|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Słodziak!
Cytat:
Cytat:
Dzięki A misiu jest zaj... Dzięki Kasia za kciuki!
|
||
|
|
|
|
#1682 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
I za powrót córeczki!Cytat:
? Kurcze, ja dziś wyszłam do sklepu ubrana w czapę, szalik, rękawiczki i kurtkę zimową. Oby to był ostatni dzień zimy no i myśle, że śniegu już nie będzie bo ile można Cytat:
za udane zakupy!Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, cytować nie bede bo wyszłoby tego ze 3 strony.
Poza tym nie udzielam sie za często węc nie wiem czy ktos i tak sczyta moje wypocinyAnyway a propos udzielana sie i klubu. Ja tam nigdy zaproszona nie bylam, pewnie dlatego ze nieczesto pisze posty aczkolwiek czesto zagladam. Ale juz tak jest ze pracowałam troche zanim poszłam na l4, poza tym mam troche swoich spraw i wizaz jest tylko dodatkiem to mojego zycia. Poza tym odkad w 33tc wróciłam ze szpitala to leze plackiem wiec ciezko mi lapa na brzuch polozyc a pisanie na boku tez za komfortowe nie jest. Nie mam tel.kom do nikogo więc jak wyląduje w szpitalu to nikt wedziec nie bedzie no bo skąd? zreszta czasami i tak mam wrazenie ze pisze sama do siebie oczywiscie bez złośliwości to mowieKtóraś z Was pisala o paciorkowcu.... Ja zrobiony miałam w szpitalu jak bylam. Gratuluje wszystkim Mamom ich Małych cudów. ![]() Któraś byla też na targach dzieciecych w Kielcach. Ja nie mogłam z racji leżenia w wyrku ale ja tez kupiony mam dla Mati wózek xlander xmove tyle ze w kolorze australia (jasnoniebieski) Co do przenoszenia ciazy o dłuzszy macierzynski. Ja mam wskazanie do cc i bylam swiecie przekonana ze skoro termin mam na 15 marca to beda mnie ciac wczesniej. Ale moj gin ostatnio stwierdzil ze lezenie pomaga i ciecie planuje na 18 marca. Nie zaprzecze ze dluzszy bylby mi na reke. ale jak to sie mówi "wyżej d**y nie podskocze* jak Mati bedzie chciała wyjsc wczesniej. Tez bede sie cieszyc ze juz bedzie ze mna. ALe jesli mogę polezec dluzej o te 3 dni i moze wstrzelic sie w 18 marca to czemu nie? Zresztą i tak ustawy jeszcze nie klepnieto i nie weszla w zycie więc nie wiadomo jak to bedzie. ![]() z nowosci u mnie, zaczełam troszke puchnąć, brzuszek twardnieje coraz czesciej , za dwa dni odstawiam fenoterol i zobaczymy co to bedzie. Poza tym na nogach i wewnetrznych stronach rak zauwazyłam takie białe plamki na czerwonej skorze cos jak po odmrozeniu. Pewnie krazenie od lezenia mi siada. I w p[rawej rece cierpnie mi kciuk i palec wskazujący Matylda chyba naciska mi na jakis nerw Ale nie wszczynam paniki i na dole brzucha rozstepy mi wyszły mimo namietnego smarowania brzuszka kremem i oliwką. Także ni huhuhu, jak maja wyjsc to wyjdą dziady, no ale mniej wiecej w tamtym miejscu i tak blizne po cc bede miec wiec co mi tam Miłego wieczorka, ja wcinam własnie kiwi
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze miedzy 18marca a 4kwietnia boje sie jak ch...... ![]() nie ... nawet nie popralam rzeczy dla Mlodego a tos dzis ty zaszalala ![]() heh a ja _jem JAGODKI ....... siostra mi kupila :P jak wracala z Oslo pewnie i tak je w nocy ale yhm jak na razie Niebo w Gebienie ma za co - ale nadal chce wiedziec SKAD go masz - bo ja mam w PL identyko w mieszkaniu rodzicow no ok to za WSZYTSKIE jutrzejsze wizytykoncze jesc i ide spac kolorowych |
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Nadrobiłam i teraz będę pisać to co pamiętam (mam nadzieję, że nie zapomnę o niczym) Co do kasy za urodzenie dziecka to ja płacę składkę 60 zł i dostanę 1400zł. Nestelle super, że na wizycie wszystko ok no i super, że z żołądkiem małego wszystko dobrze. Tylko Cię nie potrzebnie nastraszyli. Witam nowe mamusie Joanna wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Tż Janek i Michał są boscy i jak tak patrzę na nich to już nie mogę się doczekać swojego. Pewnie będę miała tak jak Strippi i zamiast spać to będę się cały czas w niego wpatrywać. Dziewczyny jakie Wy macie fajne te brzuszki. Mój wydaje mi się taki wielki. ![]() Strippi wiem co czujesz nie widząc swojej Julki. Ja nie wiem jak przeżyje pobyt w szpitalu bo jak na razie to ja Julkę też zostawiałam tylko na jedną noc. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej ją zobaczyła i przytuliła. Mi jakoś ten weekend szybko przeleciał. Wczoraj byliśmy u znajomych i oczywiście pytania: jak się czujesz, jak myślisz kiedy urodzisz itp i itd. No ale co zrobić. Ale ogólnie fajnie było.
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ![]() te Belle mase miejsca zajmuja ![]() zmieniasz pozycje?! nogi masz w gorze? moze to dorazne, ale jednak daje ulge...
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wagęa Michałek Cytat:
a kto u Ciebie w brzuchu siedzi i skąd jesteś ;> chyba że pisałaś a jeszcze nie doszłam do tego Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
===================== Oglądałam dziś program "Zawody" na TVN Style i było akurat o położnych. Z ciekawostek jedna opowiadała, że miała przypadek, gdzie babka nie kąpała się przez 9 miesięcy, bo myślała, że wtedy będzie chłopak A i tak urodziła się dziewczynka ![]() Z kolei inna położna mówiła, że jak się nie jest pewnym, czy partner powinien być przy porodzie to warto odpowiedzieć sobie na pytanie "Czy puszczamy w swojej obecności bąki" |
||
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
ale mój mały akrobata się rozpycha, może w końcu zechce wyjść
i koniecznie idę po colę i lody
|
|
#1692 |
|
MBZ♥
|
Pani o tak, bella to jak mała książka telefoniczna
Dragusiu hej czekamy na Córunię "roboczo" nazywamy Ją Roszpunką bo mam zgagę od początku, a w myśl jednego z przesądów jak się ma zgagę to dziecku rosną włosy-wg tego nasza urodzi się już z warkoczem![]() A mieszkamy blisko Bolesławca ![]() Kasia jagody![]() Demeter, ciekawe jak ta pani chodziła na wizyty taka niemyta
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-03-03 o 23:18 |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ten przesąd to pierwsze słyszę. iść spać czy nie iść, oto jest pytanie ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Chanel Ty jesteś jeszcze 2w1 czy postanowiłaś się wyłamać ?? żądam meldowania co godzinę ewentualnie co 2 godziny
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, leżę plackiem od 28 lipca, wiec cos o tym wiem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AHAHA to już wiem gdzie mój EX go kupil :P co do BĄKÓW ciesze się ze jestem sama - mogę se pierdzieć ile wlezie byle by du.py nie rozerwało Cytat:
Cytat:
- ale lody cola yhmmm zaraz dokończę buteleczke ... wiesz kochana ja ci powiem MARSZ RODZIC a nie do spania aa wiem kocham być podlą i to od samego poniedziałku Florek już twój czas ... wychodzić raz dwa raz dwa BYou - oooooo dobrze wiedzieć o taki przesadzie, no ale moj i tak będzie miał masę czarnych włosków po tatusiu ![]() no i nie usne no nie usne ..... czuje sie jakbym Aliena miala w sobie :P |
|||
|
|
|
|
#1696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pyta pyta, ale mąż nagrywa na kamerę i ogląda
Na szczęście u dziadków jest tak super, że nie płacze za domem, choć męża nie chciała dziś wypuścić Cytat:
na innym że jest mamą bliźniaczek na kolejnym że jeździ konno itd itd Michaś to faktycznie sama słodycz na szczęście jeszcze dzień lub dwa i się spotkamy lepiej nie ryzykować że zaraziłaby małego, mam nadzieję że szybko jej przejdzie nosek od kataru ma poraniony strasznie ją boli oj przystojniaczek jutro zrobię jakąś nową fotkę ![]() Michaś poszedł spać o 20:30 i wstał o 01:30... znaczy musieliśmy go budzić, ale byłam zdziwiona jak zobaczyłam godzinę, bo on dalej sobie smacznie spał. Teraz przebieram z mężem i zaraz karmienie Mam nadzieję, że szybko się naje i znowu zaśnie mój skarb kochany. ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mozna na pw zostawic swoj nr ![]() wspolczuje puchniecia :/ ja strasznie puchlam :/ jeszcze mam opuchniete stopy wrrrrr Cytat:
ciezkie jest rozstanie ehh ale co zrobic
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale mnie meczyły skurcze nad ranem ale to nie z odstawienia bo dopiero od 5 mam pominięte leki, także teraz jak będą to z odstawienia. Wogóle to mam depresję przedporodowa (która nie istnieje) bo mi się odechcialo dziecka.. Tak na niego czekałam a teraz chciałabym żeby jeszcze siedział w brzuchu. Tz mówi że to ewidentnie ze strachu przed porodem i chyba ma rację bo głównie na tym się ( na dodatek brak neta czyt wizazu mnie dobijabo tu się zawsze mogę wygadac czy poradzić i brakuje mi tego... Dam znać po wizycie, man o 15 ![]() Demeter ja przy swoim bakow nie puszczam bo tego nie lubie i mój przy mnie też, ale przy porodzie będzie i mogę się nawet posrac ale jego akurat nie będę się wstydzić ![]() Byou dlaczego masz Cc i na kiedy?
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1699 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Mogłoby dziecię urodzić się jakieś 3-4 tygodnie później, kiedy już wszystko pozałatwiam. Kciuki za wizytę! Też mam dziś wizytę oraz USG, ale to dopiero wieczorem. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-03-04 o 07:31 |
||
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
zależy na co - wóżek był droższy niż w hurtowniach na mieście
więc dlatego kupiliśmy go przez przypadek w smyku![]() drobne rzeczy mozna było kupić taniej ale bez szaleństwa
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale dziś pospaliśmy ![]() Michaś zasnął o 20:30 i spał do 1:30 (wybudzać musieliśmy) potem zasnął o 3:00 i spał do 6:30 Teraz znowu śpi hihi ![]() Ja za to trochę się boję :/ W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol. Boję się, że to może być jakieś powikłanie po porodzie 3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
|
|
|
#1702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------- Za mną ciężka noc. Obudziłam się o 4 i koniec spania do tego tak mnie brzuch zabolał przy przekręcaniu się z lewego boku na prawy że aż zerwałam się na równe nogi i bolało naprawdę konkretnie. Potem co kilka minut ból jak na okres całe podbrzusze... Powiedzcie mi czy skurcze bolą podobnie do okresowego bólu bo już nie wiem co to było... bolało i znikało i tak w kółko, trochę się przestraszyłam. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() A co do bólu to nie ciekawie brzmi, jak by nie przeszło to na pewno lepiej jechać sprawdzić bo nie wiadomo co to może być. |
||||
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Obudziło mnie piękne słoneczko, aż chce się żyć! Tyle rzeczy bym porobiła, ale Nie! Szlaban! Muszę zadzwonić dziś do przychodni i upewnić się czy mój lekarz na pewno przyjmuje u nich w czwartek. Jeśli nie, muszę szukać go prywatnie. Ale jestem dobrej myśli ![]() Pisałyście wcześniej o tym, że znajomi, ludzie z otoczenia itd. pytają Was czy już urodziłyście, albo kiedy w końcu urodzicie. Cóż, u mnie tego nie ma. Ja raczej spotykam się z czymś takim, że mówię ile zostało do porodu i ciągle słucham, że na pewno urodzę szybciej i będe rodzić 22 godziny. Nic jednak nie poradzę, że ludzie przecież wiedzą lepiej. W końcu też wiedzieli, że urodzę dziewczynkę, co nie? Tylko, że siusiaka dorobiłam jej z plasteliny, hehe. Jednak najbardziej rozłożyła mnie znajoma, która jakieś 1,5-2 miesiące temu pytała czy urodziłam mimo, że wiedziała na kiedy termin, bo liczyła, że może akurat szybciej będzie. Mąż da mi chyba niedługo zakaz kontaktu z nią ![]() Ciągle jeszcze nie ma u nas łóżeczka. 14 dni roboczych na wysłanie strasznie się ciągnie. Już pisałam do sprzedawcy i powiedział, że maksymalnie na początku tego tygodnia go wyślą. No, mam nadzieję, że tak będzie. Kochane, mam pytanie do Was. Od lat używamy w domu pościeli z firmy Remes, jest ona zrobiona z wełny merynosa, antyalergiczna itd. Mama dała mi w prezencie dla małego taki zestaw dla niego- kołderka i poduszka. Zastanawiałam się czy mogę jej używać już teraz. Myślałam by złożyć ją na pół, ułozyć na materacu i na to dać prześcieradło. Zastanawiam się tylko czy to ma sens, no i czy nie zaszkodzi na kręgosłup malucha. Jak łóżeczko przyjdzie, to chyba wypróbuję tą koncepcję i zobaczę jak będzie wyglądać....
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a czy mozliwe jest, ze macica sie jeszcze obkurcza?
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!!!
Witajcie nowe mamusie x2 za wizyty dzisiejsze dziewczynki! Cytat:
Mąż popije, a ja mam kaca Jakiś czas temu jak wrócił z firmowej imprezy spał w drugim pokoju, bo ileż można mieć kaców w ciąży? ![]() Zabawnie mamy bo rozmawialiśmy, że od 1.03 mąż nie będzie pił alkoholu No i są jakieś dobre piwka w szafkach pokitrowane (jak patrze na pszeniczne to aż się chlastać człowiek chce - takiego ma smaka!) I bidusia się mnie pytał w sobotę czy może się napić jednego browarka ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, bez kołdry pod pleckami będzie na pewno zdrowiej dla jego kręgosłupa.
|
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35 ![]() wróciłam z zakupów, zaległam w fotelu z kubkiem herbaty i zaraz szybciutko nadrobię, co tam wczoraj się działo
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
a co Maksiu też nie ułożył się jeszcze główką w dół tak jak mój mistrzunio?
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od ok. 36 tygodnia nieregularne skurcze sa normalne, chodzi o obnizenie sie glowki maluszka. Cytat:
u nas szkola, ze sam materac, przescieradlo i spiworek wystarcza ![]() wydaje mi sie tez, ze chcemy maluszkowi w lozeczku stworzyc taka oaze wygodnosci (tak jakbysmy sami chcieli spac) z kolderka, podusia, tysiacoma pluszakami, baldachimem itp, a powinno byc zupelnie odwrotnie - nie przegrzewac maluszka i dac mu przestrzen do swobodnego oddychania ![]() nawet pamietam, (jak jeszcze o dzieciach w ogole nie myslalam), bylam z kolezanka i jej nowonarodzonym synkiem na spacerze zapytalam, czy maly moze nie potrzebuje poduszki - wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze sie nie stosuje -tak jakos nieswiadomie, automatycznie przyszlo mi na mysl, ze mu niewygodnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

za jutrzejsza wizyte
pięknie
Dzięki Kasia za kciuki!

nigdy nie miałam tak długiego rozstania

Poza tym nie udzielam sie za często węc nie wiem czy ktos i tak sczyta moje wypociny

w nocy ale yhm jak na razie Niebo w Gebie

więc dlatego kupiliśmy go przez przypadek w smyku