Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 14:54   #2101
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Znalazłam artykułhttp://www.ekorodzice.pl/herbata-w-c...40,93,998.html
Jednak chyba nie o teinę i kofeinę tu chodzi najbarziej.
Ale tylko pierwszy trymestr

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

A tak wogóle my tu o herbacie i śledziach, a na mnie się patrzy flaszka absyntu zza szyby Oczywiście jej nie wypije, ale smaka mam.
Boziu, swego czasu z Hiszpanii przywieźliśmy absynt. Mój małżonek zobaczył w barze jak barman przelewa go przez kostkę cukru i odpala. No i raz na imprezie chciał taki szoł zrobić. I tak narobił, że stół podpalił i cały kieliczek, sam się też trochę poparzył

a bez herbaty to ja nie dam rady. czarna tylko z cytryną, ale też szybko wyjmuje torebkę i cytrynę tez jak złapie kwaśnawy smak.

jakoś nigdy nie byłam kawoszem, piłam max 2 razy w tyg, a teraz w ogóle nie mam ochoty. za to bardziej wchodzi mi kawa zbożowa z mlekiem, a wcześniej w ogóle jej nie lubiłam

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Poczytałam jeszcze o czerwonej i ponoć jest nawet wskazana, oczywiście w niewielkiej ilosci.I chyba to najlepsza z herbat którą mozna pić.
czerwona ma specyficzny smak, jest b. mocna i ostra. ale dobra na trawienie. nie wiem jak w ciąży, mowie o ogólnych właściwościach.
Stary 2013-02-05, 14:57   #2102
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja w poprzedniej ciąży odstawiłam kawę na jakis czas, ale jak u lekarza zmierzyłam ciśnienie to wróciłam do kawy, bo miałam za niskie.Gin już myślała o przepisaniu mi jakiś lekarstw bo to może zaszkodzić dzidzi.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:20   #2103
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak jak ja na jakis likier...
a ja wino bym wypiła. zwłaszcza, że 2 buletki stoją w szafce...
Stary 2013-02-05, 15:21   #2104
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ale przed chwilą zjadłam udeczko z indyka...Może jednaj będę żyć...
Stary 2013-02-05, 15:23   #2105
bojatoja
Zakorzenienie

Ale się opisałyście

Byłam dzisiaj u gina, zrobił mi usg i moja dzidzia ma już 2.15 cm serduszko pięknie bije. A jeszcze 2 i pół tygodnia temu miało tylko 4 mm. Cieszę się przeogromnie bo jakoś ostatnio miałam złe przeczucia.
Za 3 tygodnie idę na usg genetyczne.

Ach a tak się stresowałam...
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:24   #2106
ladanseuse14
Zakorzenienie

oddałabym wszystko za pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! skąd je wziąć?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale się opisałyście

Byłam dzisiaj u gina, zrobił mi usg i moja dzidzia ma już 2.15 cm serduszko pięknie bije. A jeszcze 2 i pół tygodnia temu miało tylko 4 mm. Cieszę się przeogromnie bo jakoś ostatnio miałam złe przeczucia.

no to gratulacje!
Stary 2013-02-05, 15:40   #2107
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
oddałabym wszystko za pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! skąd je wziąć? [COLOR="Silver"]

:
Wybacz, ale
A tak na poważnie to mogą być np. w Tesco, albo kupić mrożone jagody i ulepić, albo jagody ze słoiczka jak masz.
Stary 2013-02-05, 15:40   #2108
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się opisałyście

super gratuluje ktory to juz tydzien ze dzidzia taka "duza"?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:41   #2109
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cześć dopiero co wczoraj wieczorem pisałam Wam o moich mdłoścach a już dzisiaj leżę na L4.... wieczorkiem zjadlam sałatkę owocowa, pyszna , zdrowa, ae za to pół nocy rano wstałam i znowu, do tego straszny ból głowy... poszłam do pracy i się zwolniłam, strasznie głupio mi było bo dopiero niecały miesiac w pracy a tu już zwolnienie. eh

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

I ja nieśmiało do Was dołączam Mam nadzieje, że mnie przyjmiecie

Może napiszę coś o sobie:P
Nazywam się Paulina, mam rocznikowo 25 lat To bedzie nasz pierwszy dzieciaczek Dalej nie mogę w to uwierzyć
OM - 25.12.2012
Dwie kreseczki zobaczyłam 31.01 Powtorzylam test następnego dnia i to samo U lekarza nie byłam jeszcze, bo u mnie to bardziej skomplikowane niż u Was, bo mieszkam w Norwegii, gdzie ciąża do 12t.c nie jest uważana za ciąże i na pierwszą wizytę można się umówić w 12tc.. ale sprobuję wcześniej oczywiście Choć myślę, że i tak pierwsze usg zrobię sobie w PL jak będę pod koniec marca Także teraz codziennie myślę czy wszystko jest ok z orzeszkiem.. trzeba być dobrej myśli

Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o to co mogę, czego nie mogę w ciąży dlatego teraz każdą wolną chwilę spędzam na roznych forach i czytam wszystko co zwiiązane z ciążą

Mdłości nie mam Tylko strasznie nadęty brzuch, jak się najem to wogóle jem coś i zaraz jestem znowu głodna, burczy mi w brzuchu Jestem senna i chce mi się ciągle pić czasami troszke pobolewa mnie brzuch To moje jedyne objawy.. więc chyba nie jest tak źle

Mąż szaleje ze szczęścia

Rodzince nie powiedzieliśmy jeszcze o ciąży właściwie nikomu:P I nie zamierzamy nikomu mówić, dopoki nie będę miec potwierdzenia u lekarza, wiec zamierzamy wszystkim oznajmić na świeta wielkanocne Mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko będzie OK

No to się rozpisałam

pozdrawiam
GRATULACJE:ju pi:
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:43   #2110
Diorisha
Zakorzenienie

Witam serdecznie nowe mamusie

Dziewczyny a za mną chodzi piwo.Nigdy nie byłam wielką piwoszką ale teraz to normalnie czuje jego zapach i smak mąż ostatnio uciekł ze swoją świeżo otwartą butelką do kuchni co by nie robić smaku

Odnośnie imienia dla maluszka to chyba się już zdecydowaliśmy.Jeśli urodzi się dziewczynka to będzie Ewa a chłopczyk Jędruś.Natalka oczywiście wolałaby siostrzyczkę i już opowiada Ewuni bajeczki do brzuszka
Przeczuć odnośnie płci nie mam żadnych -tż tylko powiedział,że mogłaby być druga dziewczynka bo wyszłoby ekonomiczne-po małej mam chyba z 6 ogromnych worów ciuchów. Dla mnie płeć nie ma żadnego znaczenia aby tylko maluszek był zdrowy.A wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śpiworek do spania

Cytat:
Ale się opisałyście

Całkiem spora Fasolka Gratki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
oddałabym wszystko za pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! skąd je wziąć?
O mrożone jagody ciężko-może znajdziesz gdzieś pierogi gotowce.Ja na jutro zaplanowałam pierogi z truskawkami,śmietaną i cukrem
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:46   #2111
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki, mam potworny problem z suchością w nosie i krwią. często próbuję wydmuchać i niestety wychodzi z krwią. męczy mnie to, bo przez suchy, zatkany nos ciężko się oddycha.
ma tak któraś?
ja 4 tyg temu miałam ostre zapalenie nosa, też używałam sól morską i super pomogła ale dalej jak dmucham nos to z kriwnkami

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pannamad Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży i mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć

razem raźniej, a niestety tak w realnym świecie nie mam żadnej koleżanki, która miałaby już dzidzię lub była w ciąży i raczej się na to nie zanosi..
witamy gratulacje
też nie mam w realnym świecie takiej koleżanki ale za to tu dużo fajnych
Stary 2013-02-05, 15:47   #2112
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super gratuluje ktory to juz tydzien ze dzidzia taka "duza"?
Jest już 9t1d tp mam wyznaczony na mniej więcej 9 wrzesień.
I teraz znowu muszę czekać te 3 tygodnie na następne usg.

Ale jestem szczęśliwa tym bardziej, że pierwszą ciąże 'donosiłam' tylko do 8tc.
Stary 2013-02-05, 15:49   #2113
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamad Pokaż wiadomość
dla mnie ta ciąża to kompletny szok i zaskoczenie... na wizycie u lekarza dowiedziałam się tylko że to ciąża wewnątrzmaciczna i za dwa tygodnie mam przyjść zobaczyć czy się dzidziuś dobrze rozwija

powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będę mamą... niektórzy pragną, starają się tyle czasu, a tu rach ciach raz się poślizgnęliśmy z TŻ i jest!! ojjj ten los..
hehe jakbym o sobie czytała;p

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez milili Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pozwólcie że i ja do Was dołączę... jestem według moich obliczeń w 5 tygodniu ciąży...
CZeeeeść gratulacje:P

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Można.
Jest parę produktów, które nie można wątróbka, surowe mięso, mleko niepasteryzowane, szałwia, alkohol.Reszta jest ok.
wątróbki nie można? o jeju a ja mam taka wielką ochotę.....

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
podczytuje Was od samego początku, a nawet czekałam aż ktoś założy ten wątek pierwszy raz dwie blade kreseczki zobaczyłam 24.12 a test był załącznikiem do prezentu mojego męża. Potem w dzień spodziewanej @ kreseczki były już grubiutkie
nie pisałam wcześniej, bo moja poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem, groszek nie rozwijał się, serduszko nie ruszyło to było we wrześniu... wiec obiecałam sobie że następnym razem wpiszę się na wątek jak już będę miała pewność że jest ok
tym razem też przeżyłam chwile grozy, 2 tygodnie temu zaczęłam krwawić, od razu pojechałam do szpitala i tam znaleźli małego krwiaka. z groszkiem było wszystko ok, dostałam duphaston i po 2 dniach wrociłam do domu. wczoraj znów miałam usg, krwiaka już nie ma a groszek ma 3 cm i ślicznie sie wierci w brzuchu
termin porodu wg OM - 05.09 a wg USG - 03.09
Witam gratulacje
Stary 2013-02-05, 15:50   #2114
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się opisałyście

Super

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:51   #2115
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Dziewczyny a za mną chodzi piwo.Nigdy nie byłam wielką piwoszką ale teraz to normalnie czuje jego zapach i smak mąż ostatnio uciekł ze swoją świeżo otwartą butelką do kuchni co by nie robić smaku
Ja lubiłam sobie wypić piwo ale teraz to nie mogę patrzeć na żaden alkohol.
I to mnie cieszy. Gorzej pewnie będzie w lecie kiedy ciepło i bardzo chce się pić
Stary 2013-02-05, 15:56   #2116
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Cześć dopiero co wczoraj wieczorem pisałam Wam o moich mdłoścach a już dzisiaj leżę na L4.... wieczorkiem zjadlam sałatkę owocowa, pyszna , zdrowa, ae za to pół nocy rano wstałam i znowu, do tego straszny ból głowy... poszłam do pracy i się zwolniłam, strasznie głupio mi było bo dopiero niecały miesiac w pracy a tu już zwolnienie. eh

GRATULACJE:ju pi:

ojoj a powiedzialas w pracy co jest przyczyna l4?

Cytat:
Jest już 9t1d tp mam wyznaczony na mniej więcej 9 wrzesień.
I teraz znowu muszę czekać te 3 tygodnie na następne usg.

Ale jestem szczęśliwa tym bardziej, że pierwszą ciąże 'donosiłam' tylko do 8tc.
ooo to u mnie dzisiaj 9 tydz to jest szansa ze moje malenstwo tez juz takie "duze"... rozumiem co czujesz, bo ja tez moja ostatnia ciaze zakonczylam w 9 tc... za to ponoc nie rozwijala sie dluzej... wiec teraz tez mam obawy czy wszystko jest w porzadku...

robie lasagne na jutro (moj maz bierze obiad do pracy wiec dlatego gotuje dzien wczesniej zawsze) i z chwila wrzucenia mielonego na patelnie juz wiem ze jutro najprawdopodobniej nie przelkne obiadu... a jeszcze musialam to mielone pokosztowac...a feee....
Stary 2013-02-05, 15:59   #2117
inwersja
dryfuję słowami

ja i tak uważam, że mamy szczęście, bo przed nami wiosna i lato, czyli wysyp najpierw nowalijek a potem owoców sezonowych. jedynie ubolewam, że pewnie śliwek nie doczekam, bo zaczną się pewnie jakoś w połowie września, a tak kocham knedle i ciasto ze śliwkami

a dziś w menu spagetii wymiotowałam tylko 1,5tygodnia , więc zjem bez strachu

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-02-05 o 16:02
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:12   #2118
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

SAMBAdiJANEIRO powiem w nastepnym tygodniu..

mam pytanie czy orientujecie się jak jest z L4 na umowie o prace na 3 msce, prace zaczelam 14go stycznia, juz mma L4, czy jesli mam zwolnienie w 1 mscu pracy to nie dostane za te dni wynagrodzenie? dodam, że już pierwszą wypłatę dostałam 28go stycznia....

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-02-05 o 16:22
Stary 2013-02-05, 16:30   #2119
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Muszę wam powiedzieć że ja mam dosć specyficzną ciażę Bo nie przytyłam a wręcz schudłam z 44,5 na 42,1kg Ale czuje że mi ciasno się w spodniach już robi może to przez wzdęcia Ja jem cytrusy cytrynki same jem kiwi miam ... mam wstęt tylko do soków pomarańczowych a każda zupka staje się dla mnie słona w smaku Mam ochotę na kebab dziś no i na słodycze patrzec nie mogę i ta pierwsza mysl kiedy sie budze.... mam ochotę na truskawki Mój TŻ powiedział ze będzie wybredna i marudna dziewucha więc jeśli Bóg ją już nam da To będzie Alicja lub Martynka
Ale chudzinka z Ciebie

Cytat:
cześć dziewczyny
podczytuje Was od samego początku, a nawet czekałam aż ktoś założy ten wątek pierwszy raz dwie blade kreseczki zobaczyłam 24.12 a test był załącznikiem do prezentu mojego męża. Potem w dzień spodziewanej @ kreseczki były już grubiutkie
nie pisałam wcześniej, bo moja poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem, groszek nie rozwijał się, serduszko nie ruszyło to było we wrześniu... wiec obiecałam sobie że następnym razem wpiszę się na wątek jak już będę miała pewność że jest ok
tym razem też przeżyłam chwile grozy, 2 tygodnie temu zaczęłam krwawić, od razu pojechałam do szpitala i tam znaleźli małego krwiaka. z groszkiem było wszystko ok, dostałam duphaston i po 2 dniach wrociłam do domu. wczoraj znów miałam usg, krwiaka już nie ma a groszek ma 3 cm i ślicznie sie wierci w brzuchu
termin porodu wg OM - 05.09 a wg USG - 03.09
Podobna historia do mojej... zyczę duuuużo zdrówka!
Cytat:
Ale się opisałyście

PIĘKNIE!!!

Tak mi narobiłyście smaka na zupę,że wzięłam się za pomidorową z ryżem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:44   #2120
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja i tak uważam, że mamy szczęście, bo przed nami wiosna i lato, czyli wysyp najpierw nowalijek a potem owoców sezonowych. jedynie ubolewam, że pewnie śliwek nie doczekam, bo zaczną się pewnie jakoś w połowie września, a tak kocham knedle i ciasto ze śliwkami

a dziś w menu spagetii wymiotowałam tylko 1,5tygodnia , więc zjem bez strachu
Tez sie z tego bardzo ciesze

Juz nie moge sie doczekac truskawek i borowek, mniam

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:48   #2121
t_89
Zakorzenienie

Przestancie narobiłyście mi smaka na pierogi z jagodami :P zabije :P skad je wziasc teraz?
Caly dzien cos za mna chodzi i nie wiem co. Wiecznie jestem glodna tż mowi, ze jestm okragla na buzi waze 60 kg a wczesniej wazylam 56 chyba ze waga sie roznila ta u lekarza i moja :|.

A ja mam imiona jak dla dziewczynki Lenka, a dla chlopczyka Julek lub Mikołaj. Podoba mi sie jeszcze Ignas
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:12   #2122
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Przestancie narobiłyście mi smaka na pierogi z jagodami :P zabije :P skad je wziasc teraz?
Caly dzien cos za mna chodzi i nie wiem co. Wiecznie jestem glodna tż mowi, ze jestm okragla na buzi waze 60 kg a wczesniej wazylam 56 chyba ze waga sie roznila ta u lekarza i moja :|.

A ja mam imiona jak dla dziewczynki Lenka, a dla chlopczyka Julek lub Mikołaj. Podoba mi sie jeszcze Ignas
od 2 h rozkminiam skad je wziac..
Stary 2013-02-05, 17:16   #2123
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubiłam sobie wypić piwo ale teraz to nie mogę patrzeć na żaden alkohol.
I to mnie cieszy. Gorzej pewnie będzie w lecie kiedy ciepło i bardzo chce się pić
Oj latem to może być różnie.Jakoś przed Nowym Rokiem piłam Perłę Winter-bardzo mi posmakowała i to konkretnie ona teraz za mną chodzi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tak mi narobiłyście smaka na zupę,że wzięłam się za pomidorową z ryżem
I ja się teraz wybitnie zupowa zrobiłam.Wczoraj pieczarkowa,dziś rosół a jutro resztki tego dzisiejszego rosołu przerobię na pomidorową.A chodzi jeszcze za mną żurek Pewnie w czwartek będzie
Teraz w całym domu przepięknie pachną pieczone ziemniaczki-lecę podawać sama już nieźle zgłodniałam a zapach tak kuuuuusi

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-02-05 o 17:18 Powód: dopisek
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:24   #2124
badzia987
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co z mrożonymi warzywami na patelnie?

Pół dnia myślałam co by tu zrobić i to wymyśliłam.
Można, nie można?

Na przedobiedzie wpierniczyłam paczkę chrupek kukurydzianych i zapiłam sokiem z pomidorów

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:26   #2125
kaska87
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Kaska87 a Ty w banku zajmujesz sie obsluga klientow?? jak sobie radzisz z mdlosciami? bo nie mozesz chyba powiedziec "przepraszam musze zwymiotowac"
jeszcze mi się nie zdarzyło przy kliencie na szczęście ja ogólnie po jedzeniu wymiotuję, także 2x w ciągu tych 8h przeważnie
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ach tam, ja objadałam się całą ciążę mandarynkami i pomarańczami, piłam dziennie herbatę malinową i nic mi nie było :P Jedynie 25 + kg
niby można jedną pomarańczę dziennie, ja tam uważam, że wszystko z umiarem, ja jak zjem jedną pomarańczę to już nic więcej nie wejdzie-jem malutkie porcje
Cytat:
A jak u Was z toksoplazmozą?Badałyście? Jakie wyniki?
ja byłam na badaniu, wyniki będą u gina na następnej wizycie czyli 12.02
mamy kotkę więc różnie może być
Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Muszę wam powiedzieć że ja mam dosć specyficzną ciażę Bo nie przytyłam a wręcz schudłam
ja też schudłam 1kg
Cytat:
cześć dziewczyny
podczytuje Was od samego początku, a nawet czekałam aż ktoś założy ten wątek
cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:32   #2126
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co z mrożonymi warzywami na patelnie?

Pół dnia myślałam co by tu zrobić i to wymyśliłam.
Można, nie można?

Na przedobiedzie wpierniczyłam paczkę chrupek kukurydzianych i zapiłam sokiem z pomidorów
No chyba można...
Stary 2013-02-05, 17:33   #2127
t_89
Zakorzenienie

a jak jest z chipsami?
mozna jesc np ziemniaczane albo kukurydziane?
nie mowie ze codziennie, ale chodzi za mno ostatnio cos takiego ostrzejszego. Moj tz kupil pomidorki cherry chipsy i nie moge jak on je nie wiem czy ja tez moge
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:56   #2128
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny, ciaza to nie choroba! rozumiem, nie wolno spozywac surowych mies, surowych jajek, alkoholu, ograniczyc (lub wyeliminowac) kawe i rzeczy wzbogacone w kofeine i teine ale bez przesady z innymi produktami! jesli masz ochote na chipsy to zjedz je. moze nie cala paczke i nie codziennie ale jak zjesz ich troche to nic sie nie stanie.. warzywa na patelnie? jak najbardziej! jedzmy roznorodnie, zdrowo i pamietajmy o witaminach
Stary 2013-02-05, 18:07   #2129
daohar
Raczkowanie

hej
ja wczoraj wieczorem walczyłam z pokusą na "makczikena"...chipsy chipsami, ale to co oni tam mielą to moje małe nie potrzebuje tost z serem żółtym i serkiem z ziołami załatwił sprawę

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:11   #2130
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

no wlasnie ja jem warzywa na patelnie i nie widze w nich nic co mialoby zaszkodzic? wrecz przeciwnie twierdze ze sa zdrowe... nawet czytalam ze lepiej w zimie kupowac produkty mrozone niz jakies niewiadomo skad ktore dojrzewaly na ciezarowkach...

a na chipsy tez moim zdaniem mozna sobie pozwolic od czasu do czasu...

gotuje wlasnie rosol
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości