|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Anesh ja studiuje dość specyficzny kierunek - Oceanotechnika
a lat mam 23 ![]() co do lumpków popieram- piękne rzeczy można znaleźć i to za grosze |
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
A ja jednak nie śpię, mała się obudziła z krzykiem, biedactwo, dałam jej Bobotic pierwszy raz w życiu na wzdęcia, może coś pomoże na brzuszek
.
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh jak takie fajne rzeczy znajdujesz, to może byś coś dla mojego poszukała?
A ja w piątek prawdopodobnie się wybiorę, mam nadzieję że z dobrym skutkiem...
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaśko od czasu do czasu dzisiaj kaszle i już sama nie wiem czy to przez zachłyśnięcia czy też nie ... boję się bo najpierw tż był chory teraz ja i już jestem przewrażliwiona że Jaśko też złapie .
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika trzymam kciuki żeby to była śłina
Zmykamy spać. Do jutra
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja ;-) i mam nadzieje,ze bede tu coraz czesciej, w przeciwienstwie do ostatnich kilku wątkow
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się i my z Anciorem w nowej części.
![]() W ogóle nasz Antoś to już tak naprawdę nie Antoś, a kawał Anciora. Taki klops się z niego zrobił po tych sterydach, że jak wrzucę Wam kiedyś jego jakąś fotkę, to nie poznacie, że to moje dziecię. ![]() Cytat:
Mi w pierwszej chwili też to wyglądało na jakieś złe sny! Tylko czy to możliwe u takich maluchów? A w którym tygodniu pojawia lęk separacyjny?
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Gda
Bog mi swiadkiem ze pow.ze ser zolty jesc moge.Nawet 2 razy zapytalam czy aby napewno bo dla mnie tez to jest dziwne.Zakazała pic tylko mleka,jogurtow i jesc sera białego. Kupil mi juz tz to mleko sojowe,nawet dobre,mam nadzieje ze malego nie uczuli. Wiec diete mam i sama jestem ciekawa czy z buzinki zejdzie. Aleee pada
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś też mial takie noce - chyba 2 razy się zdarzylo. Budzil się co chwilę i zaczynal nagle plakać, ale raczej cichutko.
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma problemu. Dla chlopcow też sa cuda...Ostatnio taka super kamizelke dorwalam,ale nie bralam,bo byla typowo dla chlopca.A dziś w sumie fajne spodnie jeansy byly zarowno dla chlopcow jak i dla dziewczynek. Dla Majki nie bralam,bo ten rozmiar co teraz nosi to mam 4 pary i to starczy,a na 74 chyba z 8 już ma...Nie wiem jednak kiedy pojde,bo odkad Majka tak choruje to rzadko kiedy wwychodze.Dziś się wyrwalam,bo jechalam kupic prezent dla chrzesniaczki tzta na imieniny.My z Majka ne pojedziemy,nie bedee malej narazala.Tz sam pojdzie. Podawalas nr na mailu? Jak tak to sobie zapisze i bede dzwonila w razie czego- jaki rozmiar i co potrzebujesz aktualnie.Ok? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona wystarczy kilka dni calkowitego odstawienia nabialu, żebys wiedziala czy jest chociaż troszkę lepiej. Ale tak fest - jogurty, wszelkie sery, mleko, śmietany, maslo
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście pogoniły, matko jedyna.
To ja przeczytałam i idę spać ![]() Asiulka witaj z powrotem! Gda , mi tam jakoś daleko do orgazmu podczas karmienia szczególnie jak ten gryzoń zaciska dziąsełka. Ale też lubię karmić piersią, patrzeć jak ssie, marszczy czółko i nosek Dobranoc! |
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
mi chyba bardziej
dziękuję przynajmniej niektórzy mnie docenili
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten wredzioch mi jeszcze zagryzł i pociągnął z całej siły!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#48 | ||||
|
Zadomowienie
|
Padam na twarz,ale uzależnienie od Was jest silniejsze
![]() Asiuulka witajcie A prezentacja nadal aktualna choć widziałam jedną fotkę Twoją z dziećmi,ale trochę małych rozmiarów jest.Jak znajdziesz chwile to podeślij jakąś i Jasia oczywiście.Buźkaanesh_ gratuluję zdania egzaminów,mam nadzieję,ze ten trzeci też zaliczyłaś Kurcze pisałyście o tym ciemiączku,aż poleciałam sprawdzić w ksiązeczce jak u nas,bo jak sprawdzam Kubusiowi to ledwo wyczuwalne. Jak się urodził ciemiączko było1,5 x 1,5,obwód głowy 35,brzucha 36(bo miał wode tak położna powiedziała) Jak miał 8tyg. ob.głowy 40(klatka piersiowa42)i na ost.szczepieniu jak miał 3,5mca 43(klatka 44,5) a ciemiączko 1x1.Dziwnie trochę z tym obwodami,ale chyba ok,bo doktorka nic nie mówiła ![]() Przy okazji znalazłam wynik grupy krwi pępowinowej w doczepionej karcie informacyjnej.Wychodzi na to,że Kubuś ma moją,a jego starszy brat taty my mamy konflikt serologiczny.będzie do następnej Cytat:
![]() Cytat:
ale nie wiem o co chodzi.Cytat:
kurcze nie zdążyłam zagłosować ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
a one przecież nie z gumy.W ogóle to uwielbia jak go całuje w poliki i stópki Dziś moja inna zaciążona koleżanka powiedziała mi,że dowiedziała się wczoraj na 2-3tyg.przed porodem,że jest chłopiec (3synek),a miała być córeczka.Płakała całą drogę do domu a mąż się z niej śmiał.Dziś już jej przeszło,ważne aby był zdrowy.A jaką ma beznadziejną gin to porażka.Robiła jej wymaz i upadł jej patyczek........tak,oczyw iście go użyła albo leki przepisała,na które ona jest uczulona.I nie do pomyślenia,ze to wszystko prywatnie,bo ona musi chodzić do lekarza z tego szpitala,w którym będzie rodzić.Ja u niej(u tej gin) byłam jeden raz dawno,dawno temu i nigdy więcej.Co za niedelikatne babsko! Dobranoc...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-31 o 00:00 |
||||
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
malduneczek na nowym
![]() nadrobilam i ide spac.rano musze Wiktora do przedszkola zaprowadzic a o 12 do ortopedy śmigamy na usg bioderek,wiec apelujemy o mocne ściskanie kciuków ![]() asiuulka witaj anesh gratulacje
|
#50 |
|
potworkowa
|
witamy się w nowym wątku z Oliwką
![]() mam nadzieję, że będzie mnie więcej, bo na razie nas mało... pochwalę się tylko, że 27 stycznia minął rok, jak ujrzałam 2 kreski ![]() i rozpoczęła się wyposażeniowa ekspansja... |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana - Jutro zrobię zdjęcie tej koszulki. I szukam ciuszków niezmechłaconych, wyglądających jak nowe. Wybredna jestem
Dlatego tak ich mało .Odpisał mi dr Wyrzykowski. No i kazał natłuszczać naczyniaki, czekać. Chyba, że boje się o tego na plecach to do leczenia Propranololem.. Zapytałam jeszcze o tego na udzie, bo Mała zaczyna się szczypać po nóżkach jak chce je złapać czy przy próbach siadania.. Zobaczymy, co mi odpisze. No i zapytałam czym natłuszczać. Czy zwykłym kremem czy jakimś takim 'lepsiejszym'. |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu dobrze że się pojawiłaś ... Duśka coś mi fiksuje .. dziecko mi chyba się psuje tylko do kiedy ta gwarancja? ehh mamy klocki z jedzeniem .. je... przeciąga się znowu je i sobie gada znowu je i znowu się wierci .. masakra jakaś jakby głodna nie była a jak zabiorę butle to wrzask ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
ja się nie zgadzam ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Ja mam pytanie która mamuśka jest ze śląska po za Bafi, katarzinką i Iwcią?????
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa... a ja jeszcze na starym odpisałam
Ktoś zamiast Zośki podrzucił mi jakąś jęczydupę! Wczoraj cały dzień jęczała, non stop yyy yyy yyy nie dało się jej zostawić na 5 min bo od razu płacz. Miała problemy ze spaniem, jak się wybudzała to od razu krzyk. Tżtowi dała tak popalić że jak wróciłam po godzinie wyczułam ulgę w jego spojrzeniu. Nie było z niego pożytku wczoraj bo odsypiał imprezę firmową i prawie w ogóle mi nie pomógł a dziś znów w pracy Przynajmniej wyszłam na tą godzinę i byłam w ciucholandzie ;-) znalazłam 3 fajne pary spodni dla Zosi i 2 czapki na zimę wszystko za 25 zł. Dla siebie nic ale cała szafa czeka aż zrzucę te 4 kg i przestanę karmić, bo teraz chodzę tylko w tym co daje łatwy dostęp do cycków Zobaczę ile da się Was nadrobić zanim Złoooo się obudzi ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cześć Asiulka Cytat:
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc w porządku. Antek obudził się się o 4 na butlę, a o 7 wybudziła nas kupa. Jestem szczęśliwa z takiej pobudki, bo od wczoraj zaczęliśmy zmienę mleka i bałam się, że przyjdzie nam na nią czekać 4-5 dni, a tu niespodzianka w pieluszce i to zrobiona bez pomocy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaczuszko przez ile dni dawałaś miarkę zwykłego Bebilonu, gdy zmieniałaś mleko, zanim przeszłaś na 2 miarki?
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, tak myślałam, ze wstanę a tu nowy wątek będzie
ja sie dzisiaj anwet wyspałam![]() Jak ja wczoraj do kąpieli rozebrałam to sie okazało, że ma małe placki takie suchawe na łokciach i 2 na jednym udzie, jedno na przedramieniu i kilka mikroskopijnych krpstek na brzuszku coś ja uczuliło chyba bo skaza to chyba raczej nie????wiem, ze takie suche placki na łokciach są właśnie przy skazie, ale ona na tym mleku od 3 mcy jest to chyba po takim czasie to nie bardzo żeby wyszło no nic póki co obstawiam zupkę jarzynową, którą jadła przez 3 dni, a tam pietruszka byłą i seler - a to alergeny dość silne ehhhhNa dwór kolejny dzień nie wyjdę (ostatnio w poniedziałek byłam), niby jest ciepło ale wiatr jest taki, ze aż w łazience przez kratkę jakieś syfy mi wpadają
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Tak intensywnie myslalam o tej skazie ze cala noc mi sie snila
ze chodzilam do lekarzy po nutramigen,ze szukalam mleka ryzowego w biedronce![]() Czyli alergolog moze stwierdzic czy to skaza zeby dostac refundacje na mleko. Wiec juz zwariowałam bo pediatra kazala mi nie jesc nabiału wiec powiedzmy ze mu to z buzi zejdzie i z czym ja do arelgologa pojde jak buzia bedzie ładna?Podzwonie dzis i zobacze czy jakie sa terminy na nfz i jakie prywatnie. A czy dermatolog moze mi skierowanie wystawic do arelgologa? |
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny ;*meldujemy się z Igą w nowym wątku
Nocka super, mała obudziła się o 1 i po 6 ![]() a teraz leżakujemy z tatą bo ma dziś wolne katiem Igę oglądała tylko jedna lekarka pediatra, właśnie się zastanawiam czy nie zasięgnać porady lekarza Asiuulki. Ale dziś teściówka ma umówić nas z tym neonatologiem więc zobaczymy co nam powie i w ogóle kiedy wizyta, bo ja jak dzwoniłam to połowa marca , nie będe przecież tyle czekaćw ogóle zapomniałam z tego wszystkiego napisać ile mała waży 6250g ![]() i następna szczepionka 5w1 ( to już będzie 4 dawka) jest bezpłatna, wiedziałyście ? bo ja nie |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dzwonilam do arelgologa i terminy...na maj
ach ten NFZ... szukam teraz cos prywatnie. |
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do koleżanki to też bym się wkurzyła ma 2 chłopaków, nastawiła się na córkę, a tu klops . Też bym wolała mieć różne dzieci, a nie np. 3 córki, ale wiadomo tu nie ma co wybrzydzać, byle zdrowe . W ogóle jeszcze w ciąży czytałam o dziedziczeniu płci i jak się ma np. 2 córki, albo 2 synków to prawdopodobieństwo innej płci przy 3 dziecko to już tylko ok. 30%, a przy 4 to już w ogóle malutko, oczywiście jak dzieci z tym samym partnerem, bo podobno niektórzy mężczyźni maja silniejsze plemniki X lub Y .Kingusia już dzisiaj na szczęście spokojna, brzuszek już ok ![]() Chciałam Was zapytać, jaki poleciłybyście wózek- spacerówkę, ma mieć pompowane koła, ważyć do 10 kg i mieć przekładana rączkę, cena najlepiej do 1000 zł? Ten spełnia moje wymagania, ale cena ![]() http://www.xporter.pl/pl/p/Wozek-gle...FYXLtAodzW4A6A |
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

.

mieliśmy hipotezę, że może pierdy go męczą, bo pierwszej takiej nocy w końcu puścił porządnego bąka, kupę i dopiero spokojnie zasnął
Mi w pierwszej chwili też to wyglądało na jakieś złe sny! Tylko czy to możliwe u takich maluchów? 
szczególnie jak ten gryzoń zaciska dziąsełka. Ale też lubię karmić piersią, patrzeć jak ssie, marszczy czółko i nosek 
a one przecież nie z gumy.
albo leki przepisała,na które ona jest uczulona.I nie do pomyślenia,ze to wszystko prywatnie,bo ona musi chodzić do lekarza z tego szpitala,w którym będzie rodzić.