|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
ale ten czas leci, jeszcze 5 tygodni nam zostało, przecież to tak malusio
|
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
po paracetamolu nie boli, a co do macicy to nie mam pojęcia ile boli obkurczanie, w szpitalu miałam masakrę i brałam paracetamol 3 razy dziennie
fakt ból się pojawia po karmieniu, więc może to macica jeszcze ciśnienie ok 120/70 temperatura 37,0 ale cyce mnie bolą i mam zastoje więc to pewnie od tego :/ Cytat:
ale jakoś tak słabo się czuję ehhmożliwe, że to macica, tylko inny ból teraz odczuwam od tego wcześniejszego no zobaczymy
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie jaką teorię wychowawczą poznałam wczoraj od teściów? Jest mega! Jeśli masz dwoje dzieci, to jedno może skarżyć na drugie i wtedy unikniemy problemów z paleniem, alkoholem i narkotykami. Bo oni sobie bardzo chwalili, że ich starsza córka skarżyła na mojego TŻta i dzięki temu chłopak nie palił. Pomijam fakt, że jak go poznałam, to przez rok jeszcze palił Kurczę, ja nigdy nie skarżyłam na brata, może jestem dziwna jakaś. Jeśli sytuacja była naprawdę powyżej moich sił czy o danej sprawie rodzice powinni wiedzieć, to informowałam mamę (przykład: mój najmłodszy brat gdy miał ok.6 lat opowiedział mi, ze w przedszkolu ktoś mu dokucza czy zachowuje się wobec niego niestosownie- jest to informacja, którą rodzic powinien znać). Ach, co rodzina to inne sposoby wychowawcze.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-03-04 o 09:34 |
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
witam lasencje
![]() przede wszystkim GRATULACJE z okazji wizyt i badań ![]() u nas leci do przodu +10kg na koncie i dziś połowa 36 lub 37 tygodnia ja w pracy do końca tygodnia, ale jutro mam pół dnia wolnego i w piątek cały dzień dziewczyna która mnie zastępuje stara się jak może ale widzę że jej cholernie ciężko wdrożyć się w wszystko... mam nadzieję, że ogranie całość i nie będzie mnie męczyć co 5 minut jak będę na zwolnieniu ![]() przyszło dziś krzesełko (to drogie ) listonosz doniesie popołudniu to wstawię zdjęcia cześć ciuszków wyprana i wyprasowana od jutra bierzemy się za wózki, maty itp. i ostatnia musi dojść paczka z usa od brata a tam wszystkie smoczki, butelki itd - kurde oby zdążyła przed rozwiązaniem ![]() Dziewczyny - od 2 dni mam dziwne 'pikanie' w brzuchu... w dole brzucha też... i do tego pobolewa mnie jajnik, dziś w nocy aż sobie usiadłam bo nie mogłam sobie poradzić z bólem... do tego cały dzień wczoraj byłam 4ry razy w wc i mnie czyściło (nie na zielono jak mówią, no ale stolec luźny - przepraszam, że tak obrazowo )kurde czy to są jakieś wstępne objawy czy to są wogóle skurcze?! bo ja cały czas myślałam że skurcze to takie uczcuie jak przy robieniu 'pokrzywki' na rękach kurde nie umiem tego inaczej określić a tymczasem mnie coś PIKA.. mam być już zwarta i gotowa?! termin wizyty kontrolnej: 08.03.2013' ![]() tak odświętnie i tak ciuchutko liczę, że jakiś cudem lekarz powie, że max do tygodnia urodzę |
|
|
|
|
#1716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Michałka ja mam pytanie jak on tak śpi fajnie długo to ty co? sama się budzisz czy jakoś masz budzik co 3 godziny żeby go nakarmić ![]() Cytat:
za wizyteCytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
![]() mam jeszcze jedno pytanie jak się ma mieć cc to też się wywołuje akcje skurczową żeby coś się zaczęlo z dzieckiem dziać do wyjścia czy po po prostu się dziecko wyjmuje i już? i witam się z rana
|
|
|
#1717 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Super wyglądasz - tak wiosennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy Cytat:
A na sprzątanie mnie wczoraj naszło - przymusowo, bo mieliśmy gości Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, miałam to oglądac i przegapiłam wszystko będzie dobrzePogoda dzisiaj znowu wiosenna, może wstawię kolejne pranie
|
||||||
|
|
|
|
#1718 | |||||||
|
Zadomowienie
|
joanna
spełnienia marzeń Cytat:
Cytat:
cudny Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i zdróweczka dla córci, żeby jak najszybciej wróciła do mamy i braciszka Cytat:
jak to się mówi.. najlepiej mieszkać w takiej odległości, żeby nie mogła przyjść w kapciach i w takiej, żeby w razie czego przypilnowała dziecka
|
|||||||
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
hejo
witam się z rańca, jejuuu jeju, wczoraj zaczęłam 35 tydzień, ale już blisko yuuupi ![]() Dziewczyny ale słodkie te Wasze dzieciaczki, Janek i Michałek są prześliczni, a bym schrupała takie małe cuda ![]() anika.S jak mozesz to pokaż fote wózia na żywo, strasznie podoba mi suę ten nowy kolor brązowy ale nie widziałam na żywo wózka w tym kolorze tylko materiał sam widziałam w pudełku |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli nie zapyta az do porodu, to sie naprawde zdziwie
|
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
mi gin mówiła ze jak bede miała cc, jak się mały nie obróci to zrobimy jak ja chcę, czyli albo umawiamy się an dany termin i robi cc, albo czekamy na skurcze i wtedy jade do szpitala i robią cc, ale ja to wole wcześniej jak już coś. No i czekam na opisy porodów dziewczyn, które własnie miały cesarkę, bo pzreraza mnie ta mysl troche :/
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-04 o 09:56 |
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry..
![]() cudny mam humor, piękne słońce za oknem, więc jak się już zbiorę z łóżka to z córa na spacer wybywam.. ![]() Cytat:
![]() śliczny.. ![]() Cytat:
![]() słodziak ogromny.. tak mnie ciekawi jak mój wygląda.. ![]() zdrówka dla córci.. i powiedz mi co Ty robisz, że Ci mały tyle śpi.. puszczasz mu od początku te kołysanki prenatalne? Czy po prostu taki śpioszek Ci się trafił?
|
|
|
#1723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia! za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo trochę ich jest.. ![]() ja też dziś mam o 14.40.. więc też proszę o kciuki i mam nadzieję że coś tam się już dzieje u nas w kierunku rozpakowywania..
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale moze taki czas jakos
|
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała SN ale jak sobie pomyślę ile mój maluch może już ważyć to ![]() Cytat:
![]() dobra idę chyba na tą colę i lody bo jak nie ostatnie dziś to już na pewno przed ostatnie. środa szpital
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak widać ta teoria nie u każdego się sprawdza![]() Rozwiesiłam pranie małego i rozpływam się patrząc na te maleńkie ciuszki wiszące w rządku |
|
|
|
|
|
#1729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczy jak 5 złotych i weź tu bądź mądra...yh... no nic przestawiłam się już na 5 godzinny sen w ciągu dobry z przerwami oczywiście![]() Cytat:
Cytat:
--------------------------------------------- Witam nowe mamusie
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy bedziecie spiewac swoim dzieciom kolysanki ?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc wlasnie szukam ciekawej plyty ![]() na razie natknelam sie na kolysanki mini mini http://merlin.pl/Mini-Mini-Kolysanki.../4,481987.html ale moze znacie jakies inne godne polecenia?
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!! Jak urodzę to Was napewno poinformuje, tymczasem znikam z forum.
|
|
#1732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trooskava, a to nie jest tak, że ustala sie termin cc deczko wcześniej, bo jeśli zacząłby się poród siłami natury, to nie mogliby go już zatrzymać, jeśli dziecko już schodziłoby do dróg rodnych? Ja mam termin sn na 16.04 ale cc wyznaczyli mi 8.04. Współczuje ci leżenia. Mi i bez leżenia wszystko puchnie i palce tak samo mam jak parówy i cierpną mi albo palce albo cale dłonie, jakby krążenie ustawało, a w nocy budzę się ze ścierpniętymi całymi rekami. Rozstępami się nie przejmuj, ja na razie mam jeden na piersi, ale wszystko przede mną, czasem wychodzą po porodzie, jak sie brzuszek zwolni z lokatora. Cytat:
Strippi trzymaj się cieplutko Całusy dla ślicznego Michałka
|
|
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam takie wahania nastrojów przez kilka dni, że TŻ chciał mnie do psychiatry już wysyłać na szczęście wszystko minęło ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo przykra wiadomość.... Trzymaj się, a my będziemy trzymać za Ciebie kciuki by wszystko dobrze się ułożyło....
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie!
|
|
|
#1738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1739 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja sie obudzilam i nie czulam Mili. Szturcham ja i szturcham nic. Zjadlam sniadanie i nic. Stres nieziemski, stwierdzilam, ze jade do szpitala i mala sie nagle obudzila Chyba nie lubi szpitali Ale jaki to stres... masakra.---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
jej wspolczuje.
|
||||
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio już nie szaleje tak bardzo jak dawniej, teraz czasem kopnie mocno, a tak w ciągu dnia to raczej tylko się przesuwa.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

, a czy mozliwe jest, ze macica sie jeszcze obkurcza?
ale jakoś tak słabo się czuję ehh
Zresztą, bez kołdry pod pleckami będzie na pewno zdrowiej dla jego kręgosłupa.
dziewczyna która mnie zastępuje stara się jak może ale widzę że jej cholernie ciężko wdrożyć się w wszystko...
mam nadzieję, że ogranie całość i nie będzie mnie męczyć co 5 minut jak będę na zwolnieniu
) listonosz doniesie popołudniu to wstawię zdjęcia 
w brzuchu... w dole brzucha też... i do tego pobolewa mnie jajnik, dziś w nocy aż sobie usiadłam bo nie mogłam sobie poradzić z bólem... 

Także ni huhuhu, jak maja wyjsc to wyjdą dziady, no ale mniej wiecej w tamtym miejscu i tak blizne po cc bede miec wiec co mi tam