MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 20:53   #1651
maria28
Kniaginia

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Maria widze, ze jestes w podobnej sytuacji jak ja. Tez remont pelna para. Tylko my chyba dalej w polu, bo u nas jeszcze gniazdka nie zalozone, moj tz oleji dzis podlogi, a w tygodniu mamy zamiar malowac sciany. I zazdroszcze kondycji, w zyciu nie dalabym rady 12h na nogach. W ogole ja malo pomagam, bo to wiadomo to za bardzo pyli, tamto toksyczne. Tak czy siak przed porodem sie nie wyrobimy.
Tyle że u nas pracuje ekipa remontowa. Ja w tym mieszkaniu nie przebywam, czasem podjedziemy, zobaczymy jak idzie robota. Najczęściej dowozimy kolejne zakupy. Bo tak, to całymi dniami jeździmy po sklepach budowlanych itp. Taki remont i urządzanie mieszkanie w tempie ekspresowym. A potem wychodzą kwiatki typu brak gniazdka. Więc te 12 h to łącznie z przemieszczaniem się autem, ale i tak ledwo daję radę. Tylko chcę jak najwięcej załatwić, bo potem TŻ sam nie powybiera np. kolorów ścian
My też się nie wyrobimy...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiliśmy sesję z brzuszkiem w 8 miesiącu. Postanowiłam w końcu troszkę się Wam pokazać
Ponętnie!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Janek naszej alliw
Od razu widać męskie rysy.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!
Ładnie wyglądasz
I ta kurteczka... Ja wciąż chodzę w zimowej kurcie, bo u nas z pogodą kiepsko.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui?????
dzis konkubent zlozyl i sie zastanawiamy
Pani22ka, jakie skurcze??? Już?!!! Ja mam niewiele po Tobie termin, ale nic mnie aż tak nie boli, czasem skurcz niebolesny, ale szybko mija, albo zakuje coś w pipce.

Co do łóżeczka, na SR nam mówili, żeby w miarę możliwości ustawić je tak, aby z każdej strony móc do niego podejść. Po to, żeby bodźcować dziecko z różnych stron, a nie np. podchodząc do niego zawsze tylko i wyłącznie z prawej czy z lewej strony.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a wiec dziewczynki po powrocie z targów pochwalę sie co kupiłam:
- wózek x-lander move - kupiliśmy w smyku bo okazało się że tam pracuje kuzynka i dostaliśmy 20% rabatu
- fotelik recaro - tez w smyku
- laktator ręczny nuby http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...042594789.html taki - na targach za 60zł
- smoczek
i tyle
Bardzo owocne zakupy

Ja dziś na kolację zjadłam...filiżankę gorącej czekolady z orzechami z Grycana. Pycha!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 20:55   #1652
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja mam cukrzyce ciążową... zostały mi tylko kłótnie
niom
w koncu wszystkie mowia, ze ta OC to najgorsza
Cytat:
- wózek x-lander move - kupiliśmy w smyku bo okazało się że tam pracuje kuzynka i dostaliśmy 20% rabatu
- laktator ręczny nuby http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...042594789.html taki - na targach za 60zł
- smoczek
i tyle
uuu ale zakupy gratuluje

Cytat:
ja również zaczynam wyczuwać jakieś niefajne fluidy, i nie podoba mi się to, a też do klubu nie należę...
okno juz otwarte, wywietrzeje
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
ja tez sie bardzo obawiam matkowania mojej teśąciowej ale że jak urodze będzie piękna wiosna to będe chodniki zdzierała spacerami i tyle mnie w domu zobaczą
tez sie tego obawiam, ale cale szczescie mieszka 200 km od nas i nie jest mobilna uff...
a po narodzinach ma mnie mama odwiedzic (przyjedzie z Polski) - ciesze sie bardzo choc z drugiej strony tez mam obawy, czy pozwoli mi na moje dycyzje (niby tak powtarza przez telefon, ale jak przyjdzie co do czego to roznie moze byc )
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
już dodaję wam Michałka ze szpitala jeszcze czyli z piątku

Dziękuję może jutro już wróci, ale dziś dalej mocno zakatarzona była i kaszlała, mąż wziął kamerę i poszedł do niej, nagrał mi ją tak tęsknię za nią, że masakra już 6 dni bez niej nigdy tak długo się z nią nie rozstawałam przez te 3 lata, jedynie na noc, bądź dwie
śliczny
a Julcia pyta o braciszka? pewnie jej tez ciezko bez mamy
Stary 2013-03-03, 20:57   #1653
trolla2405
Rozeznanie

ale dziś pospałam w dzień, chyba nawet wiecej niż Kasia
jestem coraz bardziej zmęczona, znajomy się śmiał dzis z e mnie ze za dużo przytyłam i powinnam trochę poćwiczyć A6W, tylko ze mnie juz to przestało śmieszyć
i kolejny telefon, tym razem od ciotki; jak się czuję
moze na facebooku będe co dzień pisać; nie rodzę dziś, mam termin na 26.03, dzwonić tylko jak chcesz się umówić na lody
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Najpierw sobie pomyślałam, że poród
to se walnę na czerwono jak zacznę rodzić albo taką dużą czcionką

Cytat:

W ogole nie kloccie sie, lepiej cos zjesc .
hahaha czysto ciązowe podejscie

Cytat:

a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui?????
ja czytałam kiedyś żeby postawić tak żebyś nie musiała wchodzić do pokoju żeby zerknąć na dziecko, faktycznie tak jest wygodniej, bo mam długi przedpokój i z kuchni do dziecięcego pokoju mam daleko ale łóżeczko i maluszka w nim widać było jak tylko ziornęłam zza winkla

Cytat:

Stary 2013-03-03, 20:58   #1654
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej

Gratuluję Wszystkim Mamom zazdroszczę, że już macie swoje Kruszynki przy sobie
witaj

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jaki Kochany
noo jest cudowny! zamiast spać to gapię się na niego

Zaraz w Must Be The Music! będzie zespół Naaman, to zespół mojego kuzyna ))
Stary 2013-03-03, 20:58   #1655
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tez sie tego obawiam, ale cale szczescie mieszka 200 km od nas i nie jest mobilna uff...
A moja pare domów dalej
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 20:59   #1656
maria28
Kniaginia

Cytat:
była taka jedna
nick jej to Motylica, możesz poczytać w archiwum forum
Pamiętam ją. A jakie inne miała nicki?

Cytat:
Dobry wieczór
Witamy na ostatniej prostej

Cytat:
zakochana w nim jestem strasznie
Nie dziwię się. Słodycz po prostu!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:00   #1657
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
nio fajny kolor .. moja kolezanka ma tutaj w Bergen ten niebieski - fajnie ladnie wygodny i mowi ze spr sie w 100%

Cytat:
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej

witamy witamy
a co masz w srodeczku ...?? jesli mozna wiedziec

dobra zjadlam 4 lody 2 Colowe i 2 Multi i pekne -

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:05   #1658
BYou
MBZ♥

Maria coś wiem o wyborze koloru farby ale w naszym przypadku to ja jestem tą niezdecydowaną wiecznie, w ciąży się to pogłebiłoodmalowaliśmy pokój Małej kilka miesięcy temu żeby wszystko wywietrzało dobrze
U nas nie było opcji postawienia łóżeczka żeby było dojście z każdej strony:/

Trolla mam alergię na pytanie:jak się czujesz Bliscy sprytnie to obchodzą róznymi zamiennikami

Strippi współczuję rozstania z Córunia

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Kasiu czekamy na Córeczkę z rozpędu i stresu zapomiałam napisać

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:05   #1659
megi-megi
Zakorzenienie

Słuchajcie, może pretensje przenieśmy na priv, ok?
Myślę, że forum to miejsce, gdzie fajnie powinno spędzać się czas, czegoś dowiedzieć, ale i odprężyć. Część osób obrywa rykoszetem i to niefajne, co Wy na to?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:06   #1660
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Raaaany ale dziś piździło.... myślałam, że uszy mi urwie ! Też to miałaś ?
a szkoda gadać! O mało nie umarłam z zimna... po 3 min czapkę na uszy zakładałam bo nie chciałam paść z wychłodzenia. Samochód pokazywał nam 2.5stopnia, ale odczuwalna była na pewno -5!!! brrrr
Oczywiście ubrałam się w jesienno-wiosenny płaszczyk (bo w niego mieszczę brzuch), a to potęgowało uczucie chłodu.... brrrrrrrrrr

Cytat:
Dodatkowo biore Magnez, taki zwykly rozpuszczam sobie w wodzie. Magnez rozluznia miesnie i dobrze wplywa na perystaltyke, czyli latwiej isc na kibelek. Jak dla mnie 2 plusy. Tylko nie ma sie co ludzic, ze Magnez to taki sily lek, ze powstrzyma skurcze, bo to to na pewno nie, ale nie zaszkodzi. Takze ja zazywam.
Taki magnez do rozpuszczania to pewnie tylko suplement diety, on niestety nie daje praktycznie nic (dla osób "normalnych" i kobiet w ciąży również). Żeby coś podziałało trzeba sobie serwować magnez, jako :lek" czyli ASMAGI, MAGNE B6, MEGLEK (chyba też)... itp

Mnie lekarz kazał odstawić i grzecznie odstawię - co ma być to będzie... Jak dzieciątko będzie gotowe na przyjście na świat 16 marca to nie będę ani przez chwilkę myśleć jak go zatrzymać. Rozumiem przyspieszenie porodu (kiedy np. jest ryzyko w dalszej ciąży dla dziecka czy matki), ale opóźnianie mnie nie przekonuje... Tak swoją droga myślę sobie, że pan Tusk i jego świta nieźle namieszał kobieta w głowie (mnie również, żeby nie było)... zamiast myśleć o tym, żeby urodzić dzieciątko w jakiś fajny dzień, obojętnie jaki... to myślą "OBY PO 17 MARCA! "

Cytat:
n

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:10   #1661
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja dziś na kolację zjadłam...filiżankę gorącej czekolady z orzechami z Grycana. Pycha!
wczoraj byliśmy w grycanie z tż, czekolada zaje....
do tego jeszcze takie malinowe cos z lodami, jak mi było dobrze i słodko

śmiać mi się chciało bo nie było stolików wolnych ale przy paru już ludzie skończyli tylko nie wstawali, i jedna babka z drugą do mnie; "proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!:h ahaha:
Stary 2013-03-03, 21:11   #1662
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ale dziś pospałam w dzień, chyba nawet wiecej niż Kasia
jestem coraz bardziej zmęczona, znajomy się śmiał dzis z e mnie ze za dużo przytyłam i powinnam trochę poćwiczyć A6W, tylko ze mnie juz to przestało śmieszyć
i kolejny telefon, tym razem od ciotki; jak się czuję
moze na facebooku będe co dzień pisać; nie rodzę dziś, mam termin na 26.03, dzwonić tylko jak chcesz się umówić na lody

no w sumie kochana mialas dzis szanse mnie pobic ja spalam jakos od 4 do 11 a pozniej 2h - wiec jak na mnie To strasznie Malo

hehe a mnie sie nikt nie pyta ... czuje sie nie Kochana

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A moja pare domów dalej
haha - a ja nie mam tesciowej i mam problem z glowy :P

strippi
jak juz pisalam na FucBuku - mega przystojny Michas ..

dobra ide na tego horrora bo zbieram sie jak sojka za morze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:11   #1663
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
no, bo mam takiego pecha, że od pół roku cały czas ktoś coś remontuje i pył nosi się do domu, więc muszę codziennie ścierać, bo rano jak wstaję to można pisać po meblach

no waga już taka jak przed porodem -10kg

była taka jedna
nick jej to Motylica, możesz poczytać w archiwum forum

wszystkiego najlepszego dla was!!

haha to tak jak u mnie
od kilku dni z cycami na wierzchu

coś czuję, że niedługo Cię najdzie

dziś 5 dzień po porodzie i waga wróciła do sprzed ciąży
mam -10kg
w pasie ze 126cm mam 109cm obecnie

boski!!

o losie ale ze mnie gapa zapomniałam dodać

ślicznie wyglądasz!!

Dziękuję może jutro już wróci, ale dziś dalej mocno zakatarzona była i kaszlała, mąż wziął kamerę i poszedł do niej, nagrał mi ją tak tęsknię za nią, że masakra już 6 dni bez niej nigdy tak długo się z nią nie rozstawałam przez te 3 lata, jedynie na noc, bądź dwie

ale slodzki
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:12   #1664
samotari
Raczkowanie

Dziewczyny, jutro mam mieć pobrane próbki na paciorkowca. Wyżej wymieniałyście ceny, czy to są ceny od próbki czy już za całość? W sensie za wymaz z pochwy i odbytu razem?
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:15   #1665
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

bol promienisty od mostka w dol. mocniejszy niz przy okresie i jak dla mnie calkiem inny.
w piatek i wczoraj towarzyszyl kopniakom Mlodego i na to zwalalam cala kwestie, ale dzis byl. tak po prostu byl. nie loobie go
eee nie brzmi fajnie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Powoli nadrabiam, bo miałam wizytę mojego brata z chrześnicą, w końcu oderwałam się od moich problemów ciążowych, bo siedzę sama z kotem cały weekend i się tylko umartwiam
Głowa do góry bzinka, czasem pod górę ale będzie dobrze, masz rękę na pulsie, dr google na forum i damy radę

Cytat:
- smoczek
i tyle

jutro zrobię zdjęcia to pokażę
za zakupy, a ceny były niższe czy jak w sklepach ?

Cytat:
wrzucaj ile się wlezie, jego fotek !

Cytat:

Hej

Cytat:
Myślę, że forum to miejsce, gdzie fajnie powinno spędzać się czas, czegoś dowiedzieć, ale i odprężyć. Część osób obrywa rykoszetem i to niefajne, co Wy na to?
popieram jeśli o mnie chodzi - koniec tematu

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a szkoda gadać! O mało nie umarłam z zimna... po 3 min czapkę na uszy zakładałam bo nie chciałam paść z wychłodzenia. Samochód pokazywał nam 2.5stopnia, ale odczuwalna była na pewno -5!!! brrrr
Oczywiście ubrałam się w jesienno-wiosenny płaszczyk (bo w niego mieszczę brzuch), a to potęgowało uczucie chłodu.... brrrrrrrrrr
Jak przyszliśmy do znajomych na obiadek, to z 10 minut w czapce siedziałam, bo mi tak uszy zmarzły, bo wzięłam taką ażurową

A ogólnie, to dopadła mnie jakaś pomroczność jasna i od godziny latałam i szukałam pojemników na siki... były schowane w pudełku na rachunki nie wiem co to była za nieświadomka, ale świat uratowany, jutro mogę zanieść siki do badania
Stary 2013-03-03, 21:17   #1666
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no w sumie kochana mialas dzis szanse mnie pobic ja spalam jakos od 4 do 11 a pozniej 2h - wiec jak na mnie To strasznie Malo

hehe a mnie sie nikt nie pyta ... czuje sie nie Kochana
Kasiu jak się czujesz?
jak myślisz kiedy urodzisz?
boisz się?
a spakowałaś się już?

proszę bardzo

hahahah spałam wiecej
Stary 2013-03-03, 21:19   #1667
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
czekamy na Córeczkę z rozpędu i stresu zapomiałam napisać
witaj na forum
Cytat:
ja nie mam juz nic do dodania

a swoja droga moglyscie przeciez to przewidziec, ze kiedys to ujrzy swiatlo dzienne, i nie jest to milutkie tak traktowac aktywne uczestniczki forum. Zamiast zamiatac syf po dywan i czekac, kto go odkryje, wystarczylo wyslac nam priv, ze zostalysmy wylaczone z klubu.. na pewno sprawa nie wyszlaby na forum. I jest mi przykro, ze inne osoby musialy to czytac.. ale reakcje sa rozne, jak rozni sa ludzie, Jutro nikt nie bedzie juz o tym pamietal.. uderz w stol, nozyce sie odezwa
Cytat:
śmiać mi się chciało bo nie było stolików wolnych ale przy paru już ludzie skończyli tylko nie wstawali, i jedna babka z drugą do mnie; "proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!:h ahaha:
Stary 2013-03-03, 21:20   #1668
BYou
MBZ♥

OC podobno dziś ostani taki zimny dzień, oby się to sprawdziło
fajne miejsce na trzymanie siuśkowego pojemnika

Samotari mi wymaz robił mój lekarz na wizycie i płaciłam za całość 35zł. Z rozmów z koleżankami wiem, że Niektóre miały ceny wyższe, Inne niższe:/

Stary 2013-03-03, 21:22   #1669
Luna0
Zakorzenienie

Pani jeśli chodzi o lozeczko to ważne jest żeby było na wewnętrznej ścianie, nie od zewnątrz bo wiadomo że zewnętrzna jest zimna

Zaciazona odstawiam fenoterol, magnezikiem bym się nie przejęła

Próbowałam się dziś spakować ale że się nie zmieściłam to muszę to przełożyć na jutro. Ale lozeczko już złożone wieć chociaż tyle
Wogóle nie jestem gotowa psychicznie na poród ale chyba nigdy nie będę wiec niech się dzieje co chce

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:27   #1670
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Tyle że u nas pracuje ekipa remontowa. Ja w tym mieszkaniu nie przebywam, czasem podjedziemy, zobaczymy jak idzie robota. Najczęściej dowozimy kolejne zakupy. Bo tak, to całymi dniami jeździmy po sklepach budowlanych itp. Taki remont i urządzanie mieszkanie w tempie ekspresowym. A potem wychodzą kwiatki typu brak gniazdka. Więc te 12 h to łącznie z przemieszczaniem się autem, ale i tak ledwo daję radę. Tylko chcę jak najwięcej załatwić, bo potem TŻ sam nie powybiera np. kolorów ścian
My też się nie wyrobimy...

O tak, wybor farb przerobilismy tydzien temu, masakra. Z kolorami poszlo nam gladko, ale przeciez jeszcze rodzaj farby.... ooo masakra.

Kasia- odpuscilam pizze, masakryczna zgaga mnie meczy.

Byou-witamy
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:28   #1671
samotari
Raczkowanie

Byou, dziekuję. Zgłupiałam troche, bo w okienku podali mi 30 zł jak pytałam informacyjnie, ale potem się zreflektowałam,że przecież próbki są dwie i zgłupiałam Chciałam się dopytać chociaż tu mniej wiecej , żeby nie iść z odliczoną kasą a potem zaliczyć zonka
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:38   #1672
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec dziewczynki po powrocie z targów pochwalę sie co kupiłam
powazne zakupy!!!

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
w końcu oderwałam się od moich problemów ciążowych
czasem trzeba

Cytat:

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...
witaj Kochana

Cytat:
Pani22ka, jakie skurcze??? Już?!!! Ja mam niewiele po Tobie termin, ale nic mnie aż tak nie boli, czasem skurcz niebolesny, ale szybko mija, albo zakuje coś w pipce.
cały czas nie wiem czy to TO. ale ból do krzyku prowokujacy to chyba to

Cytat:
"proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro mam mieć pobrane próbki na paciorkowca. Wyżej wymieniałyście ceny, czy to są ceny od próbki czy już za całość? W sensie za wymaz z pochwy i odbytu razem?
płaciłam 35 zl za te dwa wymazy.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wogóle nie jestem gotowa psychicznie na poród ale chyba nigdy nie będę wiec niech się dzieje co chce
o luddyyyy.... Lunkkkkaaa, trzymam Cię za rękę i myslę ciepło!!!!

Dzięki za rady łóżeczkowe . Właśnie się konsulium zebrało (skład: mama, konkubent) i debatuje nad rady vs rzeczywistosc malopokojowa

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:40   #1673
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
- smoczek
i tyle

jutro zrobię zdjęcia to pokażę
brawa za zakupy, czekamy na foty

Cytat:
Dobry wieczór

Witamy i prosimy o umieszczenie w stopce terminu porodu bedzie nam łatwiej gadac i doradzac

Nic to zmykam do łoża, a jutro wizyta na IP, ale coś czuje, ze wróce bez konkretnych wieści i newsów paa
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:40   #1674
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pani jeśli chodzi o lozeczko to ważne jest żeby było na wewnętrznej ścianie, nie od zewnątrz bo wiadomo że zewnętrzna jest zimna
my wlasnie tez lozeczko bedziemy stawiac na wewnetrznej scianie.
Stary 2013-03-03, 21:56   #1675
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Biedna jestes, ze malej nie widzisz. Ale moze szybko wyzdrowieje i bedziecie juz wszyscy razem

A przystojniaczek niesamowity i fota boska

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

Próbowałam się dziś spakować ale że się nie zmieściłam to muszę to przełożyć na jutro. Ale lozeczko już złożone wieć chociaż tyle
Hihi, ja tez juz musze sie pakowac - na SR mowili, ze torbe spokowac w 35, my od dzisiaj zaczelismy 36 TC - juz tylko miesiac wiec jutro wyciagam walizeczke i zaczynam wrzucac fanty do srodka - zastanawiam sie tez wlasnie czy sie zmieszcze
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 21:57   #1676
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

ale super gość z Niego

Cytat:

Co do łóżeczka, na SR nam mówili, żeby w miarę możliwości ustawić je tak, aby z każdej strony móc do niego podejść. Po to, żeby bodźcować dziecko z różnych stron, a nie np. podchodząc do niego zawsze tylko i wyłącznie z prawej czy z lewej strony.

!
Kurcze ciekawe czy biora pod uwagę realia mieszkaniowe każdej z nas. Ja tam muszę postawić łózeczko przy ścianie i nie mam innej opcji.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Mnie lekarz kazał odstawić i grzecznie odstawię - co ma być to będzie... Jak dzieciątko będzie gotowe na przyjście na świat 16 marca to nie będę ani przez chwilkę myśleć jak go zatrzymać. Rozumiem przyspieszenie porodu (kiedy np. jest ryzyko w dalszej ciąży dla dziecka czy matki), ale opóźnianie mnie nie przekonuje... Tak swoją droga myślę sobie, że pan Tusk i jego świta nieźle namieszał kobieta w głowie (mnie również, żeby nie było)... zamiast myśleć o tym, żeby urodzić dzieciątko w jakiś fajny dzień, obojętnie jaki... to myślą "OBY PO 17 MARCA! "

No i to jest bardzo wkurzające- bo jest mnóstwo osób ( nie mówię tu o naszym gronie), które są gotowe przenosić niewiadomo ile byle by było po tej dacie. Ja sie wybijam, a co... Ja moge juz o ile mała jest gotowa.

Cytat:

Trolla- co Ty musiałaś mieć w oczach
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:06   #1677
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

ojej, ale mi smaka zrobilas... i co teraz? :brzyda l: Zjem maly kawaleczek ciasta jogurtowego, takie raczej dietetyczne, mam nadzieje, ze zgaga mnie nie zabije w nocy

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale super gość z Niego

Kurcze ciekawe czy biora pod uwagę realia mieszkaniowe każdej z nas. Ja tam muszę postawić łózeczko przy ścianie i nie mam innej opcji.

Tez musze pod sciana i co zrobie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

No dobra dziewczyny, przeszlam te wszystkie strony, cos tam odpisalam, ale nie dalabym rady na bierzaco ... Gratuluje wynik, wizyt, maluchow tez raz jeszcze.

Widze, ze radosny nastroj przerwaly jakies kwasy, no ale co, nowy tydzien, nowa czysta karta

My mielismy gosci i moj TZ zrobil sobie pozegnanie z alkoholem przy tej okazji - wiec sie dzialo Zmeczona na maksa jestem i czuje sie jakbym miala kaca Jedyna, ktora nie pila i polozyla sie o normalnej godzinie spac

Ale bylo fajnie i juz tak wiosennie Z optymizmem zaczynamy 9 miesiac i nowy tydzien - ciekawe ile maluchow przyjdzie na swiat Dobrej nocy i same pozytywne fluidy dla Was
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 22:09   #1678
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Trolla- co Ty musiałaś mieć w oczach
podobno mam bardzo wyraziste oczy i mimike więc podejrzewam że:" jak zjedliście to wyp...."

Mi6ka
sorki
Stary 2013-03-03, 22:09   #1679
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

witam wieczorową porą wróciliśmy od rodziców i dotarło do mnie, że jutro jest poniedziałek a we wtorek mam wizytę więc powinnam oddać siuśki... no i jest problem nie mam pojemnika... więc badania moczu nie będzie... trudno. w piątek miałam badany w szpitalu, powiem ginowi ze zrobię we wtorek albo w środę a najwyżej jak coś będzie nie tak to do niego dryndnę

rozbroiło mnie dziś pytanie szwagra: myślisz, że do końca marca się rozdwoisz?
pewnie, że się rozdwoję, przecież nie będę chodzić w ciąży 10 miesięcy ależ mnie coś kuje tam na dole :/ aż zgina w pół

joanna 100 lat dla Ciebie i męża!

z rana miałam jeszcze pozaznaczane jakieś cytaty ale nie zdążyłam już odpisać i oczywiście je wcięło

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy każda z was miała robione badanie na obecność paciorkowca?Bo mnie gin się pytała czy CHCĘ mieć robione,że nie jest to zalecane,ale jak nie zrobię to mnie nafaszerują może niepotrzebnie antybiotykami.Nie wiem czy robić czy nie,ale chyba zrobię mimo że za badania wszystkie w tym miesiącu zbankrutuję
zrób zrób, bo chyba każda miała te badanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
hehe
Moja Kinga po urodzeniu miała główkę=obw. klatki persiowej=34cm

w szpitalu zrobili mi usg przed porodem, waga 2900g (=/-400g powiedzieli) a za kilka godzin urodziła się z wagą 3460g. Cóż za dokładność
przeraża mnie "dokładność" usg niby u mnie na wydruku z usg przy wadze było +/- 498g ale myślałam, że to bardziej tak dla picu i zabezpieczenia i że rzadko się zdarzają takie pomyłki

Cytat:
Janek naszej alliw
alliw przystojniak z Twojego Janka

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
PERFEKCJA po prostu ....
ale faktycznie glowke miala sporawa - ja mialam 30cm - no ale ja bylam chudzinka ( nie to co teraz )
ja miałam jeszcze większą łepetynkę sprawdzałam w swojej książeczce i miałam 36cm obwód główki, synuś na razie ma niecałe 33cm ale pewnie jeszcze mnie dogoni

Cytat:

o matulu jakie to zdjęcie jest śliczne Michałek jakoś tak anielsko wygląda
Stary 2013-03-03, 22:16   #1680
BYou
MBZ♥

Luna ja się ledwo zmieściłam rzeczy dla Roszpunki mam osobno

Pani u nas też debata była Mąż pojeździł trochę meblami po pokoju i w końcu zadecydowałam

Klementynko oki trzymam kciuki za wizytę

Trolla wolały nie ryzykować

Dziękujemy za przyjęcie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości