadlam takich rzeczy, na sama mysl mnie mdlilo - i co?! wpierdzieliłam CAŁA puche z miejsca
poza tym własnie popijam na cichacza puszke pepsi bo mialam taaaaka ochote ze bylam gotowa zabic za 330ml tego niebianskiego napoju
ehhhh... ja nie dobra

poza tym w robocie dramat, mam tu 3 informatykow i zaden 'mozg' nie potrafi mi podpiac drukarki a zgrozo ... trzeba zainstalowac sterowniki itd. mnie sie nie chce w to bawic ale chyba w koncu sama sie za to zabiore i bedzie im na praaaaawde łyso jak skoncze - porazka...

mąz ma jakąs rozmowe o prace w firmie brytujskiej jako przedstawiciel handlowy sprzetu medycznego jakos nie wierze ze sie uda... bo placa tyle ze ja nie mam takiej kwoty ptrzez 5msc ... no ale go dopinguje jak moge...

wczoraj bylismy u przyjaciolki na mieszkaniu sliczne... a przede wszystkim wlasne!!! ... my nawet na ta chwile odpuscilismy plany wlasnego mieszkania bo nas zwyczajnie na nie nie stac... tzn no samo mieszkanie jakos bysmy kupili ale co dalej? ... bez sensu...
za to obie jestesmy w ciazy (ona 6 tyg mlodszej) a ma większy brzuszek ... i przytyła juz biedna 11kg... nie moge sie z tym pogodzic... ale dla mnie wyglada na prawde slicznie...
tylko teraz po powrocie do domu zastanawiam sie czy wszystko jest ok z nasza Mała... ja juz 30-31 tydzien i waga 9kg na plus, nie mam rozstepow i tak na prawde urosl mi tylko brzuch - taka pilka... moze to dzieki mojej aktywnosci fizycznej?! ... maz mowi ze to przez miesnie brzucha i jak tak mam wygladac w ciazy to zaraz zabieramy sie za nastepne glupek...

aaaaaa... kupilismy łozeczko klupsa za cale 100zł uzyte 5ry razy, facet wyprowadzal sie na predki za granice gdzie jzu mieszkala jego zona i dal nam tez taki zwykly lezaczek bujaczek

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa...
i chyba, tak na 99% wybralismy imię - Alicja
co myslicie?! jakos tak wszyscy potwierdzili ze najbardziej pasuje... a i nam obojgu sie podba... ale i tak czekamy na sotateczna decyzje jak juz przytulimy mala i nas oswieci
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości