Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 16:53   #1651
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Marzenka kurcze myslalam, że tak nie można - że matka jest objęta jakimś programem ochronnym przykro mi

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:56   #1652
spioszka
Raczkowanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

[QUOTE=Dearlie;39074215

Wybacz, ale ...

[/QUOTE]
zdarza sie..

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:57   #1653
katiem
Wtajemniczenie

Baobabek nie masz co porównywać dzieciaczków. Każde ma swoje tempo - mimo, ze ta sama krew. Nie martw się

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-06, 16:58   #1654
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Zielona zagłosowane

Angel a ile objętościowo Jagódka zjada na raz? Bo u mnie Jaś raz zjada 140 ml a raz 80 i mnie to tak wkurza. Ogólnie na dobe zjada tyle co powinien ale jaka to jest walka o każdy ml Może to jakiś skok?

Marzenka tule mocno i mam nadzieje, że szybko znajdziesz prace. Swoją drogą chamstwo się w Polsce szerzy
Jagoda raz zje 60ml, raz 150ml +piers tzn.zawsze najpierw piers pozniej butla mm. W grudniu jadla mi Co 4h 120-150ml mm. A teraz na dobe zjada ok.300ml mm, czasem wiecej + zupka120-150ml + pol sloiczka deserku.
Moze w cycach pokarm powrocil

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:02   #1655
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Zwariowalam! Znalazlam lunpeks z cudami dla dzieci! Ubranka zara, gap i next, az sie Wam pochwale! Za to wszystko 40zl zaplacilam! Bralam wieksze ubranka, a tyle bylo na 0-3 i 3-6 cudenek ja bralam tak na 9-12, bo 6-9 nosi Jagoda teraz:/
Wow, śliczne rzeczy, zwłaszcza sweterek.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a dlaczego nie chcesz, by teściowie zajmowali się Alą?
Po pierwsze mała jej nie lubi. Płacze jak tylko weźmie ją na ręce.
Kiedy miala 3 miesiące, chciała dać jej kawałek ciasta do zjedzenia...
Jakoś dziwnie ją nosi. Za głośno mówi...
Bałabym się zostawić dziecko z teściową. Mam wrażenie, że by ją upasła.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A w ogóle mój mąż zagroził, że założy sobie konto tu na wizażu i wejdzie na nasz wątek i napisze, że mu skarpetek nie piorę i nie ma w czym chodzić Ja się brzydzę skarpet i ich nie dotknę!
Hehehe, mój miał zamiar zapytać Was jak coś tam naprawić w samochodzie.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Zosi ta zupka bardzo smakuje a na fotce dowod Corka ja karmila, przy mnie się tak nie ufefluni
Hihihi

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz, spokojnie kobitko
On między posiłkami mlecznymi które są co 4 godziny je zupki, deserki lub pija herbatke więc luz.
Był zmęczony bom go wymęczyła na brzuszku i sie wybawił na macie.
Jak wstał to zjadł bez marudzenia i mu mało jeszcze było
aa to wszystko ok

A co do wizyty u pediatry... waga 6500g.
Niestety, ale mamy iść do okulisty. Aleńka troche za bardzo zezuje...
Mam nadzieję, że samo przejdzie, nie wyobrażam sobie zakladać jej okularki.
Stary 2013-02-06, 17:03   #1656
angel166
Zakorzenienie

Agnus pytalam i za pierwszym razem kazala sprobowac karmie przet sen. Jak powiedzialam, ze Nie ma szans no to powiedziała, ze widocznie jej wystarcza to co zje w dzien, bo przybiera dobrze dobrze, ze teraz je te obiadki i deserki chociaz ochoczo, no ale mleka tez musi pic

Jagódka
Stary 2013-02-06, 17:07   #1657
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
a jak trąbiłam o nim 5 wątków wcześniej to nikt nie chciał, a teraz prosze
Sypią postami z tapka :brzydal
Ja dopiero teraz jak na maila wyslalas to zakumalam, ze i na moj Tel to sie nadaje xD

Jagódka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 17:13   #1658
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

aa to wszystko ok

o jejku, ja musze jutro pediatrze powiedzieć bo mam wrażenie że moj też jakoś nierówno patrzy

Cytat:
Ja dopiero teraz jak na maila wyslalas to zakumalam, ze i na moj Tel to sie nadaje xD
Ha!! no to dobrze że sie przydaje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:13   #1659
zielona1911
Zakorzenienie

Dziekujemy

No nagroda to szału nima,bo pare produktóww Bobovita ale jakie szczescie jak sie wygra
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:15   #1660
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, śliczne rzeczy, zwłaszcza sweterek.

Po pierwsze mała jej nie lubi. Płacze jak tylko weźmie ją na ręce.
Kiedy miala 3 miesiące, chciała dać jej kawałek ciasta do zjedzenia...
Jakoś dziwnie ją nosi. Za głośno mówi...
Bałabym się zostawić dziecko z teściową. Mam wrażenie, że by ją upasła.

Hehehe, mój miał zamiar zapytać Was jak coś tam naprawić w samochodzie.

Hihihi

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

aa to wszystko ok

3mam kciuki, by bylo wszystko ok z oczkami. Tez sobie Nie wyobrazam takiego maluszka w okularach

Hehe moje dziecie siedzi i patrzy Sie na biegajacego za pilka psa jak zahipnotyzowana juz 40 minut tak

W ogole wyszlam z mala dzis na chwile w nosidle i jednak jak sie Do wozka Nie przekona to musze poszukac jakiegos lepszego uzywanego na all. Mozliwe jest znalezienie czegos typu tula do 100zl?

Jagódka
Stary 2013-02-06, 17:16   #1661
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
1.moje nogi smakują cudnie
2.buziak dla wizażowych ciotek
3.nowe siedzisko-miska na pranie
druga fotka z buziaczkiem wymiata
Pola przecudna

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
W temacie mężczyźni i prace domowe, musze pochwalić mojego męża - zrobi wszystko jak leżałam plackiem z ryzykiem przedwczesnego porodu, to gotował, robił zakupy ( nawet te kosmetyczno-urodowe dla mnie, sprzątał, prał, odkurzał,itp. A że lubię wprowadzać po nim poprawki, wynika tylko i wyłącznie z mojej natury
mój też wszystko potrafi zrobić jak jest potrzeba
najczęściej dzielimy się obowiązkami

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Jestem załamana

Rano dzwoniłam do pracy zapytać co i jak mam napisać odnośnie dodatkowych 4 tygodni urlopu bo 14 lutego kończy mi się macierzyński i poinformowano mnie, że jestem pod opieką zusowską bo zakład nie przedłużył mi umowy

Czyli jestem bezrobotna i nie wiem jak damy radę wyżyć z jednej pensji Tża nie mam pojęcia.
o matko

a ja myślałam, że kobiety na macierzyńskim nie można zwolnić
wierzę, że znajdziesz coś nowego i dacie radę

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Pytam bo piszesz że w podkoszulce chodzisz Ja przy 22 mam na sobie bluzkę z długim rękawem i na to bluzę rozpinaną. Ale to są chyba konsekwencje przegrzewania mnie w dzieciństwie. Pamiętam jak byłam trochę starsza to nie mogłam nawet stopy spod kołdry wystawić bo ojciec mi przykrywał od razu Nieważne że czasem pociłam się jak mysz i miałam tego dosyć. Moje zdanie się nie liczyło, jeszcze mogłam dostać za to że się odzywam. Poza tym to on musiał spać ze mną w pokoju bo dosłownie oskarżał mamę że ona się nie budzi w nocy i mnie nie przykrywa.
To już oczywiście było chore i zakrawało na nerwicę natręctw
Do tej pory jak ktoś kichnie to słyszy od niego: "ojej, chory/a jesteś!" Jak do nas przyjdzie to o niczym innym nie mówi jak o tym, że Paulince jest zimno i musimy ją grubiej ubierać.
Nie mam siły do tego człowieka.

A małą ubieram w jedną warstwę zazwyczaj, chyba że bluzeczka jest krótsza i się podwija - wtedy body z krótkim pod spód.
no troszku przewrażliwiony tatuś na tym punkcie nie?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 17:18   #1662
Katee27
Zadomowienie

Hej.
Na początek dziękuje za zaproszenia na fb.Nie wiem k0omu powysyłałam,bo się tam nie znam co i jak,myślałam,że akceptuje
Kube boli brzuch po tej wczorajszej czekoladzie i męczyła go kupa.W końcu zrobił zielonkawą śluzowatą ciut.Dziś od 6.30 na nogach,nie dało go uśpić

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam! Choroba mnie rozkłada:-(. Gracjan ma zapalenie gardła i antybiotyki,oby nie zaraził Fabianka.
I sypie śnieg okropnie.
Miłego dnia!
zdrówka dla Was.U nas Jurek ma cos tam ciut na oskrzelach,dostał syropy i inhalacjie z nebi sab...czy jakoś tak.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
O to musisz obejrzec "Sepa"
w kinach już było,ale ja się nie mogę i tak wyrwać.Może będzie niedługo na dvd.

Cytat:
Zwariowalam! Znalazlam lunpeks z cudami dla dzieci! Ubranka zara, gap i next, az sie Wam pochwale! Za to wszystko 40zl zaplacilam! Bralam wieksze ubranka, a tyle bylo na 0-3 i 3-6 cudenek ja bralam tak na 9-12, bo 6-9 nosi Jagoda teraz:/
super łowy,to czyli już nie chcesz sukieneczek odemnie?Mój Kuba też ostatnio jęczy nim zaśnie w wózku.Np.wczoraj zasnął po 30minutach chodzenia i spał 15min.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
hmmm... faktycznie u mnie jest taki targ i są takie kobitki co ze swoimi warzywami przyjeżdżają... może to i niegłupi pomysł W piątek chyba spróbuję ugotować zupkę bo mama ma mi jakieś ostatki własnych warzyw podać
zależy może z czym,bo ja słyszałam,ze te babcie co np.jajka sprzedają to normalne fermowe tylko numery ścierają,a mleko z kartonika przelewają.Zresztą weź latem kup takie mleko,czy jajka jak baba stoi z tym na samym słońcu

Cytat:
u nas też ząbkowaniie z tym,ze nie Pola ale Wiktorwychodzą mu stałe szóstki.niestety musze isc z nim na zabieg usuniecia dwóch zepsutych piątek bo zbiera sie pod nimi ropa.....zabieg w narkozie.wczoraj miał robiony rtg..nie wiem jak ja to zniose
ojej...biedny mój tez ma jeden ząb tak zepsuty,że już mi nie chce go pokazywać po umyciu zębów,mówi:nie,bo mama znowu powie o matko!

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Laski, jak ubieracie maluchom bluzki i spodnie, to wkładacie pod spód body? Bo mojemu Małemu bluzeczka się ciągle podwija, więc body zasłoni plecki, ale czy nie będzie mu za ciepło, nawet jeśli ubranka są cienkie?
ja ubieram body z krótkim,bądź bez rękawków.

Dearlie fajnie,ze Antoś ma się lepiej.Uważajcie na siebie

niegrzeczna widzę,ze buty są,ale jakoś bez entuzjazmu?

Nadrabiam dalej.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:18   #1663
angel166
Zakorzenienie

Nie nawidze tego slownika w telefonie kur#a chyba htc desire c to jeden model tel na swiecie w ktorym nie mozna wylaczyc slownika

Jagódka
Stary 2013-02-06, 17:20   #1664
spioszka
Raczkowanie

Cytat:

Spioszka dla mnie to jest chore, żeby kazać się kobiecie i DZIECKU męczyć tyle czasu. Słyszałam, że właśnie po iluś godzinach robi się cesarkę, bo to już jest niebezpieczne i dla matki i dla dziecka. Ja rodziłam 17 godzin- wg szpitala 14 z hakiem (jak oni to liczą? Wychodzi na to, że od przyjazdu do szpitala, a ja liczę od początku bóli) i mało brakło i by mi cc zrobili, bo małe postępy były, a tętno dziecka co kilka minut sprawdzali i nawet już przyszła babka robić ze mną wywiad przedoperacyjny. I wydawało mi się, że wszędzie jest takie prawo, ale choćby nawet, to widać jak szpitale się przejmują pacjentami

I co lepiej dawać, kaszkę czy kleik? Nie chcę utuczyć Młodego....
No tutaj tak jest niestety, tymbardziej,ze z dzidziusiem bylo wszystko ok, mial nawet do glowki cos tam podlaczone, co badalo poziom tlenu i ktg i inne ...wiec nie bylo powodu do cesarki, oprocz oczywiscie mojego zmeczenia. Pamietam tylko,ze jak juz urodzilam, to nie mialam nawet sily go trzymac i musialam oddac Julka Tz-towi.

Ja od jutra daje kleik, cos niespokojny po tej kaszce jest.

Cytat:
Ale slodycz! Nr 2 wymiata

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Lidka wszystkiego najlepszego dla synusia!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2013-02-06, 17:21   #1665
angel166
Zakorzenienie

Kate no narazie nie. Chyba, ze bede czegos konkretnego szukala, Bo narazie maz dostal zawal jak wszedl dzis Do lazienki

Jagódka
Stary 2013-02-06, 17:22   #1666
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My po wizycie u pediatry... wygląda na to, że Antek już zdrowy! Asekuracyjnie mamy jeszcze do końca tygodnia mamy nebulizować jeden raz dziennie Pulmicortem. Jeszcze jedna kontrola nas czeka za tydzień. Dostaliśmy nawet pozwolenie na wyjazd do stęsknionych dziadków w weekend.

Pani doktor spojrzała na "nasze" dziąsełka i podobno zęby idą na całego... dziąsła rozpulchnione i bardzo czerwone. Co śmieszne, ja patrzyłam na nie i nie widziałam nic nadzwyczajnego... znowu wychodzi mój brak wiedzy. Grunt, że znam w końcu powód humorków Antka, które ma w ostatnim czasie. I sama mu się nie dziwię, bo ja właśnie cierpię z tą moją ósemką i non stop jestem na tabletkach przeciwbólowych.

To lecę nadrobić Was.
Super że ze zdrówkiem już ok!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wczoraj jeszcze byliśmy załatwić auto do ślubu,chcieliśmy jechać tym cabrioletem sami ale ostatecznie stanęło na czymś innym.. i z szoferem ale też super
My jechaliśmy bryczką

Cytat:
Laski, jak ubieracie maluchom bluzki i spodnie, to wkładacie pod spód body? Bo mojemu Małemu bluzeczka się ciągle podwija, więc body zasłoni plecki, ale czy nie będzie mu za ciepło, nawet jeśli ubranka są cienkie?
Zakładam body z krótkim pod bluzeczkę

Cytat:
Niegrzeczna, Kasiam, Ula dzięki. Ale kurcze, ja chodzę w podkoszulce po domu, a jemu zawsze zakładałam kaftanik i nie wiem czy mu nie gorąco będzie, bo to jednak 2 warstwy i każda na grubość jak te kaftaniki
To zakładaj mu tylko body z długim

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć laski

Jakoś nie umiem się ostatnio wbić w wątek. Albo wpadam tylko na chwilę, albo o bardzo późnej porze i większość śpi.

Gda niezly podzial obowiązków
Chociaż ja też nie moge narzekać. Szczególnie teraz gdy jestem sama widzę ile mąż robi. Odkurzanie, mycie podlog, lazienka, śmieci, balkony, mycie naczyń. Wlaściwie mi zostaje gotowanie, kurze, pranie - hmmm to kurcze nie docenialam go

Spotkalam się dzisiaj z Asiulką której bardzo dziękuję za odwiedziny
Mój też duzo robi w domu tylko sporo muszę najpierw palcem pokazać

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
gin dał mi zielone światło na drugiego bejbika.
No to do roboty

Cytat:
Boskie! Fajny patent z miską

Cytat:
Jestem załamana

Rano dzwoniłam do pracy zapytać co i jak mam napisać odnośnie dodatkowych 4 tygodni urlopu bo 14 lutego kończy mi się macierzyński i poinformowano mnie, że jestem pod opieką zusowską bo zakład nie przedłużył mi umowy

Czyli jestem bezrobotna i nie wiem jak damy radę wyżyć z jednej pensji Tża nie mam pojęcia.
O masakra...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
zrobione

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
A kiedy będę mogła podać zupkę jarzynową?
Jak wprowadzisz te warzywa które zupka będzie miała w składzie.

Dziewczyny dzięki za kciuki, mąż już po badaniach, wszystko z serduchem w normie
Stary 2013-02-06, 17:25   #1667
marta1986222
Zakorzenienie

Moje dziecko ma nową zabawkę,podkład do przewijania,bawi się nim już z 20 minut

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:27   #1668
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

zależy może z czym,bo ja słyszałam,ze te babcie co np.jajka sprzedają to normalne fermowe tylko numery ścierają,a mleko z kartonika przelewają.Zresztą weź latem kup takie mleko,czy jajka jak baba stoi z tym na samym słońcu
Dlatego tylko o warzywach myślę w takiej opcji, tych najbrzydszych

Tak w ogóle to dziś po raz pierwszy zostawiłam Alę z kimś innym niż tata. Została z wujkiem na 1,5 h
Stary 2013-02-06, 17:27   #1669
marta1986222
Zakorzenienie

Iwa cieszę się że badania wyszły dobrze i dziękuję za odpowiedz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:30   #1670
katiem
Wtajemniczenie

Iwa super

starszy poprosil o bajkę i mu wlączylam "zaczarowany olówek" - siedzi jak zaczarowany

Zielona zaglosowalam.

Lidka najlepszego dla córci

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-06, 17:37   #1671
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

niegrzeczna widzę,ze buty są,ale jakoś bez entuzjazmu?
tak kochana są bez entuzjazmu bo jakoś szkoda mi było na nie kasę wydać raz założę tylko na nogę i co potem

Cytat:

Dziewczyny dzięki za kciuki, mąż już po badaniach, wszystko z serduchem w normie
super jejku jakie to zdrowie ważne jest

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:40   #1672
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Zielona zagłosowane

Angel a ile objętościowo Jagódka zjada na raz? Bo u mnie Jaś raz zjada 140 ml a raz 80 i mnie to tak wkurza. Ogólnie na dobe zjada tyle co powinien ale jaka to jest walka o każdy ml Może to jakiś skok?

Marzenka tule mocno i mam nadzieje, że szybko znajdziesz prace. Swoją drogą chamstwo się w Polsce szerzy
u nas to samo. raz zje 80 a raz nawet 160,oszalec idzie.

Cytat:
ja sie troche orientowalam w tej sprawie, bo mi neurolog zwrocil uwage ze troszke jej oczko uciecka. do 6 miesiaca to norma. a nawet do roku moze trwac. w kazdym razie nic takiemu malenstuw z tym nie da sie zrobic. nie zakladaja niemowlakom okularow. dopiero jak skonczy chyba 2 czy 3 latka. ja mialam isc teraz tak dla spokoju, ale badanie podobno jest bardzo nieprzyjemne wiec poczekam do 6 miesiąca.

Cytat:
super

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:49   #1673
Dearlie
Zakorzenienie

Laski pędzicie jak szalone...

W temacie TŻ-tów to mój mi bardzo pomaga, ale niestety też często jest tak, że muszę poprosić, aby coś zrobił (np. sprzątanie łazienki, odkurzanie). Choć część obowiązków już automatycznie robi sam np. wynoszenie śmieci, zakupy, zmywanie naczyń, czasami pranie.

Cytat:

Dearlie no prosze niedługo Antoś będzie miał zębiszcza. Mój na razie bez zapowiedzi ząbków.
Kraven znając naszych "bliźniaków", to Jaś jeszcze dogoni Antka z tymi ząbkami i będziemy pierwszego ząbka świętować w podobnym czasie.

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
super,ze Antos juz zdrowy!
ja tez wypatruje zebow u malej i nic nie widze (a szura dziaslami o wszystko przeokropnie i slini sie nieziemsko-moze cos tam sie jednak dzieje?)
Tak jak napisałam, ja też tam nic nie widziałam. A Antek od jakiegoś czasu ślini się na potęgę i wszystko co mu w rękę wpadnie, to wkłada do buzi. Gryzaki to ostatnio jego ulubione zabawki. Wiedziałam, że to sygnały, że zęby są tuż, tuż, ale sama nie widziałam w buźce różnicy.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Spotkalam się dzisiaj z Asiulką której bardzo dziękuję za odwiedziny
Ale Wam zazdroszczę tego spotkania!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie macie wrażenia że Marta nie robi nic innego jak sprzątanie ??
Martuś skąd Ty masz na to siłe?? ja tam zawsze po łebkach żeby aby jakoś wyglądało
Ja to z całego serca zazdroszczę Marcie tego, że Zuzinka to takie bezproblemowe dziecko i może przy nim tyle zrobić. Ja mam podobnie jak Ty, w ciągu tygodnia sprzątam to co trzeba, a porządnie dopiero w weekend.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

gin dał mi zielone światło na drugiego bejbika.
jeszcze za mc na usg a za 2-3 na cytologię mam sie umówić.
no i troszkę poćwiczyć, żeby wzmocnić mięśnie.
Bo "teraz jest ok ale po menopauzie to różnie może być". zatem wracam do mięśni kegla, o których po porodzie skutecznie zapomniałam.
Super! Mam nadzieję, że za wymarzone przez Ciebie ok. 6 miesięcy, będziemy mogły tutaj razem z Tobą cieszyć się z dwóch kresek.

Cytat:
Jaka piękna Pola! A drugie zdjęcie, to cudeńko!

Cytat:

Jak mnie wkurza jak po czterech godzinach niejedzenia nadal mi to dziecko nie chce jeść
Rozryczał sie na amen jak mu butle dałam i problem był uspokoić.
W końcu zasnął na rękach huśtany.
Druga rzecz wnerwiająca że musze mleko wylać bo po godzinie już nie jest zdatne do picia
Iwoncia, a może mu zęby idą? Nam dzisiaj pediatra mówiła, że Antek przez te zęby może grymasić z jedzeniem, chociaż tfu tfu z niego obżartuch nie z tej ziemi, więc na razie nie mamy tego problemu.

Cytat:
Jestem załamana

O matko. To tak można? Bardzo mi przykro.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 17:53   #1674
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Glos oddany, a mozecie na JULKA tez???

https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/6952

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2013-02-06, 17:55   #1675
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

zagłosowane
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:00   #1676
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
zagłosowane

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2013-02-06, 18:07   #1677
Katiaskaa
Zadomowienie

Zagłosowałam na Dominika i Julka
Antek chyba prześpi kąpiel... a mi się nudzi
Marzenka strasznie mi przykro...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 18:15   #1678
katiem
Wtajemniczenie

zaglosowalam na Julka

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-06, 18:18   #1679
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

zrobione
Stary 2013-02-06, 18:20   #1680
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Pytam bo piszesz że w podkoszulce chodzisz Ja przy 22 mam na sobie bluzkę z długim rękawem i na to bluzę rozpinaną. Ale to są chyba konsekwencje przegrzewania mnie w dzieciństwie. Pamiętam jak byłam trochę starsza to nie mogłam nawet stopy spod kołdry wystawić bo ojciec mi przykrywał od razu Nieważne że czasem pociłam się jak mysz i miałam tego dosyć. Moje zdanie się nie liczyło, jeszcze mogłam dostać za to że się odzywam. Poza tym to on musiał spać ze mną w pokoju bo dosłownie oskarżał mamę że ona się nie budzi w nocy i mnie nie przykrywa.
To już oczywiście było chore i zakrawało na nerwicę natręctw
Do tej pory jak ktoś kichnie to słyszy od niego: "ojej, chory/a jesteś!" Jak do nas przyjdzie to o niczym innym nie mówi jak o tym, że Paulince jest zimno i musimy ją grubiej ubierać.
Nie mam siły do tego człowieka.

A małą ubieram w jedną warstwę zazwyczaj, chyba że bluzeczka jest krótsza i się podwija - wtedy body z krótkim pod spód.
Masakra! To Twój tata chyba jakąś manię ma.... :/ A pewnie potem Ty ciągle chorowałaś....
Ja nawet jak jest chłodno w domu, to chodzę w podkoszulce, bo w swetrze się źle czuję, gorąco mi się robi i krępuje mi ruchy, szczególnie teraz przy dziecku. Czasem się nawet łapę na tym, że mi zimno, ale i tak się nie ubiorę
Cytat:
No tutaj tak jest niestety, tymbardziej,ze z dzidziusiem bylo wszystko ok, mial nawet do glowki cos tam podlaczone, co badalo poziom tlenu i ktg i inne ...wiec nie bylo powodu do cesarki, oprocz oczywiscie mojego zmeczenia. Pamietam tylko,ze jak juz urodzilam, to nie mialam nawet sily go trzymac i musialam oddac Julka Tz-towi.
Współczuję Ci strasznie Dla mnie to jest nie do pomyślenia.... Mój ginekolog jak przyszedł do mnie po porodzie, to móił, żebym się nie martwiła, bo następnym razem szybciej i sprawniej pójdzie hehe
Cytat:
To zakładaj mu tylko body z długim
Zakładam, ale mam kilka bluzeczek, więc chciałam mu założyć, bo zaraz się małe zrobią i szkoda żeby nie ubrał chociaż raz.

Nie wiem co jest z moim dzieckiem ostatnio... Ciągle tylko na rączki, a jak go się położy, to darcie wniebogłosy i się nie uspokoi póki się go znowu nie weźmie, albo nie da flachy. No i od wczoraj nie chce mu się głowy podnosić z pozycji na brzuszku, tylko się wkurza i zaczyna ryczeć, żeby go podnieść.... Co jest grane? Skok ma, czy co? Może mu zęby idą? Nawet sprawdzałam, ale dziąsełka ma wszędzie takie same, nic nie rozpulchnione....:confuse d:

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości