Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 13:19   #1561
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Kasiam ona tak ma od jakichs 2-3 tygodni cały czas i po każdym posiłku praktycznie
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:26   #1562
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja to wszystko docenilam jak zamieszkalam w miescie.
moja mama to samo. trzeba to plewić bez przerwy.niby co roku powtarza ze mniej bedzie sadzic, ale to tylko takie gadanie. tym bardziej teraz bedzie miec wymowke ze dla Małej

kurcze nie mam pojecia, a pojawily sie po jakims konkretnym jedzonku? co jej dawalas ostatnio?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

jak to okreslila moja pediatra gluten jest ciezkostrawny dla takiego malego żołądeczka i nie powinno sie obciaz nim brzuszka na noc.
a moge do mleka w dzien dosypac?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:30   #1563
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
boskie zdjecie

ze tez w dzisiejszych czasach dalej na takie meki kobiety skazuja..

tez bedziemy na hippie

widze,ze kazdy ma swoj sposob.no nic-dzis podejscie no2(z wiekszym smokiem)
I wszystkiego najlepszego dla Alana!

haha,to pewnie teraz bedziesz sie zaopatrzac tam regularnie
my mamy ta sukienke jeansowa z gapa,ale juz za mala(0-3)-na wyprzedazy zaplacilam jakies Ł5.
A my 5zl za nia na 12mc jest

Wszystkiego naj dla Alanka!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:32   #1564
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
a moge do mleka w dzien dosypac?
jasne. ja zamierzam tez w dzień podawać.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Kasiam ona tak ma od jakichs 2-3 tygodni cały czas i po każdym posiłku praktycznie

kurcze nie mam pojecia. bo ze zielona to tam ale ten sluz. moze przy okazji zapytaj pediatre.

gda jak ostatecznie podajesz gluten?? gotujesz zwykła manne czy te ciasteczka?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:36   #1565
Kalpana
Zakorzenienie

Czyli krótko mówiąc to całe EKO to tylko chwyt marketingowy, żeby kasę od ludzi wyrwać.
Ja się cieszę, że warzywa mamy swoje i nie ma problemu.

Spioszka dla mnie to jest chore, żeby kazać się kobiecie i DZIECKU męczyć tyle czasu. Słyszałam, że właśnie po iluś godzinach robi się cesarkę, bo to już jest niebezpieczne i dla matki i dla dziecka. Ja rodziłam 17 godzin- wg szpitala 14 z hakiem (jak oni to liczą? Wychodzi na to, że od przyjazdu do szpitala, a ja liczę od początku bóli) i mało brakło i by mi cc zrobili, bo małe postępy były, a tętno dziecka co kilka minut sprawdzali i nawet już przyszła babka robić ze mną wywiad przedoperacyjny. I wydawało mi się, że wszędzie jest takie prawo, ale choćby nawet, to widać jak szpitale się przejmują pacjentami

Angel ale świetne łowy A ta pierwsza sukieneczka i sweterek boskie Jak ja bym chciała mieć taką małą księżniczkę do strojenia No cóż, może kiedyś

Laski, jak ubieracie maluchom bluzki i spodnie, to wkładacie pod spód body? Bo mojemu Małemu bluzeczka się ciągle podwija, więc body zasłoni plecki, ale czy nie będzie mu za ciepło, nawet jeśli ubranka są cienkie?

Jak wczoraj dałam pierwszy raz kaszkę (ok.3-4 łyżeczki), to jutro mogę dać już pół porcji, a pojutrze całą?

I co lepiej dawać, kaszkę czy kleik? Nie chcę utuczyć Młodego....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:40   #1566
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Kalpana ja zawsze ubieram body z krótkim rękawkiem jak na to przychodzi bluzka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:42   #1567
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Laski, jak ubieracie maluchom bluzki i spodnie, to wkładacie pod spód body? Bo mojemu Małemu bluzeczka się ciągle podwija, więc body zasłoni plecki, ale czy nie będzie mu za ciepło, nawet jeśli ubranka są cienkie?

Jak wczoraj dałam pierwszy raz kaszkę (ok.3-4 łyżeczki), to jutro mogę dać już pół porcji, a pojutrze całą?

I co lepiej dawać, kaszkę czy kleik? Nie chcę utuczyć Młodego....
ja ubieram takie body na ramiaczkach. http://www.hm.com/pl/product/06877?article=06877-A

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 13:44   #1568
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć

Ja też zamierzałam kupować w warzywniaku, nie wierzę w ekoprodukty. Zatem ten artykuł pokrzepiający

Popieram

Ja się uśmiałam na tej: http://www.filmweb.pl/film/Nowe+szat...B3la-2000-5409

Polecam też http://www.filmweb.pl/film/Jak+ukra%...yc-2010-494774
Może nie tak śmieszna ale mega wzruszająca
Tej pierwszej nie znam, muszę nabyć, a drugą mam i faktycznie wzruszająca

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Zwariowalam! Znalazlam lunpeks z cudami dla dzieci! Ubranka zara, gap i next, az sie Wam pochwale! Za to wszystko 40zl zaplacilam! Bralam wieksze ubranka, a tyle bylo na 0-3 i 3-6 cudenek ja bralam tak na 9-12, bo 6-9 nosi Jagoda teraz:/
o rany normalnie muszę polatać w końcu po tych lumpkach bo tak Wam zazdroszczę, cudne!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A co do prania - tak się akurat podzieliliśmy, że moim jedynym obowiązkiem jest pranie Mąż wyrzuca śmieci, myje podłogi, odkurza, robi nam jedzenie, no i nas utrzymuje... Także same rozumiecie, że mogłabym mu te skarpety prać jednak
Jak Ty przekonałaś tego chłopa swego do takiego podziału obowiązków???? Jakkolwiek - jestem pełna podziwu.
No i pogłębiłaś moją depresję

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

w ogóle to zazdroszczę męża, mój w domu nic nie zrobi.. wszystko mu trzeba powiedzieć , a jak zrobi coś to i tak po nim poprawiam
ja robię dosłownie wszystko.. za niego
Witam w klubie No może nie to że nic nie zrobi, ale trzeba wszystko mówić, ech zresztą szkoda gadać...
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:45   #1569
ula2689
Wtajemniczenie

Kalpana ja zakładam body
Lepiej dawać kleik bo kaszka ma cukier w składzie.
Ja nie mam wpisane w książeczkach bliźniaków ile trwal poród tylko "przyjęta na blok w II okresie porodu".Ta ciekawe co by wpisali godzinę
W Kamila książeczce mam 4 godziny a faktycznie było 3 odkad się obudziłam w nocy....

Czy mąka kukurydziana zawiera gluten?
Stary 2013-02-06, 13:48   #1570
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My po wizycie u pediatry... wygląda na to, że Antek już zdrowy! Asekuracyjnie mamy jeszcze do końca tygodnia mamy nebulizować jeden raz dziennie Pulmicortem. Jeszcze jedna kontrola nas czeka za tydzień. Dostaliśmy nawet pozwolenie na wyjazd do stęsknionych dziadków w weekend.

Pani doktor spojrzała na "nasze" dziąsełka i podobno zęby idą na całego... dziąsła rozpulchnione i bardzo czerwone. Co śmieszne, ja patrzyłam na nie i nie widziałam nic nadzwyczajnego... znowu wychodzi mój brak wiedzy. Grunt, że znam w końcu powód humorków Antka, które ma w ostatnim czasie. I sama mu się nie dziwię, bo ja właśnie cierpię z tą moją ósemką i non stop jestem na tabletkach przeciwbólowych.

To lecę nadrobić Was.
To super,ze Antos zdrowy
A co do zabkow to ja bym sie nie zdziwila, jakby u Jagody szly bo objawy wszystkie ma ale ja nic Nie widze w tej buzi

Möge isc Do pediatry na taka ogolna kontrol ile wazy, mierzy i by ta buzie zobaczyla? Nie wyjde na glupka?bo ja bylam zawsze jak szczepienie tylko. Teraz dopiero w marcu mamy:/a i czy möge isc Do innego niz jest zapisana w ksiazeczce w przychodni?bo kurcze ta stara wiedzma mnie wkur#ia, bo wszystko po lebkach i w ogole nic Sie dowiedziec od Niej nie mozna

Jagódka
Stary 2013-02-06, 13:50   #1571
sobczi
Raczkowanie

Cytat:
Sobczi a czemu nie dodawać manny do wieczornego mleka?

Ja tak robię
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja to wszystko docenilam jak zamieszkalam w miescie.
moja mama to samo. trzeba to plewić bez przerwy.niby co roku powtarza ze mniej bedzie sadzic, ale to tylko takie gadanie. tym bardziej teraz bedzie miec wymowke ze dla Małej

kurcze nie mam pojecia, a pojawily sie po jakims konkretnym jedzonku? co jej dawalas ostatnio?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

jak to okreslila moja pediatra gluten jest ciezkostrawny dla takiego malego żołądeczka i nie powinno sie obciaz nim brzuszka na noc.
dokładnie na noc zbyt ciezkie
tak jak pisałam organizm musi odpoczac w czasie snu i wcale dłuzej spac dziecko nie bedzie. moja wrecz sie czesciej budziła

Cytat:
i ja zauważyłam że ta dynia z ziemniakiem najbardziej jej smakuje
nie robi przy tym dziwnych min

w ogóle to zazdroszczę męża, mój w domu nic nie zrobi.. wszystko mu trzeba powiedzieć , a jak zrobi coś to i tak po nim poprawiam
oba warzywka naleza do słodkich

u mnie to samo maz nie robi prawie nic

sorki pisze jedna reka bo mi Ala druga okupuje

lecim na nocnik bo cos pachnie =p

27 czerwiec 2009

sobczi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 13:53   #1572
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
A co do prania - tak się akurat podzieliliśmy, że moim jedynym obowiązkiem jest pranie Mąż wyrzuca śmieci, myje podłogi, odkurza, robi nam jedzenie, no i nas utrzymuje... Także same rozumiecie, że mogłabym mu te skarpety prać jednak
Zazdroszcze. Moj sprzata ale tylko w soboty wszystko oprocz kuchni i kibla sprzata wtedy. Kuchni mu zabrabiam, bo pozniej nic znalesc niemoge. No a kibla nie ruszy, bo go mdli no jakby tam on nic nie robil

Jagódka
Stary 2013-02-06, 14:01   #1573
Kalpana
Zakorzenienie

Niegrzeczna, Kasiam, Ula dzięki. Ale kurcze, ja chodzę w podkoszulce po domu, a jemu zawsze zakładałam kaftanik i nie wiem czy mu nie gorąco będzie, bo to jednak 2 warstwy i każda na grubość jak te kaftaniki

Ula czyli kaszka jest bardziej tucząca, tak?
A może zrezygnować z tego całkiem na rzecz owoców, warzyw i obiadków?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:03   #1574
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Cytat:
Agaton zgadzam się z Tobą. Nie zostawiam ich sam na sam, absolutnie! Pogadam o tym z mężem co robić dalej, ale najgorsze jest to, że on od razu uderza w ton, że ja nie lubię naszego psa od kiedy mamy dziecko! Ech...

A w ogóle mój mąż zagroził, że założy sobie konto tu na wizażu i wejdzie na nasz wątek i napisze, że mu skarpetek nie piorę i nie ma w czym chodzić Ja się brzydzę skarpet i ich nie dotknę!
hihihihi
polecam jednorazowe foliowe lub gumowe rękawiczki do wrzucania skarpetek męża do pralki
albo tak jak piszą dziewczyny niech sam sobie wstawia pranie - przecież ma ręce nie?

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przede wszystkim chce podziękować za wszystkie rady. Porozmawialam, ona popłakała i ja też. Powiedzialam, że nie moge tego bez kary zostawic bo jak pisalam (udalo sie to moze kolczyk w nosie), ale niech sama powie jaka kara bedzie stosowna a ja ją rozważę. Stanelo na tym, ze oddala swoj aparat telefoniczny i dostala na zamiane inny LG (ktory tylko do dzwonienia moze sluzyc, nie ma aparatu, odtwarzacza, netu, nic). Chciała na 2 tyg, ja powiedzialam że poki kolor nie zejdzie, bedzie miec powera aby myc codziennie albo i czesciej. One mocno nie zafarbowaly, bo krotko trzymala, ale w sloncu zwlaszcza widac.
Jeszcze raz dziekuje za wszystkie wasze rady. Bardzo mi pomoglyscie podejsc do tego bez nerw i emocji.

Słoiczki najlepiej te od koncentratu pomidorowego, musztardy, chrzanu.
Ktoś pytał kto sam gotuje. Obiadki od początku sama. Gotuję większą porxję i mrożę w słoiczkach. Zauważyłam w tym podanym przepisie jeden ważny brak, nie dodano tłuszczu, najlepiej olej. Na jednorazową porcję kilka kropel, to ważne bo witaminy niektóre rozpuszczają się w tłuszczach. Dlatego on musi byc aby jedzonko było wartosciowe.

Ostatnio gotowalam tak:
6 dużych marchewek oskrobane ale w calosci bez krojenia, dwa ziemniaczki, dynię pokrojoną w kostkę (specjalnie zachowaliśmy ostatnią małą pietruszkę, 3/4 pojedynczej piersi z kurczaka. Wszystko to do garnka razem, zalalam woda aby przykryla calosc. Wyjmowalam po kolei do miseczki az wszystko mieklo. Najpierw dynie bo najkrocej sie gotuje, potem ziemniaki, piers i na koncu marchewke i pietruszke. Dodalam wywaru polowe i polowe wody. Zmiksowałam. A propo blendera, moj sie grzeje szybko, musze kilka razy blenderowac.
I wazne u nas. Od ziemniaka chyba zupka w smaku miala taka cierpkosc. Po dodaniu oleju (u nas rzepakowy) na tą porcje dalam ok 30 ml, stala się pyszna i zero cierpkosci! Tak wiec ten olej to i dobre bo witaminki i smaczne. Wyszło mi 12 słoiczków po 120 ml. Czasami po podrzaniu jak wydaje mi sie za rzadkie dodaje kaszke kukurydzianą do zagęszczenia.
Zosi ta zupka bardzo smakuje a na fotce dowod Corka ja karmila, przy mnie się tak nie ufefluni

Robie jej tez jabluszka duszone (te zamykam w tych sloiczkach od przecieru pomidorowego) a w sloiczkach kupuje banany z gerbera i robie pół na pół. Czasem dodam też zmiksowaną ugotowaną dynię do tego.
ale słodka fotka
fajną masz różnicę wieku między dziećmi
ja na sali po porodzie leżałam z taką panią co też miała 14 latkę i urodziła drugą córcię

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Brawa dla Emilki takie niespodzianki są najfajniejsze!

Oj bidek. Dobrze że lekarka jest w porządku i zleca badania... trzymam kciuki!

Dzielne jesteście! Mam nadzieję że u nas pójdzie tak samo dobrze

No to trzymamy

Generalnie jestem z niej zadowolona, tylko ona jest z tych, które uważają że lepiej dokarmić niż np. przeczekać kryzys laktacyjny. I nie szukała innego powodu takich krótkich drzemek w ciągu dnia (to jest max 30 min i pobudka z krzykiem, widać że jest dalej zmęczona ale nie można jej już ululać). A ja chcę karmić piersią do końca, tzn. aż nie wrócę do pracy Strasznie się uparłam przy tym i traktuję jako punkt honoru, czasem mam wątpliwości czy dobrze robię... i męczę Zośkę. Chociaż z wagą problemu nie ma.

To masz 2 m-ce spokoju jeszcze moja koleżanka jest księgową i na koniec kwartałów po prostu wsiąka....

Są takie szczypce jak do grilla, chwytasz skarpetę i chyc do pralki!
PS. Takiego zapasu nowych skarpetek jak mój tżt to nie ma nikt. Jest ich ze 100 par w 2 szufladach. A chodzi w kółko w tych samych, tzn. jest pierze non stop i wyrzuca kiedy są przetarte. Ja po cichu wyrzucam te najgorsze bo czasem nie może się z nimi rozstać I kupuje cały czas nowe

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Dobrze że porozmawiałyście w spokoju. I czas kary też mi się wydaje odpowiedni
BTW jestem przeciwna takim karom jak wyrzucanie śmieci czy sprzątanie. To są codzienne obowiązki, które nie powinny być karą i udręką, i wykonywane tylko jak coś się przeskrobało. Jak mówiła moja drużynowa, służba to nie kara
W domu mieliśmy z bratem swoje rejony do sprzątania, którymi co tydzień się wymienialiśmy, np. ja kuchnia, on łazienka. I tak były awantury, np. że wjechał mopem na mój rejon i zostawił kałużę albo wymiana odkurzania na spacer z psem ale mama i tak miała z nas pomoc
PS. Zosia słodziak!
ej po co mu tyle tych skarpet?

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Hehe, a ja to mam takie małe zboczenie że uwielbiam zakładać nowe skarpetki. Nie czyste, ale właśnie NOWE. No czysta rozkosz Chciałabym być bogata żeby nie prać skarpetek tylko zawsze kupować nowe :
też ciekawa opcja z tymi nowymi skarpetami
ja za to kocham wąchać nowe książki - mogłabym godzinami niuchać

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja zawsze najpierw go w wodzie zagotuje żeby sie rozpuścił porządnie, ostudzam, dodaje mleko i potem pięknie leci.
Ja mam kleiki i nestle, nie pisze żeby nie przegotowywać więc to robie i wygląda potem na taką ładną mase

A my dziś skończyliśmy 5 m-cy
100 lat dla Alanka

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam! Choroba mnie rozkłada:-(. Gracjan ma zapalenie gardła i antybiotyki,oby nie zaraził Fabianka.
I sypie śnieg okropnie.
Miłego dnia!
ojej zdrówka dla was wszystkich i oby Fabianek nic nie złapał

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Litości, ale naskrobałyście, jeden dzień mnie nie było, od rana z doskoku nadrabiam

U nas wczoraj cały dzień była moja przyjaciółka z córeczką, po ich wyjściu mieszkanie wyglądało jak po tornado Zauważyłam, że Filipek zaczął dostrzegać koleżankę, wcześniej była mu obojętna jej obecność, wczoraj przyglądał sie uważnie, uśmiechał

Dzisiaj mamy bioderka na nieludzka godzine 18.45

Lourose, przebrnęłam przez wszystkie części Cukierni i zakupiłam "Podróż do miasta świateł" - niektórzy bohaterowie z cukierni, dalsze losy Róży z Wolskich

Cieszę się bardzo, że tak optymistycznie po wizytach u Igi i Kingi

Strasznie tęsknię za mężem
jeszcze troszkę i mąż wróci

Cytat:
Zwariowalam! Znalazlam lunpeks z cudami dla dzieci! Ubranka zara, gap i next, az sie Wam pochwale! Za to wszystko 40zl zaplacilam! Bralam wieksze ubranka, a tyle bylo na 0-3 i 3-6 cudenek ja bralam tak na 9-12, bo 6-9 nosi Jagoda teraz:/
no piękne zdobycze

Cytat:
Dzień dobry.

My po wizycie u pediatry... wygląda na to, że Antek już zdrowy! Asekuracyjnie mamy jeszcze do końca tygodnia mamy nebulizować jeden raz dziennie Pulmicortem. Jeszcze jedna kontrola nas czeka za tydzień. Dostaliśmy nawet pozwolenie na wyjazd do stęsknionych dziadków w weekend.

Pani doktor spojrzała na "nasze" dziąsełka i podobno zęby idą na całego... dziąsła rozpulchnione i bardzo czerwone. Co śmieszne, ja patrzyłam na nie i nie widziałam nic nadzwyczajnego... znowu wychodzi mój brak wiedzy. Grunt, że znam w końcu powód humorków Antka, które ma w ostatnim czasie. I sama mu się nie dziwię, bo ja właśnie cierpię z tą moją ósemką i non stop jestem na tabletkach przeciwbólowych.

To lecę nadrobić Was.
super, że Antoś zdrowy
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:06   #1575
katiem
Wtajemniczenie

Cześć laski

Jakoś nie umiem się ostatnio wbić w wątek. Albo wpadam tylko na chwilę, albo o bardzo późnej porze i większość śpi.

Gda niezly podzial obowiązków
Chociaż ja też nie moge narzekać. Szczególnie teraz gdy jestem sama widzę ile mąż robi. Odkurzanie, mycie podlog, lazienka, śmieci, balkony, mycie naczyń. Wlaściwie mi zostaje gotowanie, kurze, pranie - hmmm to kurcze nie docenialam go

Spotkalam się dzisiaj z Asiulką której bardzo dziękuję za odwiedziny

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:08   #1576
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
i ja zauważyłam że ta dynia z ziemniakiem najbardziej jej smakuje
nie robi przy tym dziwnych min

ja tez wszystko sama w domu robiełącznie z kładzeniem fugi w łazience i innych takich

Cytat:
Zazdroszcze. Moj sprzata ale tylko w soboty wszystko oprocz kuchni i kibla sprzata wtedy. Kuchni mu zabrabiam, bo pozniej nic znalesc niemoge. No a kibla nie ruszy, bo go mdli no jakby tam on nic nie robil:cool:
wrażliwy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:11   #1577
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć laski

Jakoś nie umiem się ostatnio wbić w wątek. Albo wpadam tylko na chwilę, albo o bardzo późnej porze i większość śpi.

Chociaż ja też nie moge narzekać. Szczególnie teraz gdy jestem sama widzę ile mąż robi. Odkurzanie, mycie podlog, lazienka, śmieci, balkony, mycie naczyń. Wlaściwie mi zostaje gotowanie, kurze, pranie - hmmm to kurcze nie docenialam go

i pomyśleć że byłam o krok od poznania Ciebie miałam się zabrać z Asiuulką
następnym razem a mam nadzieję ,że będzie jaaaaadę

IGA

Maja

Stary 2013-02-06, 14:12   #1578
kraven
Zakorzenienie

Ula witaj w klubie. Mój też od 1,5 tygodnia robi kupke prawie po każdym jedzeniu i ze śłuzem. Teraz już go mniej ale jeszcze jest.
Podaje probiotyki i czekam na poprawe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:13   #1579
katiem
Wtajemniczenie

I to by bylo na tyle bo Pawel chce iść na spacer

Angel śliczne ciuszki. Mi wlaśnie brakuje jakiegoś fajnego lumpka. Tzn dla dziewczynek jeszcze bym coś znalazla, ale dla chlopców bieda.

Wpadnę pewnie znowu dopiero ja dzieci polożę

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 14:13   #1580
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze. Moj sprzata ale tylko w soboty wszystko oprocz kuchni i kibla sprzata wtedy. Kuchni mu zabrabiam, bo pozniej nic znalesc niemoge. No a kibla nie ruszy, bo go mdli no jakby tam on nic nie robil

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-06, 14:15   #1581
katiem
Wtajemniczenie

niegrzeczna wiem wlaśnie i szkoda. To następnym razem

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-06, 14:19   #1582
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez wszystko sama w domu robiełącznie z kładzeniem fugi w łazience i innych takich
łoo to ty ładna złota rączka jesteś szacun!

IGA

Maja

Stary 2013-02-06, 14:19   #1583
marta1986222
Zakorzenienie

Ide myc lodowkę,uwielbiam to zajęcie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-06, 14:21   #1584
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
niegrzeczna wiem wlaśnie i szkoda. To następnym razem

IGA

Maja

Stary 2013-02-06, 14:22   #1585
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Jak mieliśmy remont to zrobiłam wylewkę ale fugi mi nie wyszły
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:24   #1586
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny nie macie wrażenia że Marta nie robi nic innego jak sprzątanie ??
Martuś skąd Ty masz na to siłe?? ja tam zawsze po łebkach żeby aby jakoś wyglądało
Stary 2013-02-06, 14:26   #1587
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ula witaj w klubie. Mój też od 1,5 tygodnia robi kupke prawie po każdym jedzeniu i ze śłuzem. Teraz już go mniej ale jeszcze jest.
Podaje probiotyki i czekam na poprawe
O probiotyki!Dzięki nie wpadłam na to
Kalpana mozesz nie dawać kaszek jeśli nie chcesz
Angel możesz zmienić lekarza dla malutkiej jeśli obecny Ci nie odpowiada.
Stary 2013-02-06, 14:28   #1588
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie macie wrażenia że Marta nie robi nic innego jak sprzątanie ??
Martuś skąd Ty masz na to siłe?? ja tam zawsze po łebkach żeby aby jakoś wyglądało

no własnie skad? ja jak Mała spi to ide serial jakis ogladac i kawe pic, ani mysle o jakims sprzataniu czy broń boże prasowaniu

Stary 2013-02-06, 14:29   #1589
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
cudeńka! szczególnie ta pierwsza sukieneczka
też dziś odwiedziłam cicha i wydałam 25 zł na 25 sztuk. Suszą się właśnie. a piękności niektóre
Cytat:
Dzień dobry.

To lecę nadrobić Was.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
też ciekawa opcja z tymi nowymi skarpetami
ja za to kocham wąchać nowe książki - mogłabym godzinami niuchać
myślałam, że tylko ja jestem zboczeńcem ksiażkowym
Cytat:
Ide myc lodowkę,uwielbiam to zajęcie
Umyj i moją
nienawidzę tego

gin dał mi zielone światło na drugiego bejbika.
jeszcze za mc na usg a za 2-3 na cytologię mam sie umówić.
no i troszkę poćwiczyć, żeby wzmocnić mięśnie.
Bo "teraz jest ok ale po menopauzie to różnie może być". zatem wracam do mięśni kegla, o których po porodzie skutecznie zapomniałam.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-02-06 o 14:32
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:30   #1590
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laski

Doceniaj kobieto doceniaj Ale żeby choć nie pomyślał, że za dużo robi Czyli są jednak tacy faceci... Ostatnio mam właśnie doła z tego powodu, że mój wykazuje minimum zaangażowania..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości