MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 22:17   #1681
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Janek naszej alliw
Słodziak!

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Super brzuszek, chyba i ja musze sobie sesje zrobic. BO jeszcze urodze przed
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Demeter jakie ładne krągłe piersi i ładny brzuszek
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
fotka Ladna .. brzusio Zgrabny - tylko mi powiedz skad masz MOJEGO misia ...!!!!
haha
no i za jutrzejsza wizyte
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
pięknie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
fajowskie masz włosy
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Demeter - fajny brzuch ... i cycki
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ponętnie!

Dzięki
A misiu jest zaj... Dzięki Kasia za kciuki!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:18   #1682
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Troche mnie tu nie było bo weekend zaganiany, ale czytałam. Widze że troche się dyskusja obudziła na temat klubu ... ja do niego nie należe, jakos specjalnie o to nie zabiegam bo powiem szczerze że nie mam tyle czasu na kompa żeby codziennie prowadzić dyskusje. Staram się jak moge pisać z wami bo lubie. Ale rozumiem też te osoby które nie maja czasu do prowadzenia dyskusji dzień w dzień po 50 postów - bo ja też nie daje rady ale na forum zawsze wejde przeczytam co słychać, jak czegoś nie wiem to zapytam a jak mam czas to pisze. I tyle. Czy mnie ktos lubi czy nie lubi, czy ktos odpowie czy nie odpowie trudno ja zawsze wejde przeczytam, dowiem sie cennych info, nie musze byc w klubie, przyjaźni, na listach bo to nie jest najważniejsze.[/B]
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

to dodaję jedno

tak mi smutno bez niej nigdy nie miałam tak długiego rozstania może jutro już wróci do domu
Kolejny słodziak
I za powrót córeczki!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Chciałam skorzystać ze słoneczka i przeszłam się spacerkiem do Lidla po coś słodkiego. Teraz siedzę i wcinam "fałszywe" Milky Waye, jak to mówię
Wpadli teściowie. Od razu sie zapowiedzieli, że jak tylko wrócę do domu ze szpitala, to przychodzą w odwiedziny.... Moi rodzice rozumieją moje zdanie na ten temat- im się nie przegada... Nie komentuję. Mama zabroniła mi się stresować więc nie mam zamiaru podnosić sobie ciśnienia

Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!
Bardzo ładnie wyglądasz, ciepło już chyba u Was ? Kurcze, ja dziś wyszłam do sklepu ubrana w czapę, szalik, rękawiczki i kurtkę zimową. Oby to był ostatni dzień zimy no i myśle, że śniegu już nie będzie bo ile można

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a wiec dziewczynki po powrocie z targów pochwalę sie co kupiłam:
- wózek x-lander move - kupiliśmy w smyku bo okazało się że tam pracuje kuzynka i dostaliśmy 20% rabatu
- fotelik recaro - tez w smyku
- laktator ręczny nuby http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...042594789.html taki - na targach za 60zł
- smoczek
i tyle

jutro zrobię zdjęcia to pokażę
za udane zakupy!

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej

Gratuluję Wszystkim Mamom zazdroszczę, że już macie swoje Kruszynki przy sobie
Witamy i zapraszamy

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
śmiać mi się chciało bo nie było stolików wolnych ale przy paru już ludzie skończyli tylko nie wstawali, i jedna babka z drugą do mnie; "proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!:h ahaha:
Ale tekst!
Stary 2013-03-03, 22:47   #1683
trooskava
Zadomowienie

Dobra, cytować nie bede bo wyszłoby tego ze 3 strony. Poza tym nie udzielam sie za często węc nie wiem czy ktos i tak sczyta moje wypociny
Anyway a propos udzielana sie i klubu. Ja tam nigdy zaproszona nie bylam, pewnie dlatego ze nieczesto pisze posty aczkolwiek czesto zagladam. Ale juz tak jest ze pracowałam troche zanim poszłam na l4, poza tym mam troche swoich spraw i wizaz jest tylko dodatkiem to mojego zycia. Poza tym odkad w 33tc wróciłam ze szpitala to leze plackiem wiec ciezko mi lapa na brzuch polozyc a pisanie na boku tez za komfortowe nie jest. Nie mam tel.kom do nikogo więc jak wyląduje w szpitalu to nikt wedziec nie bedzie no bo skąd? zreszta czasami i tak mam wrazenie ze pisze sama do siebie oczywiscie bez złośliwości to mowie

Któraś z Was pisala o paciorkowcu.... Ja zrobiony miałam w szpitalu jak bylam.

Gratuluje wszystkim Mamom ich Małych cudów.

Któraś byla też na targach dzieciecych w Kielcach. Ja nie mogłam z racji leżenia w wyrku ale ja tez kupiony mam dla Mati wózek xlander xmove tyle ze w kolorze australia (jasnoniebieski)

Co do przenoszenia ciazy o dłuzszy macierzynski. Ja mam wskazanie do cc i bylam swiecie przekonana ze skoro termin mam na 15 marca to beda mnie ciac wczesniej. Ale moj gin ostatnio stwierdzil ze lezenie pomaga i ciecie planuje na 18 marca. Nie zaprzecze ze dluzszy bylby mi na reke. ale jak to sie mówi "wyżej d**y nie podskocze* jak Mati bedzie chciała wyjsc wczesniej. Tez bede sie cieszyc ze juz bedzie ze mna. ALe jesli mogę polezec dluzej o te 3 dni i moze wstrzelic sie w 18 marca to czemu nie? Zresztą i tak ustawy jeszcze nie klepnieto i nie weszla w zycie więc nie wiadomo jak to bedzie.

z nowosci u mnie, zaczełam troszke puchnąć, brzuszek twardnieje coraz czesciej , za dwa dni odstawiam fenoterol i zobaczymy co to bedzie. Poza tym na nogach i wewnetrznych stronach rak zauwazyłam takie białe plamki na czerwonej skorze cos jak po odmrozeniu. Pewnie krazenie od lezenia mi siada. I w p[rawej rece cierpnie mi kciuk i palec wskazujący Matylda chyba naciska mi na jakis nerw Ale nie wszczynam paniki No i nie ma bata zebym obraczke czy pierscionek załozyła.... Paluszki jak paróweczki i na dole brzucha rozstepy mi wyszły mimo namietnego smarowania brzuszka kremem i oliwką. Także ni huhuhu, jak maja wyjsc to wyjdą dziady, no ale mniej wiecej w tamtym miejscu i tak blizne po cc bede miec wiec co mi tam

Miłego wieczorka, ja wcinam własnie kiwi
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:47   #1684
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasiu jak się czujesz?
jak myślisz kiedy urodzisz?
boisz się?
a spakowałaś się już?

proszę bardzo

hahahah spałam wiecej
czuje sie wysmienicie - sex by sie przydal
mysle ze miedzy 18marca a 4kwietnia
boje sie jak ch......

nie ... nawet nie popralam rzeczy dla Mlodego

a tos dzis ty zaszalala

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Kasia- odpuscilam pizze, masakryczna zgaga mnie meczy.

heh a ja _jem JAGODKI ....... siostra mi kupila :P jak wracala z Oslo

pewnie i tak je w nocy ale yhm jak na razie Niebo w Gebie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A misiu jest zaj... Dzięki Kasia za kciuki!
nie ma za co - ale nadal chce wiedziec SKAD go masz - bo ja mam w PL identyko a wiesz dawno mnie nie bylo w mieszkaniu rodzicow

no ok to za WSZYTSKIE jutrzejsze wizyty

koncze jesc i ide spac

kolorowych

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:59   #1685
nati_85
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Nadrobiłam i teraz będę pisać to co pamiętam (mam nadzieję, że nie zapomnę o niczym)

Co do kasy za urodzenie dziecka to ja płacę składkę 60 zł i dostanę 1400zł.

Nestelle super, że na wizycie wszystko ok no i super, że z żołądkiem małego wszystko dobrze. Tylko Cię nie potrzebnie nastraszyli.

Witam nowe mamusie

Joanna wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Tż

Janek i Michał są boscy i jak tak patrzę na nich to już nie mogę się doczekać swojego. Pewnie będę miała tak jak Strippi i zamiast spać to będę się cały czas w niego wpatrywać.

Dziewczyny jakie Wy macie fajne te brzuszki. Mój wydaje mi się taki wielki.

Strippi wiem co czujesz nie widząc swojej Julki. Ja nie wiem jak przeżyje pobyt w szpitalu bo jak na razie to ja Julkę też zostawiałam tylko na jedną noc. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej ją zobaczyła i przytuliła.

Mi jakoś ten weekend szybko przeleciał. Wczoraj byliśmy u znajomych i oczywiście pytania: jak się czujesz, jak myślisz kiedy urodzisz itp i itd. No ale co zrobić. Ale ogólnie fajnie było.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:00   #1686
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Luna ja się ledwo zmieściłam rzeczy dla Roszpunki mam osobno
ja też
te Belle mase miejsca zajmuja

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Pewnie krazenie od lezenia mi siada.
zmieniasz pozycje?! nogi masz w gorze?
moze to dorazne, ale jednak daje ulge...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:05   #1687
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja też
te Belle mase miejsca zajmuja

zmieniasz pozycje?! nogi masz w gorze?
moze to dorazne, ale jednak daje ulge...
Zmieniane zmieniam pozycję ale po ponad mies lezenia już w żadnej pozycji mi nie jest dobrze.
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:07   #1688
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja też mam lody i cole ale zamierzam rzucić sie na ciacho kopiec kreta, stoi w lodówce i juz słysze jak mnie woła na zgage jestem zabezpieczona, jest syrop, są migdały więc od kilku dni szaleje ze słodkim
dawaj szybko adres i lece z wizytą

Cytat:
no waga już taka jak przed porodem -10kg

dziś 5 dzień po porodzie i waga wróciła do sprzed ciąży
mam -10kg
w pasie ze 126cm mam 109cm obecnie

już dodaję wam Michałka ze szpitala jeszcze czyli z piątku
za wagę
a Michałek

Cytat:
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej
witamy i gratulujemy
a kto u Ciebie w brzuchu siedzi i skąd jesteś ;> chyba że pisałaś a jeszcze nie doszłam do tego

Cytat:
Co do łóżeczka, na SR nam mówili, żeby w miarę możliwości ustawić je tak, aby z każdej strony móc do niego podejść. Po to, żeby bodźcować dziecko z różnych stron, a nie np. podchodząc do niego zawsze tylko i wyłącznie z prawej czy z lewej strony.
Zawitkowski też tak radzi

Cytat:
śmiać mi się chciało bo nie było stolików wolnych ale przy paru już ludzie skończyli tylko nie wstawali, i jedna babka z drugą do mnie; "proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!:h ahaha:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
rozbroiło mnie dziś pytanie szwagra: myślisz, że do końca marca się rozdwoisz?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:08   #1689
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
z nowosci u mnie, zaczełam troszke puchnąć, brzuszek twardnieje coraz czesciej , za dwa dni odstawiam fenoterol i zobaczymy co to bedzie. Poza tym na nogach i wewnetrznych stronach rak zauwazyłam takie białe plamki na czerwonej skorze cos jak po odmrozeniu. Pewnie krazenie od lezenia mi siada. I w p[rawej rece cierpnie mi kciuk i palec wskazujący Matylda chyba naciska mi na jakis nerw Ale nie wszczynam paniki No i nie ma bata zebym obraczke czy pierscionek załozyła.... Paluszki jak paróweczki i na dole brzucha rozstepy mi wyszły mimo namietnego smarowania brzuszka kremem i oliwką. Także ni huhuhu, jak maja wyjsc to wyjdą dziady, no ale mniej wiecej w tamtym miejscu i tak blizne po cc bede miec wiec co mi tam
Niestety rozstępy podobno jak mają być to i smarowanie nie pomoże nic a nic. Dziś wznosiłam alarm, że mi się kilka pojawiło, ale TŻ mówi, że to podrapaną mam tylko skórę, no oby tak było! Pozostaje poczekać czy to zniknie.

Cytat:
nie ma za co - ale nadal chce wiedziec SKAD go masz - bo ja mam w PL identyko a wiesz dawno mnie nie bylo w mieszkaniu rodzicow
Hehe, kupiłam w Realu za 8,99 zł, jest super milusi!

=====================
Oglądałam dziś program "Zawody" na TVN Style i było akurat o położnych. Z ciekawostek jedna opowiadała, że miała przypadek, gdzie babka nie kąpała się przez 9 miesięcy, bo myślała, że wtedy będzie chłopak
A i tak urodziła się dziewczynka

Z kolei inna położna mówiła, że jak się nie jest pewnym, czy partner powinien być przy porodzie to warto odpowiedzieć sobie na pytanie "Czy puszczamy w swojej obecności bąki"
Stary 2013-03-03, 23:09   #1690
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Co do przenoszenia ciazy o dłuzszy macierzynski. Ja mam wskazanie do cc i bylam swiecie przekonana ze skoro termin mam na 15 marca to beda mnie ciac wczesniej. Ale moj gin ostatnio stwierdzil ze lezenie pomaga i ciecie planuje na 18 marca. Nie zaprzecze ze dluzszy bylby mi na reke. ale jak to sie mówi "wyżej d**y nie podskocze* jak Mati bedzie chciała wyjsc wczesniej. Tez bede sie cieszyc ze juz bedzie ze mna. ALe jesli mogę polezec dluzej o te 3 dni i moze wstrzelic sie w 18 marca to czemu nie? Zresztą i tak ustawy jeszcze nie klepnieto i nie weszla w zycie więc nie wiadomo jak to bedzie.
i właśnie akie podejście jest ok, co ma być to będzie nasze dzieciaczki i tak same wybiora termin pojawienia się, więc co da takie byle by po....wiadomo rozwiązuje wiele spraw, ale żebym miała specjalnie dla jednego dnia mimo dobrego samopoczucia z czegoś rezygnować, albo reorganizować to

Cytat:
czuje sie wysmienicie - sex by sie przydal
mysle ze miedzy 18marca a 4kwietnia
boje sie jak ch......

nie ... nawet nie popralam rzeczy dla Mlodego

a tos dzis ty zaszalala

heh a ja _jem JAGODKI ....... siostra mi kupila :P jak wracala z Oslo

pewnie i tak je w nocy ale yhm jak na razie Niebo w Gebie

no ok to za WSZYTSKIE jutrzejsze wizyty

koncze jesc i ide spac

kolorowych
Kąska ja Cię ubije- jak nie kiwi to jagody i to w okolicy północy, juz sklepy pozamykane a 24 na dobę to tylko monopolowe- zlituj się, co?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:11   #1691
Dragusia88
Zakorzenienie

ale mój mały akrobata się rozpycha, może w końcu zechce wyjść a jak nie to piekę ciasto nie powiem przez kogo i koniecznie idę po colę i lody

Stary 2013-03-03, 23:15   #1692
BYou
MBZ♥

Pani o tak, bella to jak mała książka telefoniczna

Dragusiu hej czekamy na Córunię"roboczo" nazywamy Ją Roszpunką bo mam zgagę od początku, a w myśl jednego z przesądów jak się ma zgagę to dziecku rosną włosy-wg tego nasza urodzi się już z warkoczem
A mieszkamy blisko Bolesławca

Kasia jagody

Demeter, ciekawe jak ta pani chodziła na wizyty taka niemyta

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:18
BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 23:30   #1693
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusiu hej czekamy na Córunię"roboczo" nazywamy Ją Roszpunką bo mam zgagę od początku, a w myśl jednego z przesądów jak się ma zgagę to dziecku rosną włosy-wg tego nasza urodzi się już z warkoczem
A mieszkamy blisko Bolesławca
hehe to ciekawe czy malutka wasza będzie miała czuprynkę
ale ten przesąd to pierwsze słyszę.

iść spać czy nie iść, oto jest pytanie

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Chanel Ty jesteś jeszcze 2w1 czy postanowiłaś się wyłamać ?? żądam meldowania co godzinę ewentualnie co 2 godziny

Stary 2013-03-03, 23:46   #1694
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniane zmieniam pozycję ale po ponad mies lezenia już w żadnej pozycji mi nie jest dobrze.
hehe
wiesz, leżę plackiem od 28 lipca, wiec cos o tym wiem

Cytat:
Z ciekawostek jedna opowiadała, że miała przypadek, gdzie babka nie kąpała się przez 9 miesięcy, bo myślała, że wtedy będzie chłopak
nie wyobrazam sobie tego. syf, kiła i mogiła....

Cytat:
"roboczo" nazywamy Ją Roszpunką bo mam zgagę od początku, a w myśl jednego z przesądów jak się ma zgagę to dziecku rosną włosy-wg tego nasza urodzi się już z warkoczem

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 00:18   #1695
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Hehe, kupiłam w Realu za 8,99 zł, jest super milusi!

===========

Z kolei inna położna mówiła, że jak się nie jest pewnym, czy partner powinien być przy porodzie to warto odpowiedzieć sobie na pytanie "Czy puszczamy w swojej obecności bąki"

AHAHA to już wiem gdzie mój EX go kupil :P
co do BĄKÓW ciesze się ze jestem sama - mogę se pierdzieć ile wlezie byle by du.py nie rozerwało

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kąska ja Cię ubije- jak nie kiwi to jagody i to w okolicy północy, juz sklepy pozamykane a 24 na dobę to tylko monopolowe- zlituj się, co?
no ja najmocniej przepraszam .... ale ja sie nie prosilam - to siotra tak Dba o mnie

Cytat:
ale mój mały akrobata się rozpycha, może w końcu zechce wyjść a jak nie to piekę ciasto nie powiem przez kogo i koniecznie idę po colę i lody
jak ciasto to na szczęście nie przeze mnie - ale lody cola yhmmm
zaraz dokończę buteleczke ...

wiesz kochana ja ci powiem MARSZ RODZIC a nie do spania
aa wiem kocham być podlą i to od samego poniedziałku

Florek już twój czas ... wychodzić raz dwa raz dwa

BYou - oooooo dobrze wiedzieć o taki przesadzie, no ale moj i tak będzie miał masę czarnych włosków po tatusiu

no i nie usne no nie usne ..... tak mi Teksas Faluje ze hoo-hooo
czuje sie jakbym Aliena miala w sobie :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 01:57   #1696
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

śliczny
a Julcia pyta o braciszka? pewnie jej tez ciezko bez mamy
pyta pyta, ale mąż nagrywa na kamerę i ogląda
Na szczęście u dziadków jest tak super, że nie płacze za domem, choć męża nie chciała dziś wypuścić

Cytat:
Pamiętam ją. A jakie inne miała nicki?

Nie dziwię się. Słodycz po prostu!
oj zapomniałam ale wiem, że na jednym wątku pisała że poroniła
na innym że jest mamą bliźniaczek
na kolejnym że jeździ konno itd itd

Michaś to faktycznie sama słodycz

Cytat:

Strippi współczuję rozstania z Córunia
na szczęście jeszcze dzień lub dwa i się spotkamy
lepiej nie ryzykować że zaraziłaby małego, mam nadzieję że szybko jej przejdzie
nosek od kataru ma poraniony strasznie ją boli

Cytat:

strippi
jak juz pisalam na FucBuku - mega przystojny Michas ..
oj przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
wrzucaj ile się wlezie, jego fotek !
jutro zrobię jakąś nową fotkę

Michaś poszedł spać o 20:30 i wstał o 01:30... znaczy musieliśmy go budzić, ale byłam zdziwiona jak zobaczyłam godzinę, bo on dalej sobie smacznie spał. Teraz przebieram z mężem i zaraz karmienie
Mam nadzieję, że szybko się naje i znowu zaśnie mój skarb kochany.

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Biedna jestes, ze malej nie widzisz. Ale moze szybko wyzdrowieje i bedziecie juz wszyscy razem

A przystojniaczek niesamowity i fota boska

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale super gość z Niego

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

o matulu jakie to zdjęcie jest śliczne Michałek jakoś tak anielsko wygląda
on taki mały aniołeczek

Cytat:

Kolejny słodziak

Cytat:
Nie mam tel.kom do nikogo więc jak wyląduje w szpitalu to nikt wedziec nie bedzie no bo skąd? zreszta czasami i tak mam wrazenie ze pisze sama do siebie oczywiscie bez złośliwości to mowie

mozna na pw zostawic swoj nr
wspolczuje puchniecia :/ ja strasznie puchlam :/ jeszcze mam opuchniete stopy wrrrrr

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Janek i Michał są boscy i jak tak patrzę na nich to już nie mogę się doczekać swojego. Pewnie będę miała tak jak Strippi i zamiast spać to będę się cały czas w niego wpatrywać.

Strippi wiem co czujesz nie widząc swojej Julki. Ja nie wiem jak przeżyje pobyt w szpitalu bo jak na razie to ja Julkę też zostawiałam tylko na jedną noc. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej ją zobaczyła i przytuliła.
oj będziesz

ciezkie jest rozstanie ehh ale co zrobic

Cytat:

za wagę
a Michałek
Stary 2013-03-04, 06:37   #1697
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
ale mnie meczyły skurcze nad ranem ale to nie z odstawienia bo dopiero od 5 mam pominięte leki, także teraz jak będą to z odstawienia.
Wogóle to mam depresję przedporodowa (która nie istnieje) bo mi się odechcialo dziecka.. Tak na niego czekałam a teraz chciałabym żeby jeszcze siedział w brzuchu. Tz mówi że to ewidentnie ze strachu przed porodem i chyba ma rację bo głównie na tym się (
na dodatek brak neta czyt wizazu mnie dobijabo tu się zawsze mogę wygadac czy poradzić i brakuje mi tego...

Dam znać po wizycie, man o 15

Demeter ja przy swoim bakow nie puszczam bo tego nie lubie i mój przy mnie też, ale przy porodzie będzie i mogę się nawet posrac ale jego akurat nie będę się wstydzić

Byou dlaczego masz Cc i na kiedy?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 07:22   #1698
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór

Witaj
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 07:28   #1699
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
. Z ciekawostek jedna opowiadała, że miała przypadek, gdzie babka nie kąpała się przez 9 miesięcy, bo myślała, że wtedy będzie chłopak
A i tak urodziła się dziewczynka
O luuudzie...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wogóle to mam depresję przedporodowa (która nie istnieje) bo mi się odechcialo dziecka.. Tak na niego czekałam a teraz chciałabym żeby jeszcze siedział w brzuchu. Tz mówi że to ewidentnie ze strachu przed porodem i chyba ma rację bo głównie na tym się (
na dodatek brak neta czyt wizazu mnie dobijabo tu się zawsze mogę wygadac czy poradzić i brakuje mi tego...

Ja nie śpię od 5.00, kręgosłup mnie boli, aż się popłakałam. I też stwierdziłam, że mam "depresję".
Mogłoby dziecię urodzić się jakieś 3-4 tygodnie później, kiedy już wszystko pozałatwiam.

Kciuki za wizytę!

Też mam dziś wizytę oraz USG, ale to dopiero wieczorem.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-03-04 o 07:31
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 07:28   #1700
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
za zakupy, a ceny były niższe czy jak w sklepach ?
zależy na co - wóżek był droższy niż w hurtowniach na mieście więc dlatego kupiliśmy go przez przypadek w smyku
drobne rzeczy mozna było kupić taniej ale bez szaleństwa
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 08:05   #1701
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
Ale dziś pospaliśmy
Michaś zasnął o 20:30 i spał do 1:30 (wybudzać musieliśmy) potem zasnął o 3:00 i spał do 6:30 Teraz znowu śpi hihi

Ja za to trochę się boję :/
W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol.
Boję się, że to może być jakieś powikłanie po porodzie
3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
Stary 2013-03-04, 08:29   #1702
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

Witaj

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro mam mieć pobrane próbki na paciorkowca. Wyżej wymieniałyście ceny, czy to są ceny od próbki czy już za całość? W sensie za wymaz z pochwy i odbytu razem?
Hmm... a ja miałam jedną próbkę

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nic to zmykam do łoża, a jutro wizyta na IP, ale coś czuje, ze wróce bez konkretnych wieści i newsów paa

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Cytat:
Też mam dziś wizytę oraz USG, ale to dopiero wieczorem.

--------------------------------
Za mną ciężka noc. Obudziłam się o 4 i koniec spania do tego tak mnie brzuch zabolał przy przekręcaniu się z lewego boku na prawy że aż zerwałam się na równe nogi i bolało naprawdę konkretnie. Potem co kilka minut ból jak na okres całe podbrzusze...
Powiedzcie mi czy skurcze bolą podobnie do okresowego bólu bo już nie wiem co to było... bolało i znikało i tak w kółko, trochę się przestraszyłam.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Hej
Ale dziś pospaliśmy
Michaś zasnął o 20:30 i spał do 1:30 (wybudzać musieliśmy) potem zasnął o 3:00 i spał do 6:30 Teraz znowu śpi hihi

W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol.
3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
Ale masz śpiocha oby tak już mi zostało
A co do bólu to nie ciekawie brzmi, jak by nie przeszło to na pewno lepiej jechać sprawdzić bo nie wiadomo co to może być.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 08:29   #1703
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie!

Obudziło mnie piękne słoneczko, aż chce się żyć! Tyle rzeczy bym porobiła, ale Nie! Szlaban! Muszę zadzwonić dziś do przychodni i upewnić się czy mój lekarz na pewno przyjmuje u nich w czwartek. Jeśli nie, muszę szukać go prywatnie. Ale jestem dobrej myśli

Pisałyście wcześniej o tym, że znajomi, ludzie z otoczenia itd. pytają Was czy już urodziłyście, albo kiedy w końcu urodzicie. Cóż, u mnie tego nie ma. Ja raczej spotykam się z czymś takim, że mówię ile zostało do porodu i ciągle słucham, że na pewno urodzę szybciej i będe rodzić 22 godziny. Nic jednak nie poradzę, że ludzie przecież wiedzą lepiej. W końcu też wiedzieli, że urodzę dziewczynkę, co nie? Tylko, że siusiaka dorobiłam jej z plasteliny, hehe. Jednak najbardziej rozłożyła mnie znajoma, która jakieś 1,5-2 miesiące temu pytała czy urodziłam mimo, że wiedziała na kiedy termin, bo liczyła, że może akurat szybciej będzie. Mąż da mi chyba niedługo zakaz kontaktu z nią

Ciągle jeszcze nie ma u nas łóżeczka. 14 dni roboczych na wysłanie strasznie się ciągnie. Już pisałam do sprzedawcy i powiedział, że maksymalnie na początku tego tygodnia go wyślą. No, mam nadzieję, że tak będzie.
Kochane, mam pytanie do Was. Od lat używamy w domu pościeli z firmy Remes, jest ona zrobiona z wełny merynosa, antyalergiczna itd. Mama dała mi w prezencie dla małego taki zestaw dla niego- kołderka i poduszka. Zastanawiałam się czy mogę jej używać już teraz. Myślałam by złożyć ją na pół, ułozyć na materacu i na to dać prześcieradło. Zastanawiam się tylko czy to ma sens, no i czy nie zaszkodzi na kręgosłup malucha. Jak łóżeczko przyjdzie, to chyba wypróbuję tą koncepcję i zobaczę jak będzie wyglądać....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 08:31   #1704
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Za mną ciężka noc. Obudziłam się o 4 i koniec spania do tego tak mnie brzuch zabolał przy przekręcaniu się z lewego boku na prawy że aż zerwałam się na równe nogi i bolało naprawdę konkretnie. Potem co kilka minut ból jak na okres całe podbrzusze...
Powiedzcie mi czy skurcze bolą podobnie do okresowego bólu bo już nie wiem co to było... bolało i znikało i tak w kółko, trochę się przestraszyłam.
ojjjj.. a teraz juz przeszlo? moze to jakies przygotowujace skurcze?

Cytat:
bedzie dobrze , a czy mozliwe jest, ze macica sie jeszcze obkurcza?
Stary 2013-03-04, 08:52   #1705
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ojjjj.. a teraz juz przeszlo? moze to jakies przygotowujace skurcze?
Tak teraz na szczęście przeszło. Ale myślę cały czas czy to był tylko ból brzucha czy to już skurcze?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 08:58   #1706
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hej hej!!!

Witajcie nowe mamusie x2

za wizyty dzisiejsze dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
My mielismy gosci i moj TZ zrobil sobie pozegnanie z alkoholem przy tej okazji - wiec sie dzialo Zmeczona na maksa jestem i czuje sie jakbym miala kaca
hih, to się nazywa syndrom kaca ciążowego. Ja tak mam od 8 m-cy Mąż popije, a ja mam kaca Jakiś czas temu jak wrócił z firmowej imprezy spał w drugim pokoju, bo ileż można mieć kaców w ciąży?

Zabawnie mamy bo rozmawialiśmy, że od 1.03 mąż nie będzie pił alkoholu No i są jakieś dobre piwka w szafkach pokitrowane (jak patrze na pszeniczne to aż się chlastać człowiek chce - takiego ma smaka!) I bidusia się mnie pytał w sobotę czy może się napić jednego browarka

Cytat:
oby paracetamol zadziałał... a może to nadal macica się kurczy? Choć już mówiłaś, że obkurczanie przeszłaś....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:00   #1707
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Myślałam by złożyć ją na pół, ułozyć na materacu i na to dać prześcieradło. Zastanawiam się tylko czy to ma sens, no i czy nie zaszkodzi na kręgosłup malucha. Jak łóżeczko przyjdzie, to chyba wypróbuję tą koncepcję i zobaczę jak będzie wyglądać....
Ale po co chcesz dawać małemu kołdrę pod plecki? Albo źle zrozumiałam. Maluszek powinien spać na materacyku, jemu będzie wygodnie, nie trzeba mu miękkości, tak mi się wydaje Zresztą, bez kołdry pod pleckami będzie na pewno zdrowiej dla jego kręgosłupa.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:02   #1708
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Heej
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35
wróciłam z zakupów, zaległam w fotelu z kubkiem herbaty i zaraz szybciutko nadrobię, co tam wczoraj się działo

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:03   #1709
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

Teraz będę odpoczywać a jutro wizyta u gin ciekawe czy Maksiu zechce się przekręcić czy nie - a może już to zrobił - ale nic nie czułam. Ostatnio jak zmieniał pozycję to dało się odczuć.
a co Maksiu też nie ułożył się jeszcze główką w dół tak jak mój mistrzunio?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:09   #1710
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak teraz na szczęście przeszło. Ale myślę cały czas czy to był tylko ból brzucha czy to już skurcze?
gdzies czytalam, ze przy skurczu twardnieje tez brzuch
ale od ok. 36 tygodnia nieregularne skurcze sa normalne, chodzi o obnizenie sie glowki maluszka.
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ale po co chcesz dawać małemu kołdrę pod plecki? Albo źle zrozumiałam. Maluszek powinien spać na materacyku, jemu będzie wygodnie, nie trzeba mu miękkości, tak mi się wydaje Zresztą, bez kołdry pod pleckami będzie na pewno zdrowiej dla jego kręgosłupa.
tez tak mysle
u nas szkola, ze sam materac, przescieradlo i spiworek wystarcza

wydaje mi sie tez, ze chcemy maluszkowi w lozeczku stworzyc taka oaze wygodnosci (tak jakbysmy sami chcieli spac) z kolderka, podusia, tysiacoma pluszakami, baldachimem itp, a powinno byc zupelnie odwrotnie - nie przegrzewac maluszka i dac mu przestrzen do swobodnego oddychania

nawet pamietam, (jak jeszcze o dzieciach w ogole nie myslalam), bylam z kolezanka i jej nowonarodzonym synkiem na spacerze zapytalam, czy maly moze nie potrzebuje poduszki - wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze sie nie stosuje -tak jakos nieswiadomie, automatycznie przyszlo mi na mysl, ze mu niewygodnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości