|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
pierwsze slysze... a ja ilekroc pieke jakies ciasto bez bialek to bialka wylewam...ewentualnie czesciowo wlewam do jajecznicy jesli jest planowana w ten dzien albo nastepny... ale na zamrazanie bym nie wpadla... musze next time sprobowac
|
|
|
|
|
#2012 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Co do serduszka to polecam.Wrażenia nie zapomniane. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ja też zamrażam. A dzisiaj spałam jak zabita całą noc, nie poszłam nawet siku.Mała coś tam poburczała o 6-tej, ale się nie obudziła, więc nie chciałam ją budzić specjalnie na karmienie.Z jednej strony dobrze, z drugiej mnie to trochę zmartwiło, że nie chciała jeść.Co o tym myślicie (te które już mają dzieci)?Ma 3 miesiące i spała prawie ciągiem od 23 do 9 rano. Wiem ,że większość matek ma odwrotny problem, ale boję się, że z nią cos moze być nie w porządku, że taki śpioch. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-05 o 10:25 |
||||
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci,że moja Majcia od 7 tygodnia życia spała od 20:00-7:00 rano i nie budziła mi się nigdy na mleko! Jeśli mała tak ładnie śpi,to znaczy,że nie jest głodna... każde dziecko jest inne i nie martw się tym,że nie budzi się na mleczko w nocy
|
|
|
#2014 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() dziś byłam w wc w nocy tylko 2 razy, wczoraj był dramat. budziłam się ze 4 czy 5 razy! masakra! ja dzieci nie mam, ale znajomi mają 7msc dziecko i tego co pamiętam to jak był taki mały to mówili, że też ładnie przesypiał. a jak byliśmy po świętach u teściów i ich odwiedzilismy mały nauczył się już raczkować w wieku 6msc, a oni odszczekali wszystko. młody budzi się w nocy, łazi po nich, marudzi (śpią z nim w łóżku).
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-02-05 o 10:50 |
|
|
|
|
#2015 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Urodziła się 5-tego listopada.Tak więc obrobie sie z dwójką dzieci w ciągu niecałego roku ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planowaliście drugą dzidzię,czy to wpadka ? ![]() Nie przejmuj się malutką,jak będzie głodna,to napewno sama się obudzi U nas mleka w nocy nie było i Maja jest zdrowym dzieckiem
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej malenstwa raz dwa odchowacie i bedzie z gorki chyba ze jeszcze jakies plany dalszego powiekszania rodziny w zanadrzu
|
|
|
|
|
#2018 |
|
BAN stały
|
Nie planowaliśmy, chyba nie zdawaliśmy sobie sprawy, że to tak szybko się da.W pewnym momencie zaskoczył mnie ból owulacyjny, widocznie było już po sprawie, bo igraszki były, plemniki te kilka dni mogą poczekać jak wiadomo.
W sumie chciałam zajść w drugą ciążę jakoś latem i nie jestem załamana tym, że tak wcześnie, najbardziej sie martwiłam, że przez to może być coś nie tak z drugim maluszkiem, że mogę być jeszcze "niedostosowana" po poprzednim porodzie, ale jak na razie wszystko ok. |
|
|
|
#2019 |
|
dryfuję słowami
|
a ja tak z innej beczki, mam potworny problem z suchością w nosie i krwią. często próbuję wydmuchać i niestety wychodzi z krwią. męczy mnie to, bo przez suchy, zatkany nos ciężko się oddycha.
![]() ma tak któraś?
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodziłaś naturalnie,czy przez cesarkę ? ![]() Cytat:
|
|
|
#2021 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki!Dawno mnie tu nie bylo...U mnie ciagle to samo czyli lezenie...Juz w piatek wybieram sie na wizyte do gina wiec bede wiedziec czy moge chodzic..Ja juz objawow ciazowych zadnych nie mam.Mdłosci i sennosc poszly w zapomnienie.Nie wiem czy to dobrze-szczerze to troche sie martwie ze moze dzidzia przestała sie rozwijac czy cus...No i dziewuszki nie wiem czzemu ale mnie strasznie kluje w macicy j..wczoraj i przedwczoraj caluski dzien..Byle do tej piatkowej wizyty bo zwariuje z niepokoju..
U mnie wg OM 12 tydzien a wg UsG 11...Milego dnia ! |
|
|
|
#2023 |
|
dryfuję słowami
|
kupiłam i raz pomaga, a raz psikam po kilka razy do obu dziurek i nic. najgorzej jest rano, nos zatkany i dłubie , bo niczym tego nie da się wyciągnąć. woda morska wtedy też nie pomaga.
boje się co będzie wiosną/latem. jestem alergikiem, więc będzie dramat.
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją wizytę
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
heheh kto by pomyslal ze bedziemy sie martwic ze za dobrze sie czujemy
ja "na szczescie" albo "na nieszczescie" caly czas czuje sie fatalnie ale tak do 6-7 tygodnia tez tryskalam energia wiec moze jeszcze wszystko przed wami... ja odliczam czas do 12 tygodnia i modle sie by zle samopoczucie zniknelo....
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha Zamiast się cieszyć,to narzekamy :P
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
policzanka napewno wszytsko będzie dobrze
tez mam czarne myśli ale będzie dobrze wierze w to a mnie boli coś z kolei w dolnej części pleców koło kości ogonowej po lewej stronie.. jajnik, korzonki, nerka
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska87 a Ty w banku zajmujesz sie obsluga klientow?? jak sobie radzisz z mdlosciami? bo nie mozesz chyba powiedziec "przepraszam musze zwymiotowac"
a ja mam najczesciej tak ze albo mi cos zasmierdzi albo i nie i od razu musze leciec i nie wyrabiam na zakretach czasem.... w banku to bym chyba nie dobiegla... w mieszkaniu dotychczas zdazam...
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
policznka - kłucie w macicy to moze byc wlasnie dobry objaw - macica sie zwieksza, wiazala luzują. tak troche mocniejszy bol niz na owulację. skoro wizyta w piatek to dasz rade.
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży i mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć
razem raźniej, a niestety tak w realnym świecie nie mam żadnej koleżanki, która miałaby już dzidzię lub była w ciąży i raczej się na to nie zanosi.. |
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwaga, ide do sklepu po miecho na rosol. Zolwim tempem, ale ide, bo nie wysiedze. A to dopierom 2 dzien L4 :/
|
|
|
#2033 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
aaaa... boski avatar!!
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie ta ciąża to kompletny szok i zaskoczenie... na wizycie u lekarza dowiedziałam się tylko że to ciąża wewnątrzmaciczna i za dwa tygodnie mam przyjść zobaczyć czy się dzidziuś dobrze rozwija powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będę mamą... niektórzy pragną, starają się tyle czasu, a tu rach ciach raz się poślizgnęliśmy z TŻ i jest!! ojjj ten los..
|
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
jeeeejku ja dziś spałam od 23 do 11 !!!
ale bez zadnej drzemki w ciągu dnia co ostatnio rzadko mi sie zdarzało:P i powiem Wam szczerze, ze ja tez sie czasami martwie jak nic mnie nie zakuje czy nie zrobi mi sie niedobrze:P zawsze wtedy sie boje, ze cos jest nie tak i juz nie moge sie doczekac poniedzialkowej wizyty!!! ja wczoraj zaczełam 9 tydzien i podejrzewam, ze tez bede wygladac jak wielorybek:P juz czuje, ze jest mnie wiecej a, ze ogolnie jestem z tych "korpulentnych":P to pewnie bede rosla i rosla.... wszerz:P Życze Wam MILEGO DNIAAA!!! |
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
jeeeejku ja dziś spałam od 23 do 11 !!!
ale bez zadnej drzemki w ciągu dnia co ostatnio rzadko mi sie zdarzało:P i powiem Wam szczerze, ze ja tez sie czasami martwie jak nic mnie nie zakuje czy nie zrobi mi sie niedobrze:P zawsze wtedy sie boje, ze cos jest nie tak i juz nie moge sie doczekac poniedzialkowej wizyty!!! ja wczoraj zaczełam 9 tydzien i podejrzewam, ze tez bede wygladac jak wielorybek:P juz czuje, ze jest mnie wiecej a, ze ogolnie jestem z tych "korpulentnych":P to pewnie bede rosla i rosla.... wszerz:P Życze Wam MILEGO DNIAAA!!! |
|
|
|
#2038 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Zniknie-napewno ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Dziekuje Co do Twojego bólu to moze faktycznie Cię przewiało?---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Dziekuje za mile słowa![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Witamy!Jasne ze razem razniej:0 |
|||||
|
|
|
#2039 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tak w ogóle to przedwczoraj zjazłam ponad 0,5kg pomarańczy, były pyszne, świetnie pomogły na zaparcie. a tu się dowiaduje, że cytrusów za bardzo nie można. i nie wiem czy herbaty z cytryną też to się tyczy...
|
|
|
#2040 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pomyśl, że jakbyś miała się świadomie zdecydować to zawsze by był jakiś problem, a tak to po fakcie. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-05 o 11:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

pierwsze slysze... a ja ilekroc pieke jakies ciasto bez bialek to bialka wylewam...ewentualnie czesciowo wlewam do jajecznicy jesli jest planowana w ten dzien albo nastepny... ale na zamrazanie bym nie wpadla... musze next time sprobowac

W zaawansowanej ciąży to będę jak wieloryb wyglądać i pewnie nigdzie poza lumpem ciuchów dla siebie nie znajdę, a może i tam będzie problem...