|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() Przystojny kawaler ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() i prosze nam kazano poczekać z selerem .. co najmniej do wprowadzenia porządnie glutenu ... i czytałam że powinno się przyprawiać dzieciaczkom np ziołami próbowałaś??? tego okropnie się boję wrrrryyy strach ma wielkie oczy ? aaa i pytanko czy buraczka gotujesz osobno ? ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-02-05 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]()
#1444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Rozmawiałam z koleżanką z roku że urodziła pod koniec stycznia córkę miała 59 cm i prawie 5000 g uwaga rodziła 26 godzin .. jakaś tragedia ![]() ![]() przy mojej maliźnie i 13h od odejścia wód to nic do porównania ... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Mamuśki jak zablokować sobie FB by obcy nie widzieli fotek i info ?? da się?
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
Iwa to trzymam kciuki,, żeby wszystko było dobrze.
![]()
#1446 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dałam dzisiaj jabłuszko, nie smakowało, krzywiła się jakby cytrynę jadła ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() melduję, że żyję ![]() Jak na razie radzimy sobie świetnie i oby tak zostało. Odżyłam troszeczkę, Milka jest dzielna tylko nie chce spać. Odsypia przy cycuszku jak mama wróci ![]() Tęsknię za wami bardzo ![]()
#1448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tarta wyszła super, nie moge oddychac, tak sie obzarłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast odnośnie wprowadzania nowych produktów to http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html chociaż pediatra kazała próbować dać Alutce buraczki z racji słabej krwi wszystkie warzywa gotuje razem tylko buraka wkładam wcześniej i potem dorzucam resztę . Ziemniaka kroję na większe kawałki niż marchew bo się szybciej gotuje co do ziół to wyczytałam kiedyś , że dopiero w 10 miesiącu ale na tej stronce piszą, że niektóre już od 8 miesiąca można w 9 to już cała gama dostępnahttp://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html Cytat:
HARDCORE Cytat:
nie wiem jak podajesz ale u mojej Ali sprawdziło się podawanie na sam koniuszek łyżeczki , też się krzywiła ale jak już dobrze zasmakowała to krzyczy o więcej oo właśnie Ali miała koszmar ![]()
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
Konczi Masakra z tym porodem. Ale czy ona nie przesadziła? Bo nie słyszałam, żeby poród trwał więcej niż 20h, bo po iluś tam godzinach robią cesarkę, bo dziecko może się udusić, albo mieć niedotlenienie.....
A co do fb, to da się. przy zdjęciach jest taka opcja, kto może widzieć zdjęcie/album i możesz wybrać, że tylko Ty, Twoi znajomi, znajomi znajomych albo wszyscy. I dane też można ukryć, musisz wejść w ustawienia i tam popatrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
Jasiu chce matkę nerwowo wykończyć. Właśnie zjadł 60 ml mleka, odmówił przyjęcia większej porcji i poszedł spać
![]() To i ja zmykam.
#1453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Oglądałyście film "Nad życie"? Ale się zryczałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja bym poczekała aż będzie miała z tego powodu jakieś problemy w szkole. To może być jej nauczka - ponoszenie konsekwencji za swoje czyny i samodzielne decyzje. A dziewczynki w tym wieku zaczynają eksperymentować z wyglądem, makijażem i nie zawsze chcą radzić się mam niestety... Twoja córka pewnie już woli sama o sobie stanowić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ufff, jestem po Chodakowskiej! Czuję się cudownie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aa boska!! czemu zostala tylko 62 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez bym wżyciu nie soli przeciez wszedzie pisza ze nie wolno niemowlakom solić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
edit. wrzucam skan co znalazlam. Cytat:
![]() dziewczynki wrzuce tutaj 2 przepisy na jedzonka po 5 miesiacu co znalazlam w moich wycinkach z gazet ![]() Po 5 miesiacu Papka z marchewki -szklanka obranej i pokrojonej marchewki -łyzka kleiku ryżowego -łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Marchewke umyj, oskrob, ugotuj na parze i odsącz. Zetrzyj na tarce lub zmiksuj. Dodaj kleik ryżowy i olej. Zagotuj zupkę, stale mieszając. Po 5 miesiacu przecier z dyni i ziemniaków -1/2 szklanki pokrojonej w kostke dyni -ziemniak-2 łyżeczki kleiku ryżowego -łyżeczka masła Ziemniaki obierz pokrój w kosteczkę. Warzywa ugotuj(najlepiej na parze) lu w niewielkiej ilości wody. Odsącz, rozgnieć widelcem lub przetrzyj przez sitko. Dodaj kleik ryżowy i masło. Starannie wymieszaj, zagotuj. Przełóż do miseczki. Starszemu dziecku zupkę możesz udekorować zielona pietruszka, papryka, groszkiem. jeszcze taki jeden z marchewka i tym Sinlac Puree marchewkowe -1 średnia(ok 50g) marchewka -120 ml wody -1,5 łyżki stołowej SINLAC - 1 łyżeczka od herbaty oliwy z oliwek -do smaku koperek marchewkę obrać ze skórki, zetrzeć na tarce(jak najdrobniej) a następnie ugotować( na małym ogniu) w wodzie do konsystencji papki. Dodać SINLAC i zamieszać. Można do smaku dodać oliwę i drobno posiekany koperek. Marchewkę można zastąpić brokułami, a powyżej 6 miesiąca zielonym groszkiem. dodałam tez ksiazke na maila Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-02-05 o 22:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,melduje ze jestem i nadrobilam Was..wczoraj i dzis konczylam rok w klubie sportowym gdzie w ramach paroletniej wspólpracy nadal zajmuje sie księgowością
![]() ![]() mój TZ pojechal i po powrocie z pracy musialam nadrobić obowiązki domowe i czas z synkiem ![]() ![]() maly spi to na klubie naskrobie i potem idę spac...dobranoc ![]()
#1460 |
Zadomowienie
|
Byliśmy z mężem na tym w kinie,nie mogłam opanować łez...a Żebrowski w tym filmie
![]() ![]() ![]() Nadrobiłam,ale nie dam rady odpisać.Padam na twarz...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-05 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Wtajemniczenie
|
powiedz mi zaczełas od razu od wszystkich czesci? ile mniej wiecej to zajmuje? musze sobie czas rozplanowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Ja z komedii mogę polecić Rrrrr, Euro Trip, Zróbmy sobie wnuka, Jestem na tak, But manitu, 50 pierwszych randek. Tyle pamiętam
![]() Moje chłopaki już dawno śpią, a ja zdjęcia przeglądam do wywołania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |||||
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam... ale żeście dziś poleciały z koksem
![]() po południu byłam w lumpku, ale się obłowiłam ![]() ![]() Gda, musisz jak najszybciej zareagować na zachowanie psa. nie zgadzam się z dziewczynami, że suczka przyzwyczai się sama ![]() na Twoim miejscu skorzystałabym z porady behawiorysty zwierzęcego. zauważyłam, że mój psiak też inaczej zachowuje się odkąd Lena polubiła brzuszek i próbuje się obrócić. póki co nic niepokojącego się jeszcze nie dzieje ale uważnie go obserwuję i nie zostawiam go z nią sam na sam. Lidka, odnośnie pampersów to dopiero od Ciebie dowiedziałam się, że pasek zmienia kolor a używam ich od samego początku... ze mnie to dopiero jest bystrzak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cały czas mam nadzieję, że gdy zacznie siedzieć to polubi spacerówkę ![]() Cytat:
Cytat:
Lena zazwyczaj po 19 już odlatuje. super ![]() moja dziecina jeszcze bezzębna, choć dziąsła spuchnięte od dawna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Zuzania po karmieniu znów sie sama usypia buczeniem. Mąż śpi a ja plusksjac sie w pianie jeszcze Was doczytuje.
Nad życie mam w planach kiedyś obejrzeć ale podobnie jsk Lewek na jakiś czas mam dość. Polskie komedie np. Sexmisja kogel mogel nie lubie poniedziałku sami swoi itd po prostu uwielbiam A właśnie oglądaliśmy dziś epokę lodowcowa 4 super teksty ![]() Tamlin gdzie Ty dziś zniknęłaś
#1466 |
Rozeznanie
|
Kurcze,ten kleik dodany do mm ma sie całkiem rozpuscic?bo ja dodalam do dosyc ciepłego mm wymieszalam i Milka wypiła tylko 90ml..Teraz nie wiem czy zjadła tyle bo ją nasycilo czy tez moze smoczek nie dał rady.
Otworzyłam butle i w środku były widoczne te 'kryształki' z kleiku. I jeszcze jedno-uzylam do tego smoczka 2 z TT.mam do kleiku używać juz następnego rozmiaru? No ciemna masa ze mnie
#1467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam dwa dni temu 2 części, a dziś 3 części. Zajęło mi to ponad godzinkę, ale po 1 części, musiałam dać cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Agaton zgadzam się z Tobą. Nie zostawiam ich sam na sam, absolutnie! Pogadam o tym z mężem co robić dalej, ale najgorsze jest to, że on od razu uderza w ton, że ja nie lubię naszego psa od kiedy mamy dziecko! Ech...
A w ogóle mój mąż zagroził, że założy sobie konto tu na wizażu i wejdzie na nasz wątek i napisze, że mu skarpetek nie piorę i nie ma w czym chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam, ale jakoś nie mam dzisiaj nic ciekawego do powiedzenia
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.