|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() My też się nie wyrobimy... Cytat:
Od razu widać męskie rysy.Ładnie wyglądasz I ta kurteczka... Ja wciąż chodzę w zimowej kurcie, bo u nas z pogodą kiepsko. Cytat:
Co do łóżeczka, na SR nam mówili, żeby w miarę możliwości ustawić je tak, aby z każdej strony móc do niego podejść. Po to, żeby bodźcować dziecko z różnych stron, a nie np. podchodząc do niego zawsze tylko i wyłącznie z prawej czy z lewej strony. Cytat:
![]() Ja dziś na kolację zjadłam...filiżankę gorącej czekolady z orzechami z Grycana. Pycha! |
||||
|
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
niom
![]() w koncu wszystkie mowia, ze ta OC to najgorsza ![]() Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a po narodzinach ma mnie mama odwiedzic (przyjedzie z Polski) - ciesze sie bardzo (niby tak powtarza przez telefon, ale jak przyjdzie co do czego to roznie moze byc )Cytat:
a Julcia pyta o braciszka? pewnie jej tez ciezko bez mamy
|
|
|
#1653 | |
|
Rozeznanie
|
ale dziś pospałam w dzień, chyba nawet wiecej niż Kasia
![]() jestem coraz bardziej zmęczona, znajomy się śmiał dzis z e mnie ze za dużo przytyłam i powinnam trochę poćwiczyć A6W, tylko ze mnie juz to przestało śmieszyć i kolejny telefon, tym razem od ciotki; jak się czuję moze na facebooku będe co dzień pisać; nie rodzę dziś, mam termin na 26.03, dzwonić tylko jak chcesz się umówić na lody to se walnę na czerwono jak zacznę rodzić albo taką dużą czcionką hahaha czysto ciązowe podejscie Cytat:
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo jest cudowny! zamiast spać to gapię się na niego Zaraz w Must Be The Music! będzie zespół Naaman, to zespół mojego kuzyna ))
|
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Witamy na ostatniej prostej ![]() Nie dziwię się. Słodycz po prostu! |
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co masz w srodeczku ...?? jesli mozna wiedziec ![]() ![]() dobra zjadlam 4 lody 2 Colowe i 2 Multi i pekne - |
||
|
|
|
|
#1658 |
|
MBZ♥
|
Maria coś wiem o wyborze koloru farby
ale w naszym przypadku to ja jestem tą niezdecydowaną wiecznie, w ciąży się to pogłebiło odmalowaliśmy pokój Małej kilka miesięcy temu żeby wszystko wywietrzało dobrze![]() U nas nie było opcji postawienia łóżeczka żeby było dojście z każdej strony:/ Trolla mam alergię na pytanie:jak się czujesz Bliscy sprytnie to obchodzą róznymi zamiennikami![]() Strippi współczuję rozstania z Córunia ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Kasiu czekamy na Córeczkę z rozpędu i stresu zapomiałam napisać
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, może pretensje przenieśmy na priv, ok?
Myślę, że forum to miejsce, gdzie fajnie powinno spędzać się czas, czegoś dowiedzieć, ale i odprężyć. Część osób obrywa rykoszetem i to niefajne, co Wy na to?
|
|
#1660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście ubrałam się w jesienno-wiosenny płaszczyk (bo w niego mieszczę brzuch), a to potęgowało uczucie chłodu.... brrrrrrrrrr Cytat:
czyli ASMAGI, MAGNE B6, MEGLEK (chyba też)... itp ![]() Mnie lekarz kazał odstawić i grzecznie odstawię - co ma być to będzie... Jak dzieciątko będzie gotowe na przyjście na świat 16 marca to nie będę ani przez chwilkę myśleć jak go zatrzymać. Rozumiem przyspieszenie porodu (kiedy np. jest ryzyko w dalszej ciąży dla dziecka czy matki), ale opóźnianie mnie nie przekonuje... Tak swoją droga myślę sobie, że pan Tusk i jego świta nieźle namieszał kobieta w głowie (mnie również, żeby nie było)... zamiast myśleć o tym, żeby urodzić dzieciątko w jakiś fajny dzień, obojętnie jaki... to myślą "OBY PO 17 MARCA! " ![]()
|
|
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do tego jeszcze takie malinowe cos z lodami, jak mi było dobrze i słodko ![]() śmiać mi się chciało bo nie było stolików wolnych ale przy paru już ludzie skończyli tylko nie wstawali, i jedna babka z drugą do mnie; "proszę usiąść bo wygląda pani na zdesperowaną" i zwolniły stolik!
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a mnie sie nikt nie pyta ... haha - a ja nie mam tesciowej i mam problem z glowy :P strippi jak juz pisalam na FucBuku - mega przystojny Michas .. dobra ide na tego horrora bo zbieram sie jak sojka za morze
|
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale slodzki
|
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jutro mam mieć pobrane próbki na paciorkowca. Wyżej wymieniałyście ceny, czy to są ceny od próbki czy już za całość? W sensie za wymaz z pochwy i odbytu razem?
|
|
|
|
|
#1665 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy, a ceny były niższe czy jak w sklepach ?Cytat:
Cytat:
jeśli o mnie chodzi - koniec tematu ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
A ogólnie, to dopadła mnie jakaś pomroczność jasna i od godziny latałam i szukałam pojemników na siki... były schowane w pudełku na rachunki nie wiem co to była za nieświadomka, ale świat uratowany, jutro mogę zanieść siki do badania
|
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak myślisz kiedy urodzisz? boisz się? a spakowałaś się już? proszę bardzo hahahah spałam wiecej
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
witaj na forum
Cytat:
a swoja droga moglyscie przeciez to przewidziec, ze kiedys to ujrzy swiatlo dzienne, i nie jest to milutkie tak traktowac aktywne uczestniczki forum. Zamiast zamiatac syf po dywan i czekac, kto go odkryje, wystarczylo wyslac nam priv, ze zostalysmy wylaczone z klubu.. na pewno sprawa nie wyszlaby na forum. I jest mi przykro, ze inne osoby musialy to czytac.. ale reakcje sa rozne, jak rozni sa ludzie, Jutro nikt nie bedzie juz o tym pamietal.. uderz w stol, nozyce sie odezwa Cytat:
|
|
|
#1668 |
|
MBZ♥
|
OC podobno dziś ostani taki zimny dzień, oby się to sprawdziło
![]() fajne miejsce na trzymanie siuśkowego pojemnika ![]() Samotari mi wymaz robił mój lekarz na wizycie i płaciłam za całość 35zł. Z rozmów z koleżankami wiem, że Niektóre miały ceny wyższe, Inne niższe:/ |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Pani jeśli chodzi o lozeczko to ważne jest żeby było na wewnętrznej ścianie, nie od zewnątrz bo wiadomo że zewnętrzna jest zimna
![]() Zaciazona odstawiam fenoterol, magnezikiem bym się nie przejęła Próbowałam się dziś spakować ale że się nie zmieściłam to muszę to przełożyć na jutro. Ale lozeczko już złożone wieć chociaż tyle Wogóle nie jestem gotowa psychicznie na poród ale chyba nigdy nie będę wiec niech się dzieje co chce
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasia- odpuscilam pizze, masakryczna zgaga mnie meczy. Byou-witamy
|
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
Byou, dziekuję. Zgłupiałam troche, bo w okienku podali mi 30 zł jak pytałam informacyjnie, ale potem się zreflektowałam,że przecież próbki są dwie i zgłupiałam
Chciałam się dopytać chociaż tu mniej wiecej , żeby nie iść z odliczoną kasą a potem zaliczyć zonka
|
|
|
|
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
powazne zakupy!!!
![]() witaj Kochana Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za rady łóżeczkowe
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie nam łatwiej gadac i doradzac![]() Nic to zmykam do łoża, a jutro wizyta na IP, ale coś czuje, ze wróce bez konkretnych wieści i newsów paa
|
||
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przystojniaczek niesamowity i fota boska ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
wiec jutro wyciagam walizeczke i zaczynam wrzucac fanty do srodka - zastanawiam sie tez wlasnie czy sie zmieszcze
|
||
|
|
|
|
#1676 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale super gość z Niego Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co teraz? ![]() :brzyda l: Zjem maly kawaleczek ciasta jogurtowego, takie raczej dietetyczne, mam nadzieje, ze zgaga mnie nie zabije w nocy ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- No dobra dziewczyny, przeszlam te wszystkie strony, cos tam odpisalam, ale nie dalabym rady na bierzaco ... Widze, ze radosny nastroj przerwaly jakies kwasy, no ale co, nowy tydzien, nowa czysta karta ![]() My mielismy gosci i moj TZ zrobil sobie pozegnanie z alkoholem przy tej okazji - wiec sie dzialo Zmeczona na maksa jestem i czuje sie jakbym miala kaca Jedyna, ktora nie pila i polozyla sie o normalnej godzinie spac Ale bylo fajnie i juz tak wiosennie Dobrej nocy i same pozytywne fluidy dla Was
|
||
|
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
podobno mam bardzo wyraziste oczy i mimike więc podejrzewam że:" jak zjedliście to wyp...."
![]() Mi6ka sorki
|
|
#1679 | |||
|
Zadomowienie
|
witam wieczorową porą
wróciliśmy od rodziców i dotarło do mnie, że jutro jest poniedziałek a we wtorek mam wizytę więc powinnam oddać siuśki... no i jest problem nie mam pojemnika... więc badania moczu nie będzie... trudno. w piątek miałam badany w szpitalu, powiem ginowi ze zrobię we wtorek albo w środę a najwyżej jak coś będzie nie tak to do niego dryndnęrozbroiło mnie dziś pytanie szwagra: myślisz, że do końca marca się rozdwoisz? pewnie, że się rozdwoję, przecież nie będę chodzić w ciąży 10 miesięcy ależ mnie coś kuje tam na dole :/ aż zgina w półjoanna 100 lat dla Ciebie i męża! ![]() z rana miałam jeszcze pozaznaczane jakieś cytaty ale nie zdążyłam już odpisać i oczywiście je wcięło Cytat:
Cytat:
niby u mnie na wydruku z usg przy wadze było +/- 498g ale myślałam, że to bardziej tak dla picu i zabezpieczenia i że rzadko się zdarzają takie pomyłki ![]() alliw przystojniak z Twojego Janka Cytat:
sprawdzałam w swojej książeczce i miałam 36cm obwód główki, synuś na razie ma niecałe 33cm ale pewnie jeszcze mnie dogonio matulu jakie to zdjęcie jest śliczne
|
|
|
#1680 |
|
MBZ♥
|
Luna ja się ledwo zmieściłam
rzeczy dla Roszpunki mam osobno![]() Pani u nas też debata była Mąż pojeździł trochę meblami po pokoju i w końcu zadecydowałamKlementynko oki trzymam kciuki za wizytę![]() Trolla ![]() Dziękujemy za przyjęcie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Od razu widać męskie rysy.

może jutro już wróci, ale dziś dalej mocno zakatarzona była i kaszlała, mąż wziął kamerę i poszedł do niej, nagrał mi ją 
nigdy tak długo się z nią nie rozstawałam przez te 3 lata, jedynie na noc, bądź dwie
.

za zakupy, a ceny były niższe czy jak w sklepach ?
nie mam pojemnika... więc badania moczu nie będzie... trudno. w piątek miałam badany w szpitalu, powiem ginowi ze zrobię we wtorek albo w środę a najwyżej jak coś będzie nie tak to do niego dryndnę
niby u mnie na wydruku z usg przy wadze było +/- 498g ale myślałam, że to bardziej tak dla picu i zabezpieczenia i że rzadko się zdarzają takie pomyłki