|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę na ślub pod koniec czerwca, a swój mam w połowie, także daty też podobne, choć wiadomo, pogody nie przewidzimy ![]() Cytat:
Straszne ceny ! ![]() Cytat:
![]() Chcę też takie kupić do niezbędników do łazienek. Cytat:
![]() I można spokojnie się ze wszystkim wyrobić i jeszcze czekać znudzonym na przyszłego męża ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Kurde, nie mam komu potruć du.peczki
![]() ![]() ![]()
#3003 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() misiadelko, masakra z tym jedzącym facetem ![]() W przyszłym tygodniu idziemy chyba rezerwować godzinę w kościele no i ja myślę nad 16 albo 17... To czerwiec, więc długo będzie jasno, pewnie ciepło, nie ma co za szybko zaczynać. Może ktoś już będzie miał rezerwację na którąś z tych godzin i problem się rozwiąże ![]()
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Wtajemniczenie
|
Bo planujemy niby sierpień 2014, ale nie mamy 100% pewności, że uzbieramy całą kwotę. i zastanawiam się czy lepiej coś zarezerwować na ten 2014 i w razie czego przesunąć na 2015, czy najpierw uzbierać całą kwotę i wtedy rezerwować.. ale dajmy na to uzbieramy ją za rok/ półtora to znowu trzeba dodać do tego z rok minimum, bo takie są teraz terminy na salach (o ile nie dłuższe, żeby jakaś 'dobra' i pasująca nam data była wolna
![]()
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to może podzwoń po salach, albo napisz i się popytaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam kolejną relację... niestety trochę krótka
![]() ![]() ![]() Byłam na wyciskach u orto i okazało się, że chce rwać mi tylko jedną ósemkę. W sumie to nie wiem czy to dobrze ale to ona jest specjalistą. Jutro muszę obdzwonić chirurgów z NFZ i się umówić. Któraś też miała mieć niedługo wyrywaną, dobrze pamiętam? |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Zawsze można próbować jak jest za drogo
![]() ![]() monikkad współczuję... na szczęście (chyba) będę miała wyrywaną. Mam stawić się z wyleczonymy/wyrwanymi zębami 12lutego na zakładanie aparatu. Będę trzymać kciuki. Masz dolną czy górną? czuję, że dzisiaj wyślę 400 CV ![]() Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-29 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak myślałam nad autem do ślubu i kto wśród znajomych ma jakieś fajne auto i pomyślałam o koledze naszym wspólnym. Ma takie auto jak w załączniku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |||||||
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że nie jestem sama ze swoim pomysłem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chcę ślub na 17 lub 18. Tż będzie jechał do mnie 50km., jak się spóźni to się ode mnie nasłucha ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obie dolne, pierwsza 11.02, druga jak poczuję się gotowa po pierwszej. Boję się, nie będę ściemniać, że nie. Ale miałam już dwie ciężkie operacje, jedną pod narkozą i wiem, co to znaczy ból. Więc skoro przeżyłam wtedy to chyba i teraz przeżyję ![]() Aparat orto też przechodziłam, nosiłam górę tylko 1,5 roku. Na dole troszkę dłużej, jakoś ponad 2 lata. Bolało chwilami, ale to też do przeżycia. Chociaż ja akurat nie byłam z nim jakoś mocno związana, jak już mi go ściągał to byłam szczęśliwa, a na forum ortodontycznym, na którym pisałam, laski płakały, że już koniec aparatu ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-29 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() TŻ dopiero będzie za godzinę w domu ![]() ![]() ![]() odpisali z kolejnej restauracji, menu super, ale 140zł ![]() idę se strzelić w łeb ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Co do słowa "ślub" i ceny to zobaczcie chociażby na przykładzie fryzury. Czym się różni zwykłe uczesanie na jakąś okazję od ślubnego? Tak samo, musi być piękne i trwałe,a zazwyczaj jest droższe 2x
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() monikkad jestem z Tobą ![]() ![]() Nie wpadłabym na to, że aparat może być gadżetem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kasiulenka, witaj ponownie ![]() ane3kaa, gratuluję rezerwacji daty i zazdroszczę trochę, że już masz to załatwione ![]() ![]() pysia, jak tak patrzę na te ceny to wydaje mi się, że nie będzie dużej różnicy między ceną takiego obiadu a ceną wesela... monikkad, ja co prawda jestem przeciwniczką robienia sesji (nawet 30 minutowych) w czasie wesela - po prostu nie toleruję wychodzenia Pary Młodej ze swojego wesela - ale jak już Wam tak bardzo zależy to radziłabym wybrać tą 15tą. Tylko wtedy masz godzinę mniej na przygotowania ![]() Ja planuję ślub na 16tą i mam taki plan: 9.30 fryzjer 11.30 kosmetyczka 14.00 ubieranie się 14.30 błogosławieństwo (jeśli w ogóle będzie) 15.00 wyjazd do kościoła (na chwilę obecną moja mama mieszka jakieś 30-40km od kościoła, który chyba wybierzemy - a u niej się będę przygotowywać - ale może się przeprowadzi do Poznania lub okolic to wtedy będziemy później wyjeżdżać). 16.00 msza ślubna 16.45 koniec mszy, życzenia od gości niezaproszonych na wesele 17.15 wyjazd na salę 18.00 przyjazd na salę, życzenia od gości weselnych, toast 18.40 obiad 19.30 pierwszy taniec i rozpoczęcie zabawy
#3021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zarezerwowałam na 15 bo godzinka msza, z kościoła wyjdziemy o 16 do tego 30 minut życzenia,zdjecia pod kościołem, następnie przejazd na sale i szampan,"sto lat" i do stołów siądziemy po 17 ![]()
![]() |
#3022 |
BAN stały
|
Ja chcę życzenia pod kościołem, jeśli pogoda dopisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3024 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do odległości, te 22 km to jest prawie nic ![]() ![]() Też bym chciała już rezerwować godzine w kościele... Chciałam żeby ślubu udzielał nam ksiądz, który był w parafii Tzta i który uczył nas w liceum ![]() ![]() ![]() I jeszcze mam pytanie, czy na przymiarki sukien muszę się jakoś umawiać? Czy mogę tak prosto z ulicy wejść i przymierzac? ![]() Pisałyście tu wcześniej o tym, że podczas przymierzania ekspedientka ciagle za Wami chodzila i nie moglyscie zdjecia zrobic. Faktycznie nie można? Czy zalezy od salonu? Warto pytać w ogóle, czy stosować triki jak Tż jednej z Was, że tak cudnie wygladacie i musi fotke zrobić ![]() Kurcze, czas jakoś wolno leci...musze czekać do marca żeby dostać może dostęp do poczty ![]() ![]() ![]() Co do godziny ślubu, to też myślimy tak o 15-16... Liczycie też życzenia pod kościołem? Ile mogą one zejść, tak przy 100 osobach? My tak liczymy, że 16 msza do ok 17, później życzenia (ale tesciowie powiedzieli ze z pol godziny, ja mysle ze wiecej jednak) i pol godziny na pokonanie drogi na sale i od 18 wesele. Co myślicie? I właśnie dziewczyny, jeszcze jedno pytanie: Co powinno się znaleźć w kuferku wizażystki? Jakie to są profesjonalne kosmetyki? ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
rom4ntyczk4, co do kosmetyczki to rozglądałabym się czy znajdują się kosmetyki MAC, Kryolan, EL, Revlon, troszkę hitów średni0-wysokiej pólki (Dior, Guerlain)
#3026 |
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście do salonów trzeba się umawiać. Tak z ulicy nikogo nie wpuszczą na przymiarki. A co do zdjęć- z doświadczenia wiem,że w tych lepszych salonach nie ma szans. U mnie koleżanki miały powyciszane aparaty itd., a i tak nic nie zrobiły. Jasno było powiedziane, że nie można, więc i nikt nie próbował brac ich na litość, takie mają zasady i trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Au pair w De do 09.2013 (z Tż ![]() 26.04.2007 ![]() ![]() 12.09.2012 ![]() 26.07.2014 ![]() Edytowane przez rom4ntyczk4 Czas edycji: 2013-01-29 o 20:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
ale mnie wkurza wizaż !! nie mogłam się zalogować z 2 h a jak się zaogowałam to się tak tnie że masakra;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wiem, że ponad 20km to generalnie nie jest dużo, ale my nie będziemy mieć wesela, więc nie wiem czy jest sens ciągnąć gości tak daleko tylko po to, żeby obiad zjedli (przewóz 80 gości też trochę wyjdzie, a autokaru nie zamówie nigdy w życiu ![]() ![]() na przymiarki raczej trzeba się umawiać ![]() ![]() Twój plan wydaje mi się ok ![]() co do wizażystki wiadomo, że profesjonalne nie znaczy Miss Sporty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja generalnie nie jestem osobą zabobonną, ale chyba jednak też bym nie chciała zdjęć ![]() TŻ jeszcze nie ma... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
BAN stały
|
Wizaż mi szwankuje, ale może któraś rzuci okiem na moje menu?
OBIAD (ok. 70% mięsa na osobę): - rosół z makaronem lub krem brokułowy (chcę rosół, nie lubię brokułów) - ryż z białym sosem - zraziki po staropolsku - kotlet de volaille - karkówka w sosie podgrzybkowym - udko z kurczaka faszerowane pieczarkami - kaczka pieczona w sosie wiśniowym - warzywa blanszowane - surówki mix x3 - sałatka wiosenna - ziemniaki gotowane z koprem - ziemniaki opiekane z ziołami DESERY: - owoce - deser lodowy - chcę zamienić kolejność podawania z tortem, tzn. tort po obiedzie, a deser lodowy po kolacji - patera różnorodnych ciast (300 g/os) - kawa + herbata ZAKĄSKI: - pasztet z kaczki w pistacjach - pstrąg w galarecie (to chcę zamienić na szynkę faszerowaną serkiem mascarpone) - paluszki drobiowe w sezamie - klopsiki z sosem pomidorowym (to chciałabym podać na kolację) - sałatka jarzynowa - sałatka grecka - karkówka z sosem chrzanowo-żurawinowym - pstrąg wędzony - tymbaliki drobiowe - to też chcę na coś zamienić, ale jeszcze nie wymyśliłam na co... moe rolada z kurczaka faszerowana wątróbkami? Ale czy ktoś poza mną będzie się tym zajadał? Albo roladka z łososia nadziewana kaparami? - jajka w sosie tatarskim - marynaty - węgierska zupa gulaszowa - to chcę dać jako drugą kolację przed oczepinami - barszcz z pasztecikami - to chcę dać ok. 3 w nocy - masło - pieczywo mix Opyla za 180 zł czy słabo? Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-29 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.