Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 10:10   #2011
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
No pewnie
Nie jest sam w sobie tak smaczny, ale idealnie nadaje sie na baze do innych zup. Jak Ci sie chce mozesz zredukowac wode gotujac dlugo, ale nie trzeba. Mroze w plastikowych kubkach, pojemnikach.

Ja wszystko mroze, lacznie z bialkami i potem mam na bezy
wow pierwsze slysze... a ja ilekroc pieke jakies ciasto bez bialek to bialka wylewam...ewentualnie czesciowo wlewam do jajecznicy jesli jest planowana w ten dzien albo nastepny... ale na zamrazanie bym nie wpadla... musze next time sprobowac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:23   #2012
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi ze starszym wychodzilo ze jest o miesiac starszy.. urodzil sie w 37 tc. był kolosem jak na ten tydzien. do dzis jest o rok wiekszy niz standard - ma 5 lat kupuje ciuchy na 6latka...
To może też wynikać z tego, że dziecko może się w rożnym tempie rozwijać.To tak samo jak niektóre zaczynają chodzić szybciej, inne później.Dlatego poród w 38 tyg jak i 42 jest uważany za normalny.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Apropo wagi jest to moja pierwsza ciąża i boję się że sporo przytyję bo apetyt mi dopisuje... Jestem na początku 8 tygodnia i już mam 1,5kg na plusie... A tak poza tym dzisiaj wizyta i mam nadzieję w końcu zobaczyć serduszko
U mnie jak tak dalej pójdzie to będę miała ciążową dietę odchudzającą.
Co do serduszka to polecam.Wrażenia nie zapomniane.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

dobra przekonałyście mnie, nie kupię tego pasa ciążowego. Od razu kupię spodnie na brzuszek i legginsy jakieś i będzie git bluzki nosiłam trochę luźniejsze od jakiegoś czasu więc jeszcze parę miechów w nich pośmigam, a i tunik parę się znajdzie w szafie rozciągliwych

:
Ja właściwie przechodziłam w legginsach i tunikach, teraz sobie kupiłam 3 pary rybaczek ciążowych i spódnicę ciążowa.Cieszę się, że uniknę dużego brzucha w okresie gdy jest zimno, ostatnio chodziłam w płaszczu teściowej, co może na brzuchu był ok, ale w ramionach szeroki jak diabli.A jak któraś ma taki problem to są dostępne też legginsy ocieplane, takie ma zimę i można śmigać.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Czytam tak Was o kg i zazdroszę, bo moja waga strartowa jest już nieciekawa. Brzuch mam już wyhodowany tłuszowy. A bardziej żołądek, bo mi się to najbardziej tam lokalizuje. W zaawansowanej ciąży to będę jak wieloryb wyglądać i pewnie nigdzie poza lumpem ciuchów dla siebie nie znajdę, a może i tam będzie problem...
\;/
Na allegro na pewno znajdziesz.Można kupić tanio używane.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zamrazasz rosol??

)
Ja też zamrażam.

A dzisiaj spałam jak zabita całą noc, nie poszłam nawet siku.Mała coś tam poburczała o 6-tej, ale się nie obudziła, więc nie chciałam ją budzić specjalnie na karmienie.Z jednej strony dobrze, z drugiej mnie to trochę zmartwiło, że nie chciała jeść.Co o tym myślicie (te które już mają dzieci)?Ma 3 miesiące i spała prawie ciągiem od 23 do 9 rano.
Wiem ,że większość matek ma odwrotny problem, ale boję się, że z nią cos moze być nie w porządku, że taki śpioch.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:25
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:31   #2013
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To może też wynikać z tego, że dziecko może się w rożnym tempie rozwijać.To tak samo jak niektóre zaczynają chodzić szybciej, inne później.Dlatego poród w 38 tyg jak i 42 jest uważany za normalny.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

U mnie jak tak dalej pójdzie to będę miała ciążową dietę odchudzającą.
Co do serduszka to polecam.Wrażenia nie zapomniane.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ja właściwie przechodziłam w legginsach i tunikach, teraz sobie kupiłam 3 pary rybaczek ciążowych i spódnicę ciążowa.Cieszę się, że uniknę dużego brzucha w okresie gdy jest zimno, ostatnio chodziłam w płaszczu teściowej, co może na brzuchu był ok, ale w ramionach szeroki jak diabli.A jak któraś ma taki problem to są dostępne też legginsy ocieplane, takie ma zimę i można śmigać.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Na allegro na pewno znajdziesz.Można kupić tanio używane.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ja też zamrażam.

A dzisiaj spałam jak zabita całą noc, nie poszłam nawet siku.Mała coś tam poburczała o 6-tej, ale się nie obudziła, więc nie chciałam ją budzić specjalnie na karmienie.Z jednej strony dobrze, z drugiej mnie to trochę zmartwiło, że nie chciała jeść.Co o tym myślicie (te które już mają dzieci)?Ma 3 miesiące i spała prawie ciągiem od 23 do 9 rano.
Wiem ,że większość matek ma odwrotny problem, ale boję się, że z nią cos moze być nie w porządku, że taki śpioch.
Ty masz takie malutkie bobo?
Powiem Ci,że moja Majcia od 7 tygodnia życia spała od 20:00-7:00 rano i nie budziła mi się nigdy na mleko! Jeśli mała tak ładnie śpi,to znaczy,że nie jest głodna... każde dziecko jest inne i nie martw się tym,że nie budzi się na mleczko w nocy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:36   #2014
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam całą noc bez siku. ja i przed ciążą co noc raz się budziłam żeby do wc lecieć. od urodzenia miałam refluks przewodów moczowych i niby wyleczony, ale pani doktor mówiła, że już zawsze będę miała problem z moczem, tzn. często będzie mi się chciało i ciężko będzie mi go oddać. ja stosuje wspomagacze głosowe, jak dla dziecko często musze mówić "siiii..."
dziś byłam w wc w nocy tylko 2 razy, wczoraj był dramat. budziłam się ze 4 czy 5 razy! masakra!

ja dzieci nie mam, ale znajomi mają 7msc dziecko i tego co pamiętam to jak był taki mały to mówili, że też ładnie przesypiał. a jak byliśmy po świętach u teściów i ich odwiedzilismy mały nauczył się już raczkować w wieku 6msc, a oni odszczekali wszystko. młody budzi się w nocy, łazi po nich, marudzi (śpią z nim w łóżku).

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:50
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:38   #2015
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ty masz takie malutkie bobo?
Powiem Ci,że moja Majcia od 7 tygodnia życia spała od 20:00-7:00 rano i nie budziła mi się nigdy na mleko! Jeśli mała tak ładnie śpi,to znaczy,że nie jest głodna... każde dziecko jest inne i nie martw się tym,że nie budzi się na mleczko w nocy
Dzięki.
Urodziła się 5-tego listopada.Tak więc obrobie sie z dwójką dzieci w ciągu niecałego roku

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam całą noc bez siku. ja i przed ciążą co noc raz się budziłam żeby do wc lecieć. od urodzenia miałam refluks przewodów moczowych i niby wyleczony, ale pani doktor mówiła, że już zawsze będę miała problem z moczem, tzn. często będzie mi się chciało i ciężko będzie mi go oddać. ja stosuje wspomagacze głosowe, jak dla dziecko często musze mówić "siiii..."
dziś byłam w wc w nocy tylko 2 razy, wczoraj był dramat. budziłam się ze 4 czy 5 razy! masakra!

ja dzieci nie mam, ale znajomi mają 7msc dziecko i tego co pamiętam to jak był taki mały to mówili, że też ładnie przesypiał. a jak byliśmy po świętach u teściów i ich odwiedzilismy mały nauczył się już raczkować w wieku 6msc, a oni odszczekali wszystko. młody budzi się w nocy, łazi po nich, marudzi (śpią z nim w łóżku).
Ja też rzadko nie chodzę do toalety w nocy, dzisiaj mi sie tak trafiło, może jakos duzo nie piłam wieczorem.
Stary 2013-02-05, 10:39   #2016
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.
Urodziła się 5-tego listopada.Tak więc obrobie sie z dwójką dzieci w ciągu niecałego roku

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ja też rzadko nie chodzę do toalety w nocy, dzisiaj mi sie tak trafiło, może jakos duzo nie piłam wieczorem.
Jeeeej, podziwiam Cię!!!
Planowaliście drugą dzidzię,czy to wpadka ?
Nie przejmuj się malutką,jak będzie głodna,to napewno sama się obudzi U nas mleka w nocy nie było i Maja jest zdrowym dzieckiem

Stary 2013-02-05, 10:41   #2017
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.

wow, ale szybko dzialacie ale przynajmniej malenstwa raz dwa odchowacie i bedzie z gorki chyba ze jeszcze jakies plany dalszego powiekszania rodziny w zanadrzu
Stary 2013-02-05, 10:51   #2018
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jeeeej, podziwiam Cię!!!
Planowaliście drugą dzidzię,czy to wpadka ?
Nie planowaliśmy, chyba nie zdawaliśmy sobie sprawy, że to tak szybko się da.W pewnym momencie zaskoczył mnie ból owulacyjny, widocznie było już po sprawie, bo igraszki były, plemniki te kilka dni mogą poczekać jak wiadomo.
W sumie chciałam zajść w drugą ciążę jakoś latem i nie jestem załamana tym, że tak wcześnie, najbardziej sie martwiłam, że przez to może być coś nie tak z drugim maluszkiem, że mogę być jeszcze "niedostosowana" po poprzednim porodzie, ale jak na razie wszystko ok.
Stary 2013-02-05, 10:53   #2019
inwersja
dryfuję słowami

a ja tak z innej beczki, mam potworny problem z suchością w nosie i krwią. często próbuję wydmuchać i niestety wychodzi z krwią. męczy mnie to, bo przez suchy, zatkany nos ciężko się oddycha.
ma tak któraś?
Stary 2013-02-05, 10:59   #2020
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie planowaliśmy, chyba nie zdawaliśmy sobie sprawy, że to tak szybko się da.W pewnym momencie zaskoczył mnie ból owulacyjny, widocznie było już po sprawie, bo igraszki były, plemniki te kilka dni mogą poczekać jak wiadomo.
W sumie chciałam zajść w drugą ciążę jakoś latem i nie jestem załamana tym, że tak wcześnie, najbardziej sie martwiłam, że przez to może być coś nie tak z drugim maluszkiem, że mogę być jeszcze "niedostosowana" po poprzednim porodzie, ale jak na razie wszystko ok.
Będzie dobrze, za jednym razem odchowasz
Rodziłaś naturalnie,czy przez cesarkę ?

Cytat:
a ja tak z innej beczki, mam potworny problem z suchością w nosie i krwią. często próbuję wydmuchać i niestety wychodzi z krwią. męczy mnie to, bo przez suchy, zatkany nos ciężko się oddycha.
ma tak któraś?
Ja tak nie mam,ale może kup sobie wodę morską? Na pewno pomoże

Stary 2013-02-05, 11:03   #2021
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Będzie dobrze, za jednym razem odchowasz
Rodziłaś naturalnie,czy przez cesarkę ?
Naturalnie
Stary 2013-02-05, 11:03   #2022
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki!Dawno mnie tu nie bylo...U mnie ciagle to samo czyli lezenie...Juz w piatek wybieram sie na wizyte do gina wiec bede wiedziec czy moge chodzic..Ja juz objawow ciazowych zadnych nie mam.Mdłosci i sennosc poszly w zapomnienie.Nie wiem czy to dobrze-szczerze to troche sie martwie ze moze dzidzia przestała sie rozwijac czy cus...No i dziewuszki nie wiem czzemu ale mnie strasznie kluje w macicy j..wczoraj i przedwczoraj caluski dzien..Byle do tej piatkowej wizyty bo zwariuje z niepokoju..
U mnie wg OM 12 tydzien a wg UsG 11...Milego dnia !
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:05   #2023
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Ja tak nie mam,ale może kup sobie wodę morską? Na pewno pomoże
kupiłam i raz pomaga, a raz psikam po kilka razy do obu dziurek i nic. najgorzej jest rano, nos zatkany i dłubie , bo niczym tego nie da się wyciągnąć. woda morska wtedy też nie pomaga.
boje się co będzie wiosną/latem. jestem alergikiem, więc będzie dramat.
Stary 2013-02-05, 11:05   #2024
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!Dawno mnie tu nie bylo...U mnie ciagle to samo czyli lezenie...Juz w piatek wybieram sie na wizyte do gina wiec bede wiedziec czy moge chodzic..Ja juz objawow ciazowych zadnych nie mam.Mdłosci i sennosc poszly w zapomnienie.Nie wiem czy to dobrze-szczerze to troche sie martwie ze moze dzidzia przestała sie rozwijac czy cus...No i dziewuszki nie wiem czzemu ale mnie strasznie kluje w macicy j..wczoraj i przedwczoraj caluski dzien..Byle do tej piatkowej wizyty bo zwariuje z niepokoju..
U mnie wg OM 12 tydzien a wg UsG 11...Milego dnia !
Też troszkę się martwię,bo czuję się coraz lepiej...
Trzymam kciuki za Twoją wizytę

Stary 2013-02-05, 11:09   #2025
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

heheh kto by pomyslal ze bedziemy sie martwic ze za dobrze sie czujemy ja "na szczescie" albo "na nieszczescie" caly czas czuje sie fatalnie ale tak do 6-7 tygodnia tez tryskalam energia wiec moze jeszcze wszystko przed wami... ja odliczam czas do 12 tygodnia i modle sie by zle samopoczucie zniknelo....
Stary 2013-02-05, 11:09   #2026
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mała coś tam poburczała o 6-tej, ale się nie obudziła, więc nie chciałam ją budzić specjalnie na karmienie.Z jednej strony dobrze, z drugiej mnie to trochę zmartwiło, że nie chciała jeść.Co o tym myślicie (te które już mają dzieci)?Ma 3 miesiące i spała prawie ciągiem od 23 do 9 rano.
ale masz malucha. ponoc istnieja dzieci 9czemu nie moje?!) ktore przesypiaja noce bardzo szybko. jesli przybiera w normie to bym nie ingerowala w sen.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:11   #2027
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
heheh kto by pomyslal ze bedziemy sie martwic ze za dobrze sie czujemy ja "na szczescie" albo "na nieszczescie" caly czas czuje sie fatalnie ale tak do 6-7 tygodnia tez tryskalam energia wiec moze jeszcze wszystko przed wami... ja odliczam czas do 12 tygodnia i modle sie by zle samopoczucie zniknelo....
Nie? Haha Zamiast się cieszyć,to narzekamy :P

Stary 2013-02-05, 11:11   #2028
karolson
Zakorzenienie

policzanka napewno wszytsko będzie dobrze tez mam czarne myśli ale będzie dobrze wierze w to
a mnie boli coś z kolei w dolnej części pleców koło kości ogonowej po lewej stronie.. jajnik, korzonki, nerka
Stary 2013-02-05, 11:12   #2029
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Kaska87 a Ty w banku zajmujesz sie obsluga klientow?? jak sobie radzisz z mdlosciami? bo nie mozesz chyba powiedziec "przepraszam musze zwymiotowac" a ja mam najczesciej tak ze albo mi cos zasmierdzi albo i nie i od razu musze leciec i nie wyrabiam na zakretach czasem.... w banku to bym chyba nie dobiegla... w mieszkaniu dotychczas zdazam...
Stary 2013-02-05, 11:12   #2030
83monia
Zakorzenienie

policznka - kłucie w macicy to moze byc wlasnie dobry objaw - macica sie zwieksza, wiazala luzują. tak troche mocniejszy bol niz na owulację. skoro wizyta w piatek to dasz rade.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:15   #2031
pannamad
Raczkowanie

hej dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży i mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć

razem raźniej, a niestety tak w realnym świecie nie mam żadnej koleżanki, która miałaby już dzidzię lub była w ciąży i raczej się na to nie zanosi..
pannamad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:16   #2032
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wow pierwsze slysze... a ja ilekroc pieke jakies ciasto bez bialek to bialka wylewam...ewentualnie czesciowo wlewam do jajecznicy jesli jest planowana w ten dzien albo nastepny... ale na zamrazanie bym nie wpadla... musze next time sprobowac
Beza z mrozonych jest jeszcze lepsza, lepiej sie ubija. Tylko trzeba bardzo wolno rozmrazac, najlepiej na noc przelozyc do lodowki.

Uwaga, ide do sklepu po miecho na rosol. Zolwim tempem, ale ide, bo nie wysiedze. A to dopierom 2 dzien L4 :/

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:16   #2033
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez pannamad Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciąży i mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć

razem raźniej, a niestety tak w realnym świecie nie mam żadnej koleżanki, która miałaby już dzidzię lub była w ciąży i raczej się na to nie zanosi..
witaj!!
aaaa... boski avatar!!
Stary 2013-02-05, 11:17   #2034
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy kolejną mamusię

Stary 2013-02-05, 11:25   #2035
pannamad
Raczkowanie

dla mnie ta ciąża to kompletny szok i zaskoczenie... na wizycie u lekarza dowiedziałam się tylko że to ciąża wewnątrzmaciczna i za dwa tygodnie mam przyjść zobaczyć czy się dzidziuś dobrze rozwija

powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będę mamą... niektórzy pragną, starają się tyle czasu, a tu rach ciach raz się poślizgnęliśmy z TŻ i jest!! ojjj ten los..
pannamad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:28   #2036
brooter
Raczkowanie

jeeeejku ja dziś spałam od 23 do 11 !!!
ale bez zadnej drzemki w ciągu dnia co ostatnio rzadko mi sie zdarzało:P

i powiem Wam szczerze, ze ja tez sie czasami martwie jak nic mnie nie zakuje czy nie zrobi mi sie niedobrze:P zawsze wtedy sie boje, ze cos jest nie tak i juz nie moge sie doczekac poniedzialkowej wizyty!!!

ja wczoraj zaczełam 9 tydzien i podejrzewam, ze tez bede wygladac jak wielorybek:P
juz czuje, ze jest mnie wiecej a, ze ogolnie jestem z tych "korpulentnych":P to pewnie bede rosla i rosla.... wszerz:P

Życze Wam MILEGO DNIAAA!!!
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:29   #2037
brooter
Raczkowanie

jeeeejku ja dziś spałam od 23 do 11 !!!
ale bez zadnej drzemki w ciągu dnia co ostatnio rzadko mi sie zdarzało:P

i powiem Wam szczerze, ze ja tez sie czasami martwie jak nic mnie nie zakuje czy nie zrobi mi sie niedobrze:P zawsze wtedy sie boje, ze cos jest nie tak i juz nie moge sie doczekac poniedzialkowej wizyty!!!

ja wczoraj zaczełam 9 tydzien i podejrzewam, ze tez bede wygladac jak wielorybek:P
juz czuje, ze jest mnie wiecej a, ze ogolnie jestem z tych "korpulentnych":P to pewnie bede rosla i rosla.... wszerz:P

Życze Wam MILEGO DNIAAA!!!
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:33   #2038
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam i raz pomaga, a raz psikam po kilka razy do obu dziurek i nic. najgorzej jest rano, nos zatkany i dłubie , bo niczym tego nie da się wyciągnąć. woda morska wtedy też nie pomaga.
boje się co będzie wiosną/latem. jestem alergikiem, więc będzie dramat.
Tez mam problem z suchoscią w nosku..Musze wyprobowac z tą sola morska

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Też troszkę się martwię,bo czuję się coraz lepiej...
Trzymam kciuki za Twoją wizytę
dziekuje!!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Zniknie-napewno

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
policzanka napewno wszytsko będzie dobrze tez mam czarne myśli ale będzie dobrze wierze w to
a mnie boli coś z kolei w dolnej części pleców koło kości ogonowej po lewej stronie.. jajnik, korzonki, nerka

DziekujeCo do Twojego bólu to moze faktycznie Cię przewiało?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
policznka - kłucie w macicy to moze byc wlasnie dobry objaw - macica sie zwieksza, wiazala luzują. tak troche mocniejszy bol niz na owulację. skoro wizyta w piatek to dasz rade.
Oby było tak jak mówiszDziekuje za mile słowa

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

Witamy!Jasne ze razem razniej:0
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:37   #2039
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Tez mam problem z suchoscią w nosku..Musze wyprobowac z tą sola morska
byłam u laryngologa, kazał też kupić maść linomag, jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam.

tak w ogóle to przedwczoraj zjazłam ponad 0,5kg pomarańczy, były pyszne, świetnie pomogły na zaparcie. a tu się dowiaduje, że cytrusów za bardzo nie można. i nie wiem czy herbaty z cytryną też to się tyczy...
Stary 2013-02-05, 11:38   #2040
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
dla mnie ta ciąża to kompletny szok i zaskoczenie... na wizycie u lekarza dowiedziałam się tylko że to ciąża wewnątrzmaciczna i za dwa tygodnie mam przyjść zobaczyć czy się dzidziuś dobrze rozwija

powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będę mamą... niektórzy pragną, starają się tyle czasu, a tu rach ciach raz się poślizgnęliśmy z TŻ i jest!! ojjj ten los..
Bo to tak jest, ci co chcą to się ścierają latami i nic, a tu ktoś zapomni jednej tabletki i ciąża jest.Ale nie martw się, będzie dobrze.
Pomyśl, że jakbyś miała się świadomie zdecydować to zawsze by był jakiś problem, a tak to po fakcie.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości