Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 13:40   #1951
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to prawda, gdy ja zdawałam (chyba 2003 r.) zdawalność też była niska, ale teraz chyba nie jest lepiej - słyszałam, że zdawalność części teoretycznej jest bardzo niska, a z praktyką chyba podobnie jak kiedyś
Ja mam prawko od lipca 2004 i bylo wtedy ciezko, wiara jedzila do innyxh rejonow by zdac, ja zdalam za 2 razem 13-go
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:43   #1952
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ja mam prawko od lipca 2004 i bylo wtedy ciezko, wiara jedzila do innyxh rejonow by zdac, ja zdalam za 2 razem 13-go
taaak, ludzie jeździli do innych miast zdawać
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 13:47   #1953
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
taaak, ludzie jeździli do innych miast zdawać
Ja zdawalam w poznaniu ale zrobilam 1 mega blad ale udalo mi sie teraz wiem ze za delikatne bledy udupiaja:/ znajomy brata zdaje juz 12sty raz:/
Stary 2013-03-07, 14:52   #1954
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue ja duzo lepiej, praktycznie nic mi dzis nie jest. mala marudzi przeokrutnie i leci z noska.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:27   #1955
nadalka
Zakorzenienie

Ja zdawałam w Olsztynie mój brat w Łomży, zdał za 3 razem, raz wymusił pierwszeństwo, a raz delikatnie najechał na krawężnik.
Stary 2013-03-07, 15:30   #1956
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja zdawałam w Olsztynie mój brat w Łomży, zdał za 3 razem, raz wymusił pierwszeństwo, a raz delikatnie najechał na krawężnik.
mój kuzyn na jednym egzaminie tylko przejechał na czerwonym i tylko jechał pod prąd

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:45   #1957
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
współczuję, biedny mały....
kiedy pojawiły się te zmiany skórne? albo kiedy się nasiliły?
Wiesz on od początku miał szorstką skórę, już na pierwszych wizytach pediatra stwierdziła, że ma skórę atopową, potem było raz lepiej raz gorzej. Pierwsze poważne pogorszenie z czerwoną wysypką i plamami pojawiło się tydzień po podaniu pierwszej marchewki a potem jabłka. Potem zmieniłam proszek do prania i miałąm wrażenie że znów jest jeszcze gorzej. Więc odstawiłam proszki całkowicie, prałąm w płatkach mydlanych +2-3 płukania, przez ponad miesiąc brał syrop p/uczuleniowy i się poprawiło. Pediatra kazała odstawić syrop, na początku nic się nie działo a potem zaczęło się od jednej plamki na plecach i czerwonych kreskach pod kolanami i to się nasilało z dnia na dzień piorunująco. Ma całe ciałko zajęte a z niektórych zmian krew i płyn surowiczy sie sączy. Po dwóch dniach tych maści i powrotu do syropu zmiany są mniej zaognione. Jabłka i marchewki nie podałam od grudnia.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
oby jednak nie było powodu do zbiegowiska

mam nadzieję że Wam również pomoże

a na sterydy uwazaj.
Trzymam kciuki

Dzięki
Mamy je stosować ostrożnie cienko, tylko 10 dni (5 dni jeden i 5 dni drugi)i tylko na zmiany, co jest trudne bo zdrowej skóry jest mało
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Smaruję Dentinoxem i Calgelem, ale pomagają na krótko i też nie zawsze. Niestety również używam paracetamolu, a dokładniej kropelek Pedicetamol, tylko daję ich mało, bo czasem 0,3 mg wystarczy.
Może Tormentiol by pomógł? Co prawda zakazany, ale stosowany i nie wiem, czy nie mniej szkodliwy od sterydów. Sama wiesz to lepiej, niż ja
Mam tormentiol ale na razie zobaczymy jak te maści się sprawdzą.
Ja mam tylko Panadol i Nurofen (który nie działał na małego, pomagał na 2godz, Panadol na 6 i więcej)
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Karolina, biedny Marcinek I z ząbkami biedny, i ze skórką Mam nadzieję, że nowe specyfiki pomogą.
Też mam nadzieję, dziekuję
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ojjoj, dobrze, że chociaż coś pomaga.
A podajesz jakieś pokarmy poza mm? Jeśli tak, to może wrócić do samego mleka i jeszcze raz wprowadzać?
Dzięki
Sama już nie wiem Alergolog powiedziała tylko że nie mam wprowadzać nic nowego a marchewkę i jabłko za 3 miesiące dopiero. Może to dobry pomysł, żeby znów wrócić tylko do mleka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A poza tym to nic nie rozumiem z tym wyżynaniem się ząbków. Dwa dni temu pojawiły się dwie białe plamki, potem jedna nieco zniknęła, ale druga zrobiła się większa - wyglądało to dokładnie jak ząb, mlecznobiałe. Wczoraj ta plamka zniknęła (a nie była jakaś mała) i dzisiaj też nic nie widać. Czy to możliwe, że ząb prześwitywał, a potem dziąsło trochę napuchło i przykryło? Karola może Ty wiesz? Bo ja zgłupiałam i nie wiem co o tym myśleć
Najprawdopodobniej tak jest jak piszesz napuchnięte dziąsełko zasłoniło ząb.
Cytat:
Karolina biedny Marcinus u nas dziasla sa rzerokie rozpulchnione i takie pofalowane ile moze trwac taki stan zanim sie cos wykluje? Ida te zeby i wyjsc nie moga
DZięki
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Blue ja duzo lepiej, praktycznie nic mi dzis nie jest. mala marudzi przeokrutnie i leci z noska.
Biedna Ami
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 15:49   #1958
agunia82
Zakorzenienie

Mamcia dużo zdrówka dla Amelki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wiesz on od początku miał szorstką skórę, już na pierwszych wizytach pediatra stwierdziła, że ma skórę atopową, potem było raz lepiej raz gorzej. Pierwsze poważne pogorszenie z czerwoną wysypką i plamami pojawiło się tydzień po podaniu pierwszej marchewki a potem jabłka. Potem zmieniłam proszek do prania i miałąm wrażenie że znów jest jeszcze gorzej. Więc odstawiłam proszki całkowicie, prałąm w płatkach mydlanych +2-3 płukania, przez ponad miesiąc brał syrop p/uczuleniowy i się poprawiło. Pediatra kazała odstawić syrop, na początku nic się nie działo a potem zaczęło się od jednej plamki na plecach i czerwonych kreskach pod kolanami i to się nasilało z dnia na dzień piorunująco. Ma całe ciałko zajęte a z niektórych zmian krew i płyn surowiczy sie sączy. Po dwóch dniach tych maści i powrotu do syropu zmiany są mniej zaognione. Jabłka i marchewki nie podałam od grudnia.

Najprawdopodobniej tak jest jak piszesz napuchnięte dziąsełko zasłoniło ząb.
jejku biedactwo, ale się wymęczy

dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie ciekawe kiedy w końcu jej ten ząb wyjdzie, cyrki z tym ząbkowaniem u nas okropne :/

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:50   #1959
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój kuzyn na jednym egzaminie tylko przejechał na czerwonym i tylko jechał pod prąd
TyLko
Z tym oblewaniem to jest różnie. czasami obleja na czymś konkret nym i to uważam za jak najbardziej słuszne a czasami na jakiś ☠☠☠☠☠☠☠ach. No ale ja egzaminatorem nie jestem, cieszę się że mam prawko i mam nadzieję że ponownie nie będę musiała zdawać

Ja tylko na sekundę Melduje że miałam wizytacje teściowej teraz już poszli wiec ja sobie nieco pocwicze a jak zdążę to jeszcze powizazuje. Licze na dłuższe spanie corci

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:08   #1960
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ja też, tylko trochę dawniej. Aż strach, jak dawno!
Dopiero po takich rzeczach (ile lat po maturze jestem, ile lat znam moją najlepszą przyjaciółkę, ile lat jestem kierowcą) widzę, jaka stara dupa ze mnie!
Ja ostatnio byłam u mojej przyjaciółki i uzmysłowiłam sobie, że jej najmłodsza siostra ma 20 lat. A poznałam ją jak mała miała 1,5 roku To jaka ja jestem stara

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
My mamy ten fotelik, pisałam

Rano pisałam, że mała ma zatwardzenie, dalam jej sok gruszkowy i po 15 min tak się posrała jak nigdy, wszystko było w kupie, całe jej spodnie, skarpety, brzuch, pachy, nawet na głowie miała. Potem ja byłam w kupie i pół łazieńki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Ja patrzę kiedy prawko zdałam a tam rok 2001 a to znaczy że jestem bardzo staraTeż zdałam za pierwszym razem ale wtedy były inne czasy

Sol gratulacje
Powiem Ci, że mała ma cela... żeby nawet we wlosy trafić

Cytat:
U nas piękne słońce i błękitne niebo, ale w większości za białymi chmurkami.
Młoda przed chwilą zrobiła pierwszą kupę do nocnika i zasnęła, ale i tak zamierzam ją zaraz zapakować do wózka i wykorzystać ostatnie chwile przed powrotem zimy.
Smaruję Dentinoxem i Calgelem, ale pomagają na krótko i też nie zawsze. Niestety również używam paracetamolu, a dokładniej kropelek Pedicetamol, tylko daję ich mało, bo czasem 0,3 mg wystarczy.
Może Tormentiol by pomógł? Co prawda zakazany, ale stosowany i nie wiem, czy nie mniej szkodliwy od sterydów. Sama wiesz to lepiej, niż ja.
Imprezy urodzinowe z powodu okrągłych rocznic nie dochodzą do skutku, wiec w tym roku postaram się jednak jakąś zorganizować. Chyba kupię sobie świeczki z napisem "18" i postawię dwie obok siebie.
za nocnik

Cytat:
A ja w Krakowie,a moi znajmi jeździli zdawać do Nowego Sącza gdzie ponoć jest najłatwiej zdać. Podobną opinię ma Krosno Więc ten tego, jakby któraś chciała zdawać egzamin
Ja zdałam za 4 razem - pierwszy raz mi się oblanie należało bo przewróciłam pachołki (trzęsłam się ze zdenerwowania jak osika). Ale drugi i trzeci raz to uważam, że nie słusznie bo raz mi powiedział, że zmieniam biegi jak sobie przypomnę a taki zarzut to każdemu kierowcy można dać, a później twierdził, że zmieniłam pas na ciągłej gdzie byłam pewna, że nie... no ale jak ja to udowodnię

Cytat:

Trzymam kciuki
Biedny M. ale się wymęczy

Mamcia, życzę powrotu do zdrowia

Haniu, a jak Ty się czujesz? Od rana się coś poprawiło?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:39   #1961
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a no to ciekawe....ja na razie poczytuję jakie wy spacerówki kupujecie i szukam inspiracji....na razie w planach kupno fotelika-na pewno montowanego tyłema spacerówka może na jesień....zobaczymy jak będzie się nasza Murka sprawować....
hmmm....strefa dla dzieci, a jakaś lafiryndzia w niej leżakuje hihi My mamy zajęcie w normalnym basenie o gł.ok. 1,5m, a latem to właśnie w takiej płytkiej wodzie Lila będzie się pluskać, ale na głęboki też z nią będę chodzić
no jak ty sama przed sobą, to ja już nic nie zaradzęna pewno nie jest tak źle jak Ty to widzisz
Pogadam z tż - on pewnie chętnie by poszedł - może w ten weekend

Cytat:
Blue nie wypominam w zadnym wypadku, akurt ja sie przejmuje waga dziecka ze za mala, a taka w sam raz to dla mnie wowod do dumy

Cytat:
Ja zdawalam w poznaniu ale zrobilam 1 mega blad ale udalo mi sie teraz wiem ze za delikatne bledy udupiaja:/ znajomy brata zdaje juz 12sty raz:/
Ja też w Poznaniu, ale zdałam za drugim razem, bo skręcając w lewo na skrzyżowaniu zahaczyłam o wystającą (zatartą zresztą) podwójną ciągłą

Cytat:
To może tylko katarek

Cytat:

Dzięki
Sama już nie wiem Alergolog powiedziała tylko że nie mam wprowadzać nic nowego a marchewkę i jabłko za 3 miesiące dopiero. Może to dobry pomysł, żeby znów wrócić tylko do mleka
Moja koleżanka ma podobnie - wróciła do samego mleka i wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Kto wie co jest z Natee?

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-03-07 o 16:12
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:35   #1962
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Amelia zaczyna raczkowac! Cel? Szczoteczka do zebow ha ha nawet mamy naocznego swiadka akurat bylam z Karmelkiem na skype

Amelcia
Stary 2013-03-07, 17:37   #1963
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Czy to możliwe, że ząb prześwitywał, a potem dziąsło trochę napuchło i przykryło? Karola może Ty wiesz? Bo ja zgłupiałam i nie wiem co o tym myśleć
U R podobnie. Dwa tygodnie temu widziałam białą kreseczkę, później zniknęła, a dzisiaj być może wyszła połowa krawędzi. Dziąsło jest ciepłe i malutka ciągle coś gryzie.
Cytat:
Tsa wy jesteście stare a ja jestem piękną blondynką z nogami do szyi
Nie napisałam, że jestem stara. Pewnie się tak poczuję, jak zacznę szukać pracy, a dla potencjalnych pracodawców będę babą przed czterdziestką, ale na razie wciąż wierzę, że wszystko przede mną.
Cytat:
Amelia zaczyna raczkowac! Cel? Szczoteczka do zebow ha ha nawet mamy naocznego swiadka akurat bylam z Karmelkiem na skype
Brawo!

Informuję, iż mimo słońca na dworze wcale nie było przyjemnie. Dzisiaj pierwszy raz jeździłyśmy spacerówką, ale córa niewiele widziała, bo wiatr był tak lodowaty, że od razu opatulilam ją śpiworkiem i budkę odsunęłam tylko na chwilę. Był dość krótki spacer do parku, szybkie zakupy i powrót.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:52   #1964
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
U R podobnie. Dwa tygodnie temu widziałam białą kreseczkę, później zniknęła, a dzisiaj być może wyszła połowa krawędzi. Dziąsło jest ciepłe i malutka ciągle coś gryzie.
nie to u nas ta "plamka" była jak prawie połowa zęba. A tu zonk
ale widać, że dziąsło już mega napuchnięte i że lada moment coś się wykluje

Stary 2013-03-07, 17:52   #1965
Mandragorrka
Zakorzenienie

Sol ogromne gratulacje klask i:Super, że Ci się udało

Cytat:

Co do ciuszkow zaczelam kupowac w lidlu i jestem zafowolona z jakosci no i pepvo od dawna kuuje, to ubrania na codzien i nie zsl mi jak maly je ostro poplami
Tak, tak, tak Rzeczy z lidla są super, tylko trzeba jeszcze pamiętać o tym, aby iść je kupić A wiecie, że rozchodzą się jak świeże bułeczki

aga 398 zdrówka dla Lenki i powodzenia u dentysty

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ubrania z pepco są super właśnie do takiego mordowania ich po domu. Kompletnie mi nie szkoda jak młody obrzyga na pomarańczowo bluzkę za 7 zł. Ale gdyby to zrobił na koszulkę za 30zł to pewnie moja reakcja byłaby inna
Tu masz rację, jak mam fajnego ciucha dla małej i on się poplami to staram się od razu zaprać. Natomiast takie do latania to ani mi nie szkoda

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
u nas nocka z 2 pobudkami, ale to podejrzewam, że przez ząbki... Ogólnie pospałyśmy do 8.
Wiecie co? W moje dziecko wstąpił diabełek - odkąd zaczęła raczkować wszędzie jej pełno! Ciągnie za liście bananowca, spodobała jej sie konsola męża (już chciała ją ściągnąć), goni moje laczki , ciągnie za serwetki, firanę (przy drzwiach balkonowych) itp... Normalnie broi ile popadnie . Ale to przecież tylko ciekawość świata . Jednak niczego przed nią nie chowam, przez co ciągle patrzę i upominam ją słowami typu: "oj, zostaw!". Nauczyła się reagować na zakazy, jednak nieraz widzę jak dotyka firankę i patrzy na moją reakcję .
Teraz mała ma drzemkę, więc mogę powizażować .
Ech ciekawość świata Chociaż ja bym nie miała nic przeciwko jak by moje dziecko zaczęło raczkować za dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Haha przez te imiona zaliczyliśmy wtopę jak zapraszaliśmy na ślub chrzestnego mojego męża... Wszyscy mówią na niego wujek Grzesiek, więc napisaliśmy Grzegorz a potem okazało się, że on właściwie ma na imię Bolesław
Też bym pomyślała, że chłop to Grzegorz

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-03-07 o 17:56
Stary 2013-03-07, 17:56   #1966
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
super! Ja się chyba tego nie doczekam
Stary 2013-03-07, 17:57   #1967
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Doczekasz a staje na kolanka?

Amelcia
Stary 2013-03-07, 18:00   #1968
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
Stary 2013-03-07, 18:04   #1969
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Doczekasz a staje na kolanka?
Nie... Choć na brzuch przekręca się już ze trzy miesiące.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
ja też
Stary 2013-03-07, 18:10   #1970
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no brawa

Stary 2013-03-07, 18:17   #1971
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie... Choć na brzuch przekręca się już ze trzy miesiące.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

To jej pomoz. Pokaz jak się staje na kolanka ja mlodej pokazalam jak stawac na kolanka i od tamtego czasu robila to non stop. Wczoraj zaczęła przebierac nogami w wanni podczas lezenia na brzuszku a dzis dala czadu!

Amelcia
Stary 2013-03-07, 18:24   #1972
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
To jej pomoz. Pokaz jak się staje na kolanka ja mlodej pokazalam jak stawac na kolanka i od tamtego czasu robila to non stop. Wczoraj zaczęła przebierac nogami w wanni podczas lezenia na brzuszku a dzis dala czadu!
a jak jej pokazałaś
Stary 2013-03-07, 18:39   #1973
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój syn to śpioch pierwszej kategorii. Musiałam go wykapać o 18.30 bo tarł oczy. Później próbowałam nakarmić ale zjadł trochę kaszki i zaczął płakać. Przytuliłam go a on odpłynął... No i teraz śpi. Ciekawa jestem do której

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 18:42   #1974
Linka25
Zakorzenienie

Brawa dla Amelki

Cytat:
Hmm rzeczyiście, ciężka sprawa. Nie rozważasz tak jak napisała Blue, czasowego powrotu wyłącznie do mleka i ponownego wprowadzania pokarmów stałych?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 19:17   #1975
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja te zpokazuje i nie robi tego wcale co więcej jakby odechciało mu sie i ostatnio nie obraca sie na brzuch, za to jak jest na brzuchu to obraca sie na plecy

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Mój syn to śpioch pierwszej kategorii. Musiałam go wykapać o 18.30 bo tarł oczy. Później próbowałam nakarmić ale zjadł trochę kaszki i zaczął płakać. Przytuliłam go a on odpłynął... No i teraz śpi. Ciekawa jestem do której
no ładnie
Stary 2013-03-07, 19:19   #1976
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a jak jej pokazałaś
na pierwszej stronie sa cwiczenia, podlozylam jej swoja reke pod przuszek i postawilam na kolanka, podciagnelam je jej pod rzuszek az zalapala o co chodzi.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
ja te zpokazuje i nie robi tego wcale co więcej jakby odechciało mu sie i ostatnio nie obraca sie na brzuch, za to jak jest na brzuchu to obraca sie na plecy

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

no ładnie
na przekor mamie!

Amelcia
Stary 2013-03-07, 19:35   #1977
phdwao
Zakorzenienie

matko teraz ja drążę temat fotelików, debatujemy własnie z TZtem

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
na przekor mamie!
dokładnie
Stary 2013-03-07, 19:38   #1978
Mandragorrka
Zakorzenienie

Blue i Phdwao doczekacie się na raczkowanie swoich dzieci. One mają jeszcze na to czas. Ale jak już zalapia o co chodzi to będziecie marzyć o chwili spokoju takiej jak przed raczkowanie

BYliśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. I lekarz mówi że wszystko super, że mam dziecko nosić na biodrze i jak najwięcej kłaść na brzuchu. To mu powiedziałam że moje dziecko nie leży juz na brzuchu. Teraz całymi dniami raczkuje albo stoi na nóżkach i próbuje się przesuwać. Powiedział że też dobrze i że jeśli robi to sama to mamy jej nie pomagać ani nie przeszkadzać.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Mamka brawa dla Ami za racZkowanie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Mamka brawa dla Ami za racZkowanie

Stary 2013-03-07, 19:46   #1979
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzieki laski taka jestem podekscytowana!!

Amelcia
Stary 2013-03-07, 19:56   #1980
katja_22
Zadomowienie

Wvictoria to tylko pozazdrościć, bo u nas ze spaniem katastrofa, do tego straszna maruda dzisiaj... Teraz już śpi w końcu

Agunia82 nie pisałaś chyba... mam nadzieję, że sytuacja się poprawiła?

Phdwao u nas sprawa z ząbkami ma się podobnie i niestety trwa to już długo... Kiedy te zęby wyjdą

KarolinaPW biedny ten Twój maluszek oby to wszystko pomogło...

Chce_byc_mama za raczkowanie no i zdrówka dla córci

Maciejka__ za nocnik i żeby ząbki szybko wyszły

Blueberry88 i Phdwao nic nie wiadomo, dajcie im jeszcze czas, na pewno się rozkręcą - jeszcze będziecie narzekać, że za bardzo a nawet gdyby dzieciaczki pominęły ten etap to przecież też nic się nie stanie, bo sporo dzieci tak ma

Mandragorrka super, że wszystko ok
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości