|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1742 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Hej !
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek jak wiadomo dzieci urodzone cc mają trochę gorzej z pktu widzenia medyczyny pod względem ryzyka w starszym wieku pewnych chorób (otyłość, drogi oddechowe etc), i ponoć jeżeli cesarka jest naprawdę niezbędna to najlepiej zrobić ją jak już się zacznie akcja porodowa, bo wtedy przynajmniej wiadomo, że dziecko wychodzi chociaż w momencie kiedy chce. No ale wiadomo jak są komplikacje etc to trzeba robić nie czekając na akcję porodową. Ale wielu lekarzy ma to w dupalu, bo łatwiej umówić się na konkretny dzień i godzinę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie wyznaczyli CI wcześnie bo a/ jest jakieś ryzyko związane z donoszeniem b/ lekarzowi wygodniej bo ma planowy zabieg podczas dyżuru i tyle.
|
|
|
#1743 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja nie bo z lacza by musiała 1100 km zasuwać ![]() ale ja nie narzekam bo moja wyrozumiała jest.. raczej z teściem bym miała problem bo to gaduła straszna i bym go miała dzień w dzień na głowie.. jakby go teściowa nie przystopowała czasem to by było ciężko ![]() Cytat:
nie wariuje Ci mały po coli? bo moja jak się napiję to się dzieje! Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
aha czyli jak planowane to bez skurczy.
Ptaszysko zmień sobie podpis ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
moje dziecko moja krew, a w mojej krwi 50% to coca cola ![]() dobra ubieram się i idę choć po te lody to mi troche daleko ale co zrobić jak cieknie
|
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam zrobic to wczoraj ale cisnienie mi tak wyjechalo w kosmos ze ehhh a chcialam sobie zrobic suwaczek inny z moja Niunia
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się, Kochana. Wszystkie jesteśmy z Tobą. |
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chanel trzymaj się ciepło, wyrazy współczucia
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj pięknie dzisiaj u mnie już o 7 słoneczko zaglądało do okna poszłabym na spacer albo zakupy ale samej nie chce mi się. Cytat:
trzymaj się |
||
|
|
|
|
#1749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A robisz jakieś "magie" żeby się przekręcił ?? Mi gin powiedział żeby wieczorem polegiwać na płasko z poduchą pod tyłkiem - ale mi ta pozycja łzy wyciska bo tak strasznie mnie kręgosłup boli. Zobaczymy co dziś doktorek powie. |
|
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dostałam tyyyyle słodkości wczoraj, że jak nie zjem ich do porodu to później zwariuję! cała szafka pełna czekoladek.. Cytat:
bardzo mi przykro.. trzymaj się kochana
|
|
|
#1751 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie Ci śpi, marzę żeby nasz też taki był.Cytat:
Cytat:
Ktoś pytał o kołysanki - myślę że będę śpiewać (moja ulubiona to "Z popielnika na Wojtusia") ale mam też płytę Grzegorza Turnaua i Magdy Umer i sądzę, że są fajne. Tak poza tym to zaczynam dzisiaj 40 tydzień i jakoś z grubej rury się zaczęło. Mały jest bardzo spokojnym dzieckiem i zwykle noce przesypiałam, ale dziś od 5:20 oczy otwarte bo tak kopał, wierzgał i kręcił się, że zaczęłam się bać. Już w głowie dawałam mu godzinkę czy dwie na uspokojenie, a jak nie to jechałabym sprawdzić... Potem złapały mnie dwa silne i szybkie skurcze podbrzusza, których do tej pory nie było, więc przerażona na maksa. Na szczęście jak coś zjadłam i się położyłam to młody się nieco uspokoił i udało mi się zasnąć. Nadal dość mocno się rusza, ale już nie jak szaleniec, więc chyba wszystko ok Poza tym mnie goniło do łazienki (obie moje siostry tak miały przed porodem), więc mam wrażenie, że dużymi krokami zbliża się nieuchronne JUŻ. Zaczynam się żegnać z pomarańczami i czekoladą
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oklaski za nowe tygodnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mama zawsze nam spiewala.. i ja chyba tez bede ![]() Z popielnika tez bardzo lubie.. tylko kotki dwa nie wpadaja w moja tonacje i troche falszuje ![]() znalazlam ta plyte, mozna posluchac fragmentow http://www.fabryka.pl/muzyka/kolysan...a-umer-509363/ glos mi sie podoba, ale podklad muzyczny juz nie bardzo.. ![]() no to JUZ brzmi dosc wiarygodnie .. moze faktycznie na dniach sie zacznie?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-04 o 10:59 |
||
|
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Chanel_Coco moje kondolencje
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Może to kwestia tego ciśnienia, ono chyba przed porodem samym lubi poskakać. Pewnie wie co robi !
Cytat:
A te płyty to specjalne z kołysankami właśnie ? za tygodnie.
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
jeju, tak pieknie dzis jest, a wiecie co, spojrzalam na prognoze dlugoterminowa i pokazuja na dwoch, ktore sprawdzilam, ze snieg jeszcze wroci i slonca nie bedzie
mam nadzieje, ze to bedzie ostatni podryg zimy :/ ale na razie jest cudownie |
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej Witam sie w Poniedzialek
- za wszystkie dzis wasze wizytystrippi - tez chce miec takiego spioszka ... coco bardzo ci wspolczuje niewyobrazalna tragedia - trzymaj sie dzielnie - myslami jestesmy z toba Ja Gnije w Lozku ... Nic mi sie nie chce ... Rozwiesilam tylko siostry pranie w lazience bo rano przed wyjsciem nastwila sobie pralke - znadlam 2 kromeczki ... Herbatka wypiya zostala Nawet kompa nie mam ochoty wlaczac i pisze z tele Mlody kopie ale nie az tak mocno jak ost czasu - wiec wiem ze jest hihi Nie wiem co robic serio :-/ takiego Lenia zalapac tosz to wstyd |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chanel Coco strasznie współczuje, trzymaj się mocno Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-04 o 10:51 |
|
|
|
|
|
#1758 | ||||
|
MBZ♥
|
Z powodu wskazań ortopedycznych
umówiona jestem na 19.03. o ile nie zacznie się wcześniej![]() Powodzenia na wizycie ![]() hej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie miałam tak nigdy, jedyne na co marudzę to ból bioder i żeber:/Cytat:
Ja nie będę dawać miękkiego na materacyk, raz, że kręgosłup, dwa-ewentualne przegrzewanie ![]() Nyaa ![]() Dragusiu przy planowanym cc nie czeka się na rozpoczęcie akcji ![]() Mariolci cc nie jest takie straszne ![]() Jola ![]() Moderna z moim głosem to chyba lepiej żebym nie śpiewała ale chyba rozejrzę się za jakimś nagraniem![]() Chanel bardzo mi przykro ![]() Zaciazona też mnie tak Roszpunka stresuje czasem:/ Choco gratuluję tygodni ![]() My mamy wizytę dopiero w sobotę, czuję, że ten tydzień będzie się ciągnąć
|
||||
|
|
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Porodu boje się jak nie wiem co ale cc chyba jeszcze bardziej. Kurcze ja nigdy w życiu w szpitalu nie leżałam |
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rańca
Ja nie wiem czy będę śpiewać swojemu synusiowi kołysanki... boję się, że jak usłyszy mój śpiew, to odniesie to odwrotny skutek od zamierzonego Poza tym zastanawiam się nad kupnem łóżeczka w Ikei ale większość ma tylko dwa poziomy regulacji, a przeważnie są trzy. I mam pytanie. Potrzebne są te trzy poziomy? Czy dwa będą bardzo uciążliwe? Nie wiem czy się nastawiać tam na zakup łóżeczka czy po porostu odpuścić. Poza tym nie znalazłam tam info o wyjmowanych szczebelkach. Ma któraś z Was łóżeczko z Ikei? I jeszcze jedno do mamuś mających już dzieciaczki i pieski. Jak Wasze Sierściuchy zareagowały na nowego lokatora? Ja mam wielkie obawy, mój z byle powodu szczeka jak szalony i nie mogę go tego oduczyć. Czuję, że będzie niezła masakra ehhh.
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
nadrobiłam ufff.. wczoraj zaczęłam ale nie skończyłam bo złapał mnie ból ;/ pierwszy raz takie coś.. zaczął mnie kłuć brzuch tak bardzo nisko i do tego tak jakby w odbycie i na zmianę.. nie mogłam siku zrobić.. i tak beczałam cały czas! wzięłam magnez- nic, wzięłam no-spę- nic.. dostałam dreszcze, robiło mi się gorąco, plecy bolały jak na okres i myślałam, że wykituję.. do tego mała tak napierała główką.. na szczęście przeszło gdzieś po godzinie.. miałam takiego stracha! w nocy ok. 5 znowu to samo ale mniej bolało.. próbowałam dodzwonić się do położnej ale jak na złość głucho.. dziś oddzwoniła, mówiła, że to przepowiadające.. do tego wczoraj było spotkanie dla przyszłych mam i twierdziła, że napisała mi sms z wiadomością.. ja nic nie dostałam i dupa.. trochę jestem zła bo wolę jak ktoś zadzwoni poinformować! no ale nie ma tego złego jutro przyjedzie do mnie indywidualnie to się wszystkiego dowiem.. do tego z cyców mi tak leci.. zalało mnie ostatnio tak, że prześcieradło zmoczyłam no to się wyżaliłam.. u nas pięknie słonko świeci! |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobno jest jakis doswiadczony lekarzw szpitalu, ktory ma wlasnie spore sukcesy w tym zakresie. Cytat:
eee tam, dzieciom mysle, ze to obojetne.. a pozniej maja mile wspomnienia z dziecinstwa
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Chanel strasznie mi przykro, trzymaj się!
achna u nas nasza berneńka na początku była zdziwiona, teraz małej pilnuje i jak płacze to biega ode mnie do łóżeczka. Ogólnie problemu nie ma ale uważać, uważamy bo jednak nigdy nic nie wiadomo (; No ale zdecydowanie nie odgradzamy jej od Małej. No i kciuki za dzisiejsze wizyty! pani jutro Ci tego szwa ściągają? U nas dzisiaj mała dała niezły koncert o 3.40, wstała zanim jej butelkę zdążyłam przygotować i baardzo jej się to nie podobało. Biedni moi sąsiedzi ![]() Poza tym ma niezłe wyczucie... zawsze domaga się uwagi jak ja odciągam mleko... A tego odciągania mam już dość.. mam wrażenie nic innego nie robię. No ale wszystko dla małej. A i znalazłam w końcu moją wagę ^^
|
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
ja też nigdy w życiu nie byłam w szpitalu, sama nie wiem czego się bać, boje sie wszystkiego
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z kawą i wuzetką
![]() Widzę że od wczoraj żadna nie urodziła chyba że coś mi umknęło ![]() Dzisiaj piękny dzień ![]() Ja od rana staram się rozkręcić moją firmę...a za chwilę idę posprzątać póki Męża nie ma
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My kupiliśmy łożeczko, co prawda nie z Ikei, ale dwupoziomowe właśnie. Nie wydaje mi się, żeby to było aż tak uciążliwe, bo ten wyższy poziom jest w połowie łóżeczka, na to jeszcze materac, więc jak dla mnie jest ok. Jeeeeju, wyciągnęłam z szuflady paczkę orzeszków w karmelu. Miałam tylko spróbować, a właśnie zjadłam ostatniego ( paczka 200g ). A z rana zjadłam już drożdżówke i loda |
||
|
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze czas przeciez
|
|
|
|
|
|
#1769 |
|
MBZ♥
|
Achna my mamy piecha i nie ukrywam że jest bardzo rozpieszczony ale widząc jego reakcję na dzieci znajomych jakoś jestem spokojna. Interesuje się Nimi na początku, a potem kładzie się na swoim posłanku. Na pewno nie będziemy go odganiać, wyganiać od Roszpunki. Nie chcę żeby kojarzył sobie pojawienie się Dziecka z nagłą zmianą w stosunku do niego. Też mam problem, że szczeka kiedy ktoś puka, czy dzwoni domofon ale z reguły wystarcza stanowcze:nie wolno, moja mama jak ma go u siebie to wspomaga się gwizdkiem
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale spiewac bede, bo podobno glos matki dla dzidziusia to najpiekniejsza melodia i uspokojacz Trudno, mogla sie trafic matka ze zdolnosciami wokalnymi, ale trafila sie taka Mysle, ze maly po mnie i TZ tez ma mala szanse na muzykalnosc, wiec moze w ogole nie zauwazyc mankamentow ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

za wizyte

cieknie

trzymaj się 
więc dlatego kupiliśmy go przez przypadek w smyku